HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Magyarország–Kanada góljai

2009.04.27. 09:27 D. Gromov

Nem túl örömteli végignézni, hogyan játszottunk 0-9-et a 24-szeres világbajnokkal, de megvannak a tanulságai. A magyar válogatott ennél sokkal többet tud, és ezt minden bizonnyal már kedden megmutatja. Alant St. Louis mesterhármasa és még hat gól.

64 komment

Címkék: magyarország vb kanada videók a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt be kell vallani, hatalmas gólok ezek
Gromov, minden tiszteletem a tiéd eddigi "munkássáégodért" de szerintem nem látod reálisan ezt a meccset.
Írtad azt, hogy azért lehet kritizálni a csapatot, mert azért ez 0-9 és tudunk ennél többet is, stb. Ne haragudj, ez nem igaz. Ennyit tudunk. 9 gól simán van a két csapat között. Ezek a kanadaiak ennyire jók. A beloruszoknak, akik azért bőven középmezőny, sima 6 gólt ütöttek, miután bemelegedtek. Óriási volt a sebességbeli különbség. Az EBEL és az NHL azért több fényév,a MOL Liga-NHL relációról nem is beszélve.
És ez egy tétmeccs volt. Az, hogy 4-5-öt játszottunk velük anno egy sörmeccsen az marhára más kategória.
A legnagyobb elismerést kaptuk tőlük egyébként azzal, hogy szemmel láthatóan nem lazsálták le a meccset. Komolyan vettek bennünket.
Benk Andrással kapcsolatban. Én nem értek egyet azzal, hogy alattomos, sportszerűtlen stb. volt. Ez egy szimpla open air body-check volt. Természetesen jobbulást az Andrásnak. Paul kariyat is így vadászta le annak idején a nagydöntőben Scott Stevens a devilsből. Kariya percekig feküdt a jégen és ha jól emléxem Stevens kapott 2 percet, de inkább csak a hazai szurkerek megnyugtatása végett. Aztán a meccs kései szakaszában kariya ütött egy akkora bal felső sarkos gólt Brodeurnek, mint az állat;-)
@Walmer: Azt kell mondjam a meccs kepe alapjan, a mi fiainkban ennel sokkal tobb van. Az az ominozus utkozes pedig nem kimondottan volt szabalyos. Az europai hokiban nem. Meg egyebkent sem volt sportszeru.

En szeretem a kanadai csapatot, de ezen a VB-n az oroszok sokkal szimpatikusabbak, mint ok. Szerintem, ha egy jatekos tisztaban van azzal, hogy mennyire jo, akkor nem engedhet meg maganak ilyet a gyengebbel szemben, csak ha komoly, nyomos indokot kap ra. Mar pedig a mieink reszerol ilyen nem volt.
Azt pedig lassa be mindenki, hogy ez itt nem az NHL.
@Walmer: Upshall "levadászta" Benket. Nem tudom mi értelme volt, a játék képe nem ezt mutatta.

Csak ostoba erőfitogtatás volt a kanadai részéről. Amit el is fogadnék, ha a harmadik harmadban, döntetlen állásnál mutatja be. De 4-0-nál, egy gyengébb ellenfél ellen...

hát igen. Van még hova fejlődnük de biztos vagyok enne hogy 5-6 éven belül már éremért fogunk játszani.

A bulik elhozatala és az emberhátrány kivédekezésében sokat fejlődtünk. A legtöbbet viszont a buliknál látom.....
(NEM TUDOM VAN E VLAHOL ERRE VONATKOZO STATISZTIKA?)
kAPUS TERÉN KÍVÁLÓ SZERITEM LEVI ESÉLYES A VB LEGJOBB KAPUSA CÍMRE. ALLSTAR csapatba!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
NA már most a testi erőnkön csak a lecsó meg a paprikás krumpí segíthet :)de magasabbak a srácok már nem igen lessznek.

Egyedül a gyorsaságunkon kell javítani havonta legalább 1X legfeljebb 2havonta össze hívni a válogatottat edzeni panon kupa keretében...

JA és mégvalami.

osztrák-magyar-szlovák bajnokság jót tene nem csak nekünk hanem nekik is.

A blr ek ellen jó esélyeink vannak néztem a meccsüket szlovákia ellen a helyzetkihasználásuk hagy némi kívánivalót maga után. A szlovák válogatottnál gyengébnek tartom.De a még verhető kategória.

