HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Komoly kupát nyert az Alba Volán

2009.08.23. 10:33 F. Kapus

A negyedik napon az első háromhoz hasonlóan egy győzelem és egy vereség lett a magyar csapatok sosnowieci mérlege. A Sapa Fehérvár AV 19 második szlovák extraligás ellenfelét is legyőzte, így megnyerte a nagyon rangos nyolccsapatos tornát. Az FTC a svéd másodosztályú Troja/Ljungbytól kikapott, így a nyolcadik helyen végzett. Mindkét csapat felkészülését remekül szolgálta a lengyelországi kupa.

Mégis pályára léphettek az előző nap kiállított játékosok, így a döntőben ott volt Nagy Gergő és Hegyi Ádám, a hátát fájlaló Kóger Dániel és a lázas Peterdi Imre és Oscar Ackeström, valamint Tóth Adrián nem. A találkozó nagyon magas iramban zajlott, rögtön az elején belekezdtek a csapatok. Mindhárom gól a középső harmadban született. Az elsőt Benk szerezte, aki jelentős bombát küldött a kapuba, Flinta átadásából. Csakhamar Skoda egyenlített egy szép akció végén, a gólpasszt a zsolnai próbajátékon szereplő Igor Rufus adta, aki tavaly emlékezetes teljesítményt nyújtott az UTE-ban, és aki mellesleg első soros védőként szerepelt a Zilinában. A 34. percben Vaszjunyin Artyom ugrott ki szólóban, de szabálytalankodtak vele szemben, ezért büntető járt. Kovács Csaba vállalta a rávezetést, és a végén szép fonákmozdulattal értékesítette is. A harmadik húsz percben mindent megtett a szlovák csapat az egyenlítésért, a végén kapusukat is lehozták, de nem sikerült tervük. A védelem is a helyén volt, Tommi Satosaari kapus pedig az egész mérkőzésen remekül védett. A mérkőzés legjobbjának Tokaji Viktort választották, négynapos produkciója alapján különdíjat kapott Tommi Satosaari és Mihály Árpád.

A Blue Brothers szurkolói csoport által készített videón a mérkőzés jó néhány jelenete látható, a végén pedig Mihály Árpád a sikeres beilleszkedésről beszél, Énekes Lajos edző pedig arról, hogy örülnek a sikernek, a csapat jól teljesített, nagyon fegyelmezetten játszott.

A Ferencváros nagyon nehéz helyzetbe került a torna végére, jelentősen megfogyatkoztak védői. Holló István már az első mérkőzésen megsérült, azóta nem lépett jégre, és a svéd Allsvenskan egyik élcsapata, a Troja ellen már Rencz Dániel sem állt rendelkezésre, így mindössze öt bekkel állt ki Leach mester csapata. Ráadásul a kanadai próbajátékos, Beau McLaughin sem volt játékra alkalmas állapotban. Ennek fényében a tisztes helytállás lehetett a cél, ami teljes mértékben sikerült. 1-0, 1-0, 2-0 volt a harmadok eredménye a svédek javára, és a 45:28-as kapura lövési arány is moderált különbséget mutat. A mérkőzés után a csapat legjobbja díjat Barabás Miklós kapta. A gólszerzés az egész tornán nem ment a zöld-fehéreknek, csak az első mérkőzés harmadik harmadában lőttek gólt, de onnantól kezdve a védekezéssel jelentős problémák nem lehettek, ha ilyen erős ellenfelektől csak 3-4 gólos vereséget szenvedtek. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az FTC szinte légiósok nélkül vett részt ezen a tornán, úgy hallani, a csapat külföldiekkel történő megerősítése még hátravan.

