HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nullpontos mumus érkezik Fehérvárra

2009.09.18. 11:55 F. Kapus

Egyszer minden sorozat megszakad, a következő alkalom új lehetőséget jelent, mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV 19 edzője. Ugyanis még nem nyert az EBEL-ben a magyar bajnok a Vienna Capitals ellen. A szakvezetés pozitív folyamatokat lát a csapat életében, beteg és sérült nincs, ígérik, ismét győzelemre törnek.

"Sokat dolgoztunk ezen a héten is, a játékosok formája jónak tűnik, jó erőben vagyunk. Úgy látjuk, taktikai vonalon előrébb léptünk, egyre tisztábban látják a játékosaink az új játékrendszert. Az emberelőnyös és a –hátrányos játékunk tekintetében marad az a módosított irány, amit a Salzburg ellen vettünk fel, tehát az első sor változatlan, a másodikban pedig Ladányi ismét nem a kék vonalas lövő helyén játszik majd, hanem irányító szerepkört kap. A speciális sorokban a hátvédcserék is megmaradnak, erre azért van szükség, hogy egy balos és egy jobbos lövőnk legyen ezekben a helyzetekben."

A keretbe visszakerül a legutóbbi mérkőzésen nélkülözött Flinta Botond és Vaszjunyin Artyom, és kikerül a Salzburg ellen nevezett, de pályára nem lépő Maklári Erik és Hegyi Ádám. Így az alábbi összetételben kezd a Fehérvár:

1. sor: Horváth, Tokaji, Palkovics, Elomo, Mihály
2. sor: Alen, Ondrejcik, Vas J., Vas M., Ladányi
3. sor: Jobb, Ackeström, Peterdi, Fekete, Kovács
4. sor: Flinta, Benk, Nagy, Sofron, Vaszjunyin

A kapuba harmadszor is Tommi Satosaari áll, de előbb-utóbb Hetényi Zoltán is lehetőséget kap, információink szerint vasárnap vagy kedden már minden valószínűség szerint. "Azok a játékosok, akik eddig kevés játékidőhöz jutottak, a felkészülés alatt is magkapták, de a jövőben is meg fogják kapni a bizonyítási lehetőséget – folytatta Énekes Lajos. – De a kialakult sorok most ebben az összeállításban tűnnek a leghasznosabbnak a vezetőedző számára. Ez nem jelenti azt, hogy a többiekkel elégedetlenek vagyunk, fontos, hogy velünk legyenek, hiszen hosszú az idény, jönnek majd a sérülések, a betegségek, akkor mindenképpen készen kell állniuk a játékra." A tréner hozzátette, győzelmet szeretnének aratni pénteken, amiért a héten mindent megtett a csapat, és a pályán is mindent meg fog.

Két év tíz meccse alatt a hosszabbításos vereség volt a legjobb eredmény a Fehérvár számára a Capitalsszal vívott meccseken, ebből kettő hazai pályán jött össze. A 2007-es kezdetektől így végződtek a bécsiek vendégjátékai: 2-4, 1-2 (2007-08), 2-3 büntetőkkel, 1-3, 2-3 büntetőkkel (2008-09). A tavaly októberi meccs örökre emlékezetes marad egy elképesztő baki miatt. Két Capitals-játékos vitte az üres kapura a korongot, de a kapuvasnál nem jutottak tovább, íme ez a hihetetlen jelenet, érdemes még egyszer megnézni:


Tolvanen mester is egyértelműen előrelépést lát a csapatépítés terén. Kollégája, Kevin Gaudet viszont nehéz helyzetben van. A Vienna Capitals ugyanis két hazai vereséggel kezdte a szezont, és a ligában az egyetlen pont nélküli csapat. A bécsiek edzője elmondta, kemény munkát végeztek a héten, de elismerte, még nem találta meg az ideális sorösszetételt. Hatalmas örömet okozna nekik, ha Magyarországon nyerni tudnának, mert a saját előszezonbeli és a Salzburg példáját említve jelezte, nehéz Fehérváron nyerni. Az út a sikerhez a fölösleges kiállítások elkerülése, továbbá a gyakoribb és hatékonyabb támadások vezetése lehet. Ha ezt sikerül megvalósítaniuk, nyerhetnek, elemezte a helyzetet a Capitals edzője.

Mindenkit óvnunk kell a nulla megszerzett pont miatti elhamarkodott következtetésektől. A bécsiek keretében kiemelkedő képességű csatárok vannak, többek között a két Rodman, Gratton és Lebeau, akik egymaguk eldönthetik bármelyik meccset az EBEL-ben, ha nem akadályozzák meg őket ebben.

61 komment

Címkék: énekes fehérvár vienna capitals

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Távol álljon tőlem,hogy tudományoskodjak,de a 2 eddigi meccs alapján Ondrejcik igencsak kilóg a csapatból.( nem + értelemben)
Sziasztok.

Örülök, hogy végre Flinta is szerepet kap, remélem jégen is lesz..
Szerintem csak egy ember lóg ki, és az nem védő..(12-es)

Hajrá Volán.
@exL:1: Nem értek veled egyet, jó persze lehetne jobb is, de nagyon hajt látszik rajta hogy akar!

