HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ne az ünneplésre, a munkára gondoljanak

2009.03.21. 12:23 F. Kapus

A bajnoki döntő ötödik mérkőzése következik Székesfehérváron. A hazai győzelem az Alba Volán tizedik címét jelentené, zsinórban hetedszer lehetnek aranyérmesek Ocskay Gáborék. De még ők is biztosak benne, az UTE nem asszisztálni érkezik ehhez.

Csütörtökön a Megyeri úton 5-0-ra nyert az Alba Volán, így 3-1-re vezet a párharcban. Ez volt az első meccs a döntőben, amelyen a fehérváriak szerezték meg a vezetést, és az első, amikor a jóval esélyesebb csapat jelentősen az Újpest fölé tudott nőni. Pék György, az UTE vezetőedzője is így gondolja: "Olyan mérkőzést láttam csütörtökön, amilyet nem szerettem volna. A Volán játékosai parádés formában játszottak. Viszont az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Egyrészt szomorú vagyok, hogy pont ellenünk tudtak ilyen formát mutatni, másrészt úgy gondolom, ha ezt a formát tartani vagy fokozni tudják a világbajnokságig, az kecsegtető lehet a válogatott eredményességére nézve. Bár akkor is nagyon nehéz dolunk lesz Svájcban, épp azt mondtam Énekes Lajosnak, hogy körülbelül annyi esélyünk van bent maradni, mint amennyi a Újpestnek a bajnoki címre. Nagyon szurkolok a sikeres vébészereplésért.

De térjünk vissza ehhez a mérkőzéshez. Nem voltunk nyerő szériában. Hátvédeink rövidzárlatait nem lehetett ellensúlyozni. Ráadásul olyan amatőr egyéni hibák voltak, amelyek ellen az edzőknek nincs receptjük. A pillanatnyi kihagyások lehet, hogy a fáradtságból fakadtak. Rufus rosszul helyezkedett, Kadlubiak utolsó emberként Fodorhoz passzolt, Hetler mellett Palkovics úgy ment el, mintha a védőnk bója lenne. Nyilvánvaló volt, hogy a Volán ellen kétgólos hátrányból nem fogunk újítani. Nem tudunk hátrányból egy ennyivel jobb erőkből álló csapat ellen fordítani. De az öltözőben semmi csüggedés nincs, szombaton újra megpróbáljuk végrehajtani, amit egyszer már sikerült. Korántsem adtuk még fel a küzdelmet, meg akarjuk nehezíteni az Alba Volán dolgát.

Sokat gondolkodtunk, hogy a Zlocha hiányzásakor remekül teljesítő Kiricsenkót játszassuk-e. Végül arra jutottunk, hogy egyrészt a szlovák sor küzdötte végig a bajnokságot, másrészt bármilyen gyors, robbanékony és hatalmas küzdő az ukrán fiú, Zlocha jobb játékos, hatékonyabban irányítja azt a sort. Ezért valószínűleg ismét Kiricsenko marad ki hatodik légiósként. A harmadik sorban Roczanov kap szerepet Rafaj és Virág mellett. Ismét kilenc csatárral kezdünk játszani. Nem szeretnék jutalomból berakni csak úgy valakit a csapatba. Ez azt is jelentené, hogy végig harcolunk a jó eredményért. Jó csapattól nem szégyen kikapni. Ez igaz volt csütörtökön. Az Ocskay-Palkovics-féle sor küzdőszelleme példamutató volt legutóbb."

Énekes Lajos, az Alba Volán megbízott vezetőedzője is a másik fél méltatásával nyitotta gondolatait: "Az UTE arra kényszerítette csapatom játékosait, hogy elhiggyék, amit mondtam nekik az elejétől kezdve. Csak alázattal és fegyelmezett játékkal tudunk eredményt elérni. Azt kell mondanom a jelenlegi helyzetben, hogy ez nagyon nagy fegyvertény az újpestiek részéről. Ez is kellett ahhoz, hogy a negyedik mérkőzst végre a kellő fegyelmezettséggel játsszuk végig. Ennek elérésében nagy segítségemre voltak csapatom vezéregyéniségei is, akik az ötözőben velem együtt igyekeztek társaiknak elmagyarázni, hogy az addig mutatott teljesítmény nem elegendő.

Idegenben szándékosan óvatosan kezdtük a mérkőzést. Nem nyíltunk ki, mert nem akartuk, hogy negyedszer is az UTE szerezzen vezetést. Így a támadásokra is kevesebb energia jutott, de azért voltak helyzeteink. Az első harmadbelinél több offenzívát vártam a csapattól, és a második harmadban már veszélyesek is lettünk elöl. Gyors góljaink után felszabadultan, kevés hibával játszottuk végig a mérkőzést, sok helyzetünk volt. Érdekes, hogy éppen ezen a meccsen volt a legkisebb a két csapat kapura lövési mutatója között a különbség, és a legkevesebbszer is most kísérleteztünk a gólszerzéssel. De a hatékonyságot jelentősen javítani tudtuk.

