HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jöttek a lusta kiállítások

2009.09.21. 10:55 F. Kapus

A saját munkájából mindenki annyit próbált megspórolni, amennyiről azt gondolta, hogy az még belefér, és úgysem lesz baj belőle, emelte ki a súlyos jesenicei vereség fő okát Énekes Lajos Fehérvár-edző. Az EBEL-ben ilyet nem lehet gondolni, mert nagyon hamar bekövetkezik a baj, tette hozzá. A magyar bajnok péntek után vasárnap sem tudta megszakítani sorozatát, hatodik EBEL-vereségét szenvedte el a szlovén városban.

"Hosszú utazás utáni módon kezdtük a mérkőzést, gyorsan gólt kaptunk. Utána voltak ígéretes támadásaink, de befejezések nemigen, egyenlítő gólunkon kívül még egy lövést küldtünk kapura az első húsz percben, ami természetesen nagyon kevés. A hazaiak jól kezdtek, de már ekkor is látszott, hogy ez a Jesenice az utóbbi évek legkönnyebben verhető Jesenicéje. Az első harmad után korrigáltunk a hibákon, a szünetben átbeszéltek a pályán is visszaköszöntek, támadásban aktívak lettünk, 16:9 arányban nyertük ezt a periódust. Sajnos gólt kaptunk ismét, így az utolsó húsz percre 2-1-es hátrányban mentünk ki. Ezzel együtt ez volt az a harmad, amellyel nagyjából elégedettek voltunk.

A harmadik harmadban kiegyenlítettünk, 2-2 után úgy éreztem, jó esélyünk van a győzelemre. Ezt követően azonban abszolút nem az elképzeléseinknek megfelelően alakult a mérkőzés. Elkezdtük kapni a szokásos kiállításokat, amelyek miatt egy szót nem szólhatunk, noha nem mindig és nem mindenkinek fújják be ezeket. Jöttek az úgynevezett lusta kiállítások, amikor valamelyik játékosunk a korcsolyázómennyiséget visszahúzással próbálja kompenzálni. Igazán bosszantó, hogy ezt a legtöbbször ártalmatlan helyzetben tesszük, most is a kapu mögött a sarokban vagy a pálya középső harmadában kaptunk ilyeneket. Ezen a mérkőzésen az emberhátrányos védekezésünk borzasztó gyengére sikeredett. Ebben a harmadban négyből három gólt hátrányban kaptunk. Mindháromban nem úgy játszottuk a védekezőjátékot, ahogy begyakoroltuk, és ahogy várható lett volna, volt valaki, aki hibázott. Mintha nem mertünk volna úgy játszani, ahogy szoktunk.

A kapuban Hetényi Zoltánnak olyan hibája nem volt, ami miatt elmarasztalást érdemelne. Annak ellenére, hogy a góloknál épp nem voltak a jégen, játszott a negyedik sorunk is, persze kevesebbet, mert sok volt a speciális játék, és ezekben elsősorban nem ők vannak a játéktéren. Flinta Botond a második harmad végéig sok lehetőséget kapott, a harmadikban kevesebbet, Benk András most nem lépett jégre. Ezt a mérkőzést magunknak tettük nehézzé és a végén kicsit szégyenteljessé. Ezért nem is pihenhetünk, hétfő hajnalban hazaérünk, délután már edzünk is, na meg átbeszéljük a történteket. Keddig igen sok dolgunk van. A Jesenice ellen túl sok biztató jel nem volt a játékunkban, úgy érzem, a csapat szerkezetén újfent alakítanunk kell valamelyest."

Jarmo Tolvanen, a Fehérvár vezetőedzője a mérkőzés után a következőképpen értékelt: "Mindenki láthatta, hogy a harmadik harmadban összeomlott a játékrendszerünk. Nagyon elégedetlen vagyok a védekezésünkkel, sok emberünk olyan hibákat vétett, amelyek megengedhetetlenek. Az első két harmad alapján azt gondoltam, legalább egy pontot el tudunk hozni Jesenicéből, de ez a terv egy perc alatt meghiúsult. Ha még agresszívebbek lettünk volna, talán tartjuk a lépést a Jesenicével. Nyugodt munkára van szükségünk, haladnunk kell tovább. A szezon elején vagyunk, még mindenre van esélyünk."

