HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Teljesen amatőr bajnokság szerveződhet

2009.05.25. 09:32 Hblog

Baranyi Ferenc,a jászberényiek egykori utánpótláshokisa érdekes ötlettel keresett meg minket. Abszolút amatőr bajnokságot szervezne. Felhívását az alábbiakban ismertetjük.

"Teljesen amatőr hokicsapatokat keresünk egy barátságos bajnokság létrehozásához. Mivel a jászberényi B, a második számú csapat nem éri el a magyar amatőrbajnokságok tudásszintjét sem, szeretném kezdeményezni egy harmadik amatőrliga létrehozását (a MAJL és az NAJB után), kisebb tudású csapatoknak. A mi csapatunk nagy része idén vagy 1-2 éve ismerte meg a jégkorongot edzésszinten, de van 1-2 olyan játékosunk is, akik serdülőkorban látogattak edzéseket. Az azóta eltelt 8-10 évben nem vagy csak hobbiszinten jégkorongoztak.

Olyan csapatokra számítunk, amelyekben nem szerepelnek első és másodosztályú múltú játékosok, hanem teljesen kezdő vagy kiöregedett hokisok játszanak. Izgalmas, barátságos mérkőzéseket akarunk vívni, tudásban hasonló csapatokkal. Amennyiben 5-6 csapat jelezné részvételi szándékát, új bajnokságot szeretnénk. Nagyon fontos, hogy non-checking, azaz sérülésveszélyes ütközéseket, durva magatartást elkerülő versengésre gondolunk. A weboldalkészítést, adminisztrációt, szervezést elvállalnám.

Öt-hat csapatos, oda-visszavágós, rájátszásos rendszerben gondolkodunk, a a playoffot egy nap alatt bonyolíthatnánk le,, helyosztó mérkőzésekkel. Ez a NAJB-ban is bevált. A mérkőzések helyszínét a jelentkező csapatokkal közösen döntjük el. Konrétumokat természetesen csak az érdeklődő csapatok száma és a csapatvezetők egyeztetése után tudunk mondani. A közös megbeszélésen olyan lebonyolítási rendszert és szabályokat hoznánk létre, amelyek minden csapat számára ideálisak, hiszen hangsúlyozottan baráti kupáról van szó, ahol a játékszeretet, a hoki iránti lelkesedés a fő rendező elv.

Kérném azokat a lelkes hokicsapatokat, baráti társulatokat, akiket érdekelne a teljesen amatőr bajnokság, vagy egyelőre csak edzőmérkőzéseket szeretnének játszani másokkal, az alábbi elérhetőségen jelentkezzenek: ferenc.baranyi@gmail.com."

61 komment

Címkék: bajnokságok amatőrök baranyi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez engem is nagyon érdekelne. A "nevezési feltétel" illik rám és sok Póluspingvin apukára.
Ha össze tudunk hozni egy csapatot, akkor jelentkezünk.
Ha nem tudunk összehozni egy csapatot, akkor is kivánom, hogy összejöjjön a bajnoskágotok.

Iván
Ez egy jo kezdemenyezes. Mar reg mondom, hogy van elet Jaszberenyben. :)
Szurkolok, hogy osszejojjon!
Szekig! Hogy álltok a csanornok befedésével? Jó lenne ha visszatérne,a soha nem feledhető hokihangúlat berényben! Szurkolok nektek!!!
Sziasztok.

Én is körbeérdeklődöm a csapatunkat, hátha itt Fehérváron is összejönne egy csapat. Már úgyis kezdjük picit unni az egymás elleni játékot :D
@brunzwik: hali
én is épp ezen gondolkodtam, mi is Fehérvérra járunk
@hokiss: Szerintem kerdezd Free-t. Igazabol mar elegge reg jartam otthon. Nem tudok semmit a dologrol. Elvileg ebben az evben befedik. De ki tudja mi igaz s mi nem.
@ivan6:
@brunzwik:

