HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sörözzünk együtt a szlovák drukkerekkel!

2009.04.21. 11:34 Hblog

Ennek a blognak a három alapító szerkesztője elég régóta jár rendszeresen A csoportos jégkorong-világbajnokságokra. Akár úgy is mondhatnánk, minden egyes  évnek az a néhány nap a fénypontja, amikor ott vagyunk Prágában, Rigában vagy Moszkvában. Vagy Zürichben. Egy A csoportos jégkorong-világbajnokság fesztivál, ahol mindenki jól érzi magát, nemzeti hovatartozástól és már-már eredménytől is függetlenül.

Azok, akik nálunk sokkal mélyebben ismerik a történelmet, azt mondják, A csoportos vb-n emberemlékezet óta nem volt balhé, nem keveredett konfliktusba szurkoló szurkolóval, vagy ne adj isten rendezővel. Az is lehet, hogy soha nem volt ilyen. Béke van, szeretet, egymás mellett hever az oroszlán és a bárány, együtt issza a sört a szlovák és a cseh, az orosz és az amerikai, a német és a francia, a finn és a svéd. Ugyanabban a szektorban jól megférnek egymás mellett a különféle csapatok különféle drukkerei.

Mert jóban lenni jó, sokkal jobb, mint harcolni hülyén. Harcoljanak a csapatok a jégen, nekik az a dolguk. Nem vagyunk ostobák, pontosan tudjuk, hogy a magyar válogatott első mérkőzésének sokak szerint különös jelentősége van. De tudjuk azt is, hogy a jégkorong nem politika. Szerintünk amikor a magyar drukker szlovákokra gondol, akkor nem balga politikusokra kell gondolnia – egyikük nevét sem vennénk a szánkra –, hanem mondjuk azokra a hokisokra, akik teljesítményükért, tudásukért érdemelnek meg minden tiszteletet: Zigmund Pálffytól Stefan Ruzickán át Jan Zlocháig és Vladimir Dubekig.

Fontos: a jégkorong-világbajnokságokon nemigen merül fel a szurkolók elkülönítése. Szinte bizonyos, hogy az állóhelyi részen, ahová alighanem honfitársaink zöme is jegyet váltott, egy szektorban szorítanak április 24-én szlovákok és magyarok. Egymás ellen, de együtt. Nem is azért mondjuk, hogy legyünk barátok, mert ezen a 2014-es vb rendezési jogának megszerzése múlhat. Hanem azért, mert ez nem más, mint jégkorong. A világ legjobb sportja a világ legjobb szurkolóit érdemli, és tudhatja magáénak. És a világ legjobb sportja nagyon is alkalmas arra, hogy összehozza az embereket.

Sokan kérdezik, mik a szabályok, mit kérhetnek számon a rendezők, mit lehet bevinni a csarnokokba. Következzék tehát a tájékoztató a látogatók számára.

A nézőket biztonsági vizsgálatnak vetik alá az eseményzónák és a csarnokok bejáratánál. Az eseményzónákban tilos:

– bevinni, osztani, közszemlére kitenni bármilyen hirdetést, illetve promóciós anyagot
– bevinni bármilyen alkoholtartalmú italt, illetve bármilyen üveget, élelmiszert (bizonyos mennyiséget olyan családok számára, akik kisgyermekkel vagy csecsemővel érkeznek, engedélyezhetnek), nagyméretű táskákat, hátizsákokat, bőröndöket, hangosbeszélőket, dudákat, 50 centiméternél hosszabb szurkolói eszközöket, nagyméretű esernyőket (kis, összehajtható esernyők engedélyezettek)
– kisméretű hátizsákok, melyek nem magasabbak 50cm-nél, és táskák bevihetők, miután a biztonsági személyzet külön ellenőrizte ezeket.

A potenciálisan veszélyes tárgyakat elvehetik. Az elvett tárgyakat az eseményzóna bejáratánál őrzik meg. Minden olyan személytől, aki megtagadja az ellenőrzést, illetve valamely fentebb említett nem engedélyezett tárgy átadását, megtagadják a belépést
az eseményzónába.

Második biztonsági ellenőrzésre kerül sor a csarnok bejáratánál. A csarnokokban nem engedélyezett eszközök:

– fegyverek, illetve akként használható tárgyak
– illegális anyagok (pl. kábítószerek)
– üvegek, műanyag palackok, fémdobozok
– zászlórudak, botok, amelyek 50 cm-nél hosszabbak
– bármilyen tűzijáték
– korongok, frizbik, labdák, illetve bármilyen, dobálásra alkalmas tárgyak
– engedély nélküli profi fényképezőgépek és videokamerák, állványok
– megafonok, sűrített levegővel működö dudák,50 cm-nél hosszabb szurkolói tárgyak
– hirdetési, illetve promóciós anyagok
– engedély nélküli vezeték nélküli eszközök, rádiótelefonok, laptopok
– nagyméretű esernyők (kisméretű, összehajtható esernyők engedélyezettek)
– a dohányzás a csarnokok teljes területén szigorúan tilos

Itt jegyezzük meg, hogy a magyar válogatott első, történelmi jelentőségű A csoportos mérkőzéséig már csak három nap maradt. Jó szurkolást kívánunk mindenkinek.