Kollégája, Ildar Rahmatullin megemlítette, hogy minden győzelem édes, főleg, hogy három vereség után végre két pontot szereztek. Ezzel együtt csapata játékát nem minősítette jónak, és utalt rá, voltak nehéz pillanataik. A reakciók alapján megállapíthatjuk, egymás után két győzelmi lehetőséget szalasztott el az EBEL-ben a magyar bajnok.

71 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utólag nagyon könnyű okosakat mondani,talán a mérkőzés előtt kellene felhívni a figyelmet arra hogy feleslegesen ne szabálytalankodjunk!!!ez a hazai mérkőzéseken is megfigyelhető.Kiállításoknál az ellenfelek 1-2 kivételtől eltekintve felállnak 5mp alatt,mig mi ha sikerül is felállnunk ,eltelik az emberelőnyből másfél perc,és ezalatt 1-2életerős lövést eresztünk meg az ellenfél kapusának a hasára,ezért állunk ott ahol......
@exL:1: Te kellesz nekünk edzőnek...
minek ide a Tolvanen, meg a Lajos... hogy eddig nem jöttek rá erre!
@Pierre: szerintem nem kell ez ide, csak a véleményét mondta el, ami bőven belefért a korrektség keretei közé. Nem mellékesen még igaza is van.
@Raon: Gondolod, hogy a játékosok nem tudják maguktól, hogy a szabálytalankodás elkerülendő? Nyilván nem attól lesz kevesebb szabálytalanság, hogy a taktikai értekezlet azzal zárul, hogy "Fiúk, ne szabálytalankodjatok!"
Kíváncsi leszek, a KAC ellen mi lesz,végre mutatja is valami.Általában ellenük menni szokott,pedig jó nagydarab benga állatok,kanadai stílusú hokit nyomnak,és a mezőny egyik legjobb csapata.Viszont ha rájuk nem figyelünk a kapu előtt,nagy baj lesz.Nagyon sok gólt kap a csapat,mindegy,ki a kapus.Vas Jankó neve az összefoglalókban is alig tűnik fel...de jó lenne azt a Jankót látni,aki megjött Szapporoba-de ettől most fényévekre van sajnos.
Lajos ez sajna nem elég!Talán valamit produkálni kellene már nem?A játékosok tudásukhoz mérten talán 30%-ot ha kihoznak magukból,tisztelet a kivételnek!Azért szerzödtettük a válogatottjainkat,hogy ne 1-2 embernek kelljen csodát tenni a meccseken,vagy nincs igazam?Miért játszunk ilyen szarul ha van legalább 20 jó hokisunk?Hol van a frissen igazoltakból a megmutatni akarás(ha jól emlékszem így fogalmazott valaki ugye(V.J!))
@KCs: látszik, hogy nem sportoltál aktívan, mert ezek nem intelligencia típusú, hanem lélektani dolgok. Ezek a játékosok nagyon sok mindent tudnak (és nem egyszer láttuk is tőlük), amit valamiért ezen a pár meccsen nem sikerült megvalósítani. És bármilyen triviális is, igen, itt elsősorban azon fog múlni a javulás, hogy a vezetés megtalálja-e a kellő pillanatban a megfelelő hangot / instrukciót vagy nem.

Egyébként ha kötkedni akarnék, azt mondanám, azért is hülyeség amit írtál, mert ilyen alapon akkor semmi értelme nem lenne az időkéréseknek, hisz ott nyilván nem fog az edző semmi újat mondani, csak kiemelni valamit fél percben, amit a játékosok előtte már éveken át hallgathattak.
@Raon: Amúgy sportoltam aktívan, sőt, tulajdonképpen még most is bizonyos értelemben, de ez nem számít.

Saját magadnak mondasz ellent. Igazad van, hogy ezek lélektani dolgok, éppen ezért nem az olyan típusú, értelemre ható módon lehet megoldani őket, mint hogy explicite felhívod a figyelmet a szabálytalanságok káros következményeire.

