HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A serdülők is az aranyért harcolnak

2009.03.19. 13:01 hokikori

A végéhez közeledik a 15-16 évesek küzdelme is. Csütörtökön indul a csata az aranyért , amely az egyik résztvevő két győztes mérkőzéséig tart. Ma lépnek pályára a bronzra pályázó csapatok is, akik egy találkozón el is döntik a harmadik hely sorsát.

A serdülő korosztályban 2008. szeptember elején kilenc csapattal indult a bajnokság. Az alapszakaszban minden együttes két alkalommal mérhette össze tudását a többiekkel, majd a 16 összecsapás után a táblázat első öt csapata a felső-, a 6–9. helyezettek az alsóházi rájátszásban folytatták a küzdelmet. Az alsóház győzteseként hatodik lett a Debreceni HK, az ötödik hely az Újpesti TE gárdájának jutott.

Óriási csata várható az aranyéremért a káposztásmegyeri Jégcentrumban, ahol a Bp. Sztárok SE a MAC Népstadiont fogadja este hatkor. A IV. kerületiek az utóbbi években halmozták az érmeket utánpótlásvonalon. Miután a felnőttek mind a Mol Ligában, mind a hazai bajnokságban elestek a dobogótól, és a többi utánpótlás-korosztályban (az ifjúsági bajnokság speciális eset ebből a szempontból, ott versenyen kívül indultak) sem sikerült dobogós háromba jutni, itt a lehetőség megmutatni, hogy nem a Kercsó Árpád-féle legendára támaszkodnak, és továbbra is erős a műhely utánpótlás-nevelése.

A csapatot Maszlov Dmitrij irányítja. Év közben hatékony átigazolásuknak köszönhetően még Kelet-Magyarországről is szereztek ponterős játékosokat. Hoztak gyereket Szegedről, és Debrecenből megszerezték Könczei Áront, a hajdúságiak kiválóságát is. A MAC svéd edzővel, Ari Greusszal erősített, és ez meglátszott az év folyamán. Fokról fokra lettek eredményesebbek. A végjátékban azoknak is csattanós választ adtak, akik hajlottak arra, hogy a csapat kizárólag Sebők Balázsról szól. A ponterős csatár a döntőért folyó párharc során már a mérkőzés közepén végleges fegyelmit szedett össze, de csapata nem roppant meg. A fennmaradó időben gólt is ütve 4-3-ra hozta az idény egyik legizgalmasabb mérkőzését. Fontos megjegyezni, a csapat szakmai munkáját erősíti Marton Tibor is, aki az U18-as válogatott edzője egyben. A csapatok a bajnokság alatt négyszer találkoztak, az első, nagy arányú Stars-győzelmet kétgólos, majd egygólos győzelem követte, de a legutóbbi mérkőzésen nem bírtak egymással a csapatok, 3-3-mal zártak. 

Gyors ötöst szeretnénk kiosztani a MAC fiatal, agilis edzőinek, akik remek kiadványt készítettek a serdülőbajnokság döntőjére. A műsorfüzet innen letölthető, ebből készítettünk egy kis montázst. Vannak edzői nyilatkozataink is.

Maszlov Dmitrij (Bp. Stars): "Számunkra a döntő olyan, mint bármilyen más mérkőzés. Gyerekkorban nincs nagy különbség ezek között a találkozók között. A mi gyerekeink rengeteg döntőt játszottak a bajnokságokban és a kupákban, ez nem lesz új számukra. Örülök, hogy jó csapattal küzdünk a fináléban. Semmi különöset nem tervezünk ahhoz képest, amit eddig csináltunk az alapszakaszban és a rájátszásban. A MAC-nak van egy jó sora és néhány ügyes játékosa, erős csapatot alkotnak. Az Alba Volán is jó csapat volt a bajnokság során. Jó mezőny alakult ki idén, magas színvonalú mérkőzéseket játszottunk.

Biztos vagyok benne, hogy az előző évekhez képest a mostani erősebb bajnokság volt. Nekünk nagy előny lesz jövőre, hogy ebben az évben főleg az 1994-es korosztályra épült a csapatunk, így alig változik a keretünk. Meg kell említenünk, hogy két legjobb csatárunk, Nemes Benjámin és Hardi Richárd az ifiknél és a szlovák ifjúsági Extraligában játszottak, a saját korosztályos csapatukban idén nem szerepeltek. Egy hiányzónk lesz, Dósa Krisztián az utolsó, már tét nélküli mérkőzésen szenvedett kulcscsonttörést. Mielőbbi gyógyulást kíván neki az egész csapat."

