HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Norvégia 4-1

2009.04.07. 22:10 D. Gromov

A magyar válogatott újra és újra tudja fokozni: a norvégok elleni második mérkőzést úgy nyertük 3 góllal, végső soron simán, hogy az ellenfél csak az első három percben tűnt jobbnak. Két nap alatt kétszer vertük meg a legutóbbi A csoportos világbajnokság nyolcadik helyezettjét, az olimpiai résztvevőt, a világranglista-tizenkettediket.

Az első harmad ijesztően kezdődött, a norvégok nekilódultak, és már 1:02-nél megszerezték a vezetést Ylven révén. Kellett néhány perc, hogy a magyar csapat lehiggadjon, a norvég kiállítások is segítettek. A hetedik percben egy akcióban két ellenfelünket küldték le, Ladányi Balázsnak hat másodperc kellett, hogy pontos lövéssel egyenlítsen. A pörgős játék folytatódott, de ebben a menetben maradt az 1-1.

A másodikat is a norvégok kezdték frissebben, de csak vasig jutottak. Nem úgy mi. Ladányi adott perfekt passzt Peterdinek, gönyörűen belőtte. Iramos játék bontakozott ki, A csoportos szintű száguldás zajlott a jégen, felváltva alakultak ki helyzetek. A norvég kapu előtt talán több, de Budainak is volt védeni valója bőven, halmozta a bravúrokat egymásra szorgalmasan. A 31. percben Peterdi lépett ki, gyönyörű csellel verte át a védőjét, a kapura húzta a korongot, felpattant, Benk András testtel sodorta a kapuba. A harmad maradék része is módfelett gyorsra sikerült, de még maradt a 3-1.

hunorg05

Az utolsó húsz percben minden ott folytatódott, ahol előtte abbamaradt. Egyetlen eleme sem volt a játéknak, amelyben gyengébbnek tűntünk volna. Felvettük a sebességet, nem maradtunk alul testjátékban, fegyelmezettek voltak a védők, kreatívak a támadók. A norvégok legfeljebb durvaságban kerekedtek fölénk, ennek eredményeként kétszer is verekedésbe torkolltak az indulatok, mindkettőt nem tolerálható norvég szabálytalanság előzte meg. Gól ebben a játékrészben már csak egy esett, azt mi lőttük. Az 54. percben előnyben tette rá messziről Tokaji, a kapu előtt sínylődő Horváth belepiszkált, 4-1. A norvégoknak ahogy előtte, ezután sem volt sok esélyük közelebb kerülni, nyertünk.

A négy felkészülési mérkőzés közül az utolsón játszott a legjobban a magyar válogatott. Ez után a hatvan perc után szinte mindenkit ki kellene emelni teljesítményéért, aki jégen volt. De most csak egyvalakivel tesszük ezt, azért, mert eddig nem kapott lehetőséget: Budai Krisztián ihletetten védett. Összességében: a szakvezetésnek nem lesz könnyű dolga, amikor el kell döntenie, mely játékosokat muszáj itthon hagynia.

Keretszűkítés holnap, néhány nap múlva pedig Münchenbe utazik a csapat, ott folytatja a felkészülést három kapus és huszonnégy mezőnyjátékos. A vb előtt még egy meccsünk lesz, április 22-én Sierre-ben Oroszországgal találkozunk.

A magyar válogatott vb-felkészülési mérkőzései:

2009. április 2. Magyarország–Finnország 4-3
2009. április 3. Magyarország–Finnország 0-6
2009. április 6. Magyarország–Norvégia 4-3
2009. április 7. Magyarország–Norvégia 4-1
2009. április 22. Magyarország–Oroszország (Sierre, Svájc)

A magyar válogatott csoportmérkőzései a vb-n:

2009. április 24. Magyarország–Szlovákia (Zürich-Kloten)
2009. április 26. Magyarország–Kanada (Zürich-Kloten)
2009. április 28. Magyarország–Fehéroroszország (Zürich-Kloten)

133 komment

Címkék: magyarország vb norvégia felkészülés

szerintem egy két játékost nyugodtan beválogathatnának a foci eb re küzdö csapatba:P akik kimaradnak küzdhetnének tovább!!!igazi harcosok
mekkora egy kullancs volt ez a norvég csapat ma :)

akiket én jónak láttam az vaszjunyin, sofron (ment mint egy tank), ladányi-pedró nagyonnagyon, holéczy jól zavart elől, balut meg amint meg akartam volna magamban dorgálni, hogy kétszer is korongot vesztett, lőtt egy gólt :)

szép volt, fiúk!
@1116001: Kiegyezek ezzel is,a lényeg hogy bentmaradjunk az A csoportba,és 2014-be legyen Magyarországon a VB!
Én még nem láttam őket ilyen jól játszani...
Viszont a a korong nélküli játékot most nem igazán állt módunkban gyakorolni... :)
fantasztikus volt a magyar csapat, szép volt fiuk!

