HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Dubek és Sikorcin Újpesten marad

2009.06.26. 17:59 F. Kapus

A tavalyi meglepetéscsapat megállapodott két szlovák élharcosával, Vladimir Dubekkel és Ladislav Sikorcinnal, a kiváló támadók a következő szezonban is a Megyeri útiaknál játszanak. Erről Böle Dezső szakosztályvezető tájékoztatta a jégkorongblogot. A csapat idén is részt vesz az iglói tornán. Ezenkívül is vannak híreink a lila-fehérekről.

"Az öt szlovák mezőnyjátékos közül tehát ketten már biztosan nálunk folytatják – mondta Böle Dezső. – Ők tudomásul vették, hogy milyen a gazdasági helyzet, elfogadták, hogy idén valamivel kevesebbbet tudunk fizetni. Nem elképzelhetetlen, hogy Rufus és Kadlubiak is így dönt, akkor nem kizárt, hogy ők is visszatérnek.

Abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy válogathatunk a játékosok között, nem kell kapkodnunk. A tavaly megkezdett irányba haladunk, fiatal csapatunkat építjük tovább, a játékosokkal kapcsolatos kérdésekben az edzők döntenek. Három felnőtt magyar hokissal is szóbeli megállapodást kötöttünk, őket még nem tudjuk bejelenteni, de annyit elmondhatok, lesz köztük meglepetés. A jövő évi csapat negyedik és ötödik sorát a saját nevelésű fiatalok alkotják majd, ezzel a 11-12 játékossal 3-4 éves szerződést kötünk.

Közülük kilenccel a múlt héten az Adrián edzőtáborozott Pék György vezetőedző, komoly fizikai felkészülés volt a program. Egyértelművé vált, hogy magas szinten csak az tud játszani nálunk, aki napi két edzésre tud járni, a jövő évi csapatba kerülés alapfeltétele lesz, hogy mindenki vállalja ezt a munkát. Emiatt lesz, aki abbahagyja, és lesz, aki végleg távozik tőlünk. Az biztos, hogy a saját nevelésű értékeinkre jobban vigyázunk a jövőben. A további légiósok igazolása is attól függ, mennyire lesz rájuk szükség, és sikerül-e megfelelő magyar kapust a ketrec elé állítanunk."

A csapat felkészülési programja csak a jövő héten áll össze. Annyi biztos, hogy legalább hat mérkőzést terveznek. Az UTE részt vesz az iglói Szepességi Kupán, ahogy tavaly is tette. Augusztus 26–28. között a szlovák extraligás HK Spisska Nova Ves, a másodosztályú HC Presov 07 és a lengyel Zaglebie Sosnowiec vesz részt a tornán. Az UTE a nyitónapon a hazaiakkal játszik. Az iglóiak háza tájáról származó hír, hogy Martin Saluga, aki az előző szezonban a HC Csíkszereda második legeredményesebb játékosa volt, visszatér. A 26 éves csatár tehát a szlovák élvonalban folytatja. Böle elmondta, több kupára is hívják a lilákat, délre és keletre is, de ők is szeretnének néhány felkészülési mérkőzést rendezni. Mint sok kérdésben, ebben is Pék Györgyék szava dönt.

67 komment

Címkék: pék ute dubek sikorcin böle

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remek hírek! Remélem, hogy Rufus és Palko is marad :) És Zlocha is eltolhatná a nyugdíjbavonulást ;)

Micsoda hírek! És holnap continental cup sorsolás!
ugy gondolom ok lesznek iden a mol liga favoritjai ha sikerul a tobbi legiost is megtartani...
azert meg...HAJRA SPORTKLUB!
Kedves Szerkesztők, még egy-két jó hírt légyszi az Újpestről, már teljesen kezdek hozzászokni :) .
;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Egyszer láttam őket Gyergyóban, jöttek ki egy szállodából. Nem csináltak semmi extrát, csak jöttek szembe, mindegyiken a UTE felíratos felső... Igazán profi csapat benyomását keltették már egy ennyivel is.
A döntőben is szurkoltam nekik... na de hátha idén megverik a Volánt.
A magyar jégkorong erősségéhez minimum 8-9 csapat kell. 55-60 mérkőzésszám. Abból vagy 20-25 rangadó! Addig, itt mindenki fényezheti a picsáját! Én kérek elnézést! de igaz!
@defó: irigykedünk, irigykedünk?
Na végre jó hírek!

