HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kercsó Árpád elhagyja Magyarországot

2009.01.29. 11:23 Hblog

Február 1-jétől a HC Felcsík utánpótláscsapatánál dolgozik a Zalaegerszegről távozó Kercsó Árpád. Az edző blogunknak elmondta, nem fegyelmi büntetése miatt tér vissza szülőföldjére, az csak az utolsó csepp volt a pohárban.

"Nagyon szerettem a zalaegerszegi feladatot, sajnálom, hogy ellehetetlenült a munkám – jelentette ki Kercsó. – Már tavaly szeptemberben kis híján erre az elhatározásra jutottam, de nem bírtam szakítani a várossal és a gyerekekkel. Mostanra azonban tarthatatlanná vált a helyzet. A tulajdonviszonyok mind a csapatot, mind a csarnokot illetően rendezetlenek, fizetést hónapok óta nem kaptam, rengetegen támadtak nemcsak kívülről, belülről is, a szülők egy része ellenem dolgozott a háttérben. Már csomagolok, a Zalai Titánok játékosaitól a mai edzésen köszönök el."

Kercsó Árpád nagy kihívásnak tartja a csíki munkát, úgy tudja, jó körülmények között dolgozhat majd a HC Felcsíknál, több száz gyerekből igyekezhet jó hokisokat nevelni.

Arról, hogy a magyar kölyök korosztállyal a továbbiakban foglalkozhat-e, egyelőre nem beszéltünk a mesteredzővel, de több, mint valószínű, hogy a történtek után ebben sem kell számítani a közreműködésére.

402 komment

Címkék: utánpótlás kercsó zalai titánok

Remelem a sok idiota most elegedetten dorzsoli a tenyeret mert sikerult egy szakembertol megszabadulnunk ujra... ennyire jol allunk?

Arpi koszonjuk az itt vegzett munkadat es tovabbi sok sikert kivanok.
Nagyszerű... :(:(:(
Sikerült Kercsót ismét megfúrni, gratulálok! A gond az, hogy senki sem tudta idáig a munkáját olyan szinten csinálni mint ő.

Most mi lesz? Zalai jégkorong végleg megszűnik?
Gratulálok mindenkinek aki ebben az akcióban részt vett!

Sok sikert kívánok Árpi!
Kercsó zseniális edző. Távozásával a magyar jégkorong jelentősen gyengülni fog. Szóval a merjünk kicsik lenni program zseniálisan működik. Minden ami érték azt eltékozoljuk...
Öröm az ürömben hogy székely gyerekeket fog tanítani.

Köszönjük Kercsó mester! Sok sikert a továbbiakban!
Mi lenne ha mégtöbb pénz lenne ebben a sportban...
ennyi volt a magyar jégkorong. 10 év múlva megint c csoportban leszünk.

Árpi bácsinak köszönöm életem legjobb meccsét (BS C csoportos döntő Román-Magyar)
Szeretettel várunk vissza Székelyföldre Kercsó. Sok sikert a HC Felcsíknál. :)
Köszönjük Árpi bá, nagyon sok örömet szerzett nekünk, sajnos nem tudjuk meghálálni, mert mi magyarok ilyenek vagyunk, utáljuk aki nálunk sikeresebb, nem úgy gondolkodik, esetleg ad egy pofont a gyereknek ... Remélem egyszer visszatér!
Sok sikert kívánok a további munkához!

De vajon mi lesz a gyerekkel???
Ennél jobban nem is alakulhatott volna a dolog, legalábbis a HC Felcsík szempontjábol. Nagyon de nagyon örvendek hogy Kercsó hazamegy Csíkba, és remélem hogy legalább olyan sikeres lesz, vagy még sikeresebb mint Magyarországon. Nagyon sok sikert otthon.
Sok erőt Kercsó Árpád!
Remélem, hogy munkakedvedet nem csorbítja ez az egész hercehurca! Biztos vagyok benne volt, már életedben ennél sokkal rondább helyzet is.
Jó munkát otthon, jó munkatársakat és körülményeket!
Itt is többen szeretnek mint gondolnád!
Ott otthon, itt itthon!!
@Pentele: Egy picit nagyon fan vagy Kercsoval kapcsolatban.Rajta kivül van más jó,söt jobb és kulturáltab edzö mint Ö maga.Olyan emberek kiket nem ismersz,mert a"fátol nem látod az erdöt".Tul összetet ez a dolog hogy sokan azt mondják,KÁ-dot itthon üldözik.Ha érdekel egy két levelet mutatok neked és a blogoloknak,hogy Árpibá hogy öregbitette a Magyarságot egy két külföldi tornán mostanában.Azota ugy hivnak minket akiknek a csapata felkerült az"A"csoporba.
lehet találgatni én is ezt teszem...csak arra tudok gondolni hogy aki adja a pénzt a csarnokra, aki megjelenik mind tulajdonos annak áll modjában bizalmat szavazni azoknak akiket foglalkoztatni kiván ... kis idő mulva kiderül ki ő és kik lesznek az emberei.
Szeretettel várunk Árpi, a székely csak itthon tud magyar lenni... Várnak a kis góbék...
Kercsó - mint minden zseni - megosztó személyiség. Kár, hogy - a cél érdekében - ezt idehaza nem tudjuk kezelni. Soha nem is tudtuk. Sok sikert Székelyföldön!
Vajon mit érezhet azok után hogy annyi mindent adott a magyar jégkorongnak, és most így kell távoznia? Hálás nép vagyunk na...
@Wandál: Mekkora hangulat volt ott!! Király volt!
@gydavidka: aki ismerte őt személyesen az tudja,hogy azért vett is el....
Guriga uram jr és társai mostmár örvendhettek!!!
10 év mulva Magyarország C csoport,Románia hol lesz a székely fiukkal???
A legjobb utánpotlás edzöt szartátok el,csak annak örülök hogy nem Svájcba vagy Ausztriába ment hanem Székelyföldre!!
Sok sikert Arpinak,otthon biztos megbecsülik a munkáját!!!
Én is elhagyom, sajnos pontosan tudom, Kercsó miért döntött így. Fizetés nélkül dolgoztt, stb.. Idáig ebben az országban nem szabad elmenni: ha már ingyen dolgozol, hagyod hogy kiszipolyozzanak, azt hiszik bármit megtehetnek veled. Betelt a pohár nálam is bye- bye Ungari
Ez nem mostani probléma.Zalaegerszegen kb 1 éve álla bál a jégcsarnok körül.Történt most ez az eset ott Zalában,egy másfél hete.Múlthéten körlevélben értesitettek minden csapatvezetöt a jan 28.-án megrendezésre kerülö összetartásra az Astrában.A zalai csapat edzője nem szólt senkinek a csapatából,elment Csikbe tárgyalni a HC vezetöivel.A gyerekek Zalában ezen a héten Hétfö du. tudták meg hogy a Szerdai utánpotlás összetartáson ott kellene lenniük az Astrában.Ezen egy kicsit elgondolkoznék hogy miért viselkedett igy a gyerekekkel és azokkal a szülökkel akik állitolag hittek benne.Ez az én olvasatomban annyit jelent hogy az gyerekeket és a csapatát CSERBENHAGYTA.
@Roger: Lehet túllőttem a célon. Elfogadom, hogy van jó és „kulturáltabb” edző, de hogy jobb, hát...
Azt hiszem a semmiből még senki nem rakott össze csapatott rajta kívül. A jelenlegi válogatott gerincét is ő nevelte, túlélték Kercsó mestert és módszeit.
De egy szülő, hogy tud áskálódni? Az én időmben, ha nem tetszett a módszer szülőnek elvitte máshova, ahogy tette az aki átvitte esetleg sportágat váltott. De milyen az, hogy viszed a gyereked edzésre, meccsekre, háta mögött meg... Na ezt nem kéne lássa a gyerek, és ebbe nem kéne felnőnie.
"ahogy tett azt aki" felesleges:) bocs
@kapusLaci: Szigetországba. De csak havi 2 hétre. Úgyhogy nem vágom el teljesen a köldökzsinórt
Sok sikert OTTHON...
Szerintem a Magyarországi (és nem véletlenül nem "magyar") hoki ezzel sokat veszít. Remélem, itthon valós értékén becsülik majd meg. Habár... volt már erre is ellenpélda. Én mindenesetre drukkolok neki.
És maradt még elég székely hokiedző odakint, ne keseredjetek el.
@Pentele: Milyen gerincröl beszélsz ember?Kercso mikor átjöt már azok a gyerekek kik most ott vannak ahol vannak már réges régen jégen voltak és nem KÁ fedezte fel őket.Sok jó vérü gyerek aki nem birta ezt a stilust az miatta hagyta abba.A csapat és a nemzet egyetlen embernek köszönheti az "A" csoportot.Pet Cortinának nem KÁ-nak.
Egy újabb sikeredzőt sikerült ellehetetleníteni Kurvaországban.

Gratulálok!
@kapusLaci: Nincs okom "örvendeni". A jövő majd igazol engem, ahogy azokat az edzőket is, akiket látatlanban ilyen szinten ledegradáltok, és ennyire semmibe veszitek a munkájukat.
@Roger: Ezen jot nevettem.Sok fogalmad lehet a hokirol!!!
Roger, ah szoval kercso Arpadnak nem koszonhetitek, vegulis igaz hazepiteskor se az alapot ontik meg elosozr! Igy van?;)
Kercso, nagybetuvel, elnezest
@Roger: Néhány játékos,a válogatott oszlopos tagjai,neki köszönte meg.
@Roger: bővíteném a játékosok szüleivel és a játékosokkal,hogy idáig kitartottak és az egyesületekkel akik a helyet biztosították...
Alakul mar az A-csoprtos roman valogatott!!!
@kapusLaci: Kösz. Svájcban a VB- n ott leszek!
A Zalai titánok Más edzövel is ott tudnak lenni ahol most is vannak csak legyen jegük.Azért mert elmegy tölük a régi edzö,nem fognak elfelejteni korcsolyázni nem?Nem fog megálni az élet,mindenki potolhato és a gyerekek meg nagyon ügyesek.
És ha Svájcban kiesünk, azért lesz, mert Kercsó elhagyott minket, jajj, jajj...
@barcelinho: Bocs de ö már az alapozás után jött.
@Roger: Te honnan szeded ezt a sok hülyeséget? Nekem ne add be! Dunaújvárosi vagyok és tudom, hogy kezdődött itt a jégkorong. Elég sok ismerősöm van (volt) a növendékei közül. Cortina mit kezdett volna játékosok nélkül?
ennek is komment kikapcs. lesz a vége
Álljon már meg a menet! Azért nem kellene emiatt temetni a magyar jégkorongot!
Az én gyerekem is székely származású (TEHÁT MAGYAR!!!) edző keze alatt tanul korongozni és egy percig sem vagyok kétségbeesve, hogy az nem Árpi bácsi. Meg vagyok győződve arról, hogy a lehető legjobb nevelést kapja. Nem hiszem, hogy egy (illetve több) sokszoros volt válogatott nem tudná megtanítani a gyerekeknek amire szükségük van.
Ha egyetlen embernek lenne köszönhető az "A" csoport, akkor azt minimum Supermennek de lehet, hogy Mindenhatónak kellene hívni.
Tessék tudomásul venni, hogy ez nem csak 1 edző munkája miatt alakult így.
Reméljük, hogy évről-évre magasabb színvonalon tudjuk űzni ezt a sportágat.
HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!
@Roger: pedig nem, ajánlom a figyelmedbe a jégkorszak kiadványt.
En kerek elnezest, hagyd el Roger majd jo lesz itthon nallunk!

Szerinted akkor nem vesztett semmit a Magyarorszag-i hoki az o tavozasaval, mert semmi pluszt nem vitt o oda szerinted. Ugy-e?

Roman Noi Tornasz valogatott! Hasonlo pelda szerintem;) Nem fejtem ezt ki csak hogy azelott mindent vittek es miota kiturtak onnan az edzot, azota hat No Coment!
pont az ilyenek miatt megy el arpi ba mint @roger
Ha más edzö is azokkal az anyagi feltételekkel rendelkezet volna mint KÁ-ád.Ök is csodát tenének nem?
@Pentele: mondj négynél több nevet!
Roger, szerintem olvasd el a Jégkorszak című kiadványt, hogy egy kicsit még dokumentáld magad, lehet akkor megérted, hogy ez az egész honnan indult el és hogyan jutott idáig. Én csíkszeredai vagyok, de szívem szerint sajnálom, hogy Kercsó így kell távozzon Magyarországról, annak viszont örvendek, hogy hazajön, nem pedig másfele. Személy szerint ismerem Kercsót és ismerem a módszereit is, az igaz hogy szigorú és durva, de ha valaki nem tudja elviselni, akkor ne az edzőnek tegyen keresztbe, hanem vigye a pimasz kölykét másfele.
@durex26: olvass a sorok mögött.Az idö meg mindent megszépit."CSak a szépre emlékszem" ismerös a sláger?
A legfontosabb dolog:
Köszönjük a munkát, amit a magyar hokiért végzett!

Kevésbé fontos dolgok:
1. Negyed század nagy idő. Más a sport, mások a körülmények, mások a gyerekek, az elvárások.
2. Neki legalább van hova hazamennie.

@RobiOsz: Azon nem gondolkoztál el hogy miért megy haza és nem máshova?A stilusát már ismerik más országban is.2 hete beszélgettem az SCcsiki gyerekek szüleivel mikor meccseltek a gyerekek,és nem igazán örültek annak hogy Árpibá "hazamegy".Érdekes nem,ott sem sokan szerethetik?
en nem vagyok biztos abban h Kercosnak anyagilag meg fogja erni ez a buli, mert tudomasom szeritn a HC Felcsik csapatat Kurko otthagyta, jo nagy adossaggal a hata mogott. Ezt tamsztja ala az is, hogy, ha nem tevedek a hc honlapjan volt felteve kurkonak az a kerdes h vane utanpotlas csapata a HC-nak> valasz> igen a Gyorgypal csapata. Csak mint erdekesseg jegyzem meg..ettol fuggetlenul sok sikert Kercsonak, de nem o a vilag kozepe a magyar jegkorongban, mint ahogy a spanyol viaszt sem o talalta fel...
van utanpotlasa valoban a Hc Csiknak de azoknak meg kell 10 ev minimum es akkor lesznek 18 evesek!:)
Gyerekek két különbözö dologrol beszélünk.Én jomagam nem a szakmai hozáértését becsmérelem,hanem ahogy a dolgokat és az embereket és a gyerekeket kezeli.
Szerintem teljesen igazatok van, ott sem orulnek, sot....tudtommal mar probalkozott a SC Felcsik egy hasonlo stilusu edzovel Mezeinek hivjak, a modszerei hasonloak a Kercsoeval, es tudjatok meg, hogy nem viseltek el a Felcsiki gyerekek szulok. Hamar tultettek rajta. Mar lejart az az ido, hogy Istenitjuk magunkat, mehet barhova... 1 evet adok maximum Felcsikon.
Roger teljesen igazad van, szerintem a SC Felcsik gyerekek sem fogja elviselni hogy megalazzak, modortalanul viselkedjenek veluk.
@lodoktor: Nem miattam megy el hanem azért mert egyetlen egyesület nem akarja foglalkoztatni mert ahol eddig megfordult emberileg leirta magát.Mint már irtam nem a szakmai hozzáértésével van a problémám,sem nekem sem másnak.
Sajnálom az esetet. De mire volt jó ez ? Sikerült egy kiváló szakembert elkergetni. Az nem megoldás ha egy MOL ligás edző kezd a gyerekekkel foglalkozni. Különbenis a hoki nem arra van, hogy az edző jó pofizva irányítson, hanem hogy kellő szigorral, odafigyeléssel előhozza a játékosból a fegyelmet, a tudást, szorgalmat, alázatot, fejlődés lehetőséget a célérdekében. Úgy érzem hiába koptattam a billentyűzet. Ez az ország nagyon tudja: a jót el.....!!!
Az durva lenne, ha az ottani nevelt játékosokkal lenne ERDÉLY-románia ,,A" csoportos mi meg div I-esek valamikor 10-15 év múlva:-(
Tudja valaki, miért volt fegyelmi?
Bement egy meccs után a másik csapat öltözőjébe és durván leanyázta a másik csapat egy játékosát, egy tizenkevés éves gyereket. Történetesen ha az én fiammal teszi ezt (tehette volna, mert ua. korosztály, csak egy másik csapat), akkor vszeg istenesen megrugdostam volna emberünket (pedig nem vagyok túl vérmes alkat).
Innentől nekem mindegy, hogy anno Újvárosban milyen csapatot tudott összehozni. Menjen kapálni, ott elmegy a stílusa.
@jágör68: Én Svájcba sajnos nem tudok menni,ha pedig igen akkor csak egy hétvégére mivel hogy kevés szabim van. De ott leszek április 2-án Pesten a Magyar-Finnen.
@Torony11: Mi értelme lenne, hogy felsorolom szinte az egész gárdát? Egyikük osztálytársam volt, többjükkel egy utcában nőttem fel. Jártunk közös szórakozóhelyre sőt volt akinél csaj volt az összekötő kapocs :-))) Ez kis város! Aki érint az szerintem sejti ki vagyok.
nem veszíti el szaktudását a magyar hoki. székely gyerekeket fog tanítani, ha észnél vagyunk, ők is magyar válogatottak lesznek.
@quitz: ahogy mondod. pont így gondolom én is. És sok sikert neki a Felcsíknál!
@Roger: Gondolom az áskálódó szülők a gerinces emberek, akik nem írták le magukat, és példaértékűek. Én ebből kiszálltam.
@barcelinho: Mindenki potolhato és azota sokat változott a világ.Más modszerek technika fejlödés emberségesség stb.
Jó edző de emberileg 1 nagy NULLA
Azt hiszem most teszik le az A csoportos Román válogatott alapkövét... Mellesleg miért is olyan nagy gáz, ha egy nevelőedző kemény? Nekem is voltak szigorú edzőim, meg is tanultam tisztelni a sportot, az ellenfelet. Kercsó szakmailag kikezdhetetlen, ezt el kell fogadni. Annak idején egy egész csapat került ki a keze alól, akik közül ma kb a fele alapember az A csoportos válogatottban. Félek, hogy megfordul a fejlődésünk iránya, hiszen amúgy is kevés a fiatalabb korosztályban a játékos, és még kevesebb lesz a jó, A csoportos szintű.
Mindenesetre sok sikert Kercsónak (azért én a szövetség helyében csak visszahoznám...).
Kedves Kercso Ur, nemcsak a szakmai tudasat kellene kepeznie, elvegezhetne egy pedagogiai kepzest pl. 10-12 eves gyerekek szamara. Tanulna meg tisztesegesen viselkedni s majd johet 1000-rel a szakmai oktatas. A sorrend nagyon fontos.
Az a helyzet hogy a Szövetségben sem szeretik igazán mint embert.Nem szakmailag van vele a baj.Más edzö csinálta volna ugyan ezt mint Ő nem Áprilisig függesztik fel,hanem évekre.
Hidd el itt Magyarorszagon nem fog csappani a fiatal jatekosok szama, sot..., egy sportot elsosorban megszeretettni kell, s ezt eroszakkal, durvasaggal nem lehet...
Eddig csak olvasgattam, de most szeretném megosztani a gondolataimat veletek.
Nem ismerem Kercsó Árpádot, de hasonló felfogású edzője volt a fiamnak éveken keresztül, a gyerekeket fizikálisan és mentálisan is bántalmazta, ez a szülők nagy részének nem tetszett, mégis mindig kiálltunk az edző mellett, bizonygattuk, hogy Ő a legjobb (homokba dugtuk a fejünket). Volt olyan gyerek akit nagyon megalázott a társai előtt (hál istennek a fiamat nem). Tudni kell, hogy a gyerekek nem panaszkodtak (lehet azt gondolni, hogy őket ez nem zavarta), de idővel voltak akik hihetetlen görcsössé váltak edzésen és meccsen is.
Mi idővel csapatot váltottunk akkor döbbentem rá, hogy lehet ezt másképp is csinálni, a fiam felszabadult szívesen jár edzésre, én pedig szégyellem magam amiért kitettem mindezeknek.
A gyerekeink bennünk szülőkben megbíznak a mi dolgunk az, hogy a legjobbat adjuk nekik, megvédjük őket és ne a saját sport, vagy bármilyen más álmainkat váltsuk valóra általuk.
Valaki a napokban írt a Fehér tenyér című filmről, sok embernek javasolnám, hogy nézze meg.
@check: Az ominózus ügy kapcsán látszik mennyire tisztelték az ellenfelet a tanítványai...
@check: Én inkább ezt nem eröltetném annyira.:-)
Milyen szemét, hogy fizetés nélkül nem dolgozik a magyarkodó zalaiaknak.. nahát tényleg utolsó gazember az ilyen. Sebaj, Csíkban jó lesz :)

@Koksz lenne egy kis ingyenmeló nálam. Betonozni kéne. Nem soká 3-4 hónap. A kajádat te fizeted fizetést nem kapsz. néha beszólunk ha sokat eszel és nem megy a munka. Gyere. Ugye jó lesz?
@kabal: Te komolyan elhiszed hogy Kercsó azért ment Zalaegerszegre hogy ingyen dolgozzon? Gondolom napsugáron él és a belső szeretete is táplálja :)
@szilvalé:

Nyilván ha az én fiammal csinálná ezt az edző, odamennék hozzá, és megmondanám, hogy ha még egyszer megalázza, kirángatom az utcára és megagyalom. ez lenne az egyenes beszéd. de k...országban nem így működik. áskálódás, fúrás, nincs fizetés, ellehetetlenítés, a jól megszokott kádári módszerek. bár mit várjon az ember egy önmagát többször szembeköpő nemzettől? siralmas már az is, hogy egy világ elitjébe jutott válogatottat mennyire becsül az állam. nem kell itt már semmin meglepődni. minden arról szól, hogy leépítsenek mindent, ami még valahogy működik itt.
OFF: Ezt a "kurvaországos" meg hasonló szintű hozzászólásokat hagyjátok már abba, egyszerűen gyomorforgató. Sok mindent lehetne/kellene jobban csinálni itt, de azért annyira nem szar itt a helyzet, hogy sírni kellene.

ON: KÁ sokat tett le az asztalra és ezért mindenképp sajnálatos, hogy elmegy, de ha csak rajta függene, hogy a magyar hoki 10 év múlva hol lesz, az már réges-régen el van bszva. Kevés a jó edző, ezért rossz, ha csak egy is elmegy, de ennek nem az a megoldása kizárólag, hogy azt az egyet tartsuk meg nyilvánvaló hibái ellenére, hanem hogy hozzunk/képezzünk sok jó edzőt, nevelőt.
Lehet a Kercsó módszereit szeretni, nem szeretni, lehet hogy a nála játszó, most csak mondok egy számot 100 gyerekből 70 lemorzsolódott mert nem bírta a nevelési módszert, DE aki maradt az viszont komoly itthoni. és nemzetközi eredményeket tudhat magáénak. Én nem azt mondom hogy Kercsó volt az egyetlen jó edző Magyarországon, de az biztos hogy az ő távozásával szegényebb lett a magyar utánpótlás.
@kabal: Nem csinálta Ő ezt ingyen gyerekek ne legyetek naiv ovisok,kaszált rendesen,Magyarországon ő kereset az edzök között a legtöbbet.Nem akartam a tárcájában nyulkálni azt megteszi az Apeh de én ugy hallotam,hogy Ő már Áprilisig felvette a manit,elöre.
Gratulálok,sok faszkalapnak sikerült a legjobb edzőt elkergetni innen!! Remélem örül mindenki,a sok szülő,vezető!
Sajnálom...Viszlát Árpibá
Majd mikór Székelyországban igy beszél és bánik a gyerekekkel ahogyan itt tette,megfogja két nagydarab székely apuka és ugy elvri hogy em áll többé a lábára! Ezt csak MO.-gon lehetett mgtenni h lekurvaanyázza a másik csapat játékosát....
@Káosz Professzor: Egyetertek veled!! Hajra Magyarorszag!!!
Akkor sikeres egy csapat, ha elsosorban jo a hangulat a csapaton belul, tisztelik egymas a jatekosok, felneznek edzoikre, neveloikre, nincs eroszak, durvasag, mert eroszakkal, durvasaggal csak eroszakot meg durvasagot lehet kihozni egy csapatbol, s ert akkor valamit a sok szakmai felkeszites....SEMMIT
@gregorius5556: Ha az illetö ezt müvelné akkor minösiti magát és nem lenne különb mint K.Á-d.Civilizált ember nem igy viselkedik.
@Káosz Professzor:
végül is nem kell sírni, Matthaus is pótolható volt, meg mindenki, akit kitúrtak a helyéről. csak éppen a jégkorongot (felvidéki lévén) valamennyire ismerem, és ami magyarországon zajlik, az valami égbekiáltó csoda, hogy A-csoportban vagyunk úgy, hogy pár éve alig volt fedett jégcsarnokunk. és nagyon fájó látni, hogy ezt az állam nem hogy nem honorálja, hanem egyenesen le se sz..rja. és akkor előjönnek a "szép" emlékek más sportágakból (ld pl. Igaly Dia), hogy ilyen-olyan tulajdonjogi gubancok miatt rohad le egy sportág nagy képviselője. szóval ez hányingerkeltő. más országok iszonyatos pénzeket nyomnak a kecsegtető sportágakba. itt miért nem? ezek után mondja valaki, hogy az állam nem célirányosan a lerohasztásunkon ténykedik...
@fraind: Ez könnyen megeshet...
@Roger:
ja, civilizált ember a háta mögött ügyködik.
@gregorius5556: Nem a háta mögött,miröl beszélsz ember,olvastad a levelet amit a szövetségnek elköldtek?Alávolt irva nével telefonnal nyiltan egy szülö beválalta és ott is volt a tárgyaláson.Tesem nyiltan irogatsz a blogra nem a becsületes neveddel niceltél.Ne dobálozz szarral mert eltalálnak téged is és szaros leszel.A szar az csunya szó?szerintem még elmegy.
ezt a sok balfaszt, vigyétek balettozni a nyámpic kölykeiteket...
@Roger: Javasold, jóember, javasold! :((
@scsziv.urfi: pl. Bali Zsolt, akit utánpótlás korban a legnagyobb királynak tartott Kercsó, és az eredményei is azok voltak; aztán, mi lett belőle (káposztaevő :-))
@Wandál: Gondolom gyerekkorodban te sem tudtál nyugodtan aludni, ha naponta legalább kétszer nem aláztak meg és nem üvöltötték a képedbe, hogy a kib..szott k...va anyádat...
Gratulálok. Csak remélni merem, hogy nincs gyereked. (De csakis a gyerek érdekében...)
@Roger: Óriási vagyona van, felvásárolta Magyarország vízkészletét. Most pedig elmenekül.
"a szülők egy része ellenem dolgozott a háttérben" - erről beszélek. egyébként meg a jégkorong az egyik legdurvább sportág, s ha a játékosok nincsenek keményen nevelve, akkor maguk sem lesznek kemények. nézd meg a nagy játékosokat, hány foguk van pl. ha valakinek nem tetszik a jégkorong ezen része, irassa a gyermekét balettre vagy pingpongra. a jégkorong valahol küzdősport is a szó szoros értelmében. nem tudom mit tennél, ha mondjuk egy Hossa nevelné a fiadat a jégen. a Kercsó elbújhat mellette. de a sikeres jégkorongnak ez szerves része.
@Wandál: Miért a tied már balettozik? és jol csinálja?
@balazs1979: Hogy értetted pontosan? Ha még több pénz lenne ebben a sportban, akkor mégjobban hasonlítana a magyar jégkorong a magyar focira?
@Cirmos01: Számoljuk össze, hogy hány tanítványa dícsérte Széchy Tamást! Elbőgte e magát kicsi Egérke, hogy Lacibácsi pofonnal ösztönözte edzésen... Elmegy egy olyan edző aki a mostani csapat többségét nevelte. Az eredmények Őt igazolják.
@gregorius5556: Más edzö elen miért nem ágálnak a szülök ,ezen nem gondolkoztál el?Magával az emberrel van probléma nem értitek agyasok psyhologiai eset az illető.
@mannisenmaki: Hát nyilván mindenre van jó és rossz példa is. Hősiesen bevallom hogy nem tudom hogy ki az a Bali Zsolt. De én ugy gondolom hogy a Kercsó szakmai tudása nem elhanyagolandó tényező.
@guriga uram jr.: Te egy 20 éves fiatal gyerek vagy akinek nem sikerült az Ujpestnél a hokipájafutása. Te beszélsz az utánpotlásnevelésröl? Te beszélsz a jégkorongrol aki semmire se vitte!!! Miért hagytad abba a hokit? Annyira jo volt az edzöd hogy abba kellett hagyjad? Jobb lenne halgatnál....
Látom kezd nagyon Kercsó-ellenes lenni a fórum hangulata. csak aztán ne csodálkozzon senki, ha a gyereke mondjuk kikerül egy külföldi csapathoz, és két nap múlva sírva hazajön az első repülővel. sajnos a jégkorong ezen részét el kell fogadni, vagy akkor tényleg marad a balett...
ha meg valakinek az a legfontosabb mondanivalója, hogy "fölvásárolta magyarország vízkészletét", akkor ezzel is alátámasztja azt, hogy ebben az országban nincs szakmai elismerés, csak irigykedés, hogy ki mit vett, amit én nem tudok megvenni. szerintem megérdemli azok után, amit a magyar jégkorongért tett. és nem menekült el. elkergették. de nem baj, majd romániában megbecsülik.
roger, a sértett hozzászólásaidból úgy tűnik te kercsó tanítvány voltál, aztán nagy büdös nulla lett belőled, amit most a tahó székelyre fotsz...
Vámpír haza!
@kapusLaci: A blog iránti tiszteletből nem kérdezem meg tőled hogy te mire vitted...
@Roger:
én meg csak arról beszélek, hogy a "pszichológiai eset" a profi jégkorongban teljesen normális. minden külföldi profi ligában ilyenek az edzők. és meg is van az eredménye. aki ezt idegileg nem bírja, ne jégkorongozzon, mert sose lesz belőle játékos. Kercsó csak arra készítette volna föl a gyerekeket, ami várt volna rájuk, ha netán magasabb szintű klubokba kerülnek.
@Roger: Hogy miért nem ágálnak?Azért mert ök biztosan ugy bánnak a gyerekekkel mint a himestojással,csak dicséret,aztán ugy járnak mint Guriga uram jr.nem férnek be egy felnött csapatba se!Amugy Roger kérdezhetek valamit? Te mered válalni hogy ki vagy? Mert én merem magam válalni,és sokan is ismernek innen szeméjesen!!!
@havi200: Nem mondom hogy más sportágakban nincs 1-1 ilyen elvetemült eszközökkel dolgozó edző, viszont nincs biztosíték arra, hogy ha nem pofont, hanem bíztatást kapott volna mondjuk Egérke, akkor csak a Balatonban pancsikolt volna az Olimpia megnyerése helyett...
Lehetséges, hogy meg kellene változtatni a pedagógiai képzést a Testnevelési Egyetemen. Az itt olvasottak alapján csak az lehet valamirevaló edző aki nem veszi emberszámba a tanítványait???
@Video Tóni: Nyugodtan megkérdezheted
Az érdemeit nem lehet elvitatni. Csak azt nem értem, hogy úszhatta meg verés nélkül idáig. Sajnos birka nép a magyar. Lásd a parlamenti bohockodásokat. KÁ meg elmehetne toborozni az árvaházakba,modjuk oda erősseb szponzor kellene az államnál.
@kapusLaci:
Örülök, hogy a messze távolból osztod az észt nekünk mindenféle ismeret nélkül.
Kérlek mielőtt leírsz valamit, járj utána dolgoknak, kérdezd meg minden felet, és utána kritizálj. (Persze, ha objektív akarsz maradni.)
@kapusLaci: Örülök, hogy ennyire ismersz. :) Tőlem vitázhatunk értelmesen is, amennyiben viszed legalább annyira, mint én, és megtanulod, hogy a pályafutás "elipszilonos" jé. :) Jó gyakorlást!
Tisztelt szerkesztők, nem kellene letiltani itt is a hozzászólásokat? Mert ez a gumiszoba-homokozó színvonal, ami itt megy, kicsit sem méltó ehhez az oldalhoz.
@Raon: Egyetértek olyan minőségemben is, mint a gumiszoba egyik alkotója és lakója. :)
Ha fehérváron csinálta volna az öltözői magánszámát (amikor jelen vagyok) nem a saját lábán ment volna a buszig. Aki KÁ-hoz viszi a gyerekét az tudhatta mit vállal, de könyörgöm más csapat játékosával, hogy tehet ilyet.
OFF: @gregorius5556: Ha eseteket hozunk fel, mondanám, hogy igazad van. De egy ország nem ettől lesz elviselhetetlen, vagy bármi, amit egyesek "kurvaország" címszó alatt értenek. Hozzánk hasonlóan fejlett országokban is ugyanúgy meg vannak ezek az ügyek. Írtam, sok mindent kellene jobban, vagy egyszerűen csak jól csinálni, tehát ebben egyetértünk.

Ami felháborító, hogy egyesek a jelenlegi általános közállapotokat még a valóságnál is rosszabb fényben igyekeznek feltüntetni, tovább rontva a közmorált.

Egyébként sajnos tapasztalat, hogy épp a "síró" emberek képtelenek megérteni, hogy radikális változások (szemlélet, gazdasági struktúra, újraelosztás) nélkül továbbra sem lesz mit sportba, oktatásba etc. etc. pumpálni.

(Ja, és nem vagyok se komcsi, se jobbos, se semmi ilyen, mielőtt valaki elkezdené.)

ON: Az állam valóban tehetne többet is a jégkorongért. Meg az összes többi sportért, meg a művészetekért. Meg az oktatásért, meg a kórházakért. Meg a kisebbségekért. Meg a szegényekért. Meg a határon túli magyarokért. Meg a kis- és középvállalatokért. Meg a nyugdíjasokért.

Idéznék egy Kangyal Balázs nevű talán ismerős embert (nem pontosan): "Sajnos a jégkorongnál sokkal fontosabb dolgokra sem jut elég pénz ebben az országban."
@VIKUNYA: Egy kicsit mellényultál azzal hohy én korongoztam.Sajnos nem ez kimaradt az életemböl, én versenyszerüen eveztem 4 évig aztán váltottam testépitésre.De nem ez a lényeg hanem az hogy nekem is volt edzöm,kemény és következetes ember hirében ált.Akkoriban más volt a trendi már más idök járnak.Én sem szerettem olyankor amikor porigalázott vagy engem vagy a társamat.Gyülöltem olyankor és legszivesebben belöktem volna a Dunába és lapáttal csaptam volna hátba.
Hm...
Azért ne felejtsük el, hogy a Kercsó utoljára 2001-ben volt szöv. kap. Akkor szép eredményt ért el, benntartotta a csapatot a Div-I-ben, de azóta eltelt jónéhány év, mire megjött az A.
Nem hiszem, hogy az eltelt hét évben senki semmit nem tett hozzá a sikerhez, csak learatta Kercsó babérjait...
Ennyit arról, hogy tíz év múlva C csoportos lesz a magyar hoki...
Az A csoport nagyon sok ember nagyon sok munkájának az eredménye, Kercsó egy közülük. De nem vagyok róla meggyőződve, ha nincs Jasko, Cortina, Interliga, EBEL, stb. akkor ma itt tartanánk...
Nagyon felek attol,hogy itthon sem fogjuk tudni megbecsulni ot...
@kapusLaci:Persze miért ne merném válalni magam,én ugyan nem tudom ki vagy de gondolom egy hokis apuka!
@Tillasz: Lehet hogy messze vagyok Budapesttöl,de a hirek onnan jönnek az biztos,és biztos kezekböl.
Szoval amit leirtam az csak a valoság.
Ja, és számomra az is érdekes, hogy kb. két hete volt a balhé, tegnap elmeszelték, ma már van állása máshol...
@guriga uram jr.: Elöször is nem nyelvtan orán vagyunk,ezt már a blogos stáb is irta!!
De ti amikor már nemtudtok Kercso ellen felhozni semmit akkor valami másba kell hogy belekössetek!
Amugy rosszul esett hogy megtudtam hogy ki vagy?
Ha kell a nevedet is közlöm...de azért ennyire nem akarok belemenni a dolgokba
@Roger: Nem vagyok hokisapuka,ez tévedés
@kapusLaci: Te kezdtél el személyeskedni miután már semmi újat nem tudtál felhozni Kercsó barátod védelmében! Kezdesz nevetségessé válni!
...nem tudok mit mondani erre, tipikus magyar tulajdonság került előtérbe ,egy sikeredzőt üldöztünk el itthonról,ami hatalmas veszteség....
@gregorius5556: Ja ülföldi tornákon azért jártak csodájára K.Á-d viselkdésének,mert kint külföldön ez divik nem.Kanadában ráhivták rendörséget mert ugy viselkedett a gyerekekkel a kispadon,ember ne légy enyire elfogult,mint már emlitettem nem a szakmai hozzáértése ami miatt okan támadják hanem a pökhendisége miatt.Gondolom a te fiad nála edz,és párszor mint szülöt téged is elhajtott a busba mert ilyen a stilusa és ezzel van baj.
Hagyjuk már ezt az ő nevelte a válogatott gerincét dumát,egy azaz egy ember van ott akit KÁ is tehetségesnek tartott a neveltjei közül.Szélig Viktornak hivják.
Tokajit elzavarta,Ladányi a pad végén ült,a Horváth csak félig az ő nevelése,a sztárjai pediglen:Faragó,Gebei,Simon,Orsó,Bali,Erdősi melyik csapatban is játszanak?
Van még ugye a Tőkési de nem hinném,hogy ő fog minket az A csoportban tartani.
....
@Roger:
Nézd ez a ,,pökhendi ember" mit érzett, mikor Magyarország feljutott:

,,Az ukránok elleni döntő mérkőzést csak sms-ek útján tudta követni. A Zalai Titánok nemzetközi tornát rendezett. Szinte párhuzamosan játszottak egy svéd elit csapattal, a Nacka HK-val, amely az 1996-os korosztályban odahaza az egyik legjobb. "Amikor megjött a győzelem híre, lerogytam a padra, és csak annyit tudtam mondani, hogy A csoport. És elkezdtem sírni."

Bővebben: jegkorong.blog.hu/2008/05/03/mi_a_jelszo_eljen_kercso
@kapusLaci: akkor nem vagy ebbe érdekelt gyereked nem korongozik akkor miért minösiteszte bárkit és bármit,miért foglalsz állást olyan dologban aminek csak a felszinét látod?Ezek a dolgok sokkal mélyebröl jönnek,tudod,Árpibá nagyon tudja manipulálni a környezetét és a körülöte élöket.Más edzö már rég nem tarthatna edzéseket ha igy viselkene ahogy Ő.A Stars edzöjét egy beintésért az elenfél csapatának,3 honapi eltiltást kapott.Nézzetek reálisan amit lehet Jupiternek nem lehet a hatökörnek?Nevetséges nem?
@Video Tóni: Mostanáig mbembára álltatok rá,most rajtam a sor,szerintem jobb ha mi titeket magatokra hagyunk,aztán pár év mulva beszélnek az eredmények!!!
Olvasd el Roger, az előbbi interjút, kérlek!
Tényleg ilyen egy manipulátor?
@kapusLaci: Tőlem a lakcímemet és a telefonszámomat is beírhatod, aki ismer, úgyis tudja, ki vagyok. Aki meg nem, az ezek után sem fog ismerni. :)
Marhára nem nehéz amúgy utána nézni, de örülök, hogy ilyen nagy kopónak érzed magad. :)
Én felhoztam egy valagnyi érvet a többi posztban, de - ahogy Video Tóni is írta - te jössz a személyeskedéssel. Ez neked vita?
@mbemba: Hányéves vagy........és még hiszel a mesékben,megcáfolod magad,azt mondon hogy Árpibá milyen kemény és hogy a puhapöcsüek ne mennyenek hozzá,sziklábol mikor fakadt viz,soha ez mind duma és manipulativ ti meg mindannyian eszitek a maszlagot.Gratula a magyar mindent bevesz ezért tart itt az egész ország.
@kapusLaci: Na hagyj fel a baromsággal, mbemba-nak nem címeztünk egy hsz-t sem, nem kéne belekeverni! Ne is próbáld magad mbemba-hoz hasonlítani, egyszerűen 20 emelettel fölötted áll intelligenciában! Ő egyszer sem kezdett el itt hozzád hasonlóan kicsinyes módon személyeskedni, és ahogy ismerem nem is fog!
@kapusLaci: Laci, szerintem kicsit túlpörögtél.
Khm... nem kéne mindenkinek egy kicsit kifújnia magát? Igyatok egy pohár sört, ölelgessétek meg az asszonyt, aztán felfrissülve és _lehiggadva_ folytassátok.
@kapusLaci: Oké, ez egy nagyon jó ötlet részedről. Addig is, ha szeretnéd, elküldöm neked a fotómat bekeretezve, dedikálva. Még oda is írom, hogy "Ez volt az a rohadék, aki ..." és a pontozott részre azt írsz, ami csak eszedbe jut. Aztán lehet majd mutogatni a népnek. :)
Talán utána kellene nézni annak, hogy a "szent" ember miért távozott erdélyből, Dunaújvárosból,a Budapestről, a válogatottból stb.
Aki pontosan tudja írja meg.
Sejtésem szerint anyagi, eltünt(átalakult)anyagi okai vannak, ez mintha most is így lenne.
Mikor a nyolcvanas években ide jött akkor már mondták, hogy milyen áron dolgozik mennyi gyerek hagyta abba sérülés miatt a hokit és nem a lelki sérülés miatt
@mbemba: Olvastam,és nem eszem meg elhiszem hogy büszke de hogy SIRJON ezt már nem.Ha meg elsirta magát akkor szégyelheti is hogy igy viselkedik a gyerekekkel meg egy 12 évest elküld az annyába mert a szülö elvitte tölle.Kemény ember gyereket alázni tud szülönek odaálni és neki mondani az nem megy mi?
Olvassátok el b23 nyilatkozatát elgondolkodtato nem,drága fanok,nézztek de nem láttok.
@Roger: b23 válaszolt az én első kérdésemre
@Roger: Ebbe csak a hokis szülök lehetnek érdekeltek? Szerintem a magyar hokiutánpotlásrol van szo,ez pedig gondolom foglalkoztathat engem is,ugyanugy mint másokat.Mivel manipulálta KÁ.a környezetét?Én ismerem KÁ. nagyon jol,jobban mint innen az irigyjei,játszottam a keze alatt,én se szerettem gyerekkoromba,de ahogy beért az eszem elismertem hogy nekünk játékosoknak csak jot akart!!! Ugyanigy elismerik a mai válogatott játékosok is mint pl. Toki,Horvát a Vas testvérek stb.Lehetne még sorolni
Bocsi nem teljesen idevág,
ez a Sarcia Nicolás ügy....Kercsó azt niylatkozta ,hogy a gyerek végig hülyén viselkedett a pályán és a Szabót le románcigányozta, és még szinészkedett is,ha ez igaz,akkor sztem megérdemli a gyíerek azt ,hogy helyre rakják,de normális úton,ha vki tudja a rendes sztorit akkor írja meg lécci
Elképedek és nem tudom megállni, hogy ne szóljak!!
-Emberek....1985 és 2oo9 között válogatott szintű jégkorongozót szinte 9o%-ban "Ő" azaz Kercsó termelt!!! A mai felnőtt,a junior, ifi,válogatottig bezárólag.Ahol megfordult, Dunaferr, Stars,Zalai Titánok,jó "almot" hagyott!Jó szemmel,jó érzékkel nevelte az utánpótlást.Azért "nem szeretik", mert CSAK JÓ CSAPATA volt.-Az irígység kezdődik a "szülőknél"...majd a szövetségnél ér véget.Ezt hívják "fúrásnak"!..- lehet, hogy "nehéz" ember, de a hoki NÁLA kezdődik...Emberek:- KERCSÓ volt, van, és lesz...
@kapusLaci: Te korongoztál nála?Akkor amit Vikunya irt nekem azt idézném,és megkérdezném hogy miért hagytad abba miért nem lett belöled profi.

a sértett hozzászólásaidból úgy tűnik te kercsó tanítvány voltál, aztán nagy büdös nulla lett belőled, amit most a tahó székelyre fotsz
@üveg: Nemfigyelsz eléggé nem a szakmai sikerein megy a hirig hanem a mentalitásán emberségén.
@üveg: Háttal ülsz a dolgoknak Csak KA kirakatát bámulod.
Sorolj fel 4 nevet a válogatottból akit ő nevelt ki. Segítek aki huzzák a csapatot Ocskay, Palkovics az volán Horváth, Kovács, Svasznek ujpest Kangyal ksi ute ftc volán a fiatalok sem az ő neveljei és csatlakozom b23 hoz Ladányi az igen de nála sem ismerte fel a tehetséget, mert a pad végén nem azok ülnek.
Nem értem azokat akik a magyar hoki hanyatlásáról beszélnek Árpibá nélkül. A válogatott játékosok szinte kivétel nélkül külföldi csapatoknál, külföldi edzővel vagy magasabb szintű bajnokságban edződve jutottak el oda ahová. Ehhez Árpibának már rég nincs köze. Szerencsére sok klubbnál nagyon magas színtű utánpótlás nevelés folyik most is, megfelelő háttérrel és több korosztállyal. (és nem úgy hogy odacsalogotják az ügyesebb játékosokat és elitneveldében gondolkodnak).
@üveg: Azt nyilatkozta hogy az 5 jo játékosát viszi magával.Hameg jo a csapat akkor nélüle is nyerhetnek nem?Vele az a baj hogy a sikereket emlitik de azt nem mikor Csikszeredában kikapot a csapata a mai napig egy zalai ujságba nem lehet olvasni rola csak az érdemeiröl ezt nevezem manipulácionak.Régen az Ifi csapata(16-17 évesek)mikor kikaptak idegenben a buszon hazafele guguztatta a csapatot,a gyerekek meg elküldték a pi-be.Ezt hányan tudják vagy akarják tudni.
@Video Tóni: Ha valaki neked megmondja a valoságot (ami persze nagyon fáj)az már nem inteligens.Elhiszem hogy haragszol rám ezért.
Amugy olvasd vissza a kommenteket,megtudod hogy hányszor irtatok mbemba ellen,vagy megcáfoltátok a szavait!
Ez egy nagy hír. Remélem, hogy a szélsőséges kommentezésnek vége. Én is osztom b23 kommentjét.

Ugyanakkor várom a Jégkorong Szövetség "B" tervét a zalaegerszegi gyereksport megmentésére. Mert ugye azzal mindenki tisztában van, hogy ők a főszereplők és az aktuális edző értük kell, hogy dolgozzon /nem pedig az edző sikeréért vannak a gyerekek/.
Nagyon gyorsan meg kell találni az új edzőt, aki a már komoly alapokkal rendelkező /és még kevésbé sérült/ gyerekeknek új hitet képes adni a jövőbeli munkához.

Fiatal, ambíciózus edzők, nemzetközi szövetségi vonalon foglalkoztatott szakemberek HAHÓ, ÉBRESZTŐ! Itt egy képzett gyerekcsapat új jégpályával, ki akar karriert csinálni országunk nyugati szegletében?
@scsziv.urfi: Nézd, ha te is legendákból gyártasz elméletet, akkor ne várd, hogy komolyan vegyenek. A tények/szereplők ismerete nélkül meg nehéz objektív állásontot képviseni. Dolgoztam egy kicsit helyetted: www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=14204
2005-ben, 29,5 évesen abbahagyta, mert a Dunaferrbe nem fért be, pedig ha megnézed, a 92, 93-as ifi vb-ken több gólja volt, mint Ocskaynak, Palkovicsnak vagy Ladányinak. Ifi, magyar bajnoki statot sajnos nem találok, csak 93-94-től.
Pár kommenntel feljebb b23 felsorolt néhány nevet, talán köztük találsz ismerős nevet.
@mbemba: Nem bántásból, csak mielőtt elhiszel mindent amit nyilatkozik.
"Szinte párhuzamosan játszottak egy svéd elit csapattal, a Nacka HK-val, amely az 1996-os korosztályban odahaza az egyik legjobb."

A svéd U16-os tabella nem igazán erről árulkodik:

TABELL M V O F +/- P
1. AIK 12 10 0 2 61 - 30 20
2. Djurgårdens IF 12 8 2 2 51 - 30 18
3. DE Hockey 12 7 0 5 59 - 34 14
4. Stocksunds IF 12 4 3 5 42 - 54 11
5. Södertälje SK 1 12 2 1 9 35 - 71 5
6. Nacka HK 12 1 2 9 31 - 60 4

www.lagsidan.se/dif93/tabell.html
@üveg: Ugyanolyan pökhendi ember vagy mint Ö.Ategnapi meghalgatáson is csak a nevét akarta öregbiteni odacitált 4 gyereket akiket nem is hivtak oda hogy a saját igazát bebizonyitsa és hogy Ö nem csinált semmi etikátlan dolgot és hogy ez az egész egy boszorkányüldözés ami ellene és a háta mögött történik.Eljátsza a hattyu halálát.Bravo és ezt egyesek eszik mint a zizit a gyerekek.
@Video Tóni: Hoppá-hoppá a kutatomunka eredménye:-)
@emlékező: igazad van!

HAHÓ ÉBRESZTŐ

@emlékező:
Szívemből szóltál!
Most a legfontosabb, hogy mi lesz azokkal a gyerekekkel, akik most ott játszanak. Ha jól tudom ma van szülői. Jó lenne, ha tudnánk valamit erről.
Hidd el most sokan törik a fejüket a gyors megoldáson. Mert a gyerekek a legfontosabbak.
............
És most akartam valamit írni.......de inkább befogom a szám.......
jó irányba megyünk
@Video Tóni: Én abban a mondatban magamról beszéltem ember. Mellesleg Kercsó csapatai mindig is tisztelték az ellenfelet és a legfegyelmezettebbek voltak
@Tillasz: Én ugy hallottam hogy a csapat nem marad edzö nélkül,és már megvan az uj edzö személye.
Néhány gyerek visszamehet az eredeti klubjába (már ha visszaveszik), a többi gyerkőcöt meg szerintem bármelyik klub átveszi. Persze ha ez az életcél, de szerintem egy 12 éves gyereknél nem ez a legfontosabb. Vagy választhat másik sportot is.
Köszi, most már felbátorodtam. Egy kis útmutató azoknak, akiket érdekel a magyar utánpótlás képzés korosztályokra bontott követelmény rendszere:

209.85.135.104/search?q=cache:EYUm1fqfdGMJ:www.nupi.hu/WEBSET_DOWNLOADS/189/j%C3%A9gkorong_tanterv.doc+j%C3%A9gkorong+mini+koroszt%C3%A1ly+testnevel%C3%A9si&hl=hu&ct=clnk&cd=1&gl=hu
@mannisenmaki: És azt is tudod hogy miért hagyta abba? Egyébként az általam jobban ismert csíki jégkorongozok közül én is felsorolhatnék pár nevet akiket te nem ismerhetsz de ettöl nem gondolnám azt hogy te nem vagy komolyan vehető ember.
@Roger: Na akkor most elmondom neked hogy nemsokára 44 éves leszek,és most is játszom Osztrák 3-ad ligába.Pár évvel ezelött Csata Csabival játszottam két szezont mialatt a feleségének a Hypo kézilabda csapatával volt szerzödése.
Fiatal koromba elértem az ifjuságiválogatottságot is,és az elsö ligába is bekerültem,akkor viszont Romániába nagyon erös volt a hoki.
Amugy én csak vitatkoztam,veled,és nem irtam azt hogy EGY NAGY BÜDÖS NULLA LETT BELÖLED.
Na látod itt kezdödik az inteligencia,nem pedig annál hogy az ember elir egy betüt!!!
Üdvözöllek
@Roger: ÉN nem szeretek személyeskedni,nem szeretek a nézetekben vájkálni...nekem ez az ember edzőm volt!!Megtanított az alázatra a jégkorong szépségére.Szerettem a hokit...ma már azért nem húznék korit, mert sok a "szakértő"!!De ha jól tudom "mesteredző" nem sok van eme honi hokiban..., ha csak "TE" nem vagy ROGER???
@Enzo Molinari: Miért ne vennék vissza a gyerekeket,ezek a gyerekek még amatörök szerzödésük ha jol tudom nincs.A"bölcsö" egyesület szives örömest visszaveszi szezon végén,addig meg lessz jég zalában,ez tuti ahogy a szülöket ismerem megcsinálják.
Hát ezekből a kommentekből tökéletesen miért is tartunk itt ...
@quovadis: Látom guriga jo barátod
Remélem én is, csak hát lehet, hogy volt aki nem korrekt körülmények között távozott. Egyébként van ahol már szerződést kötöttek kölyökben. (pont ezért :-))
@kapusLaci: Bocsi de én idéztem Viknyus mert Ő fikázott engem igy ha elolvasod mégegyszer nem akartam veled személyeskedni épp ellenkezöleg
@kapusLaci: Vikunya irta és nem én.CSak szemléltetésként irtam hogy egyesek hogy vélekednek erröl a dologrol.
@üveg: Én sem vagyok edzö,de kérdeznék valamit már nem szertsz korongozni,hobby-bol sem huzol korit?
@Enzo Molinari: Tudok rola az is azért volt mert a csapat jo játékosait pont az emlitett uriember elcsalta más egyesületekbe.Lásd pl Ute-Stars konfliktus ami a mai napig fentáll,a 92-93 korosztálynál történt meg ,és utánna lett szerzödéskötés.
@Roger: Ok. Bocs. Mellényúltam. De akkor honnan ez a nagy gyűlölet? Nagyon személyes indíttatásúak a beírásaid. Valahonnan csak ismered a csókát. Én kéziztem, és csíptem a faszfej edzőmet, mert tudtam, mi a célja.
@scsziv.urfi: "És azt is tudod hogy miért hagyta abba?" Írtam: a legjobb játékoskorban nem fért be a klubcsapatába (és már 2 éve is lefelé lógott ki).
"Egyébként az általam.." Persze, csak itt most Kercsóról és tanítványairól van szó. Ha majd a szeredaiakról vitatkozom veled, anélkül, hogy ismerném őket, akkor nyugodtan mondjad, hogy komolytalan vagyok.
@Roger:

Hoppáhoppá

"Ategnapi meghalgatáson is csak a nevét akarta öregbiteni odacitált 4 gyereket akiket nem is hivtak oda hogy a saját igazát bebizonyitsa és hogy Ö nem csinált semmi etikátlan dolgot és hogy ez az egész egy boszorkányüldözés ami ellene és a háta mögött történik.Eljátsza a hattyu halálát.Bravo és ezt egyesek eszik mint a zizit a gyerekek."

Hát olyan sokan nem voltak ott a tegnapi meghallgatáson.

Gratulálok, nagy ember vagy!!!
UNDORITO IRIGY MAGYAR HOKI!!!!!!!!
@troller: Ja helyesbitek 2-en hiányoztak a Zalai csapatbol.Igazad van ők nem voltak az összetartáson.
@üveg: Hát igen, ez a probléma veleje! Divatszurkerek, akik csak akor ismerték meg a sportágat, mikor világbajnokok lettünk, onan szívják az információt, ahonnan lehet. Ezek pedig az egyoldaúan megszerkesztett népkiadványok. Nem élted meg, nem tudhatod, hogyan ért e sikereket a Mester. Ahová ment, mindenütt korlátlan jégidő várta (majd első fedett csarnokunk), a saját kis csapatán kívül nem lehetett más csapata az egyesületnek, ami korlátozta volna. A fizetése mindig többszöröse volt a másutt dolgozó edzőknek. És ezt mindig keményen be is hajtotta a jellemzően válsággazdálkodást folytató klubokon, szövetségen. Emlékezetes volt pl., mikor a francia vébé után a válogatott tagjai nem fogadták el a repülőjegy kompenzációra szánt fejenkénti 16 ezer forintot, ő bevasalta a kapitánynak járól 400 ezret. Újvárosi tanítványai is csak kizárólag az őáltala csempészett szerelésben, botokkal játszhattak. Az első pillantásra tehetségesnek tűnő játékosok mellett tényleg csak azokkal volt hajlandó foglalkozni, akiknek pénzes hátterük volt. A későn érő típust nem ismerte (85-ös nyilatkozat: a jövő emberei Erdősi, Simon és Orsó), így nem ismerte fel sem Ladányit, sem Tokajit. Munkamódszerére a gyerekek terrorizálása volt a jellemző. Tény (aki még igazi katona volt, tudja), hogy a kiszolgáltatott ember rövid időn belül bármire kényszeríthető, tanítható,rávehető. Ezzel valóban lehet még olimpiát is nyeretni (lásd: néhány más ünnepelt mesteredzőnket), de a világ ezt már rég meghaladta (lásd: legutóbbi éremeső). Eredményei is megrekedtek a hazai szinten. Ahhoz, hogy mi az "A" csoportba fellépjünk, feltétlenül kelett, hogy tanítványai felnőttként megtapasztalják külföldi edzőktől idehaza és külföldön (és főként az EBEL-ben) a nemzetközi profizmust és végre megtanuljanak jól korcsolyázni, ösztönösen helyezkedni, csapatként játszani, megfelelő kondit szerezni, mert ezt a mester elfelejtette megtanítani. Az ő nagy-nagy dicsősége serdülőben véget is ért! Tanítványainak túlnyomó része beleszürkült a hazai mezőny második vonalába, vagy túlhajtása miatt megcsömrlött, fiatalon életre szólóan megrokkant. Aztán ne feledjük, hogy kikből is állt a válogatott dicsőséges menetelése során? Bizony, értékes része volt mindig a csapatnak az újvárosi kontingens és - amint távolodtak a Mestertől - egyre jobbak is lettek. A többség azonban (és pl. csaknem az egész Volán id. Ocskaytól fogva) a KSI neveltje, ahol évtizedekkel a Mester feltűnése előtt már elkezdték a munkát Jakabházyék. Csakhát a nagy ünneplésre leosztott forgatókönyvnek jól olvashatónak kellett lennie, és a jó mesekönyvnek megfelelően, kevés (ám makulátlan)szereplővel, nem túl bonyolult cselekménnyel. Így a nagy közvélemény is csak azokat (és azokat a történeteket) ismeri, aminek ismerete meg volt engedve nekik. A fércművek pedig lám, lám, már hivatkozási alapokká váltak! Nem szól a fáma arról, hogy a Mestert tanítványai rendre meggyűlölték, hogy nevén ők nevezték a botvégi biztonsági bunkót, hogy az ő nagy sikerének elkönyvelt 98-as vébén az öltözőbe nem tehette be a lábát a játékosok döntése alapján. És még végtelenül folytathatnánk az esetek felhánytorgatását, saját leépülésünkre. Bizony, bizony az eufóriában nem jut idő alaposabb tájékozódásra. Hagyjuk is ezt! Inkább vegyük tudomásul, hogy végül mindenütt kiismerték: Gyergyóban, Dunaújvárosban, Káposztásmegyeren - és úgy látszik, egyeseknek már derengett Egerszegben is. Mindig gyűjtötte a másutt nevelt tehetségeket és sajátjaként büszkélkedett velük. Ahogy közreműködött a Sztárok létrehozásában, olyan válságot indítot el az utánpótlás nevelésben, ami mostanáig nem csengett le és máig alázza az egyesületet. z is tulajdonsága, hogy hiába veri akár harminccal csapata az ellent, akkor is piti csalásokat, szabálytalanságokat követ el, mert ő egy szabályok felett álló isten. Persze, mint nyilatkozta, mostani távozását természetesen a pénztelenség inspirálja. Persze, a new fanok és a még hívő szülők mindezt nem fogják. Nyissátok ki a szemeteket: kell egy ilyen ember? Messze előttünk jár a világ! Akikre büszkék vagyunk, kicsik és nagyok, mind külföldön kupálódnak. Hát akkor tanuljunk TŐLÜK vagy rajtuk keresztül mesterséget, pedagógiát és tisztességet! Az erdélyi meghíváshoz annyit: persze, hogy nem fogadta el tavaly, hiszen csak most fedik be a pályát (amiért már régen szorítottunk és gratulálunk).
@Roger: milyen minőségben voltál ott a meghallgatáson, nagy ember?
Na én mára befejeztem,további jo szorakozást mindenkinek,üdvözlöm a stábot!
kapusLaci
Az első személyes találkozásom úgy zajlott Kercsó Árpáddal, hogy Máté keresztnevű gyermekem 10 évesen odavittem a fedetlen dunaújvárosi jégpályára novemberben(előtte 5 évíg versenyúszó, majd 1-8 osztályos gimi mellett karate - ez utóbbi önmagában kevés volt annak, aki többezer métert úszott naponta). Bemutatkoztak egymásnak, majd "Menj gyorsan a pályára!" - szólt az utasítás. "Maga meg menjen haza, edzés végére jöjjön vissza!" - szólt hozzám. Mivel ugye Anya vagyok, megálltam, és kértem egy mondatnyi időt: "Használati utasítás a gyerekemhez: Dícsérettel mindent elér nála!"
Edzés végén kaptam egy kis leszúrást: Miért csak most hozta ide ezt a gyereket?!
A lényeg tavasszal már korcsoportos tornára vitte Olaszországba.
Nekem többször is mondta, bárcsak minden gyerek így állna a jégkoronghoz, a meccshez - semmi gondja nem lenne.
Megtanította a kicsiket küzdeni, a technikát, a teljesítmény tiszteletét, a nagyok "levetett" ütőjét a legjobbak örökölték. A korinak tökéletesnek kellett lenni, hogy később se legyen semmi bajuk emiatt, edzés után forró teát ittak, egészségesek voltak mint a makk. Az esetleges szakadt öltözék nem volt szempont, a küzdeni tudás annál inkább.
Mi családi okok miatt Fehérvárra költöztünk.
Iszonyú fájdalmas volt az elköszönés Tőle, a lakása ajtajában néhány könnycsepp volt a szemében, én meg a gyerekemmel gyorsan bevágodam a Trabinkba, és otthon jól kibőgtük magunkat.
@Roger: Rossz indulatu vagy...ha azok mondananak rosszat rola,akik az o keze alatt tanultak hokizni,akkor elgondolkoznek,de te hivatkozol dolgokra(kanada,rendorseg,meg hogy mit csinalt a buszon...) amiket enmtudom,hogy fogsz alatamasztani,de mindegy... A masik dolog,hogy itthon Csikba a HC gerincet Gyorgypal Tamas nevelte ki,o sem a kimeletessegerol volt hires,egyszoval,ha valami nem tetszett neki,akkor el csattant egy-ket pofon(s akkor finoman fogalmaztam),az a csapat amikor olyan 13-15 eves koruli volt siman verte a magyarorszagi csapatokat,csak a Dunaferrtol kapott ki 10-1-re... annak a Dunfarrnek az edzoje Kercso Arpad volt...
Mi a jelszó?! :-D
@legar: Gratula az írásodhoz,jól beszélsz.
@troller: Én jomagam személyesen nem de az érintett szülö jo ismerösöm és a tárgyalás után mesélt egy két dolgot.Különben is miért vagy ilyen pökhendi van valami problémád ezzel kapscolatban ledölni látszik a Kercso féle totemoszlop mit kötöszkötsz itt a blogon mindenkivel aki nem ért veled egyet?Olvasd el "legar" irását tanunságos és elgondolkodtato.Szépen lassan hogy lásd végre a fátol az erdöt.
@mannisenmaki: Elfelejtetem írni hogy már 14 éve Magyarországon vagyok, és ismerem valamennyire a magyar jégkorongot. Nem azt írtam hogy komolytalan vagy, hanem hogy NEM GONDOLNÁLAK KOMOLYTALANAK CSAK AZÉRT MERT NEM ISMERSZ MINDEN JÉGKORONGOZÓT. Ha esetleg félreérthető voltam akkor bocs. Egyébként köszönöm az infókat, most már ennyivel is többet tudok.
@Ötvenes anya: Szerintem a mai Zalaegerszegi bucsu utan sokan kibogik onokhoz hasonloan magukat.Szerintem nem korekt aki tamadja Kercsot meg sajat magaval szemben sem,lehet velemenyt nyilvanitani de ne durvan, mert o azert valamit letett az asztalra Magyarorszagon.
@Joegep: Nem vagyok rosszindulatu de az éremnek két oldala van.Én ugy gondolom hogy veréssel nem lehet ösztönözni,az állatot sem veri a gazdája ha nem ad tejet nem?Ez a fajta nevelés idelyétmult ugy érzem és egy ilyen kaliberü ember nehezen változik meg,és ez csak rosszab lehet.
@Kekfeher: Akkor neked is elmondom nem a sikereivel van baj.
Teljesen debil dolog volt azt a sved bajnoki tablazatot betenni ide mert az u16-os csapatrol van szo, a titanok pedig nem hinnem hogy veluk jatszottak a kerdeses idopontban. az u16-osnal fiatalabb svedek pedig lehettek valoban jobbak bar en szeretnek azonban egy sved bajnoksagban hatodik csapatnal jatszani. szoval nem kell a hiszteriakeltes igenis hianyozni fog a munkaja es a fanatizmusa.
@Joegep: ha a te gyerekedel történik meg ez és nem az érintett úriember hanem egy másik edzö te hogy álnál a kérdéshez?De öszintén:
@Koksz: Ertem en es eggyet is ertek,de azert nem hiszem hogy az helyes hogy raontenek egy csomo mocskot.A Kercso korszak jelen allas szerint lezarult magyaro-on,most egy kicsit hazajon dolgozni aztan meg ki tudja...
@Kekfeher: Keso banat...megbanjak ezt meg ezerszer zalaegerszegen... Jojjon csak Kercso,felcsikon igazi szekely gyerekkel,dolgozhat akik anyatejen nevelkedtek s nem gyerektapon! Nem adok neki ket evet s olyan utanpotlasa lesz Csiknak,hogy a kesobbiekben nem ketto hanem harom csapat fogja uralni a hazai jegkorongot(lehet nagyot mondtam,de mi akkor is tart karokkal varjuk Arpi bacsit)


Skriv ut

Tillbaka | Spelprogram | Kontaktuppgifter | Domarlista


U-16 div 1 08-09 - Tabell

SENASTE RESULTAT
2008-11-22 Wings HC Arlanda - Nacka HK 1-3
2008-11-21 Nacka HK - AIK 2-2
2008-11-19 AIK - Almtuna IS 2-1
DE Hockey - Flemingsbergs IK 1 5-1
Nacka HK - Huddinge Röd 6-2
Stocksunds IF - Strängnäs HC 5-3
2008-11-18 Wings HC Arlanda - Södertälje SK 1 2-6
2008-11-17 Järfälla HC - Djurgårdens IF 4-2
2008-11-16 Huddinge Röd - AIK 2-5
2008-11-15 Almtuna IS - Wings HC Arlanda 7-2
Djurgårdens IF - Stocksunds IF 3-5
Flemingsbergs IK 1 - Nacka HK 2-3


TABELL M V O F +/- P
1. Djurgårdens IF 11 9 0 2 46 - 25 18
2. AIK 11 8 1 2 40 - 17 17
3. Nacka HK 11 6 4 1 46 - 31 16
4. Södertälje SK 1 11 6 2 3 52 - 37 14
5. DE Hockey 11 5 3 3 34 - 28 13
6. Stocksunds IF 11 6 0 5 47 - 42 12
7. Flemingsbergs IK 1 11 4 2 5 29 - 35 10
8. Järfälla HC 11 4 1 6 36 - 36 9
9. Huddinge Röd 11 4 0 7 33 - 42 8
10. Strängnäs HC 10 2 1 7 16 - 45 5
11. Almtuna IS 11 1 2 8 23 - 43 4
12. Wings HC Arlanda 10 2 0 8 19 - 40 4


ilyet en is tudok itt meg harmadik ugyanaz az u26-os csapat szoval akkor mi van?
@kiralyfi: bocs u16-os nem u26
@Joegep: Sajnos szegeny Zalaegerszegiek banjak,elindult egy jo kezdemenyezes ami sajnos ido elott veget ert nekik.Errol az ugyrol ok nem tehetnek...
Üdvözlöm az összes blogolot távozom dolgomra szervusztok.
@Roger: Erre csak annyit valaszolnek: edesapamat,ha az iskolaban megvertek,nem mert otthone elmondani,mert nagyapamtol (Isten nyugtassa) is kapott egy rendet,sot palcat kuldott a tanitonak az iskolaba...Igenis kell a fegyelem,nagyon el van menve a mai generacio egy fele...az nem valasz,hogy ma mas idok jarnak,mer eppen ez a baj...
@Joegep: Gyerekként téged kloffoltak a szüleid?nem akarok személyeskedni.
@Joegep: Nem jó duma,kisdrakula.
A sved ifi ligas dologra csak annyit mondanek,hogy en ugy tudom s javitsatok ki ha tevdek,hogy a svedorszagban 18 eves korig nem jatsznak,test jatekot(legalabbis nem olyant mint nalunk) ezrt is verte siman ugyanaz a mar emlitett Gyorgypal csapat annak idejen a svedeket... Szerintem se helyes ide sved tablaztokat meg ilyensmiket bevagdosni...
@Joegep: Valoszinü te azért nem kaptál apádtol mert megvertek,vagy igen?
Amikor elment Újvárosból, ott is esett a színvonal. Én ismerem személyesen, igaz nem közelről. Edzésen állat, no de kb csak annyira mint egy úszóedző. Azok is ordítanak, fenyítenek, ha nem tetszik akkor irány a gyeplabda,vagy a focit kell választani a gyereknek.

A fő gond az, hogy a jégkorongos szülő bazi sok pénzt rak a sportba. Namost általában nem a normálisan gondolkodó egyedek vannak szárasig pénzzel. Ezek általában ugye azt hiszik, hogyha van pénzük, akkor értenek is valamihez. Tisztelet a kivételnek, de az utánpótlásban általában ez egy elég nagy gond. A szülő fizessen és szorítsa a száját, mivel a szakmai rész nem rá tartozik.
Ha megerdemeltem igen,s ezt ma is fenntartom,hogy helyesen jart el apam...
@Joegep: Te érted mit kérdeztem te azért kikaptál a szülödtöl mert az iskolatársaid elvertek?
Ki beszelt iskolatarsakrol??? Szo sem volt errol... Olvasd el meg1x amiket irtam...
@Joegep: Mert ha igen akkor tudlak sajnálni.
Nem ertem a parhuzmot amit fel akarsz allitani ellenem... De mi kaptunk rndesen a tanitononktol,s meg sem mentunk haza panaszkodni,mert tudtu,hogy megerdemltuk ezelott szinte husz evvel fel sem merultek az ilyen dolgok...
@Joegep: De itt nem arrol beszélünk hogy a gyerek csunyán viselkedik,hanem arrol ha elrontja a gyakorlatot akkor beleverjük a jégbe meg segberugjuk ez szerinted nevelés ember te rosszul vagy összerakva,már bocs hogy ezt irom.
Meglasd ezek a gyerekek akikre,most rateszi Kercso a kezet,siman fogjak verni a hazai s magyarorszagi koroszralyos csapatokat,erre merek fogadni!
@Joegep: Hagyd a multat.Amultban voltak nevelési shémák amit sokáig alkalmaztak.Változik a világ ha nem változna még mindig a kökorszakban köbunkoval intéznénk el egy-két dolgot.Ezen a nevelési kérdésen tul kéne lépni nem?
@Roger: Ezt csinalta Gyorgypal is persze nem ennyire sarkitva s ma meg van az eredmenye: HC nyerte a MOL liga alapszakaszat,s ha nincs is esely megverni a Volant,de akkor is barmikor megtudja szorongatni
@Joegep: És 15 év múlva ?????????
@kiralyfi: Érdekes dolog az utánpótlás-eredményeket latolgatni. Egyrészt ebben a korban az eredmény teljesen másodlagos, mert ilyenkor még a játék megszerettetése és a technikai elemek fejlesztése és a kezdetleges taktikai elemek gyakoroltatása a cél. Ennek ellenére az eredményt hajszolni túledzéssel, az idősebb játékosok nevezésével, vagy itthon az eredmények meghamisításával... Mi értelme ennek?
@Joegep: Legyen igazad de nem Kersco sz...ta a spanyolviaszt.Hangsulyozom nem a szakmai hozáértésével volt a baj,hanem a pedagogia hiányával.Én jomagam sem vagyok tutyimutyi,nekem is elszáll néha az agyam,nem vagyok elfogult a gyerekemmel sem de azt vallom amit meg lehet oldani ésszel és rábeszéléssel odafigyeléssel,azt nem veréssel és porigalázással kell elérni.
@guriga uram jr.: Teljesmértékben igazad van,ennek a szempontnak kellene elsödlegesnek lennie.
Fegyelemre szugseg volt es szugseg lesz mindig,hanem eluralkodik az anarchia es a nepbutulas(lasd USA). A mai "modern" nevesles nem er kalap "sz...rt". Persze,hagyjuk a gyermeket,nehogy meseruljon a lelki vilaga... Na hallod-e en azt mondom,hogy inkabb verje Kercso bele a jegbe,mint hogy az utcan bandazzon a fiam!
@Roger: Nem is arrol van szo,hogy verni kell a kolykot ha kell ha nem,de ha megerdemli,sot "keri" akkor hat kapja meg,en ezt mondom
@Joegep: Rosszul tudod nem fegyelem mert ez nem a sereg,hanem alázat és tisztelet a jégkorong és az edzö iránt.A ketö nem egy és ugyan az.Nem muszálybol játszon a gyerek hanem szivböl és a játék öröméjért.
www.youtube.com/watch?v=ACK_fFVfbfk&feature=related és még csomó van gyerekes is, focis, mindenféle, és senki nem lett idegbeteg, egyébként én halottam Ancsint is üvölteni, az amatőr fradival, ott se futott el senki, hogy ezt nem bírja. Mindegy, nem az én dolgom. Csak azon gondolkodom, hogy mi lenne a sok mimózalélekből, ha még lenne mondjuk sorozás, meg egyébként is minek mennek vissza edzésre, ha nem bírják azt a szidalmat, amit a hibáikért kapnak. Meg, hogy kell megmondani egy gyermeknek, ha nem figyel oda és teszemaszt 5ödszörre elrontja ugyanazt. És azt hiszem Galló és Hentes cikkben is olvastam, hogy ha egy edzésen nem figyelnek oda, akkor lelátóról nézik a meccsek, pedig azok már más dimenzióban hokiznak, mégis a fegyelmet emelték ki elsőként. Elnézést nem tudtam megálni. Jó szorakozást mindekninek továbbra is.
@Joegep: Kíváncsi vagyok, Kanadában vagy Svédországban is alkalmaznak-e a nevelőedzők a gyerekeken bármiféle - akár verbális - erőszakot (ez utóbbinál az anyuka szidását és társait értem). Valójában ez egy költői kérdés. Ezt sem lehet a pénzre fogni.
@Joegep: Na igy igaz csak közös nevezöre jutunk!
Meglasd ezek a gyerekek akikre,most rateszi Kercso a kezet,siman fogjak verni a hazai s magyarorszagi koroszralyos csapatokat,erre merek fogadni. És 15 év múlva ????????? hol lesznek ???????
@Roger: Tul mely dolgokba kezdunk belemenni,szerintem ezt itt hagyjuk abba! Egyszoval Kercso elert valamit,azt gondolom az itt kommentezok is elismerik(nehany kivetellel),de en nem tartom olyan szornyunek Kercso modszereit ahogy itt sokan leirjak,szerintem sok benne a tulzas. En a fiamat orommel biznam Kercsora,s ha nem tetszene neki eroszakkal ugysem tarthatom ott. Ha annak idejen mindd abbahagytak volna az elso pfon utan nem lenne ma amirol beszeljunk,sot megkockaztatom,hogy szekely/magayr hoki sem lenne a mai foramaban!!!
@Joegep: @durex26: Felhívom a figyelmeteket egy jótékony találmányra, pedagógiának hívják. Nem újkeletű dolog, és bizony a középkor óta elég nagyot fejlődött. Ma már nem kell pofont adni és megalázni, ha fegyelmet akar az ember.

Az Ancsin testvérek közül egyik sem viselkedik úgy edzéseken és meccseken, ahogy Kercsó úr. Van némi különbség kiabálás és zihálva anyázás között.
@Koksz: Nem vagyok jos,az sok minden fuggvenye,en az elkovetkezo 2-3 evrol mertem beszelni,de szerintem ha meg van a tehetseg s nem csak fizikai adotsag akkor barmi elofordulhat 15 ev mulva....
@Roger és társai: Nem értem miért kell annyit agitálnotok,amit akartatok az megtörtént.Kercsó eredményeit megsemmisíteni ,hírnevét bemocskolni már nem tudjátok.Azok ott lesznek a magyar hoki aranykönyvében,amikor ránk-Rozséra,Mukira,Gurigauramjrra-a kutya sem fog emlékezni.
Valószínű Kercsó egy olyan ember akit nagyon lehet szeretni vagy gyűlölni,nincs középút.Mint ahogy ő sem ismer középútat,vagy azt csinálod amit ő mond és dolgozol vagy mehetsz a francba.
@Joegep: Ahogy még rengeteg másik ember van, akik nélkül nem tartanánk itt, mégis néhányan Kercsó nélkül halottnak vélik a magyar hokit. Ez a nem normális.
@Joegep: Kijavítalak tévedsz,itt nincs testjáték csak szabálytalankodás...egy svéd div1-es közepes csapat összecsomagolná a magyar ificsapatokat
@Muki76: Szerinted én mit akartam? Azt szerettem volna, ha sikerül felelősségre vonni, megismertetni a nagyérdeművel munkásságát annak árnyoldalaival együtt, erre ő lelép, mártírrá válik.

Bemocskolni? Ugyan. Hagyjuk már ezt.
@guriga uram jr.: Nem,nelkule nem halott a magyar hoki,de ha mar kiturtatok hagyjatok beken,remelem nem kerulnk itt is elo a tapos "modern" szulok,hogy eluldozzek innen is,nagyon remelem...
ja és tényleg felesleges U16-os táblázatot bevagdosni amikor a 96-osok max.U14-esek
@@@@@: Ezt kicsit tisztazd,mert zavaros amit irsz! En azt mondtam,hogy ezleott ugy 10 evvel,jatszott Gyorpal Tamas 12-14 eves csapata a svedekkel(egy ugynacsak csiki edzo reven),es mivelhogy ott nem jatszottak testjatekot(svedek) nem volt nehez ki "testjatszni" a svedekbol a lelket
@Joegep: Majd nálatok is lerabolja a várost és "leszúrja"az anyukákat kisdrakula.
@guriga uram jr.:

Azért tart itt az oktatásügy is, ahol tart, mert ma már nem lehet még csak rászólni se a gyerekekre, mert rögtön jönnek a jogvédők ajvékolni, hogy annak a c... gyereknek joga van megrúgni a tanárt. vagy nem c..., nem ez a lényeg, mert f...-ek is csinálnak ilyet. az ún. "pedagógia" mint olyan nem létezik, nem tudom, közületek ült-e már valaki tanárszakos órákon az egyetemen. szóval ott mindent meg lehet tanulni, pl. hogy japánban 1958-ban hány darab tanítási nap volt, de hogy hogy kell gyereket nevelni, azt nem. Nem azt mondom, hogy a megalázás az megoldás, de ezt a pedagógiás divatpszichológus dumát hagyjuk, mert semmi értelme.

Ja és ahhoz kapcsolódóan, hogy "sokkal fontosabb dolgokra nincs pénz, mint a jégkorongra", csak annyit tudok mondani, hogy a sport is befektetés, és megtérülne ha áldoznának rá. De itt csak a népnyúzást látják kiútnak, mert azt se tudják, mi a reform szó jelentése."
Jo szakember, de embertelen megnyilvanulasai plusszait minuszba rakjak
@guriga uram jr.: ráérzett :D az utolsó pillanatban lelépett. Egyébként ismerem a pedagógiát, tanultam is, és azt is, hogy ember válogatja milyen módszer hat rá. Gondolom te is komolyan vetted a középiskolában a cirógatós tanárokat, mint sokan mások közülünk. Van akit elég dicsérni, van akinél a kemény szó hat, tehát nem jobb egyik a másiknál, és szerintem az ordibálás az ordibálás, és nincs különbség, hogy de Ő jobban. Na de nem okoskodom, majd meglátjuk mit hoz a jövő, remélem jót.
Ez az uraim, sikerült amit tegnap elött éreztem, nagyon szép volt, gratulálok, még egy ember akit elüldöztek annak ellenére hogy sokat tett a hokiért, semmi baj kedves szülők és vezetőség és nagyfejesek. Majd pár év múlva megérkezik a felcsíki csapatával egy tornára, ha van merszük kihívni és ismételten leckét ad a hokiról.
Először otthon kéne a gyereket megnevelni, foglalkozni vele, rá figyelni és utána jöhet az edző bírálása, aki ha kicsit durván is, de a lehető jobbat hozza ki a kölyökből.Szép munka!!!
@durex26: sőt biztos jót, tehetségek még lesznek. Van egy A csoportos csapatunk, ha csak fele lesz edző már jól jártunk.
@vioola: Annak,aki nem tudta Kercso gyerekeket reggelizik,s a szulok veret szivja,ejjel meg fosztogat a faluban... Ha nincs erdemes hozzaszolasod akkor inkabb halgass!
@guriga uram jr.:Felelősségre vonták,vagyis eltiltották,lemondott és távozott.Te büntetés helyett el akarod tiporni, felnagyítva a bűneit.Mert mi történt?Csúnyán és hangosan-jó na,ordított- beszélt a gyerekek előtt.Ezért nem jár sehol börtön.
@gregorius5556: @durex26: @naeztaztáneccerértemhejj: Melysegesen egyetertek! Szerintem sem az a felvilagosult gondolkodas amirol itt paran beszelnek...
@Muki76: Ez is igaz!!! Hagyjatok beken Kercsot,kivancsi vagyok mi lesz a kommnentar ha majdbekovetkezik,amit @naeztaztáneccerértemhejj: irt
Es ez a dolog megtortent Csikban is .....hasonlo modszerekkel kivaho hokisokat nevet Mezei Imre akit sokaig a csiki gyerek es utanpotlasneveles egyik legjobbjanak tartottak.Azonban bizonyos megnyilvanulasai miatt a szulok kertek tavozzon a csapat-tol.Azutan mar sokminden tortent,jonnek a fiatal edzok tobbek kozott Antal Elod aki meg ha nagyon fiatal mat sokat letett az asztalra,jelenleg a kiscsapat mellett a roman 18 eves vallogatott edzoje.Valtani kell ...ez igaz a kor halad,az emberek valtoznak...le lehet szigoru lenni es lehet buntetni finoman is.Nem vagyok a brutalis szigorusag hive de a teny az hogy a mai gyerekekben nincs mar a "felek az edzomtol,a tanaromtol,a szulomtol"
@Joegep: Küldök fokhagymát.
Aki most itt a K.Á. mellett foglal állást, az legyen már szíves mondja el,hogy miként itélkezett volna az ügyben?
@vioola: Kosz,innen erzem mar a szagod...:))
@demizson bobby: Eltiltással,amit meg is kapott.De kérdem én ,a hülye szülőt ki bünteti?
vioola: mindjart megmondom kit kisdrakulazz te kocsog paraszt!!!!
@demizson bobby: Igen eltiltottam volna 45 evre,tobbet jegpalyara ne tegye a labat,sot kitoloncoltattam volna Magyarorszagrol(szerintem azert is jott el,mert felt,hogy bekovetkezik),s ennek a tetejebe meg 25 vesszocsapast!!!!
Enyém MAgyar.Tied?
@naeztaztáneccerértemhejj: Na hány hokiedzöt "üldöztek"el konkrétan rajta kivül?
@Joegep:

Az, hogy az A-csoportba kerültünk, jó kezdésnek, de még nagyon sok munka van hátra, hogy stabilizáljuk ezt. És bármilyen hihetetlen, "vadállati" edzők nélkül ez nem fog menni. Kercsót majd megbecsülik Romániában, igazi játékosokat fog felnevelni, s míg az itt felháborodott szülők elégedetten nézhetik a magyar bajnokság középmezőnyében játszó gyermekeiket, addig a "kisvámpír" tanítványai elmennek svájcba, németországba, vagy akár az NHL-be.
Mi meg itt gyárthatjuk a pedagógiai elméleteinket a gyereknevelésről.
Újra csak a balettot vagy a sakkot javaslom a kedves szülőknek, ott nem üvöltöznek az edzők.
@Muki76: A hulye gyermeke hulyesegei akit o nevelt:))
@gregorius5556: Akkor becsuli az ember a jot amikor mar nincs... Igazad van,s orulok,hogy vannak olyanok akik nem a felreneveles hivei!
@vioola: anyadrol beszelsz?
@gregorius5556: :( így igaz, vízilabda döntőket láttátok az utóbbi pár évben, érdemes hallgatni az edzőket időkéréskor, meg a női kézit is. Tényleg a sakk marad.
@Muki76: a hülye szülőt az élet....
Ha te is így,akkor nem értem mi a gond?
Van egy jó edző,ezt itt szerintem senki nem vonja kétségbe.
Van aki emberi oldaláról már nem így ítéli meg, és tény: a hiba megtörtént.
Megkapta JOGOS büntetését.
Erre az ő válasza az,hogy elmegy....hát akkor ki üldözte innen el?
@demizson bobby: Ez volt az utolso csepp...
Az a baj, hogy tényleg vagy istenítik őt vagy utálják.
Én elismerem az érdemeit, sokat tett a magyar illetve az újvárosi hokiért. A nevelési módszere valakinél bejön valakinél nem. Van olyan gyerek, aki nagy tehetség lenne, de kercsó alatt abbahagyná és olyan is biztos akad aki Kercsó nélkül már rég elkallódna.

Azért pár kérdést érdemes felvetni:
-Kik üldözték őt el? Szerintem senki. Hibázott egy nagyot amiért megkapta a büntetését. Más edző is ugyanígy meg lett volna büntetve.
-Hogy-hogy a döntés meghozatala után egyből volt másik állása?
-Hogy számol el ezzel a gyerekek előtt akit eddig saját gyerekeinek tekintett?
-Hogy lehet, hogy mindenhonnan balhéval távozik?
-Hogy lehet, hogy fel sem merült sohasem, hogy a jelenlegi legprofibb hazai klubnál (Volán) lesz utánpótlásedző?
-Miből gondolják egyesek, hogy a mostani távozásával megszűnik itthon az utánpótlás?
-Miért nem egy fejletteb hokikultúrával rendelkező országba ment utánpótlást nevelni (Svédország, Kanada, de akár Ausztria)?

Ne temessük a jégkorongot, meglátjuk, hogy 1-2 év múlva még továbbra is Csíkban lesz-e Kercsó. Ha Magyarországon szeretett volna dolgozni, akkor alapított volna egy klubbot magának Budapesten (elég nagy a merítési lehetőség) ahol azok a játékosok játszanak akiknél bejön a stíulsa. Akiknek nem azok mehetnek a többi budapesti csapatba edzeni. Mindenki jól jár, nincsen konfliktus. De nekem úgy rémlik, hogy így indult a Bp. stars is, de ott sem volt hosszú ideig...
@vioola: ne sziszegj kigyo mert elTAPOSslak!
@Joegep: ugyan már :))))
Kercsónál is betelt a pohár,aztán látod mi lett a vége. ;)
@demizson bobby: Így van.Megkapta jogos büntetését,tehát már ott tovább nem dolgozhatott,ezért eljött.Te sem döntöttél volna másként,hasonló helyzetben.

Mostmar anniyra mindegy,mostmar kesz tenyekkel allunk szemben,de nagyon kivancsi vagyok arra Kercso-fele felcsiki csapatra,illetve,hogy ebvalik-e amit josoltam
DE, a valaszok @OliBLOOD: kerdeseire engem is nagyon erdekelnenek...
@Muki76: a büntetésből nem következett,hogy nem dolgozhat tovább. "Edzéseit megtarthatja".
@demizson bobby: Nem akarok a védője lenni,de olyan körülmények között ami Zalaegerszegen van Te dolgoznál?
Azt tudom,hogy Csomafalván kezdett edzősködni a nyolcvanas években,nagyon szar körülmények között.Ne várja senki tőle,hogy harminc év után is lelkesen dolgozzon mostoha körülményak között ,mert egyesek erkölcsi érzéke-csak tudnám milyen alapon-úgy kívánja.
És ha annyira rossz ember ,akkor Zalaegerszegről már a szülők rég elhajtották volna.
@Muki76: hm, külön kéne választani ezt a pénzkérdést, meg a morális megitélést.
Nem tudom mennyit keresett, mennyit késtek a fizuval.
Csak a balhét ismerem, és a helyzet az,hogy sokunknak odabasztak még a tanárok, és lehet -egy ilyen sportnál kell is- szigorúan fogni a gyereket,de lefogadom,hogy 99%-a a "megjelenteknek" a korcsolyával b.ná szét a fejét annak, aki így beszél a gyerekével.
Ó ti nyávogó károgó ellendrukker magyarok (akinek nem inge...) 3 éves korom óta jégkorongozom, lassan 27 éve. A jégen rögtön kíszúrom, ha valaki Kercsónál játszott huzamosabb ideig. Szóval ha vasbottal ütné a gyerekeket és minden pénzt lenyúlna akkor sem érdekelne, mert EREDMÉNYES!!! és a tanítványai tudnak hokizni de még mennyire hogy tudnak!!!!
Szégyen!!!!!!!!!!!
a sok nyalas puhapocsunek akik a szigor es fegyelem ellen tiltakoznak,ne feledjetek minket is igy neveltek es olvassatok figyelmesen a kovtkezo beirast:
Így igaz! Hősök vagyunk :) erdekes megfontolni


*Akik a 1990-as évek előtt születtek, azok valódi HŐSÖK;*

- Gondolj csak bele, 1990 előtt születettek, azaz Mi, kész csoda, hogy életben maradtunk.

- Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk, hogy a gyerekágyak
festékében akadt bőven ólom.

- A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és
ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval.

- Mikor bicajozni mentünk, nem hogy könyökvédőnk, de sisakunk sem volt. Még rendes biciklink sem.

- Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az ásványvíz. Sokáig kevertük a szódavízzel. Azt
hittük az ugyanaz. Szúr-szúr. Semmi különbség a kettő között. Mai napig szódának hívom a ásványvizet!

- Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki. Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy
élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nem hogy mobil.

- Nyáron a derékig érő fűben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi az az UV sugárzás, a pollen.

- Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért.
Egyszerűen mi voltunk a hibásak.

- Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még
egy Mc'Donaldson edződött amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíros kenyérre, a kolbászra. Zseniális!!!! Így volt!

- A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont 'bedeko'-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz.

- Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült.

- A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt.

- A WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban, Domestos mentes korban.

- Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videója volt, vagy esetleg spektruma (az valami számítógép volt). áááááá
De szó sem volt Playstationról, Nintendóról, X-Boxról, Videó játékról, 164 tévécsatornáról, műholdról és kábeltévéről,
filmekről, DVD-ről, internetről, Fitness-Club kártyáról vagy mobiltelefonról..

- Viszont voltak barátaink!!!!!!! bezonyám! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a focipályán vagy a ping-pong
asztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszerűen becsengettünk hozzájuk és beengedtek.
Nem kellet megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övéket!

- Nem vittek és nem hoztak a szülők.... Mégis itt vagyunk.

- Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkán fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk
egymást, mégis itt vagyunk.

- Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult.

- Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt egy íratlan szabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is.

- A szerelmet nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen megéltük. Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után,
úgy, mintha már sohasem akarnánk megállni. így volt!

- Ha egy tanár nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel és nem pereltük be, és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehetett,
el se mondtuk.

*Ismertük a törvényt.*
- Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a kötelesség, a bűntudat, a jóérzés, a felelősség. Ismertük ezeknek a
szavaknak a mélységét.
- Ezek voltunk mi! Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.


.Őket mi neveltük fel, ők a mi gyermekeink."

Ne feledjetek hogy azok a jatekosok akik a 90-es evek elejen ki mentek es igazi hokit mutattak nektek azok a szekely fiatalok mint sandor sz,bubu,antal k,cama,fekete,es sorolhatnam reggelig olyan edzok novendekei mint mezei,ferencz jancsi,basa janos,rusz pali,es stb akik ugyanilyen modszerekkel neveltek generaciokat es kemeny hokisokat es becsuletes embereket.
@siculis: máraki az ő nevelése !!!! ugyanis az elmúlt 6-7 év nem szólt másról csak arról hogy meik klubbtól hány gyereket tud elcsalni azzal hogy ő NHL sztárt csinál belőle!!!! és nem ő tanitotta korcsolyázni a gyerekeket,mindenhonét a legjobbakat "lopta"el
ezekbol a gyerekekbol akiknek a lelki vilagat osszetorte kercso ezekbol lesznek majd a joshi barat es a monika musorainak fogatlan resztvevoi.
Egy dolgot hagynak figyelmen kivul a reform gyerek neveles hivei hogy a nagyszuleink,szuleink es edzoink modszerei sikeresek voltak ezek lettunk mi a mi modszereink meg nem tudjuk mit hoznak ki gyerekeinkbol.Vagy valaki kozuletek a szulei edzoi szemebe merne mondani hogy azert siklott ki az elete vagy azert kudarcokkal tele mert szigoruan esetleg veressel neveltek?
Kitelett a becsülete magyarországon. Mondjuk eléggé meg is dolgozott érte. Szakmailag sztem mindenki elismeri, na de emberileg....
@cicero77:Óhhhh, azok a régi hajnali sorbanállások és verekedések a kiló szalámiért.:))
@Enzo Molinari: latod ez nem igaz mert az eredmenyeit is ketsegbe vonja a sok fogalmatlan huhogo...
@kiralyfi: Jó, jó igaz, de az inkább a szakmai féltékenység számlájára irható talán
Igazad van van siculis de én azért nem bánom ha a 12 éves gyerekem idő előtt nem lesz lelki nyomorék még ha most szereti is a jégkorongot és netán tehetsége is van hozzá.Mert lehetséges,hogy később Nasa kutató lesz amit szintén nem fogok bánni.Én úgy gondolom a gyerekek ilyen korban játszanak fejlődjenek mert még az kell nekik.Nincs is velük semmi baj aranyos ügyes dícséretért hajtó és dolgozó 12-13 éves "GYEREKEK" ez tegnap ki derült a kölyök válogató edzésén.Én úgy gondolom egy jó edzőt gyerek szülő egyformán tisztel és elismeri a munkáját.Problémák mindenhol vannak de azért vagyunk emberek ,hogy ezeket megbeszéljük.És még egy mondat ha megengeditek arany igazság ha mindent veréssel oldanánk meg még mindig az őskorban járnánk.
pár remek edző a teljesség igénye nélkül :Szongoth,Fekti,Faragó,Baróti,Keresztúry,Marton,Hetler,Szakács,Dragomír,Váradi....
Oruljetek ki magatokat es hasznaljatok ki minden percet ennek az A osztalyos szereplesnek mert tobbet ilyen valogatottatok nem lessz max ha meg elo kerul egy par ENNAFFATI,ONDREJCIK,GALANISZ,VASZJUNYIN,HOLÉCZY magyar, huszar legeny.Mert a puffasztott rizsen muzlin es bio konyhan felnott gyerekekbol nem lesz meg egy,KANGYAL,OCSKAY,LADÁNYI,VAS
LGT : Egy elfelejtett szó

1. Értünk egymás nyelvén, minden szó beszél,
Mégis másképp érted, mint ahogyan én.
Más a szó, ha mondod, más ha hallgatod,
Nem tudná a bal kéz, mit akar a jobb.

2. Én tudom a dallamot, te tudod a szót,
Én mondom az igazat, és te mondod a jót.
Az én igazam nem biztos, hogy neked nagyon jó,
De mind a ketten várjuk azt az elfogyott, elhagyott,
Elrabolt, ellopott egy-két elfelejtett szót.

REFRÉN:
Minden ember jó, kit megtalál egy szó,
Minden szó is jó, ha embernek való.
Minden ember más, de éppen ez a jó.
Hát meddig várjak még,
Hogy felhangzik egy elfelejtett szó?

3. Érzem, amit érzel, látom, amit látsz,
Mégis másképp mondom, mit amit te vársz,
Gondolhatok bármit, előbb mondod ki,
Megbotlok egy kőben, s te fogsz elesni.

4. Én hordom a bal cipőt, rajtad van a jobb,
Összeköt a cipőfűző, nem egy nagy dolog.
Ami nekem jó, az talán neked nem való,
De mind a ketten várjuk azt az elfogyott, elhagyott,
Elrabolt, ellopott egy-két elfelejtett szót.

REFRÉN:
Minden ember jó, kit megtalál egy szó,
Minden szó is jó, ha embernek való.
Minden ember más, de éppen ez a jó.
Hát meddig várjak még,
Hogy felhangzik egy elfelejtett szó?

5. Szóból vannak hidak két ember között,
Csend lobbantja őket a fejetek fölött,
Mindenki mást érez minden szó mögött,
Ami nekem kéne, azt te nem tűröd.

6. Én mondom az igazat, s te mondod a jót,
Én tudom a dallamot és te tudod a szót,
Ami nekem jó, az talán neked nem való,
De mind a ketten várjuk azt az elfogyott, elhagyott,
Elrabolt, ellopott egy-két elfelejtett szót.

REFRÉN:
Minden ember jó, kit megtalál egy szó,
Minden szó is jó, ha embernek való.
Minden ember más, de éppen ez a jó.
Hát meddig várjak még,
Hogy felhangzik egy elfelejtett szó?
@icemami: Ott vagyunk (oskorban)csak ki epitettek es most nem szemtol szembe ferfimodra bunkoval intezzuk a bajunkat hanem hatulrol aljas modon gerinctelenul,atverunk kizsigerelunk tonkreteszunk elmarunk,atverunk,meglopunk,kizsakmanyolunk,es stb.
Melyik az embersegesebb es tisztesegesebb?
@cicero77: Sok igazságot mondasz.Viszont az a baj,hogy a gyerekeinket féltjük.Szinte mindentől és mindenkitől.Ugye nem kell leírnom ,hogy milyen rossz az nekünk szülőknek ,hogy ők szabad idejükben nem játszhatnak magukban nem biciklizhetnek nem mehetnek a moziba.Mindenhova megbeszélés alapján visszük mi őket szülők.Sajnos ez nem a 70-es évek már.Ez nekünk is rossz mi is jobban szeretnénk ha megismerhetnék ezeket az igazi élményeket.
@cicero77: Ezt a sok maszlagot egyedül találod ki?
A fenti elfelejtett 2 szó talán MAGYAR HOKI. Van, aki részt akar venni benne valamely formában, valaki eltávolodik. Mégis létezik immár 80 éve. Sikerek és kudarcok övezik, de mindig fanatikus emberek tartották életben, nem az állam támogatása. Most sem omlik össze, hanem legfényesebb éve következik olimpiai selejtezővel, "A" csoportos VB-vel, és soha nem látott létszámú és tethetségű gyerek sportolóval. Akinek megadatik a lehetőség, az részt vehet valaminek a felépítésében, akinek nem, az szerencsét próbál máshol. Nincs itt semmi baj kérem. Csak szép csendben dolgozni kell sértődés nélkül...
@cicero77: Teljes mértékben egyetértek veled.Mi még emberi lényként éltük az életünket a természettel természetesen.Ma már mű minden,és most is örömmel tekintek vissza a múltamra.A mai pedagógia eredménye a gyerekkori erőszak,gyilkosságok,nemi erőszakok már 10 évesen,már Magyarországon is.Már nem kell elmenni ezért Amerikába,itt van a mindennapi életünkben.
demizson bobby: nagyon okos lehetsz. Ez egy fegyelmit megér! Viszont nem igy kell utat csinálni másnak! Mert ha olyan okos vagy akkor tudod! Van olyan edző, aki még ennél is nagyobb bulit képes volt csinálni. Csak ugye Ő a támogatott csapatból van. Hidd el ennél sokkal nagyobb balhé lenne! Mindegy. A Ti dolgotok.
Egyik részr igaz, a másik nem. Az a "szöveg" inkább duma, hogy másik stáb lesz a kerettel. Az tényleg szép társaság. Van közötte olyan, aki összesen 3 évet jégkorongozott. Mit fog mutatni a gyerekeknek. Ez röhej!

@cicero77: Ez így igaz ahogy mondod.De úgy érzem és tudom azért van bőven kivétel most is és mindig is volt.Ezért fejlődtünk tovább.Azért talán a többség ilyen "remélem".Gondolom a gyerekének senki se akar rosszat én biztos nem.De még a másénak sem.Én örülök minden gyerek sikerének.Az legfőképpen az Ő érdeme.És persze a családjáé.Nincs is attól jobb mikor a gyereked örül nem?
@korong: Ő lesz Viktor Tyihonov II.3 éves hoki múlttal.Robog a szekér az A csoport felé!
@rangers64: na errol van szo
@icemami: van gyerekem es ugyanezt erzem es tudom hogy nagy mertekben mi vagyunk a hibasak
@cicero77: mondjuk például Galaniszt miért abba a csoportba tetted, ahová?
@kerusz: Mert gondolom azt hiszi, hogy Görögországból honosítottuk.
nem attól leszel erkölcsös és életrevaló, hogy hányszor vernek el otthon és az iskolában, hanem, hogy milyen emberi példát látsz azoktól akik felneveltek, legyen az egy szülő, tanár vagy edző

a sportnak sem az az elsődleges feladata, hogy sztárokat tenyésszen, hanem, hogy testileg és LELKILEG egészséges felnőtteket neveljen a gyerekekből, akik ezután az innen szerzett impulzusok segítségével sikeres életet építhetnek maguknak

nekem úgy tűnik Kercsó mester itt bukott meg, CSÚNYÁN.
rangers64: igen 3 éves játékos MÚLT! Pályára nem léehetett küldeni, korigép amivel a gyerek k.technikáját sikerült szétverni. Ezt még szövetségileg is támogatják! Hajrá utánpótlás!
vagy Vaszjunyint.. éljen a fajelmélet
@cicero77: Nem mi hanem ez a világ.De ebben élünk éppen ezért kell nekünk a legjobb tudásunk szerint felnevelni őket.Az erőszak erőszakot szül a primitívség primitívséget.Tegyünk ellenne Ők ne legyenek ilyenek mert ha mégis így lesz akkor mondhatod,hogy mi vagyunk a hibásak.
A lenyeg az hogz mi jol jartunk azzal hogy hazajon Kercso.Nem feltem a kis felcsiki sracokat mert nem balettozni akarnak hanem hokizni es az itteni szulok java nem azert kuldi edzesre a gyereket hogy valaki ott majd simogassa oket hanem azert hogy sportoljon es ember valjon belole egy olyan ember aki hust eszik es nem zabkasan el tejporral keverve.
@Iblisz: mért kezdem azt érezni, hogy itt lassan ez kezd átcsúszni a tökös "pofonesőben nevelt" csiki gyerekek és a nyápic magyarok ütköztetésébe
Na ez az amit mondok az én gyerekemnek nem kell bunkó a kezébe,hogy húst egyen.Igaz nem mindig eszik húst a szalonna is megteszi.És mégis ember lesz belőle ez tuti.
@guriga uram jr.:
Kanadában nem üvőlthetnek a gyerekekkel, mert akkor beperelik az edzőt, a tanárt, vagy bárkit.
Hangosan lehet biztatni játékost, csapatot: de megalázni, leanyázni, lebuzizni lehet, csak azért börtön jár!

@guriga uram jr.:
Kanadában nem üvőlthetnek a gyerekekkel, mert akkor beperelik az edzőt, a tanárt, vagy bárkit.
Hangosan lehet biztatni játékost, csapatot: de megalázni, leanyázni, lebuzizni lehet, csak azért börtön jár!

@Iblisz: jólvan kezdődik !!! Ird csak ki hogy TÁPOSOK !!! nmetudtok kibújni a börötökből és fáj nektek hog jobb a hokink a tiéteknél...
Kedves kommentezők!
Nem tudom közületek ki zalaegerszegi és melyitek mit tud az igazi okokról.
A jégcsarnokot habár magántulajdon(de azért városi ajándék telken) túlnyomó részben a város tartotta el(jégidőt vásárolva).Ebben délelötti iskolás,óvodás korcsolyázás és a hokicsapat edzései fértek bele.A város polgárai max.napi 1,5 óra erejéig vehették igénybe. Ez döntően Kercsó úr érdeme. A csőd után a bank már finanszírozza tovább ingyen a jéghokit, de felajánlották, hogy a köv. két hónapban ingyen edzhetnek, amit a hokisok nem fogadtak, további pénzt követelve a várostól. A városnak nincs további pénze erre. Kercsó távozásának ezek voltak a végső okai.
Kercsó működése:
-kinevelt egy-két korosztályból sikeres csapatot, de milyen áron:
-csak az játszhatott, aki tőle szerezte be a szerelést, korit, ütőt.(A jégcsarnokban működő sportbolt már hónapokkal ezelött bezárt, Kercsóval támadt nézeteltérés miatt)
-apuka, anyuka nem(tudta) finanszírozta Kercsó úr dolgait a csemete kikerült a csapatból
-milyen csapat az amelyikbe már nyolc évesen úgy kell bevásárolnod magad?
-nem megszerettette a játékot, hanem gladiátorokat nevelt tizenéves gyerekekből, akik az első sikertelenség után összeomlanak.
Kérdés:miért nem tudott komoly felnőtt csapatnál sikert elérni?
Csak nem kiégtek az általa nevelt gyerekek?
Miért csődbe ment klubok,egyesületek szegélyezik az útját Mo-n?
Iblisz: igazad van! Eltaláltad a témát! :-)
@FLI: Akkor menj Kanadaba!
@FLI: Akkor menj Kanadaba!:)
Ma esti MTI-hír:


Jégkorong-Magyarország
Kercsó-búcsú Zalaegerszegen

Zalaegerszeg, 2009. január 29., csütörtök (MTI) - Zokogó szülők és gyerekek között tartotta meg utolsó edzését csütörtökön Kercsó Árpád a Zalai Titánok jégkorongcsapatánál. A kiváló szakember megelégelte a kilátástalan helyzetet és távozik Zalaegerszegről.
"Fizetés és gazda nélkül nem tudok tovább dolgozni" - mondta a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. "Az ígérgetésekkel tele a padlás, senki nem tud biztosat mondani. Leszámítva a pénztelenséget, csodálatos négy évet töltöttem el Zalaegerszegen. A mai este pedig szinte a szüleim elvesztésével volt egyenlő."
A mesteredző visszatér Székelyföldre, a jégcsarnokot pedig még két hónapig alapítvány működteti.
@fraind: Ez a legnagyobb baromsag amit mondhat egy magyar a magyarnak...gondolkozz el egy kicsit rajta...
@cicero77: kérdezd meg az előző generációkat, milyen puhányok az utána következők, mindnek ugyanez lesz a véleménye a következőkről.
El se tudom kepzelni,hogy valaha hozaussek a lanyomhoz,de ha azzal jonne haza a sulibol ,hogy a tanaratol kapott egy istenes pofot,biztos eloszor nem arra gondolnek,hogy a lanyom artatlan volt es rohanjak jelentgetni a tanart..Sajnos mi varoslakok nagyon el vagyunk mar nyapicosodva de mint irtam a kis felcsiki gobekat nem feltem ok meg nem tapon nottek fel,es ha Kercso leteker ket nyaklevest akkor csak a hasznukra fog valni es igazi kemeny hokistaka fognak valni.
@D. Gromov: Kercsónak a zsebében van az MTI!
@D. Gromov: Volt bátorságod ilyet leírni?Vigyázz magadra,még te is bűnbak leszel:))))))
@Joegep: kezdd erre kiéleződni a dolog sajnos...mikor ide jönnek az Erdélyi csapatok nem éri őket inzultus de a Magyar csapatokat,köpködik,táposozzák,gyurcsányfejüeknek hivják...BRAVÓ...most a forumon is ez megy csak kissé burkolva
@Iblisz: ha te tudod anélkül nevelni a lányod, hogy megüsd v. megalázd akkor ez a minimum, amit el kellene várnod egy idegentől
Arról lehet valamit tudni, hogy a mai szülői értekezleten milyen döntések születtek? Mi lesz a gyerekekkel? Lejátszák a maradék mérkőzéseket?
@fraind: En soha nem taposoztam le senkit egyszeru oknal fogva.Mert nem tdom a tomegbol ki tapos es ki az akiben Magyar sziv dobog...
@alpec: Persze s a CIA s a CNN s az FBI s a FIFA s az UEFA s meg mittomen mi...hagyd mar a hulyeseget...
Iblisz: táp ide vagy táp oda, itt is és ott is vannak tehetséges jégkorongozók. Jelenleg itt valamivel jobban áll a szénája a jégkorongnak. Kicsit csőlátásban szenvednek. 2-3 év és indul a hullámvasút lefelé. Div. 1 végével felnőtt A csoportot táplálni nem lehet. Ez csak a mesében van. Majd felébrednek a DIV 1 végén. Esetleg.
@barca9: Hidd el el is varom.Itt tobbrol van szo.Itt mar olyan dolgokrol van szo mikor a gyerekek mar mindent megengednem maguknak a tanaraikkal szemben is mert a nyapic anyuka es apuka ugyis melleje all.Itt latom en a nagy hibat.Hiszem hogy szep szoval lehet igazan nevelni egy gyereket es sokkal tobb foganatja van egy szep szonam vagy egy ertelmes beszelgetesnek,de vannak hatarok amiket be kell tartani es amiket sajnos sok szulo keptelen megerteni.
@fraind: Tevedsz,tudod hanyszor roman ciganyoztak le kint minket s nem csak,hanem a kishokisainkat is...
@rangers64: majd lekeverek két nyaklevest, és kurvaanyázok egy kicsit, oszt minden a helyére kerül :)

(na de további vidám vitát mindenkinek)
@Joegep: látom fogod az iróniát, kolléga.
Gyerekek, itt páran el vagytok tévedve! Nem a zalai szülők fúrták ki mert a gyerekeikkel cudarul bánt, nem is ezért tiltották el! Egy másik csapat öltözőjébe ment be és ott esett neki az ellenfél egyik játékosának! Ehhez kurvára semmi joga nem volt, még enyhén megúszta! Itt nem arról van szó hogy 1-2 szülő pártfogásba venné a nyámnyila gyerekét! Most persze adja a sértődöttet.
@Video Tóni: te itt helyreteszel mindent akkor mi most min fogunk vitazni?:D
@Iblisz: nagy a gyanum hogy a huszabalo szekely fiaink sem fogjak tovabb birni nem lessz ott sem egy eves evfordulo onnan is ilyen olyan oknal fogva tavolznia kell.Nezd meg az ujkori kolyok hoki edzeseket rohelyes 8-10 eves gyerekek tobb 1oo euros felszereleben jonnek le a jegrol a szulok egymast taposva tolonganak a palank korul pokrocba csavarva kiserik az elomelegitett autoba a kisocsiket hogy nehogy leverje az influenza.Na ezeknel sem fog bejonni a kercso modszer.
Talán azon kellene vitázni, ki ismer olyan szakembert, mecénást, vagy milyen megoldást javasol a Titánok megmentésére.
Halló, vérkommentezők? Mi a megoldás?
Majd ha esetleg a hc-nak nem jon ossze ebben az evben a kupak megnyerese eresztik ezt a fassza finn edzott es kurko megvarazsolja a fejet hogy igazoljon a hc-hoz
@emlékező: Egy orosz kgb-s tiszt:)))
@D. Gromov: Ez csak ugy lehetseges, hogy jol elverte Kercso oket, ezert sirtak! Meg a bucsufellepesen sem birt magaval a "szorny"!!! Bar errol ugyis hallani fogunk majd nemsokara reszleteket, hiszen Roger es guriga uram jr. biztos ott lapitottak valahol a palank mogott!
Egyik bennfentes barátunk itt a délutáni session-ben tudni vélte, hogy már megvan az új stáb. Roszul emlékszem?
@cicero77: Sajnos igazad van,de remenykedjunk hatha meg Felcsikon ennyire nem veszes a dolog.Sajnos mi is egyre tobb fuvet zabalunk es nalunk is van nezoje Gyozikenek,igy lassan ugyanabban a cipoben jarunk:(Mondtam mar,hogy utalom a globalizaciot?
...
Egyreszt orvendek,hogy hazajon egy nagyon jo edzo de nem tudom elhallgatni azt sem,hogy amig jol ment neki kint MO-n sz*rt a Szekely hokira meg az utanpotlasra,most hogy lesz..ta a kalapacs nyelet siet haza...
Szoval vitazzunk,hogy eljen ez a nagyon szinvonalas blog de tenyleg azert kozbe nezzunk magunkba is.
@Video Tóni: Az őltözői műsorhoz nem volt joga,de kinek van joga román cigányozni?Ez volt a kiinduló pont.És Kercsónak mennyi szidalmat,átkot és" büdös románt"kellett lenyelnie arról senki nem beszél.Vagy ez természetes,normális dolog?Gondoltál arra,hogy végig ellenséges kőzegben kellett neki dolgozni,eredményt elérni?Nálad is elszakadt volna a cérna,hidd el nekem.
Az kulonben tenyleg jo lenne ha legalabb a csapatot nem eresztenek szelnek!
Na itt a valasz kercso arpadot lehet budos romanozni ciganyozni de Galanisz es Vaszjunyin ok vertiszta Arpad leszrmazottak.
Már eltűnt a guriga Jr. kommentje ,de tökéletesen igaza van, csak senki nem értette meg...
@cicero77: Ki büdös románozta, cigányozta itt Kercsót?
És mi bajod Galanisszal és Vaszjunyinnal? Csak te találtad meg ezt a két játékost.
@rangers64: Az újpest edzője Baróti Zsolt, szintén csomafalváról származik. Szerinted ő arra buzdítja a játékosait hogy románcigányozzanak???
Furán gondolkodnak itt egyesek.
Nézzük a tényeket: itthagyja a magyar(országi) hokit egy kiemelkedően sikeres edző. Jó eséllyel széthullik a csapat amit összerakott. Valószínűleg emberileg vannak hibái, de ezt mindig másodkézből tudjuk, sose azoktól, akikkel az eredményeket érte el.
Mindenki ítélje meg, ahogy akaraja, de az fix, hogy a hazai hoki perspektívái 5-10-20%-kal (vérmérséklettől függően)romlanak ezáltal, ha már csak attól is, hogy a többi -egyesek szerint normálisan működő, vagy liberálisabb edzővel bíró - csapatnak egyel kevesebb méltó ellenfele lesz.
Még ha sokan rühellik is itt Kercsót, nem értem, hogy miért nem élik ezt meg a magyar hokit ért csapásnak...
Én azt mondom, hogy neki két fórummal kell elszámolnia, a lelkiismeretével, meg a csapatával, ha ők rendben vannak, akkor senki nem szólhat be. Pont ezért lehet fikázni a RBS közismerten pöcs edzőjét, de neki sem nekünk kell imponálni...
Majd ha egy csomó zalai gyerek örjöngve ünnepli a távozását, akkor én is csatlakozom hozzájuk, de addig bocs, de én veszteségnek fogom fel, ha valaki aki tett a jégkorongért többé nem teszi, legalább is nem a Magyar Köztársaságban, akkor is, ha emberileg megosztó személyiség.
Esküszöm, nem értem...
@veghist: normalis ember igy gondolkodik!
@OliBLOOD: en nem megtalaltam kiszedtek egy hozzaszollesbol ugy ahogy en is tettem a ciganyozassal de hadjuk mert nem jo irany
@Video Tóni: Baróti jó barátom,tudom,hogy ő nem buzdítja,mivel járok Újpesten meccsekre és nem vagyok sűket, ezért hallottam 1-2 nem a szépirodalomból idézett bekiabálást.Ha nem hiszel nekem,jobban figyeljél amikor pl Ince a biró!
Székely csak akkor lesz magyar Mo.-on, ha megmássza az Everestet(lásd Eröss Zsolt).
Remélem azért a zalai tehetségek nem kallódnak el, és sikerül Kercsót egy hasonló szintű edzővel pótolni, mert ez a magyar hoki érdeke.
Még a korongokat is elvitte a sírós szittya.
Adjuk meg a csaszarnak ami a csaszare es mielott nagyon belemennenk ebbe a szekely magyar dologba jatszunk el a gondolattal hogy ki lett volna Kercso magyarorszag nelkul itthon.Kellett kercsonak magyarorszag es magyarorszagnak Kercso.Most hogy elvaltak utjaik hat ez van a tobbi a jovo titka de kernek penzt tenni ara hogy jovore a kurko fele hc t edzi majd
Ma esti Sportvilágban hosszabb riport van vele:

real1.radio.hu:8080/ramgen/kossuth/2009/01/29/2009-01-29-k19.rm?start=0:05:00.0

Kossuth "Hangtár" szekciójában megtalálható.
@alpec: Bocs csak mar tele van a tokom a sok vadaskodoval..bocs meegyszer;)
Kivánom, hogy erdélyben ugyan olyan eredményes legyen mint az "anya országban"de félek ott előbb megkapja a kiérdemelt pofonokat.Nem a saját csapatátol hanem az ellenfél szintén MAGYAR szülőitől.Ott nem lesznek olyan birkák a szülők vezetők edzők mint magyarhonban.
@cicero77: Csak egy okot sorolj fel amiert ezt gondolod...
@rangers64: Elegem van már abból hogy 1-2 hülye beszólás miatt egyesek állandóan székely-magyar ellentétet próbálnak szítani! Kercsót is a stílusa illetve a módszerei miatt kritizáltuk, de ezt is sikerült azonnal kifordítani és lett belőle egy végeláthatatlan észosztás!
@fekmen: Nem tudom ugy erzem,eleg nagy bomba lenne ahoz hogy kjg megtegye ha ez a szezon nem eppen jol sikerul majd
@Video Tóni: A székely-magyar ellentétnek nem vagyok a híve.Ez nem jó irány,de a Kercsó elleni támadásokat sem tudom értékelni.
@cicero77: Azzal tönkre is tenné csapatot vagy Kercsót.Remélem a sürgösségi osztályt nem szüntetik meg addig.:))
De szerintem ezt még te sem hiszed el.
Mellesleg a stílusod nagyon hasonlít mekra-imiére.:))
@rangers64: Konkrétan ki támadta? Csinált egy baromságot ami miatt elmeszelték áprilisig, ezután Magától úgy döntött hogy otthagyja a titánokat és elmegy a Felcsíkhoz. Az idő majd eldönti hogy ott mit alkot!
@Muki76: Nem vagyok meggyozodve hogy rossz parositas volna mint szakember bizonyitott ott viszont azert meglett ferfiak jatszanak akik azert nem veszik szivre a durvabb szohasznalatot .
Es pont olyan a stilusod mint csifra-jenoe:))
@cicero77: Meg ha meg is tenne, hidd el, nem a bomba kedveert csinalna, de szerintem se aktualis errol beszelni es velemenyem szerint nem lenne egy igazan jo megoldas. Minden elismeresem a Kercso Arpade, de valahogy nem latom, hogy az o es a HC utjai kereszteznek egymast. Amugy egy jo par dologgal egyetertek amit MA irtal...
@fekmen: Tobbet nem mondok csak annyit hogy febr 1tol 1oo%ban a kurko embere(biztos forras)Ha valaki nem ert eggyet a haces strategiaval az en vagyok,de ez most nagy huzas volt kurkotol.A kerdes csak az meddig birja finanszirozni az egeszet!
@fekmen: Hidd el mashol nem latom hogy hol tudna jo munkat vegezni viszont az emberi hiusaga megkoveteli hogy olyan iranyba mozduljon ahonnan vissza adhatja a pofot a magyar hokinak erre pedig a hc a legjobb valasztas es legyunk oszintek ez a finn edzo nem az akit a nevjegye alapjan bemutattak
@cicero77: a hc nagy csapataban soha nem fog edzoskodni
@Kekfeher: es melyik a kicsi csapat?
@cicero77: hace utanpotlasrol nem hallottal?ezutan fogsz(sajnos!dehat el kell fogadni)
@Kekfeher: komolyan nem,de jo ha van.Es hol vannak ?kik ok?
@cicero77: hat most kezdodik Felcsikon,persze megegyszer mondom kerdes meddig birja anyagilag kurko!amugy 1 eve gyozkodi Kercsot hat sikerult neki.Sportklubos letemre elismerem hogy jol csinalja a dolgokat kurko de amugy mint ember egy sokszinu hanyinger a szememben(mar elnezest a kifejezesert)
Hát elment a Sztárcsináló........
Biztos véletlen!
Gondolom kezéből ki ment a mágia!
Ez így helyes,engedjük el.
Kiket is nevelt ő?Ladányi,Szélig Tokaji,..........:)
A felcsokot szorostul borostul atvette tancos az az a fenesztela.
@korong: Korong egy kérdés Dimának vagy a Kercsónak milyen bizonyítható játékos múltja van??
Jah és lécci írj nevet kinek a technikáját tette tönkre a „Tichonov II „
Szinte keresztes háborúban érzem magam, hívők és hitetlenek, keresztrefeszítés,boszorkányüldözés és minden egyéb finomság.Az elején szeretném kijelenteni nem tartozom egyik táborhoz sem. Viszont az a véleményem, hogy néha nagyobb hatást lehet elérni egy atyai pofonnal mint 10 perc prédikálással, de ez atyai és ne edzői pofon legyen. Az edző legyen szigorú de következetes, nem kel a gyerekkel bratyizni arra vannak a haverok és soha ne legyen tettleges .Ha az edző ismeri a gyerek gyenge pontját, PL eltilthatja az edzésről vagy a mérkőzésről, esetleg 1 -2 gyerek miatt büntető feladatot csinálhat az egész csapat.Én így gondolom, szerintem ez lenne az ideális középút.Viszont most az a legfontosabb, hogy a Zalai gyerekeknek ne ez legyen a vég,remélem nem esnek össze attól, hogy a MESTERÜK cserben hagyta őket.( tudom mindig őt támadták és besokallt de nagyon gyors ez a távozás, elég megszervezettnek tűnik. Pedig mint tudjuk a kapitány hagyja el utoljára a süllyedő hajót)Egy utolsó gondolat:KÁ-nak lehet hogy egy idősebb korosztállyal kellet volna foglalkoznia és minden másképp lenne.
@Kekfeher: az,hogy mi a te szemedben egy fikarcnyit sem szamit mivel te egy senki vagy....legalabbis hozza kepest.Mikor majd fele annyit felmutatsz az eletedben barmilyen teren is, mint Kurko tette, ugathatsz,en addig helyedben inkabb kussolnek,nem bonyolodnek ilyen temakba amik amugy sem rad tartoznak.
Itt motoszkált bennem, hogy most mi lesz elment KÁ nincs kit szidni, ki lesz a következő.De látom van felhozatal, Dimán már rég csámcsogót a tisztelt nagyérdemű.Talán most lenne itt az ideje mindenkinek magába szállni és elgondolkodni ,hogy a gyereke jó helyen van-e? Ha igen akkor hagyd ott ha nem hozd el,de ne kezdődjön előröl a fikázás ,pocskondiázás, hagy dolgozzanak az edzők nyugodtan. Köszönöm.
@gumikigyo:

"...hogy a MESTERÜK cserben hagyta őket.... Pedig mint tudjuk a kapitány hagyja el utoljára a süllyedő hajót)
Értem, szóval az lett volna az elvárt, hogy fizetés nélkül szerelemből nyomja ameddig lehet. Nyilván Te így tettél volna. Őszintén én nem biztos, hogy én igen, bár sok a kiskorú gyerek itthon.
Talan el lehet azon gondolkozni, hogy a tobbi nemzet (a kisebbek is, mint Lettorszag) miert sikeresebbek a hokiban, mint mi. Nem hiszem, hogy ott a szulok azon nyavalyognak, hogy az edzok mennyire kegyetlenek. Ez egy kemeny sport, aki nem birja, az ne csinalja. Kercso kegyetlen, de kinevelt egy-ket Vast, Szeliget, Ladanyit...
Szemelyesen ismerem Kercsot es egyetlen bune, hogy nem torodik a mediaval megfelelokeppen, ezert o a mumus a magyar jegkorongban. Ezt nem rohatjuk fel neki, hogy csak a munkajaval torodik. Ezutan a 30 eves szeria utan megnezhetjuk, hogy megint mikor lesz magyar csapat aki nemzetkozi szinten megallja a helyet. Kercso nem isten, de tobb olyan edzo kellene, mint o, nem kevesebb.
Mindennapokban egy kedves jokedelyu ember (legalabbis a barataival), de mindene a jegkorong.
@veghist: Ez egy vállalkozás van mikor fut a szekér és van mikor nem, mégsem zárják be a boltot egyik napról a másikra se szó se beszéd. Ha jól tudom kezd valami körvonalazódni Zegen, szerintem a gyerekek miatt kikelet volna várni ezt az időt, de legalábbis kellet volna egy kis kifutási időt hagyni, hogy a gyerekek szokják a helyzetet.Tudod a lelki világuk, mert bár keménynek látszanak a pályán azért ez egy kemény pofon nekik az élettől és ezt nehéz lehet nekik feldolgozni.
Kercsót nagyon nem sajnálom,DE valami megoldás kéne ,hogy megmaradjon a csapat és a csarnok. Szerintem meg egy új edző érkezésével az ottani 2fanatikusoknak” megnyílik egy új dimenzió és meglátják máshogy és jobban is lehet,NEVELNI …
hihetetlenek a hozzaszolasok ennyire birka emberek kozott elek? jo szakember volt? ketseg sem ferhet hozza. voltak hibai? ketseg sem ferhet hozza. az kiabaljon akinek nincs. voltak eredmenyei? ketseg sem ferhet hozza. hianyozni fog a magyar hokibol? ketseg sem ferhet hozza.

sok sikert arpi a tovabbiakban is.
sokan nem felejtjuk mit tettel dunaujvarosert es az orszagert.


ui: azt mondjatok mekkora szemet dolog hogy uvolt es neha megutotte a gyereket. ja mert a gyerek artatlan barany es tisztelet a kivetelnek meg is erdemli. zarojelben jegyzem meg nezzetek meg az orosz kezilabda vagy roplabda kapitanyt mit muvelnek a felnott jatekosokkal...
vegyuk tudomasul ez kemeny sport es ide nem kellenek kis puhapocsuek...
Ez tipikusan az az eset, hogy profit akarunk csinalni a gyerekbol vagy mukedvelot. Emberek, a profizmushoz ilyen modszerek kellenek, katonas hozzaallas. Egyik olimpikontol sem hallottam, hogy tingi-lingi edzesekrol es aranyos edzokrol meselne. Mindenki dontse el, hogy mit akar kihozni a gyerekebol, es ennek fuggvenyeben keressen edzot neki. Az a helyzet hogy edzocskekbol van epp eleg, de edzobol nem olyan sok. Ha profit akarsz a gyerekedbol, akkor fogadd el a modszereket.
Sok sikert Arpi banak Szekelyfoldon!!
Mielőtt valaki nagyon temetné a magyar hokit:
Sofi, Nagy, Hegyi, Tóth Adrián... Pl.
Szóval őket ki nevelte? Milyen módszerekkel?
Ez most komoly kérdés, ha valaki tudja válaszoljon, hátha akkor objektívebben meg lehet ítélni Kercsót...
Esküszöm szótlan vagyok a hozzászólások egy részét olvasva. Emberek ti tudjátok mit beszéltek? Személyesen ismerem Kercsó Árpádot 25 éve, mióta Mországon dolgozik, de nem akarok, nem akartam hozzászólni ehhez a sehova nem vezető vitához. Nyilván vannak érvek és vannak ellenérvek is, nekem egyedül az a furcsa, hogy Árpi nem nézel szembe az emberekkel, a problémákkal és nem küzdesz az "igazadért", ha igazad van! A másik ami nagyon furcsa, hogy 1 hét leforgása alatt már "új" munkahelyed van, tehát ezt nem ma kezdted el kialakítani. Na mindegy, nem valószinű, hogy választ kapok, részemről annyi maradt, hogy jó munkát, sok sikert kívánjak!
@Kekfeher: Kurkot nem ismerem szeméjesen,annyit hallottam rola hogy a pénzéhez képest egyszerü ember,nem nagyzol ha kell villamossal utazik Budapesten.Annak viszont örülni kéne hogy van egy Kurko aki a hokiba fekteti a pénzét,nem is keveset.Sok Kurko elkelne a magyar és a székely jégkorongba!
@gregorius5556: @durex26:

Kicsit tévesen közelítitek meg a "modern" pedagógiát. Nyilván Kercsó Á. útja csupa fegyelmezhetetlen c... gyerekkel volt kikövezve, akikre nem hatott semmilyen jó szó. Ugyan. Itt többen már a bűnözést is a pedagógia hiányosságaira fogják... Lehet, csak semmi értelme. A valóságtól nagy mértékben elrugaszkodott általánosítás csupán. Persze, aki pofonokon nevelkedett, miért is gondolná másképp. És ez nagy probléma. (Mielőtt rákérdez valaki, még egyszer elmondom, magam is tanultam pedagógiát a felsőoktatásban, igaz, csak 2 félévig - valódit, nem az 1958-as japán módszert.) Tény, hogy egyénre szabottan kell motiválni a gyerekeket a tanulásban, de Kercsó Á. pedig nem szelektál, kit anyáz le, hanem csak úgy mindenkit kollektíve. Ennél vannak leheletnyit finomabb, mégis eredményesebb módszerek. Persze minden anyuka maga dönti el, belefér-e, ha a gyermeke edzője lek...-zza őt a háta mögött.

@Muki76: Szó sincs itt eltiprásról, bűnök felnagyításáról. Megint túl nagy szavakat használsz. A nagy nyilvánosság ismeri a dicsőséglistát, csak éppen a bűnlajstromot nem, amit én korántsem nagyítottam fel, sőt. Nyilvános felelősségre vonásról beszélek. Nem az ordítással és a csúnya beszéddel van bajom, hanem sok tanítvány ellehetetlenítéséről, megalázásáról, a gyerekek félreneveléséről, csalásokról, a sokatok által megvetett ármánykodásról. Ha edzőnek nem is, PR-szakembernek bármikor elmehetne.

@D. Gromov: Működik a PR-gépezet...
@jacint70: Ha K.Á. valamelyik szupermini tornán rájuk villantotta a szemét, akkor csakis neki köszönhetnek mindent. Ez nem kérdés. :)
@Wazowski: Nyilván Sidney Crosby is tele van még az edzőjétől szerzett kék-zöld foltokkal. Ez még mindig nem pénzkérdés.
@pakkk: Remélem, odakerül valamelyik tehetséges fiatal magyar szakember. Persze az itt írogatók nagy része szerint K.Á. egyik irigyéről lesz szó, aki learatja a babérjait, és ha 5-6, ne adj' isten 15-16 év múlva is sikeresek lesznek a srácok, az csak és kizárólag K.Á.-nak lesz köszönhető.
@guriga uram jr.:Írjál egy cikket erről,itt a blogon.Asszem megkaptad a lehetőséget.Van valami akadálya?
@guriga uram jr.: kedves guriga, te tényleg úgy érzed, hogy győztél? hát ha igen, akkor most már akár le is pihenhetsz, nem igaz? egy ilyen nagy harc után jár a szusszanás.
@D. Gromov:
Gratula, Tied a 400.
hát eddig tudtam türtőztetni magam!
1., nagyon magyaros ami itt folyik. elmegy egy ember aki tény hogy nem egyszerű. erre mi történik? köpködünk utánna!!!! miért?
2., ha vki ilyen szintem megosztó személyiség - vagy egekbe emelik, vagy sárba tiporják, de középút az nincs!- azért az vmit tudhat nem?????
3., az senkit sem érdekel hogy a hokibolond megfertőzött gyerekekkel mi lesz???
4.,én tegnap este a szülői értekezleten, ahol elbúcsuzott Árpi láttam kb 40 síró kisgyereket, 50-60 zokogó szülőt! és láttam egy embert aki a könnyeitől 5 percig megszólalni sem tudott!
ez az ember a vérszívó, vámpír stb....????????
(hozzáteszem ég mielőtt vki beírja hogy Jászai Mari díjat neki) ezt eljátszani nem lehet, őszinte volt.
5., ez az Ember mindenkitől - szülőtől gyerektől bocsánatot kért!!!

Na szóval röviden ennyit.
kérek mindenkit hogy innentől ezt hagyjuk abba.

értelmetlen dolog egy megváltoztathatlan tényen vitázni.

Buta és kicsinyes dolog egy megtört, hibáit belátó emberbe még belerúgni.

kedves hokis szülők! én senkinek sem kívánom azt a tegnap estét és az azt követő otthoni beszélgetést a gyerekkel! remélem soha nem lesz részetek benne!

Hajrá Titánok!

Csakazért is bajnok csapat lesz Zalaegerszegen!

További sportsikereket mindenkinek!
süti beállítások módosítása