HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Welcome To Ice Hockey Country

2009.05.07. 17:04 hello turiszt

Üdvözöljük Jégkorongországban! Ez a mottója az idei jégkorong-világbajnokságnak, és a derék svájciak mindent megtesznek azért, hogy megmutassák: országuk tényleg rászolgál erre az elnevezésre. Ma délelőtt rövidet sétáltunk Bern óvárosában, fotóztunk is, megmutatunk néhány felvételt. Találtunk egy borboltot is, erre a témára is fogékonyak vagyunk, különös kirakatáról jó sok képet megnézhetnek hajtás alatt.

22 komment

Címkék: vb bern

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milyen büdösek lehetnek azok a borok!:-)
Igazán jó kis hely Svájc... Egyszerűen gyönyörű- bár az árak még az amcsi és ausztrál szurkolókat is meglepték, akikkel együtt laktam- bár ők ugye Európára- mint EGY helyre gondolnak... Ja és a 10.000- es kis városkában (Zug) is épül a 3- 4 ezres jégcsarnok! Nagyon rákattantak a jégkorong- témára
Ez szep. Zurich belvarosaban nem nagyon botlottam hasonlokba. Ott nem vittek tulzasba a reklamot. S a Zurich-Bazel vonaton a kaller neni eleget hepciaskodott, amig megertette, hogy a belepojeggyel legalisan utazok a kiindulohely es a palya kozt. Azt hitte igy akarjuk beutazni egesz Svajcot.
@csaboti: Márpedig én ezt csináltam végig:DDDDDD Na jó, Luganoba azért megvettem a jegyet, oda kicsit necces lett volna lemenni a meccsjeggyel... Bár csak odafele botlottam ellenőrbe
@Tillasz: üresek az üvegek, meglepne, ha svájcban eladnák a büdös borokat :)
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni olyan ügyben, hogyha tudtok a nemzetközi szövetség honlapján kívül olyan oldalról, ahol vannak VB-n készült fotók, azt légyszi osszátok meg velem! Zürichben készült rólunk egy csomó kép, hátha felrakták valahová! Köszi!
@csaboti: Én hiába kerestem a hazaúton a jegyem, nem találtam (persze később meglett: a zsebemben volt...), de sikerült lealkudnom a büntetést a kalauz néninél 80-ról 10-re:) De valahogy az egész ország nem a szivatásról szólt: rendőrökkel fotózkodtunk, a kidobók nem akarták gerincemet törni mindenáron (itthon ez már az első órában meglett volna), és nem hiszem, hogy ez csak a VB-nek szólt. Mostmár csak arra leszek kíváncsi, hogy megvágnak-e a kicsit későn vásárolt autópálya-matricáért..
Köszönjük a képeket, de szivesen meginnék most egy jó pohár vöröset! A kirakatrendező vicces formáját hozta.
Mi egy Plazaban voltunk Bernben, ahol kapus maszk kiállítás volt. Nem is akármilyen. Még Tretyak eredeti meze is ott van vitrinben. Nem semmi. Majd töltök fel róla képeket, de csak holnap.
@facsipesz: asszem ott voltam a 10 frankos jegyvasarlasnal. Ha jol emlekszem a telodat is akkor hagytad el, nem? Igy maris dragabb az egyenleg...
:)
dob, paroka megvan?
@jágör68: Mi is Lausanne és Zurich között utaztunk ötször.. sose volt gond az ellenőrökkel.. volt amelyik a mez láttán a jegyet se kérte...
Kis történet Klotenből: 3-an mentünk 6 jeggyel, megnéztük a Magyar-Osztrák után a Szlovák-Finn-t is.
Amikor beléptettek minket az első meccsre véletlenül eldobták a jegykezelők az egyik esti jegyet is... Ezt csak akkor vettük észre, amikor már ketten bent voltunk a másodikon, egyikőnket nem engedték be, mert nem volt jegy. Addig-addig szervezkedtek, hogy kerítettek egy új jegyet teljesen ingyen... Csak annyit mondtam a jegykezelőknek, hogy: Danke schön, Fair-play Country...
A két helyszín között jelentős különbség volt-van. Kloten egy családias hely, maga a csarnok "kényelmesebb", be lehetett vinni bármilyen italt, ha a bejáratnál átöntötted pohárba, amit persze adtak. Én mondjuk egy idő után már egy unikumos üveggel a kézben is besétáltam a szurolói sátorba.
Bern egy kicsit ridegebb helyszín-bár nagyon szép a város. Itt aztán "komoly" kerítéses beléptetés van már a szurkolói részre is, italnak poharat nem adnak, 3 deci ásványvizet nem tudtam bevinni.
Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a Bernben a magyar-német előtt ingyenjegyeket osztogattak, bár a dílerektől amúgy is piti pénzekért lehetett jegyet venni. Megjegyzem egy Kloten flyers meccsre drágább a belépő,mint egy relegation rundra.

Összességében Kloten sokkal barátibb. A szervezés, a hozzáállás a biztonságiak és amúgy a svájciak részéről jónak mondható, sajnos a szurkolói területek rosszul voltak felépítve az elkerítés miatt, a tv-ken, kivetítőkön sokszor nem ment semmi, és az esti meccsig -majdnem- teljes érdektelenség volt.
@csaboti: Hah, hali! Az vidám kis hazaút volt:) Főleg, hogy kis varázslat is színesítette a dolgot: a zürichi főpályaudvaron ballagtam haza bánatosan, erre odajött egy ismeretlen svájci srác, és a kezembe nyomta a mobilom, mondva, hogy gondolja, az enyém lehet, a vonaton találta. Oh.. A többi cucc természetesen megvan, csak a telefon ilyen elveszős fajta. Két duda bánta csak a svájci kiruccanást, amit a biztonságiak elszedtek. Azt mondták: hangos. Hát ha szerintük az..

Ha már kis sztorik: srác elejtette a sörét Bernben az egyik kisebb sörpult előtt. Fél perc alatt csapoltak neki újat, ingyen, csak úgy, hogy "Welcome to Switzerland"..
@LBogár: Nagyon király ez a galéria, átadja a fílinget rendesen, köszi, hogy megosztottad velünk!
Zürichben semmi reklám vagy ilyesmi nem volt. Csak abból tudta bennfentes, hogy hokis mezben rohangásztak emberek az utcákon meg sörözőkben.

Ezért is nagy volt a nyugi. Szerintem sokkal több reklám kellett volna. Így csak ICE-HOCKEY village Kloten inkább...

A helyi újságban mondjuk mindig volt cikk az eseményről. A Magyar csapatról és szurkolókról egyaránt. A vonaton azt olvasgattam meccsre menet.

Az összes biztonsági, rendőr, katona teljesen rendes és korrekt, mosolygós volt. Dicséret érte! Bár az egyetlen incidens napon (HUN - SVK) egy biztonsági sem volt a közelben, akik rendet raktak volna.
Sajnos én nem jutottam át Bernbe, de Klotenben minden utcai zászlón - és az volt 50 m-ként - a Welcome To Ice Hockey Country volt.
A szemben lévő pékségben pedig a kirakatban kint volt a legközelebbi mérkőzések időpontja, az országok zászlajával egyetemben. Ja és egy kanadai és svájci mez is lifegett ott.
@M.Lac: Akit érdekel a berni sisak kiállítás képei, itt megtekintheti:

www.bluebrothers.eu/images/galeria/sisak/index.html
@M.Lac: huh, ez nagyon jó! Köszi, hogy közkinccsé tetted!
@MeLa: ez azért egy kicsit dühítően magyaros.
süti beállítások módosítása