Sokkal inkább egy önbizalomra és egymás iránti bizalomra épülő légkör megteremtésével, ahol senki nem saját maga akar - tudat alatt akár - megoldani mindent, hanem csapatban gondolkodva, a társaiba vetett hitére építve a legegyszerűbb, leghatékonyabb megoldásokkal igyekszik játszani. Ugyanakkor - és ebben áll a dolog nehézsége és egyben szépsége is - ez nem szabad, hogy könnyelműségbe, flegmaságba csapjon át, mondván, hogy majd a másik megoldja.
Flinta az elso ket harmadban hogy teljesitett? kivancsi lennek erre ha valaki volt a meccsen es 2-3 mondatban valaszolna azt megkoszonnem.
A kommenteket olvasva arra kovetkeztettem hogy Mihaly Arpi jol nyomja a Volanban is es ennek orulok ha nem igy van valaki cafoljon meg hogy ne legyenek teves elkepzeleseim
Mihaly Arpi is ezt a hasba lovoldozos dolgot csinalja mert a tavaly a MOL ligaban szep felso sarkakat lott ? ezert tudom nehezen elkepzelni hogy o is hasba lodozne a kapusokat
Nem tudom,hogy ez az északi mentalitású edzői felfogás mennyire jön be a fiúknak.Több mint a fél válogatott itt játszik,ismeri mindenki jól a másikat,ez nem lehet gond.Lehet,hogy csak egy győzelem kell,és elkapják a fonalat.
A szabálytalanságok elkerülése nem taktikai "utasitás"kérdése.Ellenketőleg.A szabálytalanság lehet a taktika része adott esetben.Ha az asztalról leversz egy poharat reflexből utána kapsz.Egy vegyész ilyen esetben a kezét kapja el nehogy megsérüljön.
A szabálytalanságok zöme helyezkedési hiba,lassúság vagy lassú reagálás,de ezt mindannyian tudjuk.Ezen lehet változtatni sok munkával.Hiba nélkül nincs játék,a hibákat kell minimalizálni.Össze fog ez jönni.
@KCs: azt hiszem, a lényeget tekintve egyetértünk, és talán abban sem lenne vita közüttünk, hogy eddig a lényegig viszont többféle úton-módon el lehet jutni. De ez már nem csak elmélet, módszertan-emélet kérdése - és mert ezek taglalására szerintem nemigazán alkalmas egy fórumos értekezés, én itt abba is hagynám.

Egyébként nem tudtam, hogy sportolsz, ezek szerint rosszul emlékeztem, elnézést. Szabad érdeklődni, hogy mi az? (én kispályán focizok)
@qx92: nem, ő az egyik üdítő kivétel. Múltkor pl "csücsköt" lőtt egy az egyben, nagyon szép megoldás volt, egy centi hiányzott a marhanagygólhoz. :)
pedig Benk nem is játszott, édes Istenem...

