HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagy nevek ellen is tudunk játszani

2009.04.23. 00:01 F. Kapus

Jó eredményt értünk el Oroszország ellen, sok dicséretes teljesítményt láttunk válogatottunkban, így kezdte szokásos értékelését Énekes Lajos, a válogatott edzője. Szerdán a magyar–orosszal befejeződött a felkészülési mérkőzések szakasza, a következő találkozó már a világbajnokság nyitómeccse lesz.

"Mindenki tudja, mit jelent, ha jégkorongban Oroszország az ellenfél. A magyar csapatban mindenki nagyon tisztelte atúloldaliakat. Ez az első harmadban kis féket is jelentett, bár fegyelmezetten próbáltunk játszani, a nagy nevek mindenkit megfogtak. A 0-2 nem volt sem meglepő, sem elfogadhatatlan húsz perc után. Már ekkor is láttunk jó teljesítményt válogatottunkban. Voltak hibáink, de azt is el kell ismerni, hogy az orosz csapat sem a legjobb játékát nyújtotta. 2-17 volt a kapura lövési arány az első játékrészben.

A másodikban többet lőttünk és többet is támadtunk, 5-13-ra módosult ez az adat. Ahogy telt az idő, úgy fogadták el játékosaink azt, hogy bátrabban, határozottabban játsszunk az oroszok ellen is. Folyamatosan javultunk, ezt nemcsak a statisztika, a látvány is alátámasztotta. Ha kicsit bátrabban játszunk, és az ésszerű határokon belül kockáztatunk, akkor igenis tudunk nagy nevek ellen is játszani. Ez nem azt jelenti, hogy győzelmi eséllyel, de azt igen, hogy jól, megvalósítva a saját elképzeléseinket. Ladányi Balázs kapuvasat lőtt 0-2-nél, de azt az oroszok is eltalálták háromszor vagy négyszer.

Mindenki dicséretet érdemel csapatunkból. Szép akciókat vezettünk, persze nekik ebből is több volt. Voltak, akiktől többet vártunk, és olyanok is, akik megleptek minket remek teljesítményükkel. A harmadik harmadban hullámzó volt a játék képe, több lehetőségünk adódott a gólszerzésre, a kapura is sokat lőttünk, 10-13 volt a mutató ebben a játékrészben, a mérkőzésen összesítésben 17-43. Vannak dolgok, amelyeket úgy sajátítottunk el, hogy a világbajnokságon még az élcsapatok ellen is használni tudunk majd. De vannak olyanok is, amelyeken még csiszolni kell péntekig. A korongkihozatalnál egy-két dolgot gyorsítanunk kell, néhányszor megfogtak minket ezen a meccsen. Ha kihozni nem is tudjuk a korongot, hamarabb kell kijuttatnunk a kritikus zónából.

Nehéz helyzetben van a stáb, mert most már ki kell jelölnünk a húsz mezőnyjátékost, akikkel elkezdjük a világbajnokságot. Valószínűleg változások lesznek a sorokban, ha nem is mindegyikben. Szerdán minden játékos bizonyítási lehetőséget kapott, egyedül Budai Krisztián nem lépett jégre. Ő sem teljesített rosszabbul, de ezen a mérkőzésen másra voltunk kíváncsiak. A két kimaradóról pénteken határozunk.

A magyar válogatott legjobb játékosa címre a mérkőzés után Jánosi Csabát jelöltük, bár a szervezők kis félreértés miatt Nagy Gergőt szólították, és az ajándékot is neki adták át. Csütörtökön Sierre-ből Zürichbe utazunk, a csoportmérkőzések helyszínére."

32 komment

Címkék: magyarország vb énekes oroszország válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezek szerint jánosi bevált
nem értem, hogy Budait miért nem játszatják?
nekem ez hatalmas szálka a szememben. bizonyított már, hogy tud és akar is. sőt tett is már ő is jócskán ezért a válogatottért. és azért ő a szlovák ligában játszott nem is szarul. ellentétben Hetényivel,(DE NINCS SEMMI BAJOM HETÉNYIVEL, még mielőtt jönne a sok támadás) mindegy...

SZÉP VOLT FIÚK! remélem sikerül a bent maradás!!!
@L&M: pedig ilyen ilyen egyszerű: "Ő sem teljesített rosszabbul, de ezen a mérkőzésen másra voltunk kíváncsiak. "
Ezek szerint Budai/a szlovákok szerint Budaj:)/a titkos fegyver???Nagy grat amúgy a CSAPATNAK!!!Remélem TI kiválasztottak a helyszínen az első A csoportos mérkőzésen a következőt kántáljátok:VAN CSAPATUNK!!!
Üdv minden jégkorongbarátnak!
ui:Az unibeten 4:1-et tippeltem!!!Persze nekünk!:D
@tom40: az a a baj hogy mindig valami ilyesmit kitalálnak és a végén meg akkor ő nem játszik," mert másra voltunk kíváncsiak"
Lemaradt!!!:D
A Szlovákok ellenit tettem meg így!:D
Az iihf.com-on mindig is a kedvencem volt a "Power Ranking".

