HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ocskay Gábor: Ott kell lennem, tudom

2009.04.30. 13:48 F. Kapus

Ocskay Gábor, az Alba Volán 19 szakosztály-igazgatója este útrakel, indul a svájci világbajnokságra. Előtte megosztotta a jégkorongbloggal eddigi tapasztalatait, beszélt klubcsapata jövőjéről és az immár a fia nevét viselő jégcsarnok felújításáról.

A világbajnokságról

"Eddig itthon, Fehérváron követtem az eseményeket, de csütörtök éjjel indulok Zürichbe, a következő három mérkőzést a helyszínen nézem. A csapatról és arról, ami eddig történt, csak felsőfokon tudok beszélni. Mindenki a maximum fölött teljesít. Bebizonyítottuk, hogy ott van a helyünk. Nem mondom, hogy mindenképpen a 16 csapat között, de az A csoport végén, a divízió 1 legelején. Ez is hatalmas előrelépés. Ha csak egy-két poszton lennénk kicsit erősebbek, és nemcsak ötven, hanem száz játékos közül kellene kiválogatni a válogatott keretet, tartósíthatnánk helyünket az élvonalban.

A szlovák–belorusz meccs után nem gondoltam volna, hogy ekkorát tudunk játszani a fehéroroszokkal. Reálisan öt-hat gólnak tűnt a különbség közöttünk. Szerencsére oroszos stílusuk, a játékos hoki fekszik nekünk. Nem úgy, mint a kanadai fizikai játék, amikor levegőt nem kaptunk. Nagyon várom már, hogy ott lehessek, bár lelkileg nehéz elindulni. Tudom, hogy nagyon sokszor meg fogja szorongatni a szívem, amit Svájcban tapasztalok majd. Már így is döbbenetes látni, hallani, ami történik. De ott kell lennem, ezt tudom. A csapattal, a játékosokkal, edzőkkel folyamatosan tartom a kapcsolatot.

Amit a közönség művel, arra nincsenek szavak. Többször a könnyem folyt a mérkőzések alatt. Nemcsak azért, mert mély gyászban vagyok, hanem mert ilyen erőt még nem tapasztaltam. A fiam egyik jó barátja, Boros Zoltán, közel 100-szoros válogatott kosárlabdázó hívott fel Zürichből a kanadai meccs után. A párjával volt kint, mesélte, hogy ő még nem szurkolt hangosan semmilyen sporteseményen, de a kanadai meccset végigüvöltötték, beszélni alig tud. A média is szuperül áll a csapathoz, elképesztő, milyen sokat foglalkoznak a jégkoronggal, mekkora terjedelemben, és milyen pozitívan. Megdöbbentő, hogy közben azt hallani, hogy az országban két-három jégcsarnok a bezárás szélére került, a jégkorongozókat ki akarják tenni otthonaikból."

Az Alba Volán 19-ről

"Nemrégiben a szakosztály vezetését tájékoztattam arról, hogy akkumulátoraim állapota miatt a következő szezonban komolyabb segítségre lesz szükségem. Eddig Elekes Blankával vittük a munka dandárját, de a jövőben a napi teendőkben két fiatalember is terheket vesz le a vállamról: Gál Péter Pál és Sebestyén Csaba. Májusban hároméves tervet teszünk az asztalra, és a jövő évi költségvetés tervezetét is. Ezekben egyértelműen meghatározzuk céljainkat, és az oda vezető utat is igyekszünk kijelölni. Megyünk az EBEL-be mindenféleképpen. A csapatnak jelenleg 8-10 olyan játékosa van, akit szerződés köt hozzánk. Megfogadtam, hogy a világbajnokság alatt nem zaklatok senkit szerződési ajánlatokkal, hogy mindenki a játékra tudjon koncentrálni. Akire számítunk, azoknak természetesen jeleztük korábban.

