HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Így nevel a MAC

2009.02.11. 10:36 F. Kapus

A MAC Népstadion minden utánpótlás-korosztályban indít csapatot, felnőtt együttese az OB I./B-ben szerepel. 209 gyermek jár hozzájuk, valamennyien igazolt versenyzők. Újabb budapesti csapat mutatkozik be utánpótlásos ismeretterjesztő sorozatunkban.

A MAC-osok közül korcsoportonkénti bontásban az ifjúságiak 20-an, a serdülők 28-an, a kölykök 48-an, az előkészítősök 38-an, a minisek 35-en, a szuperminisek 50-en vannak.

A jégen töltött idő szintén korcsoportonkénti bontásban: ifjúságiak 8, serdülő: 8, kölykök: 8, előkészítősök: 7, minisek: 3-4, szupermini: 3 óra. Az edzéseket az ifiknél Dobos Tamás (B licences edző) és Lévai Pál, a serdülőknél Ari Greus (A) és Marton Tibor (B, A folyamatban), a kölyköknél Kalle Valiaho (A), Keresztury Kristóf (B) és Lévai Pál, az előkészítősöknél Marton Tibor, Buzás Norbert (B) és Kis András (B), a miniseknél Keresztury Kristóf és Buzás Norbert, a szuperminiseknél Buzás Norbert, Kökényes Eszter (B), Lévai Pál, Lakatos Csaba (C) és Victor Zsuzsanna tartja. Az előkészítő és a kölyök csapat kapusedzője Pichler Gyula

Kalle Valiaho szezon közben tért vissza a MAC-hoz. Régi jó ismerősként tette mindezt, majdnem három évet dolgozott Budapesten, mielőtt visszatért volna Finnországba. A svéd Ari Greus ebben a szezonban érkezett, ő foglakozott a kölyök A és B csapattal, továbbá a serdülőkkel. Ez eléggé megterhelő egy új közegben. Kapóra jött, hogy a MAC Valiahót vissza tudta szerezni. Azóta a finn edző foglalkozik a két kölyökcsapattal, Greus a serdülővel. Így két, a miénknél fejlettebb hokikultúrából érkezett edző adhatja át a tapasztalatait a MAC-osoknak, aminek a nyomai nem feltétlenül a másnapi eredményen látszanak meg. Ezzel tisztában vannak a klub vezetői és türelmesek a szülők is.

A csapatnál nyolcezer forintos havi tagdíjat szednek, ez a budapesti csapatok között alsó kategóriának számít. Az edzések helyszíne általában a Kisstadion és a Gyakoló Jégcsarnok, de néha egyéb helyekre kényszerülnek. Az egyesület létesítményhelyzete egyelőre nem a legideálisabb, de a vezetőség dolgozik, hogy megfelelő megoldást találjon.

A toborzási módszerek széles skálán mozognak: szórólap, szülők bevonása, műjégpályás edzések, hirdetések, ovisoknak tartott korioktatás révén egyaránt nyernek meg kicsiket a jégkorongsport számára. Aki kedvet kap, az a machoki.hu oldalon vagy a 06-70/296-8789-es számon Tarnai Gergőnél érdeklődhet, jelentkezhet.

A következőképpen ajánlják magukat: "Azért érdemes a MAC-hoz hozni hokizni vágyó gyermekeiket, mert mi válogatás nélkül lehetőséget adunk mindenkinek, hogy a neki megfelelő tudású csoportban kezdhessék el az edzéseket, ahol kis létszámú csoportokban külön képzett, elismert edzők foglalkoznak velük, akár egyénileg is, ha úgy adódik, így mindenki örömét leli már az első alkalommal ebben a sportban.

A MAC Népstadion Magyarország egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő klubja. Számos célunk van, többek között az, hogy a hozzánk jelentkező fiatalok pozitív élményt szerezzenek, amikor megismerkednek a jégkoronggal. A munkánk egyszerre épül az örömre és a sportági képzésre, emellett megadjuk a szükséges alapot a sportélet normáinak és szabályainak elsajátításához. Fontos, hogy mindenkit úgy képezzünk, neveljünk, hogy potenciális képességeinek megfelelő játékos váljék belőle.

Ezért fontos számunkra, hogy széles és mély jégkorongtudást adjunk át a gyerekeknek, hogy sokrétű, flexibilis játékosokká váljanak. A nálunk játszó játékosoknak meg kell tanulniuk, hogyan kell felelősséggel lenni saját maguk iránt, tekintettel lenni és hallgatni másokra, meg kell tanulni elfogadni és betartani a szabályokat.

