HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jönnek-mennek a hokisok klubjainkban 3.

2009.07.23. 09:17 F. Kapus

Új hírek és  hivatalos megerősítések érkeztek a Mol ligás csapatok átigazolásairól. Az UTE már három tavalyi Ferencváros-játékost igazolt le, és azt is eldöntötték, magyar kapusokkal vágnak neki az évnek. A meglehetősen bő keret miatt újabb fiatal játékos gondolkodik a máshová szerződés lehetőségén az Alba Volánnál, Csíkszeredában pedig világszínvonalú edző igazolásáról beszélnek. Sok újdonság és érdekesség következik.

A Real Újpest blog értesülései szerint jól halad a csapat keretének kialakítása. Immár biztosra vehető, hogy Kiss Gábor után Sájevics András és Bontovics Márton is zöldből lilába öltözik, így jövőre minden posztra jut egy exferencvárosi. A honlap tényként kezeli, hogy Szajbert Patrik egyéves káposztásmegyeri kitérő után ismét az UTE-ban szerepel majd. Az Alba Volán 19 harmadik számú kapusaként az előző szezonban az EBEL-ben is bemutatkozott Becze Zoltán is az UTE kapusa lesz. Ez utóbbi hírt az Alba Volán hivatalos honlapja is megerősítette. A cikkben felsorolják, mely játékosok dolgoznak ezen a héten a fehérváriaknál, továbbá a végleges felkészülési programot is közlik. Ebből kiderül, hogy az első mérkőzésre augusztus közepén kerül sor Újpesten.

A Fejér Megyei Hírlap beszámolója szerint hétfőn megkezdte a száraz felkészülést a magyar bajnok. Egyelőre csak a fiatalok izzadnak Kóger István és Énekes Lajos irányításával, de 27-étől már a teljes keret együtt gyakorol. A cikk említést tesz arról, hogy Hajós Roland, az Alba Volán utánpótlás-válogatott csatára a több játékidő reményében valamelyik budapesti csapathoz távozna. Továbbra is az a legvalószínűbb, hogy a finn Tommi Satosaari érkezik a kapusposztra, de Palkovics Krisztiánnal még mindig nem írták alá a szerződést, bár az is kiderül, jó úton járnak a felek.

A Csíki Hírlap ír arról, hogy "a hazai és a magyarországi jégkorongélet vezetőinek részvételével zajlott fórum szombaton délután Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A meghívottak: id. Ocskay Gábor, a székesfehérvári Alba Volán 19 szakosztály-igazgatója, Papp Előd, a Csíkszeredai Sportklub szakosztály-vezetője, valamint Tánczos Barna, a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) elnöke. Mindhárman a jelenlegi állapotokról, a jégkorongsport jövőjéről, fejlesztési lehetőségeiről, a klubok és a szövetség terveiről értekeztek." A cikkből kiderül, az SC Csíkszereda új trénerrel vág neki az idénynek, ahogy Papp Előd fogalmazott "világszínvonalú edzőt szeretnénk szerződtetni". A név még nem publikus, a szerződés napokon belül létrejöhet.

A légiósokkal kapcsolatban Papp Előd a jégkorongblognak kifejtette, Kozuch és Ordzovensky biztosan marad, Filip, Poznik, Wallenberg és Ramstedt ellenben aligha. "Tapasztalataim szerint a legfontosabb, hogy megfelelő edző irányítson egy csapatot. Ezen dolgozunk gőzerővel. Másfelől nem szeretnénk úgy járni, mint az előző szezonban, amikor előfordult, hogy veterán kapusokat kellett a kapuba állítanunk. Ezért négy kapussal vágunk a szezonnak, Kozuch mellett Antal László, Ruczuj Gellért és Fülöp Róbert is rendelkezésünkre áll." A Sport Club játékosai elkezdték a felkészülést a következő szezonra. Gál Sándor vezetésével Tunéziában edzőtáborozik a csapat. Gál Sándor beosztása a leendő új edző véleményétől függ. Az SC Csíkszereda elöljárói ígérik, a héten kész lesz a csapat, amit azt követően egy sajtótájékoztató keretében ismertetnek a közvéleménnyel. A távozó légiósok helyét valószínűleg külföldiekkel töltik fel.

