HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Még egyszer a magyar szurkolókról

2009.05.12. 11:44 F. Kapus

Mély nyomot hagyott a hokivilágban a magyar válogatott vb-szereplése. Lehetünk őszinték: nem is annyira 16. helyezett csapatunk játéka, mint szurkolóink minden képzeletet felülmúló buzdítása tarolt. A kanadai kapitány még a vesztes döntő utáni sajtótájékoztatón sem ment el szó nélkül a magyar tábor okozta élmény mellett.

Természetesen nem ezzel kezdte Lindy Ruff az oroszok elleni 1-2 értékelését, de számunkra is fontos mondatokat helyezett el szövegében: "Elismerem, az első harmadban az oroszok játszottak jobban. Azonban ahhoz kétség sem férhet, hogy a másodikban és a harmadiksban a mi akaratunk érvényesült a pályán, irányítottuk a játékot. Az egész mérkőzésen egyet hibáztunk védekezésben, amikor Radulovot szabadon hagytuk. Súlyos árat fizettünk ezért. Rengeteg lehetőségünk volt, de Brizgalov kapus nem hibázott a világbajnoki döntőn, és szerencsénk sem volt. Próbáltuk széthúzni a játékot, hogy hátvédeink előtt lehetőséget teremtsünk a nagyon jól tömörülő orosz védelemmel szemben. Ez a tervünk is bejött, sok ziccer adódott bekkjeink előtt is, úgy távoli lövések, mint betörések után.

12 éve vagyok vezetőedző az NHL-ben, és most először kaptam szerepet a nemzeti csapatnál. Rengeteg tapasztalatot szereztem még ennyi kispadon eltöltött év után is. Először is érdekes volt, miként tudunk egy jóval szélesebb pályán megfelelően játszani. Másrészt pedig meghatározó benyomásokat szereztem arról, hogy az európai hokiszurkolók milyen lelkesen és szenvedélyesen biztatják csapatukat. Amit a magyar, a lett és az orosz szurkolók művelnek csapatuk meccsein, azt a kultúrát érdemes lenne Észak-Amerikába is átvinni és meghonosítani. Ilyen légkörben öröm jégkorongozni."

A teljesség igénye miatt álljanak itt Oroszország szövetségi kapitányának mérkőzés utáni szavai is. Vjacseszlav Bikov: "Nem volt sok lehetőségünk, de eggyel több gólt lőttünk, mint Kanada, így nyertünk. Türelmesen és jól védekezve akartunk játszani, ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre inkább így volt. Ez nem könnyű a világ egyik legjobb csapata ellen. Tudtuk, hogy Kovalcsuk semlegesítésére nagyon készül ellenfelünk, ezért sokat tartottuk fent a jégen. Ez a tervünk bevált, sokat foglalkoztak vele a kanadai védők."

A hétfői svájci lapok közül a Berner Zeitung vb-értékelő oldalán is foglalkoznak velünk. "Dicsérőleg kell szólnunk a magyar hokicsaládról is, amelynek szereplései színesítették az újonc válogatott mérkőzéseit." René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke részletesen értékelte a svájci világbajnokságot, ez több svájci újságban is megjelent. Magyarország szereplését sem hagyta szó nélkül: "A magyar szurkolók nem várt nagy számban jelentek meg a vébén, és hihetetlen szenvedélyesen buzdították az A csoportba feljutott csapatukat. Ez a lelkesedésük még akkor is tartott, amikor számukra keserű véget ért a torna, kiestek a divízió 1-be."

