HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Négy magyar hokis a KHL-drafton

2009.05.22. 12:22 Hblog

Június 1-jén tartják az orosz bázisú nemzetközi jégkorongliga első draftját, az angol nevén KHL Central Scout Bureau összeállította a játékosok listáját. Igor Muhin, a liga munkatársa arról tájékoztatta blogunkat, hogy négy magyar játékosra vethetik ki hálójukat a klubok, de figyelnek egy ötödiket is, akivel azonban kora miatt csak jövőre számolhatnak.

A KHL-drafton leegyszerűsítve azok a 17-20 év közötti orosz hokisok vehetnek részt, akik nem KHL-csapatokhoz kötődő iskolákból kerülnek ki, és azok a 17-21 éves külföldiek, akik Oroszország határain kívül játszanak, és nincsenek szerződésben KHL-csapatokkal.

Dmitrij Kurbatov KHL-igazgató a Sportexpress.ru-nak elmondta, a végleges jegyzékeket ma juttatják el a klubokhoz. A listán 750 orosz és 170 külföldi hokis van, az első helyre Mihail Pasnyint, a Mecsel Cseljabinszk és az orosz ifiválogatott hátvédjét tették. A 48 legjobbat rangsorolta  a CSB, a többieket ábécérendben vették fel a kiválaszthatók névsorába. A külföldiek közé Kurbatov közlése szerint sokan kerültek be Észak-Amerikából, valamint Svédországból, Finnországból, Szlovákiából, Csehországból, Németországból és Fehéroroszországból, sőt képviselteti magát Magyarország is.

Azt, hogy hokisaink közül kik érintettek, orosz támájú írásaink állandó szerzője, Kovács István derítette ki. Levelére Igor Muhin, a KHL-központ munkatársa azt válaszolta: a CSB Hetényi Zoltánt, Kóger Dánielt, Galló Illést és Hári Jánost regisztrálta.

Az érdeklődő klubok őket választhatják ki, illetve szerződtethetik adott esetben. Információink szerint van magyar a listán, aki nem is tudott semmiről, és talán találni olyat is, akivel előzetes megbeszéléseket folytatott valamelyik klub. Muhin hozzátette még, megfigyelőik a közeljövőben megtekintik Hentes Kristófot, akivel a következő szezonban számolnak. Miképpen a tengerentúlon, itt sem jelent garanciát a KHL-szerződésre az, ha valaki felkerül a draftlistára, sőt még az sem, ha draftolják.

39 komment

Címkék: draft kóger hetényi khl hári galló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De jó lenne, ha összejönne valakinek! Márcsak ezért is megrérte, h játszhattunk az A csoportba
Van olyan, hogy valaki an NHL-draftra és a KHL draftra is felkerül? Mi van ha valakit mindkét helyen draftolnak?
Gyerünk srácok! Szorítunk Nektek! De jó lenne.....álom álom
@Dachstein: elviszi az, aki erősebb, meg akihez menni akar az érintett
Hetényit elvihetné a Lada, annak örülnék.
Gratulálok!

Ez nagyon jó hír. A magyar jégkorong jövőjének nagyszerű hír.
Szerintem Hentes lesz jövőre az 5.
@Boku: Kicsit ijesztően hangzik, hogy Hetényit elviszi egy Lada... kicsit szocializmusra emlékeztető a mondat... :)

Amúgy pedig engem is érdekelne, hogy mondjuk Hári János hol játszana a következő szezonban, ha az NHL-ben a KHL-ben is draftolnák, miközben szerződése van Svédországban...
Tényleg csak azt lehet mondani, hogy hajrá!

Én nem feltétlenül vagyok meggyőződve arról, hogy az A csoportos szereplésnek volt ebben nagy része, inkább a junior divízió 1, ahol nagyon kitettek magukért a srácok. Persze biztos az A csoport is jót tett az ügynek.

Egyébként ha már 1 közülük (neaggyisten 2) szerződést kapna az óriási dolog lenne.
Hűűű hát ez a hónap híre! Nagyon szurkolok nekik!
Nagyon buta kérdés: aki nincs a draft listán azt nem is szerződtethetik? NHL / KHL draft módszer ugyanaz (ebből a szempontból)?
Kösz a választ annak aki tudja.
@hosszú lépés: Ez a draft az MHL miatt fontos. Attól lehet a KHL-be igazolni egyből, draft nélkül.
@kovacsistvan: Köszönöm! De számomra ez újabb kérdéseket vet fel. :)
Mi az az MHL? És mit jelent az pontosan, hogy attól lehet draft nélkül a KHL-be igazolni?
(Bár ha kiderül mi az az MHL lehet a második kérdésre magam is meglelem a választ.)
Az NBA-ben ez úgy működik, hogy ha valakit ledraftolnak az az adott ligában nem igazolhat más csapathoz, ha nem cserélik el a játékjogát. De olyan játékos is bekerülhet akit nem draftolnak, és egy draftolt játékos az NBA-n kívül ott játszik ahol akar.
Gondolom ez így megy az NHL-ben és a KHL-ben is.
@hosszú lépés: az MHL az új ifjúsági liga, de szakírónkkal ez esetben vitatkoznom kell. a draft nemcsak az MHL szempontjából fontos, hiszen a felsorolt négy játékos közül kettő ott már nem is játszhatna a kora miatt. nagyjából olyan rendszert szeretnének kialakítani, mint ami amerikában van, azaz a draftolt játékost lekötnék, nem mehetne máshova az adott ligán belül, legalábbis az adott klub jóváhagyása nélkül
egyszer olvastam, hogy a viasat vette meg a khl közvetítési jogait. van rá minimális esély, hogy mi is láthatunk meccseket majd? főleg, ha ezek a fiúk is sikerrel járnak?

