HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A fehérvári fiatalok nagyon jók voltak

2009.09.14. 13:57 F. Kapus

Az első hétvégén hat mérkőzést játszottak a magyar–román közös bajnokságban. Máris megállapítható, a hét csapat közelebb került egymáshoz, sűrűbb lett a mezőny. A színvonalra vonatkozó következtetések levonásával néhány hetet érdemes még várni. Két meccsen a büntetők döntöttek, további kettőn egy gól volt a különbség. A második játéknap összefoglalója következik, benne az FTC–Brassó találkozó góljaival.

A Dab.Docler lejátszotta másik csíkszeredai mérkőzését, és az elsőn elszenvedett vereség után magabiztosan győzött 5-1-re. Tekintve, hogy az előzetesen jósolt erőviszonyok alapján két nehéz mérkőzésen vannak túl, nem tűnik rossznak az eredményük és a formájuk. Figyelemre méltó, hogy csak három gólt kaptak. Örömteli, hogy a helyszíni beszámolók szerint is kemény fizikai hokit nyújtottak a korábban nem erről híres újvárosi fiatalok. Így szinkronba került az elmúlt 4-5 hónap felkészülési munkája a pályán mutatott játékkal. Megállapítható, hogy az SC-szurkolók és a Dab-játékosok ezen a meccsen sem melegedtek össze. A Dab.Docler első sora három gólt szerzett, Szilassy Zoltán is pontot csinált, gólpassz formájában.

A szintén kora délután 2-kor játszott FTC–Brassó mérkőzésről mozgóképet is mutatunk, benne a két edző és néhány játékos értékelésével. A szezonból még csak hat mérkőzés telt el, de máris általános, hogy a bírót szidják a játékosok és az edzők. Ezen a meccsen mind a győztes, mind a vesztes fél komoly kritikát fogalmazott meg. A Brassó a 14. percben elvesztette egyik legjobbját, Antal Zsombor szúrásért kapott 5+20 percet Haszonits játékvezetőtől. A hazaiak a 37. percben már 4-1-re vezettek, de ezt 13 perc alatt leadták, 4-4-re egyenlített a Mol Liga-újonc. Barabás Miklós visszavette a vezetést a ferencvárosiaknak, de Elekes Levente az 58. percben ismét egyenlített. A hosszabbítás eredménytelensége után a második FTC-meccsen is a büntetők következtek, ahol szintén a veterán Elekes szállította a megoldást a brassóiak számára, így 6-5-re nyertek, és vezetik a táblázatot.

Miklós Ervin, a vendégek klubvezére blogunknak elmondta, nem az eredmény volt a legfontosabb, hanem az, hogy egy már elveszettnek tűnő mérkőzést tudtak megfordítani, és úgy küzdöttek a játékosaik, ahogy azt minden sportvezető elvárja. A közönségről elismerően szólt, az első harmadban még baráti rigmusok is felhangzottak. Elekes Levente 2 mérkőzésen 5 gólt lőtt, 1 gólpasszt adott, 6 pontnál tart, értelemszerűen vezeti a kanadai táblázatot. Érdekesség: a mérkőzés utáni interjút azzal hárította el, hogy rossz tapasztalatai miatt immár 12 éve nem nyilatkozik senkinek.

A Miskolci Jegesmedvék második hazai meccsüket is elvesztették, pedig az első esélytelensége után az UTE ellen nyerhettek volna. Nem véletlenül nyilatkozta Mayer Péter, hogy borzasztóan dühös. A fiatal miskolci vezetőedző kemény kritikát fogalmazott meg: "…a következő húsz percben néhány játékosomnak sikerült a taktikai utasításokat figyelmen kívül hagyva játszania. Történt mindez egy nyerhető meccsen, amelyen a finn légiósaink már nem először nullát teljesítettek." Örömre talán csak a helyi és a fehérvári fiatalok jó játéka adhat okot, Popovics és Tóth Adrián remek csatárteljesítményt nyújtott, Bálizs kapust az ellenfél edzője is kiemelte. Az első harmad után a miskolciak 2-0-ra vezettek, aztán zsinórban négyet lőtt az UTE, a vége 3-4 lett.

