HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán 19

2009.03.30. 15:19 D. Gromov

A magyar bajnokcsapat Ocskay Gábor emlékére korrigálja nevét. Az Alba Volán név kiegészül az excsapatkapitány mezszámával, derült ki id. Ocskay Gábor szakosztályvezér hétfői sajtótájékoztatóján. Mint arról törzskommentezőnk már beszámolt: a jégcsarnok új névtáblájának leleplezése április 1-jén, délben lesz, a temetés 15:30-as időpontjában  pedig az Alba Volán valamennyi autóbusza megáll , és 5 mp-ces dudaszóval tiszteleg.

Heveny szívelégtelenség okozta ifj. Ocskay Gábor múlt keddi halálát, jelentette be a tájékoztatón az MTI tudósítása szerint id. Ocskay Gábor. Megjegyezte: az orvosok azt mondták, ilyen tragédiák bárkivel megtörténhetnek, nemcsak élsportolókkal.

Jelezte: fia emlékére olyan alapítványt hoznak létre, amely fiatal jégkorongozókat és beteg gyerekeket, illetve gyerekek kezelését végző kórházakat, klinikákat támogat. A sportoló hagyatékának egy részét elárverezik, az ezekből befolyó összeget is az alapítvány kapja. A jövőben rendszeresen szerveznek majd Ocskay Gábor-emléktornát.

"Szeretném megköszönni az orvosoknak, Papp Lajos szívsebésznek, a csapatnak, hogy végig kiálltak Gábor mellett. Fiamnak a hoki volt az élete, ha ezt elveszik tőle akkor, amikor kiderült a szívproblémája, biztosan összetört volna. Emlékét őrizzük békében" – utalt arra id. Ocskay Gábor, hogy a 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizom-betegsége ellenére fia végül engedélyt kapott a sportolásra.

Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke azt mondta, meglepte őket, hogy mennyien szerették, tisztelték ifj. Ocskay Gábort, a szerdai gyászszertartásra rengetegen jelezték részvételüket. Éppen ezért nem a korábban kiadott 13 órától, hanem már negyed egytől be lehet majd menni a jégpályán felállított ravatalhoz.

A közönség 12:15 és 14 óra között búcsúzhat el a ravatalnál. A koporsót a jégpálya közepén helyezik el, oda szőnyegen juthat be, aki főhajtással szeretne tisztelegni. 14:15-kor püspöki ceremónia lesz, majd az emlékezők átvonulnak a Béla úti temetőbe. Azok, akik autóval érkeznek a jégcsarnokhoz, rendőri kísérettel, konvojban haladhatnak. A gyalogosok számára az Alba Volán 15 különbuszt biztosít.

ocskaygyasz

72 komment

Címkék: gyász ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Innen Miskolcról is siratom...
Őszinte részvétem a családnak és minden hozzátartozónak.
A temetést fogja közvetíteni valamelyik TV-csatorna?
a temetés 15:30-as időpontjában pedig az Alba Volán valamennyi autóbusza megáll , és 5 mp-ces dudaszóval tiszteleg. ------> Csak a fehérváriak, vagy mind ? Igazából tudom, hogy lényegtelen, csak kíváncsiság
Nem rossz szandekkal irom, nem mintha nem ertenem meg, de lassan tulzasba viszik ezt a nagy "most akkor nevezzunk el, alapitsunk mindent Ocskayrol" c tortenetet.
Sztem a resztvevok szama pontosan fogja jelezni, mennyire szerettuk is Csicsot. Felesleges ezt mindenfele ujabb- es ujabb PR- akciokkal tullihegni. Enelkul sem felejtjuk el SOHA!!
@jágör68: Így vagyok én is vele. Stadion, mez visszavonultatás nagyszerű gesztus, megemlékeztünk, emlékezünk rá, nem felejtjük, de nem kellene ebből méltatlan bohózatot csinálni.

