HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az FTC és az AV19 Lengyelországba ment

2009.08.18. 11:27 F. Kapus

Ma mindkét érdekelt magyar csapat elutazik a lengyelországi Sosnowiecbe. A rangos nyolccsapatos torna szerdától szombatig tart. Megírjuk, milyen keretekkel megy a csatába az Alba Volán és a Ferencváros, és beszámolunk két csoportellenfelük eddigi felkészüléséről is. A Miskolc szezonkezdését is alaposan körbejárjuk.

A rendező Zaglebie Sosnowiec már öt mérkőzésen van túl az előszezonban. A biztató kezdés (büntetőkkel verték a lengyel Janówot és a szlovák Zilinát, két góllal kikaptak egy cseh harmadosztályú csapattól, de a lengyel Unia Oswiciemet eggyel megverték) után vasárnap súlyos, 7-2-es vereséget szenvedtek a KTH Krynicától a lengyel kupában.

A szlovák extraliga újonca, az iglói együttes is sok meccset játszott augusztus eleje óta. Kezdésként 9-6-ra kaptak ki Kassán, aztán Popradon 6-3-ra, majd a lengyel Janówot verték 7-2-re, végül Polccal és Harabinnal felállva 4-3-ra maradtak alul a Liptovsky Mikulassal szemben. Mindazonáltal a három szlovák extraligás csapat elleni vereség ne tévesszen meg senkit. Az Alba Volán elleni első lengyelországi meccsére (szerda, 14 óra) felajzottan megy a Spisska Nova Ves, mivel kedden 17 órakor még a HC Kosicét fogadja. A Ferencváros a torna nyitómeccsén lép jégre, a rendezőkkel 11 órakor játszik.

A Ferencváros a lengyelországi nyolcas torna előtti utolsó edzését hétfőn este hatkor tartotta Pesterzsébeten. Fegyelmezett, jó ritmusú tréninget vezényelt a Leach–Pindák páros. Az erzsébeti jégcsarnokban nyáron pozitív változások történtek. A tisztasági festésen kívül a sárga világítótestek cseréje a legszembetűnőbb. Egyelőre ugyan csak a korábbi reflektorok felét váltották normál fényűvel, de már így is komfortosabbnak tűnik a csarnok. A zöld-fehér csapattal készül az Alba Volán korábbi két játékosa, Feil Arnold és Fekete Szabolcs. Az edzésen három kapus volt jelen, Budai Krisztián és Hortay Olivér mellett a kétéves kihagyás után visszatérő Tóth Péter öltözött be, aki korábban szintén a Ferencvárosnál védett, jó eséllyel ő lesz a csapat harmadik számú kapusa.

A kerettel gyakorol Novák Tibor, Wittmann Tamás és Papp Ákos is, ők nem tartanak a csapattal, miként a hétfőn tréningező Fekete Szabolcs sem. A három fiatal szerződésileg a Ferencvároshoz tartozik, de jellemzően kölcsönjátékosként a juniorbajnokságban szerepelhetnek. Nem felelt meg az elvárásoknak az Alba Volántól érkezett Szűcs Gábor. A tavalyi OB I.-es rájátszásban hét mérkőzésen hatpontos Buzás Norbert munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud a csapattal készülni. Pindák László edző blogunknak elmondta, a játékos így nem fér bele a követelményrendszerbe, nem számolnak vele a klubnál.

Hétfőn szlovák légiós is csatlakozott a kerethez, aki a hírek szerint a szlovák és a cseh extraligában is játszott, tavalyi éve egy súlyos vállsérülés miatt nem sikerült jóra, elképzelhető, hogy az FTC-ben folytatja pályafutását. Egy edzés alapján annyi megállapítható, pozitív irányban lóg ki a csapatból. Nagy valószínűség szerint Lengyelországban csatlakozik a csapathoz több svéd és finn jégkorongozó is. Az ő feladatuk ugyanaz lesz, mint jó néhány kiutazónak, bebizonyítani a szakvezetésnek, hogy szerződésre érdemesek. Az utazó keret:

Kapusok: Budai Krisztián, Hortay Olivér
Hátvédek: Barabás Miklós, Holló István, Horváth Dávid, Nagy László, Rencz Dániel, Székely-Mádai László
Csatárok: Bálint György, Feil Arnold, Gergely Zsombor, Julian Hockley, Hoffmann Attila, Jánosi Csaba, Marosi Zoltán, Molnár Ádám, Rosztocsil Tamás, Simon Dániel, Szilágyi Levente

A Sapa Fehérvár AV 19 is szinte minden játékosát elviszi Lengyelországba, mert a finn Tolvanen mester ottani teljesítményük alapján kíván sok kérdésben dönteni. Palkovics Krisztián és Vas Márton nem tartanak a csapattal, ezekben a napokban várják gyermekük születését. Egy védő híján öt teljes sor utazik. A harmadik számú kapus, Bálizs Bence is itthon marad. Az már korábban eldőlt, hogy Fekti Bálint befejezi első osztályú játékos-pályafutását, a fehérváriak utánpótlás-nevelésében kap vezető szerepet. A farmcsapat kapitánya, Rajz Attila is a visszavonulás mellett döntött, őt is alkalmazza a klub, szintén a fiatalok edzőjeként. Énekes Lajos edző az elutazás előtt beszélt arról, hogy jelenleg többen vannak, mint amennyien lesznek. Az érdeklődők itt találják meg a jövő évi EBEL-es jegy- és bérletárakat. Az utazó keret:

