HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pat Cortina: Utána elvesztettük a fejünket

2009.05.01. 19:38 hello turiszt

Nem tudtunk megbirkózni a győzelmi kényszerrel, mondta a magyar szövetségi kapitány az osztrákok elleni 0-6 után. Az ellenfél mestere szerint az első gól nagyon jókor jött.

Lars Bergström osztrák szövetségi kapitány: "Ha egy csapat 3-szor veszít sorozatban, nem könnyű a következő meccs. A magyarok jól kezdtek, volt néhány nagy helyzetük, kaptak néhány emberelőnyt, de a jó kapusteljesítmény segített bennünket. Azt első gól nagyon fontos volt, és nagyon jókor jött, a második gól után pedig uraltuk a meccset. A második harmadtól hatékony volt az emberelőnyös játékunk is, ez eddig nagyon rosszul ment nekünk a vb-n, de most három gól is fórból született. Kicsit tartottunk a meccstől, de az első találatunk után uraltunk a játékot.

Pat Cortina: "Az osztrák válogatott nagyon hatékony játékot játszott, jókor lőtték a gólokat, az első harmad végén az elsőt, a második elején a másodikat, utána elvesztettük a fejünket, mentünk előre, mindenki a saját feje után, de nem gondolkodtunk. A csapat nem volt kompakt, nem volt meg az előre megbeszélt játék - a jó védekezés az alap, aztán a csapat együtt mozogva megy előre -, olyan volt, mintha a játékosok azt gondolták volna: majd ő megszerzi a korongot, akkor én most megyek előre. Elveszett a tömör csapatszerkezet, nem tudtunk megbirkózni a győzelmi kényszerrel, az előző három meccsen az eredmény nem számított. Katasztrofális volt a védekezésünk."

Tokaji Viktor: "Elfeledkeztünk a védekezésről, mindenáron gólt akartunk lőni, de fejetleneül mentünk előre, sok volt a könnyű helyzetben elkövetett hiba is. Az esélyek a bent maradásra csökkentek, de soha nem fogjuk feladni. Fáradtaknak éreztük magunkat fejben is és fizikailag is, hiába volt a pihenőnap, úgy látszik, most értünk el a holtpontra."

45 komment

Címkék: magyarország vb ausztria a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arra mindenesetre kivancsi leszek, hogy mennyivel fog csokkenni az elkovetkezokben a hblog olvasottsaga :]
Nem baj srácok, így is büszkék vagyunk Rátok!!! Sajnos ez is benne volt! Ennyi nincs a két csapat között a realitás kb 2-3 gól, Ne felejtse el senki, hogy az mégnagyobb csoda lenne ha bent maradnánk mint, hogy feljutottunk az A csoportba!
nem fog csökkenni, sosem adjuk fel. Ha meg valaki ezútán elfordul a jégkorongtól, az nem is szurkolt eddig se nagyon.
Tokaji nyilatkozata után, ("soha nem fogjuk feladni") csak ismételni tudom magam:
Az nagy butaság, hogy kihajtottuk magunkat a csoport meccseken és itt már fáradtak voltunk. Ez csak a focistáknak mentség, ha szerda szombat ritmusban kell játszani. Ezért volt jó, hogy a Volán az EBEL-ben heti 3 meccset játszott.
Én még komolyan reménykedem a bent maradásban. Ugyanis a szlovák és a fehérorosz meccset mindenki láthatta. Az megtörtént, nem csak álom volt.
ÜZENEM A CSAPATNAK, hogy legyen az a minta, a mai meccs pedig legyen a "kivétel erősíti a szabályt"!
FIÚK! A szlovák és a fehérorosz csapat sokkal erősebb mint a dán és a német csapat. Tehát nem változott a cél: Bent maradni, mert itt a helyünk!
Hajrá Magyarok! Hajrá Magyar Hoki!
nem baj srácok, holnap lehet javítani a dánok ellen, aztán Németország ellen egy szép búcsú, és ha sors is úgy akarja, lehet, hogy nem is lesz az búcsú.
Mindenesetre gyorsan el kell felejteni ezt a meccset. Legközelebb ha itt játszunk ezen az A-csoportos vb-n, már foglyuk tudni, hogy mire kell odafigyelni.
@Tábornok tizedes: reméljük, hogy az elmúlt másfél évben megszokta már mindenki, hogy a reggeli kávéja mellé nem újságot kell olvasni, hanem jégkorongblogot.
@DominiKing: Ha csak ezen múlna bentmaradás, hogy úgy játszunk mint a fehéroroszok és a szlovákok ellen az jó volna.
Képesek vagyunk úgy játszani, és az alapján hozhatjuk a két meccset, de mind ez nem biztos, hogy elég, a többi eredménytől is függünk.
@fradigy: jó, hogy szólsz. ha nem teszed akkor én már holnap megnéztem volna a magyar-dán meccset. :D
@Diewith: Ha megnyerjük a két hátralévő meccset, akkor majdnem biztos bent maradunk. Ugyanis az osztrákok, a németek és a dánok ellen nem szereznek 3 pontot.
ez igaz, de a németek lehet, hogy leadják az osztrákoknak, de inkább ne számolgassunk, mert eddig nem jött be, a legnagyobb esély arra van, hogy egyáltalán nem szerzünk pontot, vagy talán egyet
@Tábornok tizedes: @kerusz: Én a saját nevemben annyit tudok mondani, hogy a KHL-es cikkeimnek nem az a célja, hogy minél többen rákattintsanak, hanem az, hogy kiszolgáljam a KHL-es igényekek. Akárhány ember is legyen rá kíváncsi.
Holnap indulunk Zürichbe.Mert szeretjük a hokit,mert olvastuk,hogy ott jó magyarnak lenni,mert azok helyett is szeretnénk szurkolni élőben,akik nem tudnak elmenni Svájcba,mert még nem dőlt el,hogy melyik csapat fog kiesni,mert hisszük,hogy a csoda folytatódik,mert TI tartjátok a lelket bennünk!!
Innen lesz nehéz...
Mindenki hajtson, aztán jöhet a megérdemelt pihenő. A mai meccs nagyon fájt, de végülis ez minden sportban benne van.
Hajrá Magyarország, Hajrá Fiúk!!!
nem is kell őket bántani, hiszen egy rossz meccs mindig benne van egy hosszú sorozatban, és azért ne felejtsük el, hogy az A-csoportban vagyunk.
Még mindig fura amikor halljuk, hogy milyen csapatokkal játszunk, évekig japánnal, a brittekkel, litvánokkal és még sorolhatnám kikkel játszottunk, most meg kanada, szlovák, de még az osztrákok is, óriási nevek
@rihiranta&rantasila: Nagyszerű hozzáállás, éljen a magyar jégkorong!
sejtettük, h. nehéz lesz, nem szabad szidni őket emiatt.
Nem történt csoda - ennyi.

