HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Intenzív jövés-menés az NHL-ben

2009.03.02. 21:46 lemieux

Az észak-amerikai jégkorongligában élesedeik a rájátszásért folytatott küzdelem, de a szerda éjfélkor lejáró átigazolási időszak miatt is forr a levegő. Sok csapat- és még több játékosnév forog a piacon, a playoffra hajtó csapatok erősítenének, a reménytelen helyzetben lévők kiárusítanak, a legjobbak is szeretnék még erősebbé tenni keretüket. Röviden áttekintjük, mi is zajlik a színfalak mögött. Egy biztos: a GM-ek nem győzik fogadni és indítani a hívásokat.

Kétségkívül az egyik legnagyobb név a piacon Chris Prongeré, az Anaheim Ducks kiváló hátvédjéé. Ryan Whitney múlt heti érkezése is újabb jele volt annak, hogy Pronger távozik jelenlegi csapatától. Érdekes, hogy az egyik legtöbbet emlegetett kérő a rettegett Boston Bruins. Pletykák szerint Pronger és Travis Moen érkezne Bostonba Mark Stuartért, a fiatal reménység Joe Colborne-ért és egy draftcetliért. Arra is van esély, hogy a Bruins a kiváló Phil Kesselt is bedobja, nyáron ugyanis Tim Thomas és Robert Krejci mellett neki is lejár a szerződése, és Pronger jövő évi 6,25 millió dolláros fizetése miatt nem lenne pénz mindenkit aláíratni. Kessel esetleges távozásával sem lennének rózsás helyzetben anyagilag, viszonylag kicsi a mozgásterük a sapka alatt, ez lehet az oka annak, ha a csere nem valósul meg. De érdemes eljátszani a gondolattal, miként mutatna a 206 centis Zdeno Chara és a 198 centis Chris Pronger egyszerre a jégen.

A bostoni alakulatot hírbe hozták egy másik kiváló hátvéddel, a cseh Tomas Kaberlével is, érte a Colborne + 2009-es 1. és 3. körös drafthely csomaggal jelentkeztek be. A Pronger- és a Kaberle-csere természetesen kizárja egymást. A Boston az eladói oldalon is aktívnak tűnik, Manny Fernandez lejáró szerződését szinte biztosan nem hosszabbítják meg, hisz Tim Thomas mögött ott van a kiváló fiatal kapus, Tuukka Rask, aki képes lehet Fernandez helyét betölteni.

Az újonc Steve Mason remeklését látva a jelenleg sérült kapust, Pascal LeClaire-t árulja a Columbus Blue Jackets. Az atlantai hálóőr, Kari Lehtonen sem érinthetetlen, ahogyan a 35 éves hátvéd, Niclas Havelid sem. Bill Guerin szokásos, deadline előtti elcserélése ezúttal is megtörténik/megtörtént, az amerikai csatár vasárnap már nem is lépettt pályára az Islandersben. A Rangers, a Philadelphia vagy a Washington lehet a célállomás.

A coloradói Ryan Smith pontosan 2 éve hagyta el könnyek közt az Edmontos Oilerst, neve ismét felröppent a cserék kapcsán. Lehetséges célállomásként a Vancouver Canucks nevét olvashatjuk, akik le tudnák nyelni Smith 3 évre szóló, 16,5 milliós szerződését. Rajta kívül a cseh szélső, Milan Hejduk és a csupaszív Ian Laperriere izgulhat.

Sean Averyt waiverre tette a Dallas Stars, ahogy várható volt. A New York Rangers hajlandó lenne visszafogadni a balhés csatárt, aki fizetésének felét továbbra is a Dallas lesz kénytelen fizetni. Avery New Yorkba kerüléséhez az kell, hogy a táblázaton a Rangers mögött álló csapatok ne tegyenek ajánlatot érte.

Jay Bouwmeester neve a szezon során folyamatosan szerepelt a cserepletykákban, a Florida idei remeklése ellenére a találgatások folytatódnak. A Pronger mellett legkelendőbb hátvédért több csapat hajlandó lenne felforgatni csapatát, a Calgary és az Edmonton mellett a Philadelphia Flyers is mozgolódik. A Flyers Joffrey Lupult és James van Riemsdyket dobná be, de ez kevésnek tűnik.

A Buffalo csatára, Chris Connoly is az elcserélés sorsára juthat, amennyiben szerda éjfélig nem sikerül szerződést hosszabbítani vele. A Columbus Blue Jackets ideális célpontnak tűnik, Rick Nash sorába már régóta centert keresnek.

Marian Gaborik pedig minden bizonnyal a helyén marad Minnesotában, a sérüléséből lábadozó szlovák gólvágóért jelenlegi állapotában nem kapnának megfelelő ellenértéket. Nyáron szabadügynök lesz, azaz ingyen távozhat, de a Wild vezetése minden bizonnyal megpróbálja aláíratni. Keith Tkachuk a St. Louis Blues csapatát hagyhatja ott, fő kérőjének a Rangers tűnik.

A Tampa Bay Lightninget egész különítmény hagyhatja el. A veterán Gary Roberts és az értékét a minap 5 gólpasszal növelő 41 éves Mark Recchi mellett Jeff Halpern és a mély növésű Marty St. Louis is az elcserélés sorsára juthat, akit az újra a rájátszást érő 8 . helyen álló Pittsburgh Penguinsszel hoztak hírbe. A Pittsburgh Chris Minard után waiverre tette Bill Thomast is, ez árulkodó jele lehet egy hamarosan bekövetkező cserének.

