HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Olaszország 1-4

2009.02.06. 16:26 F. Kapus

Olyan mérkőzésen vagyunk túl, amely után túl sok jót nem írhatunk a válogatottról. Simán kikaptunk, nem találtuk a ritmust, fáradt játékot mutattunk be. Az elmúlt tíz mérkőzésen nem lehetett panasz a fiúkra. Kívánjuk, vasárnap újabb tízes széria induljon, az ukránok ellen. Nem lesz könnyű, de két napunk van, hogy összeszedjük magunkat.

Bár óvatosan kezdett mindkét csapat, az olaszok hamarabb váltottak sebességet, ez sok lövés formájában nyilvánult meg. Szuper biztosan állt a lábán. Kevés alkalommal tudtuk bevinni a korongot a támadóharmadba. A sebességkülönbség korántsem volt akkora, mint a lettek ellen, de ezúttal is az ellenfél volt fürgébb. Egyedül a Ladányi-féle sor tudta bent artani elöl a korongot. Az első előny a miénk volt, de hamar visszaadták az olaszoknak, ráadásul kétszer is, így csakhamar kettős hátrányban találtuk magunkat.

A kiegészülés után Svasznek még nem ért vissza védekezni, amikor egy szép figura után Ansolmi tisztára játszott helyzetet értékesített. Egy percen belül Aquino volt eredményes, a kapu mögül visszapasszolt korongból. Ez a harmad nem a miénk volt, nem pörögtünk. Emberelőnyben felállni sem tudtunk, egy Palkovics-lövésre futotta.

itahun6

Az első ziccerünk Horváth nevéhez fűződött, előnyben állt szemben a kapussal a 25. percben, de védett Russo. Ezt követően másfél perc kettős előnyt hagytunk kihasználatlanul, rengeteg lövésünk volt, sikertelenül. Az olaszok nullára játszott előnyből lőtték harmadik góljukat. Innen visszább vett az iramból az ellenfél, de nem jöttünk fel, sok fölösleges kiállítással sújtottak minket a bírók. Egy ilyen hátrányban Vaszjunyin és Ocskay lépett meg, utóbbi a kapu mellé helyezett. Több ziccerünk is volt ekkortájt. A maradék időben az olaszok lazán mentek, mi görcsösen nyomtuk, volt néhány egyéni kísérlet mindkét oldalon, de nem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk.

Az első gól szerzője, Ansoldi nagyon csúnyán nyomta Jobb Dávidot fejjel a palánkra, meglepő módon csak két percet kapott az olasz. Csakhamar párja is akadt, Strazzabosco joggal értetlenkedett. Vas János ziccerbe hozta Horváthot, aki az üres kapu fölé lőtt. A 46. percben megdöbbentő dolog történt: a 42. életévében járó Chitarroni lépett ki emberhátrányban, lekorcsolyázott minket, és a végén bődületesen nagy gólt szerzett. A legvégén még egy önbizalom szempontjából fontos gólt szereztünk, Ladányi szép átadását Svasznek hasonló módon lőtte a kapuba, Sillének is elszámoltak egy asszisztot. Ezzel ők hárman most a magyar válogatott legeredményesebb játékosai. Svasznek 2+0-val, Ladányi 1+3-mal, Sille 0+3-mal áll.

Az 1-4-es vereséggel véget ért mérkőzésen a Ladányi-féle sor nyomta a legjobban, a többieknek nem ment a játék. A harmadik harmadban Pat Cortina sokat kísérletezett, nemcsak Hetényi Zoltánt cserélte be Szuper Levente helyett, hanem a sorokat is megvariálta, vasárnapra kiderül, milyen következtetésekre jutott. Érdekesség, hogy a kapura lövéseket az utolsó felvonás 15-7-jének köszönhetően 26-24-re megnyertük.

A harmadik harmadban megsérült Sofron István, csúnyának tűnt, nem is bírt visszajönni a hátralévő percekre. Imre Lajos csapatvezető blogunkat arról tájékoztatta, a fehérvári támadó fejbőre szakadt fel a füle mögött, a lefújás után összevarrták a sebet.

A csoport állása

H
Csapatmgyhgyhvvgp
1.
Lettország110007-33
2.
Olaszország210016-43
3.
Ukrajna110003-23
4.
Magyarország200024-110


Nem bántjuk a fiúkat, megteszi azt helyettünk Pat Cortina és stábja. Fogjuk arra a látottakat, hogy az olaszok egy héttel tovább készültek az olimpiai selejtezőkre, és négy órával többet pihenhettek a csütörtöki mérkőzés után. Egyszerűen nem ment, ennyi történt. Szerencsénk sem volt, de nem foghatunk semmit erre, maximum azt, hogy emiatt nem szereztünk több gólt. Az bántó volt, hogy míg az olaszok teljes koncentrációval játszottak, mi a meccs feléig összesen egy komoly helyzetet tudtunk kialakítani.

Tekintsünk úgy erre az olimpiai selejtező tornára, mint az A csoport előtti nagyon komoly felkészülési állomásra. Látszik, hogy mindenben javulnunk kell, érezhető, hogy ezen a szinten villámgyors csatáraink sem érvényesülnek, legjobb védőink is könnyen átjátszhatóak, legerősebb embereink megveretnek. A vébéig számos felkészülési mérkőzésünk lesz, és a végén többhetes közös edzőtábor. Április végére sokkal jobb kiállású csapatot lehet és kell összehozni.

97 komment

Címkék: magyarország olaszország olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akkor nem 4:1, hanem 1:4.
Az eredmény 1-4 sajnos, és a 2. sorban: Simámn .
sietve írtuk, sietve javítottuk, köszönjük
F.Kapus!

