HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Ferencváros a Mol Ligában indul

2009.06.15. 13:49 Hblog

Az FTC jégkorongozóinak jövőbeni terveiről tárgyalt hétfőn délelőtt az FTC elnöke és szakosztályelnöke a Magyar Jégkorongszövetség illetékeseivel. A találkozó után a tárgyaló felek közül Rieb Györgyöt, az FTC elnökét értük el, aki határozott és egyértelmű összefoglalást adott a fejleményekről: "A Ferencvárosi Torna Club jégkorongszakosztálya a magyar bajnokságban és a Mol Ligában indul jövőre, sehol máshol."

63 komment

Címkék: ftc rieb mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Végül kiderült, hogy csak hisztiztek egy sort.
Kiváncsi vagyok, hogy a Jánosi Csbit meg tudják e tartani.
Majd zsinórban hét bajnoki cím után (mint az AV19) amikor már itthon nem tudnak hová fejlődni ( nem találnak ellenfelet) akkor majd jöhet az EBEL vagy az Extraliga, addig fölösleges.
Ja, és akkor a fix hazai 3000-es nézőszámról még nem beszéltünk, mert a nevezésí díjat és az utazásokat is elő kell teremteni valamiből , majd utána jöhetnek a szakmai szempontok.
Pfüüü...
Nagy kő volt.
Félnapos vihar egy pohár vízben...:(
@OliBLOOD: Az is lehet, hogy megállapodtak bizonyos kérdésekben...
Hihihihihihihihi-hehehehehe-kac-kac
Legyünk őszinték: az egész "ügy" nevetséges volt.
@Bertuzzi: Az bizony.
Szépen leégették magukat
fradistaként magam sem kristálytisztán értem az eseményeket. tippre azt mondanám, hogy valamivel alkupozíciót kellett teremteni. és egy ilyen helyzetben édesmindegy, hogy van-e realitása a felvázolt opciónak.
@OliBLOOD: ugyanezt akartam én is írni!
Messze van még 20.-a, Lehet eső, lehet sár. Egyszer kopp, máskor szop. ööö, ez nem így van! :)
Úgy látom többen átestek a ló túloldalára... Holott nem tudják mi lett a megállapodás.

Eddig ment a hiszti, hogy a köcsög fradi miatt nem lesz mol liga... ... valaki szerint nem is kellenek stb...

Most megállapodtak a felek, valószínű mindenki engedett, erre hisztis fradi stb... Hát bravó!
A lónak két oldala van, mégis megbotlik.
@freddi:

én is ezt próbáltam az emberek tudtára adni,de én vagyok a tetű meg én általánosítok....
Ez a realitás.Lehet,hogy annak a lónak csak három lába volt.Próbálkozni azért lehet.Csak petárdát ne hozzanak ide,maradjon az a focira.
Jó, hogy jövőre is velünk lesznek, de néhány ún. szurkolótól igazán megszabadulhatnának. Újpest-meccseken mindenképpen több biztonsági őr kéne, mert az a múltkori 4-5 a fél fogára sem elég annak a seregnyi idiótának, akik a balhéért járnak ki sporteseményre.
egyértelmű volt, egy pillanatra sem gondoltam komolyan ezt a tegnapi bejelentést.
@guriga uram jr.: persze-persze, likvidálásukról gondoskodunk. gondolom ez a megtisztulás nálatok is megtörténik, és a három harmadon keresztül övét lóbáló hülyegyerek, aki apró szüneteket tartva a nyakát nyiszatolta, meg a buszról ugató/köpködő brigád sem fordul elő nálatok.