102 komment

Címkék: vb szabályok a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Srácok lehet hogy én vagyok érthetetlen ha igen akkor bocsánat de ez : "– engedély nélküli vezeték nélküli eszközök, rádiótelefonok, laptopok" azt jelenti hogy haggyuk a mobiltelefonunkat a szállodában??????????
Akkor hogy szólok haza a Faternak , hogy Góóóóóóóóólllll Érted Góóóóólllllll!!!! :)
Remek gondolatok, remélem a többség is így gondolja majd, és nem lesz probléma. Trianonnal kapcsolatban minden magyar érzelmű embernek jogosan lehetnek érzelmei, de egy ilyen A csoportos vb nem erről szól, ha mást nem, a sportemberi értékek előtt tisztelegve a negatív érzelmeket bizony félre kell tenni. Én az eddigiek alapján bízom abban, hogy a szurkolásunk is A csoportos lesz... mondjuk abban is csak bízni lehet, hogy szlovák részről sem lesz provokáció (még olyan sem, mint pár hete annál a lezárt kommentezésnél).
Reálisan nézve mondjuk kisebb súrlódások mindkét oldalon előfordulhatnak, de remélhetőleg az értelmes többség kerekedik majd felül.
Hajrá magyarok!
Es mi itt BP?
Nem lesz valami osznepi kocsmas-meccsnezes?
Jo volna osszegyujteni, esetleg tolni rola egy postot... Bezzeg focivbn Margitszigeten, meg Ligetben, meg mindenhol lehetett kivetitozni... :-/
PFfff, épp most kommenteztem be az Irány Svájc posztba...

Akkor itt is, mert ide tartozik:

Kicsit féltem a Hungary 2014 transzparenseteket. Reméljük nem fogják szó szerint értelmezni a szabályokat. Bár svájciak...
@fradigy: utána fogunk nézni ennek is. igazából arra számítottunk, hogy a felvetődő kérdésekre válaszul jó néhányat bekommenteznek majd szervezők, meg azok, akiknek van információjuk, de eddig ez nem történt meg, úgyhogy elkezdünk telefonálgatni.
@fradigy: Ma elmegyek a Ligetbe és megkérdezem a Sörsátort és a Pecsa oldalában lévő kerthelyiséget.

@Káosz Professzor: Nekem is pont ez jutott eszembe mikor olvastam:
"bevinni, osztani, közszemlére kitenni bármilyen hirdetést, illetve promóciós anyagot"
Járt már pár éve komoly szlovák válogatott Budapesten.Büszkén vállalható mérkőzésen győzött a jobbik. Békés volt, remek volt balhé nélküli volt. Együtt szurkolt,egymásközt elvegyülve a két náció és a végén vastapssal búcsúztatta a közönség a két csapatot. Ez egy ilyen sportág a maga kultúrált közönségével megáldva.
Most sem lesz botrány maximum oda nem illő provokátorok probálkozhatnak, de tőlük mindenki el fog határolódni.
@.Anakin.: mobil telefont nyugodtan beviheted :)
engem az érdekelne, hogy mi számít profi fotós cuccnak? Ha nem tükörreflexes, de nem is kompakt (kis lapos) az azért mehet?? Konkrétan: Canon S2 IS. Nagyon nem szeretnék a bejárattól visszamenni a szállóba, vagy a biztonságiakra hagyni a gépet. Akinek van tapasztalata kérem írja meg! Köszönöm!
ÁÁÁ ezt olyan nehéz felfogni de igaz! Mi persze kint leszünk, bár igaz csak a kieséses körre, de nagyon várom már! Hajrá Magyarok!

el se hiszem h részese lehetek a történelemnek, élő legendákat láthatok játszani...ez olyan kedves az én szívemnek :D
@Káosz Professzor: @Morgó Muki: Nekem is megfordult a fejemben, de valamiért azt gondolom (abban bízom), hogy a kereskedelmi hirdetésekre gondolnak.
@pingvin14: többéves tapasztalat szerint bármilyen gépet beengednek, de ez Svájc, akkor lehetsz biztos benne, ha bevitted :)
Csikszeredaban tud valaki ilyesfajta "egyuttszurkolasrol"?... ha valaki tud megkerem irjon... a Hockey Klubban nagy valoszinuseggel adjak a meccset, de ha a kinti palyan lenne kivetito, mint a fc eb-n ugy is jo lenne...
Kezd már a tököm tele lenni ezzel a riogatással. Spillerék elmondták a felkészülési meccsek alatt, ti a blogon, hogy legyenek normálisak a szurkolók, ez nem foci, nem történelemóra, nem politikai ankét stb. stb.
Most komolyan, Svájcba olyanok fognak kimenni, akik életükben nem voltak korongmeccsen? Vagy kiszerveznek egy szélsőjobb különítményt, "hagyományörző" futball-galerit?
Tényleg nem értem, mire ez a tele nadrág e téren.
Arról nem is beszélve, ha már a lehetőség adott, lesz ott kikkel sörözni, senki le nem fogja sz@rni, ha éppen szlovák az illető : )
Tényleg kéne legalább Pesten szervezni vmi kivetítős bulit!! Szerintem lenne érdeklődő, plusz túristák is jönnének szerintem, pl foci eb-vb idején jól működik a dolog. Véleményem szerint ez is elég sok embert megmozgat, úgyh akinek esetleg van tapasztalata,gyakorlata a hasonló dolgok megszervezésében mondhatna estleg véleményt!
akkor próbálkozom :) köszi. Ott talán a biztonságiak nem fognak balkáni módra viselkedni nem úgy, mint nálunk
Érthető okok miatt nagyon gyűlölöm a szlovákokat, és minden világversenyen ellenük szurkolok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy legyen szó bármilyen meccsről, nem adom meg a kötelező tiszteletet az ellenfél himnuszának, szurkolóinak, valamint soha nem vernék meg azért egy szlovákot, mert szlovák. Ez inkább rájuk jellemző. A cikk jó, bár szerintem 1%-nál is kevesebb az esélye arra hogy balhé legyen és ez így van jól. A szurkolással kell foglalkozni, a balhénak nincs itt az ideje. A provokátorokat, ha egyáltalán lesznek ilyenek, bár kétlem, rövid úton el kell távolítani, vagy leállítani.
@Von Siebenbuergen: riogat a tököm, hogy stílszerű legyek. köszönöm az észrevételeidet.
Páran voltunk kinn Bécsben a VB-n néhány éve, akkor bevegyültem a szlovákok közé magyar mezben, de fingjuk nem volt róla hogy mi az a Hungary, nekik mi Madarsko vagyunk :)
@galmat: Most már képtelenség lenne szerválni egy sátrat, mert irgalmatlan pénz és ehhez támogatókat kellene találni. (Például egy sörös céget az innivalóhoz, meg egyet a projektorhoz.)
Tehát maradnak a nyilvános, egyébként is nyitva levő helyek. Kérdés, ezek közül, ki az aki egyáltalán gondol erre az eseményre, mert közel sem annyira köztudott, hogy hoki VB lesz.
Azért annak szurkolok, hogy Fekete Dani elgyepálja Branko Radivojevic-et. :D