Magyarország Olaszország 1:4

Sajnos nagyon nem találtuk magunkat a Rigai csarnokba.
Lehet közhely, de szerintem mostmár kimondhatjuk hogy jöhet a fiatalítás.
@orthodox.russian: ladányi 1+3, sille 0+3, svasznek 2+0
Nagyon sajnálom!!
Abban reménykedtem, hogy az olaszokat megfojuk!!!
A végeredmény nem vészes, hokiban 3góllal kilehet kapni, főleg jobb csapattól, de....a mutatott "játék" borzalmas volt.Ebben is kiemelkedett a most második sorként működő első sorunk, amit ma nyújtottak az óriási csalódás, édes kevés volt.Nem emlékszem már melyik idegenbeli vesztes ebel meccs után nyilatkozta Sator mester ,hogy az első ,és második sor cserben hagyta a volánt.Ilyesmi érzésem volt ma is ocskayék "játékát nézve".Ma az egész csapat veszélytelenebb volt,mint a nyugdíjas otthonban lakó öregpapi viagra nélkül.Azért ha eredményben nem is ,mert nagyjából ez a realitás, de játékban szerintem mindenki többet várt a fiúktól, mert nem hinném hogy elfelejtettek hokizni 20óra alatt.Kettős emberelőnyt nem kihasználni,ráadásul gólt kapni ,ilyen szinten égő. stand up
Azért mielőtt elássuk a csapatot, az is fontos szempont, hogy 37 mp alatt 0-2-es hátrányba úgy kerültünk, hogy a kiállítások erősek voltak. Ha mi szerzünk vezetést - amire addig nem volt esélyünk, persze -, akkor egy teljesen más meccs következett volna. Nem voltunk jók, pechünk volt, fáradtak voltunk, ők meg frissek. Így, ezek miatt együttesen kaptunk ki egy esélytelen meccsen 3 góllal. Kazahsztán pl. sokkal simábban vert minket az Arénában A csoportos kiesése utáni évben, csak hogy legyen mibe kapszkodni azoknak, akik most temetni indulnak.
hadd szokják a fiúk ezt a ligát.
néhány szerencsétlen, néhány szarrá veretett meccs után rájönnek hogy mi a csízió és "felnőnek" a feladathoz, várjuk ki.
Gyorsan megnéztem a sapporói ukrán meccs összefoglalóját, most már kicsit jobban érzem magam. Ezt a mai meccset meg felejtsük gyorsan el.
@D. Gromov: nem feltétlenül a pontok számítanak.. ez tipikus magyar felfogás, hogy csak a gól számít..
NEM. A csapat számít. Hiába üt Svasznek gólt, ha egyébként semmit nem tesz hozzá a meccshez mezőnyben. De ez másra is igaz, nem személyeskedni akarok..
Magyar hoki gyengéje, hogy keveset ütközünk, nem fárasszuk le eléggé az ellenfelet, cikáznak közöttünk, ahogy akarnak..

Kéne a fiatalítás, de nem nagyon van kire.. Most lehet vitázni egy-egy játékoson, de sokkal jobbak nem lennénk másokkal sem.. kiesett egy generáció. Majd a mostani 10 évesekből talán lesz stabil A csoportos válogatottunk.

De mindentől függetlenül ma bűn gyengén játszottunk, a Volán jobb meccseket játszik bármikor ennél az EBEL-ben. Remélem időben jött a pofon és össze kapjuk magunkat áprilisra!

Ami durva szerintem, hogy a decemberi U20-as A csoportos VB ehhez a mezőnyhöz képest NHL szint, azok a csapatok itt simán vernék ezt a csoportot... pedig ők juniorok...
Addig törtem az agyam, hogy közvetve mégicsak találtam pozitívumot :D. Az olaszok játékát elnézve egyre inkább az az érzésem, hogy nem lehetetlen bent maradni az A csoportban. Sztem a franciák sem járhatnak (sokkal) előrébb, ez pedig még számunkra is bőven verhető kategória. Persze ehhez legalább 2 bombaformában lévő sorra van szükség, ehhez képest ma volt fél ilyenünk.

Hajrá, Magyarország!
Ezen a meccsen semmi nem sikerült sajnos:((
Na de majd vasárnap az Ukránokat megverjük!!!
2 kettős fórt kihagyni nem lehet A-csoportos szinten. Főleg nem 3:0, 4:0 után. Ha azok nem mennek be, nincs mitől felszívja magát a csapat. Nem sok jót várok az ukránok ellen; kivéve, ha mondjuk büntetőkkel végzik ki őket a lettek. Ha holnapután is így játszunk, sztem komoly változások lesznek a keretben! A volánosok meg összekaphatnák magukat! A Kóger- Sofron páros viszont ígéretes.
Tényleg nincs értelme elásni a csapatot, de a kritika megilleti őket. Azt tudtuk hogy a lettek ellen nem sok az esélyünk, de hogy az olaszok ilyen könnyen túl lesznek rajtunk azt a legpesszimistábbak sem gondolták volna. Talán ezért olyan nehéz feldolgozni a meccs végeredményét. Reméljük a vasárnapi meccs kedvezőbb eredménnyel zárul.
Továbbra is hajrá Magyarok!
Nincs ezen mit szépíteni, ilyen gyengének még sosem láttam ezt a csapatot :(

Pedig nem voltak valami félelmetesek az olaszok, de ma egyszerűen nem ment az égvilágon semmi.
Ez van, fel a fejjel, okuljanak az ilyen meccsekből.
@orthodox.russian: Gondold el, a sok fiatal mennyire lett volna lámpalázas, illetve megilletődött, ha a vének is ennyire félősen játszottak. Azért meg, hogy leszóld a csapatot nem kell post.