jelzem, szórványosan voltak láthatóak, tehát ők "biztosan nem" a balhé kedvéért jöttek.
Hiszti ide hiszti oda, elég amatőr színvonal a MOL liga szervezése.
Még az se biztos hogy lesz egyáltalán, az EBEL-ben meg már a meccsek időpontjai is megvannak...
Vicces lenne, ha a Detroit még nem tudná jövőre az NHL-ben indul vagy csak AHL-ben.
@Iceblack: az igaz hogy eleg amator a szervezes de sajnos nincs annyi penz a mol ligaban hogy ossze lehessen hasonlitani az nhlel vagy akar az ebelel de szerintem ha annyira nem tetszik menj oda a szovetseghez es mond meg hogy akarsz segiteni a szervezesben nem hinnem hogy elutasitanak
@Iceblack: Olyan a MOL Liga, amilyenek a csapatai.
@szorgalmas: Felesleges egymásnak dobálgatni a labdát. Újpesten is vannak gondok, viszont itt még a Miskolc ellen is 40 rendőr álldogál a vendégszektornál (akik aztán fennforgás esetén elég impotens módon próbálják végezni a dolgukat), mert a kerületi rendőrkapitány így rendelkezett. Én ezt túlzásnak érzem, Erzsébeten viszont a másik szélsőség várja a vendégeket. Aki a parkolóig letört bal karral eljut, már boldog, hogy ennyivel megúszta az aznapi meccset.

Azért, mert nálunk valami nem működik makulálatlanul, másnak még nem kell "bezzeg nálatok" felkiáltásokkal elhessegetnie a felelősséget. A Fradi mutassa meg az Újpestnek, hogyan kell ezt csinálni, és azzal már mindenki nyert.
@Iceblack: A Coyotes, Jakets még nem tudja. Ugyanez volt a KHL-ben is. Az EBEL sem a legsimábban indult.
@Uteapu: ugyan... Ne tegyünk már úgy, mintha a MOL Liga szervezéséhez a csapatoknak semmi közük nem lenne. A MOL Liga dolgaiban elsősorban a Liga az illetékes, amelynek tagjai kizárólag a csapatok képviselői, másodsorban pedig a szövetség elnöksége, amelyben szintén jelentős számban képviseltetik magukat csapatokhoz szorosan kötődő emberek. A szervezés pont olyan lesz, amilyen teljesítményt a szervezésben és a döntéshozatalban illetékes emberek (túlnyomórészt tehát a csapatok vezetésében ülő emberek) nyújtani képesek.

A játék is pont olyan lesz, mint amilyen teljesítményt a játékosok (egyenként és csapatként) nyújtani képesek.

Megjegyzem, a MOL Liga játékosai jóval komolyabb téljesítményt nyújtanak, mint a MOL ligás csapatok vezetői.
Hát magasabb szinvonal nem lesz idén az biztos.Gyengültek a csapatok is .
@lidmark: Már amelyik gyengült.
@Fejér Lilla: A csapatok vezetőiről meg is van a véleményem.Ez van.(még).
Az nem használ a bajnokságnak,hagy az AV,-persze elfogadható okkal-,nem indit farmcsapatot,de igy O.G. is tulajdonképpen "kiszállt" valamennyire az irányitásból.Maradt olyan aki tovább lát az orránál,karakteres és tudja,hogy mit akar? Én még nem látom de lehet,hogy a szemem rossz.Lehet,hogy sokaknak nem fog tetszeni,de a Volán nélkül kicsit szintelen szagtalan lesz szerintem.
Persze tudod:kicsi is,savanyu is,sárga is de a miénk.
@Uteapu: Volán kiszállása szerintem üdvözítő, mert így végre újra van juniorliga.
DAB vezetése jelenleg olyan amilyet te szertnél. Hosszútávú, elérhető célok vannak és e szerint építik fel a csapatot.
@Uteapu: Sokkal jobban járunk hosszú távon azzal, hogy a Volán farmcsapat kiszállásának köszönhetően (is) lesz juniorbajnokság.
A juniorbajnokság egyértelmü.Nem tudom,hogy mekkora lesz a Volán kerete de valoszinü, hogy nem tud mindenki mindig játszani.Meg lehetett volna teremteni a lehetőségét annak,hogy "visszajátszanak"a farmba,állando játéklehetőség és készültség.A DAB vezetéséről már irtam régebben,irigykedve.
@Fejér Lilla: Vicces ez az újpesti juniorbajnokság-imádat. Az egyetlen érv az az, hogy hosszú távon majd jó lesz. Hogy kinek és miért, az persze mindig homályban marad. Pláne, hogy az UTE, a DAB és a Volán is foglalkoztatott és fog is a felnőtt csapatánál junior korúakat.
@lidmark: Lehet, hogy nem követem elég jól az átigazolási "piacot", de amennyire tudom, talán csak a Progym gyengült eddig. Újpesten sem érkezőkről, sem távozókról nem hallani, a Fradinál kirakták az alibiző ruszkikat meg a betlikirály Sájevicset, a HC játékosok jó részét "felszívja" a Brassó és a Sportclub (erősödnek), a DAB egyetlen távozója pedig Peterdi, viszont a többiek még fiatalok, így évről évre jobbak lesznek, és most még a kondijuk és kitűnő lesz. Szóval nem érzem azt a nagy gyengülést.
@KCs: Szerintem az is egy megoldás, ha Te kifejted, mi szól a juniorbajnokság ellen. Én pl. kíváncsi lennék rá. Feltételezem, az, hogy viccesnek tartod, hogy sokak szerint fontos, azt jelenti, hogy szerinted abszolút nem fontos. De miért nem fontos?
@Fejér Lilla: teljesen egyetértek! A Volán farm kiszállása tulajdonképpen pozitívum!
@kerusz: Most azt mondtad ilyen hosszan le, hogy nem tudsz Te sem felsorakoztatni semmi értelmes érvet mellette?
@KCs: Nem. Azt mondtam el ilyen hosszan, hogy várom, hogy érvelj a juniorbajnokság feleslegessége mellett.
@KCs: Mi a felesleges?
Az állando játéklehetőség?
Az éles meccsek?
A szervezettség?
A növekvő létszám,szélesedő bázis?
Új csapatok?
A hokitérképen még nem lévő városok belépése?
A Magyar hoki?
@Uteapu: Mutass nekem a juniorbajnokságban új csapatot, a hokitérképen nem levő várost...