egyébként szerintem ez a Volán az eddigi a legerősebb, az első "mikrociklusból" is van még hátra két meccs, talán kicsit több türelmet érdemelnének ezek a játékosok, de a szurkoló meg persze hajlamos a "dödögésre"
@vaze: így van ez kérem! Alakul majd, ha pedig nem, akkor pedig elmondhatjuk, hogy a többi EBEL csapat jobban erősített. Szerintem esetenként így is ég és föld a tavalyi és a mostani játék pozitív értelemben.
Persze én is bosszús vagyok a 3 vereség miatt, de 4.-ből 1 győzelem azért már van, az pedig a Salzburg ellen!!
Ennek alapján azért tudnak a fiúk, csak össze kell érni a lehető leghamarább, hogy a hajó közelében maradjunk.. Türelem, türelem :-))
@Raon: Anno nagypályán, most kispályán focizom én is.
Szerintem sem kell még temetni a csapatot.
Nagyon nehéz időszakon vannak túl, és vannak jelen pillanatban is. Szerintem Tolvanen és Énekes Lajos sem hibáztatható, nem lehet azt mondani, hogy ez csak az ő hibájuk. Valaki már írta korábban valamelyik bejegyzéshez, hogy nagyon hiányzik egy igazi vezéregyéniség a csapatból, néha tényleg úgy botorkálunk a pályán mint egy hadvezér nélküli hadsereg. Nem biztos, hogy olyan problémánk van amit egy két edzői jó tanáccsal rendbe lehet rakni. Ami elszomorít az az, hogy egyenlőre nem látom a kiutat ebből a lelki válságból ami most a fiúkat körülveszi. Nem akarok neveket írni de tényleg vannak olyan játékosok (magyarok)akik a tavalyi önmagukhoz képest sokkal gyengébben teljesítenek.
Elképesztően szép megmozdulásokat láttam tőlük tavaly most viszont szinte semmit. Természetesen nem szeretném túl dramatizálni, azért profi játékosokról beszélünk, meg fogják oldani ezt, és át fognak lépni a nehézségeken.
A KAC is gyengén kezdte a szezont, ki ellen akarnának felzárkózni, ha nem ellenünk? Kemény meccs lesz, az biztos. Annak örülök, hogy a Medvescsak és a Graz is a "helyére került".
Abszolút egyetértek azzal, aki azt mondja, hogy lélektani mélypontok miatt nincsenek meg a meccsek.
Jól játszanak a srácok, az erejük rendben van, hajtanak, a szünetek után kitűnik, hogy felfogják az utasításokat, gyakran látom, hogy megcsinálják a begyakorolot formációkat, stb.
Tudja valaki, hogy dolgozik-e velük pszichomókus? Sport specialista pszichomókus? A tudatosság az összezuhanás (kapott gól, sorozatos kiállítás, stb.) után sokat dobna a csapaton! És ez tanulható!
Simán látom a pályán, hogy melyik az a pillanat, amikor a kapus tiszta ideg lesz, és onnantól bizonytalanabb a teljesítménye, vagy pl. mikor egy-egy játékos igazságérzete sérül egy-egy bírói ítélet kapcsán, és ezt újabb szabálytalansággal torolja. Higgadtság kell, ha nem megy önállóan, akkor segítség kell hozzá. Ha meglenne, akkor a kapust jobb koncentrációra sarkallná az előbb még bosszantó helyzet, a mezőnyjátékos meg felpörögne, és majd-most-megmutatom mentalitással örömhikizna a továbbiakban.
Szerintem megérné...

A lélektani vonalhoz még egy szössz:
Emlékeztek, amikor a Bull elleni meccsen lecsúszott Alen gatyája? Elég feszült volt a jégen a hangulat, mindenki ezerrel koncentrált, látszott, hogy fejben is le vannak fárasztva a srácok rendesen. Aztán Alen totyogott a kispad felé széttárt karokkal, próbált igyekezni, mert hát folyt a támadás. Elég röhejes volt. A játékosok mosolyogtak, nevettek, ki-ki vérmérséklete szerint, aztán csoda: érezhető volt a srácok között egy felszabadultabb valami, amit bevittek a jégre is. Könnyedebb lett a játék, biztosabb a győzelem. Csak én éreztem így???
Mit gondoltok Énekes Lajos Jesenice meccs előtti nyilatkozatának azon részéről, hogy Hetényi azért véd majd,mert Satosaarit pihentetni kell?
Hát nem tudom. Egyrészt láthatóan jó formában van a finn,és így kívülről nem tűnik fáradtnak vagy ezzel összefüggően dekoncentráltnak. Másrészt a rossz kezdés után szerintem nem vagyunk olyan helyzetben, hogy a tényleg jó képességű, de némileg meccshiányos Hetényivel próbálkozunk. Nem állítom, hogy ezért kaptunk ki Jesenicében, de nem tartom kizártnak, hogy köze volt ennek a döntésnek a végeredményhez.
@szeméremajax: szerintem egyrészt jól jöhet neki is egy kis pihenő, másrészről meg kell Zolinak a lehetőség, egyrészt bizonyításra, önbizalomra stb. Bármikor jöhet egy kényszerű csere, amikor nem lenne jó, ha meccshiányos lenne. Nem láttam a meccset, de nem hiszem, hogy rajta ment volna el.
@ulrik: Részben egyetértek veled (bizonyítás, önbizalom),de számomra kevésbé érthető, hogy 3 igazi tétmeccs után ezen a szinten, ilyen kapus esetében,milyen fáradtságról beszélünk.Sajnálom a Hetényit, hogy az idén is csak a biztos 2. számú kapus, bizonyosan többet érdemelne, de úgy vélem inkább Satosaarit kellene "üzemihőfokon" tartani.
@ardea: Nem szeretnék pszichológiai elemzést csinálni , nem is tudnék hiszen nincs ilyen képesítésem, de az biztos, hogy a kritikus pillanatokat nem tudjuk valamiért fejben kezelni. Ezekben a pillanatokban nagyon nagy szükség lenne egy Csicsó szintű játékosra, aki tartást adott a csapatnak minden pillanatban. Látom rajtuk, hogy hajtanak, küzdenek. De azt a pluszt amit őt tudott adni az most nincs, úgy gondolom ennek a hiányát érezzük most.