Ugy mint a francia,norvég,dán,német,osztrák,svájc

ő velük partiba tudunk lenni ha továb jutunk és megkapjuk ellefélnek. svájcot és dániát meg üthetjük őket is.

Kiesni nemfogunk. Úgygondolom a torna leggyengébje

Ausztria és francia ország.

VÉLEMÉNYT kérnék szépen ha lehet:)
tudom kicst hoszú lett :)
Szeribtem több is van ebbe a kanadai csapatban ,nyilvánvaloan visszavettek a tempobol szerintem egy 0-4 et harmadonként tudtak volna produkálni...örüljünk h megusztuk 10 alatt és buzditson minket az h még több munkával egyszer eljöhet az amikor felvesszük velük a versenyt...1.10 perc ijesztö volt. tul sok a favágo védönk akik helyenként határozatlanok , pedig ien szinten kár a korongot nézni, a testet kéne leszedni ,hajrá magyarok ,holnap csoda születik mer ma kutyaszarba estem azt a vállam olyan lett,hajrá magyarok .....:D
@Walmer: ezt írod: Az EBEL és az NHL azért több fényév,a MOL Liga-NHL relációról nem is beszélve.
Utána meg egy nhl negyeddöntőt hozol fel pédnának állításod igazolására. Kicsit sántít az egész.
Nem volt sem sportszerű sem érthető Upshall cselekedete, szerintem.
@cévitamin: Szerintem kicsit túlzol. Ebből a mezőnyből nekünk csak Ausztria és Franciaország kb. egy kaliber, a többiek kimutathatóan jobbak (gyorsabbak, erősebbek). Meglepetést tudunk okozni BLR ellen, de ez nem lehet elvárás.

A tegnapi meccsből nem kell semmi következtetést levonni, Kanada alapból 8 góllal jobb mint mi, ezt tudtuk, no para.

Meg kell próbálni a lehetetlent és megverni a fehéroroszokat, de reálisan a relegation roundban kell behúzni két győzelmet. Addigra jó lenne, ha nem fogyna el a csapat, sem fizikálisan, sem lelkileg. Bár lelkileg biztosan nem fog, azért van ott 2500 pszichológus a lelátón.

Asszem St. Louis dedikálta az ütőjét a legifjabb Kovácsoknak :))

Ez szép gesztus volt. Az nso szerint is a játékosok nem voltak lekezelőek, ellentétben a tengerentúli sajtóval...

Speeza meg egyenesen a magyar szurkolókat szeretné meguknak :)))

Erre tudnám mondani: honosíttasd magad :)))

De kár, hogy "mindjárt" vége a VB-nek, én ezt a csapatot - 2 naponta játszva ilyen ellenfelekkel - el tudnám nézni úgy... úgy kb az idők végezetéig :)))
@HOKrI: Majd ma kiderül, hogy az automatikus egymeccses eltiltást megfejelik-e még valamivel! Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy Benk elég sérülékeny és nem vagyok benne biztos, de azt hiszem, ezzel a vállával volt baja tavaly is, nyáron műtötték
@Káosz Professzor: A többi csapatott a jelenlegi játékuk alapján irtam svájc sem remekel.

norvégok és dánok csak eymás ellen átszott kép alapján tudnék ítélni.

GYorsulnuk kelene... Jövőre talán nem a lenehezebb csoportba raknak és akkor könyeb lessz a tovább jutás.

De orosz usa kanada svéd fini elen akkor sem lessz sok esélyünk.