A srácok nemtalálták a ritmust, szerencsénk sem volt, a bírók is szétfújták az első két harmadban azt a kis lendületünket is ami volt. A hite a csapatnak elég korán megingott. Nem kell csodálkozni, 1 nap felkészüléssel ne várjunk csodát.
Most sajnos ennyire futotta, de lesz ez még jobb is.
Ezt az olasz csapatot a sapporoban mutatott formánkkal agyon vertük volna...
Hát vegyes érzelmeim vannak, ha bent akarunk maradni az A csoportba, akkor a 2-ös előnyöket KÖTELEZŐ kihasználni, másrészt több agresszivitás, ütközés kell, persze ehhez az is kéne, hogy utolérjük az ellenfeleket, én ma Budait védettem volna, nem azt akarom mondani, h Levi nem jól védett, sőt, de szerintem nagyon elfáradt. Minden esetre ennyi nincs a két csapat között simán partyba lettünk volna ha nem vagyunk ilyen fáradtak, mert ez egyértelműen látszik, a kiállításokról ne is beszéljünk mindenki látta, hogy milyen volt a bíráskodás. Nem éreztem a csapaton, hogy 120%-on pörögnének, kb 70-80%-ra tenném őket. Kíváncsi leszek mit mutatnak az ukránok ellen, remélem megverjük őket! Hajrá!!
sebaj! A VBn játszunk majd megint úgy, ne most!
Hajrá MAGYAROK!!!
Semmi baj! Az ukránok ettől az eredménytől csak még jobban elbízzák magukat. :)

Vasárnap jön el a mi napunk!!
@D. Gromov: Lehet nem figyeltem eléggé oda de ahogy emlékszem kaptunk pár kiállítást az öregebb hátvédekről és ez baromira lefárasztja azokat akiknek 4 az 5be kell játszani, még ha nem kapnak gólt akkor is. azthiszem tegnap a lettek ellen volt egy olyan jelenet h a palánknál Svasznek ütközni akart de mire odaért addigra a lett játékos simán elment közte és a palánk között. Ladányira nem emlékszem hogy bármior tettem volna becsmérlő megjegyzést.
Hátezilyenlett. ((
Kapus, köszi mégegyszer a segítséget! (A lett meccs óta tudom, hogy egy kapusra lehet számítani.))) )
@Szekig: Nem szóltam le senkit... Sofi például nekem annyira nem tünt megilletődöttnek.
@freddyD: pedig nem volt olyan régen, hogy kikaptunk div 1-ben az angoloktól, Japántól, vagy a pesti vb-n le kellett vigyük a kapust a "románok" ellen, hogy egálra hozzuk (vagy nyerjük?) a meccset, és az F.Kapus elleni kazah meccs ugyanott talán még egyértelműbb volt, mint a tegnapi.
Fel kéne ébrednie mindenkinek, a sapporoi feljutás csoda volt, és nem leszünk jobbak. Ezért írtam már itt is, hogy én Svájcba "bulizni" megyek, mert csak csoda+hatalmas mák együttállása esetén fogunk bentmaradni, nem azért, mert annyival jobb lett a magyar hoki egy év alatt. Továbbá ezért sem támogatom a fiatalok erőltetésést, mert velük is ugyanígy járnánk, akkor meg menjen az, aki kiharcolta az A-csoportot.
Az az érzésem, hogy tavaly április óta nagyot nőtt a hokit figyelők száma, de aki akkor kezdte, az nem fogja reálisan megítélni a csapat erejét, esélyeit.
Az EBEL-játékosok fáradtak, a Volánnak gyengék a légiósai, ezért a magyar játékosokon nagy a teher egész szezonban. De ez áprilisban jól jön majd, Ocskayék a meccs-rutinjukkal, kipihenten sokkal jobbak lesznek majd.

Nem véletlen, hogy EBEL-játékosnak se gólja, se asszisztja nem volt sem a lettek, sem az olaszok ellen. Sőt, az itthoni tornán még a horvátok és litvánok ellen is fáradtan mozogtak.
@orthodox.russian: hát ladányi is benne van már a korban :)

meg hát becsmérlő megjegyzést szerintem senkire sem tettél, csak kritikát fogalmaztál meg, nem? :)

egyébként értem, értjük a csalódottságot, de ne feledjük, hogy egy stabil a csoportos csapattal játszottunk, amely úgy esett ki tavasszal, hogy a franciák elleni első meccsen 42-szer, a másodikon 45-ször lőtt kapura, de cristobal huet kivédte a szemüket

jelenleg is 14.-ek a világranlistán

szóval nem kellene máris beledőlni a kardunkba. sőt még akkor sem kellene, ha az ukránoktól is kikapnánk

legalábbis szerintünk
@orthodox.russian: Figyu! Tegnap nagyon tisztességesen helytálltak, rá 20 órával egy szintén nagyon jó csapattal szemben nem sikerült a szükséges 120 százalékra felpörögni... Ne felejtsd el, hogy most próbálunk beleerősödni a súlycsoportba... Pocsék volt a játék, de talán nem kéne mindenkit elzavarni... Majd ha jövőre leégünk a DIV I-ben, akkor lehet majd erős kritikát megfogalmazni, addig kicsit óvatosabban...
Ami igazán pocsék volt az a tv-s közvetítés. Borzasztó...
Valószínűleg valahol lemaradtam, de valaki mesélje már el nekem, hogy ezt a két meccset miért a királyi tv adja?
@D. Gromov: Nem vagyok csalódott csak megjegyeztem hogy ideje frissíteni:)