42 komment

Címkék: vb szurkolók fasel bikov ruff

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lindy,ha fizeted a repjegyeket,a hokibérleteket,a szállást és az ellátást,akkor sztem megyünk is,és meghonositjuk ezt a fajta szurkolász É-Amerikában,nem srácok? :)
@sutyi2: Háát még pár nap szabit tudok kivenni! :-)
Mindorokke MAGYARORSZAG!!!!!
Némi tiszteletdíj esetén egy hosszabb fizetés nélküli szabira is hajlandó vagyok... ;)
A kalapokat meg még úgysem adtam vissza. :D
3000 fős - igény esetén bővíthető - teljes felszereltséggel (síp, dob nádi hegedű) rendelkező szurkolótábor igényesnek, hosszú távra, számlaképesen bérbeadó...:D
Remélem,hogy ezt a szurkolást azok akik kint voltak hazahozták,akik meg itthon voltak átveszik.
Mit kell még tenni a hokirajongóknak,játékosoknak,vezetőknek,hogy a "döntnökök" elfogadjanak és ne legyünk mostohagyerekek.Ne csak akkor legyenek mellettünk amikor a sikerben lehet sütkérezni.
@advocatusdiaboli: tegyük hozzá, hogy a védőital árát a szolgáltatás nem tartalmazza.
@demizson bobby: Ez természetes... Illetve a kockázatok és mellékhatások tekintetében keresse fel a létesítmény üzemeltetőjét vagy rendőr-kapitányát...
Tud vki dobni egy linket a Berner Zeitung értékeléséhez? Nem találom az istennek se.
@advocatusdiaboli: hát, rég röhögtem ekkorát :p
Hát srácok,tényleg nem vagyunk százasok,ennyi marhaságot összehozni ide! :) Na de sose mondtuk,h a hoki szurkolók épeszűek! :D Jozsmag barátommal a HUN-GER meccsre egy éttermebe ugy mentünk,hogy mez,fejvédő,napszecsó,hokibotra felkötött sálak,zászólk... :D Csináltunk Mória utcáin egy kisebb fajta busójárást! :) Néztek is a mammerek,h ki ez a 2 őrült!? HÁT MONDOM A JOZSMAG MEG A SUTYI! :)
@Tgabor: Egészségedre!!! :) Örülök, ha szebbé tettem a napod...
@demizson bobby: linket én sem találtam, a nyomtatott sajtóterméket lefotóztuk, ha szükséges van rá, átküldöm mailben a jpg-eket
@F. Kapus: igen, igen, hálás lennék érte, ide jöhet: horsens@tvn.hu .
Köszönöm!!
@bupsky: kedves bupsky, kérlek, a továbbiakban mellőzd az ilyen típusú kommenteket. köszönjük.
A КHL fő támogatója - Gazprom, nem a maffia. KHL elnöke- Gazpromexport vezetője Alexander Medvegyev.
Azért elég röhej, hogy a jenkiknek miért nincs vérükben a szurkolás. Amit ők csinálnak szupercsarnokjaikban, az gyalázat
@freddyD: azért abban van valami báj mikor mutatnak vagy négy öreglányt, akik kötögetnek...
lehet hogy pont a garbót a lennt játszó unokának
@Tgabor: a négy kötögető öreglány pontosan olyan értékes szurkoló, mint négy üvöltő és daloló fiatalember
@D. Gromov: nyílván ők már 10 éve megvették a jegyeket, csakhát eljött a nyögdíj ;)
Bár nálunk is így fogynának a jegyek.
@D. Gromov: szerintem félreértetted a mondanivalómat (vagy félreértelmezhetően fogalmaztam:)de pont így gondolom én is
(s még írigy is vagyok kicsit rájuk :)jó helyen laknak, ezáltal lehet NHL-es bérletük is, rendelhetnek az nhl.comról anélkül hogy a hitelkártya kibocsátásának helye miatt - ami ugye kis hazánk - nem fogadnak el átutalást, na ilyesmi
@Tgabor: nyilván félreértettem, bocs

csak az utóbbi időben elszaporodtak itten a szurkolókat rangsoroló kommentek, és ezt nem szeretem

meglehet, azért, mert engem még soha senki nem látott ugrálni és énekelni, és nem is fog, mégsem gondolom, hogy kevesebbet tettem mondjuk a magyar jégkorongért, mint bárki más
Most telefonáltak Nyizsníj Novgorodból és az alábbi cikk részletre hívták fel a figyelmem.
www.sport-express.ru/art.shtml?178431
A nyilatkozó Vlagyimir Jurzinov (tlán ismerik néhányan)
"Hикогда бы не подумал, что в Венгрии хоккей так популярен. Венгерских болельщиков приехало в Клотен, пожалуй, побольше, чем поклонников остальных семи игравших там сборных вместе взятых. Таких горящих глаз, такой неистовой поддержки своей команды, у которой по ее молодости и неопытности было мало шансов, я давно не видел. И теперь могу с уверенностью сказать, что совсем скоро, года через два-три, в хоккейной элите наверняка появится на постоянной основе весьма неплохая и самобытная команда. Которая очень быстро учится."
Ez azért nehéz feladvány,mert négy vagy nyolc kötögető nyugdíjas nénit nehéz szurkolónak mondani,DE ha egymás mellett ülnek minden meccsen és kötögetnek vagy horgolnak, az felér egy ultra csoporttal.Nincs azzal semmi gond,hogy sokan Svájcban láttak először hokimeccset.MINDENKIRE szükség van aki magyar(határon kívül is)hokit-akárcsak jelenléttel-támogatja.
@Tillasz: Мы хотели бы читать на Венгерский, если это возможно... :)
@freddyD: A gyalázat talán kicsit túlzás, azért mert meccset nézel, nem kell feltétlenül szurkolni, sőt a legapróbb részleteket csak így tudod figyelemmel kísérni, és ha csönd van a játékot is jobban hallod, ami a hokinál nem semmi élmény... Két különböző tudatállapot.
Az oroszok már a jégkorongblogban vannak.Szóval...fordítsatok
@rihiranta&rantasila: megteszi a Google:
Hikogda gondolta volna, hogy a magyar jégkorong igen népszerű. Magyar rajongók bejött Kloten, talán több mint rajongók a többi hét csapat játszott együtt. Ezek az égő szemét, a vad támogató csapata, mely a fiatalok és a tapasztalatlanság, hogy kevés az esély, én még nem láttam. És most azt lehet mondani, kétségtelen, hogy nagyon hamar, egy éven belül két vagy három elit hokizni bizonnyal megjelennek rendszeresen nagyon jó és eredeti csapat. Hogy gyorsan tanul.