Tavaly nem játszott eleget ez meg is látszott a mutatókon, idén sokkal jobbat fog produkálni főleg ha a 2. sorban szerepel folyamatosan :)
@brunzwik: Hagyjuk már ezt pls...

Nagyon remélem, hogy mindenki teljes koncentráltsággal játszik majd, nagy akarással, hajtva, küzdve; mert sokkal nehezebb meccs lesz, mint a 2 héttel ezelőtti az emléktornán. A Capitals két hazai vereség után az utolsó leheletéig küzdeni fog a pontokért.

Hajrá Volán!
Jézusom, ezt a videót az összes jéghoki blogra/fórumra belinkelni azonnal, simán Watts éves válogatás esélyes...:)
@brunzwik: szerintem csak egy ember lóg ki...(99) :)

Ha úgy játszunk ahogy a Salzburg ellen akkor a miénk lehet a 2 pont.

Hajrá Volán!
@Flankerr: és az igazi a folytatással lenne, merthogy az ellentámadásból pár másodperccel a vége előtt gólt ütöttünk (és így lett hosszabbításos a meccs). :)

Brunzwick: nem unalmas folyton ezt nyomni, mondd?

Szerintem nagy meccs lesz, mert a Bécs jó csapat, de most bezúzzuk őket!
Hajrá Voláááán!
valami stream? ftv?
@Raon: Az is ott van link alatt, ebből ki lehet vágni azt a részt :)
www.youtube.com/watch?v=AVEALRqDGUk
@F. Kapus: bocs, épp csak nem szúrta ki a szememet. :)
@Raon: ki ne szúrd,mert akkor lehet volán sálat veszel vidi meccsre,és vidi sálat volán meccsre:-))))
letezik hogy meg mindig nem adjak ezt a meccset sem???
@Bdog: létezik, ha jól tudom az első meccs amit adni fog a sportclub az a Klagenfurt elleni lesz. Jövő héten Kedden.
Emlékeim szerint 1x győztünk már ellenük:
www.hockeyfans.at/?gcid=9152
Sziasztok!
Tolvanen mester a Hírlapban lévő cikkben kérte a nézők segítségét. Részemről ott leszek.
fehérvár tv mikor adja? Tétmeccsen még sose győztünk a Capitals ellen, itt az ideje!
@FrankK: ha jól emlékszem ez felkészülési mérkőzés volt. Az EBEL-ben még nem nyertünk ellenük.
Szerintem a hangulattal sem lesz baj, Bécs elég közel van ahhoz, hogy eljöjjön pár sárga-mezes szimpatizáns a csapattal. A Dead Bull elleni meccsen pedig a jó kis szurkolás volt hazai részről, legyen így most is!!!
HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN 19!!!
BLL
@Raon:Az az unalmas,hogy megint jégre lép ma!:))
@Raon: @rol71: bocs lemaradt a a smile :)
Amugy igazad van Roli.. :DDD
Tesód honnan jön ma mecsre?(brunzwik)
@brunzwik: @rol71: Hagyjátok már a BARÁTOMAT!!!HI.HI.HI.HI......
@FrankK: Az tavaly szeptember 12-én egy felkészülési meccs volt, utána rá egy hétre kezdtünk Linzben.
Mindenkinek szép napot!

Ma a közvetítést próba jelleggel a www.bluebrothers.eu oldalon lehet megtekinteni.
hello.....
nem tudja valaki, hoy hol lehet a ma esti közvetitest elöben nezni?

köszi
Nagyszerű, hogy a Vörösmarty Rádió többszöri helyszíni kapcsolással követi a meccset, neten is követhető, kb fél perccel később jön át a hang, mint az éteren (nálam legalábbis), így szinkronban van bluebrothersékkel...de könyörgöm, a riporter kérdezze már meg a tőle legközelebb állótól, miért megy le a kapus olyan gyakran, főleg azokban az esetekben, mikor a vezetőbírónak fenn van a keze...annyit üzennék neki, nem azért, mert 'kétségbeesetten támadunk', illetve 'dűlőre akarjuk vinni a dolgot az 5. percben'...

Sóvárban meg érik ma is egy Pagé Down :-P
neten is követhető....holholhol..léccci:)
www.vorosmartyradio.hu/ -> majd jobb oldalon a media player ikon
fele-fele zene és közvetítés
es live-streamet nem lehet valahol nezni????
Szerintem nem (97,3%).
annyira tuom utalni, hogy soha nincs live-stream volan mecssen....

ja tenyleg oktoberben jön valaki ide becsbe a volan-meccsre????
@kacibogár_13: igen, mindenki aki él és mozog és ideje engedi
1 perc és kezdünk a www.bluebrothers.eu oldalon élő szöveges közvetítés a 2. harmadról is.
Sziasztok! Nem tudjátok véletlen, hogy később vissza fogja mutatni a fehérvári tv a mérkőzést? Streamem van és megnézném,mivel csíkszeredai vagyok. Előre is köszi
Mármint a fehérvári tv-hez van streamem mielőtt vki félreértené
@banyszi: csak azert mert en egyedül megyek es az igazat megmondva nem akarok egyedül menni.....
XD
@Kreck: sztem aki válaszolni tud neked erre, az kinn van a meccsen, de ha türelemmel vársz, biztosan megmondják a fehérváriak@kacibogár_13: és kb honnan mész egyedül? Bpest, Szfehérvár, Dújváros?
nem en innen becsböl megyek at a szomszed kerületbe....
;-)
@kacibogár_13: vili, biztosan találkozni fogsz jó pár szurkolóval, esetenként 100-200 ember is kiséri a csapatot. Felismerhetőek vagyunk abban biztos lehetsz!
akkor jo de szerintem en is....

hat addig meg beszelünk......