Undorító, hogy az RTL, TV2 bulvárhiénái milyen szép témát találtak ezzel a tragédiával, de egy átkozott jégkorongeredményt nem mondtak be...
Akkor legyenek következetesek és maradjanak Kiszel Tündénél
@Gabberboy: Szerintem az, hogy "az Alba Volán valamennyi autóbusza megáll", az azt jelenti, hogy az Alba Volán valamennyi autóbusza megáll. Gondolom az Alba Volán rt. kezelése alá tartozó összes buszra értették, legyen az fehérvári helyi járat, vagy Székesfehérvár - Szeged járat ami esetleg éppen az Alföld közepén jár.
Mikor reggel megtudtuk, és délelőtt kimentünk, épp egy tv2-es csávó szeretett volna vágóképet és riportalanyt belőlünk... Természetesen nemleges választ kapott, majd megdumáltuk, hogy szombaton, amikor ünnepeltünk, ezek sehol nem voltak...
sajnos így kellett elérni azt, hogy jövőre, amikor a következőért harcolunk, már bemondják, hogy x-y lett a meccs vége... "tudják, ahol ifjabb Ocskay játszott!" tényleg sajnálom, hogy Kiszel Tünci, és Sebeők János, no meg Győzike újabb villanásai között szenzációhajhászásból kell Csicsóról beszélni, és nem azért, mert szívből, szeretetből emlékeznek, mint tesszük azt mi, jégkorong barátok...
Egy rakás szánalom a magyar média (mondom ezt én, aki szintén ott dolgozom, még ha egy kicsit kisebb címletben is...)
Szégyenlem magamat helyettük is...
@jágör68: Teljesen egyetértünk! Ott voltam Újpesten a megemlékezésen, megsirattam a halálát, de ez már túlzás. Tényleg bohózatba illik.

Egy klub nem szól, nem szólhat egyetlen játékosról. Az Alba Volán 32 éve íródó történetében Kovalcsik Péter, Palla Antal, Kangyal Balázs, vagy éppen Palkovics Krisztián hasonlóan fontos szerepet töltött be, mint ifj. Ocskay Gábor.

Rengeteg klasszis jégkorongozó játszott a csapatban, remélhetőleg (az utánpótlást és a magyar jégkorong fejlődését elnézve biztosan) még több fog is, reméljük, hogy lesz olyan is, aki Ocskaynál is többet ér el, hozzá és Palkovicshoz, vagy éppen Énekeshez (Kógerhez, Hegyi Zoltánhoz, Csibihez) fogható lesz a klubhűsége. Remélhetőleg az Alba Volán 30 vagy 50 év múlva is fontos tényező lesz a magyar, és egyre fontosabb tényező az európai jégkorongozásban.

Sok sikert a fehérváriaknak ebben!

Te ebbe a koncepcióba nem igazán illik bele az Alba Volán 19 elnevezés. Szerintem.
@jágör68: @freddyD: @ifjvit:
én a magam részéről nem érzem sem túlzásnak, sem PR-akciónak a csarnok elnevezését és a csapatnév kibővítését sem. abban igazatok van, hogy Ti, meg én, és mindenki, aki látta játszani, ismerte sportolóként, emberként Csicsót - mindig emlékezni fog rá. de abban, hogy a felnövekvő, születendő generációk a halála után is példaképként tekintsenek rá, hogy erőt merítsenek az ő példájából, áldozatvállalásából szeretett sportja és klubja iránt, hogy kötelességüknek érezzék a Róla elnevezett klubban és csarnokban a szívüket-lelküket kitenni a győzelemért, szóval ebben, bármennyire is soknak tűnik most, de sokat segít az, hogy most "intézményesítjük" az Ő emlékét.
a TV2/RTL témában meg egyetértünk. szégyelljék magukat.
:C nehez ide szoveget irni
@medvid: @jágör68: @freddyD: @ifjvit:
A tévéstábok sajnos ugyanígy előkerültek az áprilisi sikernél is, majd most kerültek újra elő... MOL Liga? Magyar bajnoki döntő? Bármilyen utánpótlás esemény?
Ezért útálom én a bulvárt...
Az Alba Volán 19 pedig 1919-es alapításnak tűnhet első ránézésre egy idegennek.
mondjuk nekem az Alba Volán 19 név sokkal jobban tetszik, mint a szoboravatásos ötlet. Nem akartam ünneprontó lenni és nem írtam akkor semmit, de nem lehettem egyedül azok között akik ezt már kicsit túlzásnak érzik.

