HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Árkovics Miklós az új bírófőnök

2009.01.27. 13:01 F. Kapus

A jégkorong-játékvezetők hivatalos honlapja ad tájékoztatást arról, hogy Kovács Béla, a korábbi elnök távozása után hónapokig üres posztot betöltötték. Árkovics kinevezése öt évre szól. Az MJSZ honlapja interjút közölt az új főnökkel. Ebből Kiderül, hogy Árkovics Miklós–Oltyán József csata folyt a pozícióért, Oltyán végül visszalépett. Az elnökség tagjává választották Beck Pétert, Gebei Pétert, Kincses Gergelyt és Nagy Attilát. Közülük Gebei és Nagy új a vezetésben.

51 komment

Címkék: játékvezetők árkovics

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F. Kapus, ti magatok ássátok a blog sírját.:) Az eddigi, kifogásolt kommentek bájos gyerekversikék lesznek ahhoz képest, ami ide fog zúdulni a következő órákban:)))
Nem mertem belinkelni az egyik oldalról ezta hírt! :)))
@Fugeute: nem mi írjuk a történelmet, csak beszámolunk róla :)
Úgy gondolom, hogy okos maradok, és hallgatok :) .
Na,és így válik teljessé az "Ocskay-Liga"! :-)))

(Na,jó csak vicc volt,de tudjuk:minden viccnek a fele igaz...)
Igazából egy dolog, hogy Árkovics milyen bíró, mert a JT elnökének van más feladata is, mint meccseken fújni. Jó lenne olvasni arról, hogy JT főnökként milyen elképzelései vannak a bíráskodás színvonalának emelése érdekében. Bár olvasva nyilatkozatát arról, hogy ő alapjában véve elégedett, eléggé szkeptikus vagyok.
Ismer, vagy hallott már valaki olyan élelőnyről aki jó véleménnyel van Árkovics Úrról ?:)
en nem igazan ertem mi tortenik a magyar orszagi jatekvezetoi testuletben.Azok az emberek nem tudjak nem hallotak a hetvegi Mol liga elodonto utani velemenyeket Arkovics sporttarsrol? Ugy az Ute mint a Stars vezeto edzoje kifogasolta a mukodeset es most erre valaszul meg valasztjak elnoknek ??El nem tudom kepzelni mit gondolhattak ...... tenyleg nincs valaki aki jobb lenne erre a posztra??? vagy csak magasrol le sz@rjak hogy kinek mi a velemenye (edzok jatekosok szurkolok) ??ez hihetetlen..... ugy latszik a jatek vezetoi testuletnel kielemeztek Becze Iuliu munkassagat a roman jatek vezetoi testulet elen es kovetendo peldat talaltak benne ...
szomoru en javaslom a kovetkezo szezon Mol liga elodontoire es dontoire a kulfoldi jatekvezetoket
@forestjr: "vétkesek közt cinkos aki néma" :-).
Egyébként 1-et értek, és nem is lesz vita a kommentelők között.
ebben anyi jo lehet,hogy hatha nem fog tobbet jegen biraskodni (de attol meg mashelyen igen)
Gyerekek!

...nekem meg Árkovics volt az egyik tesitanárom...
így most nekem nem illik semmit mondani, max gratulálni, ugye??? :):):)
Hol van az előírva, hogy a bírókat utálni kell? :)) ööö
Most jön a gonoszkodás:

"Huszonöt esztendeje vagyok játékvezető, s az aktív pályafutása végéhez közeledve az ember elgondolkozik azon"

Na, ez sem jó hír?? ;-)
Ez olyan "árkovicsos" éra lessssz!!!!
@defó: ez igaz! :) nem is fütyültük ki még soha sehol.... ugye? :):):):)
@jacint70: és ez: "...persze jó lenne elérni azt, ami minden bírónak az álma: minél kevesebb hibával sípolni!" ???
Lehet hogy az elnökre érti???
@jacint70: Az egész történet egyetlen pozitívuma : )))

