HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mi lesz a Mol Ligával ezután?

2009.03.12. 07:56 F. Kapus

Ha a jövőben a folytatás mellett döntünk, érdemes megvizsgálni további országok bevonását a ligába nyilatkozta blogunknak Ferencz I. Szabolcs, a Mol kommunikációs igazgatója. A liganévadó még nem fejezte be az első szezon értékelését. Kisinterjú.

– Összességében mennyire volt elégedett a Mol a magyar–román jégkorongligával?

– Emelkedett a nézőszám, a szakemberek egyöntetűen állítják, hogy a színvonal is, a Mol Liga remélhetőleg mind a magyar, mind a román válogatott játékosainak felkészülését jól szolgálta az idei világbajnokságokra.

– Melyek azok a szempontok, amelyek maradéktalanul teljesültek, és miken kellene javítani a jövőben?

– Üzleti érdekein túl a Mol küldetésének tekinti, hogy a közép-európai régióban lehetőségei szerint az előítéletektől mentesítve minél szorosabbra fonja a gazdasági és kulturális kapcsolatokat az egyes országok között. Ebbe az elképzelésbe jól illeszthető a Mol Liga alapeszméje, hogy a romániai csapatokat bekapcsolja a magyar bajnokságba. Nem titok, a Mol üzleti érdekei mindenekelőtt a közép-európai térséghez kötődnek. Ezért egy olyan kezdeményezés, legyen bár sport- vagy kulturális indíttatású, amely a régió több országát érinti, jól illeszthető a vállalat szponzorációs stratégiájába. A jégkorongban ráadásul számos nemzetközi példa is felhozható a több országot felölelő bajnokságokra – elég az orosz, lett, fehérorosz és kazah csapatok részvételével zajló KHL-re vagy az osztrák ligára utalnom. Amennyiben a jövőben a folytatás mellett döntünk, érdemes megvizsgálni további országok bevonását a ligába.

– A szövetségek és a csapatok megfelelő partnernek bizonyultak?

– Igen. Többen tartottak attól, hogy a két ország szurkolótáborai – nem csak bukaresti, hanem erdélyi viszonylatban is – ellenségesek lesznek egymással. Örömünkre szolgál, hogy ennek az ellenkezőjét tapasztaltuk.

– A médiamegjelenéssel elégedettek?

– Mivel névadói voltunk a ligának, ez kedvezett a megjelenéseknek, a megjelenések kiértékelése még tart.

– Az együttműködést jövőre is folytatják? A folytatás min múlik? Mikor várható döntés?

– A mi vállalatunknál is folyamatos a gazdasági válság miatt a költségek felülvizsgálata, és a részletes kiértékelés is folyamatban van. Felelősségteljesen egyelőre csak azt merem kijelenteni, hogy a takarékosság két területet nem érint, a tehetségtámogató és a gyermek-egészségügyi programokat. De a részletes értékelés a megadott szempontok szerint hosszú folyamat, mely jelenleg is zajlik.

41 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korekt nyilatkozat Szlovák-Szlovén-Horváth-Szerb csapatok bevonása várható,minimum 16 csapatos lehet a MOL-LIGA szuper csak akkor a résztvevök költségei nagyn megnönek ezt vajon potolja a MOL?
Ljubliana-Zagrab-Belgrád-Bukarest-Budapest-Bratislava jó kis bajnokság lehetne.Gratula a MOL-nak,én már egy éve csak a MOL-nál tankolok.
A Szlovákok nem fognak jönni, az egy más dimenzió. Szlovénia jól érzi magát az EBEL-ben, csak hát hallani a gazdasági problémákról, ami náluk is előfordul. A Szerbek nem lennének gyengék a Mol ligához? Csak kérdezem, klub szinten nem ismerem őket annyira.
Médiamegjelenésen kéne változtatni, de erről inkább a média tehet, mint a MOL-Liga szervezők.