Pék György blogunknak a tőle megszokott őszinteséggel beszélt csapata teljesítményéről. "Nagyon gyengén játszottunk, a szívünknek köszönhetjük a három pontot, semmi másnak. Még a jelenlegi helyzetünkben is jobban kellett volna működnie a csapatnak. Nem voltunk összeállva, edzettségünk nem jó, a sorok kialakulatlanok, az iglói torna óta az önbizalmunk sem tért még vissza. Mivel Nagy István még nem kapta meg az állampolgárságot, hét légiósunk van, közülük öt játszhat egyszerre, de a kimaradt lett játékos és Kiricsenko papírjai még nem rendeződtek, azért is nem mehettek jégre.

A következő hetekben össze kell illesztenünk a képet, mert több kulcsemberünk is most tért vissza sérüléséből, például Kiss és Harmati, és az új légiósok közül néhányan semmit nem alapoztak a nyáron, ahogy nézem. A Miskolc elleni produkcióra semmi nem jelent mentséget, nagyon messze vagyunk áprilisi önmagunktól. Pontatlanok, szervezetlenek vagyunk, alapvető technikai gondjaink vannak. A Miskolc jól játszott, főleg a fehérvári fiatalok emelkedtek ki. Szerencsénk volt, mert ha ma a Fradival vagy pláne a Dunaújvárossal játszunk, nagyon csúnya lett volna a végeredmény."

44 komment

Címkék: videók mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jo kis meccs lehetett a FTC-Brasso.Az SC-Dabrol nincs video?koszi
Biztos lesz majd! Csak sokáig tart míg ideér csíkból :)
@Zsootika: meg aztán, amilyen, még alszik is egyet, ha megjött :)
@F. Kapus: Ilyenek ezek a videók... :p
Nono, azért a Fradit csuklóból, bármikor...:)
A miskolc-ute meccsről lesz videó?
"Nagy István még nem kapta meg az állampolgárságot, hét légiósunk van"
Magyarázza már el valaki Gyuri bácsinak, hogy attól mert N.Pista magyarrá válik, ugyanúgy itthoni fiatalok elől veszi el a helyet. Az UTE járja az eddigi utat... Igaz, az idén még nem tart 17 légiósnál.
@Iceblack: Légy szíves, mondj már neveket is, hogy kik azok a fiatalok, hol vannak most? Valszeg én vagyok csak ilyen tájékozatlan, de sajnos nem látom át a helyzetet. (Bár lennének bármikor bevethető fiatalok, mert azért Sommer, Jankovics, Hajek, de még Rafaj, Roczanov sőt Németh se meccset eldöntő játékosok - remélhetőleg csak egyelőre)
Nyílván nem a mostani remek keretre gondoltam. Hosszú a névsor akik az elmúlt 2-3 évben elporoltak Újpestről...
2 éve "a mostantól a fiatalokra ápítünk" volt a szlogen. Az is maradt.
A külföldiek magyarosítása a végső megoldás kellene, hogy legyen. Az utánpótlás helyzetét csak rontja. De úgy tűnik az UTE-nál az egyszerűbb út járhatóbbnak tűnik. (Nagy, Sikorcin, Dubek)
Hjaaa és hogy hol vannak? A többi magyar csapatban... vagy abbahagyták. Pl. "Berta ügy"
A "hogyan csináljunk egy válogatott játékosból" privát embert! Remélem ez nem fog sikerülni!
Bocs rossz helyre tettem az " jelet.
A "hogyan csináljunk egy válogatott játékosból privát embert"! Remélem ez nem fog sikerülni!
A közönségről elismerően szólt, az első harmadban még baráti rigmusok is felhangzottak