Árkovics,mint bírófőnök ez vicc... Ha jól tudom Kovács Béla után ő volt a megbízott elnök vagy mifene. Láthattuk is milyen bírói küldés van azóta. Olyan játékvezetők szerepelnek MOL Ligán és OB1-en, akiket már max. csak serdülő meccs közelébe lehetne engedni. Nem értem mit keres első osztályú mérkőzésen vezetőbíróként Incze, Bellus, Árkovics és a hasonló korosztály. Ez a gyors hoki már nem az ő szintjük, hol az utánpótlás??? Az is érdekes, hogy elnöknek egy aktív játékvezetőt választottak meg. Ezek hülyék...
@qx92: Ha beszéltél volna kint az edzőkkel játékosokkal, akkor pont nem a magyar vezetőbírókkal volt gondjuk... De mindegy biztos jobban tudod...
@hokimoki: Azt kérded hol az utánpótlás? Azt azért vegyük észre, hogy Gebei és Nagy Attila is bekerült az elnökségbe. Ez mindenképp komoly vérfrissítés.
@apa19: ezzel tökéletesen egyetértek! De az a véleményem, hogy ha egy vezetés megbukik, akkor ott teljes vérfrissítésre van szükség. Gebei illetve Nagy nem hiszem, hogy meg fogják tudni váltani a világot.
Árkovics pozicíóba került.Ez nem igazán jó hír,de az ,hogy Oltyán visszalépett,az örömhír minden hazai hokirajongónak!És ha egy a sportágat nem ismerő,vagy gyengébb memóriájú megkérdezi miért,akkor tényleg szünetelhet pár napig az oldal.
én ezt olvasom Árkotól : "aktív pályafutása végéhez közeledve az ember elgondolkozik azon, miként maradhatna az imádott sportág közelében"
szerintem ez rendjén van ... addig amíg igy lesz addig csak nem töri össze magát a jégen :)
@hokimoki: Én remélem, hogy igen, idézet Árko-tól: "S ezután sem lesz egyszemélyes show a JT irányítása, továbbra is együtt, az elnökséggel közösen dolgozunk"
Az EBEL bíráskodást elnézve született a szlogen miszerint "Sose gondoltan volna, hogy egyszer még visszasírom az Árkovicsot"... :)

Azért ENNYIRE komolyan nem gondoltam... :)
..."miként maradhatna az imádott sportág közelében"??-nos valóban kérdés?!!....ÍGY!!
Lesz még majd jó pár év múlva Árkovics emlékkupa, vagy esetleg egy jégcsarnok.
"Mi a helyzet a női vonalon?

– Aki figyeli a hölgyek versenyeit látja, hogy bizony azokat immár női bírók vezetik. Büszkén mondhatom, hogy van három olyan játékvezetőnk, egy vezetőbíró és két vonalbíró, akiket rendszeresen foglalkoztatnak külföldön is."


Hmmm, erről a vonalról lehetne tudni valami bővebbet? :) Kik ezek az elvetemült hölgyek? :) Múltkor láttam az UTE csarnokban egy női meccset, de azok a bírók nem lányoknak néztek ki :)
@hokimoki: nekem beugrik egy-két mosolygós szőke :) Gérnyi Katalin 0015 IIHF vezetőbíró vagy
Győrffy Ildikó Nemzeti III. osztály ....:)