Kapusok: Hetényi Zoltán, Tommi Satosaari
Hátvédek: Oscar Ackeström, Juha Alen, Flinta Botond, Hetényi Péter, Horváth András, Jobb Dávid, Maklári Erik, Ondrejcik Rastislav, Tokaji Viktor
Csatárok: Benk András, Fekete Dániel, Fodor Szabolcs, Hajós Roland, Hegyi Ádám, Kiss Dávid, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Mihály Árpád, Nagy Gergő, Peterdi Imre, Sofron István, Tóth Adrián, Vaszjunyin Artyom

Kedden Miskolcon történelem íródhat, ha pályára lép az első NHL-draftolt játékos a hazaiaknál a cseh Martin Cizek személyében. Őt és négy légióstársát a szlovák másodosztályú Trebisov elleni mérkőzésen nézhetik meg az érdeklődők. A találkozóra nem az eredetileg meghirdetett 17 órakor kerül sor, hanem 18.30-kor.

Mayer Péter edző a következő csapatot küldi jégre: Duschek Dávid, Gyenes Dávid – Egri Gergely, Láda Péter, Pietari Oksa, Dan Strengell, Sike Zoltán – Szabó Dávid, Láda Balázs, Urbán Péter, Dusan Sijka, Popovics Patrik – Martin Cizek, Emil Hornik, Fekecs Norbert, Rusznyák Szilárd, Dányi Róbert – Túróczy Örs, Orosz Szilveszter, Miskolczi Márk.

Hogy a hétfőn érkezett magyar származású kanadai kapus, a 21 éves Ryan Molnar megkapja-e a bizonyítási lehetőséget, kiderül estére. A névsorból látható, az előző szezonban az FTC-ben, majd a MAC-ban játszó Fekecs Norbert személyében új magyar játékosuk is van a Jegesmedvéknek. Sérülés miatt nem játszik Kis Attila és Nagy Gábor, Radványi Péter beteg. Jó hír, hogy Kállai Csaba a folytatás mellett döntött, de később kezdte a felkészülést, lemaradását le kell dolgoznia. Korpos Gergely és a távozó Gőz Balázs az ifjúsági válogatott összetartásán vesz részt. Rausch Benjámin elköszönt a borsodiaktól, mivel az ott-tartózkodást nehezen tudta összeegyeztetni budapesti tanulmányaival.

29 komment

Címkék: miskolc ftc alba volán felkészülési mérkőzések

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt tudja valaki, hogy a miskolci Budai Rolandal mi lesz, fog játszani vagy a munka miatt nem??
@Ravic83: egyelőre a munkahely áll nyerésre a jégkorongozással szemben
@F. Kapus: Hát ezt sajnálnám, hiányzik a csapatból:(
vajon lesz esetleg stream a meccsekről?
:) úgy hangzik mintha Vas Marci és Palkó közösen vállaltak volna gyereket :)
@bdan: Kicsit tényleg meleg a megfogalmazás!
:)
Nagyon "kevés" a Fradi! Kell nekik még legalább 2 védő + 1 pótkapus + 1 csatár + 1 szélső. Minimum!
@bdan: :DDDDDD Jajj most majdnem lefordultam a székről.
@bdan: ez nagyon komoly :DDDDD

Hajrá Volán!!
@bdan: nemnormális! :DDDD
kicsit off: alapvicc! én kérek (m)ellnézést!
"A gyerek érdeklődik az anyjánál úgy 7-8 éves korban:
-Anya! Miért van az, hogy te fehérbőrű vagy, apa meg néger, én meg kínai vagyok?
-Örülj fiam, hogy nem ugatsz! Amilyen buliban voltunk akkor az apáddal..."
@defó: -"viccnek"...JÓ!!!

Elnézve a csapatokat:-Sapa Fehérvár,-tele bizonyítani akaró FIATALLAL....igen igéretes!!! Ebből csak profitálhatnak.

FTC :- hát igen rövid kispaddal,szerény tudással,...annál nagyobb lelkesedéssel.

Hajrá Magyarok!!!!!
@Scofi: Kinyaraltad Magad, haver?
Vas Marci babája ma reggel megszületett! :)
@mannisenmaki: off: Ki ám! Bukosisak kell Tesó ? :)
@mannisenmaki: Vazze még mindig nem vittem neked a svájci képeket. De mostmár kiírtam CD-re aztán csak eljut hozzád :) (Legkésőbb szept. 11-én) :)
@defó: még egy off: mi a közös a spenótban és az anál szexben?
Mindkettőt megutálod, ha óvodás korodban ráderőltetik :DDDDDD
@Scofi: csütörtökön nem lesz póker, talán azt megúszom sebészi beavatkozás nélkül :-)?
Stream engem is érdekelne és remélem jól szerepel mindkét csapat a tornán!
a házigazdák honlapja szerint:
augusztus 19., 11.00: Zaglebie Sosnowiec - Ferencváros 8 - 3
@defó: ebből vajon mennyit kapott Budai?
Ennyit tudok most csak. Lassan lépek haza. Majd otthon tovább kutakodom. Meg 4-től Volán-meccs is.
Esély sincs az online követésre ? Szövegesen esetleg valahol ?
@scip_: Keresem már 1 órája gőzerővel, de semmi. :( Szerintem.
süti beállítások módosítása