HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehéroroszország rendezi a 2014-es vb-t

2009.05.08. 15:10 D. Gromov

Hatalmas fölénnyel nyertek a fehéroroszok a 2014-es A csoportos világbajnokság rendezéséért folytatott harcban. Az IIHF-kongresszus küldöttei közül 75-en a szlávok pályázatára szavaztak, mi 24 voksot kaptunk, a lettek hármat, az ukránok kettőt.

Az előzetes latolgatások is első számú riválisunk sikerét valószínűsítették, Kovács Zoltán MJSZ-főtitkár tájékoztatása szerint a fehéroroszoknak sikerült eloszlatniuk a küldöttek többségének politikai aggályait. Ezzel másodszor győztek le bennünket a vb-n.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a fehéroroszok tavaly is pályáztak a 2013-as világbajnokságra, de hozzánk hasonlóan elbuktak. A világranglista kilencedik helyéről várták az idei vb-t, és az már biztos, hogy negyeddöntős szereplésükkel az új lajstromban megelőzik Szlovákiát, a nyolcadik helyre jönnek előre. A pályázatukban tervezett fő helyszín az elképzelések szerint november 7-én átadásra kerülő, 15 ezer férőhelyes Minszk Aréna, amely a Dinamo Minszk KHL-csapatának otthona is lesz. A második csarnok a tervek szerint 8000 néző befogadására lenne alkalmas, a főváros Csizsovka kerületében húznák fel, 18 kilométerre a fő helyszíntől, építését idén júliusban kezdik meg.

Születtek más döntések is. A 2010-es divízió 1/B-s felnőtt világbajnokságot a várakozásoknak megfelelően Szlovénia rendezheti. A tornára a szokottnál valamivel később, április 24. és 30. között kerül sor Ljubljanában. Emlékeztetőül a résztvevők: Szlovénia, Magyarország, Lengyelország, Nagy-Britannia, Horvátország, Dél-Korea.

A divízió 1/A-s torna rendezését elbukta Ukrajna. A kétszer egymás után a második vonalban ragadt keleti szomszédot Hollandia nyomta le a kongresszuson. A helyszín Tilburg lesz, ahol is a házigazda és Ukrajna mellett Ausztria, Litvánia, Japán és Szerbia próbál majd feljutni, illetve bent maradni.

A divízió 1-es U18-as világbajnokság minket érintő csoportjának összecsapásai Lengyelországban lesznek, Hári Jánosék Minszk után ott próbálhatnak ismét feljutni a tízcsapatos elitbe. Nehéz lesz. Ellenfeleink Lengyelország mellett: Németország, Kazahsztán, Litvánia, Nagy-Britannia.

A divízió 2-es U20-as vb rendezéséről még nem született döntés, a határozathozatalt jelentkező hiányában szombatra halasztották. Információnk szerint elképzelhető, hogy az eredeti tervekkel ellentétben holnap bejelentkezünk a rendezésért. Itt a másodvonalba kellene felkerülnünk. Több, mint kézenfekvő, hogy a juniorcsapatban jelentős szerepet kapnak majd tehetséges ifjúsági korú játékosaink. A vetélytársak: Nagy-Britannia, Dél-Korea, Mexikó, Szerbia, Kína.

Update. Studnickzy Ferenc MJSZ-elnök az MTI-nek: "Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a fehéroroszok ellen, de nem gondoltam volna, hogy a szavazáson ilyen arányban vereséget szenvedünk. Még fel sem ocsúdtam. Egyelőre korai arról beszélni, hogy a jövőben pályázunk-e vb-rendezésre. Ez elnökségi döntést igényel."

72 komment

Címkék: magyarország a csoport u20 divízió 1 divízió 2 u18 vb rendezés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miért nem csodálkozom...
Sajnos várható volt :(
Várható volt sajna. Viczont a szlovénokat le kéne győzni jövőre, addig is új alapokra kell helyezni főleg a védelmet. Hajrá magyaroook!
Várható volt, de kár érte...
DIV III női VB jövőre sem lesz?
nem született meglepetés....
Lehet valamit tudni arról, ki kire voksolt? Vagy ez titkos?

