HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kanada–Szlovákia 7-3

2009.04.28. 22:47 D. Gromov

A vb messze legtempósabb meccsét játszották a kanadaiak a szlovákokkal, de az izgalmak nem voltak egálban a ritmussal. Szlovákia játékban felvette a versenyt a torna nagy favoritjával, ez azonban nem párosult eredményességgel. Hiába lőttek Hossáék sokkal többet, mint ellenfelük – a 37-24-es adat a javukra elképesztő –, ha a kanadaiak kevesebb lehetőségüket jóval nagyobb hatékonysággal használták ki. 7-3 ide vagy oda, voltak a mérkőzésnek percei, amikor újra és újra elégedetten kellett megállapítanunk: igen erős szlovák válogatottat sikerült zavarba hoznunk négy nappal ezelőtt. Ezek után Kanada 6, Fehéroroszország 2, Szlovákia 1 pontot vihetett magával a középdöntőbe.

31 komment

Címkék: vb szlovákia kanada a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De legalabb ki lett futyulve a szlovak hoki 'guruja' Siroky a vegen, szep volt szurkolok :)
"...igen erős szlovák válogatottat sikerült zavarba hoznunk négy nappal ezelőtt."

Hát majd meglátjuk hogy ez az erős szlovák csapat mire megy a Finnekkel és az "ősi" rivális Csehekkel.
Mert ha 8 közé akarnak kerülni, és nem szeretnének az oroszokba belefutni, akkor e 2 csapatot verniük kell.
@Paripa: a szlovak hoki szovetseg elnoke...ugy hogy ne menjek bele az egesz politikai sztoriba mondjak csak annyit rola h rossz helyen van :)
@Gaborik: És szerinted mi lehet az oka a szlovák hoki visszafejlődésének ezekben az években? Szövetség csinálja rosszul a dolgokat? Vagy más a baj?
OFF

Sziasztok,
Eladó 1 felesleges jegyem:
Game #47, május 4, hétfő, Bern 20:15
1C-2B (valszeg USA-SUI)
Álló szektor, 59 CHF

Akit érdekelne, a nick-re kattintva tud e-mailt küldeni. Minden magyar meccsen kint leszünk.

ON
Én is furcsálom a szlovák csapat rossz formáját Látszik rajtuk, hogy erönlétileg rendben vannak, sőt a meccs nagy részében meg volt a kellő sebességük is, a kapuralövések tekintetében is jó volt a mutatójuk. Valamiert még sincs meg a csapat egység. Kanada ellen ráadásúl még szerencséjük sem volt, és a bíró sem állt mellettük. A következő körben sok sikert nekik.
@Paripa:

Az egyik dolog az hogy kioregedett az 'arany' generacio. Ha megnezzuk a nagy neveket az NHLben akkor mar csak Hossa, Chara es Gaborik maradt akik mar vagy 30 vagy kozel a 30-hoz vannak es nincs utanpotlas.

A szovetseg ott b@szta el hogy a penzt mindenhova rakjak csak nem a hokiba, Siroky bacsi mindenfele gyanus uzleteket csinal az egesz VB elotti stadion epitessel (nagy a korupcio, sajnos ez nem csak a hokira igaz). Ha csere lesz a manager posztokon szlovakiaban ujra jo hoki lesz, mert ez a sport a verunkben van.

Lehet en latom ilyen rosszul, hiszen az U20as valogatottunk nagyon jol jatszott az iden es 4. lettunk az U20s VBn...

Bizni kell. Annyit mondhatok hogy minden hoki szurkolonak faj latni ezeket az eredmenyeket amit produkalunk az elmult 2 evben a VB-n.

Evvan ezt kell szeretni :)
hat a szlovakokkal az van, ha a legjobb jatekosaikat nem hozzak, akik NHL-ben jatszanak, akkor ez van...persze sok top csapatnal sem a legjobbak jatszanak, egyszeruen nem jonnek el a nagy sztarok, ez az egyik nagy hibaja a hoki vb-nek...(persze megy az NHL playoff is :)

szlovakoknak sajnos nincs olyan szeles keretuk mint pl. kanadanak, hogy egy "B" csapattal is siman megnyerhetik a vb-t
@sakic(c): oké hogy NHL, de a mostani szlovák válogatottban csak egy játékos játszik a Szlovák extra ligában a többiek mind KHL vagy NHL, esetleg svéd liga stb. Azért a játékos állományuk ennyivel nem rosszabb a Kanadainál, én inkább a szervezetlenségben keresném a hibát.
A szlovákok szerintem most pörögnek fel, azonban igaz lehet, hogy nincs befejező emberük...
Szemétség ezt mondani, de egy A-csoportos válogatott szurkolójaként talán már megengedhetem magamnak: jó a szlovák hoki évek óta tartó vergődését látni, hiszen ők ma már riválisaink (annak ellenére mondom ezt, hogy nekem ők isteneim, és 2002 aranybetűkkel szerepel az emlékkönyvemben). Ugyanúgy, ahogy örülnünk kell pl. Ukrajna szétzilálódásának is (és közben tanulni olyan országoktól, mint Svájc és Dánia). Így több hely marad az A-ban a Nagy Hatos alatt - nekünk.