Ez már megint mi????? tutira veszem hogy blogszerkesztőnek szúrta a szemét hogy valaki ilyet mondott és hozzá kellet tennie a saját véleményét,nem lesz ennek jó vége
@zsolt007: Legyen ez a sorrend, kérlek: olvasni, értelmezni, aztán kommentelni. Ezeket Miklós Ervin mondta, aki nagyon örült, hogy szívélyesen fogadta őket a Fradi-tábor. Minek nem lesz jó vége?
az általános zöld paranoiának feltehetően... :)
@Iceblack: teljesen igazad van.Nekem meg az szúrta a szemem mikor Pék "mester" lenyilatkozta, hogy Dubaket tegyük magyar állampolgárrá.Mi a büdös francnak.Majd még válogatott is lesz , elvéve a helyet a magyar fiataloktól.Bravó.Mi meg menjünk Szlovákiába, kiváncsi vagyok ott hogyan fogadnának minket.Mi mindenestre imádjuk Őket és küzdünk, hogy honpolgárrá legyenek...
Bocs, Dubek, de nem Ő tehet róla.
@Iceblack: A "Berta ügyről" annyit, hogy attól még, hogy Kangyal teledumálja pár játékos fejét azzal, hogy ha a Starshoz szerződik, akkor beprotezsálja a válogatotthoz, attól még

1. nem lesz az illető jobb játékos
2. nem érdemel kritikát az UTE utánpótlás-játszatása

Véleményem szerint egyébként a tavalyi évnek köszönhető, hogy Németh Péter, Rafaj Attila, Harmati Dávid és részben Virág Csaba meg Roczanov Dezső megüti az OB I-es szintet. Az UTE bizalmat szavazott nekik, rengeteg meccsen játszottak, jó sorokban jutottak szóhoz, és a bizalmat meg is hálálták, bevethető játékossá lettek.

Ez 5 játékos. Úgyhogy teljesen jogtalan a kritika!

Ráadásul nem is nagyon látok olyan 18-21 év közötti játékost, aki kihagyhatatlan kéne, hogy legyen az UTÉ-ból, aki elől Nagy elvenné a helyet. 15 évesekkel meg mégsem lehet kiállni...

Berta, Szajbert Patrik (2008-ban) vagy Szirányi esetéről meg mondom, annyit: behülyítette őket Kangyal. Ha maradtak volna, alapemberek lennének az első vagy a második sorban, akár itt van Nagy István, akár nem. (Sőt, Nagy Istvánt pont az ő távozásuk miatt kellett hoznunk)
@quovadis: Nem egészen értem, hogy miért éppen Dubeken köszörülöd a billentyűzetedet, de biztos igazad lehet. Bár emlékeim szerint nem ő az egyetlen, aki nem magyar állampolgárként látta meg a napvilágot és később magyar klubcsapatában tehetséges magyar fiatalok elől veszi el a helyet, hogy Téged idézzelek. Sőt, vannak olyanok is, akik a válogatottban sem átallanak tehetséges magyar fiatalok elől helyet elvenni.
@F. Kapus: A vessző utáni részt te írtad oda,hogy az első harmandban ... Kezded nagyon szúrni a szemem
@zsolt007: nem kötelező ám ezt az oldalt látogatni, de tényleg - és természetesen a szemed épsége érdekében mondom.
@zsolt007: bevallom, nem igazán értem mi a gond azzal a mondattal. (akár Miklós Ervin mondta szó szerint, akár nem... - a post alapján ő mondta)