19!
Sok ember most jön haza én meg holnap indulok el a világbajnokságra.Hajrá Magyarok!
@rihiranta&rantasila: Ez az! Hajrá gyerekek!!!


Károgok menjenek sunyiba, ma sz@r napunk volt ennyi...ilyenkor általában Csicsó tudta ráncbaszedni a fiúkat, most majd valahogy másképp lesz.
@Tábornok tizedes: Jaj! Ezt most miért kell? Számolj el 100-ig!
Szar volt! Ez van! Néha ez is bejön! Ezt a csapatot csak szeretni lehet! -téged nem! rosszindulatú vagy, mint egy tumor! ki kell vágni!-
Ők már nyertesek,hiszen az álmuk vált valóra. Játszottak a legnagyobbak ellen.Mi már nyertünk, hiszen láttuk játszani ŐKET alegnagyobbak ellen! Mi kellhet még?
A szurkolók legalább tudják mi az a rotáció. :-)))
Mire ez az elkenődés ?

Az egész kicsit olyan mint az EBEL szezon verjük a Salzburgot, KAC-ot aztán kikapunk a Gráztól...

Semmi gáz most jön a 2002 vb. visszavágója ,ha nyerünk akkor és a németek nem adják le meccset a nyelvrokonoknak (amit most az ottani sajtótól kapnának azt úgysem teszik ki az ablakba), akkor még bármi is lehet.
Ha meg nem, jövőre jön a japán ukrán vagy a szlovén lengyel páros és 2011-ben ismét itt vagyunk.
Én még mindig nem hiszem el, hogy itt vagyunk!
MINDEN TISZTELETEM MINDENKINEK, AKINEK IS KÖZE VAN A HOKIHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@hüjeliba: jaj a másik bejegyzésben említettem a Grazi meccst én is akkor ezekszerint nem csak én emlékszem rá, akkor ott ugyanilyen holtpont volt mint mai meccsen.
holnap reggel mi is indulunk!:)
a fiúknak üzenem, hogy nem az eredmény a fontos, én nem azt várom a vb-n, hogy bentmaradnak, hanem hogy megajéndékoznak minket néhány felejthetetlen pillanattal, ezt már jócskán megtették!
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Azok az úriemberek akik lezárták a megyeri úti létesítményt szégyent hoztak az országra, a jövőben majd kiderül kik voltak azok akik megakadályozták a hokispalánták fejlődését, nem öltönyben kell járni, hanem segíteni a hokis palántákat mindenben, hogy ha felnőnek büszkén mutathassák, hogy igen, ezen a pályán kezdtem el.
Szerintem gyorsan felejtsük el ezt a mai meccset! A Dánok és németek ellen pedig küzdjünk, mint egy oroszlán! Nem is oroszlán! Inkább mint a farkasok, hiszen ők csapatként küzdenek és tudják, hogy egyedül nem érhetnek el túl sokat. Ti pedig srácok azért vagytok most ott ahol vagytok, mert csapatként küzdöttetek eddig. Tegyetek hát így ezután is! A szurkoló pedig azért szurkoló, mert mindig megbocsát! Hajrá Magyarok!
Ha mégegyszer valaki azt írja, hogy a 3-4 gól reális a két csapat közt menten frászt kapok. A többit kitöröltem mert elszámoltam 3-ig...
Akkor is jók vagyunk! MAGYAROK!
Néha pedig fáj. Ilyen az élet.
@emilio: Erről már napok óta csak non public híreket olvasok!
Van valahol hivatalos is?

