HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Ferencváros Lengyelországba megy?

2009.08.04. 21:10 F. Kapus

Beindult az élet a Mol Ligában. Mindenhol készülnek az új szezonra, és érkeznek a hírek az igazolásokról is. A Bp. Stars Kangyal Balázs személyében új edzőt avatott, elvesztette Szajbert Patrikot, helyére másik újpestit igazolt. Lehet, hogy az FTC elveszti másik kapusát is, az viszont biztosnak látszik, hogy az Alba Volánnal is játszik augusztusban. Újabb hokis mozgott a HC–SC-tengelyen. Részletek és egyéb információk tovább után.

Az FTC hivatalos honlapja tájékoztat az újdonságokról, aktualitásokról. A csapattal készül egy 22 éves kanadai játékos, Julian Hockley, aki néhány év kihagyás után a magyar bajnokságban igyekszik újra felvenni a ritmust. A zöldek visszavárják az előző szezont az NZ-Starsnál kezdő, majd menet közben az FTC-hez igazoló Bobby Davist, aki a tervek szerint magával hoz egy amerikai csatárt is. Rajtuk kívül finn játékosok érkezhetnek. Az alapelv mindenki esetében ugyanaz, először meg kell felelni az új edző, Rick Leach igényeinek. Hoffmann Attila elmondta, nagy öröm, hogy hosszú idő után végre profi körülmények és feltételek között dolgozhatnak. Az eddigi érkezőkön kívül is vannak új arcok az erzsébeti edzéseken, így a kapus Hortay Olivér és a csatár Wittmann Tamás.

A Sosnowiec honlapján olvasható információk szerint az FTC ugrik be a lengyelországi nyolccsapatos tornára a hazaiak U23-as válogatottja helyére. Így két magyar csapat is indul a tornán, ráadásul egymással is játszanak. Ha az eredeti menetrend marad, augusztus 21-én 14 órakor FTC–Alba Volán meccs lesz Sosnowiecben.

Hogy ezek után elutazik-e a Ferencváros az egy héttel később esedékes csíkszeredai Csíki Sör Kupára, arról még nem tudtak tájékoztatást adni a felek. Az SC Csíkszereda vezetői elmondták, a budapesti klubnál azt ígérték, ha az SC és a Brassó mellett még egy erős csapatot sikerül meghívniuk Erdélybe, ők is ott lesznek a tornán, ellenkező esetben a Dab.Docler meghívását fogadják el. Az SC-nél gőzerővel dolgoznak az ügyön, és nagyon szeretnék, ha Budai Krisztiánékat vendégül láthatnák. A helyzetet bonyolítja, hogy a dunaújvárosiak honlapja már biztosként ír a 28-i FTC elleni mérkőzésről. Hétfőn az SC Csíkszereda is megkezdte a jeges felkészülést, erről képeket is tudunk mutatni itt. A megszűnt városi riválistól, a HC-tól érkezik a csapathoz Bíró Ottó.

Ide tartozó hír, hogy a szlovák extraligás HK Spisska Nova Vesnél megtörtént az első keretszűkítés, nyolc játékostól elköszöntek. Iglón 29 tagú keret folytatja a felkészülést, Patrik Polc, Peter Filip és Peter Misal továbbra is a csapat tagja.

A Bp. Starsnál még nem dőlt el az edzőkérdés. A csapat hétfő óta készül a Mol Ligára, az edzéseket Szabó István segítségével Kangyal Balázs vezeti, aki egy hétig hármas funkciót tölt be, játékos, klubigazgató és edző is. Akár a kiszemelt finn, akár a kanadai szakemberrel állapodnak meg végül, az már biztos, hogy az őj edző augusztus 10-étől vezeti majd a csapat szakmai munkáját.

"Tengerentúli program szerint dolgozunk, Bob Dever elküldte az edzésterveket, ezeket kőkeményen végrehajtjuk. Jelenleg együtt készül a felnőtt és a farmcsapat 38 játékosa, igaz, néha két csoportban. Másfél órat kondizunk, másfél órát vagyunk a jégen, még futunk is mindennap. Egyelőre ketten vezetjük az edzéseket, de szerdán egy komoly meglepetést jelentő segítővel bővülünk majd." A válogatott csapatkapitánya tájékoztatta blogunkat a játékoshelyzetről is. Távozóként egyelőre csak az UTE-hoz visszatért Szajbert Patrikról tudott beszámolni. A Stars válogatottjai közül mindenki ott van az edzéseken, a klub megállapodott Gröschl Tamással, Svasznek Bencével és Majoross Gergellyel is, Kangyal Balázs a klubban továbbra is jégre lép, továbbá az is biztos, hogy Holéczy Roger is Káposztásmegyeren marad. Sille Tamás is itt edz, de az ő esetében még semmi sem biztos. Kapusposzton van egy meglepő hír, Rajna Miklós mellett Szőke Attila gyakorol az edzéseken. A 25 éves kapus a Ferencvárostól érkezhet.

