HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Döntőbe jutott a magyar bajnok

2009.08.22. 09:00 F. Kapus

A sosnowieci torna harmadik fordulójában is egy győzelem és egy vereség jutott a magyar csapatoknak, mint eddig mindig. De ezúttal ez értelemszerű volt, hiszen egymással játszottak. Pénteken a Sapa Fehérvár AV 19 erősen tartalékos csapattal 4-0-ra verte a Ferencvárost, így szombaton döntőt játszik a másik csoportgyőztessel, a szlovák Zilinával. Péntek sűrű nap volt, pályára lépett még a Miskolc és a Vasas Bp. Stars, és Németországban is két meccsen volt érdekelt a magyar hoki.

A lengyelországi magyar meccs első harmadában nem esett gól, aztán kétszer 2-0-ra nyert a Volán. A kapura lövések aránya 60:20 volt Tokajiék javára, különösen a záró játékrészt nyomták meg, 31:3-as adat áll a jegyzőkönyvben. Hivatalosan a gólok szerzői így jönnek egymás után: Alen (Mihály), Mihály (Tokaji), Mihály (Ackeström), Horváth. A jelentős játékostöbblettel kitazó Albában ezúttal Jobb, Ladányi és Peterdi nem öltözött át, míg Kóger melegített ugyan, de az eredeti tervek szerint nem játszott volna, ám Nagy kiválása után ő is pályára lépett. A legjobb játékosnak mindkét oldalon légióst választottak meg, Alen és McLaughlin személyében. A találkozót két ökölpárharc színesítette, Nagy Bálinttal, Hegyi Molnárral intézte el szemtől szembe a nézeteltérést. Molnáron kívül mindhárman végleges kiállítást kaptak, igaz, Bálint nem a bunyóért, hanem egy későbbi cselekedetéért. Akik match büntetést kaptak, nem játszhatnak a következő mérkőzésen, így Hegyi és Nagy kihagyja a döntőt. Erről is beszél Énekes Lajos edző azon a videón, amely a vele készült interjún kívül tartalmaz még a mérkőzésről néhány jelenetet és Nagy Gergő értékelését is. A felvételt a Lengyelországban tartózkodó Blue Brothers szurkolói csoport egyik tagja készítette. Jarmo Tolvanen finn mester érdekes szempontokra is felhívta a figyelmet a három nap értékelése során a linkelt cikkben. 

Az FTC-ben a tudósítások szerint Budai Krisztián ezúttal is remekül védett, a 93% feletti hatékonyság objektíven is ezt mutatja. A tornán kilenc harmadot játszottak eddig a zöld-fehérek, ezek közül csak egyben tudtak gólt szerezni, igaz, akkor mindjárt hármat ütöttek.
A helyosztók napján az FTC a 7. helyért lép jégre, 11 órakor a svéd Troja/Ljungby ellen, míg a sosnowieci kupa címvédője, a Sapa Fehérvár AV 19 a szlovák Zilinával találkozik a döntőben, 20 órakor. A házigazdáknál nagy volt az öröm pénteken, mert remek játékkal 4-1-re legyőzték az iglóiakat, így a bronzéremért játszhatnak.

Lejátszotta szezonbeli második mérkőzését a Vasas Bp. Stars. A nagytapolcsányi súlyos, 7-2-es vereség után ezúttal mérsékelt, 3-2-es vereséget szenvedtek egy másik szlovák másodligás csapattól, a nagyszombatitól. A HK Trnava háromszor vezetett a meccsen, a Stars kétszer egyenlített, de végén fejet hajtott a tavalyi bronzérmes előtt. A magyar gólokat Wéber Zsolt és Virág Csaba szerezte. Ez volt az új kanadai mester, Glen Williamson debütálása.

A Trebisov alaposan visszavágott a Miskolcon elszenvedett vereségért, 10-2-vel küldte haza a borsodiakat. Az első harmadban még tartotta magát Mayer Péter csapata, ekkor 1-0 volt a szlovákoknak, aztán egy 4-1-es és egy 5-1-es harmad következett. A magyarok góljait Fekecs és Sijka szerezte, Sijka és Popovics átadásából. Az edzői értékelés szerint az elmúlt három hét kőkemény munkája után várható volt, hogy kijön a fáradtság, bár korábbra várta.