Isten nyugosztaljon Csicsó, emléked élni fog velünk örökké.
Istenem!
Még most is könnyezem, ha ezt a cikket olvasom!
Miért kellett ennek így történnie?
Mindig csak a jók mennek el először?
Nyugodj békében, neved fénye örökre beragyogja a hazai jégkorongsportot!!
Érdekes kérdés ez. Amikor valaki fiatalon meghal, sokan úgy csinálnak, mintha a többi ember örökké élne, és ezért mintegy kompenzációból jár neki mindenféle posztumusz cím meg ilyesmi. Cozma sem lett volna soha díszpolgár (vagy mi lett pontosan), ha akár még 10 évet Veszprémben játszik, majd szépen visszavonul.
Csarnokelvenezés meg 19 a névbe, hááát így együtt már énis kissé túlzásnak érzem egy csapatsportágban.
Mindenesetre én eddig mindennel egyetértettem Csicsó emlékének megőrzésével kapcsolatban (csarnok névváltoztatás, mezszám visszavonultatás, szobor), de nekem a csapatnév módosítás már sok. Ahogy valaki már fentebb írta, -nem kisebbítve Csicsó érdemeit- vannak más játékosok is akik sokat tettek a klubért. Nem kellene, hogy egy emberről szóljon. De ez csak az én véleményem. Egy a sok közül.
A médiát meg eddig is lecartam, ezután is így fogok tenni.
@altero: Nyugodt lehetsz benne, hogy Csicsó mindenképpen díszpolgár lett volna Fehérváron. Szerintem.
Legends never die!
A csapatnév megváltoztatása túlzás bizony! A többi még úgy-ahogy belefér, de ez már a történtek túllihegése.
Nyugodjon békében!
@altero: azért abban biztos vagyok, ifjabb Ocskay Gábor így is díszpolgár lett volna, csak nem most. Ugyanúgy, ahogy Palkovics is az lesz, és ahogy Vörös Zsuzsa is az 2004 óta. Tett ő annyit Székesfehérvárért, hogy megérdemelje. (Cozma viszont nem tett, és nem is tehetett volna annyit Veszprémért, hogy megérdemelje életében!)

(Újpesten is díszpolgár pl. Szusza Ferenc, Bene Ferenc és Göröcs János)
Ez már túl sok...a díszpolgár és a mezszámvisszavonultatás még belefér, de szerintem is túl nagy a felhajtás..
76-ers, 49-ers, 99-ers, 19-ers
Szerintem nincs ebben semmi szokatlan és kivetnivaló. Alapvetően az ördög helyett fehérvár 19-esek lesz a nevünk. Ez méltó Csicsóhoz és szerintem tovább lehet őrizni az emlékét!
Amúgy mondjatok sportolókat akik hasonlóan meghatároznak(tak) csapatsportokat a világon!
És mégegy dolog , nem bántásból: nekünk fehérváriaknak Ő jelentette a hokit, szeretnénk, ha ebből sokminden megmaradna...:-((
@munkagep: a Benfica Fehér Miklósnak állítottak szobrot, talán ott másképp értékelnek. Szerintem meg semmi nincs eltúlozva, teljes mértékben megérdemli.
@jágör68: @freddyD:
Eddig én sem szerettem volna , ha azt hiszitek h nem tisztelem az emlékét....
emléket tisztelni egy dolog...de lassan tényleg mindent alapítunk , építünk és elnevezünk...
a szám visszavonása jó ötlet sztem...a volánban és a válogatottban...nincs értelme minden klubban ( régi kommentből :vannak olyan kissrácok akik miatta kezdtek el hokizni és a szám sokat jelent- játékosként tudom)
2 : sztem Pindáknk ha egy jó ötlete volt életében akkor az a kupanévadó : Ocskay - kupa a legtechnikásabbnak-na ez sztem is télleg jo ötlet és alapja is van
a stadionnal egyetértek h rola nevezzék el , a klubbal kapcspolatban én sem
a szobor jo ötlet , de sztem így is mindenki tudni fogja mielőtt belép a pályára , h itt játszott a KisCsicsó
ez az én véleményem , lehet h különbözik másokétól , vitázni nem áll szándékomban , leírtam amit gondolok...
Én nem tartom túlzásnak mindezt, sőt úgy gondolom Gábor olyan sportember volt, aki az életét adta a sportért.Közhely? Igen, lehet, hogy annak hangzik,de az ikon szó talán már nem az... A magyar hoki XXI.századi története most Csicsóval kezdődik, és reméljük nem csak róla szól majd..., szerencsére a lécet nagyon magsra állította! A TV-k produkciója tényleg szánalmas, amúgy is...
meghalt és nincs, ami visszahozza
olyan ez, mint hogy egy kisgyereket nem lehet "túlszeretni", itt sem lehet túlzásokba esni
@icehockey66: nem a klub lesz róla elnevezve, hanem a csapat. Az nem ugyanaz. Amúgy én legkevésbé Pindák kezdeményezésével értek egyet...
@pink75: ezzel maximálisan egyetértek!!!:((
Picit en is tulzasnak erzem.

