HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Első győzelmére készül a Stars

2009.09.20. 11:37 kerusz

A pénteki csonka játéknap után vasárnap ismét teljes fordulóra kerül sor a Mol Ligában. Mind a három mérkőzést Magyarországon játsszák. Legkorábban, fél hatkor a Vasas Budapest Stars vághat vissza a vendég Ferencvárosnak az első fordulóért.

A káposztásmegyeri alakulat kerete jó nevekből áll, de az idénykezdet döcögősre sikerült. Egyetlen pontjukat éppen a Ferencváros ellen büntetőkkel elvesztett mérkőzésen szerezték. Glen Williamson csapatának helyzetét nem könnyíti meg, hogy a Dab.Docler ellen Majoross Gergely súlyos sérülést szenvedett, amikor arcon találta egy kilőtt korong. Tegnap meg is műtötték, csoda lenne, ha ma a jégen látnánk.

Az idei első győzelemükre készülő házigazdák elsősorban a fegyelmezett játékban látják a siker kulcsát. A ferencvárosiak lendületes idénykezdete után sokakat meglepett, hogy a gyengén rajtoló Miskolc éppen Pesterzsébeten nyert először. Hoffmann Attila csapatkapitány a csapat honlapjának elmondta, a vendégek szinte végig képesek voltak rájuk kényszeríteni akaratukat. Céljuk ezért nem más, mint a javítás. A remélhetőleg szép számú közönség előtt zajló mérkőzésen illusztris vendégek is tiszteletüket teszik, a Vasas olimpiai bajnok vízilabdázói, a Varga testvérek (Dénes és Dániel) személyében.

Este hatkor az SC Csíkszereda játszik Miskolcon. A hazaiak erzsébeti győzelmét követően ismét felfokozott érdeklődés mellett jöhet a találkozó. Már a tavalyi utolsó mérkőzésük is sokáig nyílt volt, a meccs felénél a miskolciak vezettek két góllal. A fokozatosan fejlődő gárda ma is szeretné nehézzé tenni a vendégek életét.

Az SC Csíkszereda első magyarországi vendégjátékára érkezett. Nagyon fárasztó utazás után vasárnap délelőtt értek Miskolcra, ami nem könnyíti meg a dolgukat. Jó hír, hogy Mihály és Virág felépült, játékra készek, rossz, hogy az eltiltott Moldován mellett az időközben megsérült Kánya sem szerepelhet. "A vasárnapi miskolci és az FTC elleni keddi mérkőzést szeretnénk megnyerni, a hazai vereséget ki kell javítanunk - mondta blogunknak Gál Sándor edző. - Nem lesz könnyű dolgunk, az eredmények bizonyítják, amit a szezon előtt mondtam, hogy nagyon kiegyenlítetté vált a Mol Liga mezőnye. Hogy a színvonal merre mozdult el, annak megállapításához még idő kell."

A miskolci szurkolók ismét kitaláltak valamit: a mérkőzések végén egy-egy üveg díszdobozos borral jutalmazzák a két csapat edzők által megnevezett legjobb játékosokat. Az első hazai mérkőzésen Popovics Patrik és Antal Zsombor érdemelte ki az elismerést. Akik szeretnének megismerkedni a miskolci játékosokkal, azok ezt egy egyedülálló oldalon is megtehetik. A linkre kattintva a csapat panorámaképes fotójáról lehet a játékosok fényképes adatlapjait megnyitni.

Este fél hétkor a Dab.Docler vendégeként az Újpesti TE idei második mérkőzését játssza. A házigazdák három, többé-kevésbé jól sikerült idegenbeli mérkőzést követően első hazai fellépésükre készülnek, várhatóan népes szurkolótábor előtt. Két kulcsemberük már jégre léphetett a Stars ellen is. Erdélyi Péter balesete után tért vissza, míg Magosi Bálintnak zöld utat adtak az orvosok. Az első hazai találkozó ad alkalmat az Acélbika-díj átadására is. A szurkolók szavazata alapján tavalyi teljesítményével Hegyi Ádám érdemelte ezt ki. A mérkőzést követően pedig a sportcsarnok VIP-termében szurkolói ankétra kerül sor.