ja és már a verekedésünk is A csoportos szintü, éljen!:D
viccet félre téve, köszönöm ezt az élményt srácok!
Ja, és Budai előtt le a kalappal, kíváncsi voltam már rá, itt a helye!!
@Klip: Igy van, szerintem tavaly is itt lett volna a helye.
Nagyon jól játszott az egész CSAPAT, gratulálok a fiúknak! Az elején kissé megijedtem a gyors norvég góltól, féltem hogy az előző napi vereség miatt nagyon nekünk esnek. Szerencsére felvettük a ritmust, sikerült szép gólokat szereznünk, bár a harmadik gólunkat nagy norvég baki (eladott korong) előzte meg. Volt néhány elég ronda ütközés (Godó, Toki, Balu) félő volt nehogy vki komolyabban megsérüljön. A norvégok túlzott keménysége néha átcsapott durvaságba. A végén a sportszerűtlenségek miatt elmaradtak a büntető lövések.
A meccset nezni olyan erzes volt, mint mikor egy jo konyvet olvas az ember es nem akarja, hogy vege legyen.

Nem emlekszem mikor lattam a Csapattol ennyire tetszetos jatekot.

Es Cortinanak is kijar egy kezcsok ;-)
@banyszi: kiindulva hogy Hetényi nem kapott gólt a VB-n, vele sem jártunk rosszul ;)

De Budai nagyon-nagyon megérdemli az A VB-t!

@Klip: Budai ilyen formában még Szuper helyét is veszélyeztetheti. Fantasztikus volt mindenki. Csicsó valamit itt hagyott. Talán a szívét, talán a mentalitását, nem tudom. De mindaz ami most történik a válogatottal,az ifikkel mesébe illő. Ha ki is esünk a VB-n, most már tudom, hogy van remény.
Rohadt nagy meccs volt!
Néhány észrevétel:
Kár, hogy a norvégoknak elkezdett nagyon fájni a vereség, undorítóan viselkedtek.
Főleg a 9-es norvég csákó lett nagyon szimpatikus.
Peterdi tegnap kétszer akarta meglőni az év gólját, ma sem egyszerűsítette le, de helye van a csapatban.
Vaszjunyin, Sofron, Kóger itthonhagyhatatlanok, Holéczy meg ismét megmutatta miért van rá szükség a csapatban.
Egyébként én már egyáltalán nem aggódok a "kiöregedett, lestrapált, az idényben kevés játéklehetőséget kapott" védőink miatt. Ha azt hozzák, mint az utóbbi 4 meccsen, nem lesz gond.
Hazaértem én is,
csak annyit akarok mondani a "hihetetlen valósággá vált"

a többit holnap

Szép volt fiuk!
JAAAAAAAAAAAJ!!!!!!
...most ebredtem fel, nemhogy nem tudtam kimenni...
Gratu a csapatnak, es tegnap is megjegyeztem magamak, hogy a norvegok nem voltak mindig "baratsagosak" a meccs soran... meselje el vk, hogy miert voltak a bunyok? Toki/Balu/stb?...gondolom elszakadt a cerna a olipiai masodiknal...

oroszok... >>>:-)
Ügyesebbek, gyorsabbak, pontosabbak voltunk ma este. Pont úgy mint egy ERŐSEBB csapat vertük meg a gyengébbet. És még viccesebbek is.

Balu egyszer haza focizta Budainak a korongot, aztán lekorcsolyázott. Budai csak nézett...

A végén Mogyi elkezdte Kangyalt kifelé lökdösni, hogy vegye már át az ötvenedik válogatottságért járó plakettet (Vaszi kapta).

A norvégok láthatóan ma sem értették a csokikat és amikor átlökdösték akkor Vas Jankó kacsintva köszönte meg nekik!
Azért a vakegér sípmesternek elfelejtettem gratulálni, az egyik leütközi, a másik elrántja és a földön fekvő játékos fejére rá lehet úgy ütni a bottal, hogy még kiállítás sem jár érte!
@Csöves: Kávé RedBu... ööö... Burn... :P

Megéri, hihetetlen volt!!!