@Video Tóni: Csak megerősíteni tudom. MI is nyomtunk 2 napot magyar mezben Bécsben a VB-n (csak hogy szokják:)), s szlovákokkal semmi gond nem volt. Egy nagy népünnepély volt az egész. Ami a szintén tetszett a Fan's cornerben hogy ha sört rendeltél s háttal álltál a nagy kivetítőnek kis tVken láttad a meccset.
Kár lenne elrontani azt ahangulatot ami arról szól, hogy sok szurkoló azért van egy helyen mert nagyon szereti ezt a sportágat, csapatát.
Ljubjanában röhej/szomorú volt, hogy a Románia Magyaro. meccsen majdnem sikerült pofpzkodásig eljutni a maroknyi magyar! szurkolótáboron belül...
Dubeket már nem kell sokáig szlovákozni:)
Kassa, Lőcse, Eperjes és Komárom
az maga lenne a gyönyör ha pályán levernénk a szlovákokat... remélem egy két "mosoly" azért minimum lesz. Egyébként egyszer megérdemelnék, hogy úgy viselkedjünk velük mint azt ők tették és teszik a magyarokkal szlovákiában nap mint nap...
de az ne most legyen a VB-n. Ez nem szabad hogy erről szóljon.

Hajrá Magyarok!!!

dotoho madarsko!
Gyülekezöhely magyar szurkolok szamara: Akinek kedve van a meccsek elott kozosen meg 1-2 sort vagy valamit meginni es kozosen a csarnokhoz setanlni annak ajanlom Hardy's Restaurantot. Ez egy kis kocsma ettermi resszel pizzeriaval. Az arai svajci atlagarak. Mellette van egy Spar aruhaz is akinek draga lenne a kocsma :-)
A kocsma kozvetlenul az allomas mogott van, majdnem a csarnok iranyaban, az allomas epuletetol latszik (Sarga Hardy's tabla). A cime Breitistrasse 24 Kloten.(Google mapsen meg tudjatok nezni)

Kapunyitas 1 oraval a meccsek kezdete elott.
@Von Siebenbuergen: Üdv!
Ok, hogy most is a "szokásos" magyar hokifanok mennek/megyünk ki Zürichbe, olyanok, akik idáig is teljesen fair módon szurkoltak, de most egy dolgot figyelembe kell venni: egy szektorban leszünk az ellenfél szurkolóival, és ehhez lehet, hogy sokan még nem szoktak hozzá...

Mit tesztek akkor, ha valaki elkezdi hangosan fújolni a szlovák himnuszt? Ő provokátor? (ez csak egy hipotetikus kérdés, remélem mindenki a helyén kezeli a szitut, és nem lesz ilyen!)
Voltam a 2004-es prágai VB-n, és ott nem engedték bevinni a vakus fényképezőgépeket. Pont előttem állt valaki, aki megúszta annyival, hogy némi egyezkedés után kiszedették vele az elemeket (amit le kellett adnia) és úgy beengedték.

Mivel a hirek szerint a legtöbb magyar szurkolónak napi jegye lesz, szerintem meg kell próbálni bevinni a 16.15-ös Kanada-Fehérorosz meccsre, aztán ha mégsem engednék be a legrosszabb esetben, akkor annak a meccsnek a feléről/harmadáról lemaradva vissza lehet még vinni a fényképezőt a szállodába.

@Von Siebenbuergen: Maradjunk annyiban, hogy van oka annak, hogy némelyek balhétól tartanak.

Amúgy jó az írás, de sajnos nem hiszem, hogy hatása lesz azokra, akikre lennie kéne. Most már csak a jószerencsében bízhatunk, hogy nem lesz fennakadás.
A sima emberi tüdővel fújós duda bevihető?:)
(A dobosokkal mi a helyzet?)


