HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sörözzünk együtt a magyar drukkerekkel!

2009.04.23. 11:24 Hblog

Magyar zászlós, Hajrá, Magyarok! feliratos címlapképpel díszített vezető anyagban csatlakozott felhívásunkhoz az egyik fontos szlovák jégkorongportál, a hokej.sk. Kezdeményezésünkről beszámolt a SITA, a szlovák nemzeti hírügynökség, ennek eredményeként majd tucatnyi lapba került be a hír. A visszhang egyértelműen pozitív.

A SITA a blogunkon megjelent szöveget szemlézte igen alaposan, ennek eredményeként jelenhetett meg írásunk lényege itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt. A két jégkorongportál egyike, a hokejportal.sk is a SITA-hírt emelte át, saját kommentár nélkül. A hokej.sk ellenben tovább ment, csavart egyet a dolgon. Sörözzünk együtt a magyar drukkerekkel! című cikkükben, amely szerda délután óta e poszt publikásának pillanatában is a portál vezető anyaga, saját álláspontjukat is megfogalmazzák:

"Szlovákia az élvonalba hét hosszú évtized után feljutott Magyarország elleni presztízsmeccsel kezdi szereplését a svájci vb-n. Ezzel a párharccal kapcsolatban aggodalmak is felmerülnek, amelyek a két ország közötti, az utóbbi időben nem éppen korrekt politikai kapcsolatokból adódnak. A közös múlt és a szélsőséges erők mindkét oldalon számos, többé-kevésbé beforratlan sebet okoznak a társadalomban. A futballhuligánok balhéi azoknak adhatnának igazat, akik a közelgő mérkőzéssel összefüggésben rendbontást várnak mindkét válogatott szurkolóitól.

Ezért is született meg a jegkorong.blog.hu, déli szomszédunk legnagyobb hokiportálja szerkesztőinek kezdeményezése "Sörözzünk együtt a szlovák drukkerekkel!" címmel, amelyhez a hokej.sk szerkesztősége is csatlakozik. Mi is felhívjuk mindkét tábor szurkolóit, hogy tisztelettel és kölcsönös megbecsüléssel viszonyuljanak egymáshoz, hogy a jégcsarnok lelátóin vagy bárhol máshol baráti és sportszerű légkörben töltsék együtt az időt, bármilyen verbális vagy egyéb támadások nélkül a másik szurkolótábor irányába.

Hisszük, hogy a teljesen értelmetlen feszültség a politikusok és a kisszámú, de hangos szélsőség szájából nem hullámzik át a hokiszurkolók közé. Ahogy minden Dél-Szlovákiában élő szlovák és magyar tudja, hogy a vegyes lakosságú területeken élő átlagemberek között aligha találni a nyomait is bármiféle antipátiának, úgy mi is reméljük, hogy a két szurkolótábor leülhet majd a meccs előtt, közben vagy után egy képzeletbeli vagy akár valódi sörre is, és nyugodtan ihatnak együtt mindkét válogatott sikerére nemcsak ezen a vb-n. Hisszük, hogy ez a jégkorongmérkőzés hozzájárul ahhoz, hogy a nemzeti intolerancia képzelt és eltúlzott démona ez után a hokimeccs után öngólt lőjön."

A hokejportal.sk és a hokej.sk portálon is nagyon népszerű volt a kezdeményezésünkről szóló cikk, itt is, ott is messze 100 fölé ment a hozzászólások száma. A kommentárok túlnyomó része pozitív, bár persze akadtak provokátorok, és offtopic társalgás is folyt. Néhány komment a teljesség igénye nélkül:

"Csatlakozom a felhíváshoz, már alig várom a meccset." "Ehhez nincs mit hozzátenni." "Úgy gondolom, a magyar újságírók részéről ez egy kitűnő cikk volt. Az erőszaknak nincs keresnivalója a szurkolók között, de a jégen és a gyepen sem. Remélem, hogy Svájcba csak az igazi hokiszurkolók utaznak, és azok, akik csak a dühüket kiadni járnak a stadionokba, nem költenek fölöslegesen pénzt egy ilyen hosszú útra. Szurkoljunk a szlovákoknak, de tiszteljük az ellenfelet is!"