Budi is SZUPER! :)
@négyszög: nem a csapattársa ütötte oda neki a csokit? Gratula a csapatnak!!!
Remek felkészülési meccsek!
Csak így tovább!
Ismét nagyszerű játék volt ma este. Nagyon fegyelmezett volt a csapat, taktikusan, okosan, szépen játszott, s ez nem is tetszett a "kedves" norvég vendégeknek. Mindenki megérdemel egy nagy gratulációt, a Krino különösen, rég láttam játszani, pláne ilyen jól.
Csak így tovább!
A 49-es volt aki Norvég oldalról a legjobbnak választottak (úgy szóltak neki hogy menjél már téged hívnak) nem tudom,hogy ő játszik-e Byrnasban?
Gyönyörű meccs volt. Én tényleg a norvégok ünneprontását sajnáltam. Horváthot jégen fekve, két kézzel a boton fejbeütni, és utána meg Jankót indokolatlanul arcon vágni...
Na mindegy, nem hagyom, hogy ez elrontsa az örömöt.
Én mindenekelőtt a védekezést tartom nagyon bíztatónak, remekül zártak a fiúk hátul. A norvégok alig tudtak (emberlőnyeben is) tisztességes helyzetet kidolgozni.
Pedró gólpassza pedig, továbbra is azt mondom, nagyon nagy volt, még ha nem is volt teljesen tudatos, de mindenképpen nagyon szemtelen (szemes:)) mozdulat volt...
Egyetlen hátrány volt, hogy a végére megint kicsit kifáradtunk, de ez a védekezésben nem látszott szerencsére...
Köszönjük fiúk! Csak így tovább!
@Acilles: Az a gólpassz tényleg nagy volt, kapuvassal közte:)
ez nagyszerű, csak így tovább!
Álmodok vagy csak káprázik a szemem? Csípjen meg már valaki! Ez a válogatott olyat művel, amire már nincsenek egyszerűen szavak! SZÉP VOLT FIÚK!!!

Kéretik az alábbi nótát mindenkinek megtanulni, mert ezt énekelve megyünk 24.-én meccsre :))

Győzni jött a válogatott hoki csapat,
csatáraink vágják a gólokat!
4-5-6-7 meg sem tudnak állni,
az ellenfélnek úgy kell hazasántikálni!
www.youtube.com/watch?v=MZGEnp_EnwU
@banyszi: ráadásul sisak nélküli földönfekvő 4-es számú, szimpatikus magyar játékosra :-)
Nálam itt szakadt el végképp a cérna.
Nagyon királyok voltatok srácok, jó volt kint, büszke vagyok rátok és Svájcba folyt köv
@M.Lac: komoly a dal, hehe!
És még a München is nyert...0-1-ről fordítottak, úgy , hogy az 56. percben egyenlítettek.
Ja, könnyű nekik! Ilyen edzővel...
@M.Lac:
Ez tök jó!

Grat a FIÚKnak! További jó felkészülést!

A meccset nézve az első szünetben elővettem holnapi feladatomat, hogy amíg nem megy a meccs átnézem, de nem fejeztem be, így adtam még magamnak pár percet. Persze ez nem ment könnyen, mert hol a TV-ét, hol a jegyzetet néztem. Egyszer csak arra kaptam fel a fejem, mintha a riporter azt mondta volna, hogy Csicsó. A 9. perc tájékán történt, amikor a fiúk a norvég kapu mögött ténykedtek. Nem tudom, hogy milyen szót értettem félre, de libabőrős lett a hátam.
Le a kalappal a fiúk előtt! Egyszerűen csodálatos eredmény :)

Szakértőktől kérdezem laikusként: azért kezdhetünk bizakodni, hogy nem sima 15-16. hely lesz a vb-n?
@barcelinho: koszi, jó a háttérzene :)))

A rományok meccseinek az összefoglalóit is terveze youtube-osítani?
Továbbra sem értek a jégkoronghoz, de szóljon már valaki az illetékesnek, hogy vb-NYOLCADIKOT, nem vb-nyolcadikat!

Amúgy meg hajrá!
(Ez ugye még nem a VB?)
@Márk_Márk: a nyelvhez se nagyon :] nem nyolcadikot, nyócadikot!

A VB-felkészülési meccsek és az U-18 eddigi eredményei alapján a magyar jégkorong egyszerűen NAGY! A vízilabda után a második csapatsportágunk lehet.. elképesztő!
Ez a csapat megmutatta, hogy mire is képes! Klafa meccs volt, bár a játékvezetés is lehetett volna "A" csoportos. Hogy Svájcban nem így fognak fújni, mint tegnap arra készüljön mindenki fel jó előre. A rigai selejtezőn mutatott bíráskodás fog dominálni és nem a tegnapi. Egy-két agyament ítélet alapján joggal szállt el a norvégok agya. De lerántani valakit hátulról, majd a jégen fekvő-térdelő emberre nekimenni köcsögség volt. Megérdemelte a csapat a győzelmet nem vitás.

Hajrá Magyarok!
nagy gratula az egész csapatnak, de főleg Budainak, aki nagyon nagyon jól védett!!!!
Mostmár azt mondom, hogy ezek után az alsóházi rájátszás abszolút nem sansztalan. Eddig nagyon féltem tőle. Most sem azt mondom, hogy garantált a bennmaradás, de ha azok a csapatok lesznek az ellenfelek, akik várhatóak, akkor van ellenük keresnivalónk.

