HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Csak csatárposzton maradtak kérdőjelek

2009.04.11. 18:43 F. Kapus

Szombaton Jobb Dávid is távozott a válogatott kerettől, viszont vállsérülése után Kovács Csaba ismét teljes értékű edzésmunkát végezhet. Kialakult tehát az a 27 fős névsor, amelyik hétfőn Münchenben megkezdi a világbajnoki felkészülés következő szakaszát.

Ha nem jön közbe sérülés, akkor a Svájcba utazó 3 kapus és 8 hátvéd helye már biztos. Csatárposzton még két játékos kiesik. Énekes Lajos edző tájékoztatása szerint a keret tagjai nagyon keményen, jól dolgoztak az utóbbi napok edzésein, szombatra alaposan el is fáradtak. "A héten a norvégok elleni meccsek után még több volt a fizikai felkészülési rész, de azért a taktikára is fordítottunk figyelmet. A jövő heti táborban már ez utóbbi kerül előtérbe. A játékosok és a csapat körülbelül ott tart, ahol erre a szakaszra terveztük. Még két játékossal kell csökkentenünk a keretet a világbajnokságig. Nyilván csatárok lesznek mindketten, akiktől még elköszönünk. Erre a müncheni egy hét után kerül sor. Nem lesz könnyű dolgunk a kiválasztásukkor."

Szombat délutánra és vasárnapra pihenőt kapott a csapat, hétfőn találkoznak újra, ekkor repülnek Münchenbe. A repülőtérről egyből a csarnokba mennek, ahol megtartják az első kinti edzést, ismételten Pat Cortina szemei előtt. Jövő szombaton érkeznek haza, majd egy újabb másfél napos kikapcsolódás után április 20-án indulnak Svájcba.

A müncheni keret:

Kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente

Védők: Ennaffati Omar, Horváth András, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szélig Viktor, Tokaji Viktor

Csatárok: Benk András, Fekete Dániel, Fodor Szabolcs, Holéczy Roger, Jánosi Csaba, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Nagy Gergő, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom

57 komment

Címkék: magyarország vb énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tök jó gárda....remélem jól szerepelnek:)=)
Az én tippem: Jánosi és Nagy! Sajnos, mert szívesen látnám a Nagy-Kóger-Sofron sort, de nem fognak ekkora rutintalanságot megkockáztatni, szerintem...
Huh, hát, nem irigylem a kapitányt, nem lesz könnyű döntés, hogy kit hagyjon ki..
Ezaz a Rásztyó is kinn lesz!! :)
Viszont sajnálom hogy a Dávid nem... :(
Ha azt veszük alapul hogy a 3 fiatal játékosból 1 minimum ott lessz a VB-n akkor már jó. 2010-ben akár D1 akár A sztem már mind a 3 eggyüt játszhat. Amúgy nem jobb így mint hogy ha rossz képességű játékosokból kéne választania Cortinának.
Sztem egy bizti Jánosi lesz, és remélem h a Gergő marad, mert jó lenne a Kóger-Nagy kettős...Sofront nem annyira birom, inkább ő maradjon...
Sajnalom, sztem nem objektiv a dontes. Alazatos, celtudatos sracnak ismertem meg, biztos vagyok benne, hogy tudja, ove a jovo!

Felo, hogy csatarposzton is vannak szent tehenek...

Hajra, Magyarorszag!
Az EHC feljut! Ez tuti! Így Cortina is már 100 százalékig tud ránk figyelni. :)
vaze:szerintem is! Pedig Jánosi egy nagyon sokszínű játékos. :)

L.
Szinte teljesen biztos hogy Jánosi lesz az egyik, pedig nagyon szurkolok, hogy ne így legyen.
Szerintem Sofi menni fog, ha nem rontja el. Ha posztokra nézzük, akkor centerként Nagy Gergőnek van kevesebb esélye, mert Majoross rutinosabb és több más poszton is használható - Sofi Kógerrel viszont jó szélsőpárost alkot. Én mondjuk jobban örülnék, ha Gergő mehetne, de el kell ismerni, a rutin szempontjából Mogyinál az előny. Meg hát a válogatott jó szereplése a cél, és ennek most alá kell rendelni mindent!

