HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország, a szív világbajnoka

2009.04.29. 20:31 hello turiszt

Pat Cortina még nyeretlen csapata a kiesés elleni körben folytatja. De ott is küzdeni fog. És a magyarok egyet már bizosan elértek: ők a szív világbajnokai, olvastuk a svájci sajtóban. A válogatott és szurkolói továbbra is főszereplők a nemzetközi médiában.

A Fehéroroszország elleni mérkőzésről szóló tudósítások egytől egyig kiemelik, hogy a mérkőzés kiegyenlített volt, amelyen 55 percig a magyar csapatnak is reális esélye volt a győzelemre. Az IIHF Ugarov és Mezin volt a két nyerő ember című cikkében kiemeli, a kanadai mérkőzéshez képest sokat javult magyarok megmutatták, mire képesek: számos gólszerzési lehetőséget alakítottak ki és gyorsan járatták a korongot. A mérkőzés első harmadának második felétől sokat kezdeményeztek, a harmadik harmad első felében pedig egyértelműen uralták a játékot. Ismét nem feledkeznek meg megemékezni a szurkolókról sem, akik ismét teljes erővel, dobokkal, énekelve és azzal a megszokott (sic!) lelkesedéssel szurkoltak a csapatnak, ami immár hozzátartozik a magyarok meccseihez.

A helyi lapok tudósításaikban kiemelik, a mérkőzésnek külön jelentőséget adott az, hogy ez a két ország a legesélyesebb a 2014-es vb megrendezésére. A magyar csapat teljesítményét ismét figyelemre méltónak nevezik, Ladányi gólpasszát elsőrangúnak, és úgy általában is a magyar 11-es játékát kiemelkedőnek minősítik.

A 20 Minuten Online portál külön cikket is szentelt a csapatnak. Magyarország, a szív világbajnoka című cikkükben úgy írnak a szurkolók mérkőzés utáni viselkedéséről, mint amit ritkán lehet látni. A himnusz eléneklését a győztes csapat himnusza után lúdbőröztető érzésnek írják le, amely aztán folytatódott a kapitányok meccs utáni sajtótájékoztatóján is. A cikk így zárul: "A tavaly feljutott Magyarország olyan ország, ahol összesen 2000 jégkorongos van (csak összehasonlításul, Svájcban 25 000), és valóban meglepte a világbajnokságot. Szlovákiának, amely a világranglista nyolcadikja és egyben 2002 világbajnoka, csak a vége előtt 13 másodperccel sikerült a döntő gólt megszereznie, Fehéroroszország, a világranglista kilencedikje csak az utolsó öt percben tudta a meccset a saját javára fordítani. Csak Kanada tudta világosan megmutatni a tavalyi feljutó korlátait. A jó teljesítményért önmagában közismerten nem adnak pontokat. Csak a gólok számítanak. És a négy gól, amit a magyarok a meccsken szereztek, kevésnek bizonyult. Pat Cortina még nyeretlen csapata a kiesés elleni körben folytatja. De ott is küzdeni fog. És a magyarok egyet már bizosan elértek: ők a szív világbajnokai."

A topsport.ch portál mérkőzés utáni sajtótájékoztatóról készült beszámolójának címe: Nyilvánvaló, hogy a jóisten hokiszurkoló. Ebben is beszámolnak arról, hogy Glen Hanlon mérkőzés utáni megindító mondanivalójában kevés szó esett a meccsről, annál több Ocskay Gáborról. A két kapus is értékeli a mékőzést a cikkben. Mezin azt mondja, a döntő az volt, hogy ők csak egy kiállítást kaptak. Dicséri a magyar csapatot, amely talpra állt a Kanada elleni mérkőzést követően, és kemény ellenfél volt. Szuper Levente arról beszélt, hogy bár van benne csalódottság, de elsősorban büszkeséget érez a csapat teljesítménye és a szurkolók miatt. A Kanada elleni meccs után a csapat magára talált, méltón képviselte az országot és megmutatta a nagyvilágnak, hogy itt is jó hokit játszanak.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatóról így idézik Glen Hanlon szavait: "Ma nem elsősorban a mérkőzésről szeretnék beszélni, hanem néhány szót Pat Cortinának és csapatának szeretnék mondani. Szeretném kifejezni mély tiszteletemet az egész magyar csapat előtt. A csapat jól szervezett, jól felkészített volt, a palánk mögül az edzők jól vezették a játékosokat. Az egy hónappal ezelőtt szívinfarktusban elhunyt játékosuknak, Ocskay Gábornak nagy öröme telt volna a csapatban. Egészen biztos, hogy a jóisten nagy hokiszurkoló. Magához hívta Gábort és biztosan együtt nézték a meccset."