Kapjon a jégkorong végre több publicitást, ne csak Volán EBELből álljon az egész...
Az Innsbruck nem bírta az EBEL költségeit és kiszáll. A MOL lehetne az olcsóbb EBEL.
Szlovákok, meg a szlovénok szerintem se mennének bele, de a szerb és a horvát csapatok biztos szívesen részt vennének.
@quitz: Az Insbruck-nak 1/3-al kellett csökkenteni a költségeket ,ami szerintük nem elég az EBEL induláshoz.Ehhez csak annyit ,hogy ez még mindíg 2szerese a Volán költségvetésének. Ők nem azon gondolkodtak ,hogy a sok külföldi helyett osztrákokkal töltsék fel a csapatot.
@quitz: Ez alapjában igaz, csak az a baj, hogy az Innsbruck nem bírta a költségeket, az azt jelenti, hogy az idei 4,5 millió eurós költségvetését 2,5 millióra szűkíti jövőre :) Az még mindig más dimenzió.
Említettem már egy másik cikk hsz-ban, hogy itt az utazás lenne a probléma. Nem olyan kis távolság a Szlovákia-Szereda útvonal.

De sok sikert.
@freddyD: hát azért a jégkorong ebben a szezonban szerintünk sokkal több publicitást kapott, mint az előzőben
@D. Gromov: Okés, Indexen nektek hála valóban, de én egyébként napilapokban, tv-kben nem sokat hallottam róla. Igaz, csak 3 magyar adóm van :P
@D. Gromov: Azért a címkefelhőt itt oldalt érdemes megnézni! MOL liga (193) ebel (346)
@Video Tóni: Valóban!az ebel a második idényét tölti nálunk míg a mol az elsőt!
@freddyD: Na na viccelj :) Az NS-ben a tavalyi szezon kisbetűsen, gólszerző nélkül jött, valahol a Hátország és a Sportfogadás sorai között, a Hirdetés hóna alatt, sok esetben. Az idén majdnem minden nap volt hoki, a meccsnapokról általában egész oldal, nyilatkozatokkal, keretekkel, gólszerzőkkel, tudósítással. Nem bszélve, hogy még ez a nekünk kevésnek tűnő tv-közvetítés is sokkal több volt, mint egy évvel korábban.
@Video Tóni: ez a mi hibánk. Egyrészt sok cikknél lemarad a címkézés, pl. a videóknál csak a videók címkét nyomtuk a végefelé, mert siettünk, másrészt a szezon elején tényleg kevesebbet foglalkoztunk az itthon játszó csapatok szurkolóinak lelkével :) De aztán az elsöprő olvasói igény változtatást kényszerített ki, ezt követően már nem lehetett panasz. Legalábbis remélem...
@atish: Fehérvár-Szereda 710 km, Újváros-Szereda 690 km, mondjuk Kassa-Szereda 640 km : )
@F. Kapus: OKÉ, így már érthetőbb, de nem kimondottan titeket hibáztattalak volna az ügyben, sajnos a MOL liga tényleg nem nagyon mozgatta meg (eddig) az újságírók fantáziáját a többi médiánál. (Bár azt észrevettem, hogy egy-egy EBEL-meccs után szinte mindig volt Énekes-interjú, más meccsek után nem igazán volt edzői értékelés, de tény hogy a szezon végére ez a helyzet javult) A többi csapatnak is el kéne tanulni a Volántól a nyomulás művészetét???
Mindenképp köszönet és elismerés illeti a Mol stábját és hajrá, jövőre is klassz lenne összehozni
a Mol Ligát esetleg bővitett formában is . Én is csak a Molnál tankolok amúgy is. :)
Sokan felhozzátok az utazást plusz költségként, de ha nőne a csapatok száma, akkor valószínű nem 6szor találkozna ugyan az a két csapat hanem csak 3szor vagy négyszer...

Esetlegesen két divízióra is bontható lenne egy közép európai regionális bajnokság, mondjuk keleti és nyugati, ahol a diviziókon belüli csapatok mondjuk 4szer meccselnek egymással, divizion kívül meg csak egyszer vagy kétszer. Így is lehet csökkenteni a kiadásokat.

A diviziók első 4-4 csapata jutna a rájátszásba ahol is már NHL szisztéma szerint menne minden.

A szlovén EBEL csapatokat hagyni kéne az EBELben indulni, ahogy a volánt is, de a szlovén bajnokságban résztvevő csapatokat talán meglehetne hívni, és számukra is valami hasoló koncepciót vázolni, mint az idei MOL liga/OB1 rendszer... tehát Mol liga végeztével mindenki megy haza lejátszani a saját bajnokságának végét.

