HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ocskay: A diszkrimináció eltörlését kérjük

2009.03.13. 09:51 F. Kapus

Pénteken összeülnek az EBEL-csapatok elnökei. Az egyik fő téma az lesz, az Innsbruck visszalépése után hogyan töltsék fel tízcsapatosra a ligát. Gondolkodnak az válság kezelésén is: a költségeket, azon belül is a fizetéseket kívánják korlátozni.

Karl Nedwed ligaelnök a Premier Tv-ben beszélt erről. Megemlítette, hogy a Red Bull Salzburgnál pozitívan fogadták az ötletet, hajlanak egy fizetésiplafon-szerű megoldásra.

Megkerestük Axel Bammert, az Erste Bank Eishockey Liga marketingigazgatóját. A vezető szerint a legjobb az lenne, ha az Innsbruck mégis megmaradna EBEL-csapatnak. Ha ez nem így lesz, pénteken a klubelnököknek meg kell állapodniuk abban, merre menjenek a dolgok tovább, melyik csapatokkal folytassanak csatlakozási tárgyalásokat. A csatlakozási határidő még nem jött el, erre május végét jelölte meg Bammer. Jelenleg különböző országok klubjai kerülhetnek szóba, példaként Szlovákiát és Horvátországot említette Bammer. Információink szerint északi szomszédunkból a másodosztályú HKM Lucenec szeretne az EBEL-be kerülni. Menedzserük ambiciózusan építene megfelelő erősségű csapatot. Odahaza harcban van a szlovák szövetséggel, amiért hatalmas büntetéssel, hatvan pont levonással sújtották jogosulatlan játékosszerepeltetés miatt.

A jövő évi versenynaptár kialakítása, így a pontos mérkőzésszám is több dologtól függ. A végleges csapatszámon kívül attól is, mikor tudják elkezdeni a szezont, és hogy Ausztria a 2010-es vb-t az A csoportban vagy a divízió 1-ben játssza-e. Felhívta a figyelmet arra is, nem kell meglepődni, ha mostantól bármely klub anyagilag nehéz helyzetbe kerül, így az őszi rajtig még bármi lehet. Ezért pénteken még nem kell minden fontos kérdésben dönteni, zárta közlendőit az EBEL-marketingvezető.

Figyelmeztető jel lehet, hogy a csatlakozásra Ausztria-szerte nagy esélyesnek tartott Medvescak Zagrebet nem mindenhol várják tárt karokkal. A Linz–Klagenfurt elődöntőn a hazai szurkolók egy része tiltakozott a zágrábi bővítési irány ellen. Ha a Zagreb jön, mi megyünk, hirdették a linzi fanok. Ez azért fontos, mert a felvételről a csapatok döntenek, és ha a klubelnökök adnak a közönség szavára, nehezebbé válhat a liga dolga.

"Nem tudják olyan alacsonyan meghatározni a fizetési korlátokat, hogy az a mi csapatunkat érintse – ismertette a helyzet különös voltát Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója. – A klubok ilyen döntése semmiképpen nem érint minket. Az EBEL-ben egyébként demokrácia van, a csapatok többségi szavazással döntik el a fontos kérdéseket. A következő szezon rajtja előtt nekünk is lesz két javaslatunk, amiről valószínűleg szavazni kell majd. Két éve vagyunk tagok, és a minket sújtó kezdeti diszkrimináció eltörlését fogjuk kérni.

Indulásunk alapfeltételeként határozták meg, hogy a hozzánk utazó csapatok utazási költségeit nekünk kell állni kilométer-átalány formájában, euróban. Ezenkívül minden csapatot egy éjszakára vendégül kell látnunk, aznapra félpanziót kell biztosítanunk. Ez a két tétel éves szinten 80-100 ezer eurónkba kerül. Ez évben az árfolyamváltozás további 20-30 százalékkal emelte költségünket. Ráadásul nem részesülünk az Erste Bank támogatásából sem, amiből a többiek igen. Ez 100-110 ezer eurós összeg. Nem nehéz kiszámolni, hogy a két tétel miatt az indulásnál 60 millió forintos hátrányban vagyunk a többi csapattal szemben. Szeretném, ha megszüntetnék ezt a megkülönböztetést, mert már mi is letettünk az asztalra valamit. Itt vagyunk, lehet ránk számítani."