Az IIHF honlapja hétfőre és keddre is készült egy-egy cikkel. "Csak csodálni lehet a magyar szurkolók lelkesedését. Évek óta beszélünk a lett szurkolókról, de a magyarokkal szemben fel kell vegyék a kesztyűt. A csapat még nem nyert mérkőzést, nagy az esélye annak, hogy kiesnek, de a szurkolókon ez egyáltalán nem látszik. Nem volt egyszerű dolog interjúkat készíteni a mérkőzés után, mivel az interjúzóna feletti lelátón még fél óra múltán  is énekeltek, ünnepelték csapatuk első vb-részvételét. Szép gesztusként az egész csapat visszament a jégre, hogy köszöntse őket, akik a himnuszt kezdték énekelni. Egy olyan korban, amikor legtöbbünk cinikussá válik, és óriásiak az elvárások a sportsikerek iránt, jó ilyen dolgokat látni, amelyek azt mutatják, miért szeretik a jégkorongot annyira sokan olyan országokban is, amelyek még csak fejlődnek. Erről jut eszembe, készüljenek egy Szuper Levente-interjúra az iihf.com-on", zárul John Sanful blogbejegyzése.

És tényleg: kedden reggel a nemzetközi szövetség honlapján Szuper Levente nyilatkozik a magyar válogatottról és saját pályafutásáról. "Csak jöttek és jöttek - mondja a kanadaiak elleni meccsről -, általában ha egy csapat biztosan vezet, lelassítanak, de a kanadaiak nem ezt tették. Kemények voltak, alázatosak, megmutatták, mitől tartoznak a világ legjobbjai közé. Becsülöm őket ezért."

A kanadai szövetség honlapja a mérkőzésről készült tudósításában többek között így fogalmaz: "A magyar játékosok jó része egy évtizeden át küzdött azért, hogy az elitbe kerülhessenek. A célt tavaly érték el Japánban. Életük élményének tekintették, hogy idén azok ellen az NHL-es sztárok ellen játszhatnak, akiket a tv-ben néznek rendszeresen.

Dacára a nagy különbségnek, a mérkőzésen meglepően sok volt a feszültség. Voltak sípszó utáni lökdösődések, és Scottie Upshallnak idő előtt kellett kiállnia, miután Benk Andrást egy óriási ütközéssel tarolta le."

A CTV Olympics a mérkőzésről szóló tudósításában így fogalmaz: "A kanadai játékosok arcán komoly zavart lehetett felfedezni a mérkőzés után, ahogy az öltözőbe mentek. Most először látott bármelyikük is egy kilencgólos vereséget ílyen jól fogadó ellenfelet és szurkolótábort. Semmi rosszat nem mondhatok a szurkolóinkra Nashville-ben, imádom őket, de ez valami egészen más - mondta a Predators védője, Shea Weber .- egészen különleges élmény volt ezt átélni, igazán klassz volt."

A The Hockey News tudósítása mindezt meg is toldotta: "Ilyen az, amikor arra emlékeztetnek, mennyire sokat jelent Kanada a jégkorongsportnak. A külvárosi csarnok eledményjelzőjén ez áll: Kanada 9, Magyarország 0. Mégis, 30 perccel a mérkőzés vége után a csarnok személyzete még mindig arra vár, hogy elkezdhesse a takarítást, mert a magyar szurkolók százai nem mozdulnak. Verik a dobokat, teli tüdőből énekelnek, ugrálnak fel-le. Semelyikük nem akar hazamenni. Semelyikük sem akarja, hogy véget érjen ez az este. És egyiküket sem érdekli, hogy a csapatukat alaposan elverték, mert az, hogy Kanadától kaptak ki, azt jelenti, hogy a csapatuk tényleg itt van az A csoportban."

123 komment

Címkék: magyarország vb kanada a csoport sajtószemle fehéroroszország

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt kell mondjam, egészen megható összeállítás. pff... Nem lehet eleget dicsérni a csapatot és a szurkereket.
Büszke vagyok a fiúkra, hello turiszt neked pedig örök hála és köszönet!
Istenem de jó ilyeneket olvasni, hihetetlen!!!
hát már ez könnyeket csal az ember szemébe...
A szívem fáj, hogy nem lehet ott Ocskay, pedig csak a tévébe láttam Őt. Fájdalom és büszkeség tölt el ha ilyet olvasok, bármi lesz is, a világ emklékezni fog ránk!

Magyarország!
De jó lenne itt maradni.
Ide tartozunk...annyira sajnálom hogy Csicsó nem lehet itt, és nem élheti ezt át...HAJRÁ MAGYARORSZÁG!HAJRÁ MAGYAR HOKI!!!
Hát a magyarok megmutatták! A pályán is és a lelátón is! Bár ott lehettem volna!
És ez a cikk! Hatalmas!
Köszönjük!!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!
"A csapat még nem nyert mérkőzést, nagy az esélye annak, hogy kiesnek..."

Sajnos még mindig nagyon lenéznek minket.
Ettől függetlenül elérzékenyültem, ahogy olvastam a reakciókat a már világbajnok szurkolótáborunkról és a szívvel-lélekkel, játszó, igazi hősökből álló csapatunkról.
A sors pedig az alsóház meccseken vissza fogja adni azt, amit a szlovákok ellen az utolsó 13 másodpercben, a fehéroroszok ellen pedig az utolsó 5 percben elvett, és A-csoportosok leszünk jövőre is.
"A csapat még nem nyert mérkőzést, nagy az esélye annak, hogy kiesnek"

Különösen ha figyelnek a bírók is erre! Jogban nem ezt hívják prejudikációnak?