És hátha, próbáljuk meg a szlovákok és a fehéroroszok ellen is (Kanadát már nem merem írni)
Mentálisan is a Norvégok felett voltunk! Csak gratulálni tudok a csapatnak, azért milyen jó, hogy van egy olyan csapatunk, hogyha nem megy annyira a Palkó féle sornak, akkor még van mellette másik kettő akik képesek meccseket nyerni! El vagyunk kényeztetve! Budai letett az asztalra valamit, azt hiszem mindenki elégedett lehet.
ui: szerintem ez az eredmény most már tényleg megért volna egy Nemzetisport címlapot….
Nagyon szépen jétszottak a srácok, öröm volt nézni a játékukat. Sokat támadtak, abban is kreatívak voltak, sokat passzt blokkoltak, stb. Ügyesek voltak! Ondrejcik-al semmi bajom nem volt, de mostanában nálam mindig valami meglepetéssel szolgál, nagyon megszerettem a játékát. Kóger Dani is megérdemli hogy kivigyék, Nagy is. A norvégok 3. harmadban nyújtott játéka undorító, gusztustalan volt, főleg amit Horváth-al csináltak. Főleg barátságos meccsen, de legyen akár döntő. Én véglegesen kiállítottam volna a szemetet...
Fenomenális meccs volt! Ha ezt a szintje megtartjuk a vb-re akkor nem kell aggódni a kiesés miatt!
Szép vólt magyarok ,hajrá
Gratula a csapatnak, hihetetlen, hogy újból és újból megleptek minket, szurkolókat!
Gratula a csapatnak, köszönjük ezt a fantasztikus meglepetést. Jó napom lesz, nyert a válogatott és a Pingvinek is!
@Von Siebenbuergen: A 9-es gyerek már tegnap is ki volt nagyon hegyezve, azt néztük, mennyi anyag lehetett benne?:)
Persze, tegnapelött, bocs.
Nagyon szép volt!!! Persze a téttmeccs mindíg más.. Talán azért lenne nagyobb esélyünk a szlovákok ellen a VB-n mert ők sztem nem tudnak nem lenézni minket ;) és akkor fogunk böntetni HUN-SVK 3-2 hu :)
gratulacio a Csapatnak!
@Tomibá: szerintem inkább az osztrákokat, a franciákat, a norvégokat v. a dánokat büntethetjük max...
Nem értem azokat, akik szerint nem lesz ilyen bíráskodás a vébén. Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy az európai hokiban már minden szir-szart befújkálnak a bírók. A Norvégok tegnap nem csak a harmadik harmadban voltak sportszerűtlenek. Kapásból emlékszem egy olyan esetre, amikor a palánk mellett rúgták ki a lendületből elkorcsolyázó Vas Marci (?) lábát. Egyszer a Kangyalt is sérülésveszélyesen borították fel, sorban követték el a túlkapásokat amiket egy NHL playoffban lehet, hogy nem fújnak be, de az európai hokiban gondolkodás nélkül. Spiller Pista is megjegyezte a meccs végén, hogy jogosak voltak a kiállítások. A Norvégok egyszerűen túlzásba vitték a kemény játékot, a végén pedig már nem bírták idegekkel. Az ilyen "játékot" a vébén sem fogják tolerálni a bírók.
De azokat annál jobban :-Ö)

Hihetetlen, hihetetlen... Csak a VB-n is kitartson,
hajrá magyarok!
nagyon jó a sportside.hu-s összefoglaló, benne van a jégkorong sava-borsa!!!

Szép volt fiúk!
Kivétel nélkül mindenkinek grat!!!

