HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Itt van a kanadaiak előzetes kerete

2009.04.13. 23:41 D. Gromov

Doug Armstrong, a kanadai válogatott igazgatója egy nappal az NHL-alapszakasz vége után máris megnevezett 20+2 játékost, akik részt vehetnek a svájci világbajnokságon. Köztudomású, Kanada és Magyarország egy csoportban van, 26-án csapunk össze a tengerentúliakkal. Olyanokkal, mint a tapasztalt Shane Doan és a tinédzser Steven Stamkos, hogy Dany Heatleyről, Jason Spezzáról és Martin St. Louisról ne is beszéljünk.

Az előzetes kanadai keret egyelőre három kapusból, hét védőből és tizenkét támadóból áll. A lista a napokban értelemszerűen még bővül. A játékosok közül jó néhánynak már van vb-tapasztalata, heten viszont újoncok lesznek. Utóbbiak közé tartozik a 2008-as draft 1/1-ese, Steven Stamkos, vagy az 1/5-ös Luke Schenn. A fiatal védő elmondta, "nagyszerű lehetőség olyan játékosokkal küzdeni egy csapatban, akik máshonnét érkeznek. Tanulhatok tőlük, ez jót tesz a pályafutásomnak. A világ legjobbjaival fogunk küzdeni." A további rookie-k: Doughty, Harding, Neal, Upshall, White. A rutinosak: Armstrong, Fisher, Hamhuis, Heatley, Horcoff, Lombardi, Phillips, Roloson, Roy, St. Louis, Spezza, Weber. Van két, tartalékként számításba vett játékos, aki nem az NHL-ből érkezhet: a kapus Fred Brathwaite-et a DEL-es Mannheim, a védő Joel Kwiatkowskit a KHL-es Szeversztal Cserepovec foglalkoztatja.

"A keretünkben okosan kombináljuk a veteránokat a fiatalokkal", mondta Doug Armstrong, aki szerint "a menedzsment és az edzők is elégedettek a névsorral, hiszen olyan hokisokat tartalmaz, akiknek megvan a megfelelő nemzetközi rutinjuk".

A névsor posztok szerint, klubokkal sőt várható mezszámokkal:

Kapusok: 30 Dwayne Roloson (Edmonton Oilers), 37 Josh Harding (Minnesota Wild), 40 Fred Brathwaite (Mannheim Eagles)

Védők: 2 Dan Hamhuis (Nashville Predators), 3 Drew Doughty (Los Angeles Kings), 4 Chris Phillips (Ottawa Senators), 5 Luke Schenn (Toronto Maple Leafs), 6 Shea Weber (Nashville Predators), 7 Ian White (Toronto Maple Leafs), 38 Joel Kwiatkowski (Szeversztal Cserepovec)

Csatárok: 8 Scottie Upshall (Phoenix Coyotes), 9 Derek Roy (Buffalo Sabres), 10 Shawn Horcoff (Edmonton Oilers), 12 Mike Fisher (Ottawa Senators), 15 Dany Heatley (Ottawa Senators), 17 Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), 18 Matthew Lombardi (Phoenix Coyotes), 19 Shane Doan (Phoenix Coyotes), 20 Colby Armstrong (Atlanta Thrashers), 26 Martin St. Louis (Tampa Bay Lightning), 28 James Neal (Dallas Stars), 91 Jason Spezza (Ottawa Senators)

49 komment

Címkék: vb kanada a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Milka 71: Épp e miatt nehéz.:)
Te jó ég... Micsoda sztárok ellen játszhatunk! Kapjunk bármennyi gólt tőlük majd, ez igazi magyar hokiünnep lesz!
én egy pár nevet azért hiányolok ebből a lineupból pl:

Jason Pominville,
Vincent Lecavalier,
Mike Ribeiro, és
Marty Turco

szerintem ők egész jó teljesítményt nyújtottak a szezon alatt, és legalább a bő keretbe be kellett volna férjenek ( ok Turco talán nem, bár nem ez volt élete szezonja, nem is volt gyalázatos)

