HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ladányi Balázs: Vannak még álmaim

2009.02.19. 17:25 F. Kapus

A rigai selejtezők után azt a kérdést tettük fel nyájas olvasóinknak, kit láttak a legjobbnak a magyar válogatottból. A szavazás a múlt hét végéig tartott. Egyértelműbb győzelem született, mint bármikor: közel hétszáz szavazónk 45%-a Ladányi Balázst jelölte. A Briancon és a magyar válogatott igen eredményes támadójával beszélgettünk.

Először természetesen a rigai eseményekre tekintettünk vissza. Bár közvetlenül a harmadik, tehát az ukránok elleni mérkőzés után rövid összegzést már hallottunk a kiváló csatártól, az örök 11-es ezúttal reagált a Pat Cortina jégkorongblognak adott interjújában elmondottakra is, miszerint a válogatott immár sokkal érettebb a nagyobb feladatok ellátására, mint a torna előtt volt. "Az teljesen egyértelmű, minél töbször játszhatunk ilyen erős ellenfelekkel, annál jobbak lehetünk mi is. A bajnokságok színvonala közötti különbségek elsősorban a sebességkülönbségből adódnak. A magyarnál jelentősen gyorsabb a francia vagy az EBEL, de még legalább egyszer ekkora a különbség azoknak az országok a javára, amelyekkel mostanában játszunk. Ez látszott az első két rigai mérkőzésünkön. Nem pörögtek a lábak, ahogy mondtam akkor is. Persze pörgős lábbal sem leszünk jobbak náluk, nem fogunk náluk jobban játszani."

Felmerült a kérdés, játszott-e valaha ilyen erős csapat ellen tétmérkőzésen. "Sok jó csapat ellen szerepeltünk az elmúlt években. Svédország és Kanada nagyon erős kerettel érkezett hozzánk. De azok barátságos mérkőzések voltak, amelyeken nem mindig a realitás tükröződik. Ha a svédekkel csak egyszer játszottunk volna, akkor a mai napig azzal a győzelemmel fényezhetnénk magunkat. Pedig a realitáshoz a második meccs eredménye volt közelebb. Szóval az a lényeg, hogy néhány éve azokkal a csapatokkal voltunk egy szinten, amelyeket novemberben úgy vertünk simán, hogy igazából nem tudtuk komolyan sem venni őket. Ma már inkább Ausztria, Olaszország, Szlovénia a mi vetélytársunk. Ezt csak azért mondom, mert vélhetően nem volt még ilyen jó ellenfelünk, mint most Lettország, de néhány éve még például Kazahsztánhoz és Dániához képest is voltunk akkora hátrányban, mint most a lettek ellen."

Soha nem látott tavasz előtt áll a magyar válogatott. Finnország, Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Kanada, Fehéroroszország jön, azt követően legrosszabb esetben is Franciaország- és Ausztria-szintű csapatok, három mérkőzés erejéig. Fel lehet készülni erre a színvonalra a francia bajnokságban? "Szerintem igen. Természetesen a magunk szintjéhez képest kell megítélni ezt a kérdést. Itt hat csapat van egy szinten a 14 csapatos bajnokságban, ők felelnek meg az EBEL-átlagnak. A többiek csak néha tudnak meglepetést okozni, de a hátsók ellen is úgy kell hajtani, ahogy Magyarországon soha nem kellett. Ez fontos különbség. Azt is mondtam már korábban, az EBEL annyival tűnik erősebbnek, hogy ott sokkal kiegyensúlyozottab a mezőny. Azért is fontos, hogy a válogatott gerince erős bajnokságban szerepel, és hogy nagyon kemény felkészülési meccseink lesznek a vb előtt, mert így könnyebb felvenni a ritmust a világbajnokság elején, tapasztalatból fogjuk tudni, hogyan kell pörögni."

Meddig terez előre? Azt tudja már, hogy jövőre is a Brianconban szerepel-e? "Az év végéig szól a szerződésem, de van benne egy számomra nyitott opció. Ha úgy döntök, még egy évet automatikusan aláírnak velem. Korai még erről beszélni. Egyelőre nincs máshonnan konkrét ajánlatom, de bízom benne, nem maradok munka nélkül.

Tavaly több helyről is megkerestek. Szerencsére eljutottam addig, hogy már nemcsak a pénz számít, van egy csomó szempont, amit figyelembe veszek pályafutásom folytatása szempontjából. Ha csak az anyagiak lennének fontosak, már nem itt játszanék. Ha csak az motiválna, hogy erősebb bajnokságban játsszak, holnap csomagolnék, és mennék a Volánba. Ezek csak példák, de mondom, sok dolog van az életemben, ami sokat számít ezen kívül. Tavaly a csapat miatt maradtam, ha jövőre is itt maradok, akkor az elsősorban a nyugodt körülmények és a környék miatt lesz.