Azért is lesz jó ha megkapjuk a 2014es rendezést, mert akkor biztosan bevihetők a fényképezők, dudák, zászlók:D
A kompakt gepeket be fogjak engedni. Abbol eddig meg nem volt problemam sehol Svajcban.
Turista jellegű kézi kamerát be lehet vinni szerintetek?
@Rothstein: én egyáltalán nem tudok egyetlen érthető okot sem amiért egy népet egészében utálni lehet. Egyes embereket bizonyos cselekedeteik miatt igen, de általánosságban nem.
Szerintem ez a VB nem fog és nem is szólhat erről. Jó lenne odafigyelni különösen a viselkedésre, mert 2014-ben jó lenne itthon nézni az jégkorong VB-t.
A szlovákokkal majd el lehet beszélgetni a férfi kézi selejtezőn valamikor a nyáron :-)
Most csak simán a jégbe kell őket gyalulni.
Azért szerintem ez a VB más lesz annyiból hogy a korábbiakon nem voltunk ellenfeleik. Most azért megnézném ha vezetünk 2-1-re az utolsó harmad előtt, akkor mennyire lesznek barátságosak. :D
A lényeg hogy méltóképpen képviseljük hazánkat a pályán és azon kívül is. Szerintem ezzel nem lehet gond!
valaki a minap a Marshall éttermet reklámozta a blogon Angyalföldön, mint meccsnéző helyet, én nem ismerem, a honlapja meg épp nem működik. viszont meg lennék lepve, ha a champ's-ben, kivetítő és "többszáz" tévé között ne lehetne meccset nézni, olimpiát, foci vb-t, sőt, a Sport1-mentes időkben még a 2002-es div. I-es vb 4-1-es magyar-románját is ott néztem (szegény Kolonics Gyuri ült a szomszéd asztalnál, éppen felkötött karral), szóval, ott biztos lesz buli - minden értelemben -, bár megjegyzem, nem átlagos szurkolók pénztárcájához vannak igazítva az árak (azaz: egy meccs még bevállalható, a teljes vb biztos nem, legalábbis nekem).
@egonch: HardY Róbertnek oda is elér a keze?:)
Abszolúte támogatandó a poszt, minden egyes csapatra és nemzetre vonatkozóan. Nem kell hülyének lenni.
A szlovákokkal kapcsolatos érzelmekhez annyit, hogy ha jól emlékszem az ő jégkorongszövetségük az elsők között volt, aki részvétét nyilvánította szegény Ocskay halálát követően, ráadásul magyarul.
Én egy Panasonic TZ-5-ös gépet viszek, ami ugyan a kompakt kategóriába esik, de vakus is meg 10x optikai zoom-os.. remélem be lehet vinni, mert nekem a szállás kicsit arrébb lesz.

Amúgy meg én is azt várom, hogy kulturált lesz a szurkolás! Hajrá Magyarok!
akkor megint meccsek előtt kell lerottyanni....még jo hogy nem d.u 1kor kezdődnek a meccsek,mint anno Ljubljanaba.
Prágában megtehettük, hogy a 17500 szlovák szurkoló között - igaz, nagyobb mennyiségű Staropramen elfogyasztásának hatására - Svájcnak drukkoltunk egy totálisan szlovák szektorban, ja és magyarul beszélve persze... :-))
Moszkvában is simán bevállalható volt a cseh mez (mert ha a magyarok éppen nem szerepelnek az A csoportban, akkor miattuk megyek ki), a tulnyomásos orosz drukkerek sorban álltak fényképezkedni velem :-)))

Egyébként a csarnok melletti "eseménysátor" az egyik legkirályabb találmány, elég sok magyarul beszélő szlovák mezessel fogunk ott összefutni szerintem :-))

Ja, és nem szlovák meg magyar rendőrök lesznek... :-)
Király post, én is jövök remélem találkozunk :)
Sziasztok,
A felmerült kérdésekre tapasztalataim alapján:
- Kompakt gép de még akár egy tükörreflexes is bemehet, ha látszik rajta, hogy hobbi célú. Ha valaki odaállít állvánnyal meg 10 objektívvel, joggal feltételezik, hogy nem magának akar szép emlékeket fotózni. :)
- A promóció, reklám nyilván a kereskedelmi dolgokra vonatkozik. Eleve nem lehet promótálni valamit, ami még nem létezik, mert ugye "Hungary" is van külön, 2014-es A csoportos vb is van külön de együtt egyelőre még nem értelmezhető a dolog. Nem lesz ebből baj.

Szerintem rendezők, lebonyolítás, stb témában sok honfitársunk fog kellemesen csalódni. Reméljük akinek ez új lesz, hoz haza belőle egy kis ízelítőt.

Hajrá Magyarok!!!
Anno Ljubljanában a div 1.-es VB-n a végén együtt fényképezkedtünk a biztonsági őrrel. Ott láttam utoljára mosolygó rohamrendőrt... Biztos ő volt a kivétel aki erősíti a szabályt. A Szlovén-Magyar meccset a helyi tábor kellős közepéről néztük végig, de még verbális atrocitás sem volt, (mondjuk a dudáinknak annyira nem örültek...) utána meg némi kárörömmel meghívtak minket néhány amúgy rettenetes helyi sörre.

A dudákkal már egyébként korábban is baj volt, mert kedvenc barátom két hatalmas légkürttel egyszerűen lefújta - ha jól emlékszem - a román-japán meccset... (később érkeztek, nem szomjasan, a gyakorlatilag üres csarnokba, ez a drága ember meg megállt a bejáratnál és elkezdte nyomni a kürtöket veszettül. A jégen megállt egy pillanatra a játék - hasonló hangja volt, mint a harmad végét jelző dudának - az öltönyösök meg futottak, és megkértek minket, hogy ezt a jövőben mellőzzük, ha lehet... :) )
@advocatusdiaboli: A dudákkal mindig csak a baj van...
@Káosz Professzor: :) ne tudd meg mekkora futkosás lett egy pillanat alatt... Mi meg persze nagyon röhögtünk...
mit tudtok a határellenörzésről? Visszaállítják mint a foci vb-n az osztrákok vagy marad schengen és a simán átautózok a határon ellenőrzés nélkül?
@zsolkov: Én a héten beszéltem a svájci nagykövetséggel ezügyben, de nem tudnak ilyesmiről.
Mármint hogy visszaállítanák.
@zsolkov: Már valahol volt róla szó, de azért ideírom: nem lesz különleges változtatás. Schengeni, de nem EU-s ország Svájc, így simán bemehetsz, de a vámszabályokat ellenőrizhetik. Étel, ital, stb korlátozások érvényben vannak.
@advocatusdiaboli: Te kedves nyájas barát ilyenre emlékszel, hogy kint megtörtént.
Én nem tudom ki lehetett közülünk!!!
@advocatusdiaboli:
Jobban jártatok volna, ha a lóburgerre hívnak meg, de egyébkénz mi a baj a Laskoval, Zlatoroggal, Unionnal? :)