Ha titkos, akkor is érdekes lenne egy poszt arról, hogy jönnek ki a szavazatok, ugyanis a poszt szerint összesen 104 szavazatot adtak le, míg az IIHF-nek csak 69 tagja van.
túl szép lett volna...Azért hajrá magyarook!!
Nagy ország, nagy lobbi... Sebaj, jövőre Ljubljana, utána Pozsony... szerencsére nem kell messze menni a "fiaink" után! Mert természetesen biztosra veszem a feljutást... :) Ha valami adminisztrációs hiba miatt mégsem jön össze, akkor Pozsonyig még műkedvelőként is elmegyek egy kis minőségi hokiért...
Várható volt :(. ahogy Az ördögügyvédje :D is mondja, csak a szomszédba kell menni szurkolni, megéri :).
hm...várható volt,sajnos:(
Viszont nem mi kaptuk a legkevesebb voksot!:)
Úgy kell nézni, hogy 24 szavazatot kaptunk. Ha kicsit stabilabban ott leszünk a szeren, lesz az majd több is.
Fiatalok vagyunk még az A osztályhoz, játékhoz is, rendezéshez is. Nem lenne szép, hogy csak azért jutunk ki a VB-re, mert mi rendezzük, lásd foci.

De hokiban reálisabb a jogos kijutás. Ha nem jövőre, akkor utána, vagy két év múlva.

Egy idő után úgyis ideadják, mert nem lehet hogy minden 3-ikat a szokásos helyszínek rendezzék...
Ezzel ugrott az Alba Aréna is?
Ki tud erről valamit?
Érdekes lenne megkérdezni a következő évek állami támogatását vmi sportért felelős államtitkártól. Vagy van már megint Sportminisztérium?
@laza6: tudtommal ugrott az Alba Aréna is, de legalábbis a 7500-as befogadóképességű szinte biztos nem lesz, azt mondták ha nem kapjuk meg akkor is felhúznak egyet csak az kisebb lesz , hiszem ha látom...(Fejér Megyei Hírlap)
@MeLa: KZ közlése szerint jövőre nem lesz semmilyen női vb az olimpia miatt
@advocatusdiaboli: azért ne hidd, hogy olyan könnyű lesz visszajutni, a szlovénok még erősebbek, mint mi, és ráadásul otthon játszanak majd. Ha feljutnánk, az nagyobb csoda volna, mint a tavaly Japánban.
Ha most feljutnánk, az majdnem olyan lenne, mintha A-csoportban maradtunk volna, vagy legalább is ott volna félúton a tavalyi győzelem és az A-csoportban maradás között.
A téli olimpiára hogyan lehet kijutni?
@Horiko: Köszi! Pedig a fehérváriak megérdemelnék. Meg mi is, akik a Volán meccseire vagyunk kiváncsiak.

Köszönet azoknak, akik KIS PÉNZből NAGY HOKIt csináltak.
@Tomzone: a 2010-esre már sehogy
Sajnálom én is, de a döntés reális volt. Ha lenne két állandó fedett csarnokunk egy 7-8ezres és egy 15ezres talán meg lett volna az 50-50%-os esélyünk. Amíg ezekben nincs állami döntés addig a lehetséges állami szerepvállalásunkkal nem fogunk semmi sem megkapni, lásd foci EB. (A két pályázat között, azért volt különbség, a hoki esetében nem volt az egész ország meghülyítve, hogy a miénk lesz.)

Jövőre Szlovéniába, mint korábban is, csak pozitívabb eredménnyel :))
@Tomzone: az olimpián 12 csapat játszik, a selejtezőkben 3 csapat juthat ki, mivel a világranglista 1-8. helyezettje automatikusan részt vesz, plusz a házigazda ország. Így ment a 2010-el kapcsolatban. Volt egy első selejtező kör, amiben mi voltunk azt itthon rendeztük, 4 csapat volt, megnyertük, volt egy 2. selejtező kör 4 csapattal, az 1. jutott ki az olimpiára. Mi a 4. helyen végeztünk itt(Lettországban volt amúgy).
@Rosisperguin: bár nem voltam ott a szavazáson, de szerintem a folyamatos A csoportos tagság volt a döntő, nem az, hogy miert nincs kész még a csarnok Fehérváron. Nem lett volna sokkal nagyobb esélyünk akkor sem ha már kész lenne az Alba Aréna.
A csoportos VB rendezéshez, stabil A csoportos csapat kéne, mert a szív, meg a lelkesedés ide kevés. Ha semlegesként kéne döntenem, akkor én is a fehéroroszoknak adtam volna, mert ők érdemelték meg legjobban a pályázók közül: Van KHL-es csapatuk, stabil A csoportos válogatott, jó csarnokok, amik a VB-től függetlenül is készülnek.
Majd pár év múlva ha ott leszünk az A csoportban, akkor lehet esélyünk.
Most kicsit tényleg jegelni kell a dolgot, mert elég sok pénz elment az előzetes tanulmányokra, tervekre, promócióra. Inkább fektessük be a sportág fejlesztésébe, aztán ha ott még előrébb lépünk, jöhet megint a pályázás. De ahhoz jégcsarnokok is kellenének, nemcsak multifunkciós, hokira szökőévente használatos Alba Aréna... Fehérváron a hoki többet érdemel! Ez főleg a szponzoroknak szól!
Várható volt ez a döntés. Nincs ezzel semmi gond. Arra azért kíváncsi leszek, hogy a következő VB alkalmával megemlékeznek-e a magyarokról, hopgy "bezzeg akkor milyen hangulat volt, mikor itt voltak..." :))