Amúgy pedig azt gondolom, hogy a fiatalok életében az érettségi éve nagy választóvonal. Ameddig nem tudjuk összehangolni rendszerszinten a felsőoktatási tanulmányokat és az élsportot, addig óhatatlanul is lemorzsolódás lesz U18 után. Ezen nem változtat semmilyen juniorbajnokság.

Mindig is kevesen lesznek, akik Magyarországon nyugodt szívvel a hokira tehetik fel az egzisztenciájukat, mert kevés a profi csapat, és azok sem fizetnek valami jól.
@KCs: Ha igy állunk hozzá,nem is lesz.Debrecen már élesiti a körmeit,lehet,hogy az lesz a következő.Dr Széliget kérdezd ö illetékes.De a vizilabdások sem kazánkovácsok.(elnézést minden kazánkovácstol)
@KCs: Szerintem az Általad írt rendszerszintű hiányosságra nem az a megfelelő válasz, hogy megvonjuk a vállunkat, mondván, "akkor ne legyen juniorbajnokság". Szerintem.
@KCs: Ezekkel nem azt támasztod alá, hogy a juniorbajnokság felesleges vagy haszontalan, maximum azt, hogy az egyesületeknek egy kis munkájuk lesz azzal, hogy indítsanak csapatot.
@kerusz: Csatlakozom.Jó éjszakát,szép jégkorongos álmokat mindenkinek.
@kerusz: A juniorbajnokság drága, és olyan problémára állítják be sokan gyógyszerre, amelyre nem az. Ennyi.

Lehet önmagáért csinálni egy juniorbajnokságot, de minek?
@KCs: minden drága. De vajh' mi motiválja akkor pl. a Volánt, hogy 3 év Titánok projekt után a Titánok megszűnjön harmadik változatában is (mellesleg nekem a legelső változat nagyon tetszett), és visszatérjen a juniorbajnokságba?
@kerusz: Az, hogy a projekt elérte a célját, és jelenleg nem adottak azok a feltételek, amelyek mentén az elindulás jó és szükséges döntés volt.
@KCs: De ebből nem következik az, hogy egy - mint mondtad - drága és önmagáért való juniorbajnokságban kellene indítani a maradékát a Titánok projektnek.
@KCs: "Amúgy pedig azt gondolom, hogy a fiatalok életében az érettségi éve nagy választóvonal. Ameddig nem tudjuk összehangolni rendszerszinten a felsőoktatási tanulmányokat és az élsportot, addig óhatatlanul is lemorzsolódás lesz U18 után. Ezen nem változtat semmilyen juniorbajnokság."

