HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nemcsak nézni szeretnénk a meccset

2009.04.26. 17:03 F. Kapus

Semmi mást nem szeretnénk Kanada ellen, csak tisztességesen helytállni, fogalmazott egyértelműen Énekes Lajos edző a találkozó előtt néhány órával. Hírek, érdekességek, szolgálati közlemények következnek. Ne énekeljünk himnuszt a himnusz előtt.

"Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, tudjuk, hogy ki az ellenfelünk – vágott bele Énekes Lajos. – Szeretnénk megmutatni, hogy nem vagyunk kishitűek, akárki is áll velünk szemben. Nemcsak nézni szeretnénk a mai mérkőzést, hanem élvezni és játszani is. Ennek érdekében, ahogy szó volt róla, végrehajtottuk a sorok közötti kis korrekciót. Vas János és Kovács Csaba helyet cserélt. Erre azért volt szükség, mert a szlovákok ellen sem az első, sem a harmadik sorunk nem képviselt olyan játékerőt, amilyet képviselhetett volna. Nem játszottak rosszul ők sem, de lehet, hogy ezen még egy picit lehet javítani. Kanada ellen megpróbáljuk ezt a variációt. Aztán egyáltalán nem biztos, hogy így marad a jövőben is. Szerepeltünk már így, ez nem jelent majd problémát a játékosoknak.

Kanada ellen jobb teljesítményt kellene nyújtanunk, mint a nyitómeccsünkön, de nagyon sokkal többet nem tudunk tenni. A helyzetet úgy tudnám érzékeltetni, hogy a jégkorong sport, így minden benne van a pakliban, de az nincs, hogy mi ma megverjük Kanadát. Tisztes eredményt szeretnénk. Ha mi úgy jövünk le a jégről, hogy mindent megtettünk, mindegy lesz, mi áll az eredményjelzőn."

Néhány érdekes nüansz. 1. Kanada szövetségi kapitánya is beszélt a magyar válogatott motivációiról. 2. A Sportside.hu oldalon arról láthatnak videókat, hogyan értékelték a hokisok a szlovák meccset. Ehhez némi bulváros adalékkal szolgálunk. 3. Ennaffati Omar 29. születésnapját ünnepli. 4. A Kovács családot még ennél is nagyobb öröm érte, Csabának éjszaka megszülettek ikrei, felesége két fiúgyermeknek adott életet. 5. 2004-ben Kanada 9-2-re verte Magyarországot a Papp László Sportarénában. Azon a mérkőzésen két olyan kanadai hokis játszott, aki ma is fog: Heatley és Horcoff.

Malibuhc nevű olvasónk hívta fel rá figyelmünket, hogy az egész mezőny négy legidősebb játékosa közül ketten nálunk játszanak. Kangyal Balázs (1969. július 24.) és Sille Tamás (1969. november 23.) is pontot szerzett Szlovákia ellen, így a vb legidősebb gólszerzője Sille, legidősebb asszisztosa Kangyal. A másik két 1969-es születésű hokis a kandaiak és a lettek kapusa, Roloson és Naumovs.

Végül még valami, amiről muszáj írnunk. Nem maradtak következmények nélkül a Szlovákia elleni mérkőzésen történtek. Kovács Zoltán főtitkár tájékoztatása szerint nem volt kényelmes helyzetben a vasárnapi értekezleten. A magyar szurkolók magatartását több szempontból is kifogásolták a nemzetközi szövetség illetékesei. Szó esett arról, hogy a pirotechnikai eszközök használata szigorúan tilos, továbbá a drukkerek verekedései is mélyen elítélendőek.