De!

Ha nem most ragadjak meg a lehetoseget, hogy Gabort "halhatatlanna" tegyek, akkor kesobb mar keso lesz.
Sz'tem Gabor van olyan emblematikus figura a jegkorongban, mint Puskas Ocsi bacsi, akirol immar filmet is keszitettek. Legenda lett, mint ahogy remelhetoleg - a "tulzot" felhajtasnak koszonhetoen - Gabor is az lesz.
Nalunk nem terem minden fan Michael Jordan, Joe Montana, Babe Ruth, Wayne Gretzky, ezert az ilyen kaliberu sportolonak igen is kijar a "felisten" statusz.
Lehet, hogy ez minden most tulzasnak tunik, de 1-2 evtized mulva ezek nelkul feledesbe merulne Gabor es mindaz, amit Gabor jelentett a sportagnak, a csapatnak, a szurkoloknak.
Szerintem.
Az is lehet, hogy ha mindent róla neveznek el, akkor mindenről ő fog mindenkinek eszébe jutni, és megnehezíti például Palkovics és az egész csapat dolgát, és soha nem fognak tudni felszabadultan játszanki, mert végig ott van a fejükben a Csicsó, ami nem baj, csak az eredményesség kárára ne menjen...mondjuk ugyan azt ami eddig volt, soha nem várhatjuk el tőlük.
@kovacsistvan: vannak olyan tv-sek is, akik gyerekkoruk óta mellettük álltak és próbáltak mindenféle módon jót mondani róluk és barátként szerették Csicsót. Én vagyok az egyik, dunaújvárosi, vidéki lány, akinek a kedvence volt a 19-es. És nemcsak hiénák vannak, hanem jó barátok is.
Máskor meg az a baj, hogy kevés a hála, gyors a felejtés...
Miért ne lehetne 19-esek a Volán? Nekem ez az ördögösdi mindig olyan erőltetettnek tűnt...
(Ellentétben az Acélbikákkal, ami talán az első volt a "műfajban", poénos és köthető Dunaújvároshoz...)
Az jutott eszembe, hogy a Hócipőben a mai napig ott van Déri János fényképe, őrzik az emlékét...
Azt mindig el lehet majd mesélni a közvetítésekben - akár tíz-húsz év múlva is-, hogy a Volán miért 19-es, ezzel is megőrizve Gábor emlékét... Megérdemli...
@freddyD: vannak olyanok is, akik szerették és mindig igyekeztek jót mondani és beszámolni a csapatról. Én nagyon szerettem a Csicsót. Szalai Anett
@RCH: az említett példák jók, de Csicsó egyben különbözik mindegyiktől, Ő egy kis ország közepes városában tett olyat amit a fennt említett ikonok egyike sem: soha nem játszott másutt csak ott ahol elkezdte . Most meg nincs többè:-((((
@jacint70: De azt se feletsük el, hogy ott van a többi Volános is akik (nem annyit mint Csicsó) sokat tettek azért, hogy itt tartson a Volán (és a válogatott)...aztán ha kiöregszik ez a csapat akkor már 20 szám lesz az Alba Volán után?
@Csokiii: szerintem nincs hasonló játékosunk, és szeretném, ha mi lennénk a legendás fehérvári 19-esek!!!!
@Csokiii: Én úgy gondolom, Palkovics és a többiek nem fognak reklamálni... Azért azt se felejtsük el, hogy itt TRAGÉDIA történt...
@comp3232: Megérdemli az nem kérdés...
@munkagep:
"Nem akartam ünneprontó lenni"
Ezt átfogalmazhatnád! Mert nem volt ünnep!
Hihetetlen, hogy az életét adta a hokiért...annyira rossz, hogy nem látjuk többet a pályán....
Ahogy az RTL, és a TV2 megemlékezett, az nekem sem tetszett... ez ma a magyar média...kiszeltündével, győzikével, meg a többi celebbel...