Marton Tibor (MAC): "Biztosan állítom, hogy az idei serdülőbajnokság az elmúlt évek egyik legerősebb utánpótlás-bajnoksága volt. Ennek személy szerint nagyon örültem, mert csapatunk érési folyamatának fontos lépése, hogy minél több és erősebb ellenfél ellen küzdjön. Nagyon jó kapusunk van, a védelmünk a legstabilabb a mezőnyben, csatáraink mindig képesek extra mutatványra. Fő fegyverünk az érzelmi és a mentális erősség, erre dolgozunk. Igazi csapat vagyunk a pályán és azon kívül is.

Minden okom megvan arra, hogy bízzak benne, erős csapatszellem, mentális keménység és az önzetlen játék fog jellemezni minket csütörtökön is. Komolyan gondoljuk, hogy minden mérkőzést azért játszunk, hogy továbbfejlesszük a képességeinket. Ez eddig sikerült is, mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk. A bajnokság előtt ezen a fórumon is az esélytelenek közé, valahová negyediknek-ötödiknek jósoltak minket. Erre kemény munkával sikerült rácáfolnunk. Az Alba Volán elleni mérkőzéssel bennünk felszakadt a gát, a játékosokat feldobja, hogy döntőben szerepelhetnek.

Nem mi vagyunk az esélyesek, ez a teher ellenfeleinket nyomja. Lehet, hogy tíz mérkőzésből nyolcszor ők nyernének, de mi lesz, ha most az a másik kettő jön? Svéd edzőkollégámmal, Ari Greusszal együtt bízunk a sikerünkben, és abban, hogy az utolsó mérkőzéshez hasonlóan a közönségünk ismét hazai pályát teremt nekünk. Köszönjük a szülők, a szponzorok, a klub és a szakosztály-vezetés támogatását. Hegyi Dominik kivételével minden játékosom a rendelkezésemre áll. Ő felelőtlenül viselkedett a rájátszás utolsó mérőzésén, megkaota második végleges fegyelmijét, ezért a döntő első meccsén nem játszhat. Házon belül is megbüntettük, de mivel jó gyerek, biztos vagyok benne, hogy megérti, mindig oda kell figyelnie a cselekedeteire."

A bronzmeccsnek Székesfehérvár ad otthont, ahol a helyi Alba Volán SC az SC Csíkszereda együttesével méri össze az erejét. A mérleg a hazaiak szempontjából két egygólos vereség és két 3-3-as döntetlen. A legutóbbi két mérkőzésen nem bírtak egymással a csapatok, így várhatóan egyenlő erők izgalmas csatájának örülhetnek a szerencsés fehérvári szurkolók, akik a remek felnőtt csapat mellett és a most említett serdülőkön kívül tegnap másik két utánpótláscsapatuknak is saját csarnokukban szurkolhattak.

18 komment

Címkék: mac magyarország marton serdülő rájátszás maszlov bp stars

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok! A műsorfüzetből sajnos nem a végleges változat található a cikkben - ezért elnézést kérünk, hogy nem küldtük újra -. A végleges változat megtalálható itt:

machoki.hu/docs/serdulo_donto.pdf
off a poszthoz, de nem a bloghoz, a korábbi egzotikumos írás(ok)hoz passzolhat, az nso-n leltem, brazil hoki:
www.nemzetisport.hu/jegkorong/a-copacabanarol-a-jegre-avagy-a-jegkorong-visszatert-braziliaba-227010.html
@kispufi: Csak azért, mert a nyomda fránya ördöge törölte az nso-s írásból a forrásmegjelölést:
www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/hash/868d25cfd5/article/hockey-eldorado-in-sao-paolo/955.html
@MeLa: Kösz, máris javítom, és a véglegest linkelem.
Tisztelt szerkesztő!