:))
@MeLa: az égő szemét a legjobb része

szóval jurzinov, a 2. sz. orosz atyaúristen, aki klotenben töltött jó sok időt, nagyon rácsodálkozott a magyar szurkolók hihetetlen mennyiségére és elképesztő lelkesedésére, akik akkor is majd megőrültek csapatukért, amikor már kiderült, hogy esélye sincsen. sose gondolta volna, hogy a hokkej nálunk ilyen népszerű. tapasztalatai alapján bizton állíthatja, hogy nagyon hamar, két-három éven belül állandó jelleggel tanyát üt az elitben a nagyon is jó és fejlődőképes magyar válogatott, amely rettentő gyorsan tanul

ámen (ez nincs benne)
@MeLa:
Én csak törni magyart:D Ha jól bogozom ki, akkor a minket fényeznek ismét:)
@D. Gromov: múltkor komolyan elgondolkodtam azon, hogy mi lett volna a jegybevételekkel a magyar szurkolók nélkül... Nem csoda, ha imádtak minket a szervezők. ;)
@MeLa: plusz a büfések a sörfogyasztásunkért... :-DDD
@sutyi2:
Megnéztelek volna benneteket! Én még itthon /ahol lakom/ nem mertem felvenni az Eishockey mezem, mert amúgy is rácsodálkoznak, hogy hoki-rajongó vagyok!
De! Klotenben felvettem és a vonattal éppen megérkező finn drukkerek nagy mosollyal üdvözöltek!
@Tgabor:
Fehérváron van egy hölgy, akinek kötött Volán-sála van!
Mindig megcsodálom, bár még közelebbről nem mertem.
Ő biztos nem meccs közben csinálta, mert elég vehemesen drukkol.
@EisHockey: nagyon helyes hogy csak szurkol, képzeld el mondjuk a salzburg edzőjének a reakcióját ha kötőtűvel felszerelt nyugdíjas szabadcsapatokat észlelne a csarnokban :p
Tapasztalat: ilyen durva meredekségű lelátókon való állva-szurkolás előtt nem lehet eléggé alultervezni a "bemelegítést"... Főleg "szilva módszerével" volt rendkívül veszélyes. Legközelebb leinformálódom a pályáról, mielőtt ilyen dőreségbe kezdek. A szurkoláshoz viszont jól jön, öblössé teszi a hangot:))

Meg azt a hétmérföldes okos embert, aki kitalálta, hogy délben kezdődjön hokimeccs...
@facsipesz: a szilva módszernél ugye az agykontrollra gondolsz :)
@@@@@: Arra-arra! Átveszi a kontrollt az agy felett rendesen:)
@D. Gromov:
Hát, nem azért vívtuk ki a tiszteletet Svájcban, mert kötögettünk... :)
Előttem van, CAN után, ahogy a pályamunkások lentről, ámulva tapsolnak minket!

A két szurkolás közötti különbség, egyértelműen a soccer népszerűségére vezethető vissza szerintem.
Bocs mindenkitől, hogy nem volt időm magyarul beírni a Sport Expressz cikket, de biztos voltam benne, hogy Gromov segíteni fog!:-)
Köszi.
Amúgy azt hiszem ezt a pár sort csak az tudja igazából értékelni, aki élvezte a "Hős Haza" vendégszeretét több éven keresztül és ismeri az oroszok gondolkodás módját.
Ja és nem semmi,amit Svájcban produkáltunk!:-)
süti beállítások módosítása