Nekem Ocskay Gáborról soha nem a celeb szó jutott eszembe, hanem a hoki és ez így van rendjén.

Szerintem se a díszpolgári cím, se a jégcsarnok átnevezése, se az Alba Volán 19 elnevezés nem túlzás. Nem hiszem, hogy bármelyik csapattársa túlzásnak tartaná. Talán erőt is merítenek ebből...hisz az ő emlékéért is fognak játszani.

A mezszám visszavonása pedig alap.

Vannak (voltak) olyan emberek, akiket egyszerűen nem szabad elfelejteni!!!

Részvétem a családjának, a menyasszonyának és a csapatnak is.
Sziasztok!

Ahogy látom eléggé megoszlanak a vélemények, szerintem is egy kicsit túlzás, magam előtt látom ahogy a csarnok felé tartok előtte ifj Ocskay Gábor szobra áll, tovább sétálok nem messze felette ki van írva, hogy ijf Ocskay Gábor Aréna , bemegyek a csarnokba megpillantom az eredményjelző táblát és azt látom Alba Volán 19, felnézek a mennyezetre ott a mezét látom..... így nekem egy kicsit sok, lehet hogy máshogy nem lenne az...persze kétség sem fér hozzá hogy megérdemli.

Isten nyugasztaljon csicsó, soha nem felejtelek el!

@Horiko: Teljesen egyetértek...nem azt mondtam, hogy nem érdemli meg vagy ilyesmi, csak kicsit sok így együtt.
@Anettt:
Ha rosszat mondtam volna, azért elnézést kérek.
Én amit írtam, azt úgy értettem, hogy ez a szenzációhajhász magatartás nem tetszik. Akik nem szívből, hanem pénzért és nézettségért csinálják. Én se azért csinálom a khl.hu-t, hogy 200-300 látogató legyen, és én nagylegény legyek, hanem azért, hogy a kevés KHL-érdeklődőt is ki tudjam szolgálni.
Egyébként minden tiszteletem azoké, akik ezt szívből csinálják.
@Csokiii: szerintem ami tőlünk fehérváriaktól telik, azt meg kell csinálnunk. Most ez jutott nekünk a sorstól az elmúlt x évben meg folyton ünnepeltünk, azt meg Csicsótól kaptuk...:-(
@Horiko: Remélem, az is ott lesz az eredményjelzőn, hogy
Alba Volán 19 - "Ellenfél" 19:0 Csak hogy még nagyobb legyen a "túlzás"... ;-))))
@Horiko: Jó gondolat. Szerintem Gábor sem akarná ezt a túlbuzgó hozzáállást
@comp3232: Remélem Svájc után is ünnepel a csapat(válogatott)...Nehéz lesz, de mutassák meg...Csicsó emlékére!!!
Még el sincs temetve ez az áldott jó ember és már kezdtek lassan ölre menni a témában.

TISZTELET ÉS ALÁZAT!
sajnos, a jobb emberekre is hat a bulvár, 3 nap nekik egy ember halála, mindenki hamar "ráun" mindenre
Gábor űzte-hajtotta a csapatot vert helyzetben is igazi kapitány volt. Miért ne érdemelné meg ,hogy a "19" a csapat nevében benne legyen .
pl.
Én előttem Gáborról örökké az a kép marad meg ( a fakánál csele is persze ) amikor mérkőzés előtt MINDEKIVEL pacsizott a kispadon ,megbúbolta a kapusunkat és ahogy a nézőket is két kezét ökölbe szorítva tűzelte.
Na ilyen játékusunk nincs még egy a csapatban ...aki a társaival és a szurkolókkal is ennyire törödött volna.