simán vághatak volna akár 15 is ha úgy játszanak ahogy az az első 10-15 perecben tették.
@barbredi: Egyáltalán nem sántít.
Amit ők játszanak az NHL szint. A miénk meg EBEL, esetleg francia bajnokság. Mégis hogy kellett volna játszaniuk? Röhögve, 1/20-ad gőzzel? Szerintem akkor köptek volna pofán igazán bennünket. Azzal hogy mentek, ütköztek, megtisztelték a magyar válogatottat. Ha megkérdeznénk bármelyik játékosunkat, hogy kapjunk -e ki 9-0-ra, de egy éles meccsen, vagy legyen 2-6 egy langymeleg korizgatással egybekötött matinén, meg lennék lepve, ha bármelyikük is az utóbbit választaná.
@Szekig: Csak ismételni tudom magam. Szabályos ütközés. Az meg hogy "ha egy jatekos tisztaban van azzal, hogy mennyire jo, akkor nem engedhet meg maganak ilyet a gyengebbel szemben" milyen érv már?
Ez egy éles meccs volt nekik is. Upshall nyilván nem csinál ilyet, ha bemutatót játszik az edmontoni U12-ekkel. De ez a Magyar válogatott volt, basszus. Ami te elvárnál, azt egyetlen igazi sportoló sem szeretné. Hogy másként kezeljék, merthogy ő gyenge. Ennél megalázóbb nincs. És biztos vagyok benne, hogy a Benk András is így gondolja. És legközelebb fennt lesz a feje ha vezeti a korongot és számít majd arra, hogy esetleg leütközik.
egyértelmű a szlovák és kanadai meccsből hogy mind fejben és mind testben kell gyorsulni. az hogy a kanadaiaktól 9-et kaptunk az benne van. jövőre 7-et kapunk és lövünk is nekik. A fehérorosz meccsen ha tudják azt hozzni mint a szlovákok ellen akkor van némi esély. persze ehhez kell a HA ... a sportban meg nincsen HA ... de azért remélem hogy most lesz :)
Amerikában amerikai szábályok szerint kell játszani.
európában európai szabályok diktálnak.

íha a vb a tengeren túl lennee akkor is kapot volna valmi büntetést mert látni rajta a sznéksságot, NEM a korngért ment HAnem szerencsétlen letarolni.Ez minden hol minimum 10 perc fegyelmi, vagy több mecses eltiltás.

De tény hogy ha ottlen a vb többet engednének a bírók.
@vaze: Jobbulást Benk Andrisnak!!!

@Walmer: Benk sérülésére írtam a választ. Lehet, csak Te láttad szabályosnak az ütközést, mert ugye Upshall nem játszik még a szlovákok ellen sem.
A tegnapi meccsel nekem semmi bajom nincs, jobb Kanada és kész.
Benknek jobbulást!
Ez a meccs azért nem volt jó meccs, mert két olyan csapat állt fel a jégre, amelyik tudta, hogy mi lesz az eredmény. Kanada csak annyira hajtott, ami kellett mi pedig rápihentünk. Nem lábban, hanem fejben. Ami érzékelhető volt az a koncentráció hiánya, ami látszott: Az ebből fakadó sok-sok idegesítő hiba. Rutinból egy szabadnapos Kanada ellen ez a reális, de ettől még igaz, hogy tud a a cspat ennél sokkal többet is, és azt meg is mutatta a szlovákok ellen. Nagy kérdés, hogy mi a jó taktika: Élet-halál a Belarusz ellen, egy meccsen eldönteni a továbbjutást, vagy a kevésbé erős ellenfelek ellen két meccsen megpróbálni, kicsit pihentebben. Nem szabad elfelejteni, hogy ilyen hosszú tornán, ennyire nehéz meccsekkel még sosem szerepelt a csapat és nagy kérdés, hogy mennyire fogy majd az erő.

Ezért érthető, csak furcsa volt látni, hogy a csapat nem hajt teljes erőből. Persze az "A" csoport valószínűleg ebből a szempontból is más. Reméljük Cortina tudja...
Először is felháborított amit az Upshall tett. Alattomos támadás volt, meérdemelne eltiltást. Az hogy Benk sérülékeny, nem ment fel senkit az ilyen tet alól.

Ami a csaptot illeti, tán túl nagy volt a respect is a kanadaiak ellen, de tudomásul kell venni, egyelőre ekkora a különbség.

Ahhoz, hogy ez csökkenjen, sok pénz, fedett csarnokok és alapos utánpótlás nevelés kell.

Remélem, hogy bennmaradunk, de ha nem, ez a csapat akkor is történelmet írt, és büszkék lehetünk rájuk!

Hajrá magyarok!
@Walmer: Te teljesen rosszul ertelmezted, amit irtam. Arra volt ertendo, hogy ok nem volt a levadaszasra. Sott ha neha a mieink rosszhelyre utnek is, akkor is el nezhetik nekik. Miert? Mert egyszeruen fizikai kontakt nelkul, is tudnak ugy jatszani, hogy mi ne erjunk koronghoz.
Az pedig nem megkulonboztes hatranyosan, ha tisztelem annyira az ellenfelet, hogy nem torom ossze akkor sem ha megtehetnem. A jo sportoloknak kell az onuralom. Namost Upshall, ezen pillanatokban nem gyakorolt onkontrollt. De reszemrol befejezve. Amugy egy ilyenert az NHL-ben is utnek a csavot amikor csak palyan van.