Alen gatyója: Egy vicces pillanat volt amit abban a momentumban valahogy mindenki lereagált, de csak egy pillanat volt semmi több, nem hiszem, hogy ettől megváltozott volna a csapat játéka.
Ugy látom hogy Hete ugyanabban a háloban van mint a tavaly.Amikor Szupert pihentették akkor védhetett ö,és általába pechje volt mert az ö meccsein gyengén ment a csapat,és általába idegenbe került rá a sor.
Mindannyian tudjuk hogy ebbe a ligába csak egy kapus egyedül nem nyerhet meg mérközést.
Szerintem ha Hetének meglesz az elegendö tapasztalata,ö fog lenni a legjobb magyar kapus.
De ehez lehetöséget kell adni neki,mert csak edzéssel senki se tud fejlödni tapasztalatot szerezni.
A Volán hullámvölgy miatt nem izgatom magam,a tavaly jo kezdés után nagyon visszaestünk,az idén gyenge kezdés után leszünk nagyon jok...
@szeméremajax: ha már elfáradt egy játékos, az régen rossz... mármint meg kell előzni ezt.

ha úgy nézzük, hogy Hete a gyengébb kapus, és tegyük fel, hogy ez általános vélekedés, akkor mi a csapattársak "reakciója": valószínűleg jobban figyelnek hátul. Sokszor előfordul, hogy a másodikszámú kapust ezzel támogatják a többiek, és a csapat is jobb eredményt ér el. (persze nem mindig)
@Horiko: Abszolút egyetértek, mert magam is úgy érzékeltem, hogy a pályán nincs pillanatnyilag olyan játékos, aki összetartaná, játékával, "félmondataival", egyáltalán személyiségével átlendítené a csapatot a nehéz pillanatokon. Akárhogyan is,de Tokaji szerintem erre, mint csk. soha nem lesz képes.
@szeméremajax: Örülök, hogy egyezik a véleményünk.
Nem kell csk.-nak lenni ahhoz, hogy valaki vezér egyéniség legyen. Csicso sem volt mindig az. Nem tudom, hogy ki lenne erre képes..... egy biztos valahogy tovább kell lépnünk.
Hetényi akkor jó volt,amikor Budainak nem ment? Akkor szerettétek,most mikor nem kap elég lehetőséget,mostmár ő csak egy 2.számú nektek? Szép társaság!
Nem rajta múlt a meccs,sőt,amilyen hibákat elkövettek hátul a "sztárok"...Gratula nekik! Éljen Rasztyo és a többi,akik cserben hagyják a kapusokat!
@igazmondó1170: Egybe biztos lehetsz,én a kapusokat nem hagyom cserbe:)))
De azért megirhatja bárki a véleményét.
Én is megirtam Hetéröl már többször is,szurkolok neki ugyanugy mint minden kapusnak akik a magyar klubbokat vagy válogatottat erösitik!
@igazmondó1170: bár mennyire hadakozunk a tény ellen Hete újra 2. számú kapus lett. Szezon elején és még most is nagyon-nagyon remélem, hogy sokkal több lehetőséget fog kapni mint Szuper mellett. Attól, hogy ezt az ember belátja nem hagyja cserben Zolikát.
Hetényi igázán megérdemelte már , hogy védjen hiszen Tommi nagyokat védett de 90% alatti statisztika + sok gól sokat mond.

Most pedig lehet , hogy nem leszek népszerű de én úgy gondolom védőink közül sokan nem közelitik meg az EBEL szintjét sőt még a tavalyi védőink szintjét sem. Ha lehetne én akit most meghagynák Tokaji, Horváth, Jobb , Ackeström , Maklári. Lecserélném Alent, Ondrejciket, Flintát 3 légiós védőre, amivel minőségi javulást érnénk el.