Lehet hogy ahoz is jo lenne vmi felulet, hogy ha nem jon ossze egyikotoknek sem csapat, de vagytok paran, lehet hogy nem messze toletek szinten vannak igy.... osszehozni az ismeretleneket egy csaptba. ;)
Érdekes ötlet, csak nem igazán látom a külömbséget pl. a MAJL-hoz! Tudomásom szerint a MAJL-ban sem szerepelhetnek első és másodosztályú múlttal rendelkező hokisok, illetve csak sok-sok év kihagyás után. A MAJL is teljesen amatőr, igaz, némi testjáték van, de ennyi kell is a hokiban szerintem. Egyébként teljesen baráti jellegű, jó hangulatú kis bajnoksággá nőtte ki magát az elmúlt 3-4 évben, így nem igazán látom miben lenne más az új liga, mint a már meglévő???
@Hockey_Fan: az ötlet szerintem jó hiszen amatőr és amatőr között is fényévnyi különbségek vannak most is és a jövőben is, mert aki 3-4 éve játszik az nem ugyanúgy kezeli a pakkot mint aki 3-4 hónapja. Szerintem ezt te is belátod :)

mindenesetre én már írtam a CsK-nak egy sms-t hogy gondolja át... az újvárosi csarnok úgyis fedett :P :D
Nagyon tetszik,csináljunk hát csapatokat!
Szerintem is jó 5let, csak a bökkenő ezzel mindig az, hogy vannak határok és szabályok amiket át lehet lépni. Így az, aki kicsit előbbre helyezi azt, hogy nyerjen, bevethet olyan eszközöket, amivel például minden meccsét megnyeri. Pl. egy kiöregedett kapussal, aki mindent kivéd, vagy 2-3 ifi válogatottal, akik ugyan mondjuk 30 évesek, de még fittek nagyon. Hozzájuk képest egy olyan, aki mondjuk 25 évesen ragadott hokibotot, és 2 éve nyomja, szinte összehasonlíthatatlan hátrányt szenved egy olyannal szemben, aki szinte előbb tanult meg korizni, mint járni (nagy túlzással :)).

Mindezek ellenére, ha lenne ilyen kupa is, akkor pont kialakulna egy olyan hármas bajnoksági rendszer, amiben mindenki megtalálhatja a maga számítását! Ezért is jó 5let :) Lenne a NAJB, ahol bárki indulhat, aktív profikon kívül. Lenne a MAJL, ahol szerepelhetne OBI-ig bárki, aki úgy gondolja ott a helye (szigorú szabályok szerint), és lenne az új Full amatőr, ahol pedig már olyanok mennének, akik tényleg amatőrök. Mivel három liga lenne, ki-ki eldönthetné, hogy hol a helye. Nem kéne kétes ügyletekbe bonyolódni, csak hogy játszhasson. Nem fordulna olyan gyakran elő, hogy egy-egy játékos vagy csapat valahogy eltussolja a játékos Magyar vagy külföldi múltját. Egy olyan, aki kicsit is profibb volt, nem annyira akar olyanokkal játszani, akik mondjuk, 2 hónapja járnak edzésekre, de előtte csak egy tavon próbálkozott korizgatni. Ő is jobban érzi magát a saját szintjén, ha van egy kis jóérzés benne. Vannak kivételek, olyanok, akik már nem akarnak erős bajnokságban játszani, de viszont jól érzik magukat egy gyenge ligában, hiszen ők ott a királyok….de ha csak az a cél, hogy mozogjon, akkor pont jó.

Korábban az OB II/B (amatőr verzióját) a végén én szerveztem, ott állandó probléma volt, hogy a szabályokat egyesek teljesen pofátlanul megszegték. Szabály volt, hogy volt OB I.-es nem játszhat, mégis szerepelt pl 6 ilyen játékos egy konkrét csapatban. Nem csoda, hogy az egész botrányba fulladt, és a MJSZ nem akart tovább foglalkozni a balhés csapatokkal.