Információink szerint a Bp. Stars is a Sándor Szilárdot szerződtetni kívánók táborába tartozik, így az egykori magyar válogatott csatár jövője ötesélyessé bővült. A jövő héten eldőlhet ez a kérdés is. Az ügy érdekessége, hogy Sándort még egy évig szerződés köti a csíkszeredaiakhoz, de ha kifejezetten kéri, hajlandóak kölcsönadni. Mindenesetre az SC-nél is keresik a megoldást, amivel a játékost maradásra bírhatják.

A Bp. Stars és a Vasas jövő évi névházasságáról jövő hétfőn folytatják a tárgyalást a felek, akkor találkozik Kangyal Balázs Markovics Lászlóval. Kangyal Balázs klubigazgató tájékoztatása szerint még nem találták meg azt az edzőt, aki minden szempontból megfelelő lenne számukra. Jelenleg két kanadai és egy finn szakemberrel is közel állnak a megegyezéshez. A csapat augusztus 3-án kezdi el a felkészülést.

A keretből mindenkinek lejárt a szerződése, de 15 játékossal szóban már megállapodtak a folytatásról. A kapuba Budai Krisztiánt szerették volna szerződtetni, de az FTC ajánlatával nem tudtak versenyezni. Így szinte biztosan külföldi kapust hoznak, Wallberg mellett aktuálisan cseh és szlovák hálóőrök vannak képben. A felkészülési program véglegesítésével is megvárják az új trénert, de tárgyaltak már szlovák és osztrák csapatokkal ez ügyben. Popovics Patrikról is szót ejtett a Stars klubigazgatója. Ezek szerint egyelőre nem valószínű, hogy náluk folytatja a fiatal játékos. Mivel Popovics a TF-re szeretne járni, Budapesten folytatná pályafutását. Miskolcon még él a szerződése, ezért a borsodi csapat csak átigazolási díj ellenében engedné el. "Mi viszont senkiért nem tudunk fizetni" – egyértelműsítette a helyzetet Kangyal Balázs.

A miskolciak honlapján megjelentek szerint a tavalyról megmaradt egyetlen finn, Dan Strengell augusztus 1-jén érkezik, és magával hoz egy honfitárs csatárt. Azon a héten a klub tesztelni fog több fiatal szlovák játékost is. Mayer Péter edző, akivel egyéves szerződést kötöttek a Jegesmedvék, 6-8 felkészülési mérkőzést tervez, ebből hármat már le is kötöttek szlovák 1. ligás, azaz másodosztályú ellenfelekkel.

A napokban írtunk az ex-HC-s Miroslav Pupak extraligás terveiről. A 24 éves szlovák csatárról kedden kiderült, egy másik élvonalbeli klubnál, a Liptovsky Mikulasnál is próbálkozik, nevét ott is próbajáték kapcsán megemlítik. Odaigazolása nem lenne meglepő, hiszen egy éve innen ment a HC-hoz. A 36 éves cseh, Tomas Kramny, aki legutóbb a Brassóban, előtte a HC-ben játszott, a lengyel 1. ligás, tehát másodosztályú KTH Krynica csapatával készül, egyelőre ő is próbajátékon van.

Végezetül érdemes megnézni, milyen szépen haladnak a brassói jégcsarnok építésével.

Alba Volán 19

Érkezett 
Távozott 
Ladányi Balázs (Briancon, FRA-1.) Jason Guerriero (USA)
(Schwenninger Wild Wings, GER-2.)
Mihály Árpád (HC Csíkszereda) Nick Martens (USA) (Hannover Indians, GER-2.)
Peterdi Imre (Dab.Docler) Borostyán Gergely
Vas Márton (Briancon, FRA-1.) Feil Arnold
Jarmo Tolvanen (FIN) vezetőedző Fekete Szabolcs
  Szuper Levente (Hannover Scorpions, GER-1.)
  Ryan Bonni (CAN) (Aquile FVG Pontebba, ITA-1.)
  +Nathan Martz (CAN) (Alleghe, ITA-1.) 
  +Kovács Viktor László (Sarnia, CAN)
  +Becze Zoltán (Újpesti TE)
Érkezhet
Távozhat
Kóger Dániel (Red Bull Salzburg, EBEL) +Fodor Szabolcs 
Vas János (Brynäs, SWE-1.) +Hajós Roland
Flinta Botond (HC Csíkszereda)  
Tommi Satosaari (FIN) (Briancon, FRA-1.)  
+Hetényi Péter (Red Bull Salzburg, AUT)  