Ezzel együtt az emberelőnyös helyzetekben többet kell teljesítenünk, a hátrányok kivédekezésével viszont továbbra is elégedettek lehetünk, jól dolgozott a társaság. Végre elfogadható teljesítményt nyújtottunk, megfelelő eredményt értünk el egy kifejezetten jó hozzáállású és keményen küzdő ellenféllel szemben.

Külön öröm Tóth Adrián játéka. Ha nincs Hegyi Ádám tízperces fegyelmi büntetése, akkor is pályára lépett volna a 18 éves csatár, de kicsit később, és akkor nem csak Hegyi helyén. Beállt, gólpasszt adott, végig veszélyesen támadott, jól védezett, remek teljesítményt nyújtott. Szombatra nem tervezek változást, azon kell gondolkodnom, Tóth mikor és hol játsszon. Szuper Levente maszkját meglazították az újpesti támadók, de Kéri Rudolf felszerelésmenedzserünk helyrehozta, úgyhogy az ő játékával sem lesz probléma. Egy változást szeretnék elérni szombatra. A lendületünk már nem volt rossz Újpesten, de a gyorsaságunk még fokozható. A játékosok figyelmét többször felhívtuk arra, ne a bajnoki ünneplésre, hanem a kemény munkára gondoljanak a találkozó előtt."

A párharcot harmadszor is az osztrák Falkner vezeti, segítője Bedő Péter és Németh Márton lesz. A két vonalbíró segítette Gebei Péter munkáját az EBEL-alapszakaszban, tehát EBEL-hármas működik közre. Az Alba Volán hivatalos honlapja arról tájékoztat, mi várható győzelem esetén: "Ha megnyeri a bajnokságot az Alba Volán, a tavalyi évhez hasonlóan idén sem lesz ünneplés az Országalmánál. Az előző esztendőben új hagyomány teremtődött, ezúttal is sörsátor kerül felállításra a jégcsarnok parkolójában abban az esetben, ha aranyérmet akasztanak a fehérvári hokisok nyakába."

Az újpesti szurkolók remek élőképpel készültek az előző mérkőzésre, ami után ismételten anyanyelvén kérték maradásra és pályafutása folytatására Jan Zlochát, negyvenéves csatárukat. Nem lehet szó nélkül elmenni amellett a lelátói hangulat mellett, amely a bajnoki döntőt végigkíséri. Annak ellenére, hogy a két csapat és a döntő viszonyát több tényező is terheli, szívmelengető módon talált egymásra a két csapat és a két szurkolótábor. A találkozók végig sportszerű biztatás mellett zajlanak, mindenki a sajátjait élteti. A végén pedig egymást tapsolják a drukkerhadak, és a csapatok az ellenfél tábora elé korcsolyázva a rivális fanokat is üdvözlik. Örömteli, hogy a jégkorongsport ebben is példát mutatott idehaza.

Negyeddöntők

Az Alba Volán erőnyerő

 
 
 
 
 
 
 
Újpesti TE (1.)–Alba Volán farm (6.)
2-0
-
 
 
 
 
NZ-Stars (2.)–Miskolci JJSE (5.)
2-0
-
 
   
Dab.Docler (3.)–Ferencvárosi TC (4.)
2-1
 
 
 
 

Elődöntők

Alba Volán–Dab.Docler
3-0
5-3
-
-
 
 
UTE–NZ-Stars
3-0
4-2
-
-
 
 

Döntő

 Alba Volán–UTE
3-1
03.21.
03.23.
03.25.

46 komment

Címkék: énekes pék ute alba volán rájátszás ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó cikk, remek utolsó mondat, hajrá magyar hoki!!!!!!
Sokba kerül a sörsátor felszállítása és felállítása hétfőn a Megyerin!:D Ide a rozsdás bökőt, ma 2-4 lesz (a végén üres kapus Sika Laci góllal).
ezt nem igazán vágom miért is kell szakítani a hagyományokkal.miért nem lehet az országalmánál ünnepelni?
@ljob: na látod ezt én sem értem. Ameddig nem olvastam én azt hittem hogy ott lesz.

Biztosan jó meccs lesz, sok szurkoló előtt!!!

HAJRÁ VOLÁN fő a győzelem...

HAJRÁ VOLÁN!!!!
Tényleg jó az utolsó bekezdés, nagyon jó lenne, ha megtöltenék ma az Újpest szurkolók a lelátójukat, és akkor remek hangulat lenne a csarnokban. Ha tegnap kimentek 10 000-ren a Debrecen ellen, ide is lejöhetnének pár százan, persze azok, akik jobban szeretik a hokit a focinál. Sőför már van, a hangulat meg alakul :)
BLL
HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
Ünnepelj ma velünk,
Ünnepelj ma velünk,
Always Alba Volán,
Énekes forever ;-)
Nem hagyjuk magunkat, mindent beleadunk!!!! HAJRÁ LILÁK ÉS CSAK AZ ÚJPEST!
Ma mindenki fehérvárra!!!!!!!!!
Én még bízom a csodában...
HAJRÁ LILÁK, HAJRÁ LILÁK, HAJRÁ LILÁK!
Gyerünk lilák, hétfőn is meccsre akarok menni!
@KCs: Bója bizony!

ma zúzunk /a legnagyobb eddigi gólkülönbséggel/ és vendégül látjuk a lilákat egy sörre.