Bárcsak egy hónap múlva is így lehetne örülni...
Mindent bele!
Csicsó biztosan segít fentről!
@túlbuta: túlbuta vagy celebesz, vagy csak iríígy a nyelvre? :D
@DesertDog: Nem azt kritizáljuk, hogy a norvég szabálytalanságokat befújta, hanem, hogy a mieinket nem fújta be! Sajnos van jó pár olyan berögzült mozdulatunk, amit Rigában mindig büntettek. Tegnap nem!
@krumplee: Jaja, hétfőn figyeltem fel én is rá, hogy vérben forgó szemekkel támad le : )
Tegnap meg hozzátette a telipofájú motherfuckerezést kellő távolságból a Horváth-féle barátkozós eseménysorozatnál. Mondjuk ahhoz képest, hogy előtte Kóger is meg tudta úgy fogni, hogy levegőt nem kapott, nem csodálom, hogy másodjára nem ment oda a pofonért : )))
Elment az eszetek? Az egyetlen amivel egyet értek, hogy jó hangulat volt a meccsen.
Igen a magyar hoki megy felfele...de legalább még hét év amíg megközelítik a legjobb hét szlovák hokist és legkevesebb még nyolc év amíg olyan játékosuk lesz mint a szlovák Zedník, tehát olyan aki legkevesebb 30 pontot összegyűjt a szezonban, tehát egy teljesen prémium játékos, aki majd az NHL-ben játszik.
Néztem a magyarok finnek és a norvégok elleni összecsapását, és meg kell, hogy mondjam: ezeknek a meccseknek a színvonala nagyon gyenge volt. Főleg az első finn meccs. Az északiakon lehetett látni, hogy teljesen lebecsülték a magyarokat. A finneknek C csapatuk játszott, alig korcsolyáztak. Aztán a második meccsen a finnek világosan megmutatták hol a helyük a magyaroknak. Azért nem értem én itt ezt a nagy örömködést, főleg, hogy felkészülési meccsek alapján teszitek.
Vagy a norvégok elleni meccs, akik az A csoport leggyengébb csapata és most győztetek ellenük? Ez alapján milyen meglepetésről álmodoztok a szlovákok ellen? Milyen hihetetlen ökörségeket írnak már le itt egyesek... Ha majd valódi mecseket játszanak a magyarok, akkor lehet megállípítani valójában hol tartotok. De örüljetek, ha egyáltalán tartani tudjátok majd magatokat.
Vagy nézzük meg a magyar csapat keretét... a fele harminc felett van már, sokan vannak benne Szlovákiából is, mint pl Ondrejcík, akik már nem semmi keresnivalójuk a szlovák első ligában.
A magyaroknak összesen ha van 2-3 légiósuk, a többi pedig a magyar ligából van...Lehetséges, hogy nyerhetnek a szlovákok ellen, igen, ha leértékelik őket, és ha a keretük az extraligából úgy játszik mint utoljára a csehek ellen...de ez 100 meccsből talán max kétszer fordulhatna elő.
Tehát április 24-én üljetek le szépen a tv elé, nézzétek a nagy meglepetést hogy milyen egyzserűen nyernek a szlovákok a magyarok felett!
Az olyan játékosok mint Radivojevic, Hossa, Ruzicka, Surovy, Stumpel és a többiek legrosszabb esetben is három osztállyal jobbak...
Megjegyzek itt pár nicknevet, hogy majd mit fogtok írni a szlovák-magyar ztán, aloha!
@Blava: mi a jégkorongcsapatunkról álmodozunk, ti meg a hazátokról.
bocsi többiek
Nagyon jó kis meccs volt, jól játszottak a srácok;) És szerintem nem az a legfontosabb,hogy most nyertünk,/persze azért örülünk neki/ hanem az,hogy milyen helyzeteink voltak és ezeket milyen szépen ki is tudtuk használni,jó cselek...stb,agyban is nagyon ott voltak, ez látszott is minden megmozdulásaikban, látványos volt az egész játékuk,és mindig látunk tőlük vmit ami megerősít minket abban,hogy érdemes "magyar jégkorong szurkolónak" lenni,ők megérdemlik! Nagyon élveztem:D
Csak így tovább!!!!;)
Gyerekek ez mekkora meccs volt!!!!
Felakasztom magam siman ha nem latom eloben.

LE A LAZ TUK O KET :)

Budai meg.... gyonyoru volt ahogy vedett!
@Blava: Igazi IQ betyár vagy Tesó'. Arról írjál inkább, milyen érzés volt tavaly A csoportos kiesési rangadót nézni a hírös szlovák hokicsapatnak... A Te hozzállásoddal a különböző sportágban nem a közvetlen világelithez tartozó sportolók és szurkolóik akár fejbe is löhetik magukat igaz-e? Részvétem miattad a szlovák vizilabda, kézilabda szurkolóknak biztos jókat beszélgetnél velük rajongásukról....
Idióta
@Lazlee:
OFF
Nem tudom miről beszélsz László, nekem van hazám! Egyébként ez nem egy hokifórum? A témához szóltam hozzá, ha van észrevételed, ami a hokit illeti tedd meg te is, de ne személyeskedj. Köszzi.
ON
@Blava: Sok mindenben igazad van, de jelentős tévedéseid is vannak. Ez nem baj. Azért a kioktató, lenéző stílusért, ahogy ezt megírtad, viszont kár.
@sakic: Én még mindig a hokiról vagyok itt hozzászólni, nem senkit nem érdeklő sportágakról.
természetesen rossz érzés volt nézni azt a meccset. De rossz nézni és olvasni ezeket a hozzászólásokat, amiknek semmi alapjuk nincs. Respekt van felétek, mert egyébként megtörténhet, h pofára esünk, vagy jobb esetben csak egy szoros eredményt érünk el. M. Satan is beszélt a játékosaitokkal és már érti, hogyan kaphattunk ki 2003-ban - csak védekeztetek és elütöttétek a kapu elől. Egyértelmű, hogy a mieink gyorsaságukkal és kombinatív képességükkel megsemmisítenek titeket. Mindenképp azt kívánom, h rendesen elpáholjanak titeket és ebben az esetben újra meglesz a respektünk és még csak nem is fogtok akkor álmodozni arról, h megverhettek minekt

