HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tudjuk, kemény bajnokság előtt állunk

2009.09.11. 10:31 F. Kapus

Harmadik EBEL-szezonját kezdi a székesfehérvári jégkorongcsapat péntek este. Évtizedek óta nem látott erősségű játékoskeretet hozott össze a klubvezetés, így az elvárások is nagyon magasak. Általános vélemény szerint magabiztosan kell a nyolc közé jutnia a magyar résztvevőnek, amelynek kezdőcsapatát is megtalálják lentebb. A Graz ellen az első, nagyon kicsi lépést lehet megtenni. Az a felkészülés során is látszott, hogy nincs gond Palkovics Krisztiánék motivációjával, de ifjabb Ocskay Gábor születésnapján sokszoros erővel fognak küzdeni a pályán. A 19-es ma lenne 34 éves.

A csapat hivatalos honlapjának Jarmo Tolvanen elmondta, a múlt hét végén a mutatott játékkal helyenként már elégedett lehetett, voltak jelei a közösen elvégzett munkának. Bár sok kérdés eldőlni látszott korábban, azért megjegyezte a finn mester: "Nagyon közel állunk ahhoz, hogy rátaláljunk a sorok összetételére, és azokra az egységekre, amelyekkel dolgozni akarunk. Persze ez egy soha véget nem érő folyamat, és jó, hogy vannak játékosok, akiket rotációs rendszerben is lehet alkalmazni."

"Az utolsó héten is próbáltunk csiszolni a játékunkon, úgy láttuk, sikerrel" – mondta Énekes Lajos edző blogunknak, majd így folytatta: "Az ideális csapat tekintetében összeállni látszik a kép. Érezzük, hogy magasabb az elvárás velünk szemben, ez teher lehet. Ugyanakkor könnyebbség, hogy erősödött és bővült a keretünk, és ami az előző években nem volt, az most van: versenyhelyzet alakult ki a csapatba kerülésért. Ez pedig elsősorban a fiatalok munkakedvét javítja nagy mértékben, ez már eddig is látszott."

Az Innsbruck visszalépésével nem lesz olyan helyszín, ahol vendégként megaludna a csapat, így az idegenbeli meccsek napjai utazási idővel párosulnak ebben a szezonban is. "Az elmúlt évet elemezve változtattunk, hatmeccses mikrociklusokra osztottuk a bajnokságot. Az a célunk, hogy mind a kilenc periódusban legalább hat pontot szerezzünk. Úgy számolunk, az 54 megszerzett ponttal a rájátszásba kerülnénk. Ha több jön, annak nagyon örülünk, de ez nem jelenti azt, hogy a következő hatos ciklusban pihenhetünk. A hat pont mindig kell. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon kemény bajnokság előtt állunk, ismét kilenc nagyon jó ellenféllel játszunk. Tehát ezekhez a minimum hat pontokhoz is a maximumot kell teljesítenie a csapatnak."

A legutóbbi mezlicitálásos akció után ismét új, de remek kezdeményezésről olvashatnak itt: egy Fehérvár-szurkoló lehet a csapat 23. játékosa. Ezúttal is licitálással juthatnak az érdeklődők a lehetőséghez.

A szezonnyitó mérkőzésen ellenfél Grazot veszélyes csapatnak nevezte a Fehérvár vezetőedzője. Lássuk, milyen sorösszetételre találtak rá a szakvezetők az első fordulóban. A kapuban Tommi Satosaari kezd, cseréje Hetényi Zoltán lesz. Az ötösök összetétele várhatóan így alakul a mérkőzés kezdetekor:

1. sor: Horváth, Tokaji, Palkovics, Elomo, Mihály
2. sor: Jobb, Ackeström, Vas J., Fekete, Kovács
3. sor: Alen, Ondrejcik, Peterdi, Vas M., Ladányi
4. sor: Flinta, Benk, Nagy, Sofron, Vaszjunyin

Valószínű tehát, hogy hét hátvéddel áll fel a Volán, a negyedik sorban a 13. csatár Vaszjunyin Artyom lesz. Ha minden így marad, és sérülés, betegség nem jön közbe, Hegyi és Maklári nem öltözik be a nyitómérkőzésre. De egy jelentős kitételt még meg kell említeni, nevezetesen, hogy Vas János játékengedélye csütörtök estig nem érkezett meg Svédországból. Ha pénteken este 7 körül sem lesznek rendben a papírok, természetesen módosul az összeállítás.