Azt akarjuk, hogy a jégkorong mindenki számára elérhető legyen a MAC Népstadion csapatánál. Ez azt jelenti, hogy valamennyi játékos meg kell kapja a lehetőséget az edzőinktől az alapos és átgondolt képzésre. A legfontosabb tulajdonságok, amiket el lehet sajátítani a jégkorongban: az elkötelezettség és az érdeklődés. Ha valaki a MAC-hoz kerül, olyan pozitív nevelő környezetbe csöppen, ahol képzett edzők foglalkoznak vele. Ezért cserébe a játékosoktól és a szülőktől is elvárjuk az együttműködést és az érdeklődést, és hogy megtanulják azt, amit tanítunk nekik. Fontosnak tatjuk, hogy a hozzánk kerülő gyerekkel képzett edzők foglalkozzanak, ezért a kiváló magyar edzők mellett klubunkban a közelmúltban és jelenleg is több hokinagyhatalomból érkezett edző dolgozik, dolgozott.

Eszközt adunk, de elvárjuk, hogy ezzel mindenki éljen is, csak így teljesíthetjük közös célunkat, hogy az ország legnagyobb és legeredményesebb utánpótlás-nevelő egyesülete legyünk."

Szupermini csapat

 Minicsapat

Előkészítő A csapat

Előkészítő B csapat

Kölyök A csapat

Kölyök B csapat

Serdülőcsapat

Utánpótlásklubokat bemutató sorozatunk eddigi részei:
Miskolci Jegesmedvék
Drago Skorpiók
Budai Bocsok
Kaposvári Sportiskola
Budapesti Sztárok 
Pólus Pingvinek
UTE

13 komment

Címkék: mac utánpótlás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az ifi be körülbelül 7,8 játékos jár le..........
F.Kapustól kérdezném a Dunaferr mikor kerül sorra?
Mi nagyon szeressuk MACot :) Azt hiszem az en fiam a legszuperminibb a csaptban :)
Edzok turelme hatartalan (meg akkor is ha fiam fel ora utan lefarad es mar csak turja a jeget a fejvedovel :):):))
Szulok kedvesek, segitokeszek.

Nagyon orulok h ide jarunk, s joljarunk ;)

PS: ami nagyon lemaradt: www.machoki.hu ;)
Nagyon szimpatikus klub, szimpatikus elvekkel, én csak annak örülnék még nagyon, ha lenne saját, igazi pályájuk és lenne pár jó szponzor is. Talán meg kellene nekik is próbálni az OB1-et, ha ezek meglennének.
@orion66: Kedves orion 66! Mint látod a MAC-osok közül az ifjúságiaké a legöregebb korosztály (tehát még juniorjaik sincsenek), és az olvasottak szerint ők is csak 20-an vannak. Szóval jelenleg már csak ezek miatt sem tudnának elindulni. A másik pedig, hogy ők "az ország legnagyobb és legeredményesebb utánpótlás-nevelő egyesülete" szeretnének lenni, tehát ezek alapján sem gondolkodnak felnőtt csapatban. Persze amiket leírtál, az mind nagyon-nagyon jó volna.
@Skyblue: Kedves Skyblue! Mint látod az icehockey.hu-n jobb oldalt, a Játékosok, összeállítások menüpont alatt, ott van a MAC-Népstadion csapat OB I/B-ben.
Ezt a csapat, kiegészítve a kiöregedő, tehetséges ifikkel, lehetne egy OB 1-es csapat. Már "csak" szponzor és hazai pálya kellene. Nem hiszem, hogy a Gyakorlóban lehetne komoly meccseket játszani.

Én erre gondoltam, kedves Sky blue! :)
mondjuk en nem ertem miert ne lehetne a gyakorlobam komoly meccseket jatszani... van jeg, van lelato, mi kell meg?

ja igaz, nincs penaltybox :P
Kimaradt a Gyakorló Jégcsarnokból egy "r" betű. Jó cikk, mindenhol ilyen nagy vagy még nagyobb létszámra lenne szükség. Minden más sportban ki kell szélesíteni az alapokat (foci, kosár...)
A Gyakorló csarnokban rövidesen már hokis edzést sem lehet majd tartani, nemhogy mérkőzést.:-(
Helyette a Millenáris kap sátortetős megoldást, talán már idén őszre.
Ja és Hajrá MAC!
A gyakorlóban nem lehet mérkőzést tartani, mert nem felel meg az előírásoknak (ne kérdezzétek meg mik azok, ezt az infót kaptam).

A topichoz szólva, az én fiam is macos, szuperminis, Tarnai Gergő nem csak a jelentkezést fogadja, hanem aszuperminis kezdő csoportot is neveli.

Nekünk lenne közelebbi hely, időbeosztásban is optimálisabb, de a gyerek szeret ide járni, szerti az edzőit és büszke arra, hogy "mac"-os. Kelle nnél több?
Ja és ami még nagyon fontos, lehet az edzőkkel beszélni, türelmesen elmagyarázzák a türelmetlen szülőnek, miért nem jó hozzáállás, ha a gyerektől folyamatosan csak a teljesítményt kérik számon.
süti beállítások módosítása