És remélem ősszel (amikor 2-3 gólos hátrányba leszünk) lesz olyan szurkolótársam aki Gábor helyett űzni-hajtani fogja a játékosokat és minket nézőket mert elkiáltja magát: " Ocskay Gabi" vagy " tiiíízenkilenc" .
@comp3232: "Amúgy mondjatok sportolókat akik hasonlóan meghatároznak(tak) csapatsportokat a világon!"

Pl. Palkovics Krisztián! Most nem leszek népszerű, de én őt Ocskaynál és Ladányinál is jobb jégkorongozónak tartom.
@FrankK: én is mindíg azt kérdezem magamtól, most ki fogja kezdeni a melegítést, ki jön föl utoljára a jégre, ki fog a bedobas előtt pacsizni a kapussal, ki fogja kiabalni a padon, hogy: gyerünk gyerekek figyeljünk oda, ki fogja tüzelni a nézőket, ki fogja megcsinálni a fakanál cselt, és ki fog odamenni meccs végén beszélgetni a szurkolókkal??????????
R.I.P. Csicsó! Nagyon hiányzol!!:-(((((
Csituljatok, emberek! Ennél többet érdemel!
@gabute: ezzel nincs baj. Látszik, hogy sohasem drukkoltál a volánnak.
@comp3232: Remélem, ez nem szemrehányás! Na mindegy. Abszolút nem kell figyelembe venni amit írtam, az is csak egy vélemény. De a témában az első hozzászólásomat úgy írtam, mint aki nagyon jól ismeri egy 124 éve létező klub viszontagságos és kacskaringós történetét, és valamennyire átlátja, hogy klubtörténeti szempontból mik voltak helyes, és mik voltak helytelen döntések.

üdv, és további sok sikert az Alba Volán 19 csapatának!

(remélem, nem bántottam meg senkit, eszem ágában sem volt!)
Azon marakodtok, h ki volt/van/lesz jobb játékos a volánban/válogatottban? És ki mennyire érdemelné meg h pajzsra emeljék a szurkolók? Meg azon hogy egyesek hogyan fejezik ki gyászukat és tiszteletüket az elhunyt iránt? Szánalmas. Mindenki szeretné kifejezni eme veszteséget, miért kellene visszafogni magukat? Mikor fejezze ki, ha nem ilyen nehéz időszakban? A szponzor így, a szurkoló amúgy. A bulvár sajtó okfejtését elítélem, de az nem zavar ha az összes volán busz dudálni fog, mégha nem is azonosulok vele, akkor sem. Senki nem fog megsértődni azon sem ha csak a volán és a válogatott 19-est vonják vissza,a többi csapat pedig megtartja. Ezek GESZTUSOK amivel emberek kifejezik a TISZTELETÜKET. Ki így, ki úgy. Eddig egyetlen fórumon sem írtam le hogy mennyire fáj ennek a kiváló fiatalembernek a távozása, sőt a csarnokban is csendesebb helyen ülök, de cseppet sem zavar ha sokan üvöltenek, sőt. Nem leszek tőle más, mert Ők is és én is a csapatért vagyunk kinn. TOLERANCIA emberek, ne tapossunk már bele más gyászába.
Szerintem abban mindenki egyetért, hogy a magyar jégkorongot hatalmas veszteség érte. Ocskay emberileg is hatalmas volt. Nem csinálnak nagy felhajtást, ezt Ő megérdemli.
A TV-vel meg nem kell foglalkozni egy hét múlva már emlékezni sem fognak rá. Más pénzszerző hírt fognak feldobni...
@comp3232: Igen , nagyon de nagyon fog hiányozni.
Még egy adalék az Ő emlékéhez : Csicsót a nézőtérről soha nem szídta (én nem hallottam) egyetelen egy szurkolótársam sem ; persze volt úgy , hogy elpattant az Ő ütőjéről is a korong de szétthajtotta magát akkor is és ezt látta láthatta eddig mindenki .

Kivel fog most Palkoval emberhátrányos gólt ütni széttpaszolva az összes védőt. Ki cseni el a korongot hátrányban, ki ugrált előszőr az aki ugrál fehérvári nótára stb ...