Upshall nem is nézte a korongot, ő csak arra ment, hogy leüsse Benk-et. Már alig várom, hogy valamelyik nagy csapat kiüsse ezeket a nagyképű kanadaiakat...
Mondom neketek

OSZTRÁK-SZLOVÁK-MAGYAR közös bajnokság

ez lene a legjobb egymás szomszédai vagyagyunk meg lehetne oldani hiszen az ő bajnokságuk is gyenge igaz erősebb mint a mienk mind a 2, de jót tenne ez az NHL filing. CSak lekéne ülni a 3 szövetséggel egymásnak vagy nekünk szürkólóknak kezdeményezni
csak csinálni kell valamit....

csináljunk hoki csapatokat:) az edző posztot vállalom:)
A kiutazott szurkolótábor lelkesedése valóban irigylésre méltó, nem csodálom, hogyha kanadaiak is elismerően említik ezt. Azért egy-két dolgot még a fanoknak is meg kell még tanulni, hogy mit illik, meg mit nem..mert a következő vb-n már bünti lesz.
Szerintem az egész vébé számunkra azért fontos, mert egyre több kölök fog korizni, bocs, de az sem világvége, ha még 3-4 évig liftezünk az A-B között.

Hír a jövőből :) 2014 Budapest 5.-7. helyért HUN-CAN 3-3, büntetők , kár, hogy "csak" a 7. hely jött össze.. Ugye nem lenne gáz?
@cévitamin: a pénzügyi oldalát is vállalod?:)
@Horiko: Osztrák, Szlovák, Magyar , Szlovén így sem lenne rossz:)
Lehet, hogy Upshall bodicsekje szabályos volt, de én elvártam volna, hogy a legközelebb álló magyar játékos meg nyomjon neki egy jobbhorgot kapásból.
Azt hiszem -amellett, hogy maximális respect a magyar játékosoknak az eddigi helytállásért- mindkét ellenfelet túlzottan tiszteltük. Sajnos a játékosaink sokszor meg sem kísérlik a fizikai harcot (most szabályos küzdelemről beszélek) a védekező harmadban, mikor ki kellene tolni pozícióból az ellenfelet, vagy meg kellene akadályozni, hogy pozíciót foglaljon el a kapu előterében, és nem védjük megfelelően a kapusunkat sem, mind a szlovákok, mind a kanadaiak sokszor piszkálták következmények nélkül a kapusainkat.
Itt van egy rövidebb összefoglaló, egy kis témába vágó visszatekintéssel:
www.youtube.com/watch?v=5_duWeoJQRM
Nagyon drukkolok a fiúknak és várom a fehérorosz meccset, talán ez olyan meccs lesz, ahol nem az a hősies védekezés lesz jellemző ránk, amivel idáig eljutottunk ( már a B csoportot is így nyertük Japán és Ukrajna előtt, mostani két meccsen is 30:110 a kapuralövésünk ) talán a Cortina által említett "út" további része is ezt jelenti
Upshall úgy gázolta le Benket, hogy azt azért erős lenne bodychecknek nevezni:-)))
szántszándékkal ,full gázon lezúzta, tisztán látszott a többi kameraállásból, köze nem volt a koronghoz...
Kedveseim!
A magyar szurkolókról alig írtok valamit, pedig a tegnapi szurkolás után minden dícséretet megérdemelnek! 0-9-nél felállva szurkolni, hát a seggemen is felállt a szőr... :)
Fantasztikus volt, kár hogy nem lehetünk ott személyesen! HAJRÁ MAGYAROK! Csak így tovább...
Én azt mondom, hogy SZANA-SZÉT VERJÜK MAJD AZ ALSÓHÁZAT... !
@Kabelguru:
Igazad van. Válogatott meccsen, világbajnokságon ilyen drukkolást még nem láttam és szerintem a többi résztvevő ország se. Semmi mást nem lehetett hallani csak a magyarok folyamatos énekét, bíztatását, a többi ország drukkerei olyan "szalondrukkerek" hozzánk képest: sörözgetés közben integetnek, tapsolnak és kész.
@Kabelguru: Olvasgasd a többi bejegyzést is, azért elég sokan itrak ebben a témában.
Szomorúan olvasom a kritikákat a fiúk teljesítményéről. Semmi értelme nem lett volna "meghalni, 120%-ot koncentrálva" esetleg csak 6:0-ra kikapni tegnap. A 9:0 simán reális volt, tökre lehetett volna 14 is.