Budapest Stars

Érkezett 
Távozott 
  Adam Kasparek (CZE)
  Balázs Csongor (Brassó)
  Imecs Attila (Brassó)
  Laczkó Dávid Levente (Brassó)
  Pál Ferenc (Brassó)
  Tomas Hertl (CZE)
Érkezhet
Távozhat 
Popovics Patrik (Miskolc) Szajbert Patrik (Újpesti TE)
+Sándor Szilárd (SC Csíkszereda) Vecaj Dominik (FTC)
  Björn Wallberg (SWE)
  Németh Attila

Dab.Docler

Érkezett 
Távozott 
Borsos Attila (Progym Gyergyószentmiklós)  David Vychodil (CZE)
  Peter Misal (SVK)
  Jozef Racko (SVK)
  Schneider Tibor (SVK)
  Peterdi Imre (Alba Volán 19)
  Holló István (Ferencváros)
   
Érkezhet
Távozhat 
Sándor Szilárd (SC Csíkszereda)  
   

Ferencvárosi TC

Érkezett 
Távozott 
Budai Krisztián (MHK Kezmarok, SVK-1.) Nyikolaj Fegyasov (RUS)
Holló István (Dab.Docler) Vjacseszlav Kovsov (RUS)
  Jan Kurej (SVK)
  Szergej Parfirjev (RUS)
  +Sájevics András (Újpesti TE)
  Dmitrij Szafonov (RUS)
  Pál Zsombor (Brassó)
  Kiss Gábor (Újpesti TE)
  +Bontovics Márton (Újpesti TE)
  +Vígh Balázs
Érkezhet
Távozhat 
Popovics Patrik (Miskolc)  
Linus Schellin (SWE)  
Sándor Szilárd (SC Csíkszereda)  
Vecaj Dominik (Bp. Stars)  
+Szűcs Gábor (Alba Volán)  
+Horváth Dávid (UTE)  

Miskolci Jegesmedvék

Érkezett 
Távozott 
  Mathias Nyberg (FIN) (kötelező sorkatonai szolgálat)
  +Pál Szabolcs (visszavonul)
Érkezhet
Távozhat 
  Gőz Balázs (Vienna Junior Capitals, AUT)
  Popovics Patrik (Bp. Stars vagy Ferencváros)
  +Budai Roland (visszavonul)

Újpesti TE

Érkezett 
Távozott 
Kiss Gábor (Ferencváros) Jan Zlocha (SVK)
+Becze Zoltán (Alba Volán 19)  Németh Ádám Péter
+Sájevics András (Ferencváros) Markó István (visszavonult)
+Bontovics Márton (Ferencváros) +Juraj Nemcak (SVK)
Érkezhet
Távozhat 
Vitalij Kiricsenko (UKR) (Progym) +Igor Rufus (SVK) (Zilina, SVK-1.)
Nagy István (HC Csíkszereda)  
Szajbert Patrik (Bp. Stars)  
Sándor Szilárd (SC Csíkszereda)  
+Dancsfalvi Norbert (HC Kosice)  