nagyon várom már a vb-t, kíváncsi vagyok hogy az oroszok milyen keretet fognak tudni összehozni:)
Hmm... Azért ezzel a kerettel nem éppen toronymagas esélyesek szerintem...
Jó látni a fiatalokat és az "öregeket" így együtt.
Ennaffati találkozhat barátjával, Spezzávak a jégen. Omar és Jason évekig együtt játszottak.
Olvasva a neveket az jut eszembe, hogy ezek a srácok az NHL-s csapataik meghatározó emberei.
Na, ellenük játszunk.... Megszoríthatunk egy NHL-s csapatot ??...... Persze a fiúk odateszik majd magukat! Ezért lehet a fiainkat szeretni.
GO HUNGARY GO !!!
A MGYAR CSAPAT lehet a VB talán legösszesszokkottabb együttese,és ez sokat számíthat! Egy NÉV sanos hiányzik,de nagyon! AZÉRT is HAJRÁ MAGYAROK!!!
Hát bizony elég gyenge ez a keret, és az erősítés csak a Stanley Cup első fordulója után érkezhet. Viszont miután szerencsém volt látni az első Volán-Újpest mérkőzést a rájátszásban (sajnos) az a véleményem, hogy ha a magyarok megússzák egy egyszámjegyű (gy.k. 9:0) vereséggel az csak azért lesz mert a kanadai edző beszól a srácoknak hogy lazítsanak az utolsó harmadban.
Hajrá Magyarok!
Nem a kanadaik legyőzésére gondoltam!
Egyetértek azokkal,akik szerint nem vmi erős ez a keret,mert ilyen csapattal nem lehetnek azért vérmes esélyeik,no de várjuk ki a végét. A legösszeszokottab brigád viszont tényleg a mienk! ;-) A kétszámjegyű verés ettől a csapattól pedig szerintem teljesen kizárt,ha közel úgy fogunk tudni játszani,mint a 3 jól sikerült felkészülési meccsünkön. SZERINTEM! Hajrá Magyarország!
Mire mivelünk fognak játszani, addig kiesik egy pár csapat a playoffból és rohannak majd Svájcba a kanadai sztárok, hogy meg ne verjük őket :)
Kwiatkowski? Honnan jutott az eszébe? 52 meccs, 13+13, -6, 64 büntetésperc.
Az általam már múltkor is említett Dallman 53 meccsen 28+30-at ért el úgyszintén védőként, és +6-os. Érdekes gondolat, de engem nem zavar, ha gyenge játékosokkal jönnek.
Hat mar nagy dolog kezet fogni veluk ! Igazi legendak !~
Ezek ugyan hol legendák???? Egy Gretzky vagy egy Lemieux legenda, de ezek... Ha nagy arccal lépnek ellenünk a jégre még akár keresni valónk is lehet.
Reálisan nézem a dolgokat, de ez tényleg nem nagy durranás...de persze így is csoda kellene!!!!
Nem egy világverő alakulat az biztos, de nekünk még így is hatalmas eredmény lenne partiban maradni legalább egy harmadot. Szerintem megpróbálják az első harmadban eldönteni a meccset, hogy a maradék időben "pihenhessenek" vagy sorokat próbáljanak variálni.
@Today05: Lecavalier-nek most műtötték a csuklóját ha jól emlékszem. Mondjuk én is szívesen láttam volna őt, az örök kedvenc :)
szerintem aki azt mondja hogy ez a keret nem erős, az kicsit el van tévedve. mindegyik játékos végig nyomta az NHL alapszakaszt, többen sokszoros válogatottak. szerintem dirket nem csak sztárok alkotják a keretet, hanem "jómunkásemberek" is bekerültek. Igaz hogy tudnának sokkal jobb csapatot is kiállítani, de ők majd az olimpián lesznek ott valamint fizikailag sem jöhetnek el.