Amikor a magyar utánpótlásba szlovák edzők érkeztek, csodálkozva bámészkodtak, hogy vajon miért nincs összehangolva az elemi és a középiskolai oktatás a sporttal. Ergo ne legyenek utánpótlás-csapatok?
Az, hogy valami kezdetlegesen működik, még nem jelenti azt, hogy nincsen létjogosultsága. A mi kis magyar hokink színvonala mellett pedig jelen állás szerint igenis megoldható a tanulás. Különben hogyan is lehetne akár csak a válogatott közelében is egy főállású testnevelő tanár? (P.S.: Félreértés ne essék, szerintem is nagyon jó játékosról van szó.)
@KCs: "A juniorbajnokság drága, és olyan problémára állítják be sokan gyógyszerre, amelyre nem az. Ennyi."

Teljesen egyetértek!

Sőt! Kiegészíteném azzal, hogy az ifjúsági, serdülő, kölyök és az előkészítő bajnokság is drága, nem is beszélve a mini és szupermini tornákról!

Úgyhogy javaslom a teljes utánpótlásnevelés megszűntetését, mivel az drága! Majd a Volán honosít magának játékost, és letudtuk a magyar jégkorongot. Ennyi.
@kákalag: Ez a hozzászólás három napig érlelődött Benned, vagy a Moháék által "a kialakult helyzetre való tekintettel" megtartott fejtágítón kaptál pártfeladatot, hogy ide gyere púposkodni?
@kákalag: Légy oly kedves megnevezni, hogy hol mondtuk (feltételezem: írtuk) ezt. Nem látom értelmét a veled való vitának, de mivel nekem címeztél egy problémát, tegyük tisztába a kérdést. Kiindulásként a szarkavarásunk lényegét részletezhetnéd. Addig is legyen szó csak a mi szerepünkről az ügyben. Melyik tekinthető szarkavarásnak? Hogy a szakosztályelnök (feltételezem szabad akaratból adott) nyilatkozatát a szövetség honlapjáról belinkeltük, vagy esetleg az, hogy a szlovén szövetségtől kapott információkat, valamint a szerb és szlovén újságokban található cikkek és a fórumok tartalmát megírtuk? Válaszod előtt tájékoztatlak arról, hogy az icehockey.hu-n megjelent interjú előtt bő 3 héttel tudni lehetett a Fradi szlovén kalandjáról, nem írtunk róla, mert úgy ítéltük meg, sem a magyar hokinak, sem a Fradinak nem tenne jót az ügy. Ezek után az icehockey-s cikk előtt négy napon át nem vette fel a szakosztályvezető a telefont, nem válaszolt az sms-einkre, más pedig nem nyilatkozott névvel ez ügyben, mert azt mondta mindenki, csak a szakvez úr mondhat bármit is. Ezért nem írtunk továbbra sem a dologról, hogy ne legyen szarkeverés. Ezt követően vasárnap megjelent az a bizonyos nyilatkozat az icehockey.hu-n, amivel a szakvez úr saját maga hozta nyilvánosságra az FTC hokisainak külföldi szándékait.
@kákalag: Egyszer már Ti is megígértétek, hogy bojkottáljátok ezt az "oldalnak nevezett valamit". Nem bírjátok ki? Pedig jobban tennétek.

Ráadásul még saját magadat is cáfolod. Tegnap lefekvés előtt ránéztél erre az oldalnak nevezett valamire, majd - dacára annak, hogy csak 2-3 naponta szoktad megtenni - ma reggel, ébredés után is. Szinte már a jégkorong bloggal fekszel és kelsz. Vigyázz, mert a végén még jégkorongblog-olvasó lesz belőled, az pedig a Ti köreitekben több, mint ciki.
@Fejér Lilla: Mi a magunk részéről nagyon nem szeretnénk, ha bárki is bojkottálná ezt az oldalnak nevezett valamit (mi csak blognak hívjuk), még ha esetleg elhamarkodottan ezt is ígérte korábban. Úgyhogy ezt ne kérd számon kákalagon. Örülünk, hogy itt van, reméljük, hogy a problémát meg tudjuk beszélni. Azért ez rajta is múlik.
@F. Kapus: nem félek tőle, hogy bojkottálná, már látszanak rajta a függőség első jelei.
@kákalag: Gondolod,hogy hiányozni fogsz?
@Uteapu: egy bohoccal kevesebb
süti beállítások módosítása