De rövidre fogva, jó ötlet és szerintem mindenképp csinálni kéne ilyet, csak vigyázz a játékosokkal, nem mindenki becsületes!
Ha jól értem akkor túl erős a MAJL, és kellene egy olyan kupa ahol tényleg lelkes amatőrök vannak. Szerintem a magyar amatőrök között 2 féle játékos van :1: aki "régen" 5-6 évet lehúzott a mac-ban, Újpesten, gyerek korában , mondjuk az ifiig, és nagyon jól korizik, tud ezt azt...és aki a műjégen tanult korizni, a hoki fék csak jobbra megy, a koszorú meg csak balra....viszont szeretne játszani úgy hogy legyen siker élménye is, nem pedig körbekorcsolyázzák minden pozícióban. Teljesen más amikor , kapura törve egy másik MIKROBI küzd az állva maradásért:)
kÉT MEGOLDÁS VAN: vagy ki kell írni tényleg egy másikat is(lehet,hogy 30 csapat is össze jönne)vagy: vállalni a megaláztatást hetente 4 szer jégre menni indulni a "mostani amatőrök" között és 1-2 év múlva már élvezni is fogjuk.

@Hockey_Fan: Talán még abban különbözne, hogy ez egy még alacsonyabb szintű bajnokság lenne. Szerintem MAJL-t is inkább osztályokra kéne osztani, mint sem mindenkit egyenlőnek kezelni. Tehát ha lenne például 11 csapat. Akkor mondjuk a tavalyi eredmények alapján az első 6 az aki egy csoportban játszik egymással, a maradék (ebben az esetben 5 csapat) pedig egy külön „bajnokságot” csinálna. A felső osztályból mondjuk az utolsó kettő vagy egy leesne, az alsóból meg felkerülne 1-2 csapat. Így aki mondjuk gyengébb, és nem is annyira sikerorientált, az simán játszhat nem túl erős csapatokkal (pl Újvárosi Hokillák). A jobb csapatok, meg küzdhetnének a bajnoki címért. A játékosok dönthetnek, melyik csapatban szerepelhetnek, annak függvényében, mit szeretnének.

Szerintem is baráti jellegű a dolog, egyszerűen a bírók nem is hagyják a kemény játékot. Még ha szabályos is volt egy-egy bodycheck lefújják, szóval nem érdemes próbálkozni.
Én is körbekérdezek a csapatunkban. Ami a legfontosabb szerintem egy ilyen bajnokságban az két feltételhez köthető: idő és pénz (vagy fordítva..) Mindenesetre az időpontoknak előre lefixáltnak kell lenniük (pl minden hónap utolsó hétvégéje), hogy mindenki tervezni tudja előre (hogy a kezdeti lelkesedés elmúlásával a bajnokság végére is ki tudjon állni minden csapat) és, hogy az utazási költségeket le kell szorítani. Pl: ha egy csapatnak utaznia kell, akkor ne 1 meccs miatt jöjjön, hanem 2-3 meccset is le tudjon játszani. Amúgy az ötlet nagyszerű!
@Hockey_Fan: Az MAJL messze sem teljesen amatőr.
Sőt.....!
Már az induláskor feltűnt a fardiban Dande Krisztián, mint később kiderült egy éve hagyta abba a játékot akkor 93-ban. Csapat társai Szuper L. Halassy Gy.(játékvezető), Kincses G. (Játékvezető).
A Váciaknál mindenki kenus meg kajakos volt csak az utepályán alapoztak telente Ancsinékkal.
De ott van a BVSC a Jégveled, a volt Canibalsban összesen volt 2, 3 fő, aki nem játszott gyerekként de befejezte 14 éves kora előtt.
De még a Dragóban is van olyan játékos aki a Fradiban kezdte majd lehúzozz Prágában egy pár évet iskolásként.
Minden csapatról a pályán fog kiderülni mit tud, a szövi adatbázisa és maga a szövetség nem alkalmas a korrekt elenőrzésre, és nagyon sokan vannak akik csíkban meg gyergyóban tanulták az alapokat.
Na ezt kideríteni ...!
Sok sikert sokan szeretnék ezt de mindig beszivárognak akik sikertelenek voltak a saját szintjükön és csak itt sikeresek!
Az elmúlt 1-2 évben rengetegen kezdték el a hokit, heti 1-2 edzéssel meg a nulláról nagyon nehéz MAJL-szintre felküzdenie magát az újoncoknak. Szerintem teljesen jó ötlet ez a bajnokság, és el is fog tudni indulni, mert van rá igény!
Teljesen támogatom az ötlet, és osztom az előttem szóló véleményét. Így valóban mindenki megtalálja a saját magának való bajnokságot. Mi is olyan csapat vagyunk akik még nem igazán érik el a MAJL szintet, három éve játszunk együtt, de van köztük olyan is aki most az utóbbi szezon közepén kezdte... tehát pont egy ilyen lehetőségre vártunk.
Kíváncsian várom ez ügyben a fejleményeket...
@brunzwik: Hali!!! Mi lennénk egy páran amatőrök fehérvárról 3-4 ember szívesen csatlakoznánk mi is!!!! msn doczifoto@c2.hu

