HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megszorításról beszéltek az EBEL-ben

2009.03.14. 11:18 kerusz

Pénteken az EBEL-csapatok vezetői találkozóján költségcsökkentési csomag megalkotásáról döntöttek az érdekeltek. "Az egyesületek költségvetésének mérséklése az elsődleges célunk" – mondta Nedwed ligaelnök, de konkrétumokkal nem szolgált, vélhetően azért is, mert még nincsenek. "Középtávon ez valami olyasmi lenne, mint a fizetési plafon" – tette hozzá. Az Innsbruck önkéntes kiszállása után is 10 csapatosnak kell maradnia a ligának. Amennyiben a tiroliak nem változtatnak elhatározásukon, új klubot vesz fel a liga, erről is határoztak. A Medvescak Zagreb felvételéről tehát májusban döntenek.

25 komment

Címkék: ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fizetési sapka?... :-))))

viccet félretéve, az Innsbruck / Zagreb csere egyértelműen rontja a szinvonalat, nem is értem a dolgot, még az osztrák másodosztályú csapatokkal sincs szerintem egy súlycsoportban... VISZONT, így egyértelműen nőnek a play-off reményeink.
ez nem az a zagrebi csapat akit nehany eve az Sc siman tobb golal vert a Kontinetalis Kupa elso koreben??
azota ilyen sokat fejlodot a horvat hoki (jobbak mint az UTE pl) vagy csak ilyen jo a horvat lobbi?? miert ragaszkodnak a zagrebhez ?? volt szo valami olyasmirol is hogy esetleg a Fieldkirch?? (nem biztos igy irjak) aki mar volt EBELben es az osztrak masodliga egyik legjobb csapata?
Szerintem okosabb lenne, ha mi lobbiznánk(DAB, UTE,Stars), így végre két csapatunk lenne egy sokkal komolyabb bajnokságban mint a miénk...Arról nem is beszélne, hogy ha Budapest bekapcsolódna-amire szerintem a sógorok is rábólintanának- a hoki szponzorációs szempontból is új dimenzióba kerülne...bár ezt sokan mondták már...a nézettségre sem lenne panasz...
A 2007-2008 -as szezon elott a Zagreb meg az OB I.-be kivankozott kovetve a Sportclub peldajat. Ket ev mulva mar EBEL-be szeretne.

2004.01.13.
Az Inteliga negyeddöntőjében az Alba Volán-FeVita együttese a horvát Medvescak Zagreb csapatát fogadta.
Alba Volán-FeVita - Medvescak Zagreb 5-4 (1-1, 2-1, 2-2)

2004-11-23
Alba Volán-FeVita-KHL Medvescak Zagreb (horvát) 3-2
(1-2, 0-0, 1-0, 1-0 - hosszabbítás után)

Sportclub-Zagreb interligas meccsre nem emlekszek, de attol lehetett.
A horvatoknal (:D) megallja a helyet:

www.medvescak.com/1/novosti.html
@bruins:
Alapvetően nem rossz gondolat, DE.
Ha még egy erős csapat menne oda a magyar bajnokságból, azzal a MOL ligát/OB1-et gyengítenéd meg!
szerintem a horvátok mellett két dolog szól:
1. a pénz
2. a politika (Ausztria a horvátok első számú barátja az EU-ban, minél jobban magukhoz akarják őket szorítani..)
Igaz, de a magyar hoki szempontjából jó lenne, a fiatalokról nem is beszélve, akik így -mint egy farmcsapat- magasabb szinten játszhatnának, és mindíg lebegne egy másik cél is előttük...A budapesti hokinak pedig ez biztosan nem tenne rosszat. Szerintem az UTE (vagy a Stars) erre abszolut alkalmas...Sajnos a Fradi még nem. Az Újváros pedig már próbálkozott és jól is szerepelt(Alpen-liga).Nyilván ez elsősorban pénz kérdése. A másik oldalról, persze, a MOL-liga egyfajta saját liga...és a DE ott jön, hogy tudtommal a kezdeményezői előtt nem az lebegett, hogy a magyar csapatokat erősítsék, hanem a romániaiakat és végül a román válogatottat...Az lenne a jó, ha a székely csapatok minket erősítenének a nemzetközi színtéren és nem e románokat.Ehhez-már mint a románhoz- szerintem nekik sem túl nagy a kedvük, de nyilván nem nagyon tehetnek mást. Szóval biztos vagyok benne, hogy ők is szívesebben viselnék a magyar válogatott mezét. Úgy gondolom számunkra ez érné a legtöbbet(természetesen az sem mellékes, hogy így erősebb ellenfelekkel játszunk..., de az EBEL-MOL párhuzamból, végső konklúzióként nekem talán a nemzetközi megmérettetés a döntő).
Ahhoz, hogy több csapat is induljon tőlünk az EBELben az kéne, hogy szélesebb bázisa legyen a jágkorongnak idehaza. Ha minden külföldön induló csapat meg tudná azt csinálni, hogy a nagycsapat mellett indít itthon egy főleg fiatalokból álló farmot, akkor lenne értelme. De erre én úgy látom még kicsi a keret. De lehet tévedek.
@bruins: Ja a Stars alkalmas lenne...Miért is?? Inkább DAB, Ute! Miskolcot alig tudták elverni a négy közé jutásért, de az Ebelben szerinted jól teljesítene..?!
Így hirtelenjében szerintem a zágrábiakon kívül más nem tudna beugrani Az EBEL-be. Hogy mennyire lennének eredményesek? Eleinte gondolom hasonlóan, mint a Volán tavaly... Aztán hoznának ők is pár légióst, és nyernének néhány meccset.

