HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pár nap múlva elhiszem, ami történt

2009.04.25. 14:18 F. Kapus

A második és a harmadik harmad forgatókönyíróját Pat Cortinának hívták - mondta a magyar-szlovák után blogunknak Ladányi Balázs, a válogatott csatára. Második gólpasszunk zseniális gazdája szerint a hangulat olyan volt, hogy borsódzott a háta.

"Úgy sikerült a vége, amire nem számítottunk előtte. Lehet, hogy egy nagyobb zakón könnyebb lenne túltenni magunkat, mint a pénteki eseményeken. De azért vagyunk profi sportolók, hogy a következő meccsig túllépjünk ezen. A küzdelmünkkel rászolgáltunk a sikerre, mert bár sokat gondolkodtunk a lefújás óta ezen, de bátran mondom, hogy ez a szlovákok elleni mérkőzés a mi sikerünket hozta.

Az első harmadban sokkal lassabbak voltunk náluk, szerencsénk volt, hogy nem kaptunk további gólokat, és 0-1-gyel mehettünk szünetre. A második és harmadik harmadban érvényesült az akaratunk, ennek a negyven percnek a forgatókönyvíróját Pat Cortinának hívják. Bár voltak meleg pillanatok a kapunk előtt, nem volt nyomasztó a szlovák fölény, nem volt tucatnyi ziccerük, nem szorultunk be a védőharmadba. A szívünkkel ellensúlyoztunk mindent, ami hátrányunk a szlovák jégkoronggal szemben van. Rövid, gyors cseréket terveztünk, akár 20-30 másodpercenként váltottuk egymást. Pat kérte, ne ragadjunk bent, nyugodtan lőjük ki a korongot, ne cselezzünk a védőzónában. De láttuk, hogy ők sem szégyellték azokat a megoldásokat, amiket nekünk kellett volna meghúznunk. Ha úgy hozta az élet, ők is ütögették ki tilosra a korongot.

A közönségre és a szurkolásra pedig nem találunk szavakat. Már a bemelegítés alatt olyan volt, mintha egy telt házas vb-döntőben vezettünk volna. Amikor megláttuk a magyar szurkolókat, nem hittük el, hogy mennyien jöttek el ilyen messze miattunk. Bementünk az öltözőbe, és amikor újra kijöttünk a meccskezdésre, a biztatás még háromszor-négyszer erősebb volt. Ez óriásit dobott a teljesítményünkön. A legjobban az esik, hogy még ide is eljöttek velünk több ezren. Fantasztikus, hogy a bekapott góloknál sem tört meg a szurkolás, azonnal foytatta a magyar tábor.

Néhány órával a lefújás után azt mondom, nem volt rossz nézni, hogy a szlovák csapat sztárjai nagy kupacban örültek a negyedik góljuknak, meg ahogy Bartecko három métert repült. Csak néztünk, hogy mi van? Ekkora öröm, hogy egy góllal leizzadnak minket? NHL-játékosok kicsi a rakást csináltak a jégen, mert egy góllal megverték a magyar válogatottat? És a hangulat ezután is olyan volt, hogy borsódzott a hátam. Nem szereztünk pontot, amit persze hatalmas dolog lett volna. De nekem a negyedik góljuk utáni őszinte és kitörő örömük elégtételt jelentett. Nem szabad búsongani az elveszett lehetőség miatt. Ahogy valamelyikünk mondta az öltözőben, az is nagy dolog volt, hogy látszott: a második harmadban kénytelenek voltak felvenni a munkásruhát, mert a szép játékukkal nem tudtak eredményt elérni ellenünk.

A mérkőzés tanulsága, hogy a kishitűséget el kell felejteni. Egy mérkőzés alatt bebizonyítottuk, nem tévedésből kerültünk ide, és már biztos, hogy egyenes derékkal mehetünk haza. A szlovák játékosokon látszott a végén, hogy őszintén gratulálnak, mondták, hogy great job volt, elismerő volt a tekintetük a kézfogásnál. Az is nagyon jó érzés, hogy egy végig komolyan, felkészülten játszó szlovák válogatott harcolt ellenünk az utolsó erejéig azért az egy kis gólért a végén. Nagyon örültünk a szlovák szövetségi kapitány, Jan Filc meccs előtti nyilatkozatának, miszerint úgy gondolja, hogy csak tízből nyolcszor vernének meg minket. Erre mondják, nem az számít, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja. Ezt egy világbajnok edző mondta, és mi bebizonyítottuk, hogy igaza van. Gondoljunk bele, mit mondtak volna tíz évvel ezelőtt az esélyekről.