Alpec: hát ez érdekes kérdés. Omarral szerintem kb. egy szinten vannak, csak hát a rutin... Szerintem az idei év így is szép fejlődés volt Dávidnak, és ha így folytatja, rövidesen (talán már jövőre is) kirobbanthatatlan lesz a válogatottból. Tavaly Sofi is így járt, amikor az év felfedezettjeként itthon kellett maradnia.
sorry de janosi es mogyi
Igazából én annak örülök, hogy van ilyen kérdés. Istenem! 15 éve...:
Szerintem Jánosi és Vaszjunyin/Benk párosból az egyik esik ki. Előbbi azért - mert, utóbbiak közül meg egyik sem mutat semmi különöset, akik korábban kiestek legalább így teljesítettek.
És Cortina kettős edzői feladatmegosztásáról semmi hír? Sajnálom, h a hátvédek közül mindig kimaradnak a fiatalok. Remélem Nagy és Sofron marad!
ugye az első kör után még 2 játékost lehet nevezni, szóval akár mehetnek is.
Jó lenne egy fiatal, de ütős csapat,
Én amitől félek, Cortina! Valahogy,,,,,,nemtudom....
Nagyon sokan megérdemlik az öregebbek közül, hogy játsszanak a vb-n. Persze hamarosan fiatalításba kell kezdeni.

Erről jut eszembe, mi lesz azzal a 100 vagy 200 millióval, amit kap a szövetség az államtól? Lehet valamit tudni?
@Paripa: Vigyázz, az álmodozás árt az egészségnek!@vaze: Szerintem is ők maradnak ki.
Nagyon szoritok nekik (ezzel gondolom nem vagyok egyedul) Sajnalom, hogy nem lehetek ott Svajcban. En bizom abban, hogy Cortina a leheto legjobb csapatot fogja osszeallitani, de ez majd kiderul!
@Paripa: úgyemlékszem, hogy azt az összeget (170mill) az utánpótlástámogatásra adták, a felnőtt válogatott nem kapta meg a pénz másik részét.

Szerintem is inkább azon okokból maradnak ki fiatalabb játékosok, mert az öregeknek játszaniuk kell az A vb-n, ez egy ilyen torna lesz, az első 70 éve, majd amikor legközelebb ottleszünk csakis és kizárólag a felkészültség fog számítani, és ha egy fiatal jobban teljesít mint egy öreg, akkor ő fog menni, bár azért a tapasztalat is rengeteget számít, főleg hátvédposzton!
de egyelőre az U18 vb menjen le, aztán jöjjön svájc, hadd drukkoljam rekedtre magam:)
@megmondóemberke: Szerintem a 25 a teljes létszám. Legalábbis megnéztem pár tavalyi csapatösszeállítást és azokban 25 fő szerepel.
Az egyik felem sír, a másik azonban nevet. Egyrészt szomorú vagyok, hogy Dávid itthon marad. Viszont annak örülök, hogy Rasztyó ott lesz. Olyan nehéz ez, hisz már ott jár a csapat, hogy szinte akárki kerül is ki a keretből, fájó. Ondrejcsik tavaly sem lehetett ott a VB-n, pedig már akkor is a keretben lett volna a helye (szerintem), de most végre részese lehet. Dávid jó képességű hátvéd, tudjuk, hogy rövid időn belül ki fog öregedni a védőállomány és akkor biztosan (de véleményem szerint előbb is) a keret egyik oszlopos tagja lehet. Fiatal és előtte még sok sikeres szezon lehetősége. Biztosan ő is tudja ezt és ez talán egy kicsit vígasztalja őt a mai döntés után.
Az én véleményem az, h elsősorban azok menjenek akik az elmúlt 1 évtizedben kiharcolták azt, hogy a magyar jégkorong itt tart.
Persze Jobb is megérdemelné, de övé a jövő. Fog ő még eleget játszani :)
Az "öregek" megérdemlik, h igenis legyenek "szent tehenek".
Szerintem meg tényleg a rutin az, ami mondjuk védő (és kapus) poszton sokat számít egy csapatnál.
Jobb jól mozgott a válogatott meccsein, de tényleg övé a jövő. Remélhetőleg szépen lassan, ahogy az elmúlt években, a fiatalokat beépíti Cortina a csapatba.
Szuper ütője egy nap alatt kiolvadt:D
Tudom, h nem itt van a helye és lehet, h csak én vagyok ilyen értetlen marha, de muszáj megkérdeznem, h mi a búbánatért viszünk 3 kapust? Mármint, h ha pl csak kettőt vinnék akkor is ugyanannyi mezőnyjátékost tudnánk vinni mindenféleképpen, mert ha igen akkor értem, máskülönben nem igazán...
@SakiCitizen: 3 kapust lehet nevezni az IIHF szabályai szerint...ha kettőt viszünk,attól még nem lehet több mezőnyjátékost.Gondolom amiatt lehet 3-at, hogyha az egyik lesérül. Persze a meccsre csak 2 öltözhet be,de jó az a vésztartalék ilyen hosszú tornán.