A vendég újpestiek továbbra is nehéz körülmények között készülhetnek, de az elmúlt napokban az időjárás segített a jégkészítésben. A miskolci mérkőzés után Pék György arról beszélt, a csapat még messze nincs kész. Kíváncsian várjuk, az elmúlt egy hét alatt mennyit tudott előrelépni a gárda. Baróti Zsolt blogunknak elmondta, a tervek szerint Sikorcin és Dubek mellett a harmadik légiós csatár Vitalij Kiricsenko lesz, a védők közül pedig a lett Algairs Berzins és a szlovák Marcel Petran kaphat lehetőséget.

A lilákhoz kapcsolódó hír, hogy Ján Zlocha a szlovák első ligás HK 95 Povazska Bystricában játszik. Az eddigi három forduló után vezeti a csapaton belüli pontlistát, az egyik mérkőzésen a döntő gólt is ő szerezte. A nyáron úgy tűnt, hogy Dancsfalvi Norbert a HC Kosice juniorjaitól Újpestre szerződik, játszott is az edzőmérkőzéseken, valamint a dunaújvárosi juniortornán. Végül mégis visszatért Szlovákiába, tegnap a junior Extraligában a nagyszombatiakat erősítette a Poprad elleni idegenbeli mérkőzésen.

A játékvezetői küldés is elkészült. Az Icecenterben a Babic, Abonyi, Wolf, Miskolcon a Varjú, Bedő, Deák, Dunaújvárosban pedig a Gebei, Sütő, Németh M. hármas bíráskodik.

Állandó szlovákiai szemleírónk, U. N. Owen jóvoltából Miroslav Stefánkáról is van hírünk. A Mol Liga-győztes HC Csíkszeredából az extraligás Nitrába visszatért kitűnő támadó a Dennik Sportnak adott interjút, amelyben többek között ezt mondja: "Talán valaki számára Románia hokiszempontból még mindig egzotikusan hangzik, de nem olyan gyenge az ottani jégkorong, mint ahogy az ember feltételezné. A bajnokságban magyarországi csapatok is játszanak, mindenütt sok a szlovák játékos, de más európai hokisok is vannak, és a játék színvonalán ez meglátszik. A bajnokság szolid színvonalú, merem állítani, hogy a volt csapatom, a Csíkszereda ugyan a szlovák Extraliga mezőnyének vége felé mozogna, de nem lógna ki a bajnokságból. Számomra ez mindenképpen új tapasztalat volt."

81 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesz ma a DAB honlapján közvetítés, nem tudja valaki?
Tyű, ez a miskolci körpanorámás csapatkép fantasztikus ötlet!
Hajrá Lilák! Reméljük a legjobbakat :-)
@Ravic83:
A stadiontúrás rész sem rossz:)

Minden elismerésem a miskolciaké!!
Grat a miskolciaknak, nagyon szép ez a honlap.
HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!
a dab ute meccset meglehet nezni minjart kezdodik a meccs vagyis fel ora mulva es ha ra kattintok h megnezem akkor a mulktkori dab-stars meccs jon elo!mert?
lehet majd nezni eloben dab -ute hm?
mosmeg nem jelenik meg h megnezem hanem az oldal jon elo es a meccs kezdodik
snem lehet nezni mert?nem adjak ghm?
Tudjatok-e nezni a DAB mecset???
na ennyit a tuti inforol
azt nem ertem miert kell a parasztvakitas? mondjak azt korrekten hogy nem lesz kozvetites es kesz
hat ja varom a kozvetitest kelle volna menjek valahova nem megyek s errefel nme lesz kozvetites........
Nah Nemeti 5-20at kapott, vajon megint egy DABost fejbe kellett utni, mert jart a szaja...???
Remélem a második harmadban is jól használjuk ki a Miskolci emberelőnyöket...
@terminatrix: Hajra SportClub!!! Mar 5-1.
hüffner szepitett, de aztan
MacSwayn 3-1
Zsók-Egri párbaly volt Miskolcon?
5:3-ra nyert a Vasas a Fradi ellen!
Újvárosban kinyílt a gólzsák :D
Kiss , Korol, Nika, Fisera már 7-1