Az egygólos vereség bosszantó, de őszintén mondom, a mérkőzés előtt fizettünk volna ezért az eredményért. Gondoljon mindenki bele, hét világbajnok ellen játszottunk. A nagyon erős szlovák bajnokságból alig néhány játékos fér be hozzájuk, NHL-ben, KHL-ben, cseh extraligában meghatározó hokisokból áll a szlovák keret. Közben észre sem vettem, de meccs után hallottam, hogy a második harmadtól már csak három sorral játszottak. Ez is milyen elismerés nekünk? Ha iksz lett volna a vége, céljaink elérése szempontjából az sem jelentett volna semmit. Belül jobb lett volna, és a büntető már tényleg lutri, ráadásul a két kapus közül a mienk egyértelműen jobb állapotban volt ezen a meccsen.

Nagyon jó fizikai állapotban vagyunk, egyáltalán nem voltak kondicionális problémáink. Az is érdekes lesz, hogyan bírjuk a hajtást a tornán. Nagy különbség a divízió 1-hez képest, hogy itt vannak pihenőnapok, ott pedig majdnem szünet nélkül kellett játszanunk. De ott elég volt két mérkőzésen a maximumot nyújtani, a többin egy meghajtott harmaddal megnyertük a meccseket. Itt ez kevés lenne. Szombaton délután edzünk egyet, gondolom, átmozgató jellegűt. És már nagyon várjuk a Kanada elleni találkozót. Ez egy olyan élmény volt, mint Szapporo. Majd pár nap múlva elhiszem, hogy mi történt."

37 komment

Címkék: magyarország vb a csoport ladányi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak így tovább! Hajrá Magyarok!
Hatalmas példakép Ladányi.
Még meg sem köszöntem a válogatottnak a tegnapit, úgyhogy most KÖSZÖNÖM.
Le a kalappal előttük.
Ő is a legnagyobb! :)
offtopic picit

aki tegnap TV-ben nezte a meccset: volt, hogy elment a hang a teveben is? a harmadik gol kornyeke erdekelne, koszi.
Volt ilyen, akkor lőttük a harmadikat!
@vaze: áááááááááááááááááááááááá :(
Szép volt fiúk! Büszkék vagyunk rátok!
Ladányi passzáról ez jutott eszembe!
www.youtube.com/watch?v=vF3oyoyKZcE
@CSL: Iskolapéldája mennyire érezheti egymást két kiváló játékos, jó videó, köszi a linket!
@Tábornok tizedes: Miért a helyszínen is elment a hang? :P
Igen amúgy, a kommentátorok hangja elment. A pályát lehetett hallani.
A közvetítés közben arról beszéltek, h a helyszínen ment el vhol a hang, legalábbis a stúdióban azt mondták...
Gyerünk Godó és a többiek, mindent bele, minden meccsen!!!
Gratulálok a tegnaphoz.
"ráadásul a két kapus közül a mienk egyértelműen jobb állapotban volt ezen a meccsen."
Az biztos is! Elfogult vagyok, elismerem, de ha Levi véd ott, Stana meg itt, 6 vagy 7 null oda a végén. Ez tuti.
Fiúk fantasztikusak vagytok!!!
Köszönjük és csak így tovább ilyen szívvel teli, fegyelmezett játékot mutassatok és meg lesz a bentmaradás.
Ide is beírom nagyon érdekelne, hogy a világ vezető hokis országaiban mit írtak rólunk, az esélyeinkről a meccs előtt és után. Mint ahogy a championat.ru a bentmaradásunkra tippelt.
Köszi ha írtok erről.
És nagy szlovákok elleni zakót. Hát az nem jött be. :)
Félek, hogyha Levi így folytatja, nem nagyon láthatjuk már Volán mezben...:( :):)
Most adja a Sport2 a meccset ismétlésben, hát valami hihetetlen. Még mindig kiráz a hideg, a góloknál pedig szó szerint könnyek szöknek a szemembe. Köszönjük Gabi!
Véleményem szerint akkor a feladat adott:
Nemcsak a hokisoknak kell megmutatni, hogy nem véletlenül vannak kinnt, DE a szurkolóknak is meg kell ismételni azt a fantasztikus hangulatot! :-DDD
@Dachstein: na pont ezt akartam írni én is :) Még 1-2 ilyen parádés védés és irány ismét a tengerentúl. Na de nem fogunk szerintem bánkódni miatta :) De rajta kívül azért volt még jónéhány bíztató teljesítmény, ami figyelemre méltó.
Gratulálok, óriási lehetett, TV előtt ülve is borsódzott az ember háta. Hajrá-hajrá
Urak, sikerült végül a transzparens elkészítése? Kint van a csarnokban? TV-ben nem lehetett látni, érdekelne hogy áll az ügy. :)
Tenyleg, errol mintha nem nagyon beszeltek volna: vajon a VB utan mennyire lesznek kaposak a magyar hokisok kulfoldon?
@Dachstein: en is pont erre gondoltam. akkor johet Palko... nagyon szimpi volt a donto utolso meccsen...