kifejtenéd?
@ulrik: Súlyos blogfóbiájuk van egyeseknek. Első meccs utáni videóról saját fórumukon így vélekednek: "Nem szedném pontokba, de ezeket a blogos barmokat minek engedjük be meccsre és miért nyilatkozunk nekik???"
Ha van videó az a baj, ha nincsen akkor az. A lényeg, hogy kötözködni lehessen...
@OliBLOOD: jaaa, így már értem... vagyis az alapját továbbra sem értem, de végülis úgy látszik, mindegy is :)
@gabute: Amikor a nevezett játékosokból három a Volán farmcsapatában játszott az OB I-ben, akkor még nem így vélekedtél ugyanezen játékosok OB I-ben való szerepeltetésének hozadékáról. De örülök, hogy megváltozott a véleményed, és belátod, hogy mégis van értelme.
@gabute: Honnan tudod, hogy a Kangyal "hülyitette" be őket??? Csak ezért mentek el az utéból? Akiket felsoroltál sztem soha nem lennének alapemberek, amig ez a vezetőség és ez a felfogás működik. Akkor jártak volna jól (persze ez is csak sztem és még jó pár ember szerint), ha a 2004-ben bajnok ifi és a 2005-ben bajnok juniort nem engedik szétszéledni. Mára kinevelhettek volna egy ütőképes felnőtt csapatot.stb.stb.stb.....
Dinamo Moszkva - Barys meccsről nem tudtok valamit ? Eltűnt eredmenyek.com-ról:D Megtettem tippmixen de sehol sem találom. előre is köszi, és sorry az offért.
Na, megvan, 5-4 yeah, kérésem törölve :))
@zsolt007: Közel kétéves történetünk során még soha egy riportalanyunk sem állította, hogy nem azt írtuk le, amit ő mondott, mi több, a legtöbben annak adnak hangot, hogy mennyire korrekten adjuk vissza gondolataikat. Gondolom, ezért is van az, hogy minden korábbi beszélgetőpartnerem szívesen áll velem szóba, és nem szeretném befeketíteni őket előtted, de jó néhány ilyen akad az FTC háza táján is, hogy messze ne menjünk, válaszod írásakor éppen egyikőjükkel beszélgettem Erzsébeten. Ez a cikk is úgy íródott, mint a többi. Leírtam, amit mondott az általam kérdezett. Természetesen nem mindig szó szerint történik ez, hiszen akkor sokszor elég csúnya mondatokkal kellene megküzdeniük az olvasóknak. De ez esetben még tán át sem írtam. Amúgy tényleg nem értem problémádat ezzel a mondattal. Attól még, hogy ott van, ami, a vessző után, az nem jelenti, de még csak nem is sugallja azt, hogy a másik két harmadban szidtátok volna őket. Ezt csak te érzed bele. Ráadásul a mondat helyes értelmezése nem is ez, hanem sokkal inkább ez olvasható ki belőle: a brassóiak nem számítottak arra, hogy kedvesek lesztek velük, ráadásul az első harmadban még baráti rigmusok is elhangzottak. Hogy ezért miért szúrom a szemed, azt nem tudom, de nyilván valamilyen korábbi, hasonlóan megalapozott sérelem miatt.
@Gabberboy: 0-0, hosszabbításban a Kazany nyert
@kerusz: ááh, vakság a köbön... nem tudom, miért hittem, hogy a Kazanyt kérdezed. :DDDDDDD
Néztem is első kommentednél :DD
Pár megjegyzés:

Tetszik ez a lelkes játék amit a Brassó csinál, egyenlőre le a kalappal.

Szegény Budait nagyon magára hagyja a csapata, ennyi kapott góllal elúszik a válogatottság.

Tudom egyik percről másikra nem megy a változás, de a bíráskodás szerte a ligában megint csak morgolódásra ad okot.

Öröm az acélbikák játéka, követendő példa kell legyen az ilyen felkészülés mindenkinek, hogy a jövőben ne az erő hátrány miatt kapjon ki egy-egy magyar csapat.

És végül egy kérdés, az első SC-DAB meccsen történtek miatt várható-e fegyelmi tárgyalás?
@F. Kapus: talán az szúrja a szemét, hogy nem igaz, amit a brassói edző mondott. mögöttem egy fradista f... végig kiabált, hogy büdös, román parasztok. simán kinyírtam volna, ha van nálam fegyver. majd a rolbásnak ordítozott, mikor csinálta a jeget a büntetők előtt, hogy "takaroggyá mán le a k.... anyádba". és egy ilyen gyökér nevezi magát fradistának?!
@marhahusi: akkor így gyilkosság helyett maradt egy kis szugerálás? :)
@marhahusi: Ilyenek mindenhol vannak, az a kérdés, hogy az egészhez viszonyított arányuk mennyi, kiváltképp a hangadók között. De hát ebben a posztban éppen arról volt szó, hogy a többség sportszerűen szurkolt.
"Az SC Csíkszereda ellen vívott első, múlt hét pénteki meccs 2-1-es hazai sikerrel zárult, amelyen a csíki Moldován Ervint nem sokkal a lefújás előtt végleg kiállították. Történt, hogy a magáról megfeledkező játékos előbb Galanisz Nikandrosz, majd Azari Zsolt fejét vette célba ütőjével, ezért kapta a súlyos büntetést, ami után két mérkőzésre eltiltották.

