HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ladányi: Jó volt az oroszokkal játszani

2009.04.23. 13:06 F. Kapus

"Zöldfülűek leszünk a vb-n, bármilyen furcsa is 33 évesen zöldfülűnek lenni" - mondta blogunknak az 1-5-ös magyar–orosz után Ladányi Balázs. A válogatott kiváló csatára végig velünk lesz a torna alatt, többnyire naponta beszámol majd a dolgok állásáról.

"Nagyon nagy a különbség az A csoport eleje és köztünk. De ez ugyanígy megvan az A csoport eleje és közepe között. A csúcscsapatokat nem lehet egy lapon említeni a többiekkel, nyílván velünk sem. De jó volt az oroszokkal játszani, mert így a hét nagy közül már csak a cseh és az amerikai csapattal nem találkoztunk. Eddig nem voltak hajlandóak kiállni velünk, most mi lettünk utolsó ellenfeleik a felkészülés során. Ez is siker. És jó a fiataljainknak, akik közül például Nagy Gergőnek élete első öt válogatott meccse közül kettő a finnek, kettő a norvégok, egy az oroszok ellen volt. Ez a pályafutásukra mindenképpeh pozitív hatással lesz.

Bízom benne, hogy a világbajnokságon is végig bírjuk majd erővel, úgy, ahogy az orosz meccsen bírtuk. Fizikailag nem volt problémánk, de azt is hozzá kell tenni, hogy legfeljebb félgőzzel játszottak a sztárok. Az az igazság, hogy bármikor ütnének nekünk tíz gólt, ha nagyon akarnák. Az eredmény nem tükrözi a valóságot és a látottakat. Nem is tudom, mihez hasonlítsam az eltérést, talán olyan volt, mintha mi a törökökkel mérkőznénk. Más dimenzió. Szimpatikusak voltak, ha néha flegmának tűntek, az a játék képéből adódott. Világsztárok ellen elég kemény játszani. Márpedig ugyanez vár ránk pénteken és vasárnap is, és a fehéroroszokkal sem lesz sokkal könnyebb.

Rigai önmagunkhoz képest még nem lehet a csapat állapotát meghatározni. Mindenki jól van, nincs sérültünk, sokat dolgoztunk, edzésen úgy tűnik, a formánk is megfelelő. De az itteni ellenfeleink sokkal erősebbek, mint Lettországban voltak. Így azt mondom, a meccsek után tudjuk megmondani, milyen formában van a csapat. Ha a papírforma szerint alakulnak a dolgok, akkor az alsóházban derül ki igazán, mire vagyunk képesek.

A latolgatások szerint mi vagyunk a leggyengébbek, utánunk a franciák következnek. Őket elég jól ismerem, szerintem ők az egyetlenek, akikkel ötven-ötven százalék esélyünk van. Legyőzhetjük őket, bár a jelentős A csoportos rutin nekik is nagy előnyük velünk szemben. A többi várható ellenfél, Ausztria, Dánia vagy éppen Norvégia ellen sem vagyunk sansztalanok, de már rosszabbak az oddsaink, és a szerencsére is szükségünk lenne. Szerdán megtapasztaltuk, a nagy csapatok ellen mire számíthatunk. Zöldfülűek leszünk a világbajnokságon, bármilyen furcsa is 33 évesen zöldfülűnek lenni."

29 komment

Címkék: vb válogatott a csoport ladányi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megint egy olyan szerény és alázatos nyilatkozat, ami pontosan leírja, mennyire tisztában vannak a mieink a reaitáson és saját határaikon túl az értékeikkel is. Egy szóval, ugyanaz a mentalitás, ami eddig juttatott bennünket, elnézést a királyi többesért. Ettől a röpke értékeléstől minden eddiginél jobban bízom bennük és a csodában, amit nem elvárok, de nem is a vágyálom kategóriába sorolok.
Sok lecsó és sajtos-tejfölös tészta... Csak így tovább Godó és a Többiek!
pontos, tiszta, józan - jól mutatja, miért a hokisok tudtak ennyit fejlődni a rendszerváltás után egyedüli csapatsportágként.
Igen ez a realitás, jól látja! A tisztes helytállás lehet a cél az első 3 meccsen, a többin viszont lehet keresni valónk.
Annyira izgulok,hogy képtelen vagyok értelmes szavakat írni...
szimpatikus nyilatkozat, csapjunk közéjük.

@dd aka kertagrár:

azért azt nem hinném, hogy pl. a vizilabda visszafejlődött volna :) De tény hogy a hoki jobb lett.
@ob4: szeretem a pólót, de tény, hogy a világban elenyésző a játékosok száma és a nézettség is, nem hiába rebesgetik, hogy olimpián sem stabil a helye. Vakok között félszemű a király, de hokiban azért mi a sasszeműek között vagyunk hercegek.
@Rock me Amadeus: Nyugi, a FINA mindig meg fogja menteni, nagyon helyesen! : )
HA már itt tartunk: A vizilabda igen is olimpiára való..MErt mi lessz akkor az olimpián?,

NEhogy máár a tolaslabada mega nyilazás, a lövészet érdkesebb legyen...
@kispufi: Ennél többet nem lehet hozzátenni. Teljesen egyetértek!