@Blava: Nem tudom miről beszélsz haver, sokan itt csak viccből írták ezt, mondjuk én konkrétan nem írtam és nem gondolok ilyet, DE! Az csak a ti szégyenetek és minden csapatnak (akik elvileg profik), főleg a szlovákoknak hogyha lebecsülnek másokat, legyen az osztrák, francia v. akár magyar. Egy igazi profi sportoló soha nem becsül le mást! Először nézz utána hol játszanak játékosaink! Többségben EBEL, 4 francia, 1 szlovák, 1 volt ahl most svéd elit, és még sok játszott más bajnokságba. Ne durranj el, mert nhl-ben játszotok. Szerintem az fáj neked hogy a nagy szlovák hoki múltatokkal majdnem kiestetek a div. 1.-be. Azért még extraligás csapattal is ne kellett volna idáig kijutnotok. És nézdd át hány pályánk és játékosunk van nektek meg nekünk, okostojás.
@Blava: Te valamit nagyon félrenéztél. 95% arról beszél, hogy ilyen játékkal van esély a bentmaradásra. Mivel rohadtul értesz hozzá, biztosan tudod, hogy várhatóan FRA, AUT és NOR vagy DEN csapatok jönnek velünk a kiesés ellen küzdeni. Franciákat vertük már, a norvégokat most kétszer, tehát miért ne bízhatnánk a csapatban?

Amúgy meg nem tudom mire vered magad a tavalyi szlovák diadalmenet után : )))))
Az első hozzászólásodból inkább te becsülsz le minket, azért mert itt páran ezzel poénkodtak. Mindenki tudja milyen erőt képviseltek és te is tudod. Én nem becsülöm le a szlovákokat, sokkal nagyobb erőt képviseltek... DE! Mondanám, hogy nektek, ez a tavalyi vb elég szégyen volt. Lehet hogy annó csak kiütöttük a korongot a harmadunkból, de mégis nyertünk akkor a nagy nhl-eseitekkel... Részemről befejeztem.
Kedves hozzászólók, azt javaslom, Blava mondandójából erre a részre figyeljetek, hiszen még annál is szebb perspektívákat vázol fel, mint amilyeneket mi magunk merünk:

"Igen a magyar hoki megy felfele...de legalább még hét év amíg megközelítik a legjobb hét szlovák hokist és legkevesebb még nyolc év amíg olyan játékosuk lesz mint a szlovák Zedník, tehát olyan aki legkevesebb 30 pontot összegyűjt a szezonban, tehát egy teljesen prémium játékos, aki majd az NHL-ben játszik."

Kedves Blava, téged pedig arra kérlek, olvass bele szlovák témájú cikkeinkbe, amelyekben a létező legmaximálisabb tisztelettel szoktunk fogalmazni, és lehetőleg ebben a szellemben bírálj bennünket.

Köszönjük.
Oké Blava. Én azt kívánom jussatok messzire Svájcban velünk együtt.
hajrá magyarok, hajrá (a magyar meccs után) szlovákok
Kis játék a számokkal, hogy ne csak a vérprofi drukkerek tudják értékén kezelni, hogy mit jelentett ez az egy hét : )

Finnország 4., Norvégia 12., mi 20.-ak vagyunk az aktuális világranglistán.

Ez vízilabdában például azt jelenti, hogy Törökország megveri Oroszországot kétszer és egyszer elkapja a tartalékos Horvátországot.
(Hivatalos FINA ranglista szerintem nincs, de a www.waterwalkers.ca nagyjából korrektnek tűnik)

Kézilabdában az EHF nemzetek rangsora alapján (oké, ezen nem szerepel Dél-Korea, meg az Észak-afrikaiak, de azért a nagyságrend stimmel) Bosznia-Hercegovinának kellene kétszer verni Csehországot és egyszer vernie Svédországot.

Fociban Bulgáriának kétszer Csehországot, egyszer Braziliát. A magyar válogatott jelenleg 44. a FIFA ranglistán, visszaszámolva kétszer kellene legyőznie a 36. Elefántcsontpartot és egyszer a 28. Romániát.

Nyilván minél "sűrűbb" egy sportág, annál valószínűbb, hogy előforduljon ez (mondjuk szerintem 6 nap alatt 4 meccsen mindenhol ki van zárva). DE: a hokihoz jellegét tekintve a vízilabda mezőny van a legközelebb, azt meg ugye török barátaink iránti minden tisztelet ellenére sem kell ecsetelni, hogy mennyi sanszuk lenne : )
@Blava: Milyen jól fordít a google szlovákról magyarra... ;)

Azért engedd már meg, hogy örüljünk annak amink van... Van egy fantasztikus csapatunk, amely a legutóbbi négy felkészülési meccséből hármat megnyert. Van ennek a csapatnak egy fantasztikus szurkolóserege, amelyik örül annak, hogy A csoportos Vb-n buzdíthatja a fiait, akik már eddig is messze a legmerészebb álmainkon felül teljesítettek. Jöhetsz azzal, hogy a szlovák hoki hol tart, és hol a magyar, de ezt egyrészt nem is vitatja senki, másrészt meg nagyon nem is érdekel senkit...

