HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mol ligás lesz-e a Losonc, vagy sem?

2009.08.26. 21:01 Hblog

A szlovák jégkorongszövetség (SZLH) még nem döntött a losonciak Mol Liga-indulásának engedélyezéséről. Mivel információink szerint az SZLH-elnökség ezt a sportigazgató hatáskörébe utalta, megkerestük a legilletékesebb személyt, Roman Stamberskyt. A sportvezető készséggel válaszolt az állandó szlovákiai segítőnk, U. N. Owen által feltett kérdésekre. Kiderült, komoly elmaradásai vannak a klubnak, amelyek rendezése esetén a szlovákok nem zárkóznak el a magyarországi vendégjáték lehetővé tételétől.

Roman Stamberskynek a következő kérdéseket tettük fel: Milyen problémák vannak a losonci jégkorongcsapattal? Eddig miért nem kaptak engedélyt a Mol Liga-indulásra? Milyen alapfeltételei és esélyei vannak a pozitív válasznak? Mi lehet a döntés legkorábbi időpontja? Ha pénzügyi okok miatt nem kapott Mol ligás rajtengedélyt a csapat, a szlovák 2. ligában miért indulhat? A sportigazgató válaszai következnek.

"Szövetségünknek nincs elvi kifogása az ellen, hogy szlovákiai csapat is induljon a Mol Ligában, ha ez nem megy a hazai szereplés rovására. A szlovák és a magyar szövetség között általában is jó a viszony, fontosnak is tartjuk a jó kapcsolatokat.

Egyelőre két okból nem engedélyeztük a HK Lucenec indulását a Mol Ligában: 1. a klubnak a kérelem benyújtásakor nem volt egyetlen igazolt játékosa sem; 2. a klub kész helyzet elé állította a szlovák szövetséget, a kérelem benyújtásakor már elkészült a Mol Liga sorsolása, a magyar fél részéről eldöntött tény volt a HK Lucenec részvétele.

Az előző szezonban a HKM Lucenec 1. ligás felnőttcsapata rendezetlen játékosszerződések miatt pontlevonás mellett 57 ezer koronás pénzbüntetést kapott. Ehhez azóta 10%-os késedelmi díj is járult. Továbbá a HKM Lucenec juniorcsapata az elmúlt idényben szezon közben lépett vissza a junior 1. ligából, amiért a versenykiírás alapján 200 ezer koronás pénzbüntetést kapott. Összességében 262 700 koronás, tehát körülbelül 8720 eurós pénzbüntetésről van szó, amelyet a HKM Lucenec, egészen pontosan a csapatot működtető HKM Lucenec Kft. gazdasági társaság máig nem rendezett. Emiatt a szlovák szövetség a HKM Lucenec működését felfüggesztette. Időközben alakult Losoncon egy új jégkorongklub, a HK Lucenec, működtetője a HK Lucenec Kft. lett, amelynek a kérelem benyújtásakor még nem voltak igazolt játékosai, mivel a HKM Lucenec játékosainak átigazolása nem lehetséges a klub felfüggesztett működése miatt.

Már hosszabb ideje rossz a kommunikáció a losonci vezetők és a szlovák szövetség között. Az említett pénzbüntetéssel kapcsolatban 6 hónapig semmi sem történt, a losonci klubvezetők úgy viselkedtek, mint akik ezt nem készülnek kifizetni, inkább felhagynak a hokival. Az új jégkorongklubot gyakorlatilag ugyanazok a vezetők hozták létre, akik az előzőt is vezették. A szövetség részéről ezt úgy értékeljük, hogy talán így akarnak kibújni a fizetési kötelezettségek alól.

A Mol Liga-indulással kapcsolatban is gondok vannak a kommunikációval, júniusban és júliusban is lett volna elég idő a problémák megoldására. A losonci klubvezetésen a sor, hogy elmondja, hogyan akarja megoldani a vitás kérdéseket. Ha a klubnak lesz elegendő igazolt játékosa, megfelelő hozzáállás esetén akár gyors pozitív döntés is születhet a Mol Liga-indulás engedélyezése ügyében, tehát semmi sem kizárt.

Ugyanakkor a HK Lucenec szlovák 2. ligás indulása is egyelőre csak formalitás, játékosok nélkül ott sem fognak tudni részt venni." 