Nem mindegy például, hogy a pici gyermekemet egy szmogos nagyvárosban, vagy itt, az Alpokban sétáltatom. Gyönyörű ez a környék, nagyon szeret a család itt lakni. És nem mindegy, hogy a fizetésemet fillérre és napra pontosan kapom-e meg, vagy hónapokig kell reménykednem, hogy egyszer csak megérkezik. Az biztos, hogy a világbajnokság előtt nem kötelezem el magam sehová. Arra gondolok, hátha sikerül jó játékot mutatnunk, és akkor valakinek feltűnhet a magyar válogatott 11-es számú játékosának teljesítménye. Mondtam, sok szempont befolyásolja választásomat, de vannak még olyan álmaim, amelyek miatt kompromisszumot kötnék magammal."

Végezetül arról érdeklődtünk, mennyire elégedettek Brianconban a három magyar játékossal. "Szélig Viktorral maradéktalanul azok, nagyon szeretik, megbízhatóan játszik rendszeresen. Nekünk (Vas Mártonnak és Ladányi Balázsnak – F. K.) hullámzó a teljesítményünk. Bár több pontot szerzünk, mint az előző szezonban, de akkor kiegyensúlyozottabbak voltunk. Ezzel együtt nem rossz a szezonunk, sokat játszunk, szerepelünk előnyben, hátrányban, és az első helyen állunk a bajnokságban."

31 komment

Címkék: szavazás válogatott ladányi briancon

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez az Godó!!!Fehérváron mindig szívesen látunk!!!!:)))
Nem tudjátok lehete-e már jegyeket kapni az április 6. és 7-ei norvégok elleni mecccsekre? És ha igen, hol? (Amit feltételezek, hogy előbb-utóbb az Astra Zeneca-ban)
Köszi!
@Bubo99: sokan biztos így vannak, de azért nem mindenki...
@Skyblue: Én néhány napja kérdeztem meg a csarnokban, hogy mikor kezdik el árusítani a jegyeket és az mondták, hogy fogalmuk sincs...
én úgy tudom márciusban kezdik majd árulni. De hogy mikor...
Sók sikert Balázsnak ,álmai váljanak valora.
@mannisenmaki: szerintem inkább sokan nem így vannak vele...
Én tuti nem !
Bár szivesen bele ülne a tutiba mint tette azt a nemzet Szupere...
@mannisenmaki: ja, pl. Godó sem! :D Bár most nyilván bizonytalanabb a helyzete, mint eddig, hiszen ha minden igaz, új edző lesz Briançonban

ps: a tutiba, ja, persze, azért néha tényleg hánynom kell
@vaze: Ha Ladányira gondolok nekem is kell...
szerintem Bubó ironizált, Scofi, Szuperbe belekötni viszont igazán ízléses.
eddig nem igazán láttunk itt. nem volt nagy baj.
@vaze: hányhatsz akár, de gondolom, nem akartad ezt írni.
Kispufi: szerintem Bubó nem ironizált, de hát különbözőek vagyunk. Scofit te nem láttad itt, én meg azt tudom róla, hogy nem tegnap óta nézi a hokit - és nagyon jó szeme van hozzá :-))
Kedveseim, azt szeretném kérni, hogy ne vigyük el ebbe az irányba, mert ideges leszek.
@D. Gromov: Jaj, óvóbácsi, hadd játszunk még a homokozóban egy kicsit :-)
D. Gromov:
Erre azért csak nem kerül sor. :)

