HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hegyi Ádám edzésben van

2009.06.24. 10:46 F. Kapus

A Hegyi Ádám-ügy kapcsán rengeteg kritika érte a fiatal csatárt. A jégkorongblog a Fejér Megyei Hírlapban megjelent információk generálta olvasói igény alapján kereste meg a 20 éves hokist és Ocskay Gábort hétfőn. Mint kedden kiderült, a szakosztály-igazgatóval édesapja, az egykoron szintén válogatott jégkorongozó, Hegyi Zoltán tárgyalt. Mivel Ádám nem tudta, mely információk publikusak mindebből, blogunknak nem árult el minden fontos részletet az üggyel kapcsolatban. A helyzet tisztázása érdekében ezúttal helyet adunk a kiegészítő, ám fontos részleteknek, amelyeket édesapja osztott meg velünk.

"A fiam volt Fekete Dániel mellett az egyetlen az Alba Volán csapatából, aki mind az 54 EBEL-mérkőzésen szerepelt. Ezenkívül még több mint tíz OB I.-es meccsen is játszott. Többször előfordult, hogy az EBEL-meccsek másnapján is a csapat rendelkezésére állt, a legextrémebb példa az volt, amikor Jesenicéből hajlani négykor értek haza, és Ádám este hatkor már játszott a farmban. Erre a Volán kérte meg, mert különben nem lett volna meg a minimális létszám, nem tudott volna kiállni a csapat. Többen nem vállalták a fiatalok közül, de a fiam és rábeszélésére Nagy Gergő ott volt a jégen.

Egész szezonban csak dicsérő szót hallottam Ádám hozzáállásáról a klub szakembereitől, de még Ocskay Gábortól is. Én is úgy tapasztaltam, Ádám mindent megtesz, hogy jó, hasznos csapattag legyen. Ehhez képest nem értettük, hogy a bajnoki döntő utolsó mérkőzésén egyszer sem küldte pályára Énekes Lajos. Ekkor kezdődött az a folyamat, amely a mai napig tart. Úgy érezzük, a Volánnak már nem fontos, hogy Ádám ott játsszon.

A tárgyaláson is így volt, de abból is ezt érezzük, hogy utoljára áprilisra kapott fizetést. Ezért is van, hogy jelenleg nem tud a csapattal készülni. Elfogyott a pénze, így a nagybátyám cégénél dolgozik napközben. Kérhetne tőlem, de 20-21 évesen már nem akar, így döntött. Viszont azt is szeretném leszögezni, hogy egy napra sem állt le az edzéssel. Ugyanott és ugyanazt az edzésmunkát elvégzi, mint múlt hétfőig a csapattal. Csak minderre most délutánonként van ideje. Néha találkozik csapattársaival, a minap akkor ment le az edzőterembe, amikor Ladányi Balázs is ott volt. Azt is fontos részletnek tartom, hogy erről a lépéséről Énekes Lajos edzőt előre tájékoztatta."

Cikkünk megjelenése után, kedden Hegyi Ádám tárgyalt Ocskay Gáborral. A játékos úgy érzi, talán elmozdultak a holtpontról, de végleges döntésről még nem beszélhetünk. A felek pénteken találkoznak újra.

15 komment

Címkék: hegyi alba volán hegyi ádám

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de örülök ennek a cikknek!!! Remélem Ádám tovább tudja építeni pályafutását és nagyon szimpatikus a hozzáállása. Sok sikert neki.

Az érem másik oldala! Ugye...