19 komment

Címkék: ebel ocskay bammer

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabbá akkor nem lesz a döntőn?
A koszt-kártvélyt nem önkéntes felajánlás volt anno?
Valóban durva, hogy míg a vendégcsapatok megszállnak nálunk és mi fizetjük a szállásukat, addig mi az Innsbruck kivételével mindenhová aznap megyünk és meccs után busszal rögvest hazajövünk.

@Rock me Amadeus: A liga értekezleteken Elekes Blanka szokta képviselni az Alba Volánt. Gyanítom ezúttal sem lesz másképp.
Befostak a labancok a zágrábi ultráktól? :-)
olvasva a címet, azt hittem, hogy arról szól a poszt, hogy este nem Fehérvárra, hanem Újpestre kell menjek
A Losonc?
Na ez a hét vicce....:-)
De most komolyan..szted leszavazzák az eddigi kényelmes állapotokat?

2 éve gondolom ellenszavazat nélkül elfogadták ezt a feltételt a Zosztrákok is.

Ingyér eljönnek, játszanak egy laza edzőmeccset a Balkánon, megtanítanak minket erre-arra aztán másnap a pénzünkön kényelmesen hazautaznak.
A szlovén csapatoknál hogy van ez? Őket is így obatják?
sok sikert Id Ocskaynak hogy elerje amit akar :)
hat, olyan azert nem lehet sztem h a szloveneket nem szoptajak hasonlo feltetelekkel csak minket...

eleg durvak azert ezek a dolgok, nem is tudtam h ilyen van... ez tenyleg szoszerint diszkriminacio...
Milyen játékost szerpeltettek a szlovákok, hogy hatvan pontot vontak le tőlük? NHL-es bajnokot, vagy mi? Miért ennyire drasztikus a büntetés?
@Acilles: Ha jól emlékszem, a döntés szerint húsz fordulón keresztül többen is jogosulatlanul szerepeltek.
Legyen /maradjon/ három ország bajnoksága!Legyen fiatalítás, ezzel a fizetési plafon meghúzva,az ERSTE kezeljen "mindenkit" egyformán.Legalább legyen 1o csapat.Legyen légiós korlátozás/max: 5 fő/.De érje meg a 8-közé kerülés is anyagilag az Erstétől.Szóval legyen minden kedvezőbb a csapatoknak!..
@Aropa: Az olimpia a volánnal megegyező feltételek mellett tagja az EBEL-nek. A HKJ-t, ha jól tudom nem szívatják, mert tán korábban érkeztek.
nem kell légiós korlátozás az EBELben, szerintem amúgy is hülyeség. Lehet, hogy nekünk jobb lenne, de akárhogy is van, csak növelik a bajnokság színvonalát és keményebbek, jobbak a csapatok. Keményebb csapat ellen jobban lehet fejlődni. Enélkül is meglesz jövőre a playoff én úgy érzem. Szal légiós korlátozást ne vezessenek be.
@Rock me Amadeus: Hahaha. Ja, nekem is átfutott az agyamon.
De csodálkoztam volna, ha kérvényezik ;)
Állítólag ez osztrák bajnokság, akinek nem tetszenek a feltételek , ne játszon. Lehet ezt így is nézni...
@üveg: Ugyis itt a marc 15. szedd ossze a mit kivan a magyar nezmet pontokat... :)
Ez az evi 60 milla minusz durva. Nagyon durva...
ha jól értem ezt a "diszkriminációt" mi vállaltuk azért, hogy vegyenek fel a ligába és nem ezek a gonosz osztrákok találták ki, csak hogy szórakozzanak velünk. (És ha jól emlékszem amikor az SC-t felvették az OB1-be, valami hasonló volt ott is a deal, mert a magyar kluboknak sem volt először kedvük Romábniába utazgatni)

Ilyen körülmények között kár puffognunk és nagyon hálásak lehetünk ha eltekintenek ettől a feltételtől - de szerintem enm fognak, mert annyira nem vagyunk meghatározó tagjai a ligának.
"ha jól értem ezt a "diszkriminációt" mi vállaltuk azért, hogy vegyenek fel a ligába és nem ezek a gonosz osztrákok találták ki"

Én meg ha jól értem, ezt a _diszkriminációt_ a gonosz osztrákok találták ki, nekünk meg muszáj volt elvállalni, ha játszani akartunk.
süti beállítások módosítása