Védelmük azonban tényleg lehetne jobb, valamint Turco meg Luongo jobb kapus mint a nevezettek de ők is nagyon jók
Nem rossz ez a keret, bár egy bár egy Csicsó szintű csatárra nekik is szükségük lenne. Nekünk pedig mindennél jobban...
ami azt illeti, en el tudnek kepzelni egy jobb keretet is, de ez is meg kell h feleljen...HAJRA KANADA!!!!!!!!!!
No és nekik szokniuk kell a nagy pályát:D
De örülnék ha ilyen gyenge játékosok alkotnák a válogatottunkat, mint a kanadait:) A többi csapat keretét még nem ismerem, de le merném fogadni, hogy ennél a kanadainál (nem is beszélve azokról akik jönnek az első PO kör után) csak gyengébbek lesznek.
Azért próbáljuk meg józan ésszel végignézni ezt a kanadai keretet. NHL-csapatok húzóemberei és szürke munkásaiból áll. Legalább hat sztárcsatár, sok jó védő, egy legendás kapus. Mi kell még? Ránézésre is sok All Star-válogatott több világbajnok. Szerintem ez egy igen jó csapat, amelyik aranyesélyes, mint ahogy bármilyen összeállítású kanadai válogatott az lenne. Ennek megerősítéséhez linkelem a 2007-ben Moszkvában világbajnokságot nyert kanadai keretet, az semmivewl sem állt jobb nevekből: www.iihf.com/Hydra/Tournaments_07/output/WS/hydra.iihf.com/113/IHM1130CAN_33_12_0.pdf
A kanadaiak az utóbbi években éppen akkor kaptak jelentős pofonokat, amikor mindenki a sikerüket várta: a lockout alatti világbajnokságon, az olimpián és a hazai világbajnokságon.
@kovacsistvan: Enyhe tulzas ez a gyenge jatekosok. . . Nem hiszem hogy az a KHL celja hogy minel gyengebbeket csabitson at a tengerentulrol. A keret meg szerintem is nagyon eros vannak szupersztarok is mint Dany Heatley vagy Shane Doan de a "leggyengebbek" is tobb szazezer dollart kereso jatekosok ugy hogy nem kell leirni oket. Szerintem Kanada-Orosz donto lesz esetleg meg Svedorszag kerulhet oda
Engem az érdekelne, hogy mennyire vesszük majd élesre a csoportmeccseket, főleg Kanada és Szlovákia ellen.
Nem biztos,hogy itt mi teljes erőbedobással kell játszunk.
Vagy ez hülyeség?
@F. Kapus: Csatlakozom! Egy szerény képességű, de azért jól bevált közhellyel: 20+2 sztár még nem lesz csapat! Nem csak a fiatal-öreg kombó helyes arányait kell megtalálni, hanem csapatot építeni, az ebben kulcsszerepet játszó (emberi) tényezőkről viszont semmit sem mond a kanadai táblázat!
Már a példa is merő blaszfémia: de nézzük meg Peterdit! A klubjában egész szezon alatt negyedannyit sem csinált, mint az eddigi négy válogatott felkészülési meccsen...
Szerintem egy kanadai válogatott mindenhol és mindenkor félelmetes erőt képvisel. Egyszer még 2005ben volt egy Pannon torna az arénában, az nhl-es játékosokkal teletűzdelt szlovák, és német játékosokkal, plusz egy olyan kanadai válogatottal amire mindenki legyintett... nos az a kanadai válogatott vágott nekünk egy 0:9est és megnyerte a tornát.
A vérükben van a játék, iszonyat mély a merítési lehetőségük, a játékszisztémát meg nem nagyon kell szokniuk.

Számomra a meglepetés hogy Buffaloból kevés játékos érkezik, amikor kiderült hogy Lindy Ruff lesz a kapitány azt hittem jön a fél bagázs, de pl Millert nagyon hiányolom a kapuból...
@demizson bobby: Nem nagyon hiszem, hogy bármelyik játékos félgőzzel tudna játszani élete tornáján... Már a feljutás is egy beteljesült álom játékosoknak szurkolóknak, mindenkinek. 70 évet kellett várni, hogy az A csoportban játszunk, így elég valószínűtlen, hogy taktikai okokból leadnánk meccseket.
A szezon során nyújtott teljesítmények alapján mindenki megérdemli a válogatott behívót. Egy két nevet lehet hiányolni (pl: Pominville), de ha engem kérdeznek én is nagyjából ezt csapatot raktam volna össze.
Amúgy a szlovák csapatról van valami hír? Bizonyára ők is bivaly erősek lesznek a tavalyi (le)szereplés után.
Miller amerikai. a keret sztem nem gyenge, de a tavalyi és azelőtti keretüknél azért szignifikánsan gyengébb. viszont azok nem nyertek. lehet, h más a koncepció. monnyuk idén az orosz keret sem olyan lesz, mint tavaly. nem számítok ugyanis a caps elsőkörös búcsújára. nemtudja vki: Jagr lesz a cseheknél?
A kanadai csapatról meg annyit, hogy csak az NHL-ben több, mint 300 kanadai játszik... Ezen felül ugye ott van még a többi tengerentúli liga, a KHL, meg Európa... Ebből kell 20+2 játékost kiválasztani...Ha akarnak külön selejtező tornát tudnak csinálni 6 tök egyforma erősségű kanadai válogatott részvételével...

www.fromtherink.com/2008/11/26/673622/the-nhl-by-nationality-52
@Gabor_HUN: a szlovákokról jó sokat írtunk már, és fogunk is még:

jegkorong.blog.hu/tags/szlov%C3%A1kia
@Today05: Lecavalier leserult ha jol hallottam.
@sziszi_15: @Csörszike: Én már láttam az orosz keretet, és a többséget játszani is a tévében. Nem azt mondom, hogy húsz góllal verik Kanadát, de szeritnem felveszik velük a versenyt.
@szekely gobe: Nem gyenge, azt arra értettem, hogy jöjjenek a gyengébb játékosaik, hadd kenje el őket a magyar válogatott. :)
tavaly szerintem jobb kapusaik és védöik voltak...bár gondolom még változik a névsor ahogy esnek ki a csapatok
@kovacsistvan: Attol felek hogy annyira "gyengek" nem tudnak jonni :)
fura, hogy az 1/1-et és az 1/5-öt írjátok, de az 1/2-es Doughtyt csak felsoroljátok, pedig hármójuk közül idén ő volt a legjobb.