A .hu végződés mint azt bizonyára tudod, Magyarországot jelöli. Tehát ez egy MAGYAR blog, ahol a MAGYAR szurkolók, a MAGYAR csapat sikerének örülnek. Ha szlovák hoki sikereiről szeretnél olvasni, inkább a .sk végű honlapokat ajánlom figyelmedbe! Köszi!
Kedves Blava

aranyos, ahogy a tavalyi norvég szempontból csodálatos év után egyszerűen az A-csoport leggenygébb csapatának titulálod őket. A többire ki sem térnék, mert provokátornak tűnsz.
@Blava: vagy lehet irogatni a hokej.sk fórumokra és nem itt provokálni a jóembereket!!
Egyébként meg eleve lejátszott meccs nincs és ha kapusaink jó napot fognak ki és pl Balu belebotlik a kapu előtt egyszer -kétszer a korongba emberelőnyben akkor miért ne nyerhetnénk??
Nyugalom, urak, hölgyek. Nem volt az a komment annyira durva, hogy egyszerre százan ugorjunk rá. Köszönöm.
és HATALMAS gratuláció a CSAPATNAK,

egy élmény volt ott lenni hétfőn-kedden, és szereztem a hazai hokinak pár új stimpatizánst/ szurkolót

HAJRÁ MAGYAROK!!
Úgy látom északi szomszédunknál rendesen zajlik a kisebbség "elszlovákosítása"... A többit meg majd Svájcban meglátjuk. Norvégiát meg nem kéne így lebecsülni, ha jól tom, tavaly elkapták a szlovákokat Kanadában
@jágör68:
"ha jól tom, tavaly elkapták a szlovákokat Kanadában"

rosszul tudod, a szlovákok nagyon megverték őket, körbeverés miatt csúsztak le

jegkorong.blog.hu/2008/05/04/szlovakia_norvegia_5_1
jegkorong.blog.hu/2008/05/08/a_szlovakok_veszelyben_vannak

ezzel együtt a norvégokat valóban nem kell lebecsülni
Szerintem az A-ban egy csapat sem becsülhet le egy másikat, érheti kellemetlen meglepetés...
@D. Gromov:
Es ezt nemcsak en mondom, hanem a kanadai treneretek is. Vagy olvassatok el mit nyilatkozott a napokban a pravda.sk-ban. A jelenlegi hokigenerációtokat nincs kinek helyettesíteni, nagyjából 15 évre becsülte ő is, hogy magyar lesz az NHL-ben.

Egyébként meglátjuk április 9-én és 10-én milyen erősek is ezek a norvégok, hiszen jönnek hozzánk játszani! :)

A taktika egyébként egyszerű ellenetek: rögtön az elejétől fogva keményen kell játszani, fel a palánkra. Agresszív, de tiszta játék – ez az amit a csehek ellen mindig játszunk, ez elég kell, hogy legyen a magyarok ellen is. El kell érnünk, hogy képtelenek legyenek már az elejétől a jégen megállni és közben folyamatosan adni a gólokat...

Muszáj fizikailag, kondicionálisan, technikailag, és taktikailag is jobbnak lennünk, tehát egy ilyen ellenfél ellen egyszerűen nem lehet kikapni!
Ok, jól van Blava, hát persze, akkor alázzatok porig minket, üssétek ki velünk a plexit is stb, v. amit akarsz, úgy ahogy a tavalyi vb-n is csináltátok, meg is lett az eredménye, de éltesd SK-t ott ahol kell, mi meg hadd örüljünk és hadd éltessük már magunkat...
"milyen erősek is ezek a norvégok, hiszen jönnek hozzánk játszani!" és ne írj ilyen baromságot, amikor ti egy kicsit előrébb jártok, mintha nem tudnád...
@Blava:

félreértettél. én egyetértettem veled. rendszeresen járok szlovákiába meccsekre, több játékosotokat nagyon kedvelem, sokra tartom. pontosan tudom, messze járunk tőletek, de igyekszünk közelebb kerülni hozzátok. már annak is örülünk, hogy úgy érzitek, komolyan kell vennetek bennünket

annak is örültem, amikor a norvég meccsek után azt olvastam a fórumaitokon, hogy kiváló támadóink vannak, vigyázni kell velük

de egyet érts meg: amikor itt azt írják a kommentezők, hogy a szlovákokat milyen jó lenne elkapni, akkor az nem a lenézés kifejeződése. hiszen éppen azért lenne nagy dolog jó eredményt elérni ellenetek, mert jobbak vagytok. a gyengébbet cipóra verni nem nagy dicsőség

és persze tényleg kíváncsian várjuk, ti mit játszotok a héten norvégiával
@PMilan83: Nem az a baj, hogy örültök, hanem, hogy nincs realitásérzéketek, mint sok minden másban sem. Én mindösszesen ezért írtam ide be, mert olyan hangulat van itt, mintha MS-t nyertetek volna az Acskóban... Azért írok, hogy ne veszítsétek el a valóságérzéketek. Nem hülyeségből írom, hogy szurkolok, h üsstek egyet és ne kapjatok nyolcnál többet.