Jó kis interjú, és kellemesen meglepett a Volános megjegyzése (ami ebben a formában elismerés a javából). Lehet, hogy én naiv vagyok, de szerintem Godó ezzel nem ironozált, az eddigi interjúi alapján nem tudnék elképzelni róla efféle oldalvágást.
@mannisenmaki: kicsit lehet, sokat nem, mert a 11-es mezszámra érzékeny vagyok :)))
@Raon: én sem :)
Én kérek elnézést, mentségemre legyen mondva, a 11-esre én is különösen érzékeny vagyok. Azt meg még ennél is kevésbé bírom, ha valaki a kevés igazán tehetséges magyar jégkorongozók egyikét valamiféle klubszimpátiától és mérhetetlen önelégültséggel övezve/körítve ekézi
én nem örülnék neki, ennyi szerintem bele kell férjen, még akkor is, ha Ovechkinről lenne szó. Persze, ha vannak érinthetetlenek, akiről még ennyit se lehet írni,... hát ti tudjátok, de nagyot csalódnék.
@mannisenmaki: egyrészt nem rólad van szó, másrészt ez a blog nem az a hely, ahol első hozzászólásomban kiöntöm a lelkemet, hogy hánynom kell, ha Csicsót meglátom a tévében (még ha így is van, mint ahogy persze nincs)
@vaze: értem, de ugye meg tudod fejteni Scofi nevét a másik (régebbi) fórumról; lehet, hogy itt új, de a társaságnak régi tagja - még valami: nálam (általában) sokkal visszafogottabb.
Ez van, páran nem szeretik a 11-t (nem a játéka miatt), és ha visszaolvasod, a hányást te hoztad fel először egy visszafogott nyelvezetű, Szupert illető kritikára válaszolva. Én nem dőlök attól a kardomba, ha vki hány a kedvenc játékosomtól, joga van hozzá, legfeljebb nem értünk egyet.
Hajrá Godó, legyen úgy, ahogy Neked és családodnak a legjobb. Sok sikert, a fikázókra pedig ne figyelj, irigyek, de azt is írhatnám, hogy magyarok.
Ez nagyon tetszik: "Arra gondolok, hátha sikerül jó játékot mutatnunk, és akkor valakinek feltűnhet a magyar válogatott 11-es számú játékosának teljesítménye" - mert ha Godónak van kedve játszani, akkor húúú naakkoraztán senki se tudja megállítani! :) Annyira jó volt nézni Rigában is!
(Én persze nem tom, kiaza Scofi, és hogy miért kellhet vajon nickeket váltogatnia, de Szuperrel és Godóval jól beletenyerelt. Sztem csak magát - és azt a nagyon jó szemét, ami van neki, na azt - minősíti. Vagy talán viccelt - és akkor elnézést.)
Nem tudom mire jo ez?Van egy nagyszerü magyar válogatottunk akik ember flöttit teljesitettek azzal hogy bejutottak az A csoportba!!! Szivvel lélekkel játszottak,játszanak! Ide pedig beköszön egy egy hülye a marha szövegével,csak hogy blamálja itt a játékosokat.Mire jo ez?
Összekellene tartani akár a Lettek vagy a Szlovénok,és kitartani a csapat mellett joban rosszban!!!
Üdv. kapusLaci
Godó az egyik olyan magyar játékos, aki nagyon sokat tett azért, hogy a magyar jégkorong azon a szinten tart, ahol most. Természetesen neki is vannak hibái, mint minden embernek. Azt nem értem viszont, hogy miért van szükség arra, hogy pont egy olyan játékosra köpködjenek emberek, aki nélkül nem biztos, hogy valaha is elért volna valamit válogatottunk. Nekem is, és valószínűleg sok szurkolótársamnak is vannak a "bögyében" válogatott játékosok, de én úgy gondolom, hogyha Magyarország csapatáról van szó, akkor ezen véleményét mindenki tartsa meg magának és ne egy nyilvános fórumon tegye a fentebb olvasható kijelentéseit. Bár, ahogy az előttem szólok már ezt megemlítették: az ilyen hozzászólok, csak magukat minősítik. (bár tekintettel arra, hogy a fórum nyilvános sajnos ezzel nemcsak magát járatja le). Godónak csak megköszönni lehet, amit eddig tett és remélem ezután is tesz a magyar jégkorongért. Az meg, hogy ki szeretné látni a saját csapatában és ki nem, nem hiszem, hogy a jelen cikkhez tartozna.
@iNeZ: Köszönjük a remek hozzászólást.
Pont a klubcsapatról szóló részre volt akció - reakció, függetlenül a válogatottról, és mivel a poszt jövőre vonatkozó része (több, mint harmada)ezt érintette, nehéz elfogadni a véleményedet, hogy nem tartozik ide. Máskor olvass is, ne csak közhelyeket puffogtass!
@mannisenmaki: Nagyon szívesen, máskor is. Én kérek elnézést, mert abban igazad van, hogy a cikkben Godó jövőjéről van szó, csak a köpködéstől elborította az agyam a lila köd.
Akárhogy olvasom a cikket, nem látom benne, hogy:
1. Godó a Volánban szeretne játszani
2. hogy közönségszavazást kérne ezügyben! :)

Egyébként meg ha Ovechkin akarna valamelyik magyar csapatban szerepelni, akkor is biztosan lennének, akik ezt elleneznék (ruszkik haza! hehe), szóval ezzel nem nagyon érdemes foglalkozni...
1. Ladányi a válogatottért ill. a magyar jégkorongért tett munkásságát nem vitattam és nem is vitatom, pusztán a volánnal és szurkolóival kapcsolatban tett megnyilvánulásaival számomra ellenszenves és nem szeretném, ha ide igazolna.

2. Szuperre tett megjegyzésem szintén nem a tudására irányult csak egy kicsit besokalltam az őt körülvevő pátosztól, és furcsállom, hogy sokan az ő nevét próbálják skandálni (páran azért próbálunk más rigmust harsogni olyankor) itthon holott szerencsére vannak a csapatunkban olyanok, akik erre az évek alatt sokkal sokkal jobban rászolgáltak.

3. A nick váltásom pedig csak egy egyszerű rövidítés, ami a blogos regisztrációmnál keletkezett. (Scofield Miklós)

4. A hányást nem én hoztam szóba csak erre reflektálva használtam ezt a megjegyzést!

Üdv!

Hajrá MAGYARJÉGKKORONG!
Hajrá VOLÁN!
A Godó személyes barátom!!! Nagyon örülnék ha nálunk játszana,csak ezt írtam!! De ennyi .....tát!!
@Scofi: hát miért nem egyből így kezdted?!? :) de tényleg! persze (nagyon)nem értünk egyet mindenben, de ez a komment legalább korrekt.
Hajrá MAGYAR JÉGKORONG!
Hajrá ÚJPEST!
süti beállítások módosítása