Hazánkból remélhetőleg egy két éven belül a Debrecen tudna csatlakozni. Horvátoktól a Medveščak és a Mladost Zagrab, Szerbiából a Partizan meg talán a Novi Sad bevonható lenne szerintem, ők talán már most megütik a szinvonalat.

Szlovákiával más a helyzet, nagyon sok évet kéne eltöltsünk folyamatosan az A csoportban hogy belemenjenek egy közös bajnokságban, a szlovák első ligával meg nincs értelme foglalkozni mert gyengébb mint a MOL liga...

Ausztriával is hasonló a helyzet, ott az EBEL kéne összeomoljon szerintem hogy belemenjenek a közös bajnokságban, de kötve hiszem hogy ez bekövetkezne, mert egy nagyon jól megkonstruált, profi menedzsmenttel rendelkező bajnokságot csináltak, ami népszerű és erős is lett viszonylag kevés idő alatt.
Korrekt nyilatkozat a MOL részéről, továbbá szerintem nagyon is kell ám értékelnünk h a mostani gazdasági körülmények ellenére (egyelőre) támogatja a ligát! Egyébként reagálva egy korábbi komentre, a szlovákok biztos(!) nem jönnek, a szlovénok is tuti h vagy maradnak a sajátjukban vagy EBELkednek (márha van rá pénzük), de akik szóba jöhetnek a horvátok (bár ők inkább szlovén/EBEL vonulatot képviselnek) és az másik alternatíva tényleg a szerbek, lehet csöppet gyengécskének tűnhetnének így első blikkre, de sztem hamar belerázódnánk a színvonalba (max 1.2 év) és azért az újvidék, ne adj isten Belgrád nincs azért olyan vészesen messze...legalábbis szerintem
@Stommy: Felvetésed azon része mindenképpen jó ötlet, h mivel lassan tényleg ott tartunk, h regionális ligává növi ki magát a hoki kelet-közép európában mindenképpen érdemes lenne NHLes mintára divíziókat/konferenciákat csinálni és aztán megmérkőznének a div/konf elsők/győztesek etc...
SakiCitizrn: az egy pöppet még odébb van... De jó lenne ha már ott tartanánk, h. anniy csaptunk van, h. divízókat meg főcsoportokat tuunk alkotni...
Van a fradihoki oldalán egy nyilatkozat az elnökkel, ami elég szűkszavú: pl.: Miért ment el Sájevics stb. nem lehetne kicsit kifejteni T. Szerkesztőség?
A MOL liga népszerűsítése érdekében, szerintem első lépésben mindenképp kéne hogy legyen végre egy önálló weboldaluk, az EBEL weboldalának mintájára. Ezen lehetne egy kimondottan újságíróknak fenntartott rész, ahonnan különböző segédanyagokat tölthetnének le a cikkekhez, adásokhoz. Amúgy van már erre felületük, (kedves blog, most bocs az ellenreklámért :) ) a www.csapatunk.origo.hu/ oldalon szerintem megvalósítható lenne.
A Mol most vette meg a horvát "Ina" nevű céget. Ez ott az alap benzinkútnév. Szerintem elég egyértelmű, hogy a Horvát csapatokra pályáznak, de ők meg alighanem remekül megvannak a szlovén ligában.
@leeladam: nincs az olyan messze... a költséghatékonyságon van a hangsúly és az utazások kordában tartásán. Jelenleg van 10csapat a Mol ligában, 6érkezővel már igenis életképes lenne egy diviziókra bontott liga 8+8 csapattal, ahonnan 4-4 jutna PO-ba, tehát volna miért hajtani.