Azt is szeretném hamarosan hallani hogy Vlado és Siki megkapta az állampolgárságot és akkor még jobban állunk az idegenlégiós kérdésben. Na meg akkor a válogatott vezetője is vakarhatja majd a fejét... :-)

Hajrá Lilák!!!
@silac: Ez az állampolgárság kérdés hogy áll most? Mikorra lesz belőle valami?
Már látom is magam előtt, ahogy Dubek bekorcsolyázik a kapu mögött, felnéz, egy csel, mesteri passz Szikinek, aki a hátvédeken átesve reptében felvarrja a korongot a felsőbe... Gólduda, gólöröm és persze az elmaradhatatlan Sziki Sziki Sziki Sziki góóól Sziki góóól Sziki góóÓÓól
Újpest-Újpest-Újpest!
Mikor kezdődik már a szezon? :)
Mindig jó hír az a szurkolóknak ha a kedvenc csapatuknak sikerül megtartani az értékeiket.Jó lenne ha minden magyar hokicsapatnak sikerülne ugyanez,sőt a mai gazd.helyzetben ,még erősítésre is futná.Így az egész szezonban,nem csak 4-5 hanem 3-4 x ennyi rangadó lenne szoros meccsel, (szerintem jobb egy izgalmas meccsen nyerni 3.-2 re,mint egy simán 10- 0 ra )és ez a szurkolókon kívűl a magayr hokinak is jót tenne.
Na végre jó hírek Újpestről :-)

A tavalyi keret egybentartása lenne a lehető legnagyobb erősítés!!!!

HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!
"Abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy válogathatunk a játékosok között, nem kell kapkodnunk."

Ennél nagyobb hazugság még nem jelent meg a blogon.
@KCs: De, sajnos már igen :)
Gondolom, úgy kerek, hogy a keret két védő és egy kapus kivételével nagyjából kész van, és abban az értékkategóriában, amire futja a büdzséből, találni szép számmal szabadon lévő játékost. Ez a kategória pedig szükségszerűen a tavalyi alatti.
@KCs: Miért van az, hogy Neked mostanában mindenkihez van egy-két rossz szavad?
@guriga uram jr.: lehet :D örülk a jó híreknek
@KCs: és ezt az örömünket még te sem ronthatod el, bármennyire is igyekszel :P
Az a tippem, hogy Budai lesz a meglepetés, mellette még Sájevics is náluk folytatja.
Így lehetne 5 légiósuk.
@1nf3rn0: Hidd el nekem, nem a rossz szándék szólt belőlem. Amíg az edzőteremben zajik a munka, lehet leplezni sok mindent, amint majd jeges edzések lesznek, és fehéren-feketén kiderül, hogy kik öltöznek be és vannak ott a foglalkozáson, majd lelepleződnek a hazugságok. De őszintén, és tényleg őszintén remélem, hogy addigra kikerekednek a dolgok, és én leszek majd elkönyvelve az ügyeletes idiótának. Az még mindig sokkal jobb forgatókönyv, mint amit én most látni vélek.
@OliBLOOD: Budai tényleg lehet, hogy befutó lesz. Palkot sajnálnám azért. Kapusposzton tavaly nagyon erősek voltunk

Sájevics meg inkább ne jöjjön
A szakosztályunk vezetésének nyilatkozatait és teljesitményét némi fenntartással fogadom és itélem meg.Persze mint kivülálló,de erős érzelmi kötődésü.Tehát nem tudok teljesen objektiv lenni,csak bizom benne,hogy most nem kell a nyilatkozat felét,üres szólamnak venni.
Kcs... csak hogy idézzek egy klasszikust:
Apa mondja a fiának:
"olyan vagy, mint az anyád p*csája, csak nősz, nősz, és már egyre kevesebb örömöm lelem benned"
@OliBLOOD: De eddig nulla légiósunk van (ugye mindketten hamarosan állampolgárok lesznek)