volan is eg 5-2 a jesenicenek
az sem kicsi bravur a volan 1:13 alatt kapott 3 golt
Dab utolso 3 golja egyenlo letszamban esett
Újpesten beérni látszik a vezetőség többévi megfeszített és hozzáértő munkája:(((
úgy látom jól megy nekünk a Miskolci emberelőny, eddig hármat lőttünk, látom megint van lehetőség...
jó meccs lehet nagyon durvák lehetünk...
Pék György: "Szerencsénk volt, mert ha ma a Fradival vagy pláne a Dunaújvárossal játszunk, nagyon csúnya lett volna a végeredmény." - a miskolci meccs után.

Nem akarom bántani a lilákat de beigazolódni látszanak a mester szavai...
Szerencsétlen Miskolc :(
3 GÓLT KAPNI EMBERELŐNYBŐL????
Srácok!DAB meccs még ma este lemegy egészben a weblapon és holnap 3-4 között megismétlem!
@mastamind: mikor kb?
a dabdocler.hu-n?
@mastamind: mi? mikor hol megy le? Pontosíts valamit lécci!!!
@mastamind: Azt az ismétlést nem lehetne átrakini kb 5 órai kezdésre??? 4-ig dolgoznom kell :(
kár, hogy nincs közvetítés, újpestiként Nikát a válogatotba de gyorsan
grat a DAB-nak, eddig min. ki-ki meccsekre jártunk oda... Sáj, köszönjük!
Virág , Dab-Ujpest 8:1
Melyik weblapra gondolt az ember mikor irta lemegy meg ma a Dab-Ujpest meccs?
jó!holnap délután lesz egy 3-as és egy 5-ös matiné a www.dabdocler.hu-n
@mastamind: köszi, és ma este mikor?
a meccs után érkezik a felvétel és azonnal inditom,ha figyeltek,ki irom ide.
jelzem itt,de a meccs után nem sokkal
Kár hogy ez a Fisera gyerek nem bír magával
Nem rossz Fisera 66 perce negy meccs alatt :)
@Zsootika: akkor itélj, ha láttad mi történt...
egyébként lehet , ha ő jégen van szeredában, moldován nem üt többet bottal fejre...
Kiváncsi lennék lassan egy légiós értékelésre JP-től. És hogy hogyan szeretné megrendszabályozni Fiserát.
@kiralyfi: Nem ítélkezem! Isten őrizz! :) Csak tudod a számok néha többet mondanak minden szónál! Tavaly mindenki Ákost basztatta, pedig nem rossz gyerek ő, csak rászálltak a bírók. Remélem nem lesz ez Fiserával is így!
Jujj! az 1100 néző igaz??? Nagyon komoly :)
És én nem lehettem otthon ;(
@Zsootika: még annyit, láttad , miért kapta szeredában az 5+véglegest? az még 2 percnek is véleményes volt...
Ja láttam! Hááát... vitatható bizony
akkor meg csak a mait kell megnézni
@Zsootika: Nem láttad mi történt, így ne ítélkezz. Hüffner ütötte-vágta hátulról a lábát, mikor korcsolyázott ki a harmadból, a végén már megunta, na bumm, van ilyen.
@Zsootika: Hö, ha az évszámot is hozzáadjuk akkor megvan az 1100 :). Kb. 3-400 néző lehetett.
Már alig várom hogy lássam. Mondom én csak attól félek hogy ezek után rá fognak szállni a bírók és lesz egy olyan hátvédünk, aki a fél meccset büntiben üli.
Ájjatok má le lécci! Újvárosi vagyok!!! Nem fikázni akarom a saját csapatom tagját!
most leadlák a meccset vagy nem?
? A mai meccset nem adták élőben!