39 komment

Címkék: nhl átigazolások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, ha St. Louist elcseréli a Tampa, az kb. olyan mintha a volán cserélné el Csicsót. Az új vezetés "áldásos" tevékenységének "méltó" megkoronázása lenne. :/
És mi a helyzet a Hurricanes-el? Akkora katasztrófa a csapat, hogy senki nem mer cserélni velük? :)
Bouwmeester-t ide! Adnék érte egy Seidenberget. Vagy akár kettőt. :D

Egyébként meg jó ez a kép! :)
Én már nem hiszek valami nagy blockbuster cserében a Pittsburghnél. Kit is kapnánk azért a két játékosért? Éjfél elmúlt, tehát ma már mondhatok rosszat Satanra: Satant akárkiért! Kellene helyette egy jobb szélső. Adjuk a másik kettőt is. :P
Na? Valaki?
@Acilles: Pl. St. Louis-t elfogadnánk, bár tényleg fura lenne nem kékben-fehérben látni...
HAVELID elkelt:
A Devils elvitte, cserébe érkezett a finn Anssi Salmela
off: a volánnal mivan? valaki valamit?állítólag Csicso lemondott a "C"-ről a edző meg távozni készül...
@bojl: kérlek ne spekulálj, és ami nem biztos, az csak pletyka. úgyhogy amíg nincs bármi hivatalos, addig ilyeneket ne irogassunk.
@ekanai: mai nemzeti sport mindenesetre címlapon hozza. én kérek elnézést
Nem is igazán ide való :)
mindenesetre én már tul vagyok a cikken is, nem csak a címlapon
Acilles> jojjon a Sportklubba, maradhatna kek-feherben:-)
A Buffalo centerét Tim Connolly-nak hívják és nem Chris Connoly-nak.
menesztették Ted Satort a Volántól! ez aztán a jó hír így reggel:(
-Torontoból Dominic Moore távozhat, túl sokat kér, kérője van bőven
-Prongert szóba hozták a Blues-zal, Perron mellé egy prospectet és draft picke(ke)t is kérnek, ez soknak tűnik a Bluesnak
-A Phoenix Coyotes védője 3 csapatot jelölt meg, ahová hajlandó lenne távozni: Flyers,Capitals,Bruins
-Phoenixből Olli Jokinen is távozhat, számos kérője akad
-Problémás ügy Backström kapusé Minnesotában, 6 millió körül kérne, de ennyit nem akar a Wild fizetni. valahogyan alá kell íratniuk
-Ruutut is keresik több csapattól, lehet, hogy túlad rajta az Ottawa
"A Phoenix Coyotes védője 3 csapatot jelölt meg, ahová hajlandó lenne távozni: Flyers,Capitals,Bruins"
Derek Morrisról van szó
Ez a kép nagyon brutáál :D
Avery visszatért a Rangershöz
Satan waiveren :o Készül valami nagyon
Gary Roberts(TBL), Jon Sim(NYI), Brendan Morrison(ANA szintén waiveren
A Wild aláíratta Backströmöt, megkapta a pénzét, 24 millió 4 évre
Martin Gerber(OTT) és Aaron Voros(NYR) waiveren szintén
@lemieux: hát áron ezek szerint nem nagyon váltotta meg a világot
Holnapra már okosabbak leszünk. A Wild Fedotyenkóért, Gillért és egy AHL-es tehetségért adná Gaborikot. No way. :-D
Ha Gaborik egészséges lenne, akkor simán csinálnám, de így lutri
Ebbe a Gaborik cserébe óriásit lehetne bukni, de ugyanúgy hatalmasat is lehetne vele nyerni. Nagyon kiváncsi vagyok ki jön a Pens-be.
@lemieux: hol lehet kovetni ezt a waiver listat?
Mi lesz itt hej...? Gaborikra szerintem akkor lesz szükség, ha PO közlebe kerülünk, addigra felépül és nagyon elkéne már egy jó szél Cros mellé. Én rövidtávon nem adnám, de hosszútávon gondolkodva bizony belemennék a Fedós-Gilles-Gaborikos cserébe...
De Satan waiveren? Meghallgattatott az imám. :D:D A kérdés csak az, hogy az idei játéka alapján kell-e majd még valakinek???
Sem Antropov, sem Moore nem játszik ma este a Torontoban. Moore ügynökeivel nem jutnak közös nevezőre, úgy tűnik, hogy cserélve lesz mindkét játékos
Milyen furcsa:Satan waiveren, mégis játszik és majdnem gólt is lőtt az imént :S
@lemieux: Na ezt én sem értettem. Pedig a bemondó is azt mondta, hogy waiveren van, és Roberts a másik oldalon amiatt nem játszott... Akárhogy is lesz, Kunitz már most jó fogás volt.
Attól még játszhat, hogy waiveren van. Azért nem szokták ilyenkor játszatni, nehogy megsérüljön és azért ne kelljen senkinek
@lemieux: levettek waiverrol ha jol ertesultem:)
Átment a waiveren, azaz nem vitte senki. majd re-entry waiveren fele pénzért elviszik
Nem hiszem. Én sem értek mindent a cserék, waiver, re-entry waiver kapcsán. re-entry-re már nem kerül(het?), meg le AHL-be a WBS-hez, kapja tovább fizetését, de a cap-be már nem számít be.persze még valami cserében elmehet
Calgary megszerezte Olli Jokinen a Phoenixtől, elég nagy fogás
cserélnék el gáborikot valahova, vmi LA-ba vagy vmi:D
süti beállítások módosítása