:-)
@gabute: Eddig kettő, mert még nem azok, csak azok lesznek :))
Hajrá Lilák! Végre jó hírek!
@OliBLOOD: 1: ha minden igaz, amit az ablakom felé járkáló madarak csicseregnek, akkor Budainak pesti csapata lesz...egy 4. kerületi, de nem az Újpest:P (nagyot néztem mikor az illető megosztotta ezt velem, valahol csalódnék benne:P)
2: És egyébként is Budai egy havi fizetéséből szerintem kijönne 3 Palko, nem lesz az Újpest ilyen nagyvonalú!
A 3. ellenérv, hogy Pék és Budai lelkivilága a tűz meg a víz és nem biztos, hogy olyan jól kiegészítenék egymást, mellesleg ezt sem én találtam ki.

Ajjj már Gab, most mit bántod Kcs-t, jobban tudja, hiszen ott ül Bölével minden tárgyaláson, rálát mindenre:P

Orevoár.
Csak objektíven. Ami az UTE-ben zajlott az elmúlt 20 évben, nem sok optimizmusra adhat okot. Reméljük az mostantól másképp lesz.
A magyar hokinak szüksége van mind Dubekre, mind Sikorcinra. De.
- ha hosszú ideje nem tudtam kinevelni egy standard válogatott játékost, nem feltétlen az a megoldás, hogy "magyarosítok egyet (kettőt)
- ha már magyar állampolgárok és lehetőség nyílik újabb 5 légiós leigazolsára akkor ismét 7 helyet veszek el a magyar fiataloktól.
És ezzel kezdünk visszakanyarodni a "17 légiós 1 szezonban" tavalyelőtti komédiához.
Ha így lesz, teljesen felesleges volt ez az UTE-MAC fúzió.
Az IIHF sorsoló bizottsága szerintem most járhat kb a harmadik kör bográcsgulyásnál a megyeri csárdában... Sorsoljanak má' :)
@Iceblack: Ezt én is valahogy így látom. De valami azt súgja, lesznek még meglepő fordulatok ebben az ügyben.
@Iceblack: Sajnos egyet kell veled értenem, és is így látom. Tartok tőle, hogy megint rossz irányba indulunk.
A "meglepetésre" nagyon kiváncsi vagyok, hiszen a szabadon igazolható "csúcsjátékosok" elkeltek. Nem hinném, hogy Budai nálunk kötne ki (bár én ennek nagyon örülnék), hiszen nem valószínű, hogy belefél a büdzsébe. Bár lehet, hogy ezért vettek le a légiósok fizujából. Majd meglátjuk, én már nagyon várom a hireket, mert ez a keret igy még nagyon karcsú.
@a10: csökkentett büdzsével igazol a IX-XIII-IV. kerületi csapat válogatott kapust? Hmm... akkor hol csökkentik a büdzsét?
@Iceblack: "- ha hosszú ideje nem tudtam kinevelni egy standard válogatott játékost, nem feltétlen az a megoldás, hogy "magyarosítok egyet (kettőt)"

Csak az "A-csoportos" VB-n:
Kovács Cs., Horváth A., Jánosi Cs., Svasznek B. Újpest nevelések.
Nagyon jó hírek! Remélem izmos lesz az UTE.Hajrá Lilák!(de csak jégkorongban) Hajrá Volán! Hajrá Magyar Jégkorong!
@avessik: Palkovicsnak továbbra sincs szerződése Fehérváron :D
@gabute: Nem csúsztatsz egy kicsit?
Kovács Cs. (4+0), Horváth A.(6+2), Jánosi Cs.(4+0), Svasznek B.(1+3)

Az általad felsoroltak mindegyikét újpest nevelésként feltűntetni. A zárójel mögött a liláknál eltöltött utánpótlás évek + az OB1-es évek.

Itt a más csapatoknál eltöltött évek...