Fenestela 68 Brasov

Érkezett 
Távozott 
Balázs Csongor (Bp. Stars) Nagy Attila (visszavonul)
Elekes Levente (SC Csíkszereda) Péter Szabolcs (visszavonul)
Imecs Attila (Bp. Stars) Simon Rudolf (visszavonul)
Laczkó Dávid Levente (Bp. Stars) Ambrus Zoltán
Pál Ferenc (Bp. Stars) Imre Tamás
Zerkula Zsolt (SC Csíkszereda) Keresztes Ödön
Fülöp Rajmond (HC Csíkszereda) Nagy Attila Ferenc
Nagy Csaba (Progym Gyergyószentmiklós) Rusz Sánta Gábor
Laczkó Attila (Progym Gyergyószentmiklós) Veress István
Botos Vlad (Progym Gyergyószentmiklós)  
Bilibók László (Progym Gyergyószentmiklós)  
Sikó Szilárd (Progym Gyergyószentmiklós)  
Pál Zsombor (Ferencváros)  
Szőgyőr Zoltán (HC Csíkszereda)  
Petres Tivadar (HC Csíkszereda)  
Bálint Zsolt (HC Csíkszereda)  
Pál Zoltán (HC Csíkszereda)  
Antal Zsombor (HC Csíkszereda)  
Érkezhet
Távozhat 
  Ondrej Kavulic (CZE)
  Slavomir Sojak (SVK)
  Jiri Hubacek (CZE)
  Richard Filip (SVK)
  +Tomas Kramny (CZE) (Krynica, POL-2.)
  Marko Filip (SVK)

HKm Lucenec

Érkezett 
Távozott 
   
   
Érkezhet
Távozhat 
   
   

SC Csíkszereda

Érkezett 
Távozott 
Fülöp Róbert (HC Csíkszereda) Elekes Levente (Brassó)
Molnár Zsolt (HC Csíkszereda) Zerkula Zsolt (Brassó)
Virág Csanád (HC csíkszereda) Szőcs Előd (visszavonul)
Mihály Ede (HC Csíkszereda)  
Érkezhet
Távozhat 
  +Sándor Szilárd (Dab.Docler/FTC/UTE/Bp. Stars)
  Patrik Wallenberg (SWE)
  Johan Ramstedt (SWE)
  +Peter Filip (SVK)
  +Anton Poznik (SVK)

Progym Gyergyószentmiklós

Érkezett 
Távozott 
Ambrus Alpár (Progym, ifjúsági) Nagy Csaba (Brassó)
Molnár Zsolt (Progym, ifjúsági) Laczkó Attila (Brassó)
Neagos Bogdan (Progym, ifjúsági) Botos Vlad (Brassó)
Ördög Tihamér (Progym, ifjúsági) Bilibók László (Brassó)
Péter Szabolcs (Progym, ifjúsági) Sikó Szilárd (Brassó)
Szakács Szabolcs (Progym, ifjúsági) Borsos Attila (Dab.Docler) 
Czirják Szabolcs (MAC Népstadion)  
Érkezhet
Távozhat 
  Robert Franc (SVK)
  Vitalij Kiricsenko (UKR) (Újpesti TE)
   

HC Csíkszereda

Érkezett 
Távozott 
  Miroslav Stefanka (SVK) (Nitra, SVK-1.)
  Dmitri Suur (EST) (Podhale Nowy Targ, POL-1.)
  Mihály Árpád (Alba Volán 19)
  Fülöp Rajmond (Brassó)
  Szőgyőr Zoltán (Brassó)
  Petres Tivadar (Brassó)
  Bálint Zsolt (Brassó)
  Pál Zoltán (Brassó)
  Antal Zsombor (Brassó)
  Fülöp Róbert (SC Csíkszereda)
  Molnár Zsolt (SC Csíkszereda)
  Virág Csanád (SC Csíkszereda)
  Mihály Ede (SC Csíkszereda)
  Martin Saluga (SVK) (Spisská Nová Ves, SVK-1.)
Érkezhet
Távozhat 
  Nagy István (Újpesti TE)
  Flinta Botond (Alba Volán 19)
  Szabó István (IF Troja/Ljungby, SWE-2.)
  Patrik Polc (SVK) (HK Spisská Nová Ves, SVK-1.)
  +Miroslav Pupak (SVK) (Nitra/Lipt. Mikulas, SVK-1.)
  +Daniel Socha (visszavonult)
   

Steaua Bucuresti

Érkezett 
Távozott 
   
   
Érkezhet
Távozhat 
   
   

 

29 komment

Címkék: átigazolások mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi folyik itt?

Palkót lecserélik Sájevicsre és a Volán harmadik kapusára?

Sájevics igazából hogy jön a képbe? Helyette inkább Hajekot kellett volna tovább építeni.