@Video Tóni: Egyet értek! a népszerűsítéshez nélkülözhetetlen egy jól megszerkesztett weboldal, ilyen szempontbóla szövetségé gyenge elégséges ( kettes alá :) )
Az IIHF oldalán van egy cikk az Innsbruckról.
Ott azt írják hogy "csak" 2.5 millió eurós költségvetése volt a 2008-09 szezonra.
Ami azt jelenti hogy ha ezt az összeget harmadára csökkentik, akkor az tényleg nem elég az EBEL-hez.
De a MOL ligához igen.
Ahogy fentebb Quitz említi a MOL liga lehetne az olcsóbb EBEL.
@Stommy: igen szerintem se sincs azért olyan messze, főleg mert horvátoktól azért két csapatot összeszedni nem olyan nagy was ist das, a szerbektől is biztos h jönne kettő ha hívnánk őket, a románoknál is vannak "új" csapatok akik jönének pl gyergyóiak, stb...
szóval hajrá egy jobb és közösebb ligáért!
Végre újra foglalkoztok a MOL ligával, köszönöm.Mert így módomban van bemásolni véleményemet amit 129.-ként tettem meg a 130-ból (itt:jegkorong.blog.hu/2008/12/29/a_brasso_jovore_a_mol_ligaban_szeretne_bizonyitani)és így már nem reagáltatok- a Hblog sem! Véleményemet továbbra is fenntartom.

kutyatej73 2008.12.30. 16:40:30
Egy-két dolgot hiányolok:

1. Ha már ilyen hosszú cikk született a Brassó MOL ligás indulásáról miért nem kérdeztr meg a szerző a jelenlegi Mol ligás csapatok vezetőit erről?

2. Biztos az hogy valóban szakmai érvek szóltak a Steaua indulása mellett(?), mert szerintem nem: a Mol döntött így. Mi itt elvitatkozunk a Mol majd dönt(papíron a szövetség).
És amiről volt szó szerintem sem kell feltétlenül 12 csapat, páratlan résztvevővel is lehet jó programot csinálni.
Ötletelés: (földrajzi okok miatt) a két Újvidéki csapatból talán össze lehetne hozni egy Brassó-Gyergyó szintű csapatot.
Egyet ne feledjünk nem mi döntünk!
Ha a Steaua nincs benne a MOL Ligában, akkor a román SportKlub TV nem ad egyetlen MOL-ligás meccset sem. Minap is az egyébként programra tűzött HC-Sport Club helyett a Steaua-Brassót adták. Más romániai lefedésű TV társaságok meg nem ölték magukat a közvetítési jogért. Nemrég - egy-két éve - még azért küzdöttek sokan - pl. Kurkó is - hogy egyáltalán jöjjön valaki és mutassa már legalább a döntőt... ezt se kéne elfelejteni. Mi itt hokit eszünk reggelire, de az ország többi részét csak akkor érdekelte, ha legalább kupánverte egymást a szurkolótábor egyrésze. Hatalmas előrelépés a MOL liga ebben a tekintetben is, ha ennek az az ára, hogy a Galacot is beveszik, tőlem vegyék!
Lehet filózni, de ha nincs publicitás, a szponzor mit nyer? Ilyen egyszerű...
Ismét előkerült a liga bővítése horvát és (nem EBEL) szlovén csapatokkal. Továbbra sem értem, miért nem gondolkodunk lengyel csapatokban. Szerintem
1. szakmailag nekünk indokolt, erősebb csapataik vannak, mint a Medvescak, a Mladost, Maribor, Kranj, Slavija, stb.
Talán őket is érdekelheti...Remélem, igen.

2. a 10 csapatból 6 kb. ugyanolyan messze van messze van Szeredától, mint Zágráb, 2 pedig közelebb, Bp. esetében is csak 20-80 km a plusz, Miskolcnál meg egyenesen ez a nyerő.
A rájátszásba került 1-6-ból csak a 3. Gdansk lóg ki távolságával.
Bp-től Belgrád is majdem annyira van, mint a lengyelek, de mekkora a színvonal-különbség...

3. de sajnos Lengyelországban nincs Mol-kút...

4. persze leginkább annak örülnék, ha a horvátok és a lengyelek is benne lennének a ligában, feltéve, ha ezt bírja mindenki finanszírozni.
Megnéztem Bukarest esetében is hasonló a távolság Zágrábba, mint pl. Krakkóba
@ferences: A 3-as pontod a nyerő... Ha a MOL diktál, neki ott éri meg megjelenni ahol üzletileg is jelen van.