Szerintem egyébként a vébé után sokan lemondják a válogatottságot és egy fiatalabb, rutintalanabb, de nagy jövő előtt álló csapattal próbálhatunk majd visszajutni az elitbe. Ha két vagy három év múlva sikerül ez, akkor sincs probléma, ráadásul sok tehetségünk akkora már nemzetközileg is beérhet. Szóval nincsen nagy tragédia, élvezzük ezt a tornát amíg tart, aztán úgy is jönnek az újabb célok. Hajrá Magyarok, hajrá fiúk!
Mai nap megjelent az UTE oldalán is, remélem lesz valami megoldás hamarosan
utehoki.hu/index.php
még életemben semmilyen sportág híreit eddig nem figyeltem, pedig már elmúltam harminc - most mégis azon kapom magam, hogy izgatottan nézem ezeket a meccseket és naponta többször olvasom a blogot :-) és nem kedvetlenít el a mai eredmény sem. hajrá fiúk! fantasztikus, amit elértetek!
Üdv, démosz!

Köszönet a fiúknak, köszönet a kint szurkolóknak. Kevés ilyen élmény ért életem 39 évében, mint amikor a vesztes meccseink után felállnak a fiúk a kék vonalra és a közönséggel eléneklik a magyar himnuszt.
Szerintem a dánokkal szoros meccset fogunk játszani, mert a páratlanadik meccseken nagyon jók voltunk. A németekkel meg majd csak lesz valahogy.
Remélem nem mondják le sokan a válogatotságot a VB után, szerintem évenként egy sor lenne az ideális, azaz két év alatt meglehetne csinálni.
Ez szar volt srácok. De az edzőre hallgattok és rend lesz a fejekben már vasárnap. Ebben biztos vagyok. Újra kint leszek a meccsen, már alig várom. MAGYAROK... MAGYAROK...
@Tábornok tizedes: nyílván ha lecseng a vb nem látogatják annyian a blogot...
de azért egy osztrák csapat nem canada, nem is volt annyi néző a helyszínen sem. Etől függetlenül, engem mindig a magyar csapat vonz, nem az ellenfél. De vannak divatszurkolók is...
Bencito-nak: a vb után kényszerű (és tényszerű) lesz fiatalítani. Főleg ha mgkapjuk a 2014-es rendezést! Akkora összekell rakni egy ütőképes csapatot, ami fiatalokból áll. Vszinű addig nem is lesz feljutás...

Hajrá Magyarok!
@emu11: jövőre az ukrán, japán, litván csoportból vissza lehetne kapaszkodni... a szlovén-féle csoport kemény dió lenne. (Bent maradni tényleg egyszerűbb dolog, a franciák egy nyamvadt győzelemmel és számos zakóval bent maradnak és 12. lesznek...)
A remény hal meg utoljára, bízzunk és szurkoljunk!
@Rock me Amadeus: amíg Cortina nem fog fiatalítani,nem lesz jövőre feljutás ezzel a csapattal...a feljutáshoz nem lesz mindig szerencsénk ezért addig maradunk div.1-ben amíg nem épül új csapat ami tényleg eléri az A csoport szinvonalát.
Zárójelben kérdezem: (Hol lesznek jövőre a div. 1-es VB-k?)
Bár Németországba szívesebben mennék... Hajrá, Magyarok!
@@@@@:

Szerintem vb után úgyis jön a fiatalítás. Nem tudom pl. elképzelni, hogy Kangyal folytatja majd a válogatottban, ez az ő nagy ajándékuk volt (erről most nem kell újabb vitát nyitni, hogy mi a fontosabb, ez az szmei dolog, vagy az eredményesség), de már nem hinném, hogy Balázs 40 évesen válogatott akarna lenni. Persze a fejébe nem látok.

Szerintem dolgozik jó pár iatal már most is a válogatottal, akik még nem jutottak oda (pl. Sofron), és szerintem az Alba Volán EBEL szereplése is "gyárthat" új tehetségeket, reméljük védőtehetségeket is. Mert ez a vb arra azért rávilágított, hogy ott még van mit fejlődnünk.
@laza6: erről is jövő pénteken döntenek
Gratulalok mindenkinek,aki megtapsolta ezt a produkciot... Siralmas
@jágör68: akik jégkorongoznak, azokak néha vannak szar meccseik. Akik kommenteznek, azoknak néha vannak hülye hozzászólásaik...
süti beállítások módosítása