Kovács Cs. (MAC 2 és AVF 1+6 + külföld 3 év), Horváth A.(KSI 3 és DAB 1+11), Jánosi Cs.(NSZE 5+0 és FTC 1+8), Svasznek B.(FTC 3+4 és AVF 0+8)

Jó indulattal szerintem a Kovács Cs. és Horváth neveit említheted meg. A Benk kimaradt??? Ő is lehúzott 3 évet lilában...
@malibuhc: sőt, Borbás is kimaradt, valamint Gröschl is...
@kerusz: Tanult kolléga csak az A csoport Vb-n járt játékosokat vette figyelembe. Továbbra is fenntartom, hogy elégé lilán nézi a dolgokat, mindenki újpest nevelés szinte, aki már meccset játszott az újpesti pályán. A Dubek hány év is van itt? Akkor ő is az már :) De nemsokára a Niedermayert is beírja majd...
@malibuhc: Bocsánat. Egyébként az, hogy ki milyen nevelés, szintén szubjektív. Gabute kolléga meglehetősen visszafogott volt, ha pl. összevetjük a "Volánban nevelkedett" Nagy Gergő esetével az általa írtakat.
@kerusz: A szubjektívitásban egyetértek, a Nagy Gergőről is tudom, amit tudni kell.
Lehet csűrni csavarni...
Variálom:
- ha hosszú ideje (20 éve) nem tudtam MEGTARTANI egy standard válogatott játékost
Kérdésem a következő:
hány éve játszott 3 szezont egymás után válogatott játékos Újpesten? (Olyan aki legalább elutazott a VB-re az adott évben.)
Akkor ne honosítsuk le őket? Vagy más honosítsa le? Kicsit zavaros, amit írsz.
@gabute: Vicces vagy:) Én boldog lennék, ha lilába látnám, de nem hinném, hogy Ő erre vágyna:)
@forestjr: Szerintem arra gondol, hogy az értékeinket eddig nem tudtuk megtartani, jó lenne ha erre jobban odafigyelnének, mert mire a felnőtt válogatott keretbe kerülnek a hosszú évekig nevelt játékosaink, addigra már másik csapatnál kergetik a pakkot. Nem az a megoldás, hogy honosítunk, és igy lesz majd a válogatottban saját játékosunk. Be kell látni van némi igazsága.
@avessik: Értem mire gondol, de miért Sikorcinékhoz kapcsolja? Ezért kérdeztem, hogy most mi legyen, ne honosítsuk le őket, és akkor lesz helyük a fiataloknak, de akkor ugye nem állhatnak a magyar jégkorong rendelkezésére,
avagy utóbbi realizálásához engedjük el más magyar csapatokhoz őket, hogy ők majd lehonosítják őket, így az Újpest-Mac fúzió megkapja létjogosultságát, ill. beöltözhetnek a nevezettek piros-fehér-zöld mezbe?
Nagyon hülyén fogalmaztam, sokkal egyszerűbben: egyetértek én is vele sok mindenben, de erre a konkrét esetre mi a megoldása?
@forestjr: Szintén kocsmázós téma, de az az elv, hogy az amúgy magyar földön nevelkedett és jégkorongozni tanult illetők javára kitalált légiós-létszámkorlátozást úgy játsszuk ki, hogy honosítjuk a külföldi játékosokat (akár magyar ősökkel rendelkeznek, akár nem), főleg, miután minden klub megszavazta az ominózus szabályt, hát nem lenne teljesen etikus.
@guriga uram jr.: Igen, de tudtommal nem ők lennének az első honosított magyar válogatottak, és nem is az utolsók, ezért csodálkozok, hogy pont most kezdjük el húzni a szánkat. És ugye nem kutyaütő játékosokról van szó.
Honositás,saját nevelés.Ezek végetnemérő,felesleges viták amibe nem érdemes belemenni.Amig 5-6 élcsapatunk van,addig jóformán mindenki játszott mindenhol.Különböző életkorban jött ment oda,ahol az elvárt szinvonalon teljesiteni tudott,akart,vagy elvárták tőle.Nem vagyok a minőségi honositás ellen,(van pár példa más sportágban)de mértékkel.A jók feladatául tenném,hogy vegyenek részt a fiatalok nevelésében,tartsanak legalább bemutató eddzéseket.Ajó példa ösztönző.Az értékek megtartásának komoly anyagi feltételei vannak.A Magyar hoki eljutott arra a szintre,hogy ezt már nem lehet pusztán szerelemből csinálni.Akik csinálják,még mindig nagyon szeretik.Nekünk komoly elvárásaink vannak velük szemben,de tudomásul kell venni,hogy ezt csa akkor tudják teljesiteni,ha ebből meg is tudnak élni.A még meglévő hiányposztokra kell igazolni (honositani),és majd innen kell "kitúrni" a jobb teljesitménnyel a külföldieket,a felnövekvő generációnak.Még várnunk kell,remélem nem sokáig.
@forestjr: Egyszer René Fasel, az IIHF elnöke mondott egy olyat, hogy jó úton halad a magyar jégkorong, csak arra kér bennünket, hogy ne honosítsunk kanadaiakat. Valószínű, hogy a kérése árnyaltan utalt bármely más nemzet fiára is, így a lényeg az, hogy nem igazán szolgálja a sportág hazai fejlődését, ha olyanokkal töltjük meg a válogatottat, akiknek csak az elmúlt pár évben, szinte kész játékosként lett közük a magyar hokihoz. Valamikor nekünk is le kell állnunk, és természetes, hogy az aktuálisan érdekelt klub kérdezi meg, hogy "miért pont most?"