"Ez ügyben még nem dőlt el semmi. A kapus jelezte, szeretne magasabb szinten jégkorongozni, mint eddig, ezért három hétig a mi edzéseinket látogatja. A tapasztalatok alapján döntünk a folytatásról." Ami viszont már tény: ismét egy újpesti nevelésű fiatal játékos igazolt a Bp. Starshoz. A 21 éves Virág Csaba 11 év után búcsúzott a Megyeri úttól. 37 Mol Liga-mérkőzésen 20 pontot szerzett, 5 gólt és 15 gólpasszt, ezzel a fiatal sorban a legeredményesebb volt, az OB I.-ben 18 mecsen 2+3-ig jutott.

Sor került a szezon első felkészülési mérkőzésére is. Ráadásul másnap a másodikra is. Az elmúlt hét végén volt a román juniorválogatott összetartása. Ennek keretében a Brassóval játszottak két edzőmeccet a fiatalok. Az eredmény 11-2 és 10-3 lett a Mol Liga-újonc javára. A miskolciak honlapja arról informál, hogy elmarad a brassóiak augusztus közepére tervezett magyarországi túrája, így a két edzőmeccs is. Nagy Attila, a Brassó marketingese elmondta, költségvetésükben kisebb negatív változás állt be, ezért át kellett alakítaniuk a programot, mert így már túl drága lett volna a túra. Helyette inkább otthon készülnek. A Brassónál is van egy érkező, Adorján József mégsem vonul vissza. A miskolciak gyorsan intézkedtek a hirtelen támadt szabadidő kitöltéséről.

Végül egy érdekesség: a tavaly szezon közben az Alba Volántól elküldött Blake Forsyth a Coventrytől a dán Odenséhez igazolt.

42 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág a Starsban? Baffa meg:( Németh Petivel, Rafival tökéletes sort alkotnának...ez a hír fáj.
Sok sikert Virág Csabának az új csapatban, remélem látjuk még lila mezben. Üdv újra a csapatban, Patrik!
@1nf3rn0: Patrik érkezése még bizonytalan. Ha így nézzük, Csabival elment a legutolsó hírmondó is a közelmúlt aranyérmes újpesti utánpótlásából. Szomorú.
Azért Szőke Attila "megnyilvánulása" számomra sántit. Jött Budai, egyértelmű, hogy kispados nem akar lenni, ezért próbálkozik. Nem hiszem hogy, idén lesz a Fradi szint alatti csapat. Szememben hangulatkapus, vannak nagyon jó meccsei, meg félpályáról is tud góltkapni a Miskolci Maciktól. De ha el is igazol, akkor köszi hogy kitartottál a nehezebb időkben a Fradinál.
Jó lesz nagyon az új szezon, elég kiegyenlített lesz a MOL-liga mezöny (talán szegény macikat leszámítva).
@Dzsymm: A Sájevics nevű meg egészpályáról a Kohász ellen, úgyhogy ez a kettő remek páros volt. És sajnos az egészpályás hétszínű nálunk van.

Azt meg továbbra sem hiszem el, hogy a Sztársz minden évben behülyít néhány fiatal játékosunkat.
Egri Istvan megint kitett magaert. Leromanozta a brassoi csapatot, holott magyarabb mint a Miskolc. Ez az ember nem csodalkozik, hogy o sosem kap szponzorokat? Aki csak okoskodni tud es masokat alazni, az ne csodalkozzon, hogy mindig magara marad
Egri István kép alapján egy jó, zsírosszájú parasztembernek néz ki. Ezt nem bántásképp mondom, de így van. Ugyanez jellemző a módszereire és kijelentéseire. Mi az, hogy lefoglaltuk a szobákat, és ezzel anyagi kár keletkezett? A hotel boldog lesz, hogy arra a másik programra későn jelentkezők sem maradnak majd szoba nélkül. Nem kell pironkodnia a Brassó miatt, talán nem dől össze ettől a világ. az utolsó mondatával sem szépít sokat az eddigi Brassó elleni ellenségeskedésén.
@csiki hokis: igen a Brasso a legmagyarabb csapat az egesz Mol Ligabol, legalabbis jelenleg meg 100% magyar nyelvu es nevu jatekosok alkotjak. Erdekes, hogy tobb ev "kampanyolas utan" a ok lettek a Szekely Bilbaok. :)
@marhahusi: Ezt csinalta mindig. A tavaly a HC-ra irigykedett, most meg a Brasso-ra. Ha o tehetetlen es inkompetens, ezert mas nem hibas.
@csiki drukker: Az biztos, hogy a legmagyarabb csapat. Ezert is nem ertem, hogy egri pista miert kellett romanozzon. De ez ot minositi
MIT SZÓLNÁNAK A SÁJEVICS SZAPULÓK,HA AZ EGÉSZET ABBAHAGYNÁK.HIRTELEN SOK PROFI KAPUSUNK LETT,AKI ÉRT MINDENHEZ.ÁLLJATOK BE,AZTÁN UTÁNA...
@csiki hokis: @marhahusi: @csiki drukker: Annyit azért kérnék Tőletek, hogy ha nincs a birtokotokban az, amit Egri István szó szerint mondott az újságírónak, akkor ne törjetek pálcát felette ilyen lazán. Egészen másképp "néz ki" egy szöveg élő szóban, mint írásban. Minden további nélkül elképzelhető, hogy a riporter, akinek Egri nyilatkozott, akarta elkerülni a szóismétlést a megjelent anyagban. Mi is számos alkalommal stilizáljuk az itt megjelenő szövegeket.