Amúgy nem vagyok teljesen biztos abban hogy a lengyel bajnokság jobb mint a szlovén. Bár bevallom őszintén csak a szlovén EBEL csapatokból és a válogatottból indulok ki amikor ezt mondom...

@kutyatej73: Lehet húzni a szánkat a Bukarest miatt, és tudom hogy egyes csapatok szurkolói ezt hivatalból meg is teszik, de szerintem az idei év egyik üde színfoltja a Steaua szereplése volt. Nem volt botrány körülöttük, sokszor megizzasztották az ellenfeleket rendesen, és sokáig ők is esélyesek voltak a rájátszásra. Féltem hogy majd a bírók segítik őket, de így egy szezon után azt kell mondjam ha volt olyan csapat a ligában akit a bírók toltak az akkor a Gyergyó volt...
@Stommy: Félreértesz, lehet hogy "szájhúzásnak" tűnik,akkor nem voltam egyértelmű, de előre ezt nem lehetett tudni, ha nincs Steaua akkor nincs Mol liga ,de én is azt mondom kellenek.
@ferences: Követem a szlovén bajnokságot, a Medvescsak jelenlegi erejét nagyjából a HC-Sport Club-Újpest szintjére teszem. Utcahosszal nyerték az alapszakaszt, nem nagyon volt ellenfelük. Most a rájátszásban meg Ljubljanában verték kis szerencsével a gyengített Olimpiját, így 1:0-ra vezetnek a párharcban. A MOL Liga tuti jól járna velük, de úgy vélem, hogy ők nagyon elégedettek azzal, ahol most vannak. Kevés utazással elég jó csapatokkal mérhetik össze az erejüket. Igazából szerintem abból a bajnokságból senkit sem tudnánk "átcsábítani", mert elvannak egymással, hasonlóan sikeresnek ítélik a horvát-szlovén ligát, mint mi a MOL-t.

A lengyeleket nagyjából hasonlónak gondolom, bár az ő bajnokságukat nem követem annyira. De nem hiszem, hogy lenne ott egy vagy két "rebellis" csapat, aki otthagyná a saját bajnokságukat, hogy többet utazzanak azért, hogy nagyjából ugyanolyan szintű ellenfelekkel mérkőzzenek.

A szerbek viszont jó kérdés. A Partizan erősségben szerintem valahol a 6-9. hely között lenne, mondjuk kb. a Gyergyóval, Fradival, vagy a tavaszi Miskolccal lehetnek egy szinten. Ami viszont gond, hogy ahogy hallom, a szerb bajnokságban elég gyakoriak a balhék, pályáról levonulások, bedobálás miatti félbeszakítások. Lehet, hogy ez pont nem hiányozna. Bár a Steauától is ezt vártuk előzetesen, aztán csak nem lett semmi belőle. Viszont az, hogy a két újvidéki csapatot gyúrjuk egybe, szerintem komolytalan. Ez kb. olyan, mintha Szlovákiából valaki azt mondaná, hogy csináljunk egy Újpest-Stars közös csapatot azért, hogy aztán elindulhassanak a szlovák bajnokságban. Az egyik újvidéki banda ráadásul épp megszűnőben van, nem lenne pénzük meg csapatuk se az utazgatásra, a másik Újvidék, meg a Zvezda viszont akár szóba is jöhet.
Jó lenne, ha folytatódna a Mol Liga. Debrecent fel kellene hozni és a szerb, horvát bajnokságot kellene ide hozni az összes csapattal. Jó nem valami erősek, de a fejlődés a sok meccseben van.
A publicitásról annyit, hogy heted rangú élő focimeccsek helyet nyugodtan lehetne, hokit adni. Ehhez az kell, hogy az otthon ülő mozduljon meg és menjen ki a meccsere. Még valami:) Iskolákban ne csak az úszást tanítsák, hanem a korizást is, de ne ilyen lemegyünkésakkorfogózatokhaakartok típusú óra legyen, mint nekünk volt!
Szép és jó a mol liga de ha nem lszenk szinvonalas játévezető(pl Gebei, Kincses) és sajnos itt most be is zárul a sor akkor mi lesz velünk.A hoki profi bíráskodás nélkül nem fog fejlődni és ere most mindenki sza..ik nagy ívben csak azon sírnak, hogy nincs jó bíró.
Azok akik most csinálják azok szerintem mazohisták mert nincs továbbképzás profi ellenörzés és semmi.
Hiába fognak a csapatok sok-sok milliót beleteni, ha csak szivás van a pályán.
Ja és ha jól tudom a Gebei Péter az őt és társait ésrt támadás után nem fogja elválalni a szeredai csapatokat mint azt ahogy ebben az évben sem válalta el.........
A döntésével (amiról és tudok) teljesen egyetértek!!!!!!!!!
@F. Kapus: "a szezon elején tényleg kevesebbet foglalkoztunk az itthon játszó csapatok szurkolóinak lelkével :) De aztán az elsöprő olvasói igény változtatást kényszerített ki, ezt követően már nem lehetett panasz. Legalábbis remélem... "