"Kérték, beszéljünk a szimpatizánsainkkal, hogy ilyen botrány még egyszer ne történjen, mert annak súlyos következményei lehetnek. Vannak írott és íratlan szabályok, amelyeket be kell tartani, ha ide akarunk tartozni" – nyilatkozta az MTI-nek Kovács Zoltán. Ezen szabályok közé tartozik, hogy nem illik elénekelni a vesztes csapat himnuszát a győztesé előtt. Ez ugyanolyan természetes, mint hogy pénteken Pat Cortina ment oda Filcnek gratulálni a lefújást követően. Természetesen azt nem kifogasolják az IIHF-nél, ha a győztes himnusz után, de leginkább a meccset követő ceremónia végén sor kerül a vesztes csapat himnuszára is a szurkolók előadásában.

Tekintettel arra, hogy hetven év után először vagyunk ott az elitben, megúsztuk az azonnali komolyabb következményeket. Azt viszont egyértelműsítették, nincs több dobásunk. A következő esetnél hatalmas pénzbüntetés vár ránk. Hogy a 2014-es vb-pályázatunkat érintik-e az eddigiek, arról egyelőre nem beszélnek az illetékesek.

A Magyarország-Kanada mérkőzés 20:15-kor kezdődik, piros mezben lépünk jégre. A Sport 1 közvetít, és mi is azt tesszük, szövegesen.

A várható összeállítások:

Magyarország: kapusok: Szuper Levente, Hetényi Zoltán; hátvédek: Horváth András, Tokaji Viktor – Szélig Viktor, Ennaffati Omar – Svasznek Bence, Sille Tamás – Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav; csatárok: Palkovics Krisztián, Fekete Dániel, Vas János – Vas Márton, Ladányi Balázs, Peterdi Imre – Kovács Csaba, Vaszjunyin Artyom, Jánosi Csaba – Benk András, Majoross Gergely, Holéczy Roger

Kanada: kapusok: Josh Harding, Dwayne Roloson; hátvédek: Dan Hamhuis, Shea Weber – Drew Doughty, Chris Phillips – Luke Schenn, Ian White; csatárok: Jason Spezza, Dany Heatley, Derek Roy – Martin St. Louis, Shane Doan, Steve Stamkos – Matt Lombardi, Shawn Horcoff, Scottie Upshall – James Neal, Colby Armstrong, Mike Fisher

59 komment

Címkék: magyarország vb énekes a csoport kovács zoltán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elhiszem, hogy a jegkorong az intelligensek sportjanak kellene, hogy legyen, de azert milyen baszatlan emberek vannak mar abban nemzetkozi szovetsegben? konyorgom.

a piro ertheto, de par reszeg fasz miatt ugyan ne kelljen mar rettegni, hogy nem kaphatjuk meg 2014-et.
mellesleg a focis "ultrak" meg nagyobb szamban fognak atpartolni a hokihoz is, szoval ez csak a kezdet.
Mondjuk egyáltalán nem értem, hogy a tiltott eszközök bevitele miatt miért a magyar szövetség képviselőjének vannak kellemetlen percei, miért nem a szervezőknek.

Nem a magyar szövetség dolga és felelőssége a beléptetést biztosítani.
Milyen jó h ezek a szerencsétlen ultrák már hoki meccseken is felbukkantak...kár h nem lehet tekintettel ölni, mert most pár ilyen ember már halott is lenne...mind1 Hajrá Magyarország!
Majd az illetékeseknek MOST kellene megfogni az "ultrákat" nálunk, h ne az legyen mint a fociban.
Egyébként jah, a biztonságiak dolga lenne, hogy ne lehessen bevinni oda nem illő dolgokat a csarnokba...

Off: én viszont csak nézni szeretném a meccset, legyen már egy épkézláb stream...
lsport.we.bs/ ígér streamet
a rendbontók meg elmennek, ahova gondolom.
@SakiCitizen: Annyi vígasztaljon, hogy már agyhalottak...
@Tábornok tizedes: "mellesleg a focis "ultrak" meg nagyobb szamban fognak atpartolni a hokihoz is, szoval ez csak a kezdet."

annak beláthatatlan következményei lennének, pl. a blogra nézve is. ahol ők vannak, ott mi nem vagyunk

úgyhogy ilyeneket ne jósolj :)
@KCs: Biztosan nem gondolták, hogy vannak ilyen éretlen szurkolók.

Gondolom Te sem vennéd jó néven, ha a színházba lépés előtt megmotoznának.

Valaha az olimpiai faluba is könnyedén be lehetett jutni, aztán jött 1972... Remélem itt nem néhány magyar miatt kell majd szigorú rendszabályokat foganatosítani.
@D. Gromov: Mondjuk Zürichben pár éve 100 drukkert tartóztattak le egy bajnoki döntő meccs után, akkora balhé volt, szóval a svájciaknak semmi okuk annyira felhúzni az orrukat, illetve annál érthetetlenebb, hogy miért nem tudták elejét venni ennek a botránynak.

Ez az én feltevésem, de amint a Fradinak, UTÉ-nak tovább erősödik a hokicsapata, illetve a focicsapataik tulajdonosai tovább erősítik a küzdelmet a lelátói botrányok ellen, vissza fognak térni a magyar hokilelátókra azok a szurkolói rétegek, akik hajlamosak ökölpárbajra is kihívni a rivális klub szimpatizánsait.
Ha esetleg megbüntetnek bennünket, miért ne lehetne a büntit videofelvételek alapján áthárítani a kiszűrhető vétkesekre? Ez jogilag működik és volt is már rá példa... A pénz meg többnyire elég jó visszatartó erő.
@KCs: egyetértek veled, a szervezőket kell elmeszelni. De az is igaz, hogy ez a békés és egyeztetett tortagyertyázáson kívül nem divat a jégcsarnokokban. Ne is legyen!

Hajrá fiúk!
Bár csak én mehettem volna Svájcba eme problémás emberek helyett.
De továbbra sem tudom miért jó ez.
Anno tizenévesként még csak jó heccnek tűnt egy LEHEL-Fradi meccs, meg a vele járó zúzda. De ebből már ki kellett volna hogy nőjön az ember.
Már miért kellene a szervezőket elmeszelni? Ezeknek a hülyéknek semmi keresnivalójuk a hokimeccseken, ennyi. Nagyon keményen kellene szűrni, és itt óriási a rangidős szurkolók felelőssége.

Egyébként meg reszkess Kanada, úgyis lövünk egy gólt legalább :P
itt pl., nalunk motoznak rendesen meccs elott s szunetekbe is ha kimessz, ott nincs ilyen ?
@Karma: "Nagyon keményen kellene szűrni, "

Ez elsősorban a szervezők felelőssége.

Büntetni elsősorban pedig a szabálytalanságot elkövetpt kell. A magyar szövetség nem követett el szabálytalanságot. A bunkó, aki pirotechnikai eszközt használt a faszerkezetes épületben, az viszont igen!
Kinek van lehetősége belépéskor átvizsgálni a szurkolókat egy svájci vb-n? Hát, legkevésbé sem a magyar szövetségnek...
@ferences: Ezzel tényleg lehetne valamit kezdeni, ha meg nem fizeti ki, kitiltani pár évre, vagy kitiltani, meg fizessen is. Nem célom ellentéteket szítani, de két snitt az első harmadból: a meg nem adott szlovák gólnál zöld-fehér mezes magyar "szurkoló" mutogat át a szlovákoknak, görögtűz folyik a kapu mögötti lelátóról, mögötte egy magyar zászló, fr..i felirattal...
Szerintem is komoly probléma (már most / lesz) a prosztó szurkolók megjelenése.

Véleményem szerint a felelős vezetők (sportszakemberek, játékosok, mérvadó, meghatározó figurái a sportnak akikre fel lehet nézni) kell példát mutatni és határozottan elítélni a nem lelátóra való viselkedést.

Akármi történt is a szlovákok elleni meccsen, tetszik vagy nem tetszik egy eredmény vagy maga a meccs, a sport az sport, nem pedig politika.

Kimondottan prosztó megyilvánulás volt például a szurkolók részéről kifütyülni a szlovák himnuszt. Amíg ilyenek ellen nem emeljük fel karakán módon a hangot, addig a renittens elemek bátorítva érzik magukat a folytatásra.

@KCs: én is szégyelltem magam, főleg, mikor a meccs végén kifügyültük a Szlovák himnuszt. Azért mert a Magyar szurkolók csinálták, és én is az vagyok. Hiába nem én voltam, hiába nem is voltam ott. Azt hiszem ezt hívják közösségtudatnak.
A szervezésről meg annyit, hogy eddigi tapasztalataim szerint(Budapest Aréna, Kápmegyeri jégcsarnok)Magyarországon sincs komolyabb motozás a meccseknél, mert jégkorongban erre szerencsére nincs szükség. Ne is legyen!
b
Sajnos nem lesz itt éppkézláb stream Nekünk akik külföldről néznénk a meccseket......Próbálom nézni a SVK-BLR-t de borzasztóan szaggat és élvezhetelen, vagy csak Nekem vannak ilyen problémáim?
ilyen szurkolókra nincs szükség, sajnos ezek csak a korbácsból értenek, úgyhogy meg is kell adni nekik, hogy ne rombolják le a magyar hoki egyre nagyobb tekintélyét!
Az szép hogy itt mindenki elítéli a dolgot, de nézzetek a át a "sportnapilap" oldalára : mi az hogy nem fügyülhetek? És Dunareszerdahely? És Trianon? Sok állat van ebben az országban akik lesz@rják a sok éves munkát amit a hokisok elértek...
néhány kommentelő mindjárt összerakja, hogy a pirotechnikai eszközök használata tulajdonképp a szervezők felelőtlenségének köszönhető.

Most komolyan... ti elhiszitek, amit írtok?

Talán ha a szurkoló nem vinné be, és nem használná. Szerintem nagyon helyes, hogy emiatt nem a szervezőket, hanem az érintett csapatok veszik elő: ez az egyetlen hatékony megoldás. Ha a szervezők gondja lenne, akkor az érintett kedves szurkolók minden további nélkül akár fel is gyújtanák a stadiont, úgysem az ő gondjuk.

Talán annyi ész van bennük, hogy a saját csapatukkal nem akarnak kitolni - mint egyébként látszik, sajnos egyesekben nincs.
komolyan a pof*m leszakad az ilyen emberek miatt, remélem vannak magyar drukkerek, akik az épeszű fajtából valók, és oda fognak figyelni ezekre a mongolidiótákra, hogy ne bontsák a rendet. Tényleg még most kéne iszonyatosan határozottan fellépnie a magyar jégkorong teljes közösségének az idiotizmus megfékezése érdekében, mielőtt ez is kontrollálhatatlanná válik mint a fociban. Vannak létező, bevált, és könnyen alkalmazható módszerek erre. Az a siralmas, hogy lassan már a balkáni szintek alá süllyedünk, és ez senki másnak nem köszönhető, mint az ilyen barom embereknek...

Valahogy hírt kéne verni ennek az apró ténynek, hogy az emberek úgy tekintsenek ezekre a rendbontókra, mint ahogy azt megérdemlik, nevezetesen mint a véres rongyra, akkor lehet hogy legközelebb nem viselkednének így.

egyébként engem nem zavart sosem a motozás, nyugodtan nézzenek csak át, úgysincs nálam semmi, viszont ha ez az ára annak, hogy nyugalom és béke legyen odabent... hát istenem, ez kell ahoz, hogy az emberek rászokjanak, hogy nem vihetnek be akármit. ugyanígy kéne fellépni a barmokkal szemben: aki hülye, azt kidobni, majd jöjjön el a következő meccsre, ha ottis barom, onnan is kidobni, egészen addig, amíg csöndben nem marad.
@KCs: hát akkor majd járunk színházba :)

egyébként engem mintha fehérváron sem motoztak volna meg még egyszer sem
@HunFailure: Márpedig így gondolom. Anno Pierre Pagé nyilatkozatából ki lett emelve néhány valóban sértő részlet, de a lényeg fontos volt: hülyék mindenhol vannak a világon, ami a különbség, hogy vannak-e olyan rendszerek, amelyek révén ezek az emberek 1: kiszűrhetőek 2: ha be is jutnak, akkor felelősségre vonhatóak.

És ez szervezési kérdés. Egy A-csoportos VB-n ezt meg kell(ene) tudni oldani.

En nem járok hokimeccsre, meg alapvetően semmiféle meccsre, eddig életem során két NBA meccsen és pár atlétikai versenyen voltam (ez utóbbi ugye nem meccs kategória) a TVs közvetítést élvezetesebbnek tartom.

Tehát lehet, hogy a következő komment a partvonalról kívüli pofázásnak tűnik, de csendben kérdezem, nem lehet az, hogy ha már ott helyben a lelátón a normális drukkerek szóvá teszik, kikérik a parasztok viselkedését, akkor azok magukba néznek, és ezért követők hiányában elcsendesednek?

Ha nincs csoportszellem, akkor a barom se olyan bátor. Egyedül nem fog balhézni meg kiabálni, mert akkor kollektív jól elverik, annyira meg senki nem hülye, hogy bepróbálkozzon egy direkt verésre.

Vélemény?
@HunFailure:

Szerinted a magyar szövetség mit tehet? Minden egyes szurkolót átvizsgál a határon? Vagy hol?
A szervezők viszont beléptetéskor mindezt megtehetik.

Ha például egy Svájcba tartó replülőgép fedélzetére (mert utazol a hoki vb-re) akarsz felvini protechnikai eszközt, azt is magyar szövetségnek kell megakadályoznia? Nem éppen a légitársaságnak, ill. a repülőtéren dolgozó biztonságiaknak?
Bár nem volt igazán kérdéses, de akkor is tény: Svájc már bejutott a középdöntőbe. A német-francia meccs kiesés ellen fog menni valószínűleg.

Az a kérdés, hogy ezek a hírek eljutnak-e a kint szurkolókhoz. Mi itt lehetünk okosak, de ettől még meggyújthatja valaki odakint a görögtüzet ma este is...
@Lesliecius: mármint az előbb a "randalírozós" hírre gondoltam, nem arra, hogy Svájc továbbjutott :)
@Rock me Amadeus: köszi, épp akartam kérdezni (:
Már itt is "bemutazkoztak" a magyar szurkoloók.
Egyszerűen nem értem, miért nem lehet normálisdan viselkedni.
A pirós szurkolók seggfejek voltak. Viszont én voltma Újvidéken C csoportos VB-n. Ott megmotoztak. Max a cigit lehetett bevinni, és a helyiek kojtoltak is rendesen!
Himnusz alatt valóban nem kellett volna ria ria hungáriázni, de az ügy alaposan fel lett fújva a szlovákok által, mivel baromira mérgesek voltak a sovány győzelem miatt.. Ezért inkább ezzel foglalkoznak. A verekedésről: heccelte egymást a két szurkolótábor, tisztán látszik. A magyar ütött először, 80 év óta először. A tót nincs hozzászokva, mert otthon együtt verik a magyart a rendőreikkel. Most megtanulta, hogy a kinye ugur is oda tud ütni. Ennyi.
Nem a (magyar) szövetség hibája, de a szövetség felelőssége az ilyen dolog. Ki mással vehetné fel a szervező a kapcsolatot, kit kérhetne (utasíthatna) a dolog rendezésére?

A szervezők hibáztak, amikor "beengedték" a pirotechnikai eszközöket, de sem a fütyülést, sem az agyatlan randalírozást nem lehet szervezői oldalról megakadályozni. Ezekre egyébként nincs semmilyen mentség, semmilyen elfogadható ok. (Trianon, Dunaszerdahely stb. nem ok erre. A nemzeti önérzetemet bántja mindez, de tudom, hogy ezt nem lehet itt, ilyen helyeken rendezni. A saját csapatomat hozom nehéz helyzetbe ezzel, valamint lejáratom az országot. Aki buzog a vér, az vezesse le másképp!)

A szövetségre való nyomásgyakorlás az egyetlen hatásos dolog: ez hat a normális szurkolókra (maguk próbálják meg a hőzöngőket leállítani), és minden bizonnyal valamilyen szinten hat a hőzöngőkre is, legalábbis azokra, akik felfogják, mit okozhatnak a szeretett csapatuknak.
Jaj gyerekek miert ezzel folglalkozunk 1 óra múlva kezdődik egy történelmi meccs és ti ezzel vagytok elfoglava. Inkább a meccs után beszéjétek meg, egyáltalán nem biztos hogy most lesz görögtűz vagy rendbontás! Lapozzunk már!
@Horiko: Azért, mert ha lesz, akkor annak valószínű, hogy következményei is lesznek.
@garizim: oké de még nem történt meg és addig nincs!
Hidd el én is azt szeretném ha nem lenne gond, valóban meg kell beszélni az ilyen problémákat de szerintem nem most!
Az ellenfél himnuszát csendben végig kell hallgatni, pont. Az összes többi, miszerint tragédia egy kis görögtűz, meg ne énekeljünk Himnuszt, meg nincs mit keressen a mezen a 19-es szám lófasz. Volt verekedés, vagy csak annak a 2 matt részeg arcnak a kakaskodását fújták fel ennyire?

Hajrá, Magyarország! ha megúsznánk 5 köztével, ne adj' Isten egyet gurítanánk, boldog lennék!

A vejszmuszkák marha jók :-(.
Hm... A petárda kicsi dolog, ha valaki nagyon felszívja magát, akkor úgyis kitalálja, hogy vigye be. (Testüregmotozás pl. nem szokott lenni...)
Ezt nehéz megakadályozni az IIHF-nek. Azt viszont könnyen el tudják intézni, hogy újabb 70 évig ne legyünk A csoportosok, ezzel gyökerénél elvágva a problémákat...
Tudom, hogy ez nem az "ittenieknek" szól, de csaxolok...
@jacint70: Én is úgy gondolom, hogy jobb, ha csak a játékkal mutatkozunk be. Tudomásul kell venni, hogy ez nem focimeccs.
@Szoljanka: Nem volt meg nem adott szlovák gól, és nem is értem, hogy Ladislav Nagy miért nem kapott 2 percet, amiért eljátszotta.
Az a szomorú, hogy ilyenek kijutottak Svájcba, én meg nem.
itt egyedul az hibazott aki felgyujtotta azt az istenverte petardat, rohadt nyomorek tufa butaszar, dogoljon meg az ilyen.
sziasztok!

igaz, hogy a rendbontas nem tartozik a lelatokra, es a sportesemenyekre sem.

mint felvideki magyar,ott voltam par eve pozsonyban a szlovakia-magyarorszag vilagbajnoki selejtezo foci meccsen.
Ott a szlovakok szinten kifutyultek a magyar himnuszt, es nagyon serto felirataik, rigmusaik voltak.

par eve amikor csehorszagban volt a hoki vb, ket szlovak szurkolo esett egymasnak, egy kassai es egy pozsonyi slovan drukker, kivertek egymas fogait, apolasra is szorultak, de az iihf reszerol a szlovak hoki zsovetseg semmifele fenyitesben sem reszesult.

szerintem arrol is szo van, hogy mint ujonc csapatnak, nincs eros sportdioplomaciank, es minket szigorubban itelnek meg -meg egyenlore- mint mas csapatokat.
nem a szervezo hibaja, hogy egy fogyatekos bemegy randalirozni, felkell jelenteni kozveszely okozasaert, azt statarialisan lecsukatni svajcban a picsaba.
kijaratnal varnam oket rendorautoval, kameras felvetel lenne a bizonyitek szevasz
ustream-en nektek is ennyire akad!?
Igen
ezen van:
lsport.we.bs/tv/106.html
de sajna finn ha van sport1 yo minőségben létszi postoljátok be
Hihetetlen ez az übermensch sznob életérzés, ami a nemzetközi szövetségből árad. Megsimogatják a buksinkat, mert hát nem tehetnek róla szegények, h 70 év után először lehetnek itt, de aztán irgumburgum.
Egyébként az is a gentleman's agreement része, hogy a bírók meg a "nagycsapatoknak" néznek el mindent, és mi nem fogunk emberelőnyben játszani?
A finn tv beharangozójában a szurkolókról csak a lelkes szurkolást mutatták meg,reménykedjünk ez így is marad.Egyenlőre maradjunk meg szeretni való amatőröknek ,ahogy itt emlegetik a magyar csapatot.Az NHL-ben szinte minden nap van verekedés ,de a pályán,ez hozzátartozik a cirkuszhoz.A nézőtérről azonnal kivezetik, lehet nem is a legfinomabb eszközökkel, a rendbontókat.A foci drukkereket akik összecsapnak egymással ,csak huligánoknak nevezik.Jó lenne,ha nem rombolnák le egyesek amit a csapat eddig felépített!Ez a két hét maradjon meg a sport ünnepének!HAJRÁ MAGYAROK!
Hol van a Magyar - Kanada meccs topicja?
Hol van a Magyar - Kanada meccs topicja?
először is nagy nagy gratula Csabikának az ikreiért!! Jó egészséget nekik és az anyukájukanak is.
Sajnálom, hogy pont a bunkó magyarnak (már a balhésokra gondoltam) van annyi pénze, hogy egészen Svájcig utazzon balhézni. Költhetné másra is, mint, hogy a magyarokról alakuló véleményt negatívan befolyásolja.
de tényleg, hol van a meccs topicja??#19??
@HunFailure: most nem azért, de az, hogy az eszköz bekerülhetett a stadionba, az a szervezők felelőssége. Az, hogy az eszköz a szurkolónál volt, az a magyar csapat felelőssége. És amúgy meg, mivel kétszintű beléptetés van elvileg kint, azért igenis a szervezőgárdát is elő kell venni. Most egy dolog, hogy az ilyen patkányokat, mint akik ezt eljátszották, simán kitiltanám 5-10 évre minden meccsről. De az meg egy másik, hogy ez minden, csak nem ellenőrzés, ha pirotechnika bejut, holott tiltott. Felelősség mindkét oldalon van, nem is kevés.
Csak pár észrevétel úgy hogy én itt vagyok Svájcban, a verekedés meg tőlem kb 5 méterer volt...
1:A focidrukker huligánok maradjanak a focinál. Itt sem volt többről szó mint konkrétan 3!! Azaz HÁROM darab részeg hülye magyarról és 1 részeg hülye szlovákról. (Mert ők sem szentek azért) Elkezdtek kiabálni egymásnak, a magyarokat elráncigálták, de akkor beszólt még valamit a szlovák srác és ott már nem tudták megfogni a magyar hülyét. A kérdés hogy hol voltak a biztonságiak? Mert azt egyet nem láttam. Abban a pillanatban le kellett volna fogni mind a négyet és elvezetni, a stadionból meg kizárni.
2: Pirotechnika: sajnos megtörtént. De nézzétek a Kanada elleni meccset, se pirotechnika se fütty a himnusz alatt. Úgylátszik az a pár hülye túlitta magát és még nem tért magához. Remélem nem is fognak amíg vége nincs a VBnek... :D
süti beállítások módosítása