"Remek ötlet a magyar kollégáktól, egyáltalán nem megvalósíthatatlan. Pontosan így kellene szurkolni. A meccsen mindenki teljes erőből a saját csapatának, a meccs után söröcske, kolbász, csevegés, nyugalom." "Szép gesztus, szép cikk. A hoki tényleg nem futball, a vb-ken barátságosabbak a viszonyok. Bizonyára a magyar-szlovák meccs sem lesz kivétel." "A magyar internetes portál cikkét csak megtapsolni lehet. Kifejezi a jégkorongnak mint jelenségnek a lényegét."

"Holnap utazunk Zürichbe. Kíváncsi vagyok, hány szurkoló érkezik Magyarországról. Biztosan nyugalom lesz. Én a nyugalom mellett vagyok, semmi balhé. És biztosan megiszunk egy sört együtt."

54 komment

Címkék: magyarország vb szlovákia a csoport szurkolók

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon szép! Gratulálok mindenkinek aki részese volt ennek! Továbbá dicséret illeti az összes blogger fiút akik szintén elindították a lavinát! :D
Szerintem errol van szo! S errol kellene, hogy szo legyen.
"Úgy gondolom, a magyar újságírók részéről ez egy kitűnő cikk volt."
Az a baj, hogy a magyar médiában senkinek se jutott eszébe. Gratulálok srácok, reméljük, hogy példát vesznek Rólatok mások is!
Előre is bocsánat az offolásért.

A bloggerektől kérdezném, hogy felkerült-e a magyar-orosz meccs a netre valamilyen formában, ill. lehet-e rá számítani valamikor, hogy megosztjátok a nagyérdeművel. Már ha készült értékelhető felvétel. Ha valamelyik topicban már válaszoltatok volna, akkor ezer bocs. Nem igazán volt kedvem végigbogarászni többszáz kommentet.

Köszi a választ.
@málészájú tévésztár: Elvileg fent lesz, de van egy olyan érzésem, hogy csak akkor fog felkerülni ha hazajöttek a srácok. Nem hinném, hogy ezért hazaugranának. :-) Gondolom még ki kell vágni belőle a fölös részeket, plusz átkonvertálni avi vagy DVD minőségbe, ez is mind rengeteg idő. De hátha rám cáfolnak :-)
@málészájú tévésztár: @Bencito: várni kell sajnos, és még nem tudjuk mennyit, mert nem igazán rajtunk múlik
Uraim! Le a kalappal előttetek, postírók előtt! Ennél többet nem sokan tettek azért, hogy békében, barátságban éljünk egymás mellett a szlovákokkal. Gratulálok! Megoldjátok a világválságot is? :))
csatlakozom a felhíváshoz, én biztos magyar drukkerekkel együtt sörözök majd :P

nade a viccet félretéve, ez óriási, ezt a blogot úgy látszik, tényleg mindenki olvassa, gratula! :)
@D. Gromov: A ma esti Sport Tv-s beharangozóban nem lesz összefoglaló a meccsről?

@horivan: tudomásunk szerint lesz
Lesz még rajtunk kívül (2 ember), aki az exit-el megy és Zofingen-ben foglaltak neki szállást?

Akinek nincs Sport1 az itt is tudja majd nézni!ihwc09.infrontams.tv/

@urimate: Nekem 4 barátom is velük utazik, 2 hérte, első 3 napban egy másik HI hotelben lesznek aztán Zofingen-ben.

Mi a második héten csatlakozunk, máshol lakunk de ott leszünk. :)
De jó ilyeneket olvasni:D
@hosszú lépés: Mi csak péntek-vasárnap intervallumban leszünk ott, 2 meccsre futja a büdzsé. Csak azért kérdeztem, mert jó lenne tudni, hogy lesz-e kihez szólni míg ott vagyunk :d.
Gratu Jégkorongblog, ismét egy fasza újítás, kezdeményezés a részetekről. Maxi respect!