Pat Cortina klubcsapata, az idén is a DEL-be igyekvő EHC München ügyes szezonrajtot produkált kétezer szurkolója előtt. Európa egyik legfurcsább nevű csapatát fogadták, és 3-1-re meg is verték az elitligás nürnbergieket. Továbbra sem dőlt el, hogy a magyar szövetség meghosszabbítja-e a szövetségi kapitány lejárt szerződését. Információink szerint az MJSZ garanciát vár arra vonatkozólag, hogy a német klub elengedi edzőjét a válogatott összetartásaira, mérkőzéseire. Kapkodásra még nincs ok, az első válogatott mérkőzésre novemberben kerül sor, de minden bizonnyal a szeptemberi elnökségi ülésen döntés születik ez ügyben.

Szuper Leventéék szintén másodosztályú ellenfélhez látogattak, és a Hannover Scorpions sikerrel járt, 7-4-re verte a bremerhaveni Fischtown Pinguinst. A magyar válogatott kapusa a tudósítások szerint ezen a mérkőzésen nem kapott játéklehetőséget, mindvégig Youri Ziffzer védett. A hannoveriek vasárnap a Hamburg otthonában játszanak.

140 komment

Címkék: miskolc budai ftc szuper hannover cortina alba volán ehc münchen bp. stars

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mér is?:D:D mi a probléma oka?:P
@teknosmittom: azok a szép szavak amiket használsz :D
@volanfan: ja jó:D:D majd kimoderáltatom magam :'D:'D oké akkor próbálok szépen írni majd és helyesen :P
hát mert én is megyek:) azért kérdeztem:)
@teknosmittom: Rendben. Fehervari vagy? Vagy honnan jossz?
Még mindig 0:0? A bwint nem tudom nézni.
@csatoimi: nem fehérvári vagyok, de minden meccsen ott szoktam lenni viszont lehet most késni fogok ugyhogy fogalmam sincs mikorra érek oda mert elötte pesten leszek ha minden igaz
@1nf3rn0: elvileg 0:0 még
@teknosmittom: Mihaly meg nem utotte meg a goljat? :)
Sziasztok! Még mindig 0-0?
@huddinge: ha minden igaz akkor igen :D
köszönöm szépen :)
Kivan a kapuban? Azt lehet tudni?
Benk mostanában nagyon záporozza a gólokat, hál'istennek!
Mennyi van még hátra?
bocs, 2-1 ide, Süti is betalált, közben a szlovákok is ütöttek
EZ AZ!!!! Nagyon jól nyomja az Andris :D

HAJRÁ VOLÁN!!!
2.harmad vége: Továbbra is őrült iram van a pályán. Benk(Flinta) bomba goljával vezetünk, majd szép ellentámadás végén jött az egyenlítés. Artyomot akadályozták utolsó emberként. A játékvezető büntetőt itélt. Kovács fonákkal bevágta. :) 2:1 ide a harmad végén. Kapuralövések: 16:9 oda
@teknosmittom: köszi az infókat!!

HAJRÁ VOLÁN!!!!
@volanfan: Te hol szoktál állni csarnokba?
@teknosmittom: én ott ahol jönnek be a srácok. Ahol lehet ütni azt a fát :D
HAJRÁ VOLÁN!
köszönjük mi is az infókat
HAJRÁÁÁ VOLÁN!:)
@volanfan: már csak azt kéne kideriteni ki is vagy pontossan :P
@teknosmittom: én is erre vagyok kíváncsi, hogy te ki vagy pontosa. :D
@volanfan: Lol:D:D őő melyik szélén állsz bal vagy jobb?
lol:D őőő melyik felén állsz jobb vagy bal?:P
bazz boccs a két kommentért én a jobb :D
@teknosmittom: akkor nem hiszem hogy már láttalak :P
@volanfan: haha jo vicc :P:) mondj egy keresztnév kezdö betüt:P
@volanfan: bazz ne szivass hogy nem fogom tudni ez tökre gáz :S :D
@teknosmittom: én mondom hogy nem hiszem hogy már találkoztunk :D :P
@volanfan: bazé az első sorbol szinte mindenkit ismerek nehogymár egy ember kifogjon rajtam :D
@teknosmittom: csak szinte ismersz mindenkit :D úgyhogy a szinte mindenki az nem mindenki :D
@volanfan: nem ilyen nincs :D kik állnak melletted ?:P
@teknosmittom: hát én még csak a ebben a szezonban álltam ott, úgyhogy lehet hogy ezért nem ismersz :P
tud valaki valamit a meccsrőőL??? :-)
@volanfan: az meglehet:P mert én már 5 éve ott állok :D
@Dr.24: 2:1 ide azt tudjuk :D
@teknosmittom: na akkor ezért nem ismersz :P Na a meccsről már lehet tudni vmit?
Héééé a meccsel mi lesz skacok? Majd ezt pénteken megdumáljátok, mindegyikötök vigyen egy szál rózsát arról majd megismeritek egymást, most inkább a meccsel foglalkozzunk :))
Jaja, cseréljetek inkább telefonszámot végre és 28-án akár már randizhattok is!
@huddinge: okéoké igazad van:D:D majd viszek rózsát :D:D
@teknosmittom: így igaz. Inkább a meccsel foglalkozzunk :D