(na elolvasom mi áll az eredetiben)
@emu11: A szívemből szóltál, hiszen ezek az én gondolataim, érzéseim is!
Még jó hogy az Ázsiai szabályt eltörölték.

Akkor már kiestünk volna hisz se japén mint ázsiai sempedig német mint a jövő vb házigazdája.

Na csak ekkor lenne igazi balszerencse...

Le a kalappal, büszke vagyok arra, hogy szurkolhatok Nekik.
@Steppenwolf: "A csapat még nem nyert mérkőzést, nagy az esélye annak, hogy kiesnek..."
Szerintem talán úgy lehetne ezt értelmezni, hogy a nagy szó helyébe a komoly szót olvasod. Úgy kicsit más, igaz?
Ez igen, végre egy frankó blog! -- Imádom ezeket a hokisokat! :D
Az viszont igaz hogy ennél csak nehezebb ellenfelek vannak.
Egyre jobban tetszik ez az oldal. Nagyon jo cikkek, rengeteg info, reklamozni fogom a barataimnak. HAJRA MAGYAROK!
Kik vagytok? Honnan jöttetek? Na most már tudjátok! :))
Köszönöm ezt a posztot, remek hírek :) Jó reklám ez az országnak is, remélem megnyerjük a 14-es VB-t.

Itt egy csomó kép a magyar szurkolókról:

www.20min.ch/diashow/diashow.tmpl?showid=24187
A fiúk új alapra helyezték a magyar hokit: a kézilabda és a vízilabda mellé odafurakodott a jégkorong. S bár az előző kettőnél (még) eredménytelenebb, mégis az a tény, hogy a világ egyik legnépszerűbb csapatjátékában a világelittől már nem leszakadva, hanem már attól látótávolságban vagyunk. Egy új sikersportágunk lehet a hoki, ifjúsági szinten is nagyok azeredményeink, s ha felnőtt szinten esetleg ki is esünk most az A-csoportból, a világ első 20 csapatában maradhatunk úgy, hogy a folyamatos fejlődés - ami kb. évtizede elindult - folytatódhat, s ennek a vége egy olyan stabil világszíntű válogatott lehet, mint az említett kéziben vagy vizipólóban.
Azt hittem, hogy valami bajom van, mert könnyes lett a szemem a cikk olvasása közben. Jó olvasni, hogy másnak is. Ott kell maradni az A-ban, odavaló a csapat...
Hajrá Magyarok!
Istenem mennyire jó ezt olvasni!!
MAGYARORSZÁG a SZÍV világbajnoka!!
Bocs, 34 éves férfi létem ide vagy oda, de megkönnyeztem ezt a cikket...
Hátborzongató!
"Egészen biztos, hogy a jóisten nagy hokiszurkoló. Magához hívta Gábort és biztosan együtt nézték a meccset."

Szégyen vagy sem, ezt bizony egy picit megkönnyezetem itt a monitor előtt.

Ilyen elismerő szavakat olvasva nagyon büszke arra, hogy magyar vagyok.
Bocs, 34 éves férfi létem ide vagy oda, de megkönnyeztem ezt a cikket...
Hátborzongató!
@Paripa: "Jó reklám ez az országnak is, remélem megnyerjük a 14-es VB-t."

Magam részéről megelégszem azzal, ha a rendezés jogát megkapjuk. :)

Persze legyen Neked igazad!
OFF

dobjon mar vlk egy linket a cseh-finn meccsre,
lecci.lecci!

ON
Az amcsik kivéreztetik a svédeket.
oriasi kint a hangulat!nem reg jottem meg:))
Lehet szavazni a leghangosabb szurkolótáborra az iihf honlapján!! ;)

( www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/news/news-singleview-world-championship-2009/article/teams-juggle-rosters.html?tx_ttnews[backPid]=2277&cHash=4c177cd490 , a bal oldali sávban, kicsit legörgetve)
Köszönöm ezt a csodás cikket, és jó olvasni a sok hozzászólást.
Vannak még pillanatok amikor nem szégyen magyarnak lenni.
Hát ez nemsemmi... Ilyenkor boldogság magyarnak, de leginkább a CSAPAT szurkolójának lenni. Imádlak titeket fiúk! Köszönet azoknak, akik odakint szurkolnak!
@Vénveterán: És javaslom mindenkinek a szavazást, mert LE VAGYUNK MARADVA (na neeeee máááá....)

Még a lettek vezetnek. :) Franc essen bele, hogy nem játszhatunk ellenük. :D
Hát fiúk, itthon megjegyezte a család, különleges sport ez a hoki mert ennyi könnyet még nem láttak az arcomon. Mit tegyek, nem lehet megindultság nélkül átélni ezeket a napokat. Maximális köszönet mindenkinek!
Nem, nem szeretek cikkeket kommentálni.
Nem, nem vagyok nagy magyar, sőt, az utóbbi időben legszívesebben elbújtam volna ebből az országból (nem, nem politika. nem csak az.).
Nem, nem szeretek csöpögni.

Nem, nem érzékenyülök el..

Nem, nem érzékenyü...