Nekünk a következő valószínűleg 4 meccs a lényeg, eddig semmi nem volt. Fehérorosz és a a várhatóan 3 kiesést eldöntő meccs a lényeg, ha ők nem erre készültek, akkor szerintem baj volna. De ahogy látom, erről szó sincs. Lélekben a 3 döntő meccsre kell felkészülnünk. A szlovák és kanadai meccs tartást kell, hogy adjon.
cévitamin:

jól mondod.

ez az egés régió messze előrébb tartana, nem csak sport szemontból, hanem gazdaságilag is...
csak ugye a fránya egyéni érdekek...:-(((
@Horiko: szlovénia messzi van már mint szlvákiától

Ők nem mennének bele de mivel ez a 3ország közös szomszéd ők igen.

A hoki csapatról meg annyi csak lesz szponzor :)
vagy kell alapítványt létrehozni. Túl sok pénz nem kell hozzá inkább csak játékos.Igaz nem pénzér hanem elismerésért játszana. De ha valki csak a pénzért hajlandó játszani ott már gondok vannak. Túl követelőző lehet.ismerek amatőr jégkorongozót amatőr csapatban játszik.
biztos tudna pár embert ajánlani.
És indulhatnánk a ob1ben. Oda meg nem kell nagy követelmény. Jégcsarnokot közösen használnánk az újpestével. De ha kell én is beállok a csapatba:D
attól félek hogy mire a kiesési körbe érünk, fáradtak leszünk, mind fejben, mind fizikálisan, és a még verhető ellenfelek ellen sem lesz esélyünk. A franciáknál biztos hogy jobbak vagyunk, az osztrák, norvég/dán csapatok ellen pedig ki-ki meccsek lesznek, nagyon fáradtan. Én nagyon drukkolok a srácoknak, de félek hogy idén nem tudunk bent maradni. De ne legyen igazam!
Sziasztok . Walmernak üzenném, hogy jó nagy sületlenség, hogy szabályos bodicsek volt a Benk elleni szabálytalanság. Két ok miatt. Bodicseknél a váll feletti részt támadni tilos és ha jól megnézzük a felvételt, Benknek nem az ütközés, hanem az esés során tört el a kulcscsontja. Az ütközés pont állon találta. A másik ok. Mind NHL-es, mind az európai hoki szabályai is ismerik az úgynevezett vak oldali ütközés tiltását. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a játékos egyenesen vagy az érkező játékossasl ellnetétes irányú mozgásban van, akkor tilos bárminemű testi kontaktus. Benk Andrisnak jobbulást kívánok. Hajrá magyarok !
Ok! Valóban messze van Szlovénia bár a Volán játékosainak sincs közel Innsbruck és Bolzano sem ha ugy alakul. Mondjuk azt nem tudom a Szlovákok milyen erősségünek itélik az EBEL-t a saját bajnokságukhoz képest. Ezt úgy értem, lehet ,hogy ők ugy éreznék hogy visszalépés lenne nekik egy ilyen közös liga. Ezért egyáltalán nem biztos , hogy bele mennének.