@defó: egyfajta citromdíjra gondoltál? :)
@F. Kapus: Lehet tudni, hogy mennyiért jönnének ide a környező minőségi bajnokságok minőségi bírái?
Mert ugye nem lenne mit nézni, ha nem lennének bírók, bármilyenek is!
Gebei szerepvállalása mindenképpen biztató!
Erről a posztról nekem a "ha nem tudja akkor tanítja" elv jut eszembe. Tanulmányaim során hányszor fordult ez elő.. Miki bá' még tanított is, ott nem volt annyira szörnyű mint a pályákon :-))
@Leo945: Nekem is az egyik tesitanárom volt:DDD A másik meg a szemüveges.. Fú de utáltam azokat a köröket a gödör körül:DDD
F.Kapus: Kérdezzétek meg a Gebei Pétert mi motiválja ebben a tisztségben, illetve a Nagy Attilát is.
A Csíki buli után kiváncsi vagyok MIÉRT?
@Calgary: Az általad javasolt témáról nem tervezünk írni, viszont ismerve őket azt gondolom, nyilván a tenni akarás motiválta őket.
@F. Kapus: Gondoltam adjuk meg nekik a lehetőséget...
@kerusz: Elso lepese hogy emelje a biraskodas szinvonalat hogy o kilep es nem biraskodik:D
@defó:
Gondold végig O2 Aréna vs. Árkovics Aréna,
Karjala cup vs. Miklós CUP nem tök ugyanaz? :-))
Azért ez a hír maga botrány,a magyar játékvezetés leragadt a C csoportos hoki szintjén ők nemtudtak továbbfejlődni ebbe benne van az is hogy a bírói díjak meg körülmények botrányosak valóban de ahelyett hogy új emberekkel próbálnák feljebb hozni szintet helyette visszatérünk a régi befagyott arcokhoz
Most már csak az hiányzik hogy nálunk a pirospozsgás gergely lehel legyen a főnök és akkor tutti hogy nagy pofont adunk a hokinak. Szinvonalas biráskodás nélkül nem fog fejlődni ez a sportág se itt se ott.
@I'm a Ranger!: nekem is a szemüveges volt a másik... És igen, szépek voltak a gödör körök... csakhát, szálloda lett a focipályából...
kicsit OFF voltam, bocs... :S:S:S
@Leo945: Igen.. Ahol gödör állott, most szálloda magasodik.. Bár attól még ma is lehet róni körülötte a köröket:DD
@Calgary: Egy külföldi vezetőbíró meccsdíja 300 EUR minimálisan, minden más költség nélkül. Egy OB1-es mérkőzés lebonyolítása is kevesebbe kerül (minden résztvevőt beleszámítva).
És ezzel remélem,hogy több meccset nem fog vezetni!
@malibuhc:Akkor mindenestől egy olyan 1000 euró lenne a 3 spori, + utaznak. Gondolom velük nem lehetne megcsinálni a "majd utalunk" szorit!
Egy mérkőzés zsűrivel, orvossal, bíróval, rendezőkkel, VIP büfével csődbe vinné a fél magyar bajnokságot!

@Calgary: Minimum utaznak oda-vissza 1000 km-t, amit 0,3 EUR/km alapon számolnak, és persze helyszínen ki kell fizetni mindent nekik. Szerintem ennyivel nem jobb egy külföldi, sőt voltak már rá példák, hogy kifejezetten rossz (AVF-UTE interliga Pahor szlovén bíró)
@malibuhc: Az Alba hazai mérkőzésin is számtalanszor előfordult, hogy bűn gyenge játékvezetőket küldtek. Sokszor meg is jegyeztem magamban, hogy -bár mennyire is nem szívünk csücskei- a magyar játékvezetők sokszor messze felülmúlják EBEL-es osztrák kollégáikat. Ezzel az erővel simán ott lenne a helye az EBEL-ben a mostani 3 bírón kívül még Nagynak, Abonyinak, Wolfnak, Kincsesnek, Mareknak, Nyestének, Babicnak, Varjúnak... Tuti van akit még kihagytam, de hírtelen ezek a nevet ugrottak be, akik sokkal jobb minőséget képviselnének, mint némelyik osztrák sípmesterek. És szerintem ha fel olyan körülményeket teremtenének a hazaiaknak itthon, akkor lehet egy szavunk sem lehetne nekünk szurkolóknak. Na Árkovocs Úr azt próbálja megvalósítani, hogy normális körülményeket harcoljon ki a bíróknak!
Ha a válogatott a világelitbe tartozik, akkor tessenek felhúzni a bírókat is!
@malibuhc: Én nem azt mondtam, hogy jobbak, de itt erről szólt a beszéd!
Arról pedig már többször lehetett olvasni, hogy a kintiek drágábbak, és ott nincs majd utalunk, amiről szintén lehetett olvasni itt ott.
Illetve a magyar csapatok, klubbok ágrólszakadtak ehhez a szinthez, szerintem a fradi be is zárna egy ilyen rendezés után.
@hokimoki: Egy ismerős mondta, hogy 4000-5000 ft. adnak egy sporinak egy gyerek meccsre. 1 órával előtte ott kell lenni, aztán sípolni, majd papirozás.
Mindösszesen 1000 ft./óra és a felszerelésüket ebből kell megvenniük!

Szerinted???
süti beállítások módosítása