HAJRA MAGYAROK!!! ha igy jatszunk, akkor maradnunk kell az A-ban!
Sziasztok,
a tegnapi meccs után muszáj volt regisztrálnom a kommentezéshez, nem csak érdeklődéssel követnem a blogot.
Tegnap este a gyerek mellettem aludt el, így nem tudtam minden gólunknál üvölteni örömömben, csak csendben tátogni, hihtetlenkedve. Bár titokban a meccs előtt is reménykedtem abban, hogy megszorítjuk a szlovákokat.
Reggel első dolgom volt, hogy keressek a neten néhány külföldi kommentet a meccsről, az iihf.com írása nagyon tuti volt, elérték a fiúk, hogy megjelenik magyarul: csoda
akit érdekel, nagyon jó írást találtam a korkep.sk szlovák blogban (magyar!). És sajnos amire számíthatunk, a hockey.pravda.sk ahelyett, hogy a saját teljesítményüket elemezgetné, a szurkolóinkkal foglalkozik
Szép volt fiúk! Fantasztikusak vagytok, (Már nincs körmöm, tegnap este tövig lerágtam.)
Meglátjátok srácok, lesz itt még csoda! Cortina már biztos tudja, mivel kaphatjuk el a Fehéroroszokat:)

Hajrá Magyarok!!!
@ürgeszarvas: fehéroroszok... hol van az még?!
előbb Kanadát verjük rommá, aztán jöhetnek ők:)))
Srácok! Segítség kellene. Ha valaki aki kinn van és jön haza majd, vagy még csak most megy majd ki és tudnék vele egyeztetni. Pest környéki vagyok, és sajnos nem tudok kimenni most, de láttam ott egy elég jó kis sapkát most weboldalon. Gondolom van ott valami shop ahol meg lehet venni. Ha valakivel fel tudnám venni a kapcsolatot, jó lenne ha tudna egy Magyarország baseball sapkát hozni. nath@mail.datanet.hu címen elértek. Előre is köszi.
nos utannaneztem a szlovak csapatnak. ez egy kenyszer csapat azt is lehetne mondani a rosszbol a legjobb amit osszehoztak. csak harom nhl-es jattekosuk van (azok se valami nagy jattekosok) es csak bennuk biznak hogy nem ugy jarnak mind tavaly. de akkor is szep eredmeny ez tolunk. igy kell jatszani szivvel es akkor minden lehetseges. hajra magyarok
@evilsunz: www.ihwc-shop.net/shop/
Itt meg tudod rendelni 25 euroért, + 6.43 euro a postaköltség. Bal oldalon a Tem Cap fülre kell kattintani. Feltéve, ha erre gondoltál. :)
Ez a nyilatkozat segített kicsit feldolgozni, de üvöltve-hajtépve tudtam volna sírni tegnap a meccs után. Egyszerűen hihetetlen, milyen magasságokban járnak a fiúk. Mennyire szerencsésnek érzem magam, hogy láthatom őket élőben. A tegnapi játékkal mindenre képesek lehetünk..

De az, hogy a stúdióban a szakállas pofa miatt nem dicsérték az egekbe a fiúkat, amit méltán megérdemeltek volna, sőt görögtüzeket meg örömódát is, csak a kesergés meg a szájhuzogatás ment, hát én kérek elnézést! Ki az a csóka, még csak kosármeccsek kommentálásakor láttam, honnan szedték elő, és minek? Kár volt..
Godó mindent elmondott, tűpontosan látja a lényeget. Engem is szétbaszott az ideg a végén, de valahogy gyorsan elpárolgott a düh...és maradt a büszkeséggel vegyített csodálat! Anyám, ahogy szlovákok egy kupacban ünnepelték a vb első csoportmeccsén a yőztes gólt! Az tényleg mindent elárult. Hölgyek, Urak, végérvényesen megérkeztünk az A csoportba.
Jó volt látni a fórumos arcokat teljes, söráztatta áhitatban:)
@facsipesz: Török Péternek hívják az illetőt, és valóban rém idegesítő volt. Ott ültem a többiekkel és egyszerűen nem értettem, hogy mit keseregnek! Dühítőnek persze dühítő volt, de azért ülnek ott a stúdióban, hogy elmagyarázzák az embereknek, hogy ez így is bőven csoda! Meg hogy jó magyar szokás szerint kesereghetünk a 13 másodpercen naphosszat, de inkább nézzünk előre és merítsünk erőt ebből a meccsből! Ezek szerintem triviális dolgok, nagyjából ezt mondta a Cortina és Ladányi is, csak ez a három stúdióban ülő fatökű állt neki busongani és nekik hála a fél ország...
Sziasztok
Palkovics rosszban van Cortinával?
Néztem az interjút vele a SportSide oldalán és elég keményen kritizálta őt a 4. szlovák gól miatt....
süti beállítások módosítása