Szponzor reméljük lesz:) Szerintem nagyon is sok pénz kell hozzá sajnos és most itt nem a fizetésekre gondolok, hanem minden egyéb költségre. Létesitmény fenntartás, utazási és felszerelész költségek stb.
Azért egy Szlovák extra ligában szerepelni nem két fillér:)
Egyébként pártolom az ötelet, valóba jó dolog lenne , jót tenne a magyar hokinak.
@cévitamin: butaságokat beszélsz, szlovákia nem menne bele egy közös ligába, semkivel sem. anno a csehszlovák ligát is inkább ők akarták felosztani, nem a csehek. pedig az 100x jobbat tett volna nekik, mint olyan magyar vagy osztrák csapatokkal közösködni, akik szinte semmivel sem jobbak, mint a szlovák középmezőny. értelmetlen felvetés.
Nem értek a hokihoz, de az én fejemben valahogy úgy játszódik le ez a dolog, hogy Cortina bement tegnap az öltözőbe, és azt mondta: srácok, először és utoljára hallotok tőlem ilyet, de a mai meccs nem számít. Menjetek ki és élvezzétek, amennyire lehet, mert valahol ez is egy jutalom az eddigi teljesítményetekért, és maradjatok egyben! Valaki azt írta korábban, hogy a védőknek többet kellett volna test-test ellen vállalni….. Ezek ellen?? Így is egy embert vesztettünk. Nem mondom, nagyon jó lett volna látni egy magyar gólt, de leamortizálni a fél magyar csapatot azért, hogy 0-6 legyen ne 0-9 az teljesen értelmetlen. Végül is számunkra a lényeg még hátra van.
Viszont tényleg vicces volt látni a kanadai szurkolók fejét. Néztek, mint hal a szatyorban, hogy hova kerültek. Legalább a magyar szurkolók tudtak nekik újat mutatni, pedig gondolom voltak már egy pár hoki meccsen életükben.
@Horiko: Igaz insburck tényleg nem közel van de a legjobb érvelés a közös határ és lujbjana meg zólyom között már tú nagy a távolság. Ha bár losangeles meg montreal sincs közel egymáshoz:D

Ami a létesítményt illeti ottvan az astra zeneca újpest pálya tudom használják de lehet osztozni.

No meg ott van a kistadion csak fel kell újítani.

de az miliárdok....Azt orbán viktorra hagyom :)
anyra benne van a hungarycum feling megsegíthetne. LEgyen a hoki is hungarykum:)
@szferi: igazad van! Talán annyit pontosítanék, hogy most ebben a helyzetben és időben értelmetlen. Reméljük pár év mulva nem lesz az. Én inkább a KHL-ben látom pár Szlovák csapat jövőjét! És talán egyszer a messzi jövőben a mienket is:) Nah most jól el kalandoztam:) Inkább nem álmodozok:)
@Vegyi Ali: NEm tudom nekem nagyon charging izu volt ez a hit. En ugy szamoltam 4 et lepett az utkozes elott ( a masik oldalrol korizott at) a korong mar nem volt a Magyar fiu birtokaban. Amugy is erte a fejet, vak oldalrol jott. Ebben semmi szabalyos nem volt.

Igaz ha valaki megnez egy Ovechkin osszefoglalot a youtube-on, akkor latja hogy az utkozesei nagy szama tankonyv charging (meg a labai is elhagyjak a jeget az utkozes pillanataban), csak ott nem fujjak be.

Viszont az aktualis nemzetkozi szabalyok szerint ez jogos kiallitast erdemelt..
A mérkőzés megtekintése inkább volt szolgálat, mint élvezet. Lesz ez jobb is, ez volt a valaha látott legerősebb ellenfelünk.
itt Kanadaban eleg jo dolgokat irnak rolunk. :-) mindenkinek nagyon tetszik, hogy sok munkaval es kitartassal eljutottunk az A-csoportba. Es kulon emlegetik a szurkolokat, hogy milyen fergeteges hangulatot teremtettek. mindenki, meg a jatekosok is elismeressel beszel a magyar csapatrol.
Szegeny Benk Adrasrol meg annyit, hogy szerintem az egy teljesen szabalyos body-check volt. persze Europaban ezt nem nagyon szeretik es nem vagyunk hozzaszokva, de ez akkor is igy van. itt mindenkinek azt tanitjak, hogy be kell fejezni az utkozest, es ha nem teszed, akkor az edzo leorditja a fejed. nem fognak maskent jatszani ellennunk sem. szerintem ezt elismereskent kell felfogni.
@D. Gromov: Szerintem is kicsit kemény vagy, aszem te kommented szólt igy, hogy "ugorjanak, ha jön a páncél vonat", ezt tették :).
@durex26:
ne izéljetek már, annyira pozitív vagyok, hogy majd szétfeszít

szerintem lebecsüljük a csapatot, ha azt mondjuk, az a maximum, amit kanada ellen mutatott