Irány tehát Ljubljana, lehet kezdeni szállás után nézni. Összebeszélünk előtte vagy meglepetés szerűen találkozunk majd ismét ugyanabban a hotelben? :))
Tényleg várható volt de emiatt sem kell letörni szerintem.

Először minimum 2 évet egymás után le kell húzni az A-ban, kicsit erősíteni a sportdiplomáciánkon aztán újra megpróbálni.
@advocatusdiaboli: Nagy ország, nagy lobbi? Ez egy hülyeség. Fehéroroszországban kb. 9,6M ember él, tehát, valamivel kevesebb, mint nálunk. Az ország területre kétszerese hazánknak, de a nemzetközi súlya jóval kisebb, hiszen egy elszigetelt, diktatórikusan vezetett állam. Hogy nagyobb múltú jégkorongnemzet, mint mi, és valószínűleg nyomták őket az oroszok, az viszont valószínű.
@D. Gromov: Szia! Köszi a választ, ezen azért meglepődtem... 12 csapat játszik a többi meg...
Az meg egy VICCCC!!!,hogy összesen 170 millió forintot szavaznak meg az magyar hoki utánpótlás támogatására!!! Na ne már, akikkel fel akarjuk venni a versenyt, azoknak egy játékosa is többet keres pár hónap alatt ennél!!! Na ezen kéne elgondolkozni a magyar vezetésben. Vagy akkor ne várjuk,hogy odaférhetünk a tűzhöz túl sokszor, mert mindig nem lehet lelkesedéssel pótólni az ilyen hiányosságokat...
@Horiko: lehet hogy kritikának hangzott a hozzászólásom, de nem az volt a célom. Én nem sorolom az állandó fedett csarnokok közé a Budapest Arénát se és amennyit tudok róla a leendő Alba Arénát se lehetne idesorolni.
@Rosisperguin: "nem volt az egész ország meghülyítve, hogy a miénk lesz"

és nem is nulla szavazatot kaptunk :)

viszont a második arénát még ők sem kezdtél el építeni
@M.Lac: A FanZone sátorban találkozunk :)
Hát én kvra mérges vagyok! Kapják be! Eddig azzal etettek minket, hogy nem játszottunk az A csoportba, most meg már legyünk stabilan A-ban, hát menjenek a pics*ba! Nem is csodálom, hogy nem pályázunk mostanában, teljesen felesleges. Ilyen költségvetéssel ennyi mindent elérni maga a csoda, gratula annak aki dolgozott rajta. Csak annyit tudok kívánni, hogy nekünk is legyen egy hokibuzi miniszterelnökünk mint a Fehéroroszoknak és akkor talán sikerül előrébb lépnünk!
@MeLa: Ha van aki beleölne pénzt, akkor idén is lett volna női VB, de olimpia évében eddig sem volt.
@Diewith: nem hiszem, csak remélem... :)

@Negatív Figura: a "nagy országot" a jégkorong vonatkozásában, nem a geopolitikai vetületében értettem, így tökéletesen egyetértek veled...
@Rosisperguin: jah nem hangzott kritikusan. Csak elmondtam, hogy szerinem a döntésben ez nem játszott fontos szerepet. Lehet, hogy rossz hangnemben válaszoltam, bocs, egy kicsit fel vagyok dulva:) Elvégre illene már Fehérvárnak is építenie egy normális csaronokot, Veszprémben meg tudták valósítani, nem értem fehérváron miert nem sikerült ennyi idő alatt.....nah megyek.. kezdődik a meccsem hajrá Russia!
Nem kell elkeseredni,hanem el kell hozni a C csoportos U20-as VB-t.Ezzel is előbbre leszünk a tapasztalatszerzésben.
@M.Lac: Majd az Exit Tours megszervezi... :D

Szerintem nem ártana összebeszélni, és félig-meddig szervezetten nekivágni.
@Diewith:
"yzért ne hidd, hogy olyan könnyű lesz visszajutni, a szlovénok még erősebbek, mint mi, és ráadásul otthon játszanak majd. Ha feljutnánk, az nagyobb csoda volna, mint a tavaly Japánban.
Ha most feljutnánk, az majdnem olyan lenne, mintha A-csoportban maradtunk volna, vagy legalább is ott volna félúton a tavalyi győzelem és az A-csoportban maradás között."