nem adták élőben , de arra volt ígéret meccs után letolják, illetve holnap 15 és 17-kor is.
Na röviden a meccsről. Lényegében 30 perc alatt bedolgoztuk a Dózsát a jégbe, sajnos nem tudtak komoly ellenállást kifejteni, az első 10 percet leszámítva. Gyakorlatilag azt kell mondani, hogy van 1,5-2 soruk és kész. Nem jól van ez így... Valaki feljebb köszönte Sájevicsnek, nem kell bántani, szerintem még jól is védett, volt bravúrja is.
Ami szembetűnő volt, hogy a vendégek csak nyomozták a hazaiakat, nagyon komoly fizikai fölényben volt a DAB. Ez kijött minden párharcnál, szinte mindent a DAB nyert meg is látszott az eredményességen. 8-1 után meg lekorcsolyáztuk a meccset, mondjuk ez nem egy pozitív dolog. Szegény Sevela kaptt egy gólt a felezővonalról, még hidegen kicsit. A meccs végén Fisera és Hüffner gondoskodott arról, hogy ne legyen olyan uncsi a vége, nagy rákészülés után igazságos döntetlen született (=elfáradtak a mezcibálásban).
Én tudom, hogy a kiírás miatt januárra kell jónak lenni igazából (OB1 szempontból) de nagyon érződik a Dózsán, hogy nincs jegük és szezon közben nem lehet pótolni azt, amit nem tudtak megcsinálni szezon előtt. Nagy kár, ne legyen igazam...
www.dabdocler.hu most megy a meccs és holnap 3 és 5 kor ismétlés
Fisera ma összesen 2 percet kapott, teljesen jól játszott, gólt is lőtt. A végén benne volt a meccsben az kis bunyó, mindketten adtak egymásnak előtte, nem csak Hüfi volt a hunyó :) Bár azt hittem ledarálja ez az állat szegény Hüfit, aztán nem így lett. Sevela és Fisera a meccs végén jó kis hangulatot csinált :)
Nem volt egy súlycsoportban a két csapat ma Dunaújvárosban, az biztos. Szegény Becze első lövésre megkapta Janika középerős, de igen jól helyezett bombáját, majd Spigott szakíró beírja a saját kommentjét, ha végez :)
A mieink nagyon nyomtak, pláne a másodikban, de a meccs (és szerintem a forduló) gólja Virágh professzoré :)
Ja, é max. respekt a lila drukkereknek a végig kitartó szurkolásért - minden ironikus felhang nélkül!
Uppsz, igen, Sevela tényleg nagyon nagy igazolás, mondjuk, abban is követi Józsit, hogy elsőre ő is kapott egy nagy olasz gólt (potyolínó), de utána nagyokat fogott - és volt ereje az 59. percben ordítozni (jogosan) a hátvédekkel, amikor elkorizott és lőtt az ellenfél. 8-2-nél ez szép, mint ahogy az is, hogy Gazsi meg Hegyi Ádám belefeküdtek a lövésbe, vagy hogy Magó a második harmad közepén énekelt a kispadon! :)
Jó kis csapat :))
Nah nekem marad a holnapi matiné.
Nekem még egy pozitívum volt a meccsen, ez pedig az UTE meze. Végre van egy rendes meze az Újpestnek, eddig valahogy olyan gagyikban (nekem annak tűnt) nyomták. De ez jól néz ki.
az mitől van , hogy meg vannak cserélődve a mezek színei?
mastamind 2009.09.20. 21:43:49
www.dabdocler.hu most megy a meccs és holnap 3 és 5 kor ismétlés

ugye ez menni fog mastamind? :)
süti beállítások módosítása