Fontos kérdés! Tudom, hogy már esett róla szó, de végül is akkor mi lehet a tényleges helyzet? Mire lehet használni utazáshoz a belépőjegyeket (vonat, busz) és azt is csak egy átszállással, vagy hogyan? Minél több részlet érdekelne! Köszi!
Gondoloma ez a cikk a megelőzés szándékával írodott, remélhetőleg továbbra is megmarad az eddigi béke a hoki lelátokon.
A helyszínen drukkolok lassan útnak indulhatnak, irigylem őket.
A pesti közös mecsnézés engem is érdekelne s talán még másokat is, akiket vonz a jó hangulat.

@Csöves: Persze, azt a pár napot elég nehéz lenne elfelejteni... :)))

@Skyblue: A lóburger világverő volt, pusztítottam rendesen! A Laskoval, Zlatoroggal, Unionnal az a baj, hogy utánozhatatlan Lasko, Zlatorog illetve Union "zamata" van, más nem... Mondjuk a Radler-ükkel is tömeget lehet oszlatni.
Vajon svájcban is repülhetnek befelé a csokik?
A topiccímre hivatkozva. Én már 2 hete aktív edzőtáborban vagyok. Szolidálok! :)))
@defó:
Az alapozást már én is megkezdtem a múlthéten:D

140x150-es zászló vajon bevihető? (a fentebb leírtak alapján az az érzésem, hogy nem:S )
Bár sajnos nem leszek kint Svájcban, de egy dolgon megakadt a tekintetem...

"engedély nélküli profi fényképezőgépek"

na ez vajon mit takar? mitől profi egy fényképező? mekkora az a fényképező amit még be lehet vinni?
Bár az arénába is egyszer már kiállítottak a sorból a gépem miatt, hogy ahhoz sajtóengedély kell, de aztán addig mondtam, hogy csak hobbi és nem publikálok, míg végül az egyik biztonsági fejes beengedett.
Semmiféle balhé, verekedés nem lesz. Szimpla vígasztalás lesz, ezért a szokásos kellékeken kívűl zsepit is vinni kell, szükségük lesz rá a meccs végén.:)
Budapesten ragadottaknak! Ma, ahogy fentebb ígértem, megnéztem a Városligetben a Sörsátrat és a Pecsa oldalában lévő kerthelységet. A Pecsás helyen azt mondták, tuti lesz kint plazma, a Sörsátrasok még nem tudták, megkértek, hogy pénteken keressem őket. Egyik helyen sincs érdekeltségem, mindkét helyen néztem már meccset, igaz, focit! Egyik hely sem drága, talán a pecsás valamivel olcsóbb. Ez kicsi, max. 50 fő, míg a Sörsátorban pár százan elférnek. A Pecsa egy kerthelyiség, de a Sörsátor sem teljesen zárt. Részemről a Sörsátor lesz a tartalék.
vigyetek sok magyar sálat!
Kedves magyar honfitársaim! Azzal nyilvánvalóan mindenki egyetért, hogy a balhénak nincs helye a vb-n. DE! Ne feledjük már el azokat az undorító és embertelen dolgokat, amit a szlovákok velünk csinálnak nap,mint nap! Szerintem minden fórumot fel kell használni arra, hogy kifejezzük véleményünket és nemtetszésünket. Valószínűleg nem azokkal a szlovákokkal lesz baj, akik ott lesznek, de hát ahogy a mondás tartja: akinek nem inge, ne vegye magára! Az meg persze egy más kérdés, hogy láttam én már békésnek és normálisnak tűnő szlovák szurkolót felállva tapsolni és éljenezni, amikor magyar szurkolókat vertek!!! EZT SOHA NEM SZABAD ELFELJTENI!!!! BŰNÖSÖK KÖZT CINKOS, AKI NÉMA!!! Ők gyűlölnek minket ez nyilvánvaló és engedtessék meg az, hogy ezt valaki ne hagyja szó nélkül. Majd meglátjuk, hogy a magyar himnusz mennyire lesz füttymentes...Az nyilvánvaló, hogy a magyar csapatnak való szurkolásnak kell előtérben lennie, de aki esetleg az agyonvert barátaira és testvéreire "emlékezne", az még nem lesz provokátor!!!! Egy a lényeg: RIA, RIA, HUNGÁRIA!!!
Persze, hogy nem szabad balhézni semmilyen sportrendezvényen, de sörözzön egy tóttal, akinek két anyja van... Igazából mennyivel könnyebb lenne, ha anno nem találják ki ezt a Sosemvolt Köztársaságot...
@Zoli83: Pár évvel ezelőtt az Érsekújvár saját jogán indult a magyar hokibajnokságban. Egy vasárnap délelőtt a Vidi az Újpestet fogadta, a meccsen kitaláltuk, hogy délután kimegyünk Érsekújvárra, megnézni a Volánt, merthogy ott játszik bajnoki meccset.