godó pl. sokkal keményebb a szomszédos posztban linkelt videóban
Upshall szabályos volt, aki ismeri tudja, hogy így játszik. Benk arról nem tehet, hogy senki nem tanította meg arra, hogy legyen fent a feje...
Itt Finnországban egyenesben adták a magyar -kanadai mérkőzést.A mérkőzés után St.Louis azt nyilatkozta ,hogy a magyarok hajtottak és ők legalább az emberelőnyös helyzeteket tudták gyakorolni.Külön elismeréssel beszélt a magyar szurkolókról.A főnököm megkérdezte mi milyen mérkőzést játszottunk tegnap?A szlovákok elleni ,az igen de ez?!A végén elismerte a magyarok teljesítményét. Szerinte is óriási dolog hogy 500 felnőtt korongozóból válogatva idáig eljutottunk.Az Air Canada Center Torontóban 19800 férőhelyes, rendszerint teltházas,pedig mostanában kutyaütő csapatuk van.Cambridge-ben (ontario)amikor felújították a plázát épitettek a közepébe egy jégpályát ,nincs helyi hokicsapat amelyik valamelyik ligában játszana.Ott láttam viszont, hogy olyan pici gyerek szinte járni sem tud ,a szülők segítségével már korcsolyázott a saját lábán.Egész nap foglalt a pálya,szoros időbeosztással működik,nálunk meg bezárják a zalaegerszegi csanokot mert nincs pénz a fenntartásra.Ilyen körülmények között is egy csoportban játszunk velük a VB-n.
Kanada - Fehéroroszország 18-0
U20-as mérkőzés,a kanadai lapok szerint sokat tettek annak érdekében (a f.oroszok),hogy ne emeljék fel 12re a 8-as létszámot.
Lindros egy technikás,nagytermetű,tehetséges szélső volt.Nem érte el a tehetsége szerinti pályafutást,mert nem bírta az ütközést.Igaz elősször hasonló esetben mint tegnap ,csak szemből egy body check után eszméletét vesztette,majd még 3-szor kiütötték.Nem kapott szeződést "nagyon sérülékeny".Nem volt szabályos tegnap a Benk elleni ütközés ,de nem nevezném alattomosnak.
Jobban kellene védenünk a kapust ,nem megengedni,hogy letáborozzanak a kapunk előtt az ellenfél csatárai,kaptunk egy két elkerülhető gólt emiatt.Minden elismerésem Szuper Leventének ,de tegnap is bebizonyosodott :nem véletlen ,hogy nem az NHL-ben véd.Nagyon szurkoltam neki egy pár éve,hogy sikerüljön.
Számunkra most kezdődnek a tétremenő meccsek remélem nem fáradnak el a fiúk,és bent maradunk.Ez könnyebbnek tünik mint egyből vissza jutni.
@Szalo:

Miért Szalo, szted, ha mondjuk legnagyobb formában védő Dominique Hasek véd tegnap a magyar kapuban, akkor hány góllal úsztuk volna meg tegnapi találkozót? Esetleg még 0:0-ra is ki tudtuk volna húzni?

Honnan veszed azt egy meccs alapján, amikor David játszott Góliáttal és David kapuját védte valaki, hogy ugyanaz a valaki a Góliátok kapujában nem védett volna sokkal hatékonyabban?

Fel szeretném hívni a figyelmedet arra a tényre, hogy ma azt olvastam az IIHF honlapján, hogy már készül Szuper Leventével a sztárriport!
"A magyar szurkolókról azonban továbbra is ódákat zengenek, és nemcsak együttesünk, hanem a helyiek is. A Kanada elleni 0–9 után a Kolping Arena hivatalos műsorközlője magához ragadta a mikrofont és maga jelentette be, hogy: „Ti, magyar drukkerek fantasztikusak vagytok!”. Ehhez tette hozzá Kangyal Balázs csapatkapitány, hogy a Nemzetközi Jégkorongszövetség, az IIHF megüzente: ők olyat még nem láttak, amit a mieink produkáltak, azaz hogy számolatlanul kapjuk a gólokat, még sincs egyetlen csöndes pillanat sem, mert a szurkolók végig énekelnek."
És egy kiragadott mondat:

"Last season, Patrice Bergeron was hit by Philadelphia’s Randy Jones and missed the rest of the season due to concussion symptoms. The league suspended Jones for only two games, and Bergeron was criticized for leaving himself in a vulnerable position."

vagyis a leütközött játékost (ki a szezon hátralevő részét kihagyni kényszerült)kritizálták, amiért védtelenül hagyta magát.
Igaz, Jonest, aki adta, 2 meccsre elmeszelték.
Gyanítom, ha nem ilyen súlyos a sérülés, még ilyen büntetés sincs.