Ha jól emlékszem, az Interligában elkapták a Volánt is. Na nem sokszor, de azért előfordult.
@Qfajka: miota tagja horvatorszag az EUnak?:>
Én támogatnám, ha a Dab, UTE, Stars közül valamelyikük jelentkezne az EBEL-be, egy feltétellel: indítsanak "farmcsapatot" a MOL/ OB1 ligában.
Persze ez nagyon pénz kérdése, de sztem Budapesten is többen járnának egy színvonalas EBEL meccsre, mint mondjuk tették ezt eddig.
A Zagrab a szlovén bajnokságban játszik, és évek óta komolyan szeretne indulni az EBELben. Egy horvát plusz 2 magyarral 12 csapatos Ebel már nem is lenne rossz, ahol tényleg komoly a legjobb 8-ba kerülés. Na nem mintha így nem lenne az.
@kriga: előfordult. de pl a volán is kapta már el a Kac-ot, Bullt és még sorolhatnám. Ez egy sorozat, az is az volt. Benne van a vereség is.
"Én támogatnám, ha a Dab, UTE, Stars közül valamelyikük jelentkezne az EBEL-be, egy feltétellel: indítsanak "farmcsapatot" a MOL/ OB1 ligában."

Na de kérem! Ez így nem megy! Mi az, hogy a farmcsapat induljon az OB1-ben? A "nagy" csapat meg esetleg ne legyen kiemelt helyen a playoffban??? Hát azért hogy nézne már az ki? Nem érdemelnék meg!

:)
@ynos: ne essünk abba hibába, hogy egyes csapataink pillanatnyi formájából kiindulva képzeljük el a következő 10 évet. Ha a Stars utánpótlásbázisa beér, az egyik legerősebb magyar csapat lesz. Egyébként nekik idén még a MOL liga is kérdés volt, úgyhogy egy erősebb ligában való szereplés szerintem kb. 4-5 év múlva lesz aktuális kérdés nekik.
@-d(-_-)b-:

Legyenek kiemelve :) Aki EBELben játszana, vonatkozzon rájuk ugyanaz, mint ami idén a Volánra.

Ez így korrekt? :)
@ekanai: jóvan, látom, érted, mire utaltam :)
A három pesti csapat STARS UTE FTC a három sovány tehén esete ugyanazon a réten, külön -külön sosem lesz annyi pénz 400 millió ami stabil és eredményes EBEL induláshoz ill. utánpótlás csapatok versenyeztetéshez kell.
Csak közös csapattal és költségvetéssel lenne rá sansz ,de egyelőre ilyen irányú párbeszéd nincs.
Az Osztrák csapatoknak az EBEL 600-700 millió alatt nem éri meg, mert akkor a csak a rájátszás elérése lenne a cél, amire az ottani közönség és a szponzor sem vevő igazán.
A Zágráb leendő EBEL csapata sokkal erősebb lenne mint a mostani, hiszen ott a vezetők szerint 400-500 millió vagy több meglenne, valószínű a csapat erősebb nevekből állna, mint a jelenlegi Volán.
Ha bevezetik a fizetési sapkát, és a cél elsősorban a "nemzeti" játékosok szerepeltetése, a Zágráb még a MOL ligában is az utolsó helyen kullogna. Nincs realitása a horvát játékosok EBEL szinten teljesítésének(és nem a "szereplésének", mert ez ugye még a jövő zenéje). A Stars lehet, hogy gyengébb mint az UTE, de némi erősítéssel továbbra is tartom a szereplésükre vonatkozó véleményem... A HC Csíkszereda pedig szintén ezzel a problémával küzdene, mivel összevásárolt csapatról van szó, és kevés a magas szinten teljesítő székely játékos...(persze, ha a cél tényleg a minőségi, de kevés légiós és a saját országbeli játékos...)
@hüjeliba: nem ismerem a részleteket, de az biztos, hogy horvát alapemberekkel sokra nem mehetnek- Ebből következően rengeteg légióst kell igazolniuk, de az egyrészt baromi drága és akár a 4-500 milliós büdzsé se biztos, hogy elég rá, másrészt a 60 pontos szabály miatt max. 2 erős légiós soruk lehet, az EBEL-ben meg még 3 erős sor se mindig elég, ld. Volán november-decemberi szereplése.
@bruins:
fizetési plafon
fizetési limit
fizetési felső határ
fizetési maximum
Tudtommal a szóhasználat így is helyes, sőt gyakran elhangzott, elhangzik. Amúgy köszönöm, és sajnálom, hogy nem az összes alternatívát soroltam fel...
@bruins:

Az egy dolog, hogy elhangzott, attól még nem lesz jó. Az angol kifejezésben "cap" van, ami szó szerint sapkát jelent, viszont ugyanezt a dolgot magyarul nem úgy hívják. A felsorolásomból kimaradt a "fizetési korlát", szóval van bőven választék.

Nincs semmi gond, hogy nem soroltad fel az összeset, egy is bőven elég.
süti beállítások módosítása