Ezzel azért nem teljesen értek egyet. Tény, hogy picsa nehéz lesz, de nem nehezebb, mint volt Szapporóban, és nem lenne nagyobb barvúr, mint az A-csoportos bentmaradás (vagy a félút).
Kint voltma két éve a Szlovénok elleni meccsen (is). Valóban akkor nem volt túl sok esélyünk. Bár ha Kovács Csabi lövése az elején bemegy... De vegyük már figyelembe, hogy akkor a Volán még nem szereplet az EBEL-ben. Az akkor asszem 1-4-es végerdmény most nem lenne reális (főleg ha most nem jön Kopitar), sokkal inkább egy szoros ki-ki meccs, amiben sok fog függeni attól, hogy a bírók mennyire nyúlnak majd bele.
Tény: nem mi leszünk az esélyesek (nem lesz egyszerű a brit és lenygel meccs sem), de ha két éve az esély 60-40%, vagy még nagyobb volt a szlovánok javára, akkor ez most szvsz 55-45%-ra cökkent legalább, ha nem kissebbre.
Két éve Tivoli, jövőre Tivoli! Én megint ott leszek!
HAJRÁ MAGYAROK!!!
@Skyblue: nem azt mondtam, hogy akkora csoda lenne szlovéniában feljutni, mint amekkora lett volna ha az A-csoportban maradunk.
Hanem nagyobb csoda a Szapporóinál, és egy kicsivel kisebb attól, mint ha A-csoportban maradtunk volna. Szóval a kettő között.
Kopitár meg egy ember, a jégkorongot meg kicsivel többen játszák, szóval, attól, hogy lehet, hogy nem lesz ott Kopitár az nem jelenti azt, hogy sokkal könnyebb dolgunk lehet.
Sebaj megyünk ljubljanába és megpróbáljuk kiszurkolni a fiúkból a feljutást, megint :)
Kopitarral v anélkül is erősek a szlovénok, de ha ellenük is tudunk úgy játszani mint a VBn a szlovákok v a fehéroroszok ellen, akkor reális sanszunk van rá, olyan (szerintem) kb 40%, azért nem 50% mert ott a szlovénok rutinja, hm-hm...
nehéz ügy ez, amúgy szeretném felhívni a figyelmet a lengyelek csapatára is, akik szintén jó játékerőt képviselnek és velük is meggyűlhet a bajunk, és nem csak nekünk hanem nyugati barátainknak is, szóval azért ez is 3esélyes történet, de zárszóként csak annyit mondanék: Hajrá Magyarok!
Rendezésben is A-csoportosak vagyunk, nem ebben kell fejlődnünk, a szurkolóink az A-csoportot is felülmúlják. A csapatunk pár éven belül (akár 2014re) stabil A-csoportos lehet. Az országgal van a baj, hogy itt leszarják a sportot, csak a foci kap pénzt, támogatást, elismerést,de mire? Tulajdonképpen mindenki mindent leszar,csak több pénze legyen, undorító ország ez, az emberek miatt. Persze vannak csodás kivételek, mint pl. a mi "kis" Csapatunk, a mi kis Családunk! :)

Továbbra is sírva vigad a magyar.
@Diewith:
Hát hidd el, hogy két éve igenis rohadt sokat számított, hogy ott volt Kopitar az első sorban! És továbbra is azt mondom nem lenne nagyobb csoda a feljutás, mint Szapporóban (dehát két különböző ember vagyunk, lehet más a véleményünk, ez így normális).
@Skyblue: Ez igaz én is emlékszem, h horváth andrisék ketten se bírták nagyon megállítani, a hosszún meg pont emiatt érkezett az üresbe a másik csatáruk és a keresztpasszot nagyon bevarrta...
de hát ő se játszhat mindig jól, nem? ;)
@MeLa: Női jégkorong VB-t soha nem rendeznek olimpiai évben. Remélhetőleg 2011-re pedig kitalálnak valamit, mert válogatott esemény nélkül csonka a szezon... :(
Amikor a divizió 1-es esélyeket latolgatjátok, ne felejtsétek el, hogy valószínűleg 5 győzelem kell a feljutáshoz. Ezért lehet sokkal nagyobb bravúr a feljutás, mint akár a bentmaradás lett volna. (Csoprotmeccseken akár 1 győzelemmel meglehetett volna.)
Egyébként ugye volt csapat, amelyik 2 győzelemmel esett ki a legjobb 16-ból...