XD
jol veszem ki, hogy osztrak jatekvezetö van?
KELLNER Roland, SPORER Manfred, WURZER Dominik

Ők vezetik.
@kacibogár_13: egyetlen EBEL-es játékvezetői négyesünk van, Gebeiék, tehát valószínű ekanai felsorolásából, hogy osztrákok
@banyszi: De van német és cseh játékvezető is az EBEL keretben.... :)
De a mostani trió úgy tudom osztrákok.
@ekanai: azt nem tudtam, hogy cseh játékvezetők is vannak, viszont a nevük alapján csak osztrákok, vagy németek lehetnek (meg a kiállításaink alapján is).
akko mar ertem hiert engednek ennyit a vienna-nak....
>:-/
@kacibogár_13: jahhhhhh igy megy ez már 2 éve, kezdjük megszokni
igaz, hogy en itt elek ausztriaba
de egyre inkabb kezdem utalni az osztrakokat (minden szempontbol)
@banyszi: megszoktuk, de továbbra se fogadtuk el. :)
@ekanai: sajna nincs mit tenni, igen lassan kezdjük megszokni, ettől vagyunk olyan kíválóak emberhátrányban és mivel az előnyöket nem túl gyakran játsszuk...
Sziasztok.

Tudom lejárt lemez, de köszönöm Benk Andrisnak a 3. gólt.. Büszke vagyok rá ma igen hasznosan játszott.
Akkor ment el szerintem a meccs.
Amúgy ma a birok se álltak a helyzet magaslatán, de ezt már kezdjük megszokni.

Arra viszont szeretnék valaki illetékestől választ várni(csatoimi), hogy Flinta miért nem játszik?????????????
Tóth Adriánt miért nem hozzuk vissza és küldjük a farmba a Benket..

NA most jöhetnek a fikázások, nem érdekel....
@brunzwik: maximalisan egyetértek veled. Flinta arra jó hogy leüljön egy 10percest? Csató Imi ezért fizeti? A mai meccsben egyetlen örömöm az volt amikor a "gyerekek"(20,10,78) játszottak.
@brunzwik: Ha játszana Botond kiderülne, hogy tud hokini. ERgo nem lehetne elzavarni 30.-án, és hozni helyette egy északi védőt. (talán a mester kiszemltjét)
A zágráb 15 másodperccel a vége előtt ütött góllal verte a ljubjanát... Jól megy a horvátoknak, jól bekezdtek. Ha így folytatják, még a válogatottunknak is nehéz dolga lesz.
Jó derby lehetett; 6000 néző.
Ezek után kíváncsian várom a pannon-kupát a horvátokkal.
Mai meccsen a Capitals az elején tudatosan nem engedte a Volánt,hogy saját játékát jatsza,rögtön mezőfölénybe kerültek-szerencsére a 15. másodpercben nem 0:1 volt az eredményjelzőn-és a 6. perc tájékán kezdtünk magunkhoz térni!Kaptunk 2 gólt de a csapat fel tudott állni a hátrányból is,ami külön dícsérendő!Majd jött az ominózus "kedvencünk" égbe kiáltó hibája,amiből gólt kaptunk és 2:3 nem ide!!Hasznos játékosunk lefele menet érezvén a szarvashibáját,ütőjét mérgesen a palánkhoz vágta és onnantól neki a meccs véget is ért!Hála éles szemű finn edzőnek aki végre belátta nem a jégen a helye!(mármint B.A.-nak)Esélyünk volt öt a háromba de szokás szerint felállásunk se volt megfelelő nem hogy gólt szerezzünk!Sajna fájó vereség a vége, ami a végelszámolásnál hiányozni fog nagyon!Azt hogy a bíró megint hogy fújt...3 éve vagyunk ebben a bajnokságban ha tudjuk,hogy minden carért kiszórnak miért adjuk meg a lehetőséget??Másik!Sofi valóban közönség szórakoztató,ahogy a palánkra teszi az ellenfelet de abból ma is 2 hátrányunk lett, ami a csapatra nézve nem előnyös!Ma nekem Mihályi játéka kicsit negatív volt.Csato Imi intézkedj!Flintát a jégre, ne csak a 10perces fegyelmikor, amikor átkorizik a büntipadra!Tóth Adriánt is a csapatba Csicsó bácsi!
nem tudtam rendesen figyelemmel kiserni a dolgokat...
mi volt benk andrassl... hisztizett?
süti beállítások módosítása