HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mayer Péter maradhat, Robert Spisak nem

2009.06.09. 14:36 F. Kapus

Az előzetes várakozásokhoz és információkhoz képest ellentétesen alakult a Miskolci Jegesmedvék és az NZ-Stars vezetőedzőjének a sorsa. Míg a jelek szerint Mayer Péter marad, addig Robert Spisaktól elköszöntek.

A miskolciak hivatalos honlapján olvasható információk alapján kerestük Egri Istvánt. A miskolciak elnöke arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy elnökségük az eddigi vezetőedzőt, Mayer Pétert kérte fel a munka folytatására. "Korábban nehezen összeegyeztethetőnek tűnt fiatal edzőnk sok feladata (főállású gimnáziumi testnevelőtanár, a miskolci serdülők vezetőedzője, utánpótlásban szövetségi edző), ám végül úgy döntöttünk, megpróbáljuk megteremteni számára a munkafeltételeket." Ha ez sikerül, mindkét fél megelégedésére folyhat tovább a tavaly megkezdett munka, de ehhez átszervezésekre lesz szükség.

Kangyal Balázs, a Bp. Stars klubigazgatója viszont úgy döntött, nem hosszabbítja meg a három éve a klubnál dolgozó szlovák edző, Robert Spisak szerződését. A válogatott csapatkapitánya svéd, észak-amerikai és szlovén edzőkkel tárgyal, közülük kerül ki a jövő szezon megoldása. A  negyedik kerületi csapattal kapcsolatos hír az is, hogy egyelőre légiósok nélkül készülnek. Ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az elmúlt szezonban megismert külföldi játékosok közül valaki mégis szerződést kap. A starsosok szezonzárójáról itt olvashatnak részletes beszámolót.

20 komment

Címkék: miskolc egri mayer nz stars bp stars spisak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spisak teljesen elszürkült a Stars-nál az utóbbi években. Pedig korábban Dunaújvárosban már többször bizonyított... :(
nem gyenge, hogy Kangyal meneszti a saját edzőjét és választ helyette újat :-)
A Bp.Stars tavaly is úgy indult neki a szezonnak, hogy majd a fiatalok...Ehhez képest leigazolt válogatottak, meg külföldiek, saját nevelésű játkosok talán 3-an kaptak lehetőséget, időnként.Volt 1-2 kivétel...persze,persze..Spisak remek szakember, de a magyarországi korrupt viszonyokhoz remekült megtanult alkalmazkodni.Mindig tudta, honnan fúj a szél./meg a pénz/.Hű, most nézem elég neccesre sikerült, megérett a moderálásra.Mindegy egy páran addig is elolvassák..
A mai nemzetisportban azt nyilatkozta, hogy előbb is szólhattak volna neki, mert volt egy cseh extraligás ajánlata (vezetőedzőnek).
@vaze: Hát azért az nem volt semmi, amikor a Svéd tornatanár helyére idehoztátok a döntőre. :)))
Szerencsére Price-t idézve a végén mindig a Volán nyer! :)))
A sors fintora, hogy tavaly Csicsó bácsi ugyanazt a svéd tornatanárt akarta idehozni a farmnak. Szerencsére nem vállalta... :)))
@1116001: na persze, ezért pletykálták már 2 hónapja is, hogy valszeg itt a vége
F.Kapus
Egy kis észrevétel: 1098 Budapest, Toronyház u. 21. Bp.Stars hivatalos címe! Szóval nem négyker! Csak a pálya ahol bérlik a jeget!
@heves jeges:

Nocsak ,nocsak!!