A fogadóirodák esélyesebbnek tartják a rajt előtti napon új névadó szponzort találó vendégcsapat győzelmét. A Moser Medical Graz 99ers Klimbacher és Cullen nélkül érkezik, Jarrett játéka pedig kérdőjeles. Védőprobléma lépett fel a graziaknál, ez látszik is az eredményeiken, az utolsó négy meccsükön 22 gólt kaptak. Elhamarkodott véleményformálásra azonban semmi ok, hiszen igaz az is, hogy remek csatáraik révén a góllövéssel nincs problémájuk, ráadásul két nappal a rajt előtt leigazolták Eric Healeyt, aki Alennel és Elomóval szerepelt egy klubban, a svéd másodosztályú Morából érkezett Grazba. A 34 éves tengerentúli csatár pályafutása rendkívül figyelemre méltó.

Gilligan mester szerint személyében technikailag nagyon jó, a kapu közelében keményen és hatékonyan dolgozó, erős játékost vettek, akivel kiegészülve még agresszívebbek és kiszámíthatatlanabbak lesznek támadásaik. Ugyanakkor az osztrák szövetségi kapitány elismerően szólt a magyar bajnokról is. Megállapította, sokkal erősebb a fehérvári csapat, mint az előző évben volt. Hozzátette, Fehérváron soha nem könnyű játszani.

A mérkőzést a magyar bajnoki döntőben megismert Falkner vezeti. Az EBEL nyitányán az előző döntő visszavágója zajlott le szó szerint. A Red Bull Salzburg Klagenfurtban tudott nyerni nagyon gólgazdag meccsen, 7-6-ra. Így egy jó formában lévő és egy nappal többet pihenő csapat érkezik vasárnap Fehérvárra a második fordulóban. A Sport Klub Tv ezen a hétvégén még nem közvetít EBEL-mérkőzést. Az első tévés meccs a szeptember 22-i Klagenfurt elleni lesz, ezt az október 2-i Fehérvár–Medvescak mérkőzés követi.

91 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyerünk ördögök,izzon az a jég!!!
Hajrá Voláááán!
Gondolom, nem lesz stream :S
Ha rosszul gondolom, szóljatok. Ja és persze hajrá volán! (Amikor nem az újpesttel játszik)
Hát védők tekintetében kicsit féltem a brigádot. Nem mondom, hogy nem jó a csapat, de a negyedik "bekkpár" minimum kérdéses (egyébként szerintem valaki folyton duplázni fog Flintával). Nem akarok vitatkozni az edző döntésével, de Benk jobb védő, mint Maklári? Szerintem igazolás tekintetében kissé féloldalasra sikerült a dolog.
@surdilovics: Este majd izzik, velünk együtt, juhéjj!
@check: Természetesen Benk nem védő, fussd át még egyszer a sorok alatti mondatokat, kérlek.
Hajrááá AV 19, mindent bele!!!
BLL
MIÉRT, MIÉRT, MIÉRT nem közvetíti a Sortklub a meccset? Lehet valamit tudni Tóth Adriánról?
Már alig várom,délbe indulok.
Hajrá Volán!!!
Csicsó!Ma érted is nyerni fogunk...Segíteni fogsz nekünk...Még mindig hihetetlen, felfoghatatlan...
Ez a nezze a cserepadrol a meccset akcio nekem kicsit azert eros. :)
@nigel: mert a losportra valoszinuleg tobb nezo kivancsi
Akár hogy számolom, csak 16 válogatott van a keretben...tehát jogos a Nagy elvárás, ha bukta van, szinte a "válogatott" bukik ebben a ligában.
Az "idegenek" jónak látszanak....,tehát jogos a 8.-ba kerülés. Biztos a pénzügyi háttér, jónak mondható a szakmai STÁB!Mi kell még??-a szurkolók már bizonyítottak!!!!
Lehet, hogy tényleg Jó szezon lesz???- úgy legyen!!Hajrá.....
szokni kell az elvárásokkal való terhet is! Szlovéniában is esélyesként léphetünk jégre, mégha a házigazda számít is majd az elsőszámú favoritnak.
@nigel: Kettős játékengedélye van. Miskolcon is játszhat. Nagy részben szerintem ott is fog, másik 3 társával együtt. Ez a 4 játékos emellett Fehérváron edz.
@ulrik:

Én éppen ezért idén nagy Kings drukker leszek az NHL-ben :D
@F. Kapus: Vágom én, hogy Benk eredetileg csatár, a kérdésem arra vonatkozott, hogy Benk csatárként jobb védőnek, mint az eredetileg is az Maklári. AZért is írtam, hogy szerintem Flintával valaki mindig duplázik. Mondjuk nem nagyon értem, hogy miért nem nevezik a 8. védőt is 13. csatár helyett.
@AVfan: végigolvastam a sorokat, és hát még mindig nagyon hiányzik egy név az első sorból...
@check: Sajnos nem tudok segíteni, mert komolyan nem nagyon értem, mit nem értesz, úgyhogy bocs.
@F. Kapus: Hehe én meg azt nem értem, hogy mit nem értesz...:D Én értek mindent, annak az indoka érdekelne, hogy miért jobb a 7/13 felállás a 8/12 helyett.
@check: Belátom, álértetlen voltam, éreztem én, hogy szakmai vitád van a finn mesterrel. Javasolni fogom KCs-nek, hogy a jövőben lehessen licitálni arra az esetre, ha valaki a hazai meccseken a bemelegítés utáni jégfelújítás alatti időben szakmai tanácsot szeretne adni Jarmo Tolvanennek, netán csak kérdőre vonná a csapatot érintő aktuális kérdések tekintetében. Szmájli. Egyébként a 7/13-as felállás elég elterjedt, ha jól szűrtem le, akkor azért, mert hátrafelé elég ennyi bekk, ha nincs sérülés- vagy eltiltáshullám, előrefelé pedig jól jön az alkalmankénti frissítés, netán a speciális játékoknál a variációs lehetőség.
Már nagyon várom az estét! Én nagyon jó mérkőzésben reménykedem!!! Győzni kell...

HAJRÁ VOLÁN!!!
Nos szerintem a 7/13 gyakoribb, mint a 8/12... Amúgy tuti, hogy Benk nem megy be bekknek, Flintával valaki duplázni fog ez egyértelmű. :) Tavaly talán Balu volt az, aki ezt csinálta.
@volanfan: A hétvégi emléktornából kiindulva nagyon jó meccs lesz! :) Úgy van, Győzni keeellll.... :)
sziasztok
Flinta mellé a pár biztosan Horváth lesz...ő mindig 2 sorban játszik.
Hajrá Volán!
@F. Kapus: Azért ott még nem tartunk, hogy szakmai vitát nyissak Tolvanen mesterrel. :D Legfeljebb szerényen kérdezek, hátha hasznára válik a fejlődésemnek :D
Remélem nyerünk, kíváncsian várom :)
Hajrá Volán!
@check: az nem lehet, hogy így jön ki a 60 pont? Flinta 4 pontos + Satosaari kezd, gondolom emiatt ki kell maradnia valakinek.. Bár nem tudom, hogy ki mennyit ér az új rendszerben..
Ha valaki tudja, írhatna a egy listát! Előre is köszi
@miki78: A meccsre benevezett játékosok pontértékét nem vizsgálják már. A keret egészére vonatkozik a korlát.

A játékosok pontértéke furcsa módon nem nyilvános az EBEL-ben.
Lassan indulok....

Hajrááááá Volááááán!
@KCs: "végy 15 légióst és akárhány hazai U22-es játékost." nókomment...!
@KCs: teljesen feleslegesen van pontértéke a hazai U22-es játékosoknak, mivel a keret összpontértékébe nem számítanak bele, a meccslapon meg tökmindegy, hány pontot ír be a csapat.
HAJRA VOLAN!!!!!!!
ha valaki tud streamet akkor linkelje
elore is kossz!
26 ev utan elso szezon Csicso nelkul....:(
@peterbalogh: A Metallurg Magnyitogorszk honlapján is ott van Ocskay a születésnaposok között... www.metallurg.ru
nem sok 5 az 5 játék van...
Góóóóóóóóól!!!!!!!
szünet.
Meglepően sok vendégszurkoló is emeli a hangulatot.
Senkiháziak kezében van a tv közvetítés. Hajrá gyerekek!
potyognak a gólok az ebelben, vagy a csatárok jók, vagy a védelemben vannak gondok
Részeredmények:

3. harmad elején
Zagreb - Jesenice 5:5

2. harmad elején
VSV - Ljubljana 2:0
Capitals - Linz 1:1
@kovacsistvan

sajnos oroszul nemtudok sem beszelni sem olvasni.de azert koszonom az infot!