Kb. 150 Volán-szurkoló volt kint, és 500 hazai drukker, akik döntő többségében szlovákok voltak. Az érsekújvári csarnoknak fantasztikus büféje van, pazar rálátással a jégre, a meccs előtt Volán-mezben bementünk inni egy sört, abszolút szeretettel fogadtak minket. Fotózkodtunk, barátkoztunk. A második szünetben a földszinti italmérésnél előttünk egy szlovák férfi állt, aki hallotta a magyar beszédünket, hátrafordult, és mesélni kezdett. Magyarországon vízilabdázott, a fia is itt játszik, és meghívott minket egy Beherovkára. (Ezzel sikeresen meghiúsította azt, hogy a Volánhonlapon érdemi tudósítás legyen a meccsről, de ez lényegtelen.)

Mindezzel csak azt szeretném mondani, hogy azt kell keresni, ami közös azokban, akik abban a szektorban lesznek: a hoki szeretete. Ott nem a politikusok jelennek meg, hanem sportszeretők, akik jó hokit szeretnének látni. Az meg, hogy a szlovákok - a maguk hokimúltjával - kissé lenézik a magyar hokit, teljesen természetes.
@Zoli83:
Nincsen DE! Nincsen kollektív bűnösség. Te sem vagy felelős azért, ha egy magyar elpicsáz egy szlovákot. Mindenkit a saját tettei minősítenek külön-külön.
Ha nem azokkal a szlovákokkal van bajod, akik ott lesznek, akkor az nem az a fórum, ahol ez ellen tűntetni kell.
Eh, feljebb is olvasom, hogy Trianon miatt...
Hol volt Szlovákia akkor?!
"szlovákok velünk csinálnak nap mint nap", "minden magyar érzelmű ember"...
Minek általánosítani? Hogy ne kelljen gondolkodni?
Mi a franc köze van ezeknek a jégkoronghoz?

@KCs: Szerintem egyről beszélünk. Én meg csak azt szerettem volna mondani, hogy bőven van ellenpélda is és erről ne feledkezzünk meg! Ha jól emlékszem, akkor pozsonyban(1992) és pl dunaszerdahelyen sem a politikusok vertek meg minket, röhögtek és tapsoltak a meggyalázásunkon... De hangsúlyozom, hogy balhé szerintem sem lesz, mert nem olyan lesz a közönség. Csak egy kicsit "szlovákimádónak" érzem a hozzászólásokat....ami azért enyhén szólva is túlzás!
Én teljes mértékben Zoli83 véleményével értek egyet.
Nem kell itt mondat elemzést tartani és mindent kiforgatni.

Egy normális Magyar embernek fáj amit az igazságtalan Trianoni csonkítás miatt idegen országba szakadt hazánk fiaival művelnek.

Miből gondolja itt mindenki, hogy együtt leszünk a Szlovákokkal???
Szerintem ez egy elhibázott gondolat!!!!
@Ati_ur: A Pecsa oldalában van egy kis kerthelység!

@Zoli83: @Vincenzo90: Remélem, nettó ostobaságotokkal Ti lesztek az elnyomott kisebbség a magyar hokiszurkolók között!
Szerintem meg aki nem a jégkoronggal akar foglalkozni ezen az oldalon, az kereshetne magának egy másik oldalt! Szerintem!
@Zoli83: En latok egy kis kulonbseged a dunaszerdahelyi csurhe balheja es a kozelgo VB kozott. Nem szeretnem, ha barmilyen modon is barki kinyilatkoztatna a szlovakokkal kapcsolatos antipatiajat, mert ennek nem a VBn, sot mi tobb, nem egy sportesemenyen van a helye. A sracok a jegen magasrol leszarjak, hogy eppen milyen a viszony az orszagok kozott, o nekik ellenfeluk van, nem ellenseguk... Es jo lenne, ha a hoki felhangoktol mentes maradna. Eleg ha mar a fociba begyuruzott a "kinyilatkoztatas".

Amugy a cikkbol kimaradt, hogy fejenkent max 2l 15%-nal gyengebb es max 1l ennel erosebb szesz viheto be Svajcba, mert nem tagjai az EUnak. Ez nalunk komoly problemat vetett fel, hisz nem tudunk sok talca sort vinni :D
Aki bele tud gondolni a szlovák területen élő magyarok sorsába, az nyugodtan belegondolhat a szlovákok fejével is, hogy milyen érzés volt 900 évig a Magyar Királysághoz tartozni... (Aztán meg Csehszlovákiához.)
Nyílván ez szült indulatokat. És vannak politikusok, akiknek érdeke ezt táplálni. De mi köze ennek a jégkoronghoz?
@Vincenzo90: "sörözzön egy tóttal, akinek két anyja van". nekünk azért megengeded, ugye, még ha csak egy anyánk is van?
@Gaben8416: "Egy normális Magyar embernek fáj amit az igazságtalan Trianoni csonkítás miatt idegen országba szakadt hazánk fiaival művelnek." Én "idegen országban" nőttem fel "a trianoni csonkítás" miatt, 25 éves koromig ott éltem, most meg megírtam ezt a posztot. Elrontottam valamit, vagy éppen ellenkezőleg?
@Vincenzo90: ne sörözzél velük akkor...
@D. Gromov: A nagy internacionalista örömködés közepette jegyezném meg, hogy a szlovákok jelentős része (és az elit 100%-a) kizárólag a magyarokkal "szemben" tudja meghatározni magát. Ennek a politikának meg is van az eredménye. Sörözök magyarokkal, és szurkolok, hogy a szlovákok essenek ki. Tavaly majdnem sikerült:)
@bush84: tégy így, a politikai kérdésekben pedig ne mélyedjünk el jobban, azoknak is megvannak a maguk fórumai. gondolom, ebben egyetértünk.
@bush84:
Ha valaki ellen szurkolsz, akkor te is csak így tudod meghatározni magad?!