De valakik megmutatták a küzdeni akarásukkal, hogy igen, van bennük, bennünk remény. Csak Istenem, máshol is lenne ekkora egység, nem csak a pályán, és nem csak a fejekben.

Tettekben, ahogy ezek a srácok megmutatták!

De jó is néha kiszakadni a napokból.

Nem, nem érzékenyülök el..
hÁÁÁÁt iggeeeen!

Én dublinban tolom és innen néztem a vb-t. üvöltöttem,toporzékoltam és most a cikk után(és közben)nyitom a söröket,amik arra sarkalnak,hogy kifejtsem:mindenki a saját erejéhez mérten tolja az ország szekrét!! Ha mindenki legalább a hokisok szintjén tenné ezt,az nem volna rossz..igy tovább!!! hajrá fiúk,hajrá magyarok!!
Még egy kis adalék,hogy miért imádom.A svédek 10 perc alatt 2:5-ről kiegyenlítettek.A finnek(kedvencek)1:3-ról 4:3-ra fordítottak.
Itt most olyan mindegy melyik táborba tartozunk: kék-lilla-zöld-piros, a lényeg, hogy MAGYAROK EGYÜTT SZURKOLUNK!!! Köszönet minden kinti szurkolónak!!!
Hajrá Magyarok!!!!
Egyszerűen frenetikus volt, még mindig borsózik a hátam, ez valóban egy életreszóló élmény. Most értünk haza 5 napos svájci túránkról, de még maradtunk volna:) A svájci rendezőktől kezdve a kintlévő külföldi szurkolókig nem győztük "fogadni" a gratulációkat CSAPATUNKHOZ és szurkolásunkhoz egyaránt!
Ráadásul ha egy kis mázlink van a fehéroroszok ellen... No, csak így tovább fiúk!

ui: köszönet a Halásztelek - Angyalföld tengely minden tagjának:)
@ivacson: "Azt hittem, hogy valami bajom van, mert könnyes lett a szemem a cikk olvasása közben. Jó olvasni, hogy másnak is. Ott kell maradni az A-ban, odavaló a csapat...
Hajrá Magyarok!"

Ez én se tudtam volna jobban megfogalmazni, jó érzés látni, hogy egyre több ember figyel fel a srácokra és míg 14 évvel ezelőtt a többség furán nézet rám, hogy nekem ez a sport tetszik, ma már az ország nagy része hokilázban ég :D

HAJRÁ MAGYAROK!:)
@sean76: akkor veletek találkoztunk a meccs után este? Mi is most értünk haza... (A haverjaim voltak VASAS szurkolók)
@ice-axe: >Bocs, 34 éves férfi létem ide vagy oda, de megkönnyeztem ezt a cikket...

En meg 40. Nyertem?
:-)
Gabi! Ugye latod mindezt...?
hali!

ez a cikk szintén a mai zürichi 20 minutenben volt:
kepfeltoltes.hu/view/090429/20min-ungarn_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

előljáróban annyit, hogy az első bekezdés első két szava: "Hajrá Magyarország!"

(bocs a gyenge minőségért, de csak fénykép, nem szkennelt)
@Steve the Great: az illustr képen még ott van ocskay, ha jól látom..:(
OCSKAYGABI!Én mindig elérzékenyülök,ha a Gabiról olvasok, elképesztő igazságtalansága a sorsnak,hogy Ő most nem lehet ott, szerintem Vele
most a középtöndőben játszanánk!!!!Természetesen most nem a FIÚKAT akarom kisebbíteni.A végén mi fogunk ürülni!OCSKAYGÁBOR FOR EVER!Hajrá Magyarok!
Mi is ma jöttünk haza, aki tud menjen szurkolni!!!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK!!!
Találkozunk jövőre Németországban!
Frissítették a Power Ranking oldalt:
www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/power-ranking.html

"15.HUNGARY
Magical Magyars? What Magical Magyars?"

Na, megálljatok.... írtok ti még mást is :-)
Gyerünk, fiúk!
Ez a power ranking... nem tudom ki írja, de idén főleg 10.-től lefelé kimontottan sértő és nem jópofa folgokat írnak. Régen jobb volt, viccesebb.
háhá, jo volt ezeket olvasni :]

Szavazzatok! Hblog szerkesztok, azonnal rakassatok ki magatokat az Index cimlapjara, mert a lettek kurvara nem hangosabbak a mieinknel, ugyhogy kellenek a klikkek :]
Köszönjük minden magyar nevében a csapatnak elsőként. Másodsorban pedig a kinn lévő szurkolóknak, mert mi ugyan lehetünk bármennyire hangosak itthon, a nemzetközi sajtó róluk ír. Köszönjük nektek, hogy hírét viszitek a magyar jéghokinak, és a magyar temperamentumnak. Ti, ott Svájcban megmutatjátok (játékosok, és szurkolók egyaránt) a világnak, és nekünk is hogy miért jó magyarnak lenni.
Sziasztok,
1 órája értem haza. 6 nap - elmondhatatlan érzés ott szurkolni. A második nap már nem volt hangom - kiló mézzel edzettem Kanadára...
www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home.html

VAN OLDALT EGY SZAVAZODOBOZ AHOL A LEGHANGOSABB SZURKOLOTABORRA KELL SZAVAZNI, TESSEK A MAGYAROKRA SZAVAZNI!