Tudom, hogy Egri a bögyötökben van a HC-lufi eset óta, de azért nem kellene legendáriumokat gyártani. Például a csíki hokis által emlegetett HC-irigykedésnek alighanem semmilyen bizonyítékát nem lehetne megtalálni. Az pedig ténykérdésnek tűnik, hogy a Brassó több, az elmúlt egy hétben lekötött meccsre nem jön el (a Brassó elleni miskolci meccseket bejelentő hír sincs egy hetes), ezzel sokakat kellemetlen helyzetbe hozva. Szerintem azzal nem történt semmi főbenjáró bűn, hogy ezt az egyik érintett klubvezető szóvá teszi.
Már kezdtem is megrémülni, hogy van egy olyan írás, ahol a székelyek nem kezdik el egymást vagy másokat "osztani". De most már megnyugodtam...
Tény, hogy engem is kicsit meglepett Egri István nyilatkozata, elég rossz pillanatában kaphatta el a riporter. Egyébként meg lehet, hogy románozott, de nem hinném, hogy meg akart sérteni akárkit is. Unalmas már, hogy minden szavunkat ötször át kell gondolni mielőtt mondunk valamit, ami kilométerekre van a sértéstől, és még utána is mindenki megsértődik. Ez jégkorong, nem ezeken kéne állandóan fennakadni
@kerusz: Egyrészt ha a meccs előtt egy héttel lemondott meccs miatt esetleg mérgében románnak titulálja a Brassót még érthető is lenne, de mivel a román szó kétszer fordul elő a szövegben egyrészt a felvezetőben másrészt a második kérdésre adott válaszban kötőjel után ami gyakran a riporter a válaszhoz illesztett magyarázatát jelöli így nem kizárt h. nem is mondott ilyet.

A csíkiaknak meg kicsit unatkoznak így h. nincs min egymással vitatkozni. :)
@Smits41: Helyesbítek lehet h. nem lenne érthető de nem lenne meglepő.