Nagyon jó a kezdeményezés! Szívből örülök neki!!!
Szegedről annyit tudok (tudtam), hogy van 10-15 ember, aki 22 óra után összegyűlik, de régebben jöttek (lehet hogy még most is jönnek) a mindszentiek-vásárhelyiek. Szegedről is lenne csapat szerintem.
lehet, hogy a magyar hoki élet itt élné reneszánszát! a jégcsarnokokban rengeteg amatőr csapat üti-veri a korongot hétköznap éjszaka,este,télen, nyáron.Biztos szívesen játszanának egymás ellen és nem kevés pénzt áldoznak rá alkalmanként. szerintem ez csak szervezés kérdése.Lehetne akár minden 2. vasárnap forduló pesten ,(reggeltől estig, belefér 1 pár meccs).A leendő szövetség kibérelné a káposztási center pályát, jönnének a csapatok, meg a családtagok...olyan hangulat lehetne....
Sziasztok!
Szerintem végre ki kellene alakitani egy többosztályos amatőr bajnokságot, ahol mindenki a hozzá hasolnló erősségű csapatokkal játszik, a mostan például lehetne egy első osztály, és két másodosztály(kelet-nyugat) felosztásban. A NAJB-ban sem játszhat mindenki, legalább 3-5 éve abba kellett hagyja.
Rezy, már a levlistán is ezt beszéljük ;) Én támogatom, pont a szintkülönbségek miatt, és amiatt mert sokan melójuk miatt is csak így tudják művelni a világ leggyorsabb, és legjobb sportját.
Jégre fel, Győzni kell! (csakis szabályosan)
Én is nagyon jó ötletnek tartom a kezdeményezést. Mi is két éve kezdtünk el hokizni. Izgalmas lenne végre ha nem csak egymás ellen játszhatnánk, hanem mondjuk hasonló kaliberű csapatokkal. Mi azonban nem teszünk ki egy komplett csapatot úgyhogy .ha vannak érdeklődők Komárom-Esztergom megyéből és szerveződne egy csapat akkor értesítsenek minket is: mletyakpost@indamail.hu
@kozaka: azért erős kicsit még a hokillás párhuzam is... :)

mert még őket ismerve is tudom hogy az igazán full amatőr csapatokon simán átgyalogolnának, ahogy talán rajtunk is :P

@Fulike: rosszalkodik a freemailem azért nem látom az egyeztetést :S
Nagyon jó ötlet, nagyon tetzsik a kezdeményezés. Minket elsősorban a durva játék rettent el az amatőr bajnokságtól, de ilyenbe nagyon szívesen belemennénk, egy csapatot is össze tudnánk rakni. Megy az email. Hajrá hoki!!!
kb. 2000 óta vagyok a MAJL közelében és bátran mondhatom, minden évben egyre erősebb a bajnokság. Azokkal a hozzászólókkal tudok egyetérteni, akik örülnek ennek a kezdeményezésnek, hiszen valóban aki most kap kedvet eme csodálatos sportághoz, összeverbuvál egy csapatot , netán elindulnak a MAJL ligában, az utolsó helyezet csapattól is 20 kapnak!
Érdemes megnézni a MAJL.hu honlapot, ott minden eredmény szerepel! Valóban a MAJL ligában nehéz olyannal összefutni, aki valaha ne jégkorongozott volna! Ezért lehet jó a kezdeményezés, és szerintem annak is örülni, kell, hogy egyre erősebb a bajnokság!
Mi pedig időről időre helyet adunk a liga híreinek, ha a szervezők megtisztelnek a bizalmukkal bennünket.
Mi Zalaegerszegről lennénk egy csapatnyian, de nem a Mamutok, hanem náluk alacsonyabb tudású csapat! :-) Érdekelnének minket is a részletek, lelkes amatőrök vagyunk 25-52 évesig...
Na még a végén nem is csak 5-6 csapat lesz :D