Ott így mennek a dolgok. Ezt szokták meg.
@szentfazék: Ha vérbeli jégkorong szurkoló lennél és a csapat mellett már jó ideje, akkor tudnád, hogy azok, akik a balhét csinálták a szlovákok elleni meccsen, azok soha nem tartoztak közénk és garantáljuk mindannyian - elég sok ember nevében merek beszélni -, hogy nem is fognak!
Tegnap ,ha mindenki a kapuban áll sorfalat sem úsztuk volna mag kapott gól nélkül.Én nem állítottam,hogy sok támogatást kapott a kapus a társaktól.Írtam,hogy jobban kell védeni a kapust .A tengeren túl bevett szokás ,ha te bántod a kapusunkat akkor mi is fogjuk a tied ,de mindenképpen meg kell akadályozni ,hogy az ellenfél csatárai szabadon rákorcsolyázzanak.Azt a védők büntetni szokták.Amit sokallok az a sok kiállítás ,ebbe el lehet fáradni fizikailag és mentálisan is.Ez más sebesség, korcsolyázásban,korongkezelésben ,de főleg gondolkozásban ,mint amit eddig megszoktak.Volt tegnap azért 1 vagy 2 gól amit Levente kapott amikor senki sem takarta a lövőt és mellé nyúlt:Hidd el nem volt senki nagyobb szurkolója amikor a St.Louis fiókcsapatában szerepelt és felhívták a nagy csapathoz ahol a kispadon ült.Minden nap vártam ,hogy majd beverekedi magát a csapatba.Tudom szerencse is kell ,bizonyítási lehetőség nélkül senki nem érhet el sikert.Hozzá kell tennem a Blues akkoriban egyike volt a liga legjobb csapatainak.De ott a draftolt játékosok kevés kivétellel vagy kivétel nélkül az AHL-ben kezdenek.Csak a legjobbak kerülhetnek fel a nagy csapatokhoz.
Reménykedtem a mieink közül is lesz a következő draftban néhány játékos ,ők ott tovább fejlődve ,rendszeresen játszva az ilyen iramú mérkőzéseket szép jövővel biztatnának.Én bízom bennük ,igazán megérdemlik az elismerést,de a munka java még hátra van .
@Szalo: Pat Cortina felhívta a fiúk figyelmét arra, hogy ez lesz! Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem ezen a meccsen kell hoznunk a legjobb formánkat, mert ez pill. nem a mi szintünk! De ha ide akarunk tartozni, akkor "gyakorolni" kell a korong nélküli játékot, nem szabad visszaütnünk, visszaütköznünk, mert valószinű, hogy ma még a büntetés nem maradna el. Szóval a lényeg: kis halak vagyunk - egyenlőre -, de elszántak, szorgalmasak, kitartóak, alázatosak, szivesen dolgozunk, tanulunk a jobbaktól, de elítéljük az erőfitogtatókat, a nagyképűeket, a nagyszájúakat!
Kimaradt az előbb, de most nincs kedvem utána nézni, hogy hol és mikor olvastam, Pat Cortina azt is megmondta, hogy pillanatnyilag a magyar válogatottban egyetlen olyan játékos sincs, aki megfelelne a tengeren túlon. Nem is biztos, hogy a mieink ott szeretnének megfelelni. Hajrá magyar jégkorong!
www.youtube.com/watch?v=OiHybWfGlow&feature=related

Itt van par hatalmas Open Ice Hit.

Tenyleg ;atvanyosak. Megmutatnam nemelyik focistanak akik hetente tobb tizezer fontot keresnek. A tobbseguk felall, vagy megprobal felallni, pedig nemelyik istentelenul brutalisnak tunik...
A Magyar - Svéd után azt hittem jobbak vagyunk! :S
@Szalo: hdd el, hogy ha Ocskay, Palkovics, Szuper valamelyik nagy hokiországban születik, akkor NHL, KHL, vagy más extraliás játékosok lennének. Magyarként akármilyen tehetséges vagy, sokkal többet kell bizonyítanod, mint egy közepesen tehetséges cseh, finn, svéd, kanadai, orosz játékosnak. Nem mondom, hogy Szuper lenne a kanadai válogatott kapusa, ha oda születik, de benne lenne a legjobb 3-5-ben. Uff, én beszéltem.
@Flashzee: kb. tízszer vagyunk jobbak, mint a magyar-svéd idején :)
süti beállítások módosítása