@hird:

Te mázlista...és köszi Neked is, hogy kinn voltál a fiúkkal...
Valaki elmondaná, hogy mi van most a németekkel? Már mint ők is utolsók a csoportban. Ők akármit játszanak bent maradnak az A csoportban? A kiesési csoportból már csak egy csapat maradhat bent? Vagy hogy van ez?
ömmmm, srácok, ez szerintem arra vonatkozik, hogy a mostani csapathoz képest az aranycsapat piskóta...
Sziasztok,
Ma délután értünk haza...ezt nem lehet elmesélni, elmondani..elfelejteni..
Boldog vagyok hogy átélhettem!!
Köszönet érte a mi Hőseinknek és a szurkolótársaimnak!
És persze most visszaolvasva a BLOGot, eddig bírtam...könnyezem..
Jó érzés ezekben a napokban magyarnak lenni.
MINDENT BELE!!!
Hiszen "Mi vagyunk a legnagyobbak OLÉ,OLÉ"!!!!!!
tudom hogy off lesz kicsit, de hol tudnék hokikaput venni?(pl nyáron használnám görhokihoz is)

Van olyan bolt, ahol kaphatok ilyet?
tök viccesek ezek a kanadaiak. szánalmasnak tartom, ahogy a nagyképű kanadai sajtó rettentő poénosan nullának nézi a magyar hokisokat. lehet, hogy ezek a fiúk a kanadai játékosok zömét még csak tévéből látták. lehet. de a hatalmas "hangulatművész" északamerikai mérkőzéseken, ahol csinicsajok ugrálnak és pompomoznak a meccseken a nagyseggű amerikai-kanadai meg chipset zabálva a seggén ül meg felmordul, ha szép jelenetet lát azt nem lehet úgy élvezni. ők meg olyat láttak csak a tévében, mint amit a magyar szurkolók csinálnak. meg lehet nézni a többi meccset. lehet hallani ahogy az edző bekiabál, meg a bíró sípját stb. a mi meccseinken nem. nincs annál jobb érzés, mikor elindul a riariahungária. komolyan a hideg végigfut az emberen. sok meccsen voltam már, sokszor végigéltem már ilyet, de sosem lehet hozzászokni. a legjobb dolgok között van a világon, mikor nagy tömegben énekeljük a himnuszt, vagy nyomjuk a hajrámagyarokat és mindenhol látni a magyar zászlókat rajta a települések neveivel. ilyet se sokhelyen csinálnak. ebben nincs ellenfelünk: toronymagasan elsők vagyunk!

Mi vagyunk a legnagyobbak!
@veghist: szerintem nem vagyunk mi abban a helyzetben, hogy mások véleményét minősítsük. Igazuk van, mert tényleg a csoda határán voltunk és nem sikerült - azaz kiderült, nem vagyunk varázslók. Ugyanakkor a csoda sikerült a letteknek és a franciáknak. Szerintem ezt így kell értelmezni. Mi foglalkozzunk csak a mi dolgainkkal, az vezet előre. Hajrá Magyarok!
@Sakic19: igen, ez szép értelmezés lenne, szebb, mint az enyém :)

De mindegy, szuperbruttóként legyen meg a bentmaradás, és járulékként fizessenek nekünk egy 2014-es rendezést.
En itt elek, de csak jot hallok a csapatrol.No letemre jo erzes volt a sok honfitarssal szurkolni.A parom is velunk szurkolt, es iszonyu jol erezte magat.Bocsi nincs ekezetem:-(
Hajra Magyarorszag!
Szerintem ezt hívják hazaszeretetnek!
Amikor ilyen kommentek jönnek, és ilyen fanok vannak.

Nem kell törni-zúzni, meg mindenféle baromságról beszélni.
Éltetni kell Magyarországot!
Ha jégkorongban akkor ott, ha fociban akkor ott. Az eredmény igazából csak azon változtathat, hogy mit kántál a tömeg.

Személy szerint sajnos nem tudtam most kint lenni, de az össze itthoni meccsen kint voltam és mondanom sem kell egyik meccs sem volt csalódás.
Mindegyiken óriási a hangulat és óriásiak a srácok a jégen!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ FIÚK!
Sziasztok!

A kiesés elleni körre mennék, egyedül, Lyonból (innen vhogy senkit sem érdekel a dolog, nem értem őket...), ha vki bármilyen infot tud adni szállásról (péntek, szombat és vasárnap este), vagy véletlenül van náluk üres hely, az írjon az mkristof19@gmail.com címemre. Bármilyen lehetőség érdekel.

Köszi szépen
Én meg csak azt tudom üzenni az itthoniaknak:

JÉGPÁLYÁT! SZÁZAT, EZRET! Kellenek nekünk az ilyen legények és az ilyen élmények!
én egy öregedő, lusta, elkényelmesedett pöcs vagyok akit általában csak a maga dolga érdekel. a hoki sem foglalkoztat különösebben egyébként.

nadebasszátokmeg, most, ha valamikor, akkor most:

HAJRÁMAGYAROK!!!!!!!!
"Egészen biztos, hogy a jóisten nagy hokiszurkoló. Magához hívta Gábort és biztosan együtt nézték a meccset."

nem érdekel ha kiesünk lényeg h nyomjátok!
Ezek az írások igazán gyönyörűek és bizony a végére én is megkönnyeztem.