Rophansen ,
agabi

megbeszéljük a többiekkel,hogy hány ember lenne,és majd jelzek ha van még hely.
Szerintem is nagyon jó kezdeményezés, ugy gondolom nagy igény lenne rá, és végre nem csak akkor játszhatnának a teljesen amatőrök ha befagynak a tavak magyarországon. Télen többször is lent voltam a velencei tavon korizni és sok embert láttam egymás ellen játszani. Nagyon sok a 4-5 fős baráti körökből összeverbuvált kis csapat, nekik ez egy nagyon jó lehetőség lehet.
említettétek pestet mint alapopció... szerintem ez még korai így kijelentve, főleg ha az alsó országrészből is tényleg annyian jönnének ahányan ide jeleztek. lelkes amatőrök révén gyanítom azért a benzin sem mellékes ezért mindenképpen valami olyan opció kellene ami mindenkinek ugyanolyan elérhető.

azon gondolkoztam hogy ha már ennyien jelentkeztek és érdeklődtek is és tényleg akarnak is, ha a bajnokságot úgy megszervezni nem is sikerül de ez egy jó lehetőség arra hogy a barátságos meccsek számát gyarapíthassuk. mi Rozmárok is játszottunk volna sok ilyen meccset csak nagyon kevesen vállalnak így.
@Atti74: Úgy gondolom, kb 50-50% a teljes amatőr (soha nem tanulta gyerekkorában) és a fél profik aránya (mert pl OBII-es volt 5évig, de abbahagyta, és x év után, karszalaggal játszik valahol), bár lehet, hogy tévedek. Tényleg sokszor nagy a különbség csapatok között, de még csapaton belül is!

Ami nehezen működik (és korábban gond volt MAJL-ban OB II/B-ben), hogy alul szervezett volt egy-egy csapat, és mondjuk 8-an jelentek meg, mikor lementünk Zalaegerszegre pl. Tehát nem tudták, vagy akarták komolyan venni. Soproni csapat pl. már azért nem indult, mert messze lenne jó pár meccs. Inkább Ausztriában indultak, ami 30 km-re van Soprontól. Ők is az alsóházat erősítették volna.

Nálunk (Jégveled) az első sorban egy 52 éves hátvéd van, de van jó pár alig 20 fölötti is. Ez is nagyban számít.

Véleményem szerint tényleg akkor lesz jó a magyar amatőr bajnokság, ha egy tavihokiról csarnokba bemerészkedő hokis is megtalálja a maga helyét valami bajnokságban ha szeretné és egy, a jégkorongot profi szinten űző fiatal, vagy idősebb is talál magának olyan helyet, ahol heti rendszerességgel edzhet, vagy játszhat másokkal. Sokszor hallottam olyat, hogy kiakadt egy volt OB1-es, mert nem játszhatott egy teafű gyártó cég által szponzorált kupán, mondván nem amatőr. Mondjuk nem is profi, csak nem ma kezdte és ott az volt a szabály, hogy nem játszhat ilyen (becsület alapon). Kenterbe vert volna mindenkit, érthető, hogy más a szint. Ha a NAJB-ba sem mehet szabadon OB1-es (amúgy úgy tudom idén már MAJL-ban is mehet OB1-es, de csak akkor, ha nagyon rég abbahagyta), akkor bizony ők még mindig szívnak. Mehetnek OBI/B-be. Vagy?

Aztán van olyan (mint én), aki nem gyerekkorában kezdte, hanem felnőtt fejjel, és csak ezt a sportot űzi. De olyan is sok van, aki pl 2-3 másik sportot is nyom, fitt, fiatal, és gyerekként sokat tanult hokiról. Jelen pillanatban meg mondjuk inline-t meg floorball-t is játszik, amiben akár világbajnok is lehet. Mindig az illetőn múlik, mennyire sikeres a hokiban és hogy mennyire akar sikeres lenni.