@jacint70: Értem hogy most próbálunk beleerősödni de miért olyanokkal kell akik jövőre már nem is játszanak? Lehet ha most kaptak volna lehetőséget a fiatalok akkor jövőre vagy akár az idei vb-n nem daráznának annyira. Nézd meg pl ha idén kiesünk és jövőre div1-ben a fiatalok játszanak már akkor rajtuk lesz az elvárás súlya is. Biztos mindenki mondani fogja nekik h nem cél az újbóli feljutás de titokban mindenki reménykedni fog benne.
@Szekig: nekem bejött a somos-peterdi páros, mondjuk aki nem erőlködik, hogy humoros legyen, az mindig rokonszenves

az időzónák különféleségéről meg nem ők ketten tehetnek :)
A másik 2 EBEL- nemzet ki fog röhögni minket, ha egyetlen meccset sem tudunk hozni! Vagy legalábbis ha megnézik az olasz meccs videóját
szerintem egyelőre pozitívan kéne hozzáállni. Ez az olasz csapat semmi olyat nem mutatott, ami miatt egy jól játszó magyar csapat ne tudná megverni. A mai csapat nem játszott jól, sőt, de remélhetően áprilisba formába kerülnek. Pihentebbek, összeszokottabbak lesznek, és van addig idő fejben is edződni az A csoport sebességéhez. Ha az olasz szint az A csoport vége, akkor nem reménytelen a bentmaradás. Bízzunk benne, hogyha nem menetből kell megoldani a dolgot, akkor jobban megy. Nem lehet sokat várni úgy, hogy pénteken még ebel (ha jól emlékszem), aztán másfél edzés és egy igen dura meccs a lettek ellen.
@orthodox.russian: Ez ezerszer le lett már írva... Nem realitás az A, akik bő évtizedig küzdöttek érte, miért kéne kitenni? Svájcba állítólag öt sornyi játékost lehet vinni, oda beférhetnek a fiatalok is... Másrészt az a fiatalitás nem fogja egyszerre az egész csapatot érinteni, szerintem...
@mannisenmaki: Angol, román meccsre is emlékszem, szerintem itt most sikerült alulmúlni azokat.
Nem az eredménnyel van a baj, egyáltalán nem. Ebben az olimpiai selejtezőben már nagy bravúr volna egyáltalán egy győzelem. De az eddigi játékuk csolódástkeltőek voltak, leginkább a mai.

A bp-i selejtezőkön sem játszott jól a csapat, csak ott még annyi is elég volt olyan ellenfelek ellen. De ez már más tészta
Nem is tudom épp most néztem át az olasz kádert: főleg Serie- A meg egypár francia légiós.. Lehet, az EBEL nincs is annyira előrébb a "lesajnált" francia meg olasz ligánál? Persze a tengerentúli évek nincsenek rajta a játékos- rosteren...
@jágör68: szerintem meg et most teljesen mellékes! Ez a torna egy jó felkészülési pont, másfél napot tudtak együtt készülni a srácok, persze nem azt mondom, h ne verjük el az ukránokat:)
jáger ez nem ebel volt ez válogatott meccs, ahol a volán játékosok finoman fogalmazva igen lightesek voltak, durván fogalmazva pedig.. nem írom le ,mert kisztornóznak.:-)
@jacint70: hát ezaz! Oda mehettek volna játszani az öregek, de itt az olimpiai selejtezőn ahol teljesen mindegy hogy mi lesz az eredmény -mert a kijutásra nemnagyon volt esélyünk- nyugodtan ki lehetett volna próbálni több fiatalt. Nem vagyok egy agyoniskolázott, de szerintem ez lett volna a logikus.
Én @orthodox.russian véleményével értek egyet. Mindig lesz kifogás a fiatalítás ellen, hol a rutinra, hol a nem aktuális tétre fogva, de ha soha nem kezdődik meg, akkor nagyon csúnyát fogunk szívni. Szegény Svasznek hiába ütöget 1-2 gólt, ha a védekezésben nem tudja lábbal lekövetni a játékot. Gyorsulni nem Kangyallal és nem Svasznekkel fogunk, akik egyébként már a MOL-ligában sem igazán bizonyítottak. Tétmérkőzés/ek soha nem lehetnek jutalomutazások egykori érdemek elismeréséért, amiket természetesen senki nem vitat. De szerintem inkább egy fiatal hibázzon rutintalanság miatt, mint egy idősebb játékos a lassúsága miatt, ugyanis az előbbi még fejlődni fog, az utóbbi meg csak lassulni. Sofronék például tisztességesen helytállnak. De ez az én véleményem...
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!
Semmi baj sincs! Ma nem jött össze! 18-20 évesen biztos csapkodtam volna, és káromkodnék...de már eleget ittam...kólát! :)))
Na, félre a viccel!
Ma nagyon tompa volt amúgy mindkét csapat. Mi jobban! Az utóbbi 9-10 évben, ha 4-5 volt ilyen. Szóval, nem ez jellemző erre a csapatra. Menni kell tovább! Nyugodtan, a tudáshoz méltóan, és akkor az ukránok (mi lesz az esti rangadón velük?) hiába akarnak visszavágni a vébéért.

@Bertuzzi: Svájcban nem lesznek tétmeccsek nekünk...(akkor lennének, ha elvárás lenne a bennmaradás) szerintem.
És mégvalami! Az előző hozzászólást úgy írtam, hogy F. Kapus felvezetésébe még bele sem olvastam.
Na nem stresszelem tovább magam. Legközelebb a vasárnapi meccs után gondolkodom a "válogatott jövője az A- csoportban" c. kérdésről.
Amúgy gólkülönbségeink: 4 tegnap, 3 ma... Szóval vasárnap ha csak 1 góllal kapunk ki, már az is jó jel ezek után.
lett-ukrán meccsre tud valaki stremat?
Peterdi és Lencsés (Jánosi Csabát azért nem írom, mert...hosszú írás lenne)
Ennyi még a választék /pill.
Tudásunkhoz illö eredmények az eddigiek , a lettek elleni mákos gólokkal együtt...
Ennek ellenére szurkolok nekik , de várhatóak voltak már a vereségek. Fel kell ébredni a szapporói álomból , ahol iszonyat jól pörögtünk. Welcome to the real world...
@FRee: + volt egy meg nem adott japán gól, amit ha megadnak, nem jutunk fel, szerintem...
@orthodox.russian: Akiket Cortina nem ismer, mivel nem főállású kapitány... Szerintem jó, hogy nem "ismeretlen közegben", ilyen rövid felkészülési idővel vág bele a fiatalitásba...
Esetleg, ha leírnád, milyen keretet kellett volna kivinnie Szerinted...
Mannisenmaki: szerintem minden meccs tétmeccs, ami nem barátságos minősítéssel van meghirdetve. Ezek a fiúk ugyanis ebből a sportból élnek és nem lelkes amatőrök. Ez teljesen független attól, hogy bentmaradunk-e vagy sem.
@jacint70: Nagy Gergő, Hegyi Ádám, Szappanos,Berta + a fiatalabb újvárosi védők (plusz Ondrecjik meg Fodor, bár ők nem fiatalok). Figyelj, én nem bírálni akarom Cortinát, de ha most kivitt volna pár fiatalt és ugy leszünk 4dikek senki nem szólt volna semmi rosszat szerintem. Így meg látod, van ami miatt lehet "támadni". Egyszer így is ugyis fiatalítani kell és minél tovább húzzák annál később szereznek ezek a srácok nemzetközi rutint.
@Bertuzzi: Terelésnek jó ez a válasz, de a lényeg: ha választanom kell, hogy Berta menjen kiesni Svájcba, vagy Kangyal, akkor én Kangyalra szavazok. Ha arról lenne szó, hogy a fiatalokkal van esélyünk bent maradni, az öregekkel meg nincs, akkor egyetértenék.
Majd Bertáék is küzdenek 10 évet (vagy lehet, hogy kevessebbet), aztán mennek ők is A csoportba.
@Zsoldos:
Biztos lesz! Ja, már megy is? De jó lenne, ha az ukránok egy hosszabításos meccs alatt kapnának ki! Nagyon unszinpatikus csapat volt tavaly! Pláne, hogy a végleges kiállításos játékos büntetését eltörölték (jól tudom?). Bíró felé..volt anno...erre tegnap meg...
a 4-11-es arány nagyon fájdalmas
Mannisenmaki: Akkor te válaszd Kangyalt, ez a te véleményed! Egyébként nem terelés volt a válasz. Pont erre a hozzállásra nem kéne rászokni, mert ez a jól bejárt útja a magyar labdarúgásnak. Úgysincs esélyünk, akkor meg minek verjük magunkat! Na ez eddig nem volt jellemző itt. Viszont ne csak az idei VB-ben gondolkodj! Mert utána lesz egy újabb Div. 1-es is, ahol esetleg céljaink is lesznek... előbb-utóbb majd zömmel rutintalan srácokkal. Akkor meg majd jön a púder, hogy hát igen, még nem jártak világeseményen, ahelyett, hogy fokozatosan beépítenék őket.
@Bertuzzi: még nem estünk ki az A csoportból :)
@D.Gromov: Mannisenmaki szerint már igen :)
@Bertuzzi: Így van, ez az én véleményem. Nem fog mindenki egyszerre kiöregedni, a mostani csapatból, még legalább 3 évig játszhat az aki most 33-34 éves. Kangyal és Sille nélkül talán nem fogunk kiesni a Div 1-ből sem. 3 év meg legyen elég a mostani 20-25 éves játékosoknak, hogy tapasztaljanak. Először azonban az OB 1-ben kéne kitűnni, és kiszorítani a csapatokból egy Tőkésit, Ondrejciket...
@Bertuzzi: szerintem ki fogunk esni, ha nem teszünk csodát és nem lesz hatalmas mákunk. De ez nem azon fog múlni, hogy Szappanost nevezik-e az 5 sorba. Ez az én elvárásom, mint szurkolóé; természetesen elvárom, hogy a sportolók ne így álljanak hozzá.
Nem baj fiúk! Van még időnk honosítani májusig. Ott van Byström, Martz, Bonni, Guerriero, Martens, meg az UTE-ből az a szlovák gyerek, aki azt nyilatkozta hogy szeretne nálunk játszani. Azt hiszem e nélkül simán kiesünk. Én a két nap alapján úgy látom hogy kb. öt gól a különbség a Div 1-és az A csoport között. Ezt akarással nem lehet ellensúlyozni. Lássuk be tavaly a könnyebb csoportból nagy szerencsével feljutottunk, ennek örülni kell :), de ezen a szinten sajnos a mi játékosaink gyengék. Fiatalítani kell? Kiket húzzunk elő, sajnos nincs más helyettük. Mindettől függetlenül nagyon szeretem őket, az is óriási dolog, hogy idáig eljutottak.
Hajrá magyarok, Hajrá Volán!
Ötvenezret tettem tegnap a lett győzelemre. Ma a nyereményt + az ötvenezret az olasz győzelemre. Bravó fiúk!!!
@uprmedia: hehe legalább hülyeségeket ne írnál:D
en azt hiszem hogy a magyar csapatnak Sapporo volt a csucs....ezt minden rosszindulat nelkul mondom,es butasag azt mondani hogy Cortina a hibas,vagy hogy nem jol vallogatott...ez a magyar hoki most.
Es sajnos en jobbat nem tudok latni,azt pedig hogy honositunk....a legidiotabb felfogas ami egy nemzetben,egy akarmiljen nemzeti sportszurkoloban letezik.
@zsoldos: Nincs jobb ötletem, mit lehet csinálni 3 hónap alatt, én annyira reménytelennek látom. De szerintem ezt Cortina is tudja!
@uprmedia: Ne haragudj, de tényleg hülyeségeket írsz.
@uprmedia: sok más kritérium mellett a honosításnál előírás,hogy az adott játékosnak 2évet kell nálunk játszania.Akiket felsoroltál,mégha akarnának is amit Sikorcin kivételével kétlek, esélytelen az ügy
@miskolc: És mindegyik meglett,akkor te ezért szereted a magyar hokisokat(mi másért)nem baj, legalább ki tudod fizetni a távhő számládat.Azért a nyereményeddel ne nagyon járkálj az utcán.Mondják,arra felé nem biztonságos.Játssz áprilisban is,tudod kell a pénz nyaralni is.
Sajna ez a honosítás már elúszott.. de jövő év végén télleg el lehetne rajta gondlkodni, ha a Volán mondjuk szerződést (tud) hosszabbítani valakivel.. Bár kétlem, hogy a svéd hátvédünk akarná.. Mert igazából Byström- szintű védekező hátvédre nagy szükség lenne
Az első fele tényleg vicc :), de a másik sajnos komoly. Az a válogatott tényleg jobb, mint az utóbbi években, de ez még nem az A-csoport szintje. Képzeld el az olaszok hogy játszottak volna ellenünk ha ez most a bentmaradásért lett volna!
@uprmedia: szerintem meg, ugye két-három héttel a hátunk mögött (nem tom hogy ennyi lesz-e) emellé még jönne az a 4-5 felkészülési meccs szerintem sikerülne elkapnunk az olaszokat is. bár ő velük nem fogunk. azért ebben a mai vereségben a tegnapi illetve az, hogy 3 napot majd gyakorlatilag egy napot tudtak együtt készülni. na mind1 lényeg HAJRÁ MAGYAROK!
F.Kapus írta:
Nem voltunk jók, pechünk volt, fáradtak voltunk, ők meg frissek.

Mitől lettek volna ők frissek? Játszottak Ukrajnával, és gondolom nem MAJL iram volt ott sem.
Sok a kifogás. Nincs kondink az Olaszokhoz képest sem, így nagyobb zakók várhatóak a vb-n mint gondoltam.
Csicsóék meg csak a mezt dobták a jégre (sztem már nem először)

Nem temetem őket, de ma olyan nyegle lélektelen játékot láttam tőlük, amit még soha. Sokszor kapunk már ki, de soha nem voltam mérges. Most igen. Nagyképü korizást láttam egy két "sztárunktól". KEVÉS!

Tegnapi meccs után is csak ámultam, hogy sokat írták: nem baj szép volt! Bajnak tényleg nem baj, a Lettek sokkal jobbak, de ne b..sza már meg, tegnap se volt szép.

Sajnos ma nagyon tompa volt a csapat. A fiatalitás olyan mint egy gumicsont, mindig előkerül s lehet rágodni rajta. A döntéseket hagyjuk Cortina mesterre, gondolom a hétvége tapasztalatait kellően kielemzi s levonja a levonandó következtetéseket.
Számomra nagyon feltünő a korcsolyázás sebessége és mennyisége. A mi fiaink hátrányban, de ha beszorítanak, akkor öt-öt ellen is, eléggé statikusan állnak, próbálnak területet védeni, de eközben keveset mozognak, míg az ellen folyamatos mozgásban (korcsolyázásban) van. Így sokkal nehezebb hirtelen megindulni vagy felvenni a lendületből érkező ellenfél tempóját. Néha úgy tűnt, mi vagyunk a bólyák, így nehezítjük az ellenfél játékát, míg ők csak kerülgetnek minket.
Igen, énis láttam, hogy nem jól játszottak ma a fiúk. De szerintem egy szó sem érheti a ház elejét, mert gondoljatok arra,hogy honnan emelték fel a magyar hokit!

Az agyonsztárolt fociválogatottunktól mikor kaptunk ennyi örömet?

Nem kell aggódni, majd Cortina összerakja a csapatot az A csoportos VB-re. Azt meg senki se felejtse el, hogy az A csoportban maradáshoz nem Kanadát, vagy a svédeket kell megverni. Valószínűlegmajd elveszítjük mindhárom csoportmeccset, aztán a kiesés elkerüléséért majd megverjük a franciákat.

Ha láttátok a beloruszok égését Svájcban, akkor reményre adhat okot, hogy jó játékkal vagy tőlük, vagy a szlovákoktól lehet pontot elcsenni.

Tudom, ez kincstári optimizmus, de egy szurkoló hogy vélekedjen?
A focit ne is említsük, szóra se érdemes. Imádom ezt a csapatot, de ma olyat láttam, amit 10 éve nem. Nem baj, lenyugodtam, hajrá fiúk!
A fiatalitás sztem a vb utánra marad. Én is megadnám azon játékosoknak a lehetőséget, akik nincsenek csúcsformában, de feljutottak c-ből b-be, majd b-ből a-ba.
És ez sztem így helyes.
Én sem úgy értettem, hogy elégedett vagyok a mai produktummal. Persze, hogy kevés volt. De a vébé előtt sokkal hosszabb felkészülés lesz, ami meghozhatja az eredményét. Cortina jó edző, és a csapat is össze fogja kapni magát.

Ami a lett meccset illeti, én utoljára ennyire a vizilabdásokért izgultam az olimpiai elődöntőben Montenegro ellen.

Ezért is hasonlítom hozzájuk a hokisaink teljesítményét. Nézzük már meg, hogy hány fedett csarnok van nálunk, a letteknél, az olaszoknál, meg az ukránoknál.

Mi magyar szurkolók már csak ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy elalszunk a fociválogatott meccsén, vagy dühünkben átkapcsolunk egy másik csatornára. Ezzel szemben ez a csapat meg odateszi magát, és megszorítja a letteket, aztán meg fáradtan kikap.

Bízni kell bennük, lesznek ők még jobbak is.
Attól, hogy Magyarország jelenleg az A csoportban van, az olaszok és ukránok meg div1-ben; a nemzetek tudása, rutinja nem szállt át a magyarokra. Ugyanazok vagyunk, akik eddig. Csupán annyi változott, hogy most egy távolabbi szomszéd előszobájába léptünk.

Gyerekek Ébresztő! A csapat továbbra is "csak"hokisokból, nem pedig varázslókból áll. Márpedig egyre inkább úgy fest sa dolog, az egyetlen elvárható eredmény a csoda. Ha ez nem történik meg, jönnek a heves érzelmi viták!

Na akkor most egy időre megint kiadtam magamból, huhh :)) Uff
Ezzel az erövel vittem volna Jécsi Gyulát , Pindák Lászlót , Oreskint !! Befértek volna !!!
Fáradtak vtunk ennyi. Viszont ilyen fos, szar mezben játszani.......
Csak a harmadik harmadot láttam, de akkor sokkal jobban játszottunk az olaszoknál. Az első két harmadban botrányos játékkal rukkolhattak elő a fiúk, ha mindenkiben ilyen benyomást keltettek :S
Na kicsit lehhiggadtam az előző hozzászólásom óta, amit még az előző posthoz írtam, de a véleményem nem változott. Nem a játékosokkal van a gond, hanem a csapattal. Vagyis azzal, hogy nincs csapat. A gyengén játszó és igazából jelenlétüket csak Cortinának köszönhető embereknek az lenne a feladatuk, hogy teljes mértékben kiszolgálják a meccseket nyerni tudó játékosokat, ehhez képest csak önzőzést láttam tőlük. Ez természetesen elvette az imént említett húzóemberek kedvét és úgy láttam, már nem is érdekelte Őket. Úgy voltak vele, ha ennyire önzők, hát oldják meg. Egy két arckifejezésből ezt láttam. Jelen esetben egy szavam sincs erre, mert teljesen megértem. Palkovicstól meg a vele egy kaliberű játékosoktól beleférne egy önző megmozdulás mégse teszik, akiktől viszont abszolút nem fér bele, folyton azt csinálják. Így nem lehet meccset nyerni. Ha a csapat tényleg csapat lett volna és nem 22 egyén, akkor 2góllal nyertünk volna. Én erre is fogadtam. De nem jött össze. Ezen most el kell gondolkozni. Okulni kell a hibákból, mindenkinek magába kell szállni és jövőbe kell tekinteni, nem ezen keseregni. Bízom benne nem lesz gond!
@M.Lac: nem értek veled egyet. mert a letteket legyőzni csoda lett volna, rendben van. Senki nem is szólt szerintem még a végeredmény után sem, hát még a bravúrok amikkel végülis 3gólt lőtünk nekik. Viszont Olaszország legyőzése csapatként rendes ütős odatevős játékkal nem kell hogy csoda számba menjen. Egyáltalán nem lett volna csoda. Egy kemény kiegyensúlyozott meccsen hozhattuk volna simán a győzelmet 2góllal. És az nem csoda lett volna. Jó igaz, most kerültünk fel az A csoportba, de ha megnézed, már hosszú évek óta ott vagyunk a DIV1 élvonalában. És hol vannak most az Olaszok? DIV1 élvonala, minden bizonnyal. Ha nem mi jutunk fel tavaly, akkor lehet idén pont az olaszok ellen kéne feljutnunk. Bárhonnan nézem, ez nem csoda, ez realitás. Csak nem ilyen játékkal amit ma mutattak.
Tiszteletből néztem meg a meccset felvételről ma este. Nem tekertem bele mert a srácok megérdemlik hogy ne csak akkor nézzem meg a meccset teljes egészében , amikor csodát tesznek!
Sajnos Cortina abba a hibába esik, amibe a vezetők többsége! Sikermenedzsment! A legnagyobb kihívás a siker feldolgozása. Minden sikert elért csapat esetében a szinte lehetetlen legyűrni az elkényelmesedés motiválatlanság párosát. Ezzel nem csak a sportban, hanem minden teljesítményorientált ágazatban szembesülnek a vezetők. Ez van most nálunk a hokiban is! Én korábban sok hozzászólásban bíráltam a válogatási elveket, főleg a hátvédek tekintetében, de ez a mostani szitu túlmutat ezen, igazi sikermendzsement probléma. Nagyon nehéz lesz megtalálni az önbizalom és motiváltáság közti egyensúlyt, mert jelenleg mindkettőből padlón vagyunk. Aminek örülök, hogy nem mákoltunk ma be 15 lövésből 3 gólt mind tegnap mert így legalább nem csaphatjuk be magunkat. Váltani kell, ha bent akarunk maradni! Amit kivívtak a srácok szapporóban túlmutat az érdemen,hogy az A csoportban játszanak, + egy év az A csoportban annyit ér majd, mint az elmúlt húsz év kesrédes verejtékes küzdelme! Kercsó és a válogatott első két sora tudja miről beszélek . Az életükről! Vérpadara vele, de a legjobb minőségben kompromisszum mentesen!

@Rex: Komolyan mondom nem ismerek Rád! Eddigi hozzászólásaidban reális voltál, most miért nem? Emberek ők is, az EBEL-esek hulla fáradtak ez egyértelmű, Page mester rendesen kiszabott velünk. Godó sérülten is hozza a formáját, Kangyal remekül összetartja a csapatát, a srácok bíznak benne, szeretik. A többiek is próbálnak mindent megtenni, de vegyük már észre, hogy ez nem a mi szintünk és sajnos le kell írnom, hogy az ellenünk nagyon készülő ukrán válogatottat is csak akkor tudjuk legyőzni, ha az a bizonyos csoda bejön. Viszont ha nem gyakorolunk ilyen szintű csapatokkal, akkor soha nem növünk fel a feladathoz. Sztem elég, ha újra meghallgatod a fiúk nyilatkozatait a vb után, szinte mindenki azt nyilatkozza, hogy ha benn tudunk maradni az A csoportban, vagy a világelitben, ahogy most hívják az még nagyobb csoda, mert legalább 2 olyan szintű csapatot kell vernünk mint az ukránok. Nem őrültem a mutatott játéknak, de biztosan meg van az oka, hogy igy alakultak az események és legalább Te ne (elég a sok őrült divatszurkoló és a többi öncélú majom) szidd a csapatot, mert NEM ÉRDEMLIK ezt.
Tiszteletből néztem meg a meccset felvételről ma este. Nem tekertem bele mert a srácok megérdemlik hogy ne csak akkor nézzem meg a meccset teljes egészében , amikor csodát tesznek!
Sajnos Cortina abba a hibába esik, amibe a vezetők többsége! Sikermenedzsment! A legnagyobb kihívás a siker feldolgozása. Minden sikert elért csapat esetében a szinte lehetetlen legyűrni az elkényelmesedés motiválatlanság párosát. Ezzel nem csak a sportban, hanem minden teljesítményorientált ágazatban szembesülnek a vezetők. Ez van most nálunk a hokiban is! Én korábban sok hozzászólásban bíráltam a válogatási elveket, főleg a hátvédek tekintetében, de ez a mostani szitu túlmutat ezen, igazi sikermendzsement probléma. Nagyon nehéz lesz megtalálni az önbizalom és motiváltáság közti egyensúlyt, mert jelenleg mindkettőből padlón vagyunk. Aminek örülök, hogy nem mákoltunk ma be 15 lövésből 3 gólt mind tegnap mert így legalább nem csaphatjuk be magunkat. Váltani kell, ha bent akarunk maradni! Amit kivívtak a srácok szapporóban túlmutat az érdemen,hogy az A csoportban játszanak, + egy év az A csoportban annyit ér majd, mint az elmúlt húsz év kesrédes verejtékes küzdelme! Kercsó és a válogatott első két sora tudja miről beszélek . Az életükről! Vérpadara vele, de a legjobb minőségben kompromisszum mentesen!

Szasztok!

csak annyit irnek kiegesziteskent,es osszefoglalokent az eddigiekhez,hogy a allitsunk tukrot a selejtezo elé...
Fontos volt e ez egyaltalan a szovetsegnek?nem hinnem,mert akkor nem masfel napot kapott volna a valogatott a felkeszulesre...es nem igy utaztak volna a sracok Rigaba,hogy hajnal3 kot keltek a repulo miatt,majd este7 kor még edzesuk volt.Teny...faradtak voltak es nem hoztak azt,amit szoktak,de mindezek tukreben,meg ma 3 kor jatszottak,nem tudom valaki kozuletek sportolt e(biztosan),de egy meccs utan sztem nem tud az ember egybol elaludni,legalabb kell 3-4 ora,mig visszaall a szervezet,szval a legjobb esetben is fel2-3 korul tudtak elaludni a skacok,ami azt jelenti,hogy kevesebb mint 12 ora allt az alvasra,regeneralodasra es felkeszulesre,ja es az ut valamint a hajnal3 orai kelesre...
Na ezt csak ugy zarojelben:),de tenyleg sz.r volt ma...
azert en bizom benne,hogy most pihennek egyet es jo lesz vasarnapra:)

Ilyen a csapat, ha nem játszik 100%-osan. Márpedig nem lehet mindig maximumot nyújtani. Ettől még ez a csapat ugyanaz, mint amelyik tavaly volt. Nem fognak hirtelen olyan gyorsan korizni, mint az olaszok, vagy a lettek. Az meg nagy különbség, hogy valaki épp kiesett az A-ból, vagy még sosem járt ott. Nem egy kategória!! Ettől függetlenül le kell vonni a következtetéseket, és tanulni belőle. A másik, hogy lehet megérdemlik az "öregek" a VB-t. De ha nem érzik azt, hogy hajtani kell a válogatottságért, akkor annak a csapat issza meg a levét szerintem. De ez olyan, mint egy bokszmeccs. Nem elég olyan jónak lenni, mint a világbajnok. Jobbnak kell lenni nála, csak akkor tiéd a cím. Itt is amíg egy összeszokott gárdában nincs jobb játékos valakinél, fölösleges lecserélni szerintem.
Szerintem van még bőven idő javulni,és a fiatalokat is kipróbálni.! Ne temessük egyből a csapatot! Korábban a Divízio I. is nagy falat volt,sokáig ott is a bentmaradás volt a cél.! Azután jöttek a bravúrok-pld a franciák legyőzése otthonukban!! Bízom a fiukban-HAJRÁ MAGYAROK!!!
sajnos mar csak hangyanyi esely van !
Ami eglszen furcsa a Gazzetta és a yahoo egyetlen szóval sem foglalkozik a tornával. A hockeytime viszont megkérdezte Cortinát is, aki azt mondta, hogy az olaszok nagyon szervezettek voltak és tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz.
Az olasz edző azt nyilatkozta, hogy az ukránok ellen a meccs első felében a játékosok féltek a kapu előtt. ,,Megkértem őket, hogy a magyarok ellen ne féljenek, legyen önbizalmuk. A srácok meghallgattak..." Borgatello, a meccs játékosa gyakorlatilag ugyanezt mondta.
Nem értem, hogy:
Ha tudjuk, hogy a bírók minden szir-szart befújnak, mert néhány barom az iihf nél elhatározta, hogy kosárlabdát vagy ritmikus sportgimnasztikát csinál a hokiból, akkor a magyar stábban miért nincs senki, aki szólna, hogy "Viktor vazze, ha bekorcsolyázol a csatárral a védőharmadba akkor ne kezdj azzal, hogy ráhúzol egyet a kezére, mert ezek a csikos gecik már négyen vannak és ki fognak állítani!"
Ha tudjuk, hogy nem kenyerünk a test- tedt elleni játék és lassùk is vagyunk, akkor ki az istwn mondta a fiúknak, hogy lövöldözzék be a harmadba a korongokat. Egyszer nem sikerült bent megszerezni.amikor bevittük viszont lövés vagy támadóharmad beli buli lett at eredmény
Miért van fejben Fehérváron az első sorunk Riga helyett?
A most az jönne a következő 5 évben, hogy kiesünk-feljutunk-kiesünk az A csoportból, én hihetetlenül boldog lennék:D Nem leszünk egyből topcsapat, de ha ezt a közvélemény felfogja, és folytatódik a fejlődés, egyhamar azzá válhatunk.
Jók voltak a srácok, vasárnapra felszívják magukat, jó gyakorlás is ez a torna, szokjuk a lendületet, kéne jó kemény de szabályos gyors hátvéd utánpótlás, a Dubek ügyben meg (Ute) fel kéne gyorsítani a bürokráciát, habár csatárszinten jók vagyunk, de jól jöhet egy agilis hasznos támadó.
süti beállítások módosítása