A kapuban fantasztikusan teljesítő, a tornáról értekező külföldi hokiszurkolókat elkápráztató Budai Krisztián, aki a torna végén a legjobb FTC-játékos elismerést is átvehette, is ennek megfelelően értékelte a négy napot: "Felkészülésnek nagyon jó volt nekünk ez a torna, megtapasztaltuk, komolyabb szinten hogyan játsszák ezt a sportot. Légiósok nélkül vágtunk neki, néhány próbajátékossal. A taktikai felkészülés közepén járunk az edzéseken, például az emberelőnyös helyzeteket még nem gyakoroltuk be, ez látszott is a tornán. Azt gondolom, mindig jobb erősebb ellenfelek ellen gyakorolni, tőlük lehet tanulni. A Mol Ligában ha nem is könnyű, de ennél könnyebb ellenfeleink lesznek. A jövő héten két mérkőzést játszunk, 28-án Dunaújvárosba utazunk, 30-án a Tapolcsányt fogadjuk. Remélhetőleg ezeken a meccseken már a gólok is jönnek és eredményesen tudunk játszani."

A helyosztók eredményei:
Döntő: Sapa Fehérvár AV 19–Zilina 2-1
A 3. helyért: Krefeld–Sosonowiec 2-2, büntetőkkel 2-0
Az 5. helyért: Spisska Nova Ves–Metalurg Liepajas 5-3
A 7. helyért: Troja/Ljungby–FTC 4-0

40 komment

Címkék: énekes budai ftc mihály alba volán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá Mihály Árpi! Hajrá Volán!
Először is szeretnék gratulálni az összes Volán játékosnak, aki játszott kinnt. Figyelembe véve a hiányzókat és sérülteket, ennél csak jobb lesz még ez a csapat! Grat még egyszer a címvédéshez.

Másodsorban meg köszönjük meg a Blue Brothersnek a színvonalas tájékoztatást.
Nem lenne rossz majd egy nagy cikk (élménybeszámoló) az utazásról, körülményekről, a csarnokról, csapatokról, stb. Ilyen személy szerint szívesen olvasnék.

És úgy látszik Mihály Árpi, Benk, Kóger nagyon nagy erősítés lesz. De talán most már a légiósokhoz is szerencsés kézzel nyúlt a Volán. Talán még ő is jön, az lenne a hab a tortán:
www.eliteprospects.com/player.php?player=107
Bocs, Benk már itt van. Csak arra akartam kilyukadni, hogy talán az idei formája sokkal jobb lesz, mint a tavalyi. :)
@orion66: A csapat már otthon pihizik, de mi még maradunk pár napot Lengyelországban. A hét második felére ígérünk egy ilyen összefoglalót, de most belevetjük magunkat az igazi nyaralásba, mert eddig csak a hokiról szólt a dolog.
@1nf3rn0: Egyiknek nem annyi a valoszinusege, mint masiknak. :)
@M.Lac: Köszi a tudósítást és gratulálok a csapatodnak! Pihenjétek jól ki magatokat, idén isbiztos nagy szükség lesz a dobolásra ;) .
@forestjr: Igyekszünk! :) Viszont most lelépünk a térképről, mert ahová megyünk nem lesz net.
@M.Lac: Ajjaj, akkor vigyázzatok magatokra! :)
@M.Lac: Ha vissza jöttetek elárulhatnád a helyet ,mert én is lengyelország kedvelő vagyok.Itt szeretik a magyarokat és egyáltalán nem felkapott.Szóval minden optimál!Jó nyaralást!
Szép volt ! :) grat
Gratulálok az egész csapatnak! Szép volt fiúk!!
@M.Lac: Bárcsak én is ebben fáradhatnék el rendszeresen... :)

@1nf3rn0: Én szurkolok, hogy hozzátok menjen, de ennek a realitása elég kicsi. Lehet, hogy "kis" visszaesés lenne szakmailag és pénzügyileg is a Dinamo Moszkva után az Újpest. :Đ
Gratulálok a Volánnak a tornagyőzelemhez. Remélem a szlovákok vakok lesznek és Rufus visszatér, bár ennek csekély esélye van :-(
Szép volt! Matthias Johansson-ról annyit, hogy én azt olvastam máshol, hogy nem fog jönni. Remélem, azért mégsem így lesz...
Elég erős most azért a Volán kerete, kíváncsi leszek hogy az idén mire lesz ez elég az EBEL-ben.
Köszönjük Mihály Árpi, köszönjük Csaikszereda!
Hajrá AV19!
@M.Lac: Köszi a tudósítást, a videót! További jó nyaralást!
A Csapatnak még egyszer gratulálok! Benk Andris és a fiatal sorunk nagyon bekezdett, csak tartsák ezt a színvonalat!
Sziasztok.