Persze, hogy fontos nekik sok száz év után, hogy azokkal vetélkedjenek, akik uralkodtak felettük!
De ez nekünk miért annyira fontos?
Úgy tűnik, mindkét nemzet rendelkezik megfelelő mennyiségű frusztrált polgárral...

"...és az elit 100%-a" hehe. Gondolom pontosak az információid.
Na, látom megszaladt a komment-szám : )

A véleményem változatlan. Akik kint lesznek Svájcban (egy határ pénzért), nem azért mennek ki, hogy a szlovákokkal pajszerkedjenek, kár előre aggódni.

Olyan meg úgyis lesz, hogy 1-2 okos összefut X sör után 1-2 okossal, ezt ha 15ször figyelmeztettek, kértek meg mindenkit naponta, akkor sem tudjátok elkerülni : )
@Von Siebenbuergen: ha változatlan, akkor miért ismételgeted?
Többen megszólítottak, gondoltam válaszolok.
Kérjek bocsánatot, hogy írok a blogotokra?
@Knapp: Hát ki kell, ábrándítsalak te "történelemtudor", mert messzemenőleg nekünk volt a legempatikusabb kisebbségpolitikánk... Csak remélni tudom, hogy egyszer téged is "megtalálnak" a drága szlovák barátaid! Az meg hogy ez a topic nem erről szól, az úgy hülyeség ahogy van, mert a címe is mutatja, hogy a szurkolói kérdésekről beszélünk... DE! (és van de!) HÁJRÁ MAGYAROK!!! ZÚZZUK LE ŐKET A JÉGEN!!!(is) OCSKAY GABI! IMÁDUNK OCSKAY GABI!!!!!!
@Von Siebenbuergen: dehogy kérj, örülünk, hogy írsz, én pl. kommentjeid túlnyomó többségével egyet szoktam érteni
Az az idő már elmúlt, hogy a tót a kocsis, a magyar meg a gróf a kocsin...Tudomásul kell venni, hogy egy történelem nélküli ország próbálja meghatározni saját integritását...ki ilyen, ki olyan eszközökkel...mindenesetre a politikusok bűne ez, és az is marad...A hoki részben, szintén a politikusoknak köszönhető Szlovákiában. A csehekkel közös ország nagy sporteredménye ez, nekik tény, hogy sokat köszönhetnek. Mivel magam is erős szálakkal kötődöm hozzájuk, furán fog hangzani: nincs különbség szocializációban, viselkedésben köztünk! Hokikultúrában sajnos igen, de nagyon az ő javukra. Abban ők a grófok, de mi már szerencsére nem vagyunk kocsisok(bár még mindíg próbálnak úgy kezelni...), és mi már ebben a szuper sportban is megtaláltuk a saját integritásunkat...
@Zoli83: TaZ-al és D. Gromovval értek egyet. Ha valami miatt van benned tüske, ott a széles szlovák határ, gyalogolj át rajta és rendezd le velük. Ne félj, ha megbúbolod Meciart, úgy is bekerülsz a mainstream médiába, ha éppen nem rendeznek VB-t Felvidéken! De ne terheld saját balsorsod másokra, ne tedd tönkre a magyar hoki évtizedes munkáját, ne rontsd el ezrek örömét. Szerintem.
@fabot: Ki akarja tönkretenni a magyar hoki évtizedes múltját??? Ki beszélt erről??? Szerintem olvasd el alaposabban a hozzászólásaimat. Csupán kissé vérlázítónak tartottam 1-2 kommentet, ahogyan habosra nyalta a szlovákok s.ggét... Még1x: BALHÉT SENKI SEM AKAR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! Szerintem.
Higgadjunk le gyerekek, kicsit túl lett spirázva ez a topic. Nem hiszem hogy lesz balhé, ne is legyen. Annak nem itt van a helye.
Különben sem a magyarok szoktak balhézni, ez az ő reszortjuk. Politikai kérdésekbe meg tényleg ne menjünk bele, mert ha belegondolok hogy a Felvidéken hány magyar maradna 1000 éves szlovák uralom után, 1 kezemen meg tudnám számolni ... sajnos. Nem nyomtuk mi őket annyira el, mint ahogyan azt hazudozzák úton útfélen ...
HAJRÁ MAGYARORSZÁG, SZŰZ MÁRIA, ORSZÁGUNK VÉDŐSZENTJE SEGÍTSE A SRÁCOKAT GABIVAL A MAGASBÓL!
A magunk részéről biztatónak találjuk, hogy a közös történelem viharainak megítélésétől, vérmérséklettől és világnézettől, valamint szóhasználattól függetlenül mindenki ugyanarra a következtetésre jutott. Ez jó.
@Zoli83: OK, akkor ebben megegyeztünk :) Nem a szlovákok seXXét nyalták, hanem a habot a sörről :)
Nem értem mit kell erről csevegni, politikáról,múltról,történelemről...
A meccsre azért megy el az ember mert szereti a hokit, tv-ben is azért nézi mert szereti,mindenkit a hoki köt össze és nem kell a szlovákokkal foglalkozni.A meccsen is mindenki foglalkozzon azzal amit lát amiért eljött,és nem kell véres szemmel egy szlovákra nézni,egyrészt minket minősít, másrészt ugyanolyan ember ő mint te, vagy én vagy bárki,az más kérdés ha bunkón viselkednek velünk, nem kell megalázkodni,de direkt provokálni az még nagyobb baromság, ez nem méltó viselkedés sem saját magunkal,sem a srácainkal szemben,főleg úgy hogy mi szeretnénk elnyerni a 2014-es VB rendezését!És különben is sörözni jó:D