HAJRÁ VOLÁN!!
@bereszsolt: "Tele a csarnok, ma győzni kell!"???? Hol élnek ezek? Inkább kéne Utópisztikus Erőszaknak hívni ezt az együttest... Akkor inkább már ez adja meg a valós képet: www.youtube.com/watch?v=uf_TEtA-tGA
Mennyi a Meccs??? 1bőől irjon aki tudja!!!!:D(H)
nagyon OFF:
Még nem voltam Volán meccsen, de az EBEL nyitányra most már mennék.Kérdés, hogy lehet-e elővételben jegyet venni?(neten vagy csak helyszínen?) Ha nem, akkor mennyivel kell szerintetek meccs előtt lemenni, hogy tuti legyen helyünk?
Köszi
@Ravic83: Én szerzek neked jegyet, foglalok hrelyet POTOM 10 000ért:)
@vodopjanov: Legyen, megérdemli:-).
Kár, hogy nem akart egy bunyót a padon, mint anno Domival, azt megnéztem volna.
Az emberelőnyös játékunk továbbra is katasztófának tűnik :-(.
ute drukkerekhez lenne egy kérdésem,mert vakon vagyok,mint 2. Béla.Mi történt a honlappal ?(szoktam olvasgatni,és nagyon jó cikkek voltak rajt pár hónapja még)most a legfrissebb hír az hogy a magyarok bevonultak a kárpát medencébe lóháton.
teknosmitton! meccs?
maradt a 2-1???:P ha ott lenne a palko már 5-1 lenne(H):P
@Dr.24: ez a 2. harmad végi eredmény annál én sem tudok ujabbat :S sajna
A szájhősökből elég volt bizonyiték kell nem igéret ahogy a reklám szól. www.youtube.com/watch?v=Q8K7roZu3WU
De ott van az a "ha" .....
@huddinge: Mér azt ne mondd h nem lenne képes gólt-gólokat lőni a Palkovics Krisztián...:O?
@Dr.24: Apropó Palkó!Az autóját ma du. láttam a kórház szülészet melletti parkolójában.Szerintem náluk is beindult a szülés,vagy ha nem,ez a vihar tuti kihozza!Tud valaki valamit erről?
Gyöztünk? Ez most tényleg? 2-1-re?
12:6 kapuralövés Kihuztuk a meccset a végeredmény 2:1 lett nagyon nagyokat védett Tommi Ő lett a csapat legjobbja Toki a meccs legjobbja MIhály Árpi a legjobb csatár. A-csoportos szintü meccs volt visszavágtunk a szlovákoknak :P.
@Video Tóni: ja-ja szemét romer, micsoda hülyeségeket énekelnek. szemét náci együttes. fúj. meg ilyen nemzeti izé. az ember gyomra kifordul, komolyan.