És hogy a szurkolóinknak és a csapatnak ilyen elismerésben van az egyszerűen leírhatatlan. Éppen ezért szeretnék tenni egy felajánlást. Volna egy 130nm-es (13x10m) magyar zászló, amit minden bizonnyal a rendelkezésetekre tudnék bocsátani, feltéve ha sikerül eljutattni egy kiutazónak. Sajnos én az anyagiak miatt nem tudok kiutazni, bár minden vágyam ez volna...
Úgyhogy ha valakit érdekel, akkor írjon egy privátot.
Nagyon jo buszkenek lenne vegre, hogy Magyar vagyok!!!!! Hajra Magyarok!
@galmat: szerintem a schellsport vagy a rosco sport tudhat segíteni,még ha nem is szabványos lesz
Három éve voltam először hokimeccsen Újpesten, amikor elképesztő módon elvertük a szlovákokat és ha jól emlékszem, megszorongattuk a beloruszokat és ukránokat.A szlovák sajtó egy hétig gyilkos módon ostorozta sajátjait, olyan volt a magyar hokisiker, mint amikor az emlékezetes afrikai úszúsportoló majdnem belefulladt az olimpiai medencébe - hiszen fel sem tudott készülni medencehiány miatt. Szóval itt, Újpesten már érződött: ez a sport valami egészen különlegesre képes.Összehozta az embereket, nem volt durvaság, verekedés. Gyerekek, családok, más-más csapatnak szurkolók tapsoltak, ujjongtak együtt. Mint egy népünnepély. Ilyet utoljára Párizsban, a 98-as foci vébédöntőben tapasztaltam (máskor meg életveszély meccsre járni). Szóval a hokisport és a szurkolótábor talán friss levegőt hoztan a megfáradt magyar versenysportnak.
Istenem! De jó volt végig olvasni a cikkeket!
További jó szereplést és sok sikert a csapatnak, és külön köszönet az ott lévő szurkolóknak, hogy megutatták a világnak mekkora szive van magyarnak!
Na, ezt lehet országimázsnak nevezni. Mindenféle cinizmus nélkül. Ha van esze, szíve és józan belátása a hazai sportvezetésnek, a Svájcban történtek - és annak nemzetközi reakciói - alapján a sportágat nem engedi elsorvasztani. Sőt, kiemelten támogatandó projektnek tartja.

Aranyértéke van egy-egy vízilabda, úszó vagy kajak aranynak, de hogy egy ország egésze így kerüljön a nemzetközi közvélemény fókuszába egy sportesemény miatt, az példátlan, csak a focisták esetleges vb-szereplése lenne hozzáfogható. Remélem, ezt minden illetékes megérti, bár illúzióim nincsenek.
Olvasom én, de még mindig nem tudom felfogni azt ami történik.A 80-as években gyerekként, tátott szájjal bámultam az A csoportos vb-t, Izvesztyija Kupa közvetítéseket.Említsük meg Knézy Jenő nevét, hiszen sokunkkal kedveltette meg ezt a sportot.Akkoriban azok a közvetítések 'ünnepnapnak' számítottak, láthattuk a nagyokat játszani.S most mi is ott vagyunk köztük.Szerintem bármi is legyen a továbbiakban, Magyarország bemutatkozása jól sikerült.Ez az igazi országimázs.
Sziasztok, az IIHF honlapján lehet szavazni a leghangosabb szurkolótáborra. Kissé le vagyunk maradva, de be lehet hozni. Szavazzunk!
@elike: Aki tudja a linket rakja ki iwiw-re is. én megtettem :)
Sziasztok,

Olvasom a híreket, nézem a meccseket, és a fellegekben járok, van egy maroknyi ember a kis országunkban akikre büszkék lehetünk csak így tovább fiúk!!! Sajnos csak mi a "kisemberek" érdeklődünk, vagyunk büszkék, nagyon szorítok, hogy a megfelelő támogatást kapja meg ez a sport. Sajnos a jelek nem erre utalnak :
www.icehockey.hu/index.php?pg=news_13_696

Csak én érzem morbidnak, gusztustalanak, hogy ezt a VB idején történik??? A sportfolio-nál tudják egyáltalán hogy történelm zajlik???
@anarquista: Nem igazán értem, hogy miért is nem, de ezen nyilván nem fogok vitatkozni. Még egyszer elolvastam, és szerintem egy tényszerű, ugyanakkor nagyon pozitív hangvételű beszámoló.
Azt gondolom, hogy lehet itt nézni pusztán az eredményességet, mint azt néhányan teszik, ami véleményem szerint némi hozzá nem értést is tükröz. De ezek ellenére azt gondolom, hogy a "Kik vagytok, hogy kerültetek ide?" megjegyzés és a szív világbajnoka között sokat kellett tennie a csapatnak és a szurkolóknak, ami elismerésre méltó. A nyafogók meg szedjenek hangyát.