de azert egy kicsit furcsa hogy sem az icehockey.hu sem pedig a volan hivatalos honlapja nem kozvetit meg irasos formaban sem meccset.
igaz ez ebel meccs nem pedig magyar bajnoksag,de azert a volan honlapjanak illene!de lehet en nem talalom ezeken a honlapokon.
Grazi gól. 1-2, Martin Oraze
24:13
@peterbalogh: elvileg hamarosan icehockey.hu oldalon is lesz link.
@ekanai:, @imocz:

igen ezt mar ismertem.de azert koszonom a segitsegetek !
de egy magyar oldalon jobb lenne nyomon kovetni sztem.
@peterbalogh: nem csinalnak egyszerre két hivatalosat.
1:4 :S 13:52kor Eric Healey

Volán időt kér.
Basszus mi van? Kapuscsere?
@lakota: managerhiba :) vagy hibás a meccsmotor :)
Nem tudom, de kicsit olyannak tűnik, mint azokon a bizonyos meccseken, amikor semmi se akar összejönni, még az egyszerű passzok se.
aaaaaaaaaaaaaaaa
GYERUNK!GYERUNK! TOVABB!!!!!!!!!!!!!
GYERUNK!!!!GYERUNK!! TOVABBB!!!!!
szünet. a bírók hatalmas füttykoncert közepette vonulnak le.
@ekanai: Te mit gondolsz, múlt a bírókon valami?
@ulrik: személyes véleményem szerint egy-két apróság, ami utóhatással befolyásolta a 2. harmadot. De ez csak személyes vélemény.
Akkor csak a szokásos ... :(
telefonos infók alapján nem volt egyenrangú a szabálytalanságok értékelése és büntetése. Persze nem pártatlan szemmel nézve, de olyan mondta, aki azért reálisan szokta nézni ezeket. némi zavar lehet. én azért még úgy érzem, lehet itt bármi. Ez amúgyis ilyen forduló. Lásd a zágrábi meccsen... a 2. harmad elején vágtak a medvék 3 gólt bő 3 perc alatt, ugyanezen harmad végén a szlovének megismételték ugyanezt a bravúrt...
A Grác ennyivel nem jobb, mi pedig nem vagyunk ennyivel rosszabbak. Innen szép fordítani! Gyerünk egy huszáros hajrát!
Hát eeeez...... Csak 1 meccs, de nem jó kezdésnek, a Dead Bulls le lesz könnyebb falat...
itt valami nagyon félrement. Túl jól sikerült a felkészülés és egyszerűen kieresztettek, vagy nem tudom.
Ugye rosszul látom, hogy nem cserétünk kapust??????!!!!!
hmmm, ez a Woger tavaly 9 gólt szerzett, ma mesterhármassal nyit... kár, hogy pont ellenünk.

gondolom fejmosás lesz vasárnapig. tragédia nincs, hosszú még a szezon, hajrá volán!
Ezt a Wogelt nem szeretem...
@eknai: Érdekes, 1:4 nél, nem kellett volna cserélni?
milyen volt a játék képe? A kapuralövési arány szerint nem volt ekkora a különbség......
Talpraállni! A végén még nem az Újpest lesz a magyar bajnok!
Hát igen, úgy fest az osztrákok cseréltek kapust, nem a SAV19, érdekes, de ez csak statisztika.
Szerintem rövidzárlat, ennyivel tutti, hogy nem jobb a Graz. De ez a hidegzuhany még jól is jöhet, így, a szezonnyitón. Legalabbis remélem...
ahogy elnézem egyik gólunkat sem valamelyik tiszta sor kapta, hanem épp keveredtek a sorok. Úgy tűnik ilyenkor elég nagy a zavar. Na meg az is elég szokatlan, hogy Balu 4, Toki meg 3 gólnál is a pályán volt....
A tavalyi és az idei rajtot összehasonlítva, idén bejutunk a rájátszásba!:)
@munkagep: én is pont ezt nézegetem... (de volt "tisztasoros" kapott gól, az 5.)
@ulrik: ja, tényleg, az 1. sor....
@Bencito: hát én cseréltem volna, talán már 1:3nál is, de mint tudjuk, nem én vagyok az edző, és nem én döntök erről. De legalább időt kért, bár szerintem 1:3nál kellett volna azt is megtenni.

De kritizálni nincs jogom Tolvanent, hiszen ezerszer tapasztaltabb és rutinosabb ember, több meccset látott, mint én, többet is tud a jégkorongról és nem mellesleg letett valamit az asztalra.

Remélem hogy ha a szezon a leves, akkor most még csak a nyersanyagtisztítás folyik, és nem ez lesz a végeredmény. Remélem érthető a hasonlat.
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! MEKKORA MECCSVOLT, AZTADURVAMINDENIT!!! SZÉP VOLT VOLÁN, GRAT SRÁCOK!!!
süti beállítások módosítása