Nem szeretnék ünneprontó lenni, de ha belefordítotok a kommentekbe, akkor egyáltalán nem barátságos a fogadtatás, inkább a magyar kutyázás megy, meg hogy előbb kérjünk bocsánatot az ezer éves elnyomásért. Érdemes megnézni, tanúságos. Részemről a sörözés lefújva.
@urimate: Akkor lehet pont a Ti helyetekre költöznek majd át vasárnap. :)
A lényeg az, hogy az exit információi alapján azon a szálláson várhatóan 150 magyar és 30-40 finn drukker lesz, szerintem lesz kihez szólni.
Sőt, továbbolvasva, kapják be mind.
"A Béke vagy Te, Sport!" Minden gúny nélkül. Nagyon jólesett olvasni mindezt.
a mult hetvegen volt egy hokitorna - a legiforgalmiiranyitok resztvetelevel a szloveniai bledben. 9 csapat, het orszagbol. a sors ugy hozta, hogy a mi csapatunknak egy finn kapusa van (nagyon jo, Manne Koponen a facebook-on a mi mezunkben feszit :)) buszke arra, hogy nekunk ved (mondjuk van is dolga rendesen :)) az elso meccs legelejen megserult sajnos, a helyet a finnek elsoszamu kapusa vette at (onkent es dalolva, masik csapatok kapusainak felajanlasa kozepedte), a kovetkezo meccsen az egyik vegyes svajci-cseh csapat szlovak kapusa vedett nekunk, majd egy szloven valogatott holgy (Spela), majd ujfent a vegyes csapat szlovak kapusa...szo sem volt kozottunk magyar-szlovak viszonyrol. csak a hoki szamit, semmi mas!

szoval maximalisan egyetertek az otlettel - es orommel olvasom, hogy a szlovakok is racsatlakoztak a jo ugyre. hivatlan provokatorok vannak itt is ott is. szerencsere nem veluk van tele a jegcsarnok es a palya.

ugyhogy hajra hoki! hajra magyarok! respekt az ellenfelnek!
@crosby: Ez előfizetős szolgáltatás
Egyre jobban fáj,hogy nem tudok menni! :) Lehet átugrok Szlovákiába az első meccsre, egy borra vagy egy sörre. :D

Hát akkor sörözzünk! Az a Hardy's az előző blog kommentjeiben megfelelőnek tűnik, holnap fél hétkor ott leszünk (azért a kanadai-belorusz meccsbe belenézünk előtte). Szlovák-venger dva bratánki!
Legyen ez a jelszó: szlovák-magyar két jóbarát!
Éljen a jégkorong-diplomácia!
A szlovákok leglobb játékosai nem lesznek ott: Hossa, Gáborík, Demitra, Pálffy, Chára, Višňovský, Zedník, Svatoš, Handzuš... ez mind NHL játékos. Tehát szoros meccset várok.
Szlovák vagyok Dunaszerdahelyröl. A meccset a havorommal - magyarral fogom nézni persze sör mellet. És ezt mindig így tesszuk. Persze ezen a meccsen slovákoknak szorítok majd a többin a magyaroknak. Mit szólnátok egy szlovák-magyar döntöhöz?
Csak még egy-két szót. A magyarok azt mondják el vannak nyomva szlovákia déli részén, szlovákok azt mondják el vannak nyomva a slovákok a magyarlakta teruleteken. Ez mind nemigaz! Aki ezt álítja saha sem volt itt. Sajnos ez a parázs még mindig nagyon forró és ha a politikusnak nics mibe rúgnia mi mást fújjon ha nem a forró parazsat. Mink akik itt lakunk nem gyözuk csodálkozni mi mindent mondanak az itteni helyzetröl. És hogy milyen terulet mikor kihez tartozott? Milyen mélyen vissza kellene menni a multba? Ennek nincs értelme! Most már mindenki oda megy ahova akar.
Aki attól fél hogy balhé lesz az sosem látot még A-VB-t. Ez a sport tiszta más mint a többi. Itt a nemzetiség nemfontos. Hajrá jégkorong!
Tudom hosszú, de úgy éreztem le kel írnom. Olvastam a szlovák oldat is. Az emberek mindenhol egyformák. 99% a sör mellet van és mindegy hogy kivel.
@peter1971: És akkor miért a parasztok írnak inkább?
Bocs, befejezem, csak nem értem, hogy hogy lehet így reagálni egy ilyen szép gesztusra. :-(((
Megirigyelheti ezt az eredmenyt mindenki, akiben egy hokimeccs kapcsan is vad erzelmek dulnak.
Eljen az egyetertes! Eljen a hok!
@veghist: Szerintem azért mert a károgók otthon maradtak, a józan többség úton van Svájcba! :-)
@peter1971: egyetértek veled, a jégkorong nem szólhat a politikáról, fontos ,hogy ezzel tisztában legyünk.
@veghist: 2-3 provokátor simán szétverhet egy threadet, mert a jófejek kedve elmegy a vitától. itt is lett volna rá esély már többször is, de nem hagytuk. hidd el, ahogy inferno hozzászóló is mondta régebben, "az emberek többsége normális". a szlovák reakció pedig minden várakozásunkat felülmúlta
ennyit arról, hogy páran a post után lefitymálóan annyit írtak: ez mit sem ér.
@D. Gromov: ezt aláirom a tól z-ig.
Gratulálok! A post-tal 100%-ig egyetértek. Igenis nagyon sokat ér egy ilyen baráti jobb. A provokátoroknak és pesszimistáknak meg csak annyi: a normális emberek nem veszik fel a kesztyűt és mindenképpen ők jönnek ki jobban a dologból. Mert jobb barátságban együttélni és egy sör mellett kinevetni a mesterségesen szított ál-ellentéteket.
Büszkék lehettek magatokra! Mi meg rátok vagyunk büszkék!
A szélsőségesek pont azért "hangosabbak", mert tudják, hogy kevesen vannak a többséghez képest.