Ja, és szavaztam. :)
Az erőrangsorban az osztrákok előtt :)
elég szépen megindultak a szavazatok... :)
sportgeza.hu/sport/fizikalisedukacio/2009/04/30/kell_egy_kiscsapat/

Mert egy A csoportos hokivébé bizony nagy dolog. Ha az olimpiákat nem számítjuk, ez a legmagasabb presztízsű sportesemény az 1986-os focivébé óta, amin magyar csapat részt vehet. Minden tiszteletem vízilabdázóinké és kézilabdázóinké, de elég csak megnézni, hogy milyen és mekkora csarnokokban zajlanak egy hokivébé meccsei, kik a szponzorok, és hányan ülnek a tévékészülékek előtt.
mit fognak ezek mondani ha elkalapáljuk dániát, ausztriát és a németeket?? na jó egy döntetlen belefér.. ;)

gyerekkoromban néztem hokivébét, svédek, kanada nagy kedvenc volt, de aztán ahogy bejött az a sok tv-csatorna meg sok sport, valahogy elsikkadt a dolog. a mieinket követtem és vártam már ezeket a napokat, eddig csodálatos.

ha kis rutin van a szlovák vagy fehérorsz mecs megvan és most már nem kéne izgulni. de így még szebb lesz a dolog.

csak tisztelt jégkorongban dolgozók..: én nem értek hozzá, és tudom, hogy problematikus csávó, de a kercsó féléket tessék már megbecsülni a nyavajába... miatta is tartunk itt.. ha elüldözzük őket, vége, kalap, mexikó86
Olvasva az elmúlt napok írásait és kommenteit, egészen kedvet kaptam, hogy kimenjek 1-2 meccsre szurkolni. Már 25 éve játszom, de szurkolni még sosem voltam még itthon se. Talán éppen itt az ideje elkezdeni.
A mérkőzés előtt lehet jegyet kapni a helyszínen? Mennyiért?
Ha valaki tud, segítsen.
@krk: nagyon találó ez az összehasonlítás!
Jómagam szélsőséges női kézilabda-őrült vagyok hosszú évek óta, de a jégkorong nemzetközi presztízse fényévekkel jár előttünk, pedig elvileg a kézi is "kirakatsportágnak" minősül.
Nagyon nagy dolog, hogy ott vagyunk.
Szerintem egyáltalán nem kell temetni a csapatot. Az osztrákok és a dánok ellen reális esélyünk van a győzelemre.
hmm... ha így megy tovább, egy óra múlva megelőzzük a letteket. :)
csodálatos ez a magyar csapat, mindig is nagyra becsültem őket, bármikor is játszottak, bárkivel. Itt a helyük az A csoportban.
És csodálatos a szurkolók odaadó drukkolása, jelenléte és mindent legyőző ereje, ez szerintem mindennél többet jelent a csapat számára és plusz erővel ruházza fel őket.

Megható a cikk, köszi "hello turiszt"
@elzee: Tán annyi se. 1-2 órája még kb. 23% vs. 45% volt, ha jól emlékszem, most meg 34% vs. 39,6% Megy ez... :)
@roli101: Lehet jegyet kapni még meccs közben is
(Kivétel pl. CAN-SVK, ott minden jegyet eladtak), pénztárban 39 CHF az álló, ami kb. 8000 Ft, de vannak "mozgó árusok", akik félárért vesznek jegyeket aztán eladják őket nemtudommennyiért.

Gratulálok mindenkinek, játékosoknak, szurkolóknak ezért a VB-ért! És ne felejtsük el megemlíteni azokat, akik nélkül nem lehetnénk itt:
PAT CORTINA, ÉNEKES LAJOS, DIEGO SCANDELLA, és a magyar stáb többi tagja.
@RCH: @ice-axe
Nem nyertél -62-
A könnyem is kicsordult.Még most sem hiszem el,hogy ezek mi vagyunk.Ritkán jó magyarnak lenni,de most büszke vagyok!KÖSZÖNÖM!
@elzee: És igeeeeen! :D
38 - 37.2 ide!

(bár elég könnyen hekkelhető szavazógép ez)
@Steve the Great:

én is most néztem meg... :)
Köszönjük srácok!
HAJRÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok ! Ezt nem lehet otthon kibírni. Négyen jönnénk a németek elleni meccsre erősíteni Titeket.nem tud valaki a jegybeszerzésben segíteni ?
20/2948888. Előre is kösz
Nagy-nagy ünneplés jár majd itthon a csapatnak a szakvezetésnek és nem utolsó sorban a csodálatos szurkolótábornak. Örülnék, ha a magyar sportpolitika is kivenné ebből a részét!
Pénzt, pénzt, pénzt a magyar hokiba!!!!!

Persze még hátra van a java, én is szívesen kiutaznék, ha tehetném!!!!

Istenem...mindjárt sírok.