Az IIHF meg nem tudom, mitől várja, hogy népszerűbb legyen a jégkorong a világban, ha csak néhány ország rendezhet... A fociban a kontinensek rotálását el tudja viselni a mezőny (akár 2 rendezővel is), itt is lehetne a kicsiknek esélyt adni.
Mert az marha izgalmas ám, hogy a svédek és a finnek 2 évig otthon játszhatják a vb meccseiket... Biztos ez a sportág érdeke.
@Knapp: hát a fehéroroszok mint kicsik megkapták az esélyt. ez az első vb-jük. mi is meg fogjuk kapni előbb-utóbb.
@D. Gromov: Azért kíváncsi lennék, hogy a négy sikertelen pályázat mennyibe is került...
@D. Gromov:
A fehéroroszoktól nem is sajnálom a rendezést. :)
Egyébként meg a németek 2006-ban divízió 1-ben voltak, most a kieséses körben, 2010-ben meg rendezhetnek. Talán nem a Papp László Arénával, hanem a Puskás Ferenc stadionnal kéne pályáznunk, hogy lássák, mi is mennyire értjük a hokit... :)
Szlovéniába is elmehetnénk számosan...
Hallottunk híreket arról, hogy a britek inkább a hollandiai csoportban játszanának, és a japánokkal cserélnének.
Igazából nekem pl nincs bajom azzal, hogy a F.oroszok kapták. Nagyon jó csapatuk van, szimpatikusak is voltak, pl egyáltalán nem néztek le minket, és hát a háttér...

Hiába akarjuk kikerülni a politikát, a sikeres jégkorongnemzeteknél iszonyú módon meglátszik, az, ha felülről is támogatják a sportot. És nem is kell a nagyokat említeni, elég megnézni Lettországot, aztán pont a F.oroszokat, és van egy fogadásom arra is, hogy Kazahsztán is előbb utóbb oda ér a nyomukba. És akkor az oroszokról télleg nem is beszéltünk, Medvegyev elvtárs mit meg nem tesz a hokiért...

És amíg nálunk ez a politikus garnitúra van ( s be is fejezem már, mer kapok egy 2 percest:), amelyik még egy szaros 100millát is megvont az egyik sikersportunktól, addig Fehéroroszokhoz nem hogy közeledni nem fogunk, hanem kazahok, meg szlovének is csak úgy elröppennek mellettünk, csak pislogunk majd.

Ne nekem legyen igazam.
@kerusz:
Még jó, hogy nem a kanadaiakkal akarnak cserélni... Szerintem ez nem kívánságműsor kategória. Elvileg a helyezési számok alapján automatikus a beosztás, nagyon meg fogok lepődni, ha ezt a britet kibulizzák. Nem is lenne sportszerű.
Isten hozott mindenkit a földön ismét:(((( papírforma vb szereplés, papírforma pályázati döntést. jövőre megint álmodni szeretnék:)
Elcsíptem egy interjút Ocskayval(Fehérvár TV)az orosz meccs szünetében. Azt mondta terveznek egy új pályát de az csak edző csarnok lenne, a régi csarnokot viszont korszerűsíteni fogják.
EBEL kezdési időpontja is szóba került, idén Szeptember 11.-én kezdődik.
És ezért adtuk fel a jövő évi Div. I. rendezést. Rohadtul megérte. Most komolyan, ennyire nem voltak képben az erőviszonyokat illetően? Mire számítottak?

Ez így egyben (a Div. I. feladása és ekkora bukta a szavazáson), mondjuk ki: nagyon nagy baklövés, komoly sportdiplomáciai kudarc.
Én kérek elnézést! Már most, magam miatt!
Ez várható volt!

Én megértem Fehérvárt (ráadásul 1992-1995 között jártam le-elsők közt a nagy csodát megízlelni-). De ami itt van??? Nonszensz! Én is voltam 18 éves, de akkorát kapnék...ha meg idősebb? Beradarazott!

@Von Siebenbuergen: Te miről beszélsz?

