HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Martz: Mindenki dolgát megnehezítenénk

2009.06.17. 15:17 hokikori

Még nem tudom, hol fogok játszani. Átgondolom a lehetőségeket, kiértékelem az ajánlatokat, amelyeket kaptam, és rövidesen döntést hozok – nyilatkozta a jégkorongblognak Nathan Martz, az előző szezon legjobb Alba Volán-légiósa. Kijelentette: nagyon szívesen játszana egy sorban Palkovics Krisztiánnal és Mihály Árpáddal.

– Miben más az EBEL, mint a norvég bajnokság?

– Az EBEL-ben képzettebek a játékosok, nagy hangsúlyt helyeznek a védekezés magas szintű megszervezésére. Norvégiában a támadások vannak a középpontban.

– Hogyan értékeli az előző szezont csapata és egyéni teljesítménye szempontjából?

– Úgy gondolom, igen jól sikerült az idényünk. Egészen jól hoztuk az alapszakaszt, holott meglehetősen kevés játékossal küzdöttük végig. Ami engem illet, nincs okom panaszra, de az igazat megvallva szerettem volna még több góllal elősegíteni a csapatom sikerét.

– A külföldiek közül ön nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb és a legmegbízhatóbb teljesítményt. Lehet-e ezt fokozni, és ha igen, akkor mi kell a továbblépéshez?

– Ha közösen a folytatás mellett döntenénk, tovább javulna a teljesítményem. Könnyebben, felszabadultabban megy a játék, ha jó hangulatú társaságba, ismerős játékosok közé, komfortos környezetbe térhetek vissza.

– Az utóbbi 2-3 évben külföldi csatár még nemigen volt ennyire népszerű Székesfehérváron, mint ön. Érzi a közönség szimpátiáját?

– Ez nekem így nem jött le, de nagy örömmel tölt el, ha így van, és remek érzés, ha a szurkolók pozitívan értékelik a játékomat.

– Rengetegen szeretnék, ha jövőre is az Alba Volán 19 játékosa lenne. Mi a terve?

– Még nem tudom, hol fogok játszani. Átgondolom a lehetőségeket, kiértékelem az ajánlatokat, amelyeket kaptam, és rövidesen meghozom a döntést.

– Van egy elképzelt álomsor, amelyben a támadó alakzatot ön mellett Palkovics Krisztián és Mihály Árpád alkotná. Palkovics az EBEL és a magyar bajnokság, Mihály Árpád az olasz bajnokság és legutóbb a Mol liga egyik leggólerősebb játékosa volt, ön a norvég bajnokság asszisztkirályaként tűnt ki. Mire lehetne képes az EBEL-ben ez a sor?

– Palkovics Krisztián csodálatos csatár, nagyon szívesen játszanék mellette. Mihályt nem  nagyon ismerem, de a szezonban játszottunk egy meccset a HC Csíkszeredával, és meg kell mondjam, igen képzett hokisnak tűnt. Mindig könnyű ilyen srácok között játszani, mert úgynevezett "természetes góllövők". Abban biztos vagyok, ha ez a sor így összeállna, mindenki dolgát megnehezítenénk.

27 komment

Címkék: alba volán ebel martz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reméljük összeáll ez a sor.
Ez jo lenne nagyon. Legyen ez egy rettegett sor az Ebel-ben. Mi csikiak is buszkek leszunk ratok. Hajra Szereda !!!!! Hajra Volan !!!!!
mindenképpen meg kell tartani. a pontjai mellett szükség van a temperamentumára is.
milyen ajánlatokat kapott még?
Martz: Mindenki dolgát megnehezítenénk
úgy legyen
jajj, de várom már a szezont!
Azért az EBEL-ban nem volt olyan nagy király, mint Norvégiában.Csodálkoznék ha egy másik EBEL csapat elvinné. Nálam még mindíg az Olimpia tavalyi első légiós sora a nyerő (Intranuovo-Banham-Elik), ez azért teljesen més szint. Mindenesetre csalódott lennék, ha ő is a német másodosztályban folytatná. (mint Guerierro)
@uprmedia: Mondjuk egy egész sort hasonlítasz össze egy játékossal, ez furcsa. Martz eleinte nehezen találta az összjátékot a sortársaival, amint viszont megjött Guerriero, 17 mérkőzésen játszott Nathan és 16 pontot szerzett. Ezek közül az utolsó 11 mérkőzésből csak kettő volt, amikor nem szerzett pontot, és ezek közül az egyiken Guerriero sem játszott.
Reméljük visszajön!