Reméljük marad.
Eddig azt hallottuk, hogy volánnál rendben vannak a fizetések!
Jó lenne hallani a másik oldalt is.
Ha lejátszotta a meccseket joggal várja a fizetését, ha pedig dolgoznia kell mert nem fizetik ki, nem biztos hogy számon kérhető?
Jó lenne átgondolni mindenkinek időben, hogy milyen információ kiadása árt, vagy használ bármely sportolónak. Szenzációt, bulvárt nem szabad gyártani egyoldalú vélemények alapján. Kevés a magyar felnőtt játékos, mindenki érték!
@emlékező: Teljesen igazad van. Ezúttal is azt tettünk, mint mindig, megkérdeztük mind a két oldalt. Nagyon sajnálom, hogy Hegyi Ádám annyit mondott el nekünk, amennyit, de erről csak ő tehet. Semmiféle egyoldalú vélemény nem volt, ha végigolvasod a cikkeket, ez egyértelmű. Szenzációt, bulvárt nemigen szoktunk gyártani, gondolom, ezt is tapasztalod, ha rendszeresen olvasol minket. Csak azért írtunk erről a témáról, mert a FMH-ban tényként jött le távozásának a hyre, és ez sokakat meglepett, ráadásul úgy tűnik, nem is fedte a teljes valóságot.
Az, hogy áprilisra kapott utoljára pénzt, azt jelenti, hogy 14 napos csúszásban van a Volán. A sportklubokat ismerve nem egy nagy valami...
Az, hogy áprilisra kapott utoljára pénzt, azt jelenti, hogy 14 napos csúszásban van a Volán. A sportklubokat ismerve nem egy nagy valami...
@gabute:
Ma június 24.-e van.
Nem tudom kiszámolni a 14 napot, de én nem tudom meddig kell fizetnie a Volánnak.
Nekem a munkahelyemen következő hónap 5.-ig adnak fizetést.

Segítesz a matekban!
@F. Kapus: Valahogy mégis kellemetlennek érzem a generált feszültségek miatt. Viszont Ádámot csípom régóta.
@emlékező: Kellemetlen lett, sajnos.
@KicsiÉn: Áprilisi bérét megkapta májusban, májusit kapja az ember júniusban. Gondolom úgy szmolt gabute, hogy 10-ig kell megkapnia, így lehet 14 nap késés.

De kérdés, hogy van-e egyáltalán valamiféle késés. Mert ha 1+1 éves szerződés volt, aminek első éve a szezon végével áprilisban lejárt, akkor májust miért kellene fizetni ha nincsen új szerződése a csapattal?
Ezeket megint csak az érintettek tudják.
@OliBLOOD:
Elképzelhető, viszont az még mindig kérdés miért várnak el munkát ha nincs érte bér!
Hozzáteszem értem én a volánt is.
De akkor is élni kell valamiből, nem hiszem, hogy fehérváron nem kell fizetned a boltban ha a volánban hokizol!
Na mindegy ezt a polgári életből nehéz megítélni.
@KicsiÉn: törvény szerint 10-ig a számládon kell lennie a fizetésednek. Ennyi. Az áprilisit május 10-ig, a májusit június 10-ig kell megkapnod.

Az áprilisit Hegyi megkapta, a májusival tartoznak, 14 napja.
@gabute: Ez csak azokra vonatkozik, aki 168 óra/hó munkarendben dolgoznak. A tv ettől eltérő módú díjazásra is lehetőséget ad, csak azt rögzíteni kell a munkaszerződésben. Egyébként meg volnék lepve, ha munkaszerződésről volna szó.
@OliBLOOD: Pontosan erről van szó, nem ismerjük a részleteket, kár agyalni rajta... Mondjuk nekem egyvalamit jelez a dolog: szerintem a Volán a sztárigazolások miatt úgy voltak a fiatalokkal, hogy nem kapnak emelést (bármennyire is elégedettek voltak velük) így lesz forrás a nagy nevekre. Lehet, hogy Hegyi nem annyira ért egyet ezzel az elvvel. Illetve számomra meglepő, hogy Ocskay papa ilyen könnyen kockára teszi az értékeit...
@check: Így van. Nehogy a nagy igazolásoknak (ámokfutásnak) rossz vége legyen! Egyébként én sem értem minek ennyi csatár, főleg ha pénzügyekben sincs minden rendben. Mindenesetre én remélem a dolgok hamarosan rendeződnek mindenki megelégedésére!
süti beállítások módosítása