1) a DIV I-re nem jelentkeztünk: na bumm, mi történt? Azért a DIV I rendezés közelében sincs a nagy VB-nek, ráadásul a szlovének is jelentkeztek. Náluk volt 2 éve, nálunk az elmúl 8 évben 3szor is... Ki tudja, hogy nekünk adták volna egyáltalán.

2) a VB előtt felmérni, hogy vajon mi lehet a vége, nehéz. Ha nem próbálod meg, sosem fog összejönni. Lássák csak, hogy akarjuk, csináljuk és dolgozunk rajta. Ennyi erővel kár lett volna feljutni is, mert az esélyek ellenünk szóltak (mármint, hogy valószínűleg kiesünk)?

3) ha nem jutunk fel (öööö vissza) jövőre, akkor jó eséllyel megpályázzuk és talán meg is nyerjük a rendezést a köv. évre.

4) a feljutási esély és a rendezés helyszíne nem feltétlen van kölcsönhatásban egymással...
Na jó, tudjátok mit, kapják be az IIHF vezetői, élén René barátunkkal! Nem az előre jósolható eredmény miatt..., hanem azért mert a kasztrendszer az ő világuk...abban érzik jól magukat...Hogyan egyél, hogyan aludj, hogyan viselkedj, hogyan csináld, hogy nekem jó legyen, mit tegyél ahhoz, hogy beengedjünk az előcsarnokba, és benézz egy kicsit...A fehéroroszok jók, megérdemlik! René Te pedig tudtad, hogy mi lesz az eredmény, mert alapjába véve egy sunyi alak vagy...pontosabban nem sunyi, csak beleszülettél a jóba, és így könnyebb osztani az észt, mint a támogatást...
@bruins: Ha sikerülne visszajutni jövőre, akkor Szlovákiában asszem elég komoly hangulat lenne:D
Akkor majd megmutatjuk nekik miről mondtak le azzal hogy a fehéroroszoknak adták a rendezés jogát:)
@livematches: Tudom, én is ott voltam;)
De nem hiszem hogy merészet állítok azzal, hogy Pozsonyban vagy Kassán minden magyar meccsen teltház, 99%ban magyar drukker lenne kinnt:)
@KCs: ???
Azért nem kell ennyire negatívnak lenni. Kockázat nélkül nincs üzlet, megpróbáltuk, nem jött össze, és nincs itt a világ vége.
egyébként szerintem fantasztikus eredmény, hogy 24-en ránk szavaztak annak ellenére, hogy épp kiestünk. Ez is azt mutatja, hogy egyre jobban bíznak bennünk és pozitívnak látják a kilátásainkat.
Menjünk rá a gombfoci EBre, hátha megkapjuk...
meg a gombfoci EB-t sem kapnank meg garantalom az igazsag az hogy egy palyazatot a magyarok nem megcsinalni akarjak ha nem lenyulni a sok penzt sajnos ez mindenben igy van ilyet bedobni a koztudatba hogy hockey vb-t akarnak rendezni hat rohogo gorcsot kaptam kb annyi esely volt ra hogy en asztronauta legyek,persze sokan mar ebbol a hihetetlen fogalombol is rengeteg penzt csinaltak a szaharaban sem lehet vitorlazni
igen, ez várható volt.
szép szép a 24 szavazat, de a sok okos közgazdászt, szakértőt, szabadkőművest evvel nem lehet meggyőzni az állami támogatásról.
Ők csak a számoknak, statisztikáknak hisznek...

Ne legyen igazam!
@jágör68: Vegyünk egy-két tankot...:))
Amúgy az eredmény borítékolható volt. A VB rendezéshez nem elég, ha a szurkolók fantasztikusak és a csapat kiteszi szívét lelkét a pályára, kellene egy kis elnöki szintű sportdiplomácia is , ami ma nagyon nincs meg:(((
Mit gondoltok, miért a vb idején kellett megtudjuk, hogy csarnokokat zárnak be?

Ez meglehetősen negatív kampányként hatott szerintem.

ezt a vb-t Magyarországon is sokan nem akarták

a Fehéroroszoknak pedig kényelmetlen lesz az ők kis jól müködő rendszerük miatt.
lásd vízummentesség.

a foci EB-t elvitték az ukránok; az euróvíziós táncdalfesztivált az oroszok; most a jégkorongot a fehéroroszok. hát van egy szláv offenzíva sport és kulturális vonalon (az olajdollárokból, mert ezt is vlsz. az oroszok lbbizták ki a fehéroroszoknak), kétségünk ne legyen.
süti beállítások módosítása