Kedvenc játékosom volt, ő volt az akit bemelegítés előtt figyeltem játszik-e, ha megláttam már meg is nyugodtam.

Isten veled Csicsó!!!!
@gabute: egyáltalán nem volt benne szemrehányás!
@jegib: nagyon tetszik a megnyilvánulásod, teljesen igazad van! eddig nem írtam mert bár erre gondoltam, én nem tudtam volna ilyen higgadt maradni és így megfogalmazni!
@jegib: gratulálok, szerintem is jól összeszedted a lényeget.

Kedves (a véleményüket bármi áron hallatni szerető) sportbarátok, szép dolog a szabad véleménynyilvánítás, de szívjatok már magatokba egy kis szociális intelligenciát! Nem kevesen vannak, akik a mai napig nem ússzák meg könnyek nélkül a Csicsóval kapcsolatos hírek olvasását sem. A szerda pedig még hátra van...
Nem lehetne huszonegyedik századi módon tiszteletben tartani mások gyászát, és nem_megírni_azokat a véleményeket, amelyek az eddigi kezdeményezéseket kritizálják, bírálják? Csak amíg a búcsú legnehezebb része lemegy.

Senkit nem akarok megsérteni ezzel, mert sokan amúgy teljesen korrekten fogalmaztak, de bevállaltan maximálisan érzelmi alapon úgy hiszem, bizonyos véleményeknek nem most lenne itt a helye. Ha ezzel valaki vitatkozni akar, kérem ne tegye... vagy legalább várjon pár napot.
Nem miattunk.
-> 19
Őérte. Miatta.
@Raon: elnézést, megírhattam volna normálisabban is, de nem sikerült.
@jegib: Bigup jegibé!

roll roll.
szépen kérek mindenkit , hogy fejezze ezt be.. amit Csicsóért teszünk/tesznek az a tisztelet miatt van amit Iránta érzünk és érezni fogunk mindig.. itt most nincs helye annak h azon civakodjunk h mit kéne tenni és mit nem, mi túlzás és mi nem.. ennek itt és most nincs helye.. kell h emlékezzenek rá, és kell az a 19-es a csapat neve mellé, hogy ha majd egyszer mikor kiviszem a gyermekem a meccsre és megkérdezi h miért van ott az a 19es akkor büszkén mondhassam majd neki h volt köztünk itt egy EMBER aki legendává nőtte ki magát.. persze fogok én beszélni neki enélkül is, de majd egyszer ő is felnő és továbbadja másnak..
kérek mindenkit hagyjuk abba a civakodást.. TISZTELETET!
elnézést ha vkit sértettem nem állt szándékomban, mert ez itt nem az a hely!
a mai napig nem tudtam feldolgozni... mondhat bárki bármit,nem érdekel. akinek meg báármi kifogása,ellenérzése,mondhatnivalója van azzal kapcsolatban hogy miért is halt meg ,illetve miért is lesz,különböző emlék,emléktorna, utca,csarnok, bármi elnevezve róla, az forduljon magába és menjen máshová emlékezni, kommentezni, vagy bármi mást csinálni ezzel a témával kapcsolatban. itt ezen a fórumon,ezen témával kapcsolatban maradjon az aki érdemes erre!!!!!
Köszönöm megértéseteket

ui.: akinek nem inge....
Cozma éppen eleget tett azért,hogy Veszprém díszpolgára legyen!!Kár,hogy ezt a titulust csak a halála után kapta meg!Romániából idejött hozzánk játszani és nyertek!!!!!!!!
Ocskay Gábort sajnálom,de az Ő halála nem taglozott úgy le,mint Cozmáé.Azért a két haláleset között volt különbség nemis kicsi.
In memóriam Marian Cozma és Ocskay Gábor
@pintergabris: ne. ezt most nagyon kérlek ne. ne méricskéljük, ne hasonlítgassunk, ne is emlegessük egy lapon a két esetet.
Isten nyugosztalja mindkettőjüket.
@pintergabris: engem mindkét tragédia lesújtott , csakúgy mint ez a hozzászólás...
@pintergabris: Ocskay a magyar jégkorongért tett nagyon sokat, ha ő nincs akkor nem tart itt a magyar hoki...
süti beállítások módosítása