Amúgy én sem értek egyet a cikk megállapításával, miszerint ez egy "igen erős szlovák válogatott" lenne.
Tudnak gyorsan korizni, vannak ügyes kezű játékosaik, oké..., de a szellem valahogy hiányzik, ettől az egész gárda impotens. Kb. egy olyan szerszám, ami jól mutat a strandon, csak éppen dugni nem lehet vele. És ez szerintem a mai meccsen sem volt egy fikarcnyival sem jobb; az, hogy a végén berámolhattak kettőt, már a kanadaiakon is múlt, és volt egy szépen kijátszott emberelőnyük korábban.
Szerintem, ha a csoportban mi játszottunk volna velük utoljára, és a fiúk látják ezt a két meccset, megütöttük volna őket, ezt komolyan mondom. És nem 13 másodperc híján, hanem csont nélkül.
* A kanadai "B" válogatotton meg még most is röhögök! :D - Köszönet, Sakic! :) *
@Jay Phix: 37-24 kanada ellen. lehet, hogy ez is az impotencia jele, de én azért nem temetném szlovákiát :)
@Jay Phix: Azert na :)

Szimpatikus a magyar szurkolotabor de maradjunk realisak. Ha igy jatszana szlovakia mint ma az elso ket meccsen akkor 6 pontunk van. Ezt be kell latnod. Szerintem az A-csoportban a magyarok helye a bemutatott alapjan, a top 9-10 azert meg *nagyon* messze nem
@Jay Phix: hinnye, de plasztikus hasonlat :-)))@D. Gromov: a 37-24 jól mutat a strandon :-)))
@kispufi: maradjunk annyiban, hogy 10-ből 1-szer, de legfeljebb 2-szer. és azt tudom mondani, amit ilyenkor mindig. ha megbecsüljük az ellenfelet, azzal saját sikerünket is többre értékeljük. és közelebb kerülünk a 10-ből 3-szorhoz.
@D. Gromov: nem is a vitát akartam eldönteni, csak az ütős hasonlatot használtam. De egyébként mégis valahol azt mondom, mint egyik posztnál már, hogy Kanada itt mindenkit jól elkalapált, a másik 3 csapat között meg csak nüanszok döntöttek, kár, hogy a mi kárunkra, de még így is dicsőséges ez ránk nézve. (Persze, árulkodó, hogy 40-50 lövést kaptunk minden meccsen, de mégse mondok ellent talán ezzel magamnak, mert hát ezt a játékot is gólra játsszák, ma a szlovákok mesélhetnének róla, 2002-ben a norvégok, a hőskorból: '83-ban a kínaiak).
Hidd el, hogy nálam jobban kevesen szeretnék megbecsülni a szlovák válogatottat (és talán épp ezért állítok magasabb elvárásokat velük szemben), de alig hiszem, hogy a következő meccseken rám cáfolnának. Sajnos.
Igen, a kapuralövési arányt is inkább az impotencia-tünet kategóriájába sorolom, meg aztán tegyük hozzá, ez az ellenfélen is múlik. Azért gondolom, abban egyetértünk, hogy egy kanadai válogatott Szlovákiának is tudna közel 50-et lőni egy meccsen, nemcsak Magyarországnak, ehhez képest érdekes volt egy türelmesebb, mindent 100 százalékra kiháromszögelő Team Canadát látni. Tényleg szépen játszottak, pedig egyre távolabb van már az az idő, amikor ők voltak a kedvencek nálam. A szlovákoknak pedig talán kétségbeesettebb helyzetekből is próbálkozniuk kellett, ha nem akarták a palánkon végezni - nem tudom, ez már csak elmélet, no meg aztán tény, hogy Roloson is fogott, mint a festék, de az biztos, hogy a kapuralövési arány kurvára nem adja vissza azt a játékot, amit 60 percen keresztül láttunk. Az utolsó harmad elismerést érdemel.
De mindent összevetve: ez a szlovák válogatott... ööö... nem jó.