hmm..

nem rossz egy csapat, bár pl. egy Bouwmeester még talán befért volna.. netalán egy Stoll, Gagner vagy Ryan Smtyth esetleg egy Stastny..
Oh god. Én azért félek. :)

Hajrá srácok! Küzdjünk tisztességesen, a többi nem is annyira számít.
22 eve elek Kanadaban,soha nem gondoltam volna,hogy eljon ez a nap is.Nagyon buszke vagyok a Magyar valogatottra,gyonyoru teljesitmeny,hogy feljutottak.Termeszetesen nekik fogok szurkolni.
Palkovicsot nem cserélném el egy Colby Armstrongra!
@XXX Magnum: Reméltük is hogy nekünk szurkolsz :)
@XXX Magnum:
Vazzeg, én is Kanadában vagyok má 21 éve, és nagyon bulis lesz magyar meccset látni a TV-n. Holnap lesz az utolsó sörligás meccsünk, én mindenképp a fehér csapatban leszek hogy viselhessem a Hungary mezemet.
Na meg jó lenne ha a csapat helyt állna mert különben októberben mikor az új szezon kezdődik nagyon ki fognak cikizni a csapattársaim.
közben megvan a szlovák keret is:
kapusok: Ratislav Stana (Severstal Cerepovec), Jan Lasak (Pardubice), Imrich Petrik (Banska Bystrica)

védők: Ivan Baranka (Szpartak Moszkva), Jaroslav Obsut (Lulea HF), Tomas Starosta (Neftechimik Niznekamsk), Ivan Svarny (HC Litvínov), René Vydareny (HC Ceské Budejovice), Peter Smrek (HC Lassersberger Plzen), Kristián Kudroc (Södertälje), Dominik Granák (Fäarjestad)

csatárok: Milan Bartovic (HC Bílí Tigri Liberec), Marcel Hossa (Dinamo Riga), Michal Macho (MHC Martin), Ladislav Nagy (Severstal Cerepovec), Rastislav Pavlikovsky (Sibir Novosibirsk), Branko Radivojevic, Stefan Ruzicka (Szpartak Moszkva), Juraj Stefanka (HC Vítkovice Steel), Tomás Tatar (HKm Zvolen), Roman Kukumberg (HC Slovan Bratislava), Lubomir Bartecko (Lulea HF), Tomás Surovy (Linköpings), Juraj Mikús (HK 36 Skalica)
@demizson bobby: Én abban reménykedem, hogy a kanadaiak nem veszik majd komolyan:) Akkor, ha vért hugyozunk, egy szép, tisztes eredmény lehet a vége. Bár amikor nem "nagy" nevekkel jönnek, akkor mindig hasítanak. Ám vmiért úgy érzem, ez nem az ő vb-jük lesz, vmi azt súgja az oroszok, és északiak tarolnak majd.
Igaz az,hogy nem Hungary hanem Magyarorszag lesz a mezukre irva?
Kivancsian varom hogy ejtik ki itt a riporterek :)
Hááát, a védők nem biztos hogy a legacélosabbak, de erős csapat, ez tény. Egyébként ha szerencsénk van tényleg van esélyünk egy kis különbségű vereségre. A szlovákoknál kíváncsi leszek Tatar-ra.
@XXX Magnum: Valszeg, úgy, hogy Hungary, Ungarn, Vengrija stb. Egyszóval a saját nyelvükön... Te is azt mondod, hogy Németország, nem azt, hogy Dajcsjand... :)
a szlovak csapat sem gyenge...ezek en mognak ugyanabba a hibaba esni, mint az elodeik tavaly. a kanadai...hat nem tudom. azert az nem semmi, hogy azokkal vagy egy jegen, akiket az NHL-es kozvetiteseken latsz...volt alkalmam valogatott jatekosokkal egyutt hokizni (hogy abban nekik mi volt az elvezet, az meg rejtely szamomra :)), az sem semmi elmeny. hat meg egy ilyen kanadai csapattal...szerintem virtuskodas ide, virtuskodas oda lesz megszeppenes. de sebaj! hajra! jol uzemeljen a csapat vegig a meccsen. az a tuti taktika. vegig csapat maradjon!
süti beállítások módosítása