Szerintem a csatárok megfelelőek a tervek eléréséhez. Elomo bár kapura nem veszélyes (sajnos) viszont gyors, jól kezeli a korongot és nehéz is elvenni tőle.

Szóval én 3 csere lehetőséget védőkre "pazarolnám".
@FrankK: A védők nem teljesítenek ez tény,ha valaki ezzel nem ért egyet,az nem ért a jégkoronghoz. Mindenképp védő játékosra lenne szüksége a csapatnak és egy edzőváltás sem ártana még most,amíg nem késő!!!
Az én cserém: Maklári menjen,Flinta maradjon.
@FrankK: Sok más mellett a is ponthatárt figyelmen kívül hagyod.

Megjegyzem Alén valószínűleg Ackeström mellett nem ilyen mutatókkal rendelkezne...
@igazmondó1170: Ismered a ponthatár lényegét? Ezt megismerni sem késő sose...
@KCs: Észrevétel volt! Maklári nem EBEL szint.
De köszönöm,hogy Te ilyen figyelmes vagy! :)
@igazmondó1170: Minthogy az EBEL meghatározó védői több szezonnyi NHL, AHL vagy DEL tapasztalattal rendelkeznek, az maga lenne a csoda, ha az utánpótlásból éppen felkerült fiatal védő egyből ezen a szinten lenne. Úgyhogy az észrevétled kb. annyira mond újdonságot, mintha azt jegyezted volna meg, hogy a jég csúszik.
@KCs: De ügyes vagy! Kötöszködsz! Ez annyira tipikus! :) Ez a magyar mentalitás!
@igazmondó1170: Ja, még véletlenül sem te kötöttél bele Makláriba, számon kérve, hogy miért nincs az-NHL-es játékosok szintjén...
Most meg egymásnak is estek? Ne már...
Én csak a Salzburg meccset láttam, de ott is szembetűnő volt, hogy a csapat alapvetően fegyelmezetle, sok indokolatlan kiállítást szed össze (ott akkor 2 PP góllal jött vissza a meccsbe a Salzburg). A másik, amiben alapvetően a problémát látom (szintén az előbbi meccs és néhány beszámoló alapján), hogy Tolvanen mester egyrészt feleslegesen és nem jól kevergeti a sorokat. Pedro megy grindelni Kovácsékhoz, amikor ő egy igazi góllövő, míg Vas Jankó, akinek a fizikuma is megvan ehhez és az AHL-ben ki is nevelték meg Ladányiékkal játsza a játékot. Ez csak egy példa volt, de ugyanez megvan a bekkpároknál is meg a többi sornál is. Ehhez kapcsolódik, hogy úgy tűnik a szakvezetés sem bízik igazán a csapat egy részében, egyes sorok és védők rengeteg időt vannak jégen, ez gyorsan kiégeti őket amellett, hogy nem is eredményes.
Kicsit hagyni kéne érlelődni a társaságot, a nehezebb embereknek meg beleverni a fejébe (akár a bárddal is ha másképp nem megy), hogy nem szabálytalankodunk a semleges meg a támadó harmadban és megjönnek az eredmények.
@Dany: Kint voltam tegnap Jeseniceben, elmondhatom neked, hogy nem Vas Jankon mulott, sot, Vas Janos profi nagyon, hajt, gyors, eroszakos, belead mindent, a csapat egyik legjobb embere. Barmi lehetett volna a tegnap, az enyhe biroi hatszelet jol hasznalta ki a Jesenice es ezert nyert, nem kell elkeseredni mert lesz ez meg jobb is.
@check: Figyi, a topiktárs eddig már rászállt Énekes Lajosra, Hegyi Ádámra, most éppen Maklári van soron... Nyilván nem hagyom szó nélkül.
@KCs: Ponthatár = Szerintem Alen, Flinta 4 pontos tehát oké. Ondrejcik 3 vagy 3,5 pont mivel válogatott (ezt nem tudhatom, miként az sem , hogyan áll most a Volán 59 , 59,5 60 pont )
Azért azt ne várd el tőlem , hogy sajnáljam mert nem egy jó védővel van együtt - légióst nem ezért hozzunk.
Erre lennék kíváncsi mire gondoltál: "Sok más mellett"