Ráadásul a gyűlölködők mindig magukról állítanak ki bizonyítványt. Van bennük egy csomó agresszió az elfojtott vágyaik miatt. Lehet, hogy rossz a magánéletük és/vagy a munkájuk, a saját életükben sikertelenek. Ezt nem jó az embernek bevallania, ezért elkezd felelőst keresni vagy küzdeni valami ellen, ahol nem valhat kudarcot, de levezetheti az indulatait: legyen mondjuk Trianon... Szlovák részről meg lehet a magyarokat okolni az 1000 éves elnyomásért.
A szélsőségesek mindkét oldalon egyformán gondolkoznak.

Ezt kezeljük megértéssel, de ha lehet, ne hagyjuk, hogy akár a blogon, akár a helyszínen elvegyék a normális többség kedvét!
Javaslom a tv-közvetítésbe jól látható helyen 1 kis transzparenst "Így is lehet" felirattal, magyarul és szlovákul.
Hány magyar fanatikus lesz kint?
Szerintük 5 és fél. Most már tényleg befogom. Nagyon frusztrál.
Ez is egy meccs lesz. sőt az első lesz sok-sok év után. Menni kell mint az állat és a végén majd lehet barátkozni.
Gondolom a blog készítők nem jártak a dac meccsen, és nem kaptak párat a tót kutyáktól. illetve nem voltak negatív élményeik felvidéki nyaralás alkalmával. Nem gondd ez ők vannak többen.
Általánosítani sem szabad, mert a szlovák korongosainkkal sincs gond pl.
Szerintem aki lennt lesz svájcban, úgyis az élményért megy le és barátságos lesz mindenkivel. ha meg beléjük lenne kötve, kötve hiszem hogy a magyar hokidrukkerek ne állnának fel... :D
@veghist: szivem szerint egyetértek veled, de ez most nem arról szól. mondjuk szerintem nem kell velük jópofizni. ők is békénhagynak minket, mi is őket azt jól van... túl van lihegve a dolog
@silac: valóban nem jártunk szerdahelyen futballmeccsen, nem készülünk ezután sem. igaz, futballmeccsre itthon sem járunk. szlovákiában viszont nemcsak nyaralni voltunk számtalanszor (nem nagyon van város, ahol még nem jártam), hanem jó néhány hokimeccsen is. a tapasztalataink pozitívak. még egyszer mondom, mindenütt vannak provokátorok, online is, offline is. ami a túloldali threadek eldurvulását illeti: minden ilyesminek az elejét kell nézni, mert káoszban épeszű ember már nem kommentel.
@veghist: itteni cikben is voltak efféle megnyilvánulások a szlovákok ellen, akkor én is mondjam hogy magyar szurkólókkal sörözés lefújva?
Nem lehet minden ember egyforma.
Ha rendesen megnézed a hokej.sk-n ha jött is sértő üzenet magyarok ellen, akkor a nagyrészük elküldte az embert a búba, a hokejportal.sk-n szintén.