Ebben a sorban szerintem 1 pont/meccs átlag fölé is kerülhetne Nathan Gené, és a szélsők is sanszosak lennének rá.

Remélem így lesz!
@KCs: Ebből a sorból bármelyik játékosra gondolhatsz. Csak olyan játékost érdemes kintről szerződtetni, aki jobb mint a mi magyar húzóembereink Egyébként én elsősorban azt hiányoltam előle, hogyha jól ment a csapatnak ő is jól játszott, de ha nem ment akkor ő sem tudta hozni magát. Néhány évvel ezelőtt játszott nálunk egy szlovák center, Palovcsik ha jól emlékszem, ő negyon jó volt. Igaz ő még az interligában nyomta, nem az EBEL-ben.
Ahogy idegesen, rágózva koncentrál a bulinál, vagy vigyorgásával direkt húzza az ellenfeleit, vagy az Újpestnek lőtt 2 vor-os gól, na ezeket nem feledem... Tartsuk meg, és emlegessék a sógorok ezt a leendő sort!
Hajrááá Volááán 19!!!
@uprmedia: Érdekes, hogy még véletlenül sem fordított logikát tételezel: ha ő jól játszott, a csapatnak is ment.

Gondolj csak bele: amikor Martz és vele együtt a 2. sor jól ment, az első soron sem volt akkora teher, az ellenfélnek máris több sorunkra kellett erősen koncentrálnia stb.
Én személy szerint nagyon örülnék neki ha maradna. Az elmúlt esztendők egyik legjobb igazolásának tartom, csuda dolgokat művel a koronggal, ezen felül a tisztelt nagyérdeműt is maximálisan kiszolgálja magánszámaival. Hatalmas figura. Nathan for prezident!
Én is a temperamentumát emelném ki elsősorban.Feltétlenül kell,hogy éreztesse a pályán,hogy vele és csapatával nem lehet "kukoricázni". Harcos,határozott,és senkitől sem ijed meg.Kell ez a szemlélet is,a technikás játékosok mellé.
Martz for President! :D
@surdilovics: amikor az ellenfél játékosával szemben állva, ezerrel mondja, hogy gyere öcsi, intézzük el... ez is kell a pályára
@djsanyi: Igen,és nem a show miatt,hanem a csapat érdekében.
húúhúúúúú remélem marad!!!!! :D
Nagyon bírom a csávót, igazi zsivány! :D
A kedvencem az volt tőle, amikor az egyik labanc erősködni próbált, ő meg levette a kesztyűjét és kb. 1 mm-re a jégtől tartotta jelezve, hogy "Gyere barátom, ha bunyózni akarsz, rajtam nem múlik!" :D
Nagyon jó lenne, ha itt maradna! Nagyon megkedveltük Őt!
Kár, hogy nem jött le neki, hogy egyik kedvencünk lett, úgy mint Guerierro.
Nagyon jó kis első sorunk lenne az biztos. A labancok meg fél7nek. :D
Tényleg hatalmas figura, és nagyon technikás, gyors és motivált játékos. Nagyon remélem, hogy marad, de kicsit tartok tőle, hogy kap "vonzóbb" ajánlatokat... Ne legyen igazam! Nekem az egyik kedvencem lett...
Ha már a "Kicsi" elment, legalább ő maradhatna. Bár nekem kétségtelenül Guerierro volt a kedvecem a légiósok közül.
Csatlakozom a többihez, hogy jó lenne ha maradna és szerintem nem kell keresni külföldi centert. Igazi assist király, de a legemlékezetesebb: www.youtube.com/watch?v=dc5fULUXyUw érdemes végig nézni, de a legjobb 7:44-nél kezdődik.
Én is egyetértek, maradnia kell!
Azt viszont tényleg nagyon sajnálom, hogy nem vette észre, hogy megszerettük, fiúk a játéka miatt, a lányok meg még azért is, mert néha rágózva kikacsintott a közönség felé:)
nekem úgy tűnik, hogy Martz maradni akarna...
"mindenki dolgát megnehezítenénk."----->akkor HAJRÁ!
süti beállítások módosítása