@check: Igazad van sok mindenben pl Pedró-Vas Jankó csere, de én kíváncsi lennék arra is Elomo mit tudna egy másik sorban ?
@KCs: Elnézést,hogy ennyire a szívedre vetted,amit írtam Maklári Erikről még véletlenül sem szerettem volna a lelkedbe tiporni azzal,hogy azt írtam, szerintem Flinta jobb,mint Maklári.
@igazmondó1170: Flinta 4 pontot ér ( nem az ő hibája) Maklári (ha jól értelmezem) 0 pontos.
@FrankK: en ugy tudom hogy nula pontos jatekos nincs a minimum az 0.5 pont
amugy mi a gond Flintaval miert akarjatok kirakni nem mindenki de valakinek volt egy ilyen hozzaszolasa.
Szerintem Flinta jo bekk eroszakos nem fel utkozni csak meg tapasztalatlan de ha nem jatszik akkor soha nem lessz tapasztalt meg mindig nem mondott senki semmit arrol hogy Flinta hogyan teljesitett a Jesenice ellen pedig en nagyon kivancsi vagyok erre.
@qx92: Konkrétumot nem tudok mondani,de amit hallottam az annyi,hogy nem volt rossz. Részemről,ennyi információval tudok szolgáni.
@qx92: "az 1988-ban vagy az után született hazai játékosok nem számítanak bele a 60 pontba és a 22 játékosos limitbe" = 0 pont