Gaborik: a top 9-10-re térjünk vissza jövőre. ;)) Én már nem tudom megjósolni, hol fog tartani ez a sportág egy év múlva.
Szerintem a csehekől, és finnektől is ki fognak kapni.
Én a finneknek szurkolok aranyügyben, de azért remélem nincs harag :)
@garizim: Ha csak nem talalkoznak hamarabb akkor Orosz-Kanada dontot josolok, oriasi meccs lenne :)
@Gaborik: Egyetértek, de azért reménykedni lehet :)
garizim: Oroszország, természetesen.
(Nem tudom, melyik ujjamat harapjam: nagyon nem viselne el a lelkem egy Rangers továbbjutást a Playoffban, most, hogy a Philly kiesett, viszont, ha esetlegnetánmégishogyha továbbmennének a Washingtonnal szemben, akkor legalább Sanyi jelentkezhetne felszerelésért a válogatottban...)
Ezek a szlovak NHL-esek akik nemjatszanak ezen a VB-n.Errol enyit+ a Pallfy, aki othon maradt.
Peter BUDAJ Colorado Avalanche
Zdeno CHÁRA Boston Bruins
Milan JURČINA Washington Capitals
Andrej MESZÁROŠ Tampa Bay Lightning
Ľubomír VIŠŇOVSKÝ Edmonton Oilers
Vladimír MIHÁLIK Tampa Bay Lightning
Pavol DEMITRA Vancouver Canucks
Marián GÁBORÍK Minnesota Wild
Marián HOSSA Detroit Red Wings
Tomáš KOPECKÝ Detroit Red Wings
Miroslav ŠATAN Pittsburgh Penguins
Marek SVATOŠ Colorado Avalanche
Richard ZEDNÍK Florida Panthers
Az is hogy nehanyan kioregedtek egy teny,
de ha nyomjak meg tengerentulon azzal a keresettel, talan tobb lenne a gol is ugyebar.

@Balfacan: Ezeknek a jatekosoknak kb fele van meg jatekban a fele mar nincs.

Az a baj szvsz, hogy ennek a szlovak csapatnak nincs szellemi vezere. Bartecko csk. jo jatekos, de nem vezer, ezt bizonyitotta ellenunk is, a kiallitasanal.
Sokszor leirtam mar, ott csuszott el nekik a jo eredmeny tobbek kozott, hogy Pallfy-t nem sikerult rabeszelni a VBre. O ebben a mezonyben is nagy kiraly lett volna.
A vébé előtti esélylatolgatások során egy szlovák drukkerkolléga dörgölte az orrunk alá, hogy szerinte addig Magyarországnak semmi esélye az A csoportban, amíg nincsenek NHL-es játékosaink. Most meg amikor annak az okát firtatjuk, hogy miért szerepel a szlovák válogatott a tudása alatt kiderül, hogy majd' egy komplett válogatottnyi NHL játékos nem jön játszani a válogatottba valamilyen kifogással.
Talán nem leszek valami népszerű a véleményemmel, de ezen a ponton szeretném megjegyezni személyes benyomásomat, mely szerint az NHL az erópai jégorong nemzeteknek rengeteget árt. A játékosok nagy része lepattan amint lehet és igaz, hogy technikailag, meg erőben rengeteget fejlődnek, viszont én úgy látom, hogy ez hoszzú távon morális károkat okoz a játékosokban, ill szervezési problémát a válogatottaknak, nemzeti szövetségeknek. A játékosok már nem szívesen jönnek haza vagy mert beképzeltekké válnak, vagy mert fáradtságra hivatkoznak vagy mert még megy a playoff. Én a magam részéről már régóta azért szorítok, hogy a játékosaink inkább a top európai ligákban edződhessenek mint az NHL-ben, ha már egyszer szükségük van a külföldre a fejlődéshez. A magam részéről szívesen látnék pl. egy "nagy" összeurópai KHL ligát, ami komoly alternatívát támasztana a játékosoknak az NHL-el szemben és így szívesebben szívesebben maradnának közel a hazájukhoz. Esetleg tán még nekünk is lehetne idővel egy csapatunk egy ilyen ligában. Ez szerintem a régiónak és a világ jégkorongjának egészében segítene.
Na most így 3 dolog van bennem a tegnapi meccset látva.
1 Nagyon temetik ám a szlovák csapatot ez után a meccs után, pedig korrekt bíráskodásnál tuti nem megy el juhrlevél emberfóros gólokkal.1-3 nál nagyon érett a gól, aztán megint mentek a kiállítások... A bíráskodás undorító volt röviden, Kanadának nem volna erre szüksége, ennyi.
A másik 2 dolog, ami a torna egészére nézve nagyobb probléma:
2 Nincs meg a kapusuk. 3 meccs után a 3 kapusból meg nem tudnám mondani ki védjen a továbbiakban
3 És amiről már volt szó. Nincs a csapatnak szellemi vezére.

Szétfújták a bírók a meccset, izgalmasabb is lehetett volna :(.

@DesertDog: bizony, bizony
és lehetne menni jó meccsekre
@D. Gromov: Azért azt is meg kell nézni, hogy annak a 24 kanadai lövésnek hány százaléka jött közvetlenül a kapu elől, vagy a kör tetejéből.
Meg hát már 6-1 volt 2 harmad után....
@Grundolf:
én inkább respektálom Zigot,4 éve megmondta hogy vége,de azota is ezzel basztassák meg helyette spekulálnak,a novy cas cimu ujságban is már idegesen uzente hogy hagyják már ot békén...de én se értem,ha megmondta akkor miért piszkálják még mindig ot
süti beállítások módosítása