más: R.I.P...tudjuk, mit érezhetnek a németek... :(
www.origo.hu/sport/jegkorong/20090522-elhunyt-robert-muller-a-nemet-hokivalogatott-kapusa.html
@D. Gromov: Légyszíves a magyar junior bajnokságról is írjatok majd! Fontos lenne, hogy U20, vagy U23 lesz, hiszen a MOL Ligában szereplő fiatalok akár heti 3 meccset játszhatnak, ami mindenképpen fejlődésre adhat okot.

http://www.icehockey.hu/index.php?pg=news_13_743

a végén írják a lényeget.
@emlékező: már kész a cikk, hamarosan jön
@tengerecki:

Szerintem kizárt. Kella hely az X város helyszinelőinek. :(
Kösszi, alig várom!
@hosszú lépés: Itt már volt szó az MHL-ről: http://jegkorong.blog.hu/2009/04/29/junius_elsejen_draftolnak_a_khl_ben
@D. Gromov: Köszönöm a helyesbítést. Bár az MHL a KHL miatt fontos :)
@D. Gromov: Köszi, így már világos.

Na drukkoljunk nekik, hogy odakerülhessenek.
Hajrááá! De jó! Szép hír ez péntekre :)
Ez tényleg jó hír!
Bár megmondom őszintén nekem ambivalens érzésem vannak a dologgal kapcsolatban.
Egyrészt tök jó, hogy a magyar játékosokra is felfigyel a világ és látnak bennük fantáziát. Meg hát csak erős ligákban lehet fejlődni...
Másrészt a magyar hoki erőssége és valljuk be bája is abban állt, hogy mivel egész életükben együtt játszottak többnyire a játékosaink nagyon érzik egymást a pályán. És persze, ezért vagyunk ott ahol...jóval magasabban, mint a hazai feltételek engednék.
Mindenesetre remélem, hogy összejön nekik!:)
Hát ez nem semmi hír, remélem kivisznek valakit. Sok sikert nekik!
Hetényit az Atlant Myticsi vigye el! Emery-Hetényi páros. Fúúú.feláll a szőr a hátamon.
Szuper menjen az Avantgard Omszk-hoz!!!!!! vagy Ottawa Senators:)
Hajrá, hajrá, szurkolok, hogy valamelyiküknek összejöjjön! :)
Ez csak egy lista.Lehet egyik sem kerul a draftra.A sz
A szerzödes az meg nehezebb!
@hokihari: persze, igyekeztünk ezt kihangsúlyozni magunk is
http://www.khl.ru/news/draft_european.pdf

Gallót nem találom a listában.
@1nf3rn0: mivel négy éve Moszkvában játszik, keresd az orosz névsorban
@1nf3rn0: @F. Kapus: kis kiegészítés, még mielőtt bárki azt gondolná, hogy Illés orosz válogatott lesz (szmájli): az őt érintő kategória neve valami olyasmi, hogy a nem khl-csapatokhoz kapcsolódó hokiiskolák neveltjei
Szorítok holnap a magyar srácokért! Nagyon keveset tudok a játékos-értékesítési rendszerekről, és most sem állt össze teljesen a kép, de nekem úgy tűnik, hogy ez a graft Illésnek a legfontosabb, hiszen a többiek egyenlőre nem gondolkodtak orosz klubban (legalábbis nem beszéltek róla). Mindenesetre megtisztelő, hogy a világbajnok hazájában felfigyeltek a tehetségeinkre. Hajrá Illés!
@gm: Azt is tudni kell, hogy egy draftolás még korántsem jelentene KHL-szerződést, ezt az esetet egy 17 éves magyar játékos esetében tulajdonképpen kizárhatjuk. A KHL-draftig ezen kívül még három éven át eljuthat. És az ideitől függetlenül is nyudogtan játszhat az új orosz juniorligában, az MHL-ben.
Lehet, hogy Hetényi Z. és Kóger D. eddig nem gondolkodott orosz klubban, mert nem volt realitása, de ha valamelyik KHL-es csapat szerződést kínálna nekik, eztán talán gondolkodnának.
süti beállítások módosítása