Számtalan érv hangzott el klubunk szimpatizánsaitól, amelyek arról szóltak, hogy "ha a Volán megtehette, mi miért nem?" Azért, mert ez nem (csak) rólunk szól. Neveljünk ki és tartsunk meg válogatott játékosokat. Szerintem az faszább dolog lenne. :)
@guriga uram jr.: René be volt rúgva, nem kell foglalkozni vele :D Amúgy Sikorcin 85-ös születésű, és sajnos nem igazán tudnék mondani a korosztályából olyan Magyarországon született, magyar klubnál nevelkedett magyarul írni-olvasni-hímezni-hegeszteni tudó magyar játékost aki jobb lenne nála és baj lenne ha kiszorítaná a válogatottból...
@guriga uram jr.: Így van, neveljünk ki és tartsuk meg, ennek nem lehet akadálya a két nevezett honosítása. Úgy gondolom, hogy a magyar jégkorong, ill. az utánpótlás nevelés nincs még abban a helyzetben, hogy két ilyen minőségű, profi hozzáállású játékos "segítségét" megtagadja. Ha egyáltalán el is indult itt Újpesten valami (Mac, és ugye az utóbbi évekre visszagondolva semmi se biztos), akkor annak az eredménye csak évek múlva lesz látható, addig pedig nem hiszem, hogy ki tudunk nevelni jobb játékosokat a két Úriembernél.
Lásd az AV19-et, onnan is be tudtak kerülni a tehetséges magyar fiatalok (persze itt a klubhovatartozás is rendesen belejátszott :) ), pedig ők honosították a legtöbb játékost.
@Video Tóni: Nekem nem az elsősorban a problémám, hogy Siki bárkit is kiszorítana a válogatottból (bár meg kell jegyeznem, sajnálnám, ha valamelyik tehetséges fiatal miatta maradna ki, mert a '88-asok és az annál fiatalabbak között sok van belőlük). A baj az, hogy hamis képet ad egy ország jégkorongjának a helyzetéről, ha teszem azt válogatott fellépések alkalmával import játékosokat teszünk a kirakatba. Nőjenek fel a nagyreményű fiatalok, akikről itt a blogon is számtalanszor olvashattunk, ők majd megtanítják a világot gulyást főzni.

Én a legjobban annak örülnék, ha itt, Újpesten is ki tudnánk nevelni ilyeneket.

@forestjr: Honosodjanak nyugodtan, de ne hozzunk emiatt újabb légiósokat, mert az nem lenne túl sportszerű sem a többi csapattal, sem a fiataljainkkal szemben. A Volánnál pedig en bloc kicsit jobban működik ez az utánpótlás dolog.:)
@guriga uram jr.: Mégis honosítottak, mégis bekerült magyar fiataljuk a válogatottba. Itt a követendő példa ;) .
@Iceblack: Azért nem gondolod, hogy komoly elvárásaid vannak egy olyan klubbal szemben, amelyik
1. 10 évvel ezelőtt nem is létezett 1 évig.
2. 5 évvel ezeltőt abszolút amatőr alapon, hobbijégkorongozókkal, fizetés nélkül működött.
3. 1994 és 2004 között másfél olyan évet tud felmtuatni, amikor fizetést tudott adni a játékosoknak

Ez pont olyan, mintha a MAC-ra mutogatnál...