Megint csak írok, mint a gép :) LEGYEN minél több lehetőség, nyomuljon csak előre ez a sport, még ha csak az amatőr réteg, azoknak a rétege erősödik is, akik maguk fizetnek mindent, és nem ebből élnek! :)))

Szerintem felmérőnek tarthatnátok egy kupát, meg látjuk mennyi csapat lesz, a többi jön magától!
Sziasztok ! Most fogok e-maileket olvasni , mérlegelni hány csapat irt levelet, de ugy néz ki lesz rá igény, tehát nekilátok a komolyabb szervezkedésnek :)
Köszönöm az érdeklődést , hamarosan jelentkezek !
Jászberényben az elsö részben megépült a pálya + palánk + lelátó... De a 2. rész várat magára ami a fedés... Várunk !
Hamarosan jelentkezek addig is akit érdekel írjon e-mailt mert én nem fogok tudni mindenki utána kutakodni hozzászólásokban ! Köszönöm nektek és a blognak is ;)

üdv : FRee
Sziasztok
Némi segítség, mert ezt én is jó kezdeményezésnek tartom.
A NAJB szervezése is így indult, egyszerűen sokan nem fértek be a MAJL szabály kereteibe, ezért valami mást kellett kitalálni.
Új szabályt írtunk. Egyszerűnek hittük, annak is indult, de az élet mindig új dolgokat produkált, és ezekre a szabályokkal reagálni kellett, jelenleg már 9 oldalnál járunk :)
Egy új bajnokság olyan lesz, amilyenre a résztvevők tenni akarják, de szabályok nélkül nem megy, mert az előbb utóbb anarchiába torkollik, mindig lesznek akik valami kiskaput találnak. Sajnos az élet ilyen, úgyhogy a kiskapukat be kell zárni és alkossátok meg a saját szabályaitokat, olyat amilyet ti szeretnétek, azoknak akikkel játszani szeretnétek, és meg kell határozni, kikkel nem szeretnétek játszani. Sajnos ezekre konkrét és határozott szabályok kellenek. Ellenőrizni nehéz és mindig van aki sumákolni akar, mert a játékot néha elnyomja a győzni akarás és ez sajnos azt jelenti hogy sokaknál több is belefér mint ami megengedett...
Szabályok és ellenőrzés nélkül nem megy, mi is egyszerűbbnek hittük, de valójában nem az.

Jó ötlet hogy kizárólag az igazi, főleg felnőtt fejjel kezdő amatőröknek is lenne egy bajnokság, és valóban a három erőcsoportnak kialakult az igénye, de jó ötletnek tartanám ha akár a MAJL szervezne egy I. és II. osztályt, a szabályokat kettébontva. Higgyétek el a szervezés, a szabályrendszer kialakítása nem egyszerű dolog, mindenesetre jó munkát hozzá, láthatóan megmozgatta az amatőr világot a felhívás és szurkolok hogy sok csapat jöjjön össze.

Amennyiben segítségre van szükséged, keress meg ( najbhoki@gmail.hu, Palotás István NAJB szervező ), és szerintem a MAJL-ból Horváth Árpi is szívesen segít neked ( a www.majl.hu honlapon van az elérhetősége ).

Jó munkát
Én is szervezek félpályás hokit Káposztásmegyeren, megkérdezem hogy össze tudunk e szedni egy csapatnyi embert. De ha nem megy, akkor szívesen mennék más csapatokhoz kontárkodni, lelkesen. :)
istenem, lassan tényleg meg kéne tanulnom jégkorongozni...
@munkagep: sohasem késő megtanulni, én sem vagyok egy profi koris, szerintem alap szinten egy tél alatt meg lehet tanulni egész jól, vagy legfeljebb kettő, annyira hogy TAB-ba tudj játszni.
Ugyhogy irány valamelyik hokibolt!!!:)
Így vaN! B csapatban nálunk is van olyan játékos aki 1-2éve tanult meg korizni !