Sok hokist szeretnénk a keretben tudni, 25 mezőnyjátékost és 3 kapust. Hogy ebből mennyi lesz légiós, mennyi magyar, attól függ, hogy az általunk kiszemelt hazai játékosok közül hányan játszanak majd itt jövőre. Két teljes sor fiatalt kívánunk az EBEL-be nevezni. Jelenleg az első számú edzőjelöltünk egy remek referenciákkal rendelkező finn tréner, aki jövő hét végén érkezik két napra Magyarországra. Bízom benne, hogy közel kerül csapatunkhoz ez idő alatt. Ha nem, utána még többen is a pakliban vannak. A játékosokkal május 15–20. között szeretnénk megállapodni.

Nagy öröm, hogy az Alba Volán és vezérigazgatója, Tóth István továbbra is kitart mellettünk, segítenek. A város részéről is egységes akarat van, a mai politikai életben ritkaság, de Székesfehérváron 33:0 arányban szavazták meg a képviselők a jégcsarnok felújítását és csapatunk támogatását is. Ezt az erőt ki kell használnunk, és az eredményeinkkel is köszönetet kívánunk kifejezni a támogatóinknak."

Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokról

"Megvolt a borítékbontás az önkormányzatnál, megvan a kivitelező. Jövő hét második felében sor kerül a szerződés aláírására. A terepet május 15-én adjuk át az építőknek. Kicseréljük a teljes hűtőcsőrendszert, amely 32 éves, teljesen új gépészet épül, tehát leválunk a hűtőházról, ahová szintén 32 éve köt minket a rendszer. Ehhez a palánk- és az üvegrendszert is szét kell bontanunk, nem lesz egyszerű, mert minden centinek jelentősége van, szűkösek a helyek. A határidő pedig sürget. Augusztus 1-jén indulnia kell a próbaüzemnek. Ez a korszerűsítés körülbelül százmillió forintba kerül, de elodázhatatlan. Terveink szerint jövőre egy még nagyobb felújítást hajtunk végre, de azt mindenképpen EU-támogatással tesszük. Meg szeretnénk oldani a csarnok klimatizálását. Ha az is sikerülne, a működési költségek jelentősen csökkennének, és állandó hőmérsékletet biztosítanánk a csarnokban, annak ellenére, hogy nem szigetelt az épület."

31 komment

Címkék: magyarország vb alba volán ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó utat Gab'bá! Mi is ma este indulunk, elkél a bíztatás a srácoknak!
Tudom hogy nem ide tartozik, de lehet szavazni a www.iihf.com oldalon, hogy melyik csapatnak van a leghangosabb szurkolótábora!

Eddig mi vezetünk:)

szavazzatok ti is!
Azt nem értem, ha akarnak új jégcsarnokot építeni ott, akkor miért kell a mostanira több 100 milliót költeni? Tudom, hogy a másik még nem biztos, de jövő héten úgyis kiderül, hogy lesz-e 14-ben itt vb.
AZért mert hosszútávra terveznek, így, hogy leválnak a hűtőházról kevesebb lesz a számla, ha megépül a másik csarnok akkor ezt nem zárják be.
Ráadásul a másik csarnok nem jégcsarnok, hanem multifunkcionális sportcsarnok lesz. Vagyis nem állandó lesz a jég (ha jól tudom)
@Paripa: nem épül új csarnok, hanem fejlesztenek. Emlékszünk még a hó alatt leszakadó tetőre, meg a "klimatizáló" propellerre a rolba felőli sarokban.

Fehérváron sajnos ez a toldozás-foltozás kényszerből jött, meg is látszik a csarnokon belül. Egy kis lelátórész ide, másik évben oda, stb. Nem árt egy rendes nagygenerál. Egy dolog (gondolom) biztos fix: a Melegedő büfé akkor is állni fog ha már hírből se lesz hoki.
Sok sikert a csarnokfelújításhoz és a csapatépítéshez!
Erőt, kitartást kívánok az utazáshoz, az ott tartózkodáshoz!
Remélem sikerül a csarnokot ’rendbe’ hozni, felújítani!
Kell a Magyar hokinak az EBEL, nagyon jó hír, hogy 2 új, fiatal sort neveznek, hiszen kell az utánpótlás.
Bár úgy jelenhetett volna meg a cikk, hogy id. Ocskay Gábor ezt és ezt nyilatkozta….
Hajrá Volán, Hajrá Magyarok!
remélem, megkapjuk a vb-t is, és a szeptembertől EBEL-ben játszó fiatalok már a 2013-as A-csoportos csapatba kerülésért küzdhetnek majd :)
Jó utat, sok sikert!