Lévai József, a Magyar Jégkorong Szövetség versenybíróságának elnöke lapunk kérdésére azt mondta, hogy nem vizsgálják külön az esetet, a játékos megkapta a végleges kiállításáért járó automatikus eltiltását. Az MJSZ pedig ezzel lezártnak tekinti ezt az ügyet.

Nem így vannak ezzel a dunaújvárosiak, id. Azari Zsolt, a csapat ügyvezetője finoman szólva is aljas dolognak nevezte a történteket, ezért szeretné ha a fegyelmi testület mégis foglalkozna az Erdélyben látottakkal. Álláspontjuk szerint ezt nem lehet ennyiben hagyni."

www.dh-online.hu/sport-elvonal/20090915_penteken_a_vasasnal_folytatjak
@OliBLOOD: Az MJSz Fegyelmi Szabályzata szerint MATCH büntetés esetén automatikusan 2 mérkőzéses eltiltás jár, de a további szankciók nem automatikusak:
"Ha a játékvezető játékossal, edzővel, vezetővel szemben végleges kiállítás büntetést alkalmaz, a játékos a következő két bajnoki, illetve kupamérkőzésen automatikusan nem játszhat, illetve edző és vezető e rendezvényeken a cserepadon, valamint egyébként hivatalos egyesületi megbízottként nem vehet részt. Egyébként - az 5. pontban foglaltak kivételével - fegyelmi eljárásra nem kerül sor."

A fegyelmi tárgyalást egy hivatalos személynek kell kezdeményeznie azok közül, akiket a szabályzat említ, íme az 5. pont:

"...a szövetség szövetségi ellenőröket küld, aki hivatalból - függetlenül attól, hogy a játékvezető alkalmazott-e fegyelmi büntetést vagy sem - kezdeményezheti a rendezvényt követő öt napon belül fegyelmi eljárás megindítását sportoló, edző, vezető, illetve sportegyesület ellen. A versenyszabályzat IV/6 pontja szerint megjelent szövetségi ellenőr játékvezetést érintő észrevételeit a játékvezető testülettel közli.

Fegyelmi eljárást kezdeményezhet emellett bármely rendezvénnyel kapcsolatban a játékvezető testület és a versenybíróság vezetője, valamint a szövetség főtitkára, ugyancsak öt napon belül, függetlenül attól, hogy a játékvezető alkalmazott e fegyelmi büntetést."

Kedd délelőttig az MJSZ-hez nem érkezett fegyelmi tárgyalást kezdeményező indítvány, az esetről a mérkőzés bírói jelentése áll rendelkezésre, amely tényszerűleg megállapítja az fejre ütést és közli a kiszabott végleges kiállítás büntetést.
@F. Kapus: Magyarul mi nem tehetünk semmit, ha a szövetség nem akarja, akkor nem vizsgálja az esetet.
Szerintem nem túl szerencsés üzenete van annak, ha ezt az esetet így kezelik.
@OliBLOOD: Jól számolok, hogy van még egy nap?
@F. Kapus: "Lévai József, a Magyar Jégkorong Szövetség versenybíróságának elnöke lapunk kérdésére azt mondta, hogy nem vizsgálják külön az esetet, a játékos megkapta a végleges kiállításáért járó automatikus eltiltását. Az MJSZ pedig ezzel lezártnak tekinti ezt az ügyet."

Ha lezártnak tekintik az ügyet, akkor gondolom sem a jt sem a versenybíróság vezetője nem fog eljárást kezdeményezni és a szövetség főtitkára sem fog levelet írni.
De ne legyen igazam. Holnap kiderül.
Megnéztem a jegkorong.tv-re feltett videókat.
Azért jó lenne a szpíker srácokat beíratni valami beszédtechnikai tréningre : )
@Von Siebenbuergen: nem értetted amit mond ;)? Nem is olyan rég még az egysoros cikkeknek is örültem az újságokban, úgyhogy értékeljed szépen a minőséget, esetleg tarts nekik tréninget ingyen bérmentve, ahogy ők is neked hoznak gólösszefoglalókat és meccs végi értékeléseket :D.
Most Bertával mi van? Melyik csapat játékosa?
süti beállítások módosítása