Üdv : Baranyi F.
Egy előzetes erőfelmérő kupa tényleg jó ötlet lenne,mert én az ELTE csapatában játszok nálunk is mindenki amatőr de vannak nagy különbségek csapaton belül is.
Mi se indulnánk el komolyabb bajnokságban,mert rövid lenne a kispad,de egy ilyen be bátran benevezhetnénk.
Hajrá cerkóf.Sok sikert a szervezéshez.Nem lesz 1xű az biztos de kitartás.
Minket is érdekelnének a feltételek, Óbudáról!
sziasztok!

barmilyen formaban is valosuljon meg, sztem nagyon jo otlet!
kitartast, es sok sikert hozza!

vegigolvasva a posztokat, tobben irtak, hogy van a csapatukban olyan, aki 1-2 eve tanultak meg korcsolyazni. szabad megkerdeznem, hol? van esetleg kori suli felnotteknek is? esetleg olyan csapat, ahol van eleg kezdo ahhoz, hogy komoly hangsulyt fektessenek a kezdobbek koriztatasara is?
nagyon szeretnek sokkal jobban korizni, mint most, de nem igazan tudom, hogy hol van erre lehetoseg (tudom: kozonsegkori - csakhat ott kicsit gaz seggre esni allandoan, illetve senki nem mondja meg mit csinalok rosszul)
es bar jarok hokizni, a jatek onmagaban nekem keves a fejlodeshez.
@netnet: szerintem a többség autodidakta módon tanulja. Sokan kiszorulnak a jégcsarnokból mert vagy nincs rá pénzük,(közönségkorizást én sem szeretem, fehérváron nagyon zsúfolt a pálya) vagy a csarnokban nincs elég jégidő, ezért amolyan tavi korisok lesznek ahogy én is. Nekem egy ismerősöm magyarázta el mit hogyan kell csinálni, legalábbis az alapokat, a többire magamtól ráéreztem. Én felnőt oktatásról nem halottam, igaz ez nem jelenti azt, hogy nincs.
Ha jársz hokizni akkor feltételezem olyan nagy gond nem lehet a kori tudásoddal. Szerintem játék közben nagyon jól lehet fejlődni, sokkal gyorsabban ragadnak rád a dolgok.
Szerintem ennél sokkal fontosabb lenne egy - az amatőr csapatok elérhetőségét, adatbázát - tartalmazó link, akár ITT A BLOGON és akkor mindenki találna magának ellenfelet. Ahhoz, hogy egy évben 5-10 éles meccset lejátszatok nem kell bajnokságot szervezni, edzőmeccs is lehet. A jégcsarnokok üzemeltetőitől be kell gyűjteni az elérhetőséget vagy egy nyílt email címet nyitni.
Üdv
Zs
Szerintem a kapus poszt is kemény dió lenne.
Sziasztok All,

Minket is nagyon érdekelne Győrből ez a teljesen amatőr kupa... Mi tulajdonképpen Győri Vitézek néven próbáljuk magunkat felkészíteni egy esetleges amatőrbajnokságos nevezéshez, de erről azért legbelül már letettünk.. Tényleg sokan nálunk 3 éve láttak előszőr ütőt, korcsolyát, a pakkról meg nem is beszélve... ráadásul család, gyerekek, munka meg egyebek miatt már a szív kondiciója sem a régi! szóval királyság lenne egy ilyen liga beindítása... egyketten természetesen jobban koriznak mint az átlag... de itt tényleg a csapatról kell hogy szóljon és a TISZTA játékról... a sikerélményről amatőr szinten... Ha viszont nem jönne össze a liga, mi mindenkit szintén szerettel várunk edzőmérkőzésre a győri csarnokban aki meccsre játszik. Eddig évente kb 6-8 meccset játszottunk pl. a tatabányaikakkal, móváriakkal, sőt még erdélyiekkel is stb. és hogy mi volt? barátságos hangulat, játék, kellő izgalom és persze SÖR :) ha már igy megizzadtunk... HAJRÁÁ TAB !!!
@Blueliner: Kedves Mindenki. Blueliner elérhetősége már adott is. Tényleg nem elriasztani senkit, de egy bajnokság megszervezése nagyon kemény feladat (bíró, orvos, díjak, pénzügyek, vitás esetek, jégidő vásárlás), és néhány, nevezések, szintkülönbség miatti kudarc elveszi ám a csapatok kedvét. Nem beszélve arról, hogy a pályák nagy részében a "jó" időszakok ki vannak használva.
Én szeretném kérni a blogot, hogy egy linken vagy egy topicban gyűjtsük össze a kis csapatokat. Régen létezett a hokipartner.hu is, de talán még él... Én azért inkább a blogot javaslom.
Sziasztok !
Itt Baranyi Ferenc !
10 jelentkezést kaptam ,amiből eddig 4 fix + mi . Gondolok itt arra , hogy bármikor sorral kiállnak. A többi jelentkező is esélyes , arra hogy meglegyenek. Kérem azokat akik még nem írtak e-mailt , hogy írjanak !