Kiscsicsó biztosan nem szeretne egyedül az "A" csoportban maradni, szüksége van fenn is a csapatra, szóval HAJRÁ MAGYAROK!!!
Csak az a Gál ne kavarna majd ott! "Ténykedett" ő már aktívan a Fehérvár Fc körül is :(
@Host: ez nem az a gál, ha nem tévedek, azt lászlónak hívták
@Host: ember, ez baromira nem az a Gál...
@Host: www.jobbik.hu/gal_peter_pal_kepviselojelolt
róla beszélünk...
Akit Te említettél, ő pedig ez az ember:
www.pepsifoci.hu/node/17662

Amúgy meg jó utat Csicsóbá! Kár hogy haza kellett jönnünk már... :'(
Csicsóbá for Vice-president. (sorry Csicsóbá Ladányi for President)
nem tud valaki stream-et a sport1-hez? mindjárt kezdődik az orosz-svéd...
sport 1 most nem megy a neten.
raisporton wmp-n nézhető:
mms://212.162.68.13/raisport+
Én biztos vagyok benne, hogy a Fiúk mindent megtesznek, de egy ilyen hozzáállás Id. Ocskay Gábor részéről még-még további erőt ad nekik!!!
Még egy óra és útra kelünk :) :) :)
@D. Gromov: Természetesen nem a Vidinél ügyvezetősködő Gál Lászlóról van szó.
@KCs: persze, hogy nem, hát ezt mondtam én is :) vagy nem ezt mondtam? asse tudom már, hol áll a fejem
Nemtud valaki egy oldalt az iihf-en kivül ahol képeket találok vb-röl és válogatottról?
Sziasztok!

Tudna valaki felvilágosítást adni róla, hogy a dán (Zürich), és német (Bern) meccsen melyik szektorban, szektorokban lesznek a magyar szurkolók? Illetve, hogy a meccs előtt vélhetően lesz-e jegy még azokba a szektorokba?

Előre is köszi,

Hajrá Fiúk,

Üdv,

c
Sziasztok!

Az éjjel jöttem haza Klotenból, az élmény leirhatatlan!

Az, hogy mi szurkolunk a legjobban, a leghangosabban, az nem szóbeszéd, mindenki be van ájulva a szurkolásunktól!
Csak 1 példa! Ott voltam a Can- Slo meccsen, majdnem teltház, kis sikongatás, meg do to ho , aztán annyi!
Ha a mieink nem dobolnak ritmust, akár mükorcsolyán is lehettünk volna, pedig ugye, kik játszottak?

Szóval ÓRIÁSI volt, én teljesen legatyásodtam, de méegéri, aki tejeti rohanjon szurkolni! Üdv nektek!
@cuceró: szia cucero....teljesen mindegy hogy hova veszel jegyet,mert nem ellenorzik a svajciak, hogy ki hova ul-all....a magyarok altalaban egy helyre csoportosultak..nem lehet nem eszrevenni bennunket...az allo szektorokba a kijarat feloli kapu mogott mindket oldalon...vegyel nyugodtan allojegyet...
@iceice: Köszi az infót! Abban biztos voltam, hogy észre veszem majd a Magyarokat, még ha egy-két sör le is csúszik Klotenig.
@cuceró: mi mar megint elkezdtunk izgulni....mar csak egy fel nap a meccsig....;-))))) remeljuk jon a felmento sereg is...bar szerintem sokan elmentek....de sokan jonnek is...Ezek a fiuk mindent megerdemelnek!!!!!!!
A bentmaradásért folytatott harcban - szavazások alapján - a labancok vezetnek, ne hagyjuk magunkat!
www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home.html
Üdv!Mi is négyen most jöttünk haza,de elhihetitek még maradtunk volna.Csicsó bá! A bejáratnál csináltak a srácok egy kis kegyhelyet,szívszorító.Aki tud tényleg menjen,mert minden frankot megér!
süti beállítások módosítása