Főleg Gabbal ráznék kezet, ha ő az /gyanítom igen/, akivel az ujpestfc-n annó volt egy két pengeváltásunk :)

Haj-rááááááá, Volán!
@KCs: @alpec: Pedig esküszöm, Pék György elipszilonnal mondta :) Köszönöm, javítottam a blog történetének legcikibb helyesírási hibáját.
Last minute akció. Gromov 3 embert elvisz Székesfehérvárra, a nevére kattintva jelentkezhettek. Amint hazaér, visszaigazol. Indulás a Batthyány téri piacról 4-kor.
kicsit off:)
Van új VB beharangozó reklám Fekete Danival:)
on
@1116001: remélem a Dani nem tör, zúz.
@Rock me Amadeus: "Tágas égen andalog, száz meséjét hallgatod. Tán az Újpest nyer ma? Ááá, dehogy!"
Viccet féretéve, legyen teltház, jó meccs, óriási szurkolás, a végén pedig nagy baráti sörözés!
Hajrá Volán!
@ljob:
Partvis nyéllel hokiznak valami üres flakonnal, egy irodában:)
Rudi megcsinálta a sisakot, akkor ma Szuper nem fog gólt kapni :)
Sajnos ma sem tudok kimenni (munka van) de a tv előtt szurkolok a Fiúknak!
Hajrá Volán! Hajrá Magyar Hoki!
Hajrá Fiúk!!!!

Én már fel vagyok dobódva! S nem szeretnék leesni!

Legalább úgy játszatok, mint csütörtökön: végig irányítva a játékot és mindig lenn tartva az ütőt, hogy elcsíphessétek már a félpályánál a pakkot!


Hajrááááá Volááááán!
@F. Kapus: Ha valaki képes beismerni, hogy hibázik, sztem az egyáltalán nem ciki. Csak nem neked is a korral jár a probléma? hehe
Na, mindjárt indulunk mi is. Élvezetes és sportszerű meccset várok sima Volán győzelemmel. (Nem bírom én már a túl nagy stresszt!):D
És bajnokavatás!!!
Hajrá Volán!
Hangoljunk akkor:
"Hajrá Volán!
Fő a győzelem!
Mi leszünk a bajnokok
és erre inni kell!"
lassuk be hetler melett tolnai a legnagyobb boja. imadom , de ez nem neki valo mar!
Szükség van-e streamre? Ha igen, akkor tudom streamelni a meccset, de ahhoz, hogy jó/nézhető minőség legyen, szerintem a múltkori 5 kliens mellé max. másik 5 kapcsolódhatna...
Kyrychenkó remélem jövőre simán befér Dubek honosítása miatt. Nem hittem volna, hogy idén ekkora CSAPAT lesz Újpesten.. Le a kalappal. Ja és HAJRÁ LILÁK!!!
Hello! Egy kerdesem lenne,illteve ketto: Hanytol van ma a meccs? A Sport1 kozvetiti-e Romaniban? S ha igen eloben fog-e menni?
Bocs,harom lett belole:D
@banyszi: Köszönöm a mentő körülmények felhozatalát, de így van, őszülök rohamléptekkel. Gáz ez, mármint a bólya, de nem megyek a Dunának azért. :)
ÉL A STREAM:

89.133.26.157:8888/

Windows Media Player-Fájl-URL megnyitása
@lemieux: köszi a streamet, műkszik!

HAJRÁ VOLÁN!
Elkezdődött!
Győttön a jobbik csapat!
Eddig bravó, Újpest!
Kár, hogy egy kétes kiállításból jött a vezetés...
Cseréljék le a bírót meccs közbe :) Vagy ilyet már engednek a szabályok? :)
Jó kis meccs egyébként
Ebben egyetértek egyébként! Pörögnek a csapatok, bár nem játszanak látványos hokit, de küzdős.
streamet tud valaki?pls
89.133.26.157:8888/

Windows Media Player-Fájl-URL megnyitása
Ez már sima harmad volt...
nincs mit. minősége jó?lehetne ennél sokkal jobb képpel nyomnom, csak félek, hogy akkor nem bírná akadás nélkül
@lemieux: nekem az 1. harmad kicsit akadozott, a 2. már jó volt, kösz még 1X
Hopp, 2 perc 5on3. Jöjjön már egy gól, legyen egy kis izgalom :)
Gratula a Volánnak.
Szerintem nevezzük ki szuperbajnoknak, mint a profi boxban szokás, mivel kezd ez már unalmas lenni, a nyugdíjazások után lehetnek ki-ki döntők.
@EisHockey:

Kösz, Fiúk!
Nem estem le! Sőt, emelkedtem:))))
süti beállítások módosítása