csapatnév, kapcsolattartó neve + tel.száma , hányan vagytok , tudás szint.

Köszönöm előre is !

ui : mindenképp csinálok egy weboldalt, ahol ezen amatőr csapatok szerepelni fognak , a kapcsolattartók adataival ,fórummal stb. Elindult a lavina remélem nagy hókupac lesz , aminek a tetején a csapatokkal jó kis izgalmas "sör"meccseket játszunk ;)
Hamarosan jelentkezem !
üdv : FRee "Baranyi Ferenc"
@FRee: Szia minket számoltál??? emailt még aznap küldtem.

Üdv:Zoli(Székesfehérvárról)
@FRee: Szia!
Küldtem tegnap egy emailt de nem jött válasz, most ismétlem .
Üdv: Király P.
Sziasztok!

A MAJL elnökeként sem tartom rossz kezdeményezésnek a dolgot! Valóban hiányzik egy ilyen bajnokság és emiatt sokan kívül rekednek! Márpedig a megmérettetés iránti vágy ott van mindannyiunkban! Én csak támogatni tudom! Olyannyira, hogy amennyiben a bajnokság felállításában konkrét segítséget kér tőlem valaki, aki magára vállalja a megszervezést, szívesen segítek neki! Örülök a kezdeményezésnek! Hívjatok a telszámomon, ha segítség kell! 06-70-333-0003

Hajrá!!!
@ivan6: Hi Iván! Árpi vagyok! Csak azért írok, hogy hétfőn a Pólusban szólj rám, bszéljünk erről a kezdeményezésről!

Üdv: Árpi (Dender apuka)
@Blueliner: Egy kis lelkesítés a Győri srácoknak! Már csak azért is, mert én is Győrben születtem és ott éltem sokáig! Most a MAJL (www.majl.hu) elnöke vagyok! 5 éve húztam először korit a lábamra! Rohadt sok kék-lila-zöld folt volt rajtam. 4 éve megalakítottunk néhányan, abszolute kezdőként egy csapatot, JÉGVELED néven. Tudod honnan ez a név? Igen-igen, a kedves Jamaicai bob csapatról készült film címe után!!! és azt tudjátok miért lett ez a nevünk? Mert legalább annyi esélyünk volt a majl bajnokságban, mind anno nekik! 2008/2009-es évad bajnokai lettünk! Erről ennyit! Úgyhogy kedves győri barátaim! Ne adjátok fel!!!!!! Ha módomban áll, úgy a "teljesen amatőr bajnokság" megszervezésében is nagyon szívesen segítek!

Hajrá Győr!!!!
Sziasztok.

Lehetne valami visszajelzést kapni arról ki jöhet számításba? Én már 2 levelet is küldtem de választ egyikre sem kaptam. Így nem tudom mit mondjak a többieknek.

Előre is Köszi.

Üdv:Zoli
Írtam levelet, de mivel nincs még extra fejlemény így nem is akartam konkrét privát levelet írni :) Majd jelentkezek mindenképp egy kör e-mail formájában a jelentkezőknek!
Köszi : FRee
Üdvözlet ! 1-2 hónapon belül elkészül a bajnokság kiírása és ősztől lehet kezdeni a mérkőzéseket. Mindenképpen jelentkezek !
sziasztok!

Hogy áll ez az amatőr bajnokság?
Lesz vagy nem lesz?
Bővebben hol tudok olvasni róla?
Ha valaki tud tájékoztatót az küldje az email címemre: borsszilard@vipmail.hu
Küldtem mailt ! Az oldal készül.
Holnaptól, azaz Augusztus 1-től indul az oldal!
süti beállítások módosítása