valós kép? egy retardáltról készült videó? mért hadoválsz hülyeségeket? kényszerít valaki? sokat ittál? baj van?
@teknosmittom: és még a kapust is levitték, de igy sem sikerült golt ütniük:P
@váradi: Nem sztem nem szült még a felesége, mer akk már rajt lenne a volán honlapján... de nemsokára fog:)
@Ravic83: A helyhez fél órával, a jegyhez viszont szerintem 1 órával a meccs kezdése előtt érdemes kimenni, mivel szerintem még sokan lesznek bérlet nélkül. Szerintem tuti nagy sor lesz a pénztárnál.
Gratula a Volánnak! Nagyon nagy fegyvertény a szlovák extraliga 3. helyzettjét megverni, akik a későbbi győztestől csak 4-3-ra kaptak ki az elődöntőben!
A Szlovákokat megverni nagy öröm!
Szép Volt Fiúk!!! mikor lesz már péntek.....
Köszi az Infokat:) ÖRÖKKÉ ALBA(H)
@bobitomi: Ezzel en is igy vagyok. Nagy gratula a fiuknak. Ez tenyleg szep volt.
Érdemes azt is megemlíteni, hogy tette a székesfehérvári csapat mindezt úgy, hogy a legponterősebb csatára és a francia honból újonnan igazolt magyar válogatott játékos no meg a még igazolás előtt álló ponterős center még nem is vett részt a tornán!!!
Ezt nem gondoltam volna, mást nem is tudok mondani, csak annyit, hogy le a kalappal! ;)
Ez már valami, szép volt fiúk! :)
A legnagyobb gratuláció, ez már igen.
és ezt a nagy csapatot letaszítják idén a magyar trónról
Gratula a Volánnak!

geriszu viszont téved mert a zsolna nemhogy élcsap de még playoffos se volt tavaly,sőt inkább a kiesés ellen küzdött!de ez semmit nem von le a volán érdeméből,meg geriszu is tévedhet!:)
viszont a klub hivatalos honlapja,ne tévedjen amikor ezt az infót írja,azért nem kell felturbózni mindent,mi se vagyunk hülyék,tudjuk kezelni ezt a sikert!remélem nem szándékos ferdítés volt!!??
sziasztok...
www.youtube.com/watch?v=WCV_M9ZKvSM
tudom h bevágták már egyszer-kétszer, de lenne egy kérdésem..
ez a meccs mikor volt? csak mert 1:16-nál Szuper L. mezben a kép alján ott van valaki :D
(ha valamit elnéztem akkor töröljétek a hozzászólásom)
@cric82: és láthattad még Guerrierro-t, Martz-ot, Bonni-t és az összes többi tavalyi nevet is :) Mivel új mez nincs, így a tavalyi mezekben játszanak. Szuper L. mezben Tommi játszott.
@kispaska: Már bocsánat, de ha valaki csúsztat, akkor az te vagy. A Volánhonlap cikkében nem azt írtam, hogy tavalyi élcsapat, hanem, hogy élcsapat. Ami arra utal, hogy az Extaliga meghatározó együttese, amely jellemzően a mezőny első felében kap helyet. Amit - azt gondolom - bizonyít a pár évvel ezelőtti bajnoki címük is.
@kispaska: Geriszu összetévesztette Zólyom csapatát a Zsolnáéval. A Zólyom valóban 4-3-ra kapott ki a későbbi győztes Kassától, a Zsolna pedig bár az alapszakaszban gyengélkedett (csak az idény közben kizárt Puhó-t és a Budaival felálló/nem feláló Késmárkot előzte meg), a kieséses szakaszt simán nyerte.
@forestjr: Puhót? Az nem Extraligás. Ki lett zárva valamelyik csapat?
@1nf3rn0: Közben utánanéztem, hogy valószínű hülyeséget okoskodtam, a "kizárt" csapat valószínű a szlovák U20 lehet, akiknek Puhó a székhelyük.
@forestjr: na az egy tök jó ötlet volt, ha áthelyezték az u20 hazai meccseit, így láthatnak máshol is extraligát. Szerintem nem zárták ki, csak nem számítanak a pontjaik a tabellán. Amúgy ezt mi is megcsinálhattuk volna tavaly, amikor az u20 indult az ob1-ben, a klubcsapatok elleni meccseikkel végig lehetett volna turnézni az ország nem ob1-es csarnokait.
@1nf3rn0: Jól hangzik, de még így is, hogy nem kellett utazgatni, sokan húzták a szájukat az u20 miatt, még olyanok is, akik kifelé mást kommunikáltak.
A szlovák u20-t pedig biztos nem zárták ki, ezért tettem idézőjelbe, hanem mint ahogy írtad, nem számítják be a pontokat. Legalábbis ez lenne az ésszerű magyarázat :) .
süti beállítások módosítása