HAJRÁ HAJRÁ HARJÁ!!!!!!!
Nagyon jók a cikkeitek a vb -ről.
Most is borsodzik a hátam.
BENT KELL MARADNUNK!
Inkább erre költenénk, mint a nem éppen emelt szintű labdarugásunkra.
@sirnemes:
ÉN SZAVAZTAM, SŐT BELINKELTEM A KÖZÖSSÉGI OLDALRA, HA NEM BAJ.
Én is szavaztam, és sikerült könnyeket előcsalni a szememből ezzel a cikkel, fiúk :)
Nagyon nagyon remélem, hogy sikerül kiharcolni a bennmaradást, én nagyon szurkolok nekik!
Hihetetlenek ezek a sajtóvisszhangok, az interjúk az ellenfelek játékosaival és edzőivel, az IIHF cikkei és minden ami az elmúlt egy évben folyik a magyar jégkorongban.
Be kell ismernünk, óriásit fejlődtünk, és hiszem, hogy sikerül bennmaradnunk az A-csoportban, és a magyar jégkorong újra szárnyalásba kezd. Sokkal több pénzt kellene áldozni a hokira, és talán ettől a világbajnokságtól a vezető réteg (nem használok semmiféle jelzőt, bocsánat) ráébred arra, hogy több pénzt kellene olyan sportágakra, köztük a jégkorongra fordítani, amelyek megérdemelnék és hoznák az eredményeket!
Én belinkeltem twitterre és plurk-re is a bejegyzéseteket, jó, hogy vagytok, és összefogjátok ezt az egyre népesebb közösséget :)

Tudnék még írni rengeteget, de ez csak egy komment, és egyébként is, el fogok késni a saját ballagásomról! Nagyon rossz, hogy Jánosi most nem lesz velünk, és tőle nem búcsúzhatunk el, de mind nagyon szurkolunk neki :)

HAJRÁ FIÚK! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
Konnyek nelkul nem tudtam elolvasni.Le a kalapokkal elottetek.Ritkan lattam ilyen szivhez szolo szep cikket es minden tiszteletem a Glen Hanlon-e aki sportemberhez meltoan nyilatkozott es elnyerte a mi szimpatiankat is
42.1%

A szavazást a riportereknek reklámozni kéne!
@Snark: ezek a 20 Minutenes zsurnaliszták nagyon rácuppantak a magyarokra... :DDDD
Hajrá fiúk, a szívem veletek van!
@Steve the Great:
Hogyan? Itthon csak 3 gépem van!:-)
Na én is körbeküldtem a VIZIG belső hálózatán.
Remélem látszik majd az eredményen.
www.youtube.com/watch?v=roPqtslvcxQ

mi vagyunk a legjobbak....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Tillasz: A böngészőben először törlöd majd letiltod az iihf.com-ról érkező sütiket (esetleg fordítva, mindegy :)), mivel úgy tűnik, ezekkel rögzítik, hogy valaki szavazott-e. Pontosabban azt nem tudom, hogy beleszámolják-e a gyors egymásutánban láthatóan ugyanarról gépről érkező szavazatokat, de "Ön már szavazott" hibaüzenetet nem kapok.
Azért túlzásba nem kell esni, így is vezetünk vagy 7%-kal :)
Én sem vagyok már mai gyerek, közel a hatvanhoz, de megkönnyeztem a híreket. Attól viszont üvölteni tudnék, hogy az Újpesti Jégcsarnokot be akarják zárni az utánpótlás jégkorongozók előtt! Hogy is van ez?! Akik ezt a döntést hozták vagy nem értenek a sporthoz, vagy NEM MAGYAROK!!! Mélységesen felháborít és tiltakozom!!! Negyedikén legyünk ott sokan az Újpesti Jágcsarnoknál, nem engedhetjük ezt a gyalázatot!
Új szavazás az iihf.com-on: Ki marad bent a csoportban? Egyelőre Ausztria vezet, kicsivel utána jövünk mi. Csak tessék, csak tessék... :)
Óriási volt, hogy kint szurkolhattam! Köszönet a magyar csapatnak, a magyar szurkolóknak akik felejthetetlenné tették ezt a VB-t!
Folyamatosan oooolézok magamban, amióta hazajöttem...persze kint is ez volt, csak ott hangosan.:)))
Remélem holnap a győri kézis lányokhoz hasonlóan cipóra verjük az osztrákokat, aztán vasárnap...na de koncentráljunk csak a következő meccsre.:)
Akik most mennek, jó utat, és zengjen az ooooooléééééé, oooolééééééé...a többit már tudjátok!:)

Hajrá magyarok!
Ez az egy sport amit Magyarországon megnézek! Ezek azok a játékosok akik szívvel lélekkel játszanak. Ilyenek emberek kellenének a többi sporthoz.
GEN ő nekik nem a pénz dominál hanem hogy valami célt elérjenek. Sok más sportolót agyonfizetnek a semmiért.
Remélem a magyar állam is elgondolkodnak hogy milyen sportokba nyomja a pénzt.
Mert a jégkorongosok tényleg megérdemlik.
Nagyon szépen köszönöm ezt a cikket! Felemelő volt végigolvasni, a könnyeimmel küszködök. Hálás köszönet a csapatnak és a szurkolóknak, akik csodálatos dolgot hajtottak végre! A kiesés ellenére is nagyon büszkék vagyunk rájuk és szívünk minden melegével várjuk Őket haza!

Magyarország, a szív világbajnoka!
süti beállítások módosítása