És Grat a goldenblog helyezéshez!
@Smits41: Magyarul Egri annyit mondott: "Jaj, de kár, hogy elmarad a meccs!" és a többit az újságíró írta oda magától? :D
Személy szerint nem a románozással van bajom, hanem ezzel a pökhendi stílussal, és azzal, hogy itt sajnáltatja magát és a klubját.
Mi lenne ha inkább annak örülnétek ,hogy a Fradi végre a hokiban is egyre erősebb ,izmosabb lesz? Magyar bajnokságnak eléggé jót tesz az,hogy végre lesz pluszba egy versenyképes csapata.
@kerusz: bocsi, en csak annyit mondtam, hogy Brasso a legmagyarabba csapat az egesz Mol ligaban. En nem szidtam senkit, legalabbis a napokban.
itt meg semmi kozom nem volt semmilyen HC lufihoz.
En Klub drukker vagyok kb 25 eve es maradok amig lesz Klub es huek maradnak a 80 eves Csiki Hoki hagyomanyaihoz es ertekeihez.
Az azonban minden szekelynek - erdelyi magyarnak rosszul esik ha leromanoznak. Lehet, hogy egyeseknek ez mar unalmas szoveg, masok szamara ez kifejezetten serto tema, meg akkor is ha esetleg elmaradt egy "sorsdonto merkozese" valamelyik erdelyi csapatnak.
@Smits41: hat az igaz, hogy a csikiak szeretnek vitatkozni, de a napokban neztem azt a "hires logos vitat", hat az sem volt tul erdekfeszito egy kivulallonak :)
Virágért bizony kár
Minden jó ha jó a vége!
Kiderülni látszik, hogy valószínüleg nem a miskolci csapatvezető használta a nem adekvát jelzőt.
A nem helyesen használt jelző hatása által okozott érzékenységet gyakran nem érthetik meg azok, akik nem hordozzák magukban azt a sebet amelynek gyökerei a történelmi időkre nyúlnak vissza.
@kerusz: Szova tenni valamit, az tenyleg nem bun, de ahogy a fentebb emlitett ur csinalja, ott mar kilog a lolab. Ocskay miert nem beszel soha hulyesegeket? Nala az eredmenyek beszelnek, nem a romanozassal akar kitunni
@csiki hokis: A legmagyarabb csapatnak román weboldala van...
DAB-os külföldieket is leírhatnád nekem.
@Fradi-Mate: Én ennek örülök a legjobban! :)
@hokidrukker: Na várjunk már egy cseppet! Nem én hagytam ott duzzogva a csapatot, asszem. Lehetünk akármekkora gondban kapusposzton, de egy ilyen típusú ember ne vegyen magára lila mezt. De sajnos vesz, és ki tudja, mikor nem lesz megint kedve beállni a kapuba? Esetleg valamelyik harmad közben, vagy megvárja majd a szünetet...
@OliBLOOD: Gyenge a vezetoseg. Errol en nem tehetek. Sok emberben nincs mar meg a nemzeti ontudat, sajnos.
@csiki hokis: Felétek is nagy lehet a hőség.....
@M.Messier: Miert? Szerintem a te fejedben nagyobb van.
Mielőtt végképp a pisikaki szintre süllyednénk, mindenkit kérek, a cikkel kapcsolatban kommentezzen. Köszönöm.
@marhahusi: Jobb helyeken a túrázni vágyó csapat maga szervez meg mindent magának. Itt a brassóiak helyett (gondolom, megbeszélték, hogy így legyen) Egri szerzett szállást, lekötött nekik meccset harmadik csapattal is (nyilván barátságból és nem jutalékért), majd miután minden el volt rendezve, és be is jelentették mindezt, négy nap múlva szóltak neki, hogy kösz, öreg, hogy mindent elintéztél helyettünk és nekünk, de úgy döntöttünk, hogy nem megyünk. Nem csoda, ha nem hagyja szó nélkül.
@kerusz: Nem azért döntöttek úgy, mert jajdejó dolog kicseszni Egrivel, mégcsak nem is színvonalasabb tornákra mennek, hanem mert nincs pénz, volt sok ilyen, lesz is még. Megértem, hogy ideges Egri, de Ő is tudja remélem, hogy nem az volt a szándék, hogy átbasszák.
@F. Kapus: Igazad van, én kérek elnézést!
@marhahusi: @kerusz: @M.Messier:

Ezeket a cikkeket a szövetség honlapján egy S. Tóth nevű újságíró írja. Mégis mit vártok egy tóttól? Majd pont az nem fog románozni? Elnézést a tréfáért :)
@több biztosító: Amúgy teljesen jogos. Ha ő egy magyart székelyt lerománoz, akkor őt is lehet tótozni, négerezni, kínaizni, akár visszarománozni :). Én is elnézést kérek :).
@kerusz: Teljesen igazad van. De ők 100%-ig magyarok, te ezt mint külföldi nem értheted.
@ynos: na ezt azért már tényleg ne csináljuk. akinek van egy kis agya ezen a 93 ezer négyzetkilométeren belül, az pontosan érti. de a cikk tényleg nem erről szól, úgyhogy fejezzük be ügyesen.
@csiki hokis: @csiki drukker: A mjsz oldalán olvasható cikkben egyértelmű,hogy nem EI említi románnak a brassóiakat hanem a cikk írója.Természetes,hogy nincs igaza,hiszen a brassói keret valamennyi játékosa magyar!A szerencsésebbek számára ez világos a többivel meg legyetek elnézőek.Elég csak megnézni mit tanítottak 56-ról vagy Trianonról az iskolában-a helyzet most sem jobb,sőt...-a mai 30-on túliaknak + a jó kis kereskedelmi kanálisok tevékenysége. Nincs min csodálkozni!
Na mindenesetre pöpec, hogy elindult valami Franzstadtban. Annyi éven keresztül csak morzsák jutottak nekünk, most talán lesz miért komolyan izgulnunk.
@goaliebarni: az egy dolog, hogy nincs mit csodalkozni, de az nem azt jelenti, hogy mindent el kell turni. Es foleg nem a sport neveben. A sportban a rivalisokat is tisztelni kellene.
Csakhat a regi vilagban lealltak a haboruk az olimpia idejere, most haborut inditanak a sport miatt. \
Eznagyon szomoru, de meg kell tanulnunk kicsit tisztelni egymast, foleg, hogy azert eleg egy csonakban evezunk itt a Mol Ligaban
Borzasztóan elkeserít az Újpest igazolás politikája. Újvárosi, volános ifik, fradisták alkotják a csapat felét. Az Újpesti fiatalokból hírmondó sem nagyon marad. Van egy két "régi" motoros és a szlovákok. borzalom!!
süti beállítások módosítása