A semmiből sikerült 5 év alatt két ezüstérmet szerző csapatot építeni. Érthető, hogy az ezt megelőző időszakban játékosok tucatjai hagyták el a klubot a jobb anyagi helyzetben lévő (állami nagyvállalatok és önkormányzatok által támogatott) klubokért. Érthető, hogy a nagyságrendekkel gyengébb körülmények miatt (nem volt fedett csarnok), az utánpótlás nem tudott olyan klasszisokat nevelni, mint más klubok (bár Kovács Csaba, Jánosi Csaba, Gröschl, Borbás csak felnőtt itt nyitott pályán is, és nem lettek rossz spílerek)

Kezeljük már helyén a dolgokat!

Ez nem Alba Volán, hogy azon kelljen évtizedek óta vitatkozni, hogy a fix 80-90 millió Ft-ot, amit kapunk az állami cégtől meg az önkormányzattól, mire költsük. Hogy a szövetség a mi csarnokunkat fedje be. És másfél-két évtizede csak építsük, szépítsük a klubot.

Ez nem Dunaújváros, hogy ha becsődől az Újpesti TE, akkor majd csinálunk egy Újpesti Atlétikai Clubot, ha az is megszűnik, akkor összedobunk egy Lila Bulldogok HC-t. Az utánpótlással meg közben nem kell foglalkoznunk, azt majd intézi egy külsős cég...

Az Újpest a közelmúltjához, lehetőségeihez, helyzetéhez mérten igenis nagyon sokat elért az utóbbi években! Holott közben már az is szinte egy csodával ér fel, hogy még létezik Újpesten jégkorong.

A szurkolók persze mindig többre vágynak.

HAJRÁ LILÁK!!!!
@forestjr: Csakhogy a kettő pozitív értelemben nem függ össze, sőt, előbbi az utóbbi rovására szól. Szerintem semmivel sem jobb egy 5 légióssal és 2 honosított külföldivel kiálló csapat egy olyannál, ahol szimplán 5 légiós van. Nem vagyok nacionalista érzelmű, de nem tudom, mi értelme lenne annak, hogy megszavazunk egy szabályt, majd rá két percre elkezdjük keresni hozzá a kiskapukat.

Úgy tűnt, mindenki megérti a létszámkorlátozás jelentőségét, lehetőséget kapott országszerte egy csomó ügyes fiatal, akik bizonyítottak, de amint van rá lehetőség, hozunk helyettük mást. Amikor néhány éve körvonalazódott egy jó kis csapat Újpesten, jött egy kis pénz (vagy egy front, ki tudja), és pillanatok alatt szétromboltuk. Egyszer az életben tartsunk össze valamit, ami működik.
@gabute: Az a baj, hogy bár ez jól hangzik, és magyar szinten tényleg jó teljesítmény, de ha azt vesszük, hogy ez idő alatt utánpótlásban és felnőtt korosztályban egyaránt mennyi jó játékost (és egy-két igen jó szakembert) eltékozoltunk a saját "furcsa" gondolataink miatt, mennyi segítséget utasítottunk vissza csak úgy, illetőleg mennyi pénzt költöttünk felesleges dolgokra és pillanatnyi eredményekre, már nem is nézünk olyan jól mi ki.
@guriga uram jr.: Szerintem nagyon elbeszélünk egymás mellett, egyszerűbb lesz, ha csütörtök este élőben leboxoljuk :)
@guriga uram jr.: "Egyszer az életben tartsunk össze valamit,ami működik." Sajna,erre csak a nacionalista érzelműek képesek!A többi az csak széthúz.
@forestjr: Ezesetben viszem közkedvelt Lerchner barátomat, mint élő pajzsot. :)
süti beállítások módosítása