Tőlem ennyit, elhatároztam hogy többet a témához hozzá nem szólok.
Sziasztok!

Nógrád megyei csapatként a felvidéki Losoncra járunk át jégkorongozni. Több éve. Soha semmi problémánk nem volt senkivel. Idén 6 szlovákiai csapattal is játszottunk mérkőzést és mindegyik probléma mentes volt természetesen a hokiba beleférő keménység megvolt. A vélemény itt is ugyan az, itt élőknek nincs bajuk egymással.
Néhányan még egy szlovák csapathoz is járunk edzésre itt többségben vannak a magyarul nem beszélők és mégis szívesen fogadnak bennünket.
Ja még annyi hogy tényleg gratula a cikkhez, majdnem minden újságban itt benne volt, + még tv-ben is.

@2002: köszönjük, reméljük, volt értelme, te meg ne bosszankodj :) találkozunk bernben, szlovákia bárki elleni negyeddöntőjén :)
@Knapp: isten ments h a balhézás mellett szóljak de azért homokba sem dughatjuk a fejünket 2-3 frázispuffogtatással...tény h szlovákiában az emberek egy nem elhanyagolható kisebbsége magyarellenes (a kizárólag magyargyalázással kampányoló pártok-Meciar Slota- másfél évtizede megkapják a szavazatok min. 20%át, a mostani köztársasági elnök is 2 hétig azzal kampányolt h az ellenfelét a magyarok támogatják)...

Nekünk ezért IS kell megmutatni h nem mi vagyunk az ő ellenségük..(sportszerű szurkolással)
@pikkbubi: mi volt a meszidzs? a jégkorong nem politika. nem puffogtat itt senki. illetve, aki puffogtat, azok nem mi vagyunk. de mivel a jégkorong nem politika, ezért ne vigyük el a politika irányába, mert akkor moderálok. köszönöm.
szemelyszerint en - a szlovakiai magyarok miatt - mindig is a szlovakoknak drukkoltam, ha ugy adodott hogy valasztani kellett a szlovak vagy a masik kulfoldi csapat kozul. :)
A poltika monnyon le! Minden hatalmat a hokiblognak! :)
FANTASZTIKUS, GRATULÁLOK.

Végre egy nagy lépés afelé, hogy rájöjjünk, hogy ugyanolyan emberek vagyunk mind a két oldalon.

A blog gesztus értékű kezdeményezése kedvező fogadtatásra talált, talán ez is mutatja, a hoki kedvelők a meccsek élvezetéért járnak ki s nem gyűlölködni. Nekem mindig is örömteli volt nézni az A csoportos VB-n, hogy egymás mellett ültek a különböző országok mezbe öltözött szurkolói és ebből semmilyen konfliktus nem volt. Ezt a szellemet vigyük magunkkal mi is!
En is csatlakozok...Szlovakian szulettem,Pozsonyiba elek,anyanyelvem magyar es kivancsi vagyok mit tud mutatni a magyar valogatott jegkorongba.Persze hogyi holnap a szlovakoknak szurkolok,de remelem hogyi megtarcsatok a A-csoportot!Jartam mar a VB-t NSZKba,Moszkvaba es mindig jo hangulat volt a lelaton,egypar magyar drukkert is megismertem es soroztunk is a duma ment...holnap is baratokkal leulunk es egyutt nezzuk a mecset...ahogyi valaki mar irta is,bunkot talalunk szlovakok es magyarok kozott is,de ez nem politika ha nem jegkorong.(Bocs hogyi sok hiba van az irasamba,de nehasznalom a magyar nyelvet irasra,csak itt-ott beszelek)
én vetettem fel valamelyik hozzászólásomban a hokej.sk-t fordítsátok le köszi!
nem lesz semmi gond és a meccs X lesz!
HAJRÁ FIÚK!!!!!!!
DOTOHO KLAPCI !!!!!! (ha minden igaz ugyanazt jelenti)
süti beállítások módosítása