Flinta 4 pontot ér ha padon ül akkor is , nem azért küldeném el mert nem tehetséges hanem az EBEL szabályzata miatt-mert azért egy légiós szintjén még nem játszik .
@qx92: Nagyobb hibak nelkul jatszott, teljesitmenyet tobb meccs utan lehet csak ertekelni, egyelore hozza a kotelezo minimumot.
@csatoimi: orulok hogy boldogul :) rendes gyerek megerdemli az eselyt
@FrankK: az hogy jatszik-e egy legios szintjen az nagyban fugg attol hogy milyen legioshoz hasonlitod es sajnos a Volannak az utobbi evekben nem igazan volt szerencseje a legiosokkal , a 4 pontra pedig az a megoldas hogyha honositjak minnel hamarabb , nem tudom ez egesz pontosan , hogy mukodik de gondolom valahogy fel lehet gyorsitani ezt a dolgot ez mar a csapatvezetokon mulik
Nem tudom mi történhetett megint tegnap basszus... Én mindig védem őket, életemben sztem először pénteken voltam mérges rájuk. Katasztrófa a védelmünk sajnos. A Bécs ellen 2 v. 3 gólt kaptunk közvetlenül a kapunk előteréből, tegnap meg 73 mp alatt 3-at... Nem tetszik ez nekem, elment 4 forduló és a gólarányunk már most elkeserítő. Persze, nem kell temetni a csapatot, de vhogy össze kell rántani a védekezést mert 4 meccsen 19 gólt kapni az szerintem durva. Hajrá fiúk, veletek vagyunk!
@igazmondó1170: Edzőváltás? Ugye ezt nem komolyan gondoltad? Olyan a világon sehol sincs, hogy 4 tétmeccs után (a 7-8 előkészületi meccset nem sorolnám a mértékadó mérkőzések közé)elköszönjenek valakitől.Képzeld el, ha te a munkahelyeden néhány hét után nem vagy rögtön a spiccen miként élnéd meg, ha megköszönnék a ténykedésed. Nyilván nehezen tudnád elfogadni, hisz még meg sem melegedtél, még bizonyítani sem tudtál. Véleményem szerint meddő,értelmetlen és indokolatlan erről beszélni.Tolvanen a szakemberek szerint is ismert és elismert edző, az a legkevesebb, hogy az esélyt megkapja a bizonyításra.
Az eddigi ebeles ténykedésünk alatt, a nálunk megforduló légiósok közül (cca 20 ilyen volt ) 3 az aki megütötte a liga színvonalát( Galvins, Martz, Guerreiro) többi az melléfogás volt,némelyik kisebb, némelyik nagyobb
@szeméremajax: Arról nem is beszélve, hogy a tavalyi bajnok is pont ugyanannyi ponttal áll, mint mi...
@KCs: Így van, tökéletesen egyetértek.
Azt nem értem hogy a védők közül mért nem mandja senki ki azt hogy Balu nem ELSŐSOROS védő! Ezzel a véleményemmel tudom hogy nem vagyok egyedül mert a csarnokon belül lehet ilyet hallani több helyről is! Nem fér be Toki mellé, meg lehet nézni hogy Toki hányszor és menyit melózik helyette, illetve mellete!
+Jobb nagyon jó felnőtt az EBELhez, sztem csak dícséret illeti!
Jobbot az elsősorba!!!
Hajrá Volán! Nincs még veszve semmi! Sőt nincsenek itt olyan hatalmas problémák egyenlőre!
Mindenki ismerkedik egymással!
@OTeR: Bizony, és cska megvertük a Salzburgot, úgy, hogy 4-0-ig csak néztek, hogy mi is van. Van "anyag" ebben a csapatban, és amint összeáll, akkor menni fog a dolog. Addig is ami a fontos, a bizalom - minden szereplő között.
@OTeR: Talán azért nem mondja senki, mert Tokaji Viktor sokszor, többek között nálunk is elmondta, hiába rakták tavaly többször is a légiósvédők mellé, jó volt, mikor ismér az ő legjobb társa, Horváth Andrá mellett játszhatott, mert vele párban szeret és tud a legjobban védekezni. De valószínűleg nem csak Cortina, Sator és Tolvanen nem ért hozzá, hanem maga Tokaji Viktor látja jól odabentről.
@KCs: Ilyen is rég volt, hogy te tudtál higgadtabb maradni. Már elnézést.
@F. Kapus: :D Hát, tényleg. Mondjuk ehhez kellett, hogy a topiktárs is pozitívan álljon a kérdéshez. De azért délután felhúztam magam, amikor rászálltak Erikre... :P
áááááááááááááááá, pedig olyan szépeket írtam, a névelő után a "csapat" szót használtam legtöbbször, de a blog valszeg automatán szűr engem! vagy kerusz vagy F.Kapus lehet a háttérben! ez borzasztó! :)
@vaze: Ne gondolj ilyen sötét dolgokra!
@F. Kapus: zavart érzek az Erőben!!! :)))
@vaze: Ilyenkor érdemes aludni egyet a dolgokra. Hátha holnap legalább az Erkölcs rendben lesz. :)
Palpatine-t szimatolok! Meg is hallgatok egy Tudósok lemezt! :))))
Én nem látom ilyen pozitívan az elmúlt hetek történéseit. Elgondolkodtató számomra, hogy a magyar válogaott ( gyakorlatilag) utolsó egy olyan ligában, ahol többnyire az AHL-ből (Vass Jankó szintű játékosok) szerződtetnek légiósokat.
Most vagy ilyen gyengék vagyunk, de akkor ne álmodozzunk Szlovéniában feljutásról, vagy a szakmai munkával van valami gond. Kicsit olyan Talmácsi-szerűnek érzem a történetet, ahol a világbajnok az utolsó helyen motorozik. Én emlékszem, hogy nemrég még olyan hangok voltak, hogy ezzel a keretettel símán a nyolcban kell lennünk, ill. a négy közé jutés sem elképzelhetetlen. Sajnos, nekem teljesen az.
@uprmedia: Ugyan már - négy meccs ment le. Tavaly az első négy meccsünket ugyan megnyertük, de az azt követő négy meccsen egyetlen pontot szereztünk. Idén a bajnok KAC ugyanannyi ponttal áll, mint mi.

Igen, a védekezés néha az eddigi meccseken igen gáz volt - de kapott a Salzburg is már hét gólt idén, a Klagenfurt hatot, semmi példa nélküli nem történt.

Ma újabb meccs, amelyen valóban javulni kell - és a csapat javulni is fog remélem.
@KCs: Ott leszek, remélem a legjobbakat. Játékban tényleg jobbak vagyunk, de tavaly valahogy jobb volt a védelem.
süti beállítások módosítása