Szlovakiai magyar vagyok (szlovaknak tartom magam de beszelek kicsi konyha-magyart), Sk-an szulettem, szlovak iskolakba jartam (ezertis sok hibam lessz). A szlovak hoki oldlarol kattintottam ide (www.hokej.sk) ahol a sorozzung a magyarokkal gondolatot tamogattyak. Mindenesetre orultem hogy a magyarok felkerultek az A-csoportba, de azert a szlovakoknak fogok drukkolni (mint mindig). Es minden golert a szlovak kapuban fizetek minden magyarnak egy sort! :-) PIECE
@sk-hu:
Remélem sok pénzt hozol magaddal.
Egy gólt biztos lövünk, leszünk minimum 500-an.!:-)
BEER!
Hát... lehet úgy is csoportosítani a szurkolókat, hogy szlovák/magyar, meg úgy is, hogy hülye/nem hülye.
Az utóbbi esetben sokkal szimpatikusabb társaságba kerülök, így továbbra is ehhez ragaszkodnék... ;)
Én nem leszek ott a szlovák-magyaron,de a papírforma alapján, a május 4-i magyar-francián igen és mindannyian tudjuk,hogy ott mire megy a játék.Nem akarom hallani a vérben áztatja rút zászlaját.
@Morgó Muki: ostoba maximum te vagy. nekem megvan az okom rá, hogy miért írtam, amit írtam, és nem változtatom meg a véleményemet a kedvedért. ha meg értelmezési gondjaid lennének, én is azt írtam, hogy nem szabad semmilyen balhét kezdeményezni. de akkor sem fogok soha sörözni velük, sajnálom, lehet, hogy bennem is van hiba, de vannak dolgok, amiket SOHA, de SOHA nem lehet megbocsátani. hazudoznak össze-vissza állami szinten, történelem helyett egy gagyi mesét tanítanak, sértegetnek engem, minket, ahol tudnak, sőt időnként minden ok nélkül tettleg is bántanak embereket csak származásuk miatt. és nyílván a többségük nem ilyen, de bűnösök közt cinkos, aki néma!
@Vincenzo90: mindenkinek megvan az oka mindenre, legalábbis mindenki úgy tudja, hogy megvan. maradjunk annyiban, hogy ez a lényeg: "nem szabad semmilyen balhét kezdeményezni". úgy is, mint közös nevező.
valaki lefordítaná a hokej.sk-n amit a magyarokról írnak? kíváncsi vagyok ők ,hogyan látják ezt egyébként megemlítik a sörözést és a blogank a címe is ott van!!!
ja még annyit a meccs előtt egy Ocskay Gabit is skandálhatnátok! ne felejtsük el!!!
@wegry: a tobbsege jo otletnek latja a kozos sorozest (amint latom, szazalekban talan nagyobb tobbsege mint itt) de ott is akad par emeber a "masik" csoportbol. Lenyegessen tobb hozzaszolas van az ottani oldalon, talan mert a hoki nalunk sokkal popularisabb (ezert is talan kissebb a szazaleka az agressziv butaknak). (a rohadt eletbe, 25 percig tart leirni egy rovid szoveget, 5 eve nem hasznalom a magyart rendszeresen - elkoltoztem - es felejtek. Azt hidtem ez nemtortenhet meg. Tobbet kellene magyart olvasnom, ha mar nincs kivel beszelni). Tschuss.
A szlovákok leglobb játékosai nem lesznek ott: Hossa, Gáborík, Demitra, Pálffy, Chára, Višňovský, Zedník, Svatoš, Handzuš... ez mind NHL játékos. Tehát szoros meccset várok.
Szlovák vagyok Dunaszerdahelyröl. A meccset a havorommal - magyarral fogom nézni persze sör mellet. És ezt mindig így tesszuk. Persze ezen a meccsen slovákoknak szorítok majd a többin a magyaroknak. Mit szólnátok egy szlovák-magyar döntöhöz?
Csak még egy-két szót. A magyarok azt mondják el vannak nyomva szlovákia déli részén, szlovákok azt mondják el vannak nyomva a slovákok a magyarlakta teruleteken. Ez mind nemigaz! Aki ezt álítja saha sem volt itt. Sajnos ez a parázs még mindig nagyon forró és ha a politikusnak nics mibe rúgnia mi mást fújjon ha nem a forró parazsat. Mink akik itt lakunk nem gyözuk csodálkozni mi mindent mondanak az itteni helyzetröl. És hogy milyen terulet mikor kihez tartozott? Milyen mélyen vissza kellene menni a multba? Ennek nincs értelme! Most már mindenki oda megy ahova akar.
Aki attól fél hogy balhé lesz az sosem látot még A-VB-t. Ez a sport tiszta más mint a többi. Itt a nemzetiség nemfontos. Hajrá jégkorong!
Tudom hosszú, de úgy éreztem le kel írnom. Olvastam a szlovák oldat is. Az emberek mindenhol egyformák. 99% a sör mellet van és mindegy hogy kivel.
süti beállítások módosítása