A szurkolók igényei sohasem elégíthetőek ki 100%-ig :-)

A viccet félretéve, szerintem nagyon is örömteli, hogy egyre többet és egyre jobban foglalkozott a blog a hazai mérkőzésekkel (MOL-Liga, majd OB I) is. Itt két megjegyzésem lenne:
1. a fordulók beharangozója szenzációs színvonalú és rendkívül érdekes. De jó lenne, ha nem a meccsek napján, hanem előző nap este felkerülne. Én pl. hétköznapokon dolgozom, ahonnan nem sok lehetőségem van netezni, és melóból megyek a meccsre, így szinte mindig utólag olvastam el a beharangozót. De ha pl. vasárnap van egy Miskolc-Újpest, akkor is előfordulhat, hogy a vendégszurkoló már úton van Miskolc felé a beharangozó feltöltésének időpontjában.
2. Jó lenne részletesebb, bővebb beszámolókat olvasni a mérkőzésekről. Vagy ha más nem, egy jegyzőkönyv + mindkét edző nyilatkozata is jó lenne. De én nagyon élvezném olvasni minden egyes meccsről, hogy milyen volt a játék képe, ki hogy játszott, satöbbi. A Nemzeti Sport a 90-es években minden sportágban értékelte a színvonalat, ezt is be lehetne vezetni. És akkor ciffrázni sem kéne. Nyilatkozat, plusz a meccs értékelése: 5 korong = világszínvonal, 4 korong = magyar szinten kiemelkedő, 3 korong = átlagos, de nem rossz, 2 korong = átlagos, de nem jó, 1 korong = gyenge, alig élvezhető mérkőzés.

üdv,
gabute
@gabute: Mondjuk az EBEL és a MOL Liga meccseinek a színvonalát nehéz egy 5-ös skálán megfelelően értékelni.
@KCs: Két kérdés:
1, Miért lenne nehéz?
2, Ki beszélt most EBELről?!
@gabute:
tényleg fontos felvetéseidre hadd válaszoljak most én

arról már sokszor szó esett, hogy miért nem írunk többbet magukról a mérkőzésekről. hát azért, mert kevesen vagyunk. és egyszerűen nem vagyunk, nem is tudunk ott lenni a mérkőzések többségén. ezért vezettük be azt a rendszert, hogy közöljük a legfontosabb információt, a többit pedig az olvasóra bízzuk. aki velünk ellentétben ott volt, látta, van véleménye, elmondja, és ez jó esetben nem veszekedésbe, hanem a tartalom jelentős gazdagításába torkollik. ezen nem tudunk, és nem is akarunk változtatni

a másik: az szóba sem jön, hogy mérkőzéseket és játékosokat értékeljünk. ezt e legeslegelején leszögeztük: jegkorong.blog.hu/2007/11/08/vagyunk_kik_akarunk_mit szeerintünk az a feladatunk, hogy hírt adjunk arról, ami fontos, és nem az, hogy bárkit (csapatot, edzőt, bírót, hokist) bármilyen módon minőítsünk. a jégkoronblogon nem voltak és nem is lesznek osztályzatok

a berahangozók előre hozásán lehet gondolkodni, de eddig azért nem tettük, mert mindig a legfrissebb infomációk közreadása volt a célunk, és egy csapat összetételéről pl. nem feltétlen van mit mondani 24 órával egy mérkőzés előtt
süti beállítások módosítása