Nem értem a logikát. Valahogy úgy érzem, kapusfronton idén nem leszünk olyan erősek, mint tavaly
ugy tunik meg sincsen olyan nagy baj penzugyileg a Sc-nel mint ahogy azt mondjak... tuneziai edzotabor, uj legiosok, kulfoldi edzo... jo lesz
Brasso meg leigazolta Gogat, allitolag az SC is hivta, de o tobb mas HC jatekoshoz hasonloan, hallani sem akart rolunk. Ki a felelos a HC ertekeinek az eluzeseben, miert nem tudott Antal, Petres, Lorincz, Peter es Goga nalunk jatszani? Senki nem felel a sok rossz dontesert?
Adorján József is visszavonul
@csiki hokis: Szerintem a szurkolók miatt nem akart a klubhoz jönni.
Tulajdonképpen az érdekelne, hogy miért szerepel az összeállításban a Steli? Nem indul a MOL-ban, és őszintén szólva, nem érzem "klubjainkhoz" tartozónak, bár félreértés ne essék, nem bántam volna ha indulnak.
Érdeklődnék, hogy mitől biztos, hogy Szajbert Patrik az UTE-ban folytatja? A játékos jelenleg külföldön tartózkodik és eddig még 1 sort sem irt alá és szóban sem kötelezte el magát. Akkor mitől biztos????
@poraszabolcs:itt van 1 cikk Dobos László colegatol!! Lőjed Józsi! – hangzott el ez a biztatás számtalanszor az utóbbi két évtizedben a csíkszeredai jégkorongmérkőzéseken. Adorján József, akinek a biztatás szólt, úgy tűnik, többé nem lép jégre, nem kíván egyik csapat színeiben sem jégkorongozni a következő idényben. A most 34 éves játékos annak idején, kisgyermekkorában Janovits Endre tanár úrral, a Csíkszeredai ISK-nál kezdte a jégkorongot, pályafutása nagy részében a Csíkszeredai Sportklub színeit védte, tagja volt az 1997-es, 2000-es és 2007-es bajnokcsapatnak, de játszott egy-egy idényt a Bukaresti Steauanál (a katonaság alatt), a Bukaresti Dinamónál, a Gyergyószentmiklósi Progymnél és legutóbb a HC Csíkszeredánál.
Adorján tagja volt az ifjúsági, majd az U20-as és a felnőtt válogatottnak, sőt olyan esztendő is volt, amikor 18 évesen mind a három válogatottban szerepelt.
– Mikor és hogyan ismerkedtél meg a jégkoronggal?
– Isten nyugtassa, az idén márciusban elhunyt Édesapám vitt el kisgyerekkoromban kézen fogva a jégpályára. Ő nagyon szerette a jégkorongot. Valami nagy eseményre készültek, mert rengeteg zászló volt a csarnokban, s ez nekem nagyon megtetszett, bár ahogy betettek a jégre, rögtön fenékre pottyantam. Janovits Endre volt az első edzőm, s a fiúk három évvel nagyobbak nálam, Elekesék csapatáról van szó, ott játszott Borsodi és a később Székesfehérvárt erősítő Csibi József. Mentünk falvakra, különböző kupameccsekre, ahol nekem az volt a szerepem, hogy szünetekben korcsolyázgattam, és ezt nagyon élvezte a közönség. Aztán lett az én korosztályomnak is csapata, a mai jégkorongozók közül Kósával, Hozóval, Kováccsal és Gergellyel voltam csapattárs. Akkor az ifiben is elég erős bajnokságok voltak, Timaruék galaci csapata vagy a Gyergyó kemény ellenfélnek bizonyult. A Sportklubhoz a ’90-es évek elején id. Antal Előd hozott fel az ifiktől.
– Mindig hátvédet játszottál, és mindig ilyen erős volt a lövésed?
– Örökké hátvéd voltam. Bár egy szezont csatárt is játszottam. 2000-ben, amikor a Sportklubtól Elekes átigazolt a Rapidhoz, és az Antal István – Gál Sándor edzőpáros vezette az együttest, elhangzott, hogy nincs, aki gólt lőjön... Akkor én jelentkeztem, hogy tegyenek elé, s lövök én gólt! Bizonyára emlékeznek, mi voltunk – az edzéseken használt dresszek alapján elnevezett – fekete sor: Kósa, Nagy István, Kovács, Szőcs Szabolcs és jómagam. Én voltam ebben a sorban a center, s ha visszanézzük a statisztikákat, nagyon sok gólt lőtt ez a sor. Edzeni, készülni mindig szerettem. Ha szaladni küldött az edző, nem én voltam az, aki a bokor mögé megbújt! Kedves régi barátommal, Novák Károly Eduárddal rengeteget kerékpároztunk, s más erőnléti gyakorlatokat végeztünk az edzések mellett. A kapura lövés mindig ment, szerintem velem született adottság, amit fejleszteni kellett. Vigyáztam magamra, sportszerű életet éltem. Veszíteni nem szeretek, nyerő típus vagyok és szókimondó.