Ajjaj nagy gondban vagyunk ugyanis mi vagyunk az Anti Benk szurkoló csoport, mi lesz velünk a végén még dicsérnünk kell????.
NA azért szeretni sose fogom, de azért csak lője a gólokat, hátha .... :D
Pire hányas mezben játszik? sajnos a birói lapon elég rosszul látszik.
@orion66: ennyire azért értek a hokihoz, reméltem, hogy ti pedig értetek a humorhoz :) pontosan azért írtam oda, hogy csak egy évre (hogy utána fejlődhessen tovább), ha bárki összehasonlítaná a Dinamós szakmai lehetőségekkel. :) Amúgy ez a gyerek az egyik új kedvencem, de gondolom már sokaknak :)
@uprmedia: nem Csaikszereda, fonetikusan: Csíkszáreda :)
ejnye, az eurohockey-t használjátok, ha már KCS annyit fáradozik vele
Kialakul ez a csapat,szerintem jo uton járnak a fiuk,és a vezetöség.
Gratulálok a torna gyözelemhez!
Sok sikert az EBEL-ben!
@Rock me Amadeus: illem miatt azt használtam 2 évig.
De: mivel ez naprakészebb és jobb, többet tud, ezért bocsánat, de átálltam EP-re.
@1nf3rn0: Miért? Ha már svéd fiatal, akkor Hedman :) .
Palkovicsrol senkisem tud semmit?ugy volt h Arpival fognak jatsszani!nem?
@Rock me Amadeus: Sajnos a fáradozásaim az utóbbi időben hiábavalóak voltak, a legutóbbi frissítéseim (válogatott statisztikák felnőtt és utánpótlás szinten, EBEL, Mol Liga, OB 1) nem kerültek be. Az oldal alapítójával alapvető nézeteltérésekbe kerültünk többedmagammal, így fájó szívvel, de pontot tettünk erre a fejezetre. Az eurohockey.net játékosadatbázisában - és az oldalon magán is - megállt az idő.

Hogy folytatás lesz-e és ha igen, milyen, az a jövő zenéje.
Hajrá Volán, már csak 5 nap a meccsig! :)

Laci és Szani hazaértek addig? Pihenjetek sokat, kell az energia a télre!!! :)
Szombat késő este megérkezett ifjabb Palkovics Krisztián, 3600 grammal, 58 centisen.
A család jól van, problémamentesen alakult minden.

Gratulálunk Palkó, alakul az utánpótlás :)

Legyen sok örömötök benne!


Amúgy nem tudom írtátok-e már, de a Vas baba is megérkezett, a Lívia nevet kapta szüleitől.

Nekik is hasonlókat kívánok!
én is gratulálok mindkettőnek, hajrá női férfi utánpótlás. :)
F. Kapus,

Érdeklődnék, hogy a SAPAV19 tornagyőzelmét, majd jobban körül járjátok? Gondolok ezalatt Tolvanen mester értékelőjére, a játékosok értékelésére stb..
@1nf3rn0: Most böngésztem a khl.hu-t, és leesett, hogy miért pont ezt a két svéd fiatalt nyomatod :) .
Gratula a Csapatnak!
No meg az újdonsült Apukáknak és természetesen az Anyukáknak, illv. a most érkezett Picikéknek!
@ekanai: Köszi az infót!
Gratulálok mindkét porontyhoz a szüleiknek!
nice!!!! :D ..ha a videobol treningnek latszik is, ugy is a cup ott van a hol lennije kell.. :DD ..3xGratula :D Mutassatok meg h a hokit tik is ugy szerethetitek, es elvezettel jatszani tudjatok mint akarki mas.. ..vegre valami hoki nemzet a mejik a semmibol tor elo es megmutassa ezeknek a elkenyeztett es tul magabisztos csapatoknak, aszt h mirol szol az egesz.. ..sziv es az akarat veletek van!!! ..szoritok tovabra is! !RESPECT! !RESPECT! !RESPECT!
süti beállítások módosítása