Remélem vki jót húzunk a drafton!
Go Avs!:)
@SakiCitizen: mert az A csoportos VB-re 3 kapust lehet nevezni és ezt minden csapat ki is szokta használni.
@rol71: százszor elmondtuk, csúsztatás, vádaskodás nincs.
p@pokerface: persze, hogy azért, minket is ő fizet, leírtuk már múltkor
Mogyi marad. Szinte biztos. Az edzésen ő fordította a többieknek Diego utasításait. Meg egyébként sokkal jobban csapatember mint Jánossi. Szegénykém az edzés végén tök egyedül volt, míg a többiek levezetésként hülyéskedtek. Látszik h ő kilóg a csapatból.
@D. Gromov: hogy???
töröltél beszólásokat, de a válaszod rájuk bent hagytad?
ki fizet kit, mit csúsztat? jajnemértem...
@négyszög: persze, mert a válogatott még mindig volánosokból, meg dunaferresekből áll. mondjuk ő amúgy is csendes, szerény típus, nem az a bohóckodó, brahizós. bár nem hiszem, hogy emiatt lógna ki, ha tényleg kilóg valami miatt. és szvsz az egyik legjobban védekező magyar csatár. ezt csinálja 15 éve... de hát lassan tényleg a 10 millió jégkorong-szövetségi kapitány országa vagyunk, szóval inkább nem vitatkozom:)
@celebesz: minket fizet énekes lajos és néhány játékos. felváltva. hétfőn esténként szokták kihozni a pénzt az újpesti metróvégállomáshoz. megjelentek erről itt információk, de ezt nem tűrhettük, mert titkoljuk a valós motivációinkat
@szorgalmas:

Nem vitakozni akartam, de még véleményem sincs...
Csak azt írtam amit láttam az edzésen: edzés vége előtt tíz perccel Scandella levezetést vezényelt, mire Ladányiék Szuper előtt körbe álltak vagy heten és lövöldöztek, a fiatalok "kosárba" lövést játszottak, Budai Feketével beszélgetett az "öregek" (Kangyal, Majoross!!) megengedték maguknak, h lemenjenek Jánossi egyedül korcsolyázgatott, lődörgött. Ennyi. Feltünő volt h egyedül van és ezt szerintem egy csapatkapitány tudja. És ha választani kell, akkor a csapategységet legkevésbbé megbontó embert küldi el. És nem azért írom mert nem vagyok Fradista;-)
@D. Gromov: jaaaa, a szokásos? :( oks, köszi.... milyen kár.
Szép húsvétot mindenkinek!
Jánosi-Majoross csak turisták lesznek.
@vaze: egy dolog eszembe jutott, miszerint simán mehet öt csenter, hiszen nem 12 csatárt nevezünk, hanem 14-et, ha minden igaz. magyarul, nagy gergő bent maradhat akkor is, ha majoross helyét én is fixnek gondolom. de még valamit ne feledjünk, a harmadik-negyedik sorban ezen a vb-n nem spílerekre van szükség, hanem rutinra, fegyelemre és megbízhatóságra. az kell, hogy fent tudják tartani a korongot például. és ez az, amiben mondjuk benk is tényleg jó, úgyhogy meglepne, ha netán ő maradna ki. na de mindegy, még egy hét, és minden kiderül.
@D. Gromov: Hú, mindig gondoltam, hogy ez lehet a háttérben? És miért pont az újpesti végállomáshoz?
Ennek van valami szimbolikus jelentősége? :D
@D. Gromov: Benkben én azt nem értem, hogy miért nem védő. Mert kapura nem igazán veszélyes, de védekezésben, korongszerzésben/tartásban meg tényleg kiveszi a részét.
@Bertuzzi: eccerű: közel van
@Dachstein: hát én sem bánnám, ha gólt is ütne néha. mondjuk a norvégok ellen sikerült, igaz, azt sem ütötte, hanem sodorta :) de őt leginkább azért említettem, mert szerintem messze nem érdemli meg azt a piszkálást, amit a volán-drukkerek egy részétől is kap
Benk és Jánosi marad itthon!!!
Benk a szezonban nem találta a helyét.
Fodor kell, mert nem árt egy olyan ember aki vissza is üt, mondjuk, Radivojevicnek, stb....
@OTeR: Láthattuk a döntőben Harmati ellen :))

Szerintem Jánosi és Fodor fog kikerülni.
@OliBLOOD: Nem volt egy szép este, de nagyjából 1:00-tól kell nézni:

www.youtube.com/watch?v=WStvQz9leno

Mondjuk a kedvedért visszaüthetett volna Harmatinak is :)))

Most láttam a DSF-en a német 2. osztály rájátszásának az összefoglalóját. A München csapatában (azaz Cortina irányítása alatt) játszik egy Dylan Győri nevezetű kanadai játékos. Lehet arról valamit tudni, hogy magyar származású e, vagy hogy kiféle-miféle?
Benk,Jánosi marad!Gondolom ez a komment már csak bennt marad,1980 óta vagyok Volán meccseken remélem nem tiltanak már ki!
@arsenal86: miért tiltanának ki a csarnokból?
@Bodicsek: Juan Hernan Garay se magyar:)
@Rock me Amadeus:rol71 vagyok csak írtam 2 hozzászólást és Gromov vagy valaki kitiltott innen!Nem a csarnokból innen a blogról!
@arsenal86: csak nyugalom, holnap lejár, ha nem hergelsz, hiszen törzsolvasónk vagy :)
@D. Gromov:Isten ments!Én hergelni?Olyannak ismersz?Csak az igazat írtam de ha túl ment a határon bocs!Kellemes ünnepeket!
@arsenal86: maradjunk annyiban, hogy az igazságot senki sem ismeri, hiszen annyi aspektusa van, hogy abba jobb bele sem gondolni. inkább ne folytassuk ezt. holnapig csak kibírod :)
@Rock me Amadeus: Tudom én, hogy Garay nem magyar, én arra vagyok kíváncsi, hogy tud e valaki mondani infót arról, hogy ez a Győri magyar származású e, vagy hogy egyáltalán kiféle-miféle? Még a nevét se Gyori-nek írja, hanem Győri-nek. Ez azért elég gyanús.
süti beállítások módosítása