– Egyesek azt tartják, hogy nehéz ember vagy, nehéz kijönni veled. Mi a véleményed erről?
– Inkább szókimondó és nem megalkuvó. Mindig kiálltam csapattársaimért, viszont amikor ők kellett volna kiálljanak mellettem, ez nem történt meg. Én nem az anyagiak miatt cseréltem több csapatot, hanem azért, mert nem értettünk egyet. Jónak láttam elmondani szemtől szemben mindenkinek a véleményemet, hogy később nyíltan szembenézhessek bárkivel. Nem szerettem megalkuvó nyuszi vagy bólogatójancsi lenni.
– Miért döntöttél úgy, hogy visszavonulsz. Mi az oka ennek a döntésnek?
– Az egyik az, hogy a HC Csíkszereda megszűnt, a másik pedig az, hogy a Sportklub nem fogadta el Csató Kovács Imrét szponzornak. Ha ő ment volna a Sportklubhoz, most én is ott hokiznék. Pedig Csató csak annyit kért, hogy a klub játsszon a székely színekben, piros-feketében, és legyen felírva a mezekre Csíkszereda. Székesfehérvár elfogadta Csató kérését, s Mihály Árpád oda ment hokizni… A HC Csíkszereda felbomlásával gyengébb lett a hazai hoki.
– A jégkorong mellett maradsz?
– Természetesen, a jégkorongsport mellett képzelem el a további életemet, hisz közel 30 évet a jégpályák környékén éltem le. Csak még nem tudom pontosan, hogyan fog ez megnyilvánulni. Az edzőség az nagyon komoly dolog, nem lehet valakiből edző egyik napról a másikra. Csak most, amikor Timo Lahtinennel készültünk, a HC-nél fogtuk fel igazándiból, milyen egy igazi szakember. Azt, ahogy és amennyit ő készült az edzésekre, a meccsekre – más edzőknél kevésbé tapasztaltam.
– Fiad is hokisnak készül. Ő hogyan fogta fel, hogy abbahagyod a pályafutásodat?
– Nehezen értette meg, s időbe telt, amíg egyetértett velem. Megígértem neki, hogy többet foglalkozom majd vele, egyengetem, amennyire tudom, sportolói karrierjét. Egyébként kapus, és ifj. Antal Előd U10-es csapatában játszik.
– Kik azok az edzők, illetve támogatók, akikre mindig nagy tisztelettel gondolsz vissza?
– Többen vannak, sokan támogattak anyagilag és egy-egy jó szóval. Az edzők közül sokat köszönhetek Janovits Endrének, id. Antal Elődnek és Gál Sándornak, a menedzserek, szponzorok közül pedig Csató Kovács Imrének, Be­cze Tibornak és Kurkó János Györgynek.
– Megbántad, hogy jégkorongoztál?
– Nem, ha újrakezdeném, újra jégkorongozó lennék. És büszke vagyok arra, hogy bárhol is voltam, mindig benne voltam a kezdő csapatban, nem voltam tartalék. Nagyon szerettem hokizni.
@csiki hokis: En azt hallottam h a Fulop Robi is azert ment a clubhoz mert Brassonal mar 4 kapus van,a clubnal megigertik neki h sok meccsen fog vedeni a vegen kiderul ott is csaka 4ik kapus lesz.nagyon korekt ez a club mint mindenkivel.A club kijelentette h nem kell neki Antal,Adorjan,Petres es Nagy.A club mar sajnos olyan szinten van h a szurkolok dontik el ki kell es ki nem kell!
@paneuf: De milyen szurkolok? En is SC szurkolo vagyok, de nem kerdezett senki engem, na meg tobb szaz mas szurkolotarsamat sem. Tiz ember dontott egy egesz varos helyett?
Fulop Robit egy kicsit atvertek, de hat meg fiatal es be tudja bizonyitani tehetseget. Ja, Lorincz es Peter Levente is a brassonal van.
@869065: A táblázatban továbbra is az "érkezhet" rovatban szerepel Szajbert Patrik neve.
Üdv az érkezőknek Újpesten és sok sikert nekik!