@Rock me Amadeus: Biztosan kisebb a póló nézettsége, mint a hokié, de ilyen alapon a jégkorong sincs sehol a focihoz képest. Reméljük, hogy az amerikai pólócsapat nem először jutott világesemény döntőjébe és akkor megoldódik a sportág népszerűtlensége is.
Ez igen! A mi nagy kedvencünktől, a 33 évesen zöldfülű Ladányinktól a vakokon keresztül eljutottunk a tollaslabdáig :)
A blog hatalma!
Ez a nagyon nagy dolog kedves jégkorong kedvelő barátaim (bocs így szinte ismeretlenül) - hogy így várja mindenki ezt a VB-t!!!
Nagyon sok új rajongót szerzett ez a sportág és magyar válogatott az elmúlt években!
Apám először "81-82 tájékán vitt először ki korongra - Megyeri út, falelátó - lévén Újpest drukker, természetesen Én ezek után Fradista lettem...:-))) Jött sok Fradi siker, szinte csak szabadtér + néha BS...
Klubszinten az elmúlt 10 év nem sok örömet adott Nekem illetve a többi Fradistának, de Én már azt sikernek könyvelem el, hogy van Fradi korong + Jánosi a válogatottban...
Válogatott...tavaly a gyerekkori barátom esküvőjére kellett volna indulni az Ukrajna elleni meccs 2. - 3. harmad közötti szünetben, Én már puccban voltam, de persze közöltem, hogy nem megyek sehová, 15-20-an vártak rám, mondtam menjenek, a meccset megnéztem, 1 perccel a szertartás kezdete előtt még oda is értem (nem csak én voltam egyedül késő a korong miatt... :-)
Jött az idei év, klubszinten kisebb sikerek - de sajnos összességében semmi - rájátszásban fatert kikísértem az Ute - Volán 4. meccsre - akkor már jól mentek a Volános válogatott játékosok... Követhetős héten a SOKK - elment Gábor...
azt hittem akkor vége mindennek, de erőt adott - és fog is adni - a fiúknak!!!!!
SZÓVAL KÖSZÖNÖM A SPORTÁGNAK, A VÁLOGATOTTNAK, HOGY ITT LÁTHATJUK ŐKET, KÖSZÖNET A KITARTÁSÉRT ÉS KÖSZÖNET AZ ELŐDÖKNEK A SOK SZABAD TÉRI MECCSÉRT!!!!!
Fiúk, küzdjetek a VB-n!!!! A Gábor ott lesz veletek, meg velünk is!
Ott lesznek Veletek a szurkolók - azok is akik itthonról buzdítanak Titeket!
Nem érdekes mi lesz a vége, az a lényeg JÁTSZATOK, sokat adtatok eddig is!!!

és külön köszönet a blognak!!!
@borsz:

Szerintem pont ez a jó.


Egyébként a vizilabdával ugyanaz van, mint a hokival, hogy ha valaki 2 évig nem csinálja elötte akkor labdát, vagy korongot sem ér, még amatőr szinten sem. Effektíve elmerülsz, vagy pofára esel.

De hát ez egy hokiblog ezért örüljük hogy a Ladányi megtisztel a kommentjeivel.
Mi (en es az ocskos) telen a hokit, nyaron a vizilabdat imadjuk!! A focit nem szeretjuk.
Nagyon buszkek vagyunk, hogy mind ket sportagban ilyen szep sikerek ertunk el es nagyon remeljuk, hogy ez igy is marad!!
Hajra fiuk, mindent bele!! Mi mindenkeppen buszkek vagyunk ratok!!!!!
Szia Balázs! Csak keményen!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
Nagy Gergő példájából kiindulva, rohadt kiváncsi lennék, hogy például Kangyal, vagy pont Ladányi kik ellen játszották az első 5 meccsüket. Tippem szerint beszédes összehasonlítás lenne : )
@malibuhc: Lehet jobb lenne v-mi húzosabb kaja állitólag a tésztába buktunk bele a 68-as foci VB-n Mexikóba!
@HAJNAL: '86-os VB-n volt ez a tésztás sztori... :-D
Bocs sz-tem 1970-ben- akkor volt a Mexikói VB ahol rendesen égtünk fociba-bocs
@HAJNAL: rosszul tudod, 70-ben ki sem jutottunk : ) Ellenben 86-ban égtünk egy vereteset, akkori a tésztás történet is.
@HAJNAL: '70-ben és '86-ban is Mexikóban volt a foci-vb, a tésztás sztori a 0-6-os égéssel csak utóbbi esetben lehetett, mert '70-ben ki se jutottunk, akkor "jöttek a csehszlovákok" az 1-4-es marseille-i pótselejtezőn. '68 se rossz dátum, csak akkor olimpia volt Aztékföldön (de azt meg is nyerték focistáink). Főleg amiatt is, mert a 0-6-ot saját szememmel láttam, '70-ben viszont még nem éltem.
Na de ne itt focizzunk, főleg, ha nem is értünk hozzá :-)
így van, '86-os 0-6-nál volt... :-(
@tatuuu21: Ez tényleg mindent elmond az egészről!
NA ha már önvallomás...

Én is az UTE-FTC párharcokon nőttem fel, s nagy harcban voltam Szfvári barátaimmal a kilencvenes elején, nem gondoltam volna, hogy 10 év múlva FTC alig-alig lesz, ezzel szemben vidéken..

De most örülök neki.

S nagyon örülök, hogy van ez a blog, mert amióta felfedeztem (talán egy éve, vagy valamivel több?), sokkal naprakészebb vagyok, nem csak a nagyobb meccsekről tudok.

Hajrá Magyarok, hajrá magyar jégkorong!
Én a 70-es évek Izvesztyija Kupáján szocializálódtam, persze a VB-ken is.Sokáig a leg-
nagyobb élmény a 82-es vagy 83-as C csaportos Magyar-Kína.Azután a majdnem feljutások a D1-ből.
Spékelve a Káposztásmegyeri Szlovák verés.Sapporó majd Norvégia elleni győzelem.Remélem Svájc lesz
a legszebb ...
süti beállítások módosítása