Magyarországra ezt írják:

"16. HUNGARY
Who are you, and how did you get in here?"

www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/power-ranking.html

:)
@Ájszberg: CSAPATUNK VAN!, így jobban kijön a ritmusa, de azt aztán teli torokból :)
Nem tudom ki, hogy van ezzel de ez szerintem egy újabb dicsőség a magyar hoki számára. Lehet, hogy támadni fogtok Budai fanok, de Hetényi egy alvó oroszlán és fel kell ébreszteni. Szóval játszatni kell. Amúgy megkockáztatom, hogy Szuper,Hetényi és Budai egyformák!
@bdan: Cortina önbizalom növelők szerként használja a meccs legjobbja címet, a felkészülési meccsek egyikén Toki lett a legjobb, pedig láttuk, mit művelt a jégen.
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: én pártatlan vagyok és mindegyiket szeretem, de megmerem kockáztatni hogy: Szuper az első viszont Budai és Hetényi egyformán jók és megközelítik Szupert.
Szerintem kapusposzton az van, hogy Szuper az első, Budainak a képességeit nem kell bizonyítania, Hetényinek viszont még igen.

És ezért játszatták őt.
@HOKrI: Nem kéne ezt ennnyire mellre szívni... Minden csapat mellé valami humoroskodó szösszenetet próbált rittyenteni a tréfarépát reggelizett humorharold... Ennyire futotta...
@jacint70: nem szívta mellre, gondolom, azért rakott számjlit a végére :) de azért ez elég gáz a nemzetközi szövetség hivatalos honlapján, szvsz
Gratulálok a csapatnak! Szerintem ez pompás ráhangolódás volt.

@F. Kapus: Nézzük kívülállóként ezt a megállapítást. Valójában a világ jégkorongszeretői nem sokat tudhatnak a magyarokról, ezért azt gondolom, egy ilyen tréfa belefér. Adjon ez is erőt arra, hogy megmutassák kik is ők, miért vagyunk rájuk büszkék és miért szeretnénk jégkorong VB-t rendezni.

Olyan poszt nem lesz, ahol összegyűjtítek, hogy az itthonmaradottak hol tudnak közösen meccset nézni?
Akkor ezekután ugye nem kell többet Jánosival kapcsolatos rosszindulatú megjegyzéseket olvasnunk? köszi
@F. Kapus: annyiban gáz,hogy nem eléggé vicces. :)
Szerintem inkább dicséret, pláne ha az osztrákoknak írott szöveggel együtt nézzük!
@demizson bobby: szerintem meg epp hogy vicces. 80 (?) ev utan 1x csak megjelenik Hungary.
En hangosan felrohogtem mikor elolvastam. :)
@HOKrI: ezt minden nap frissitik? mert akkor figyelni fogom ezerrel.

amugy meg, a vicc a nevetes fontos, en ertekelem.
es remelem h meg rafagy a vigyor a pofajukra :)
@fradigy: :))))) én is pont ezt gondolom, nézd csak meg mire válaszoltam ;)
@demizson bobby: pont erre gondoltam, nekem nem eléggé vicces, de épp most tudtam meg Gromov kollégától, hogy szerinte eléggé, úgyhogy most már nekem is tetszik :)
@Morgó Muki: "Olyan poszt nem lesz, ahol összegyűjtítek, hogy az itthonmaradottak hol tudnak közösen meccset nézni?"

készültünk ilyenre, végighívtuk a szóba jöhető sportkocsmákat, sehol sem készülnek semmi extrával, ha lesz magyar meccs, menni fog, a bajnokok ligája prioritást élvez, ilyen válaszokat kaptunk

de ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy csinálunk egy olyan posztot, amiben direktben felhívjuk olvasóink és a korcsmárosok figyelmét, írják meg, ha bármit is tudnak
@jacint70: Nem szívtam mellre, nekem speciel tetszik. :)

@fradigy: a VB során kb. 4-5 alkalommal frissítik, ha jól emlékszem, attól függően, hogy az adott csapat hogy szerepel. :) Néha tényleg nagyon találó dolgokat írnak.

Szerintem ennyi belefér, még én sem hiszem el, hogy itt vagyunk. És ha belegondolunk, a kérdés valóban jogos, ez csak egy kicsúszott eredmény, vagy tényleg helyünk van az 'A' csoportban?

Majd a srácok megválaszolják nekik. :)

@fradigy:

Szerintem meg soha nem jelent meg, mert 70(!) éve még nem volt Internet. :))

Bocs a hülye viccért.
szerintem is vicces, és az osztrákoké szerintem gázabb "Isten hozott, meddig maradsz?":D
De a Norvegok kihalassal fenyegetett jegesmedveje sem rossz, gondolom az elokeszuleti meccsekbol kovetkeztettek...
@L&M: "nem is szarul?" Kb. 86%-osan védett Budai Szlovákiában. Hetényi a második számú kapus,és ezt a edzők is is így gondolják,ebben biztos vagyok. Budai örüljön,hogy kint lehet,Szuper pedig igenis félhet "az alvó oroszlántól."
@Fugeute: Igen láttuk-Spiller szerint!
@igazmondó1170: Hete nem sokat védett az EBEL-be Vas János szintén keveset játszott!
@igazmondó1170: Hete nem sokat védett az EBEL-be Vas János szintén keveset játszott!
@HAJNAL: Hetényi nem azért védett keveset,mert a teljesítménye nem volt megfelelő.
@igazmondó1170: örüljön, hogy kint lehet? Azért tett Ő is az asztalra... szerintem. Az EBEL-ben a Szuper is kiborult időnként, pedig még a pihenője is megvolt.
süti beállítások módosítása