Főleg Beczétől várok sokat. És jó lenne a többieket is véglegesíteni!

HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!
nem verte át senki Fülöp Robit, meg vagyok győződve, hogy sok lehetőséget fog kapni. És még valami, ha negyediknek írták nevét a cikkbe az nem azt jelenti, hogy negyedik számú kapus.
meg van az uj edzoje a SC Csikszeredanak ULF WEINSTOCK szemelyeben aki a sved elitserie ligaban LINKOPING csapatat edzette !!
Utoljára a Stjernen Hockey norvég első osztályú csapatot edzette.
A tavaly is felvittek két ifi kapust, de aztán még igazoltak helyettük veteránokat...
Sziasztok.

Nem nagyon értem én se a logikát Újpesten, volt egy jó kapusuk, erre lecserélik hát hogy is mondjam nem túl acélos emberekre.
Sájevicset nem nagyon ismerem így nem is mondanék róla semmit.
Becze Zoli hát... aki volt kint tavaly pár meccsen amin ő védet nem nem az EBEL-ben hanem a fiatalok között, mit is mondjak volt egykét mellényúlása, hajmeresztő megmozdulása. Kicsit durván csak az nem lőt neki gólt aki nem akart.
Szóval Újpesten tényleg nem értem a logikát...
@brunzwik: Pedig tök egyszerű...

Ha olvastad a szabályokat, akkor tudod, hogy azok változtak. Mégpedig a következőképpen:
1. Amennyiben csak magyar állampolgárságú kapust neveztél egy meccsre, úgy 5 külföldi állampolgár mezőnyjátékost nevezhetsz
2. Amennyiben külföldi állampolgárságú kapust neveztél egy meccsre, úgy 3 külföldi mezőnyjátékost szerepeltethetsz.

Mivel úgy a magyar jégkorongban, mint Újpesten kevés az igazán jó magyar állampolgárságú hátvéd, ezért mindenképpen szükség van minimálisan kettő külföldi védőre. Viszont ha két külföldi védőnk van, és Palko védi a kapunkat, akkor a bajnokság során zseniális, különdíjakat bezsebelő Sikorcin-Dubek párosból az egyiktől meg kell válnunk... és az még Palkonál is nagyobb érvágás lenne!
@gabute: Ez eddig oké, de miért pont a Becze.
Ilyen meggondolásból akkor miért nem a Budai???
Klasszisokkal jobb kapus.
hiába van jó védőitek ha a kapus semmit nem tud megfogni.

De majd kiderül..
brunzvik.

Pénz...
Szerintem a ftc-nek volt pénze Budai-ra, nekünk nincs.
Én szomorú vagyok az igazolások miatt. a fradisták NEM kellenek Újpestre. Egyik sem. Tudom van újpesti múltja némelyiknek, de azóta amiket csináltak attól a gyomrom forog.
@brunzwik: Baromi egyszerű a válasz. Azért, mert Budai a neki ajánlatot tevő négy magyarországi klub közül nem az Újpestet választotta.
Latom Ti sem vagytok semmivel elebb. HC-SC ugyanez ment. A lenyeg, hogy egyuk meg egymast
@csudto: A Steaua pont azért szerepel az összeállításban, amiért a Progym. Tavaly a MOL Ligában szerepeltek, és részesei lehetnek a MOL ligás csapatokat érintő játékosmozgásoknak. Úgy gondoltuk, érdekes lehet, mi történt azokkal a játékosokkal, akiket tavaly láthattunk.
süti beállítások módosítása