Roman Stambersky válaszainak kézhez vétele után megkerestük Kovács Zoltánt, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárát. Tájékoztatása szerint a magyar szövetség augusztus 31-én déli 12 óráig adott haladékot a losonci klubvezetőknek, hogy megszerezzék a Mol Liga-induláshoz szükséges SZLH-engedélyt.

18 komment

Címkék: losonc mol liga hkm lucenec hk lucenec stambersky

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még nem olvastam el az egész cikket, de ukrán csapatok kéne a debrecen miatt is majd,
Úgy érzem nem lesz Losonc a MOL ligában...
@defó:
Persze és akkor a határokon a hokicsapatok is fél napokat tölthetnak a párezer km utazás mellett.
Elég problémás csapatnak tűnik, persze jobb lenne, mint a semmi.
@defó: Konkrétan milyen ukrán csapatra gondolsz? Debrecen-Kijev 943 km, ebből 7 km autópálya...
@defó: Még viccnek is rossz. Az egyetlen épkézláb ukrán csapat a fehérorosz bajnokságban nyomja, és nagyon jó helyen vannak is ott. Az élet nem elég hosszú, hogy busszal Kijevbe eljuss.
Mennyi a realitása annak, hogy négy nap alatt - közte a hétvége - rendeződjenek a vitás kérdések, befizessék a büntit, majd igazoljanak egy csapatnyi hokist és szándékosan nem csapatot írtam. Egy dolog hogy ez a szlovák első ligában megtörténhet, ez legyen az ő bajuk.
A másik, hogy vajon minek kell történnie, hogy ne legyen minden fordulóban egy szabadnapos gárda a Mol-ligában?
well well well...
Nekem úgy tűnik a Losonci csapat nem kíván büntetést fizetni az SZlH-nak,helyette új csapatot szerveznek, így nyilvánvaló hogy két bajnokságban nem tudnak majd részt venni, hiszen a szlovák szövetség az új gárdát jogutódnak tekinti- ez innentől kezdve hosszú ügyvédi procedúra...
Kérdés csupán az ,hogy a magyar szövetség az új csapatot engedi-e itthon indulni, és ehhez kell -e egyáltalán a szlovákok engedélye, ha a losonci gárda csak itt játszik.
Illetve megér-e ez annyit ,hogy ezen az apropón a két szövetség összevesszen.
ez a csapat ugyanúgy hülyít minket mint a.... Sztem nem szabadna indítani őket, mert borul a szezon. Sajnálom, hogy ez csak most derül ki, újabb pofon a MOL ligának.
Szóval készüljünk a C verzióval ami egy szabadnapos gárdát jelent minden fordulóban ? Hát nagy öröm lenne. Stelivel mi a helyzet, azt írták, nagyjából rendeződött a klub anyagi helyzete, nem lehetne gyorsan visszaszervezni őket ? Vagy hülyeség ? Mármint ha a Losoncnak tényleg kampó.
@Gabberboy: A Steli házatáján mély csend van...ami biztos, hogy galaci fiatalokkal töltötték fel a keretet, légiósaik elmentek, nem tudom, mennyire lesznek versenyképesek...holnap este már valamelyest tisztább lesz a kép az örökrangadó után.
@Gabberboy: Ezek az utolsó hírek a Steauáról: www.honline.ro/?action=sport&phase=2403

Zabludovszkij visszacsábították magukhoz, Severson visszaigazolt az Egyesült Államokba
@kerusz: :))) Igazad lehet!

Igazatok lehet. Rossz 5let volt.
Előrelépés történt a losonciaknál. A szlovák szövetséggel folytatott tárgyalásaik eredményeképpen előremozdult az ügyük, jó néhány dolgot tisztáztak a felek, a losonci klubvezetők részben már teljesítették is az SZLH feltételeit. Az SZLH tájékoztatása alapján az MJSZ két nappal meghosszabbította a losonciaknak adott határidőt, az új időpont szeptember 2. 16 óra, mivel ha minden jól megy a következő napokban, akkor is csak addigra van reális esélye az SZLH-engedély kiadásának.
Reméljük a legjobbakat, toljuk meg azokat az aktákat! :)
Tűkön ülök, van valami fejlemény az ügyben?
@Video Tóni: Ma lesz, igyekszünk rajta lenni.
@F. Kapus: Reméljük pozitív hírek lesznek :) .
süti beállítások módosítása