A sztárok nem évközben igazolták a hajdúsági játékosokat, hanem konkrétan a rájátszásra!
Az utánpótlásban ez igen gerinctelen és etikátlan lépés. Az MJSZ-t is minősíti, hogy ezt meg lehet csinálni MO-n. Továbbá egyértelművé teszi, hogy nem a nevelésen van a lényeg, hanem az eredményen, illetve, hogy nem utánpótlás nevelés folyik az egyesületben, hanem felvásárlás.
@hokiati:
Sőt, átnézve a rájátszás mérkőzéseinek jegyzőkönyveit nagy valószínüséggel kijelenthtő, hogy az "igazolt" két debreceni játékos nélkül a Stars nem lenne döntős.....
Ez tényleg nem a nevelésről szól....
@hokiati: Megszólítottál, válaszolok. Sajnos a témában nem teljeskörűek az információink. Egy nagyon érzékeny kérdést feszegetsz, az biztos. Több vetülete van a dolognak. Egyrészt a rivális csapatok szempontjából, másrészt az érintett csapatok szempontjából, harmadrészt az érintett játékos szempontjából érdemes nézni az eseményeket.
Ha a fiatalemberek szemszögéből nézzük, akkor a legmegnyugtatóbb a kép. Egy jó képességű játékosnak érdemes a felső házban, erős csapatok ellen játszania, mert így fejlődhet igazán. A többi kifejtésére most sem idő, sem hely nem áll rendelkezésemre, bocs."
Tudomásom szerint mindkét csapat erősitett a rájátszásra!Az Ő dolguk,számomra ez hamiskásnak tűnik!!Ennek sz.tem semmi értéke ebben a formában nincs!Mindkét csapatban vannak ugyes játékosok és mostmár nem lehet tudni,hogy a "légiósok"nélkül sikerült volna-é a döntő!Az biztos,hogy a játékos egyéni ambicióit az hogy serdülőbajnok lett a késöbbiekben segítheti!Senki nem fogja kérdezni a körülményeket...
@F. Kapus: Igazad van! De ismétlem, konkrétan a rájátszásra érkeztek, ami optimális esetben 6 mérkőzés + a döntő, aztán vissza a csapatába. ennyi idő alatt igazi fejlődésről nem beszélhetünk.
És valóban igaza van apa19-nek, nélkülük a dontőben sem lennének.
Ezek után mi jöhet jövőre? A rájátszásra külföldi extraligákból jönnek játékosok megnyerni a bajnokságot?
Ami még a történethez tartozik, a MAC is meglépte a megléphetőt és Dunaújvárosból igazolt két játékost. A mentségükre írom, Ők már a rájátszás előtt néhány meccsel erősítettek. Illetve az ÚTE is bepróbálkozott miskolci játékosoknál, akiket a klub nem engedett el.

Milyen érdekes, csak pesti csapatok!!
@hokiati: @Sonka09:
A két Újvárosi gyerek a bajnokság alapszakaszában csatlakozott a MAC-hoz, - én novemberben láttam Őket játszani - egyszerű ok miatt. A Dunaferr sajnos a serdülőben nem indított csapatot.
Tényleg jár az ötös a kiadvény szekesztőinkek! Gratula!
En is MAC-os jatekos vagyok csak en egy korosztallyal lejjebb jatszom es ez a MAC-os serdulo csapat jobban megerdemli az aranyat. En ott vagyok az o oltozojuk mellett es mindig lehet rajtuk latni, hogy alazattal es beleadassal kuzdenek. En ugy gondolom, hogy az U16-os bajnoksagot a MAC csapatanak kell megnyernie!!!
HAJRA MAC!!!!!!
én csak azt kivánom hogy ha már elhozták ezeket a gyerekeket akkor legyen megtartó erő ott ahol ma vannak , ellenkező esetben nem csak "népet" de magukat a gyerekeket is átrverik és ez lenne a szomorubb
Kicsit egyoldalúak a hozzászólások.
A Stars "elhozza" a játékosokat, míg ellenfele meglépi a megléphetőt.
Miért csinálunk egy serdülő döntőből is ekkora "elefántot".
Döntse el az a játékos akinek csapata kieset a felsőházi küzdelmekből, hogy melyik egyesületben játszik tovább a szezon végéig.
Akit meg nem választottak az ne sértődjön meg.
@fogvédő:
Lehet, hogy egyoldalú, de attól még tényszerű!
És az a baj, hogy a SERDÜLŐ BAJNOKSÁG erről - is - szól.
Amúgy gratulálok a Sztárok csapatának, tegnap teljesen megérdemelten nyertek!
@domii.: Kedves sporttárs!Természetesen kistársaid /nagytársaid/ megérdemlik a döntőt,és valóban egy jó szellemű küzdős kis csapat vagytok,tele sportolói erényekkel!Maradjon is igy!De talán jobb lett volna ha akár Téged is mint sajátnevelésü fiatalt bedobtak volna,és akkor számodra is nagyobb értéke lenne a döntőnek!Felnőtt csapatoknál természetes az év közbeni igazolás,de gyerekeknél talán nem kéne!Igen nekem "savanyú a szőlő",de ugy gondolom hogy a számomra közel álló csapat valamiből kimaradt,amit Ők is megérdemeltek volna,kicsit talán tisztább munkával!De ez innentől a felnőttek és az edzők dolga és felelősége!Szurkolok minden fiatalnak,neked is kivánok sok sportsikert!!
@hokiati: Kérdésem az hogy mit jelent a nevelés? Szerintetek 10 kemény meccsen nem lehet fejlődni?

Ahogy olvasom a kommenteket úgy érzem és tudom is,hogy egyáltalán nem ismeritek a részleteket az igazolásokkal kapcsolatban!(ez mindenkinek!!)

(Amúgy úgy is fel lehet fogni, hogy Hardi és Nemes helyett érkeztek a srácok a Stárshoz..)
...
süti beállítások módosítása