HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A vesztesek is elégedettek az elődöntőkkel

2009.01.26. 19:22 F. Kapus

Az SC-nél már azt számolják, hányszor játszanak még a szezonban a HC-vel, a HC vezetőedzője szerint a Mol Liga létrehozása mindkét ország jégkorongját fellendítette, az UTE magyar bajnokságot szeretne nyerni, a Starsnál a játékkal elégedettek.

Gál Sándor, SC Csíkszereda: "Akár a statisztikát, akár a játékot nézzük, megérdemelt volt a döntőbe jutásunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de hogy ennyire, azt nem gondoltuk. A rájátszásban minden csapat a maximumot próbálja nyújtani, az UTE is ezt tette. A szombati mérkőzés színvonala jobb volt, vasárnap látszott a fáradtság a csapatokon. A finom megoldások vagy elmaradtak, vagy hiba csúszott végrehajtásukba. De ez a meccs is színvonalas volt, kiszolgáltuk a közönséget. A csapatunkban kitűnő a hangulat, emelkedőben vagyunk egy nehéz időszak után. Nekünk februárban kell a legjobb formát hoznunk. Ha minden a papírforma szerint alakul, és az SC meg a HC Csíkszereda jut a román bajnoki döntőbe, még legalább kilencszer és legfeljebb tizennégyszer játszunk a HC-val. A Mol Liga-győzelem és a román bajnoki cím a tét."

Pék György, UTE: "Nagyon elégedett vagyok a srácaimmal. Amilyen felállásban vasárnap szerepeltünk, Sikorcin és Rufus nélkül, ahhoz képest jó teljesítményt nyújtottunk. Mindkétszer döntetlen közeli mérkőzést játszottunk az SC Csíkszeredával. Sajnos bármilyen kevésnek is tűnik az egygólos különbség, a valóságban nagyon sok. Sikorcinnal együtt elvesztettük a játékban összetartó erőnket, ez végig hiányzott. A foghíjas első sor miatt nem volt ötösünk, amelyik a nagyon fontos vezérfonalat vitte volna. Az UTE-nak 4-5 gólt mindig kell ütnie a győzelemhez, erre foghíjas csapattal nem voltunk képesek. Nagy kérdés, mi lett volna, ha az első sorunk komplett, de akkor az egy másik mérkőzés lett volna, aminek kimenetelét nem lehet megmondani. Minden sorozatot nagy dicsőség megnyerni, de bevallom, a magyar bajnokság megnyerése kedvesebb lenne a szívemnek, mint a Mol Liga-siker. Most már csak az OB I.-re koncentrálunk."

Kalamár Sándor, HC Csíkszereda: "A vasárnapi találkozó jó iramban kezdődött, nagyon keményen küzdött ellenfelünk. 3-0-nál megingott lelkesedésük, de szerencsénk is volt a gólokkal, mert máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés. Ez nem 5-0-s meccs volt, legfeljebb két-három gólos győzelem volt benne. Hadd értékeljem egyben a két napot. Mind a négy mérkőzés színvonalas, jó minőségű játékot hozott. A Mol Liga létrehozása elérte célját, mindkét ország jégkorongsportját fellendítette. Jó pont a csíki hokinak, hogy a 80 éves évforduló évében a két szeredai csapat játszhatja a liga döntőjét."

Robert Spisak, NZ Stars: "Ha nem nézzük az eredményt, csak a játék képét, akkor elégedettek lehetünk. Ha az első mérkőzésen 3-3 után nem kapunk annyi kiállítást, nyerhettünk volna, ott dőlt el. A második meccsen sokáig nyomtunk, ráerőltettük a HC-ra akaratunkat, de a gólokat ők lőtték. A második harmadban 3-0-ra elmentek, akkor érezhető volt, hogy nincs bennünk erő a fordításhoz. Végig öt hátvéddel játszottunk, elfáradtak a játékosok. Mindkét nap jól harcoltak a fiúk, szimpatikus játékot nyújtottunk. Sok fiatal van a keretünkben, és különösen vasárnap látszódott a befejezéseknél a rutintalanságunk. Jó néhány játékosunk most játszott először felnőtt bajnokság playoffjában, és ezeknek a meccseknek a hangulata más, mint az alapszakaszbelieké. A két szeredai nap hasznos tapasztalat volt számunkra az OB I. rájátszása előtt. Mérkőzésről mérkőzésrek észülünk, minél tovább szeretnénk eljutni."

32 komment

Címkék: elődöntők mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pék György nem tudom mit akar ebből kihozni hogy egy játékos hiányát így megérzi a csapata. Biztos hízik Sikorcin mája. Álmodozni meg szép dolog :D
Nem egy játékos, hanem a liga magasan legeredményesebb játékosa!
Egyébként jó ötlet volt ez az összértékelés !!
Én inