HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A fehéroroszok győzelemre hajtanak

2009.04.26. 15:50 D. Gromov

Sorsdöntő mérkőzést játszik negyed öttől a fehérorosz és a szlovák válogatott az A csoportban, amelyen a későbbi pozíciók is múlnak. Izgalmas híreink vannak mindkét oldalról. A fehéroroszok pl. nagyon várják, hogy befusson az ifjú Mihail Sztefanovics.

Vasárnap reggel megérkezett Svájcba a montreali kapus, Jaroslav Halak, de még nem tudni, mikor fog védeni. Ma a fehéroroszok ellen még biztos nem, kedden Kanada ellen talán. Egyelőre újra Rastislav Stana  kezd a kapuban. Az első sor (Hossa, Handzus, Bartecko) változatlan marad, a többit Jan Filc kapitány megkeverte, pl. az NHL-es Ölvecky csak a negyedikbe fér bele.

Szlovákia várható összeállítása: kapus: Stana (Halak); védők: Sekera, Obsut – Baranka, Smrek – Valabik, Granak – Vydareny; csatárok: Marcel Hossa, Handzus, Bartecko – Bartovic, Pavlikovsky, Nagy – Radivojevic, Mikus, Ruzicka – Surovy, Ölvecky, Bicek

A fehérorosz csapatból sérülés miatt hiányozni fog Melesko. A Dinamo Minszk támadóját a kanadai Fisher gázolta el az első meccsen, az áldozat agyrázkódást szenvedett, könnyen lehet, hogy véget ért számára a torna. A bodicseket szabályosnak minősítették a játékvezetők, nekünk is jó lesz figyelnünk a testjátékra ma este. Fontos személyi hír: a beloruszok holnapra várják a legnagyobb tehetségnek tartott Mihail Sztefanovics érkezését. A tavaly draftolt hokis QMJHL-es érdekeltségei véget értek.

Glen Hanlon csapatában ma Andrej Mezin véd, a sorok az előzetes hírek szerint így nézhetnek ki: 1. Basko, Makrickij – Csuprisz, Mihaljov, Kolcov; 2. Rjadinszkij, Szalej – Kaljuzsnij, Grabovszkij, Ugarov; 3. Uszenko, Kosztyucsonok – Gyemagin, Kovirsin, Antonyenko; 4. Antonov, Sztasz, Kulakov.

Hanlon azt állítja, még mindig nem mondott le arról, hogy szereplésre bírja a Kosztyicin fivéreket és klubjukat, sőt az AHL-es Gyenyiszovra és Koloszovra is számít, ezért ilyen foghíjas a negyedik sor, muszáj üresen hagyni a helyeket.

Szlovákia és Fehéroroszország az A-csoportos vb-ken eddig háromszor találkozott, mindhárom meccs szoros volt:

2007: Szlovákia–Fehéroroszország 4-3
2006: Szlovákia–Fehéroroszország 1-2
2005: Szlovákia–Fehéroroszország 2-1

90 komment

Címkék: vb szlovákia a csoport fehéroroszország

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szlovákok győzetek pls. Megháláljuk de tényleg az elődöntőben csak 2 góllal fogunk verni nem alázunk meg anyia :) csak nyerjetek köszike:)
Jol szamolom, hogy nekunk nagy golaranyu szlovak gyozelem kell ma (nekunk meg kis vereseg kanadatol) es egy dontetlen a feherorszok ellen a zaromeccsen es mar jok vagyunk?
@egysegelem: Egy baj van, hogy nincs döntetlen. Legalább hosszabításban, vagy büntetőpárbajban nyernünk kell.
Hmm. Ez miota szabaly? Volt ilyen regen is, mert nem emlekszem ra?
Minden esetre, koszonom a felvilagositast.
a kanadai-magyart ugye spillerek fogjak kommentalni?/?/?%É/%?:%
a kanadai-magyart ugye spillerek fogjak kommentalni?/?/?%É/%?:%
csak mert a mostanit is ok kommentaljak, aztan mit tudom en, pihenni kell vagy jolvanna
hm a stream csak nálam szaggat ennyire?
ezt akartam kerdezni en is
tokon szurom magam, ha este is ez lesz
megoldottam, a hangot hallgatom a streamon a jképet a slov 2 esen nézem , van egy kis elcsúszás de élvezhető
@Tábornok tizedes: Isznak egyet és megy tovább a szövegelés. :)
valaki tegyen légyszi eegy linket ahol lehet nézni az esti meccset.
kerhetek egy cimet, ahol nezni lehet a meccset? kossszz
nem igazán értem a közvetítés során többször emlegetett 2 gólos fehérorosz győzelemmel kapcsolatos számolgatást.

ez miért jelentene biztos fehérorosz továbbjutást, és esetleg ellenünk "lazázhatnak"?

1) ha 2 góllal nyernek, mi esetleg 4 góllal nyerünk ellenük kedden (tudom, nem reális), és Kanada mindenki ellen nyer, akkor pontazonosság, 3-as holtverseny, gólarány dönt, nekünk +3, SVK -1, BLR -2, vagyis nem jutnak tovább.

2) ha 2 góllal nyernek, és lazáznak ellenünk, mondjuk megverjük őket 1 góllal, akkor bár továbbjutnak, de mi is, vagyis mi viszünk tovább 3 pontot nem ők.

vagyis ellenünk mindenképpen hajtaniuk kell, vereségük esetén a továbbjutásért, győzelmük esetén vagy a továbbjutásért, vagy az egymás elleni eredmények miatt...

Az első harmad alapján nagyon egyforma játékerőt képvisel a két csapat. Borzasztóan nehéz lesz kedden, de nem lehetetlen. :D
Péntek este a szlovák meccsen mennyire volt jó a stream ?

Ma csak neten keresztül tudom követni a meccset :(
Hát nekem az antenna fogja, de valamelyik nap a kommentek közt olvastam hogy annak is van valahol streamja
Nálam most csak nagy feketeség van a stream képernyőjén. :/ Nálatok is?
Blazsej: tok jo volt, amig 4500-nal meg nem pusztult vegleg.
branyik: oke rakeresek kosz
Blazsej: tok jo volt, amig 4500-nal meg nem pusztult vegleg.
branyik: oke rakeresek kosz
nálam megy, a hang rendben de a kép beakad eléggé :(
de ez sport2 stream nem ezen az adón jön a sport1 asszem
Szóval szerintetek este megint bedőlhet?
@Nano: mondjuk az esti meccs idejére lelőhetnék a másik adójukat mert sztem nem bírja a szerverük a két adót egyszerre
Udv magyarorszagra!

Szimpatikus volt a jatekotok penteken.
Nekem működik, kb ~800 néző van, de a kép ugyanúgy akad
@Gaborik: Köszi Gaborik! Valami linket esetleg nem tudsz mára?:D
VALAKI!!!! RÁÉDIÓ is JÓ!- csak ne szlovákul..
Nem megy semmi sem, ill. szakadozik. En a szlovak radion hallgatom, de gondolom ez nektek nem segit semmit sem :)
azert az tenyleg nevetseges, hogy 2009-ben bazdmeg egy stream kozvetitest nem tudnak osszehozni.
sport1 is faszert nem loveti fel netre a musort? plane a tortenelem kapujaban. eskuszom, meg fizetnek is, ha normalis minosegben lathatnam a meccseket.

hányszor megy még ez el?!
@Tábornok tizedes: az iihf oldalan fizethetsz streamert...
@Gaborik: termeszetesen csak spiller - mate kommentalasaval erdekelne...
A fehéroroszok mennek eggyel a második harmad végefelé.
@Tábornok tizedes: Akkor ezt nyugodtan megteheted az iihf.com-on.
Nem hittem volna, hogy ezt fogom írni, de verhetőnek tűnik ez a fehérorosz válogatott.
Háááát, lehet, hogy a szlovákokat kellett volna megverni...
@scip_: tenyleg? probaltam rakeresn, hogy milyen nyelven vagy hogy mukodik ez az egesz, de nem sok mindent talaltam, vaktaban meg azert nem fizetnek.
@ppppalika: A vb előtt én is azon a véleményen voltam, bár a fehéroroszok elvben a harmadik legerősebb gárda a csoportban, de nekünk a szlovákok ellen lesz a legnagyobb lehetőségünk a pontszerzésre.
@Tábornok tizedes: Mivel a nemzetközi szövetség oldalán van, gondolom angol kommentárral megy, vagy kommentár nélkül.
jah, gondolom scip kommentje egy korabbi hozzaszolashoz erkezett.
kar, pedig jo moka lett volna garantalt minosegben kukkolni. akkor marad a remenykedes...
Lement két harmad a Szlovák Belorusz meccsből és most nem gondolom úgy hogy meg tudjuk verni őket, a látottak alapján ugy fest hogy hasonló játékerőt képviselnek mint a Szlovákok.
@Tábornok tizedes:

"Fans throughout the world can enjoy watching the 2009 IIHF World Championship live and online, for less than one Euro per game. The dedicated online broadcast service of the event has been re-launched in an exciting, fan-friendly format, which has fully integrated in the IIHF event website. If you choose to take the tournament pass, this provides you all 56 games for 39.95 Euros. The other option is taking single games at 6.95 Euros each. All games are available as a high-quality video stream – Enjoy the show!"

www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/tvvideos.html

Egyik link sem jó de van mailcím: iihf2009@infrontams.tv

Fizetési módok:
What forms of payment do you accept?
We accept payments made via our website with cards displaying the following logos: Visa, Master Card and American Express. We cannot accept payments via PayPal, check, money order, by mail or phone, or in any other form.
@scip_: Ezt en is olvastam, de biztos en vagyok a petointezetes, de ebben hol van, hogy az adott orszag nyelven?
Én sem igazán értem, hogy miért jobb / jó nekünk, ha nyer 2 góllal a fehérorosz csapat.

Ha ennyivel nyernek, akkor vehetjük úgy, hogy reálisan továbbjutottak. Ez igaz. DE! Ha kikapnak tőlünk, akkor mi megyünk tovább és a vereséget viszik magukkal. Ha ők nyernek (bármilyen formában), akkor viszont a szlovákok elleni győzelmet. Szóval nem érdekük annyira lazán venni, hogy ne nyerjenek.

Szóval ha elég erősek leszünk és szerencsések, meg lehet csinálni, de nagyon nem fogják olcsón adni...
Sajnos a mi szlovak csapatunk mar merfoldekre van attol a csapattol amelyik 2002ben VBt nyert. Egy ket ev es kiesunk az A csoportbol...ha elkezdunk dolgozni a fiatalokkal akkor talan 10-15 ev mulva ujra a vilag legjobb csapatai koze fogunk tartozni.

Ami a magyar csapatot illeti, a mai meccs Kanadaval megmutassa milyen szinten is van a magyar hoki.
1:1. nekunk kedvezobb lenne, ha nyernenek a totok.
@cziffra plachta zasztava: ha bárhogy nyernek, nekünk mindegy.
oh, anyám maradt 1-1, uh az már tuti, hogy a fehéroroszoknak sikerült az ami nekünk nem jött össze, nagyon kemény meccs lesz amit ellenük fogunk játszani, és van egy érzésem rekedt leszek a végére :) de először verjük meg kanadát ma este, ráérünk azután a fehéroroszokkal foglalkozni :D
Nem tudom, nem érzem, hogy ez a fehérorosz csapat verhető lenne nekünk. Szerintem 1-2 góllal minimum jobbak sajnos nálunk :(
Hát ez nagy gól volt...
@Rock me Amadeus: aztán láttam én is, de nem sokon múlott... és szép volt.
talán ez a legrosszabb eredmény a számunkra
De jó még azon agyalni, hogy a csoportból hogy lehetne továbbmenni:)
Na kedden sincs még mindennek vége, hajrá magyarok!
Ez most gány... Rendes játékidőben kéne elvernünk a fehéroroszokat. Mezin keményen megdolgoztatta a szlovákokat. Kemény meccs lesz- és én ott leszek! HAJRÁ MAGYAROOK!
@jágör68: Hosszabbításban vagy büntetőkkel nem elég? Nem az egymás elleni eredmény számíz legelőször?
@Rock me Amadeus:
Végülis tökmindegy: mindenképp meg kell verni a fehéroroszokat, azzal még meglehet a csoda. Ha meg nem megy, akkor jöhet a kiesési helyosztó (a realitás).
@Rock me Amadeus: Miért? Ha ma kikapnánk de a fehéroroszokat megverjük, akkor is előttük leszünk.
@alfredo: Hosszabbításban csak akkor elég nyerni, ha pontot szerzünk Kanadától. Az meg nem valószínű.
@freddyD: jó lett volna bármilyen tót győzelem, vagy még a BLR sima győzelem is (ez utóbbinál még egy sima győzelemmel a tótokat is befoghattuk volna, igaz ekkor a hosszabbításos győzelem már nem lett volna elég).
@ppppalika: Igazad van, meggyőztél.
@ppppalika: nem, ha nyerünk hosszabbításban, akkor 2-2 pontunk lesz, de az egymás elleni eredmény miatt mi megyünk tovább
Srácok! Azért a fehéroroszok már tényleg a A-csoporton belül is az elithez tartoznak...Nagyon mentek, iszonyú gyorsak, jól zárnak hátul..., szóval én készülök a helyosztókra és remélem ma maradunk 6 alatt...a fehéroroszokkal meg játszunk egy szoros meccset...Nekem ez is szép! Hajrá fiúk!
@Rock me Amadeus: A fehéroroszonak már most van 2 pontjuk. ha hosszabbításban megverjük őket, lesz nekik egy harmadik is.
@bruins: Igazad lehet. Azt hiszem, 3-4 gólal kikapni tőlük egyáltalán nem szégyen (kicsit többel sem az, de 3-4-gyel EGYÁLTALÁN nem az:)).
@bruins: Sosem tudhatod, mikor fognak ki rossz napot, mi meg egy különösen jót.
Sosem föladni :)
Mi a vélemény a Grabovszki büntetőről?? A látvány az "nem semmi" volt, de nekem sem tűnt szabályosnak...

A recept "egyszerű": meg kell verni kedden a fehéroroszokat :)))

Sőt! 6 ponttal még csoportelsők is lehetünk :)))

Ne ez persze csak vicc. Nem kicsit várom már a 8 órát, csak a gyerek aludjon be addigra. Kéne vele itatni valami 'erőset' :)))

Lássuk a medvét: RIA-RIA-HUNGÁRIAAA!!
@alfredo: félrebeszéltem, előtte kifejtettem, hogy ez a legrosszabb nekünk, na mindegy is, üssük a juharsziruposokat, oszt jó napot
Ez az eredmény nekünk mennyíre jo lett volna ha büntetökkel elkapjuk a Szlovákokat/amire lett is volna sansz/már szinte meg is lett volna a bentmaradás! go magyarok!
@alfredo: félrebeszéltem, előtte kifejtettem, hogy ez a legrosszabb nekünk, na mindegy is, üssük a juharsziruposokat, oszt jó napot
Ez a fehérorosz csapat nagyon jó! Mezin, Grabovski... Úgy érzem a mi játékunk jobban is "fekszik" nekik, szóval egy cseppet sem lesz könnyebb ellenfél, mint a szlovák volt. Sőt! Persze bármi megtörténhet, hiszen a korong... ööö, hengeres :D

Palkó fogalmazta meg, hogy talán több terünk/lehetőségünk lesz támadni, mint ami volt a szlovákok ellen, viszont így a "bunker hoki" taktikánk felborul, mert hátul nyitottabbak leszünk.

Azért bátorság egyetlen mérkőzés alapján komolyabb értékelést tenni. Azért reálisan nézve még nem vagyunk fehérorosz és szlovák szinten. (pontosítok: egy mérkőzés alapján felelőtlenség ilyet állítani :D )

Persze ez nem jelent semmit sem, bármi lehet, tovább is juthatunk, vagy a kieséses szakaszban bent maradhatunk, de akár...

Mindenesetre egy cseppet sem lenne meglepetés, ha mehetnénk jövőre a német VB-re.
Feheroroszok nagyon jok sajna.
Feheroroszok nagyon jok sajna.
@Seduxen: Grabovski nagyon nagy volt. ez a korong előre-mozgás néha nehezen észrevehető dolog. Jó pár rávezetésnél volt olyan csel, amikor mintha visszahúzta volna pár centit a csatár. Vagy legalábbis nekem úgy tűnt. Persze lehet, hogy ezt másért nem adták meg.
A fehéroroszok ellen 3 stabil gólképes sor kell vagy 2 plusz legalább egy előnyt bevágni. És persze egy kipihent Szuper a kapuba! Meglátjuk a Palkó- féle sor is összehoz-e ma legalább ajtó- ablak helyzeteket- na és ne a mi kapunk előtt
Azt meg tudja valaki, hogy hogy lehet egy gólos vereség után ennyi mínuszunk és csak egy pluszos játékosunk? stats.iihf.com/Hydra/200/IHM2000HUN_83_1_0.pdf

Elvileg -5 -nek kellene lennie az összegnek, ehez képest -10 az összeg!!!
süti beállítások módosítása