IX.ker.?Csak nem a Ferencvárosban van bejegyezve ez a szépreményű HC 2 ?!annak is két "sikeres"éve volt,(béke poraira).
@zsákutca: törvény tiltja, hogy a Ferencvárosban legyen bejegyezve?
@Fejér Lilla: És tiltja valamilyen törvény azt, ahogy a Gyakorló Jégcsarnoknál megy a keverés? Mégis gusztustalan...
@KCs: Mit akarsz ezzel mondani?
@Fejér Lilla: És te mit akarsz azzal mondani, hogy csak a törvény betűje számít?
@KCs: azt, hogy egy 2001-ben ferencvárosi székhellyel bejegyzett egyesület létében semmi különös nincs, még ha zsákutca most roppant érdekesnek is tartja ezt ("Nocsak, nocsak!!" "Csak nem...?").
@Fejér Lilla: Most direkt tetteted a hülyét, provokálsz, vagy átaludtad az elmúlt éveket?
Ja, és egy friss hír egy Vasas-topikból:

"A jövő héten az NZ Stars jégkorong csapatának vezetői leülnek tárgyalni a Markovits Lacival. Az N Z Stars önálló költségvetéssel, dolgozik és a Káposztásmegyeri jégcsarnokban játsza a hazai mérkőzéseit. Az egyesületük szívesen felvenné a Vasas nevet és a Club szakosztályaként működnének tovább. Pénzt nem kérnének, mivel a költségvetésük viszonylag biztos az elkövetkező évekre. Az Ő elképzelésük szerint számukra a hozadéka ennek az lenne, hogy a nézőszám és az egyesületük irányába mutatkozó érdeklődés nőhetne."

@KCs: Egyik sem. Tényleg érdekel, hogy mi a baj azzal, ha a Stars székhelye a 9. kerületben van. Legjobb tudomásom szerint nem egyedül a Stars esetében különbözik a jégcsarnok címe a csapat székhelyének címétől. A Te logikádból például az is következne, hogy érdekesnek és felettébb gyanúsnak kellene lennie annak is, hogy míg a fehérvári csarnok a vasút egyik oldalán van, addig a Volán bejegyzett székhelye a vasút másik oldalán.

Bár lehet, hogy már ez sem igaz, mert a klubinformációk között (albavolanhockey.hu/index.php?pg=menu_17) még az szerepel, hogy a vezetőedző Theodore "Ted" Sator.
@Fejér Lilla: A név ki lesz cserélve.

Amúgy tényleg kezdem azt hinni, hogy direkt provokálsz. Vagy mérhetetlenül cinikus vagy.

A Stars azért lett a 9. kerületben bejegyezve, hogy a felettébb gyanús politikai kapcsolatait kihasználva ki tudja sajátítani a kerületi sporttámogatást. Olyan ez, mintha egy Fehérváron bejegyzett egyesület felvenné itt az önkormányzati támogatást, és minden meccsét Szegeden játszaná le. Hogy egy utca a távolság vagy 500 km, abból a szempontból mindegy: a ferencvárosi önkormányzatnak csak papíron van köze az egyesülethez.

Ezért mondtam, hogy ez pont olyan háttéralku, politikai kapcsolatok latba vetése, mint a Gyakorló Jégcsarnok esetében. Persze, ahogy mondtad, csak a törvény betűje számít. Már csak azt nem értem, miért nem mentél ki ellentűntetni.
@KCs: Nem kedvelem egyáltalán azt a módot, ahogy Hardi képviselő úr egyengeti a Stars útját, de azért az élet annál sokkal bonyolultabb, mintsemhogy ilyen sommás megállapításokat tegyünk egy székhely kiválasztását illetően.
@KCs: Szerintem a IX. kerületi csapatok elmúlt pár évének történetét elég nehéz is némi cinizmus nélkül szemlélni. Az egyik nem fekete, a másik meg nem fehér.

Érdemes lenne azt is megnézni, miért gondolták úgy sokan, hogy a tradicionális IX. kerületi klubból kiválva egy másik egyesületet alapítanak. Annál is inkább, mert az említett, és a kerületi (sőt, a fővárosi) sporttámogatásokkal összefüggésbe hozható politikus két gyermeke is zöld-fehérben kezdett játszani.
@Fejér Lilla:
Azért szerintem Te tudod, akkor mit ködösítesz....Amúgy az FTC csak a nevében élvezi a IX. kerület támogatását. Hogy ez Budapesten nem egyszerű, hogy csak mást ne mondjak, a Népligeti pályájuk a X. kerületben fekszik. (Igaz ez szomszédos a IX-kel.)
süti beállítások módosítása