De a magyaroknak egyetlen lesz egy nagy előnyök az MS-en!
Mindegyik csapat aki ellenetek játszik világos és egyértelmű favoritja lesz a meccsnek. És az esélyesség terhe nem egy favoritot összenyomott már, a magyarokon nem lesz semmi, csak a lehető legkisebb gólarányban kikapni és a mezőnyben egy nagyon harcolni a meccs mindenkori favoritjával. Akinek tisztán nyerni kell, hiszen mindenki ezt várja el tőle (még az ellenfél is). És ez már bizony többször felborult, pl cseheknek otthon, az oroszoknak a lengyelek ellen, vagy ellenünk. De nincs ezzel semmi baj, hiszen az MS-en az ún. Nagycsapatoknak le kell győzni az ún. Kiscsapatokat az éremért folytatott küzdelemben.
@Blava:

Elnézést mindenkitől, tudom h nagyon OFF.. ha kitörlik a kedves szerkesztők, azt is megértem, mert rossz irányba mehet egy ilyen beszélgetés, DE
nem bántásképpen, tényleg csak kíváncsiságból:
elég jól beszélsz magyarul, valamelyik felmenőd magyar? Vagy esetleg a szüleid ?

a lényeg:
HAJRÁ MAGYAROK! (és még annyi, h sztem minden magyar hokiszerető tudja, hogy hokiban van mit köszönni Szlovákiának, szakemberek munkásságát, játékosokét,stb..)
@Blava: Halló-halló, Blava kapcsolja ki a just write üzemmódot! : )))

Hárman háromféleképpen mondtuk el: nem Kanada, vagy Szlovákia ellen akarunk nyerni, mert nem realitás. Franciaország, Norvégia/Dánia, Ausztria ellen akarunk bentmaradni. Nem mindegy.
@balazs01: szlovák magyar vagyok, igen. Itteni magyarok a szüleim.
@Blava: akkor csak gratulálni tudok mennyire megy ott kint a butítás onnan fentről...:(((
@Von Siebenbuergen: A jaffások nem is fogtok ellenünk soha nyerni :)))

Természetesen ha nem ellenünk játszanátok, nektek szurkolnék, mint ahogy majd fogok is szurkolni nektek. Tudom fociban is jól álltok, de mi is nagyon jól állunk a csoportunkban, vertük a cseheket Prahaban :P
@Zsoldos: Onnan fentről most sajnos elég sok butítás megy, meg szar.. kavar a politika rendesen itt a hokivval...
@Blava:

Ezesetben valóban szörnyű az ŐK és a MI szavak használata, inkább örülnöd kéne velünk, senki nem akar itt gyűlölködni, de könyörgöm, úgy írsz, mint akinek köze sincs a magyarokhoz...
@balazs01: Nekem Szlovákia a hazám. Elég nehéz azokkal örülni, akik szarszlovákiázzák a hazám. Itt talán nem, de mindenhol máshol. Tisztelet a kivételnek.
@Blava:

nnna. akkor mint ennek az oldalnak a szerkesztője és moderátora megkérlek, fejezd be a provokációt

itt nem szarszlovákiázott még soha senki, és nem is fog. ebben a közegben ez nem szokás

kérlek, mielőtt folytatnád a harcot ellenünk, nézz szét, olvasgass, ha gondolod, linkeket is küldök, hogy ne kelljen keresgélned, és gondold át, mit szeretnél nekünk elmondani, de főleg azt, hogy hogyan

köszönöm
@Blava: A hokis részhez nem kívánok érdemben reagálni. Mi itt mindannyian tiszteljük a szlovák hokisokat és edzőket. Sokat köszönhetünk nekik. DE! Ez a megjegyzésed elég tiszteletlen: "Én még mindig a hokiról vagyok itt hozzászólni, nem senkit nem érdeklő sportágakról." az általunk nagyon sokra tartott kézi- és vízilabdázókra nézve. Miközben elismerem, a vízilabda rétegsport, de a Nemzetközi Kézilabda Szövetségenk több tagja van, mint a Nemzetközi Jégkorong Szövetségnek. Tudom, hogy e két sportág hősei sehol sincsenek ismertségben a hoki sztárjaihoz, ám ha Tőlünk több szerénységet várnál hoki terén, akkor ezt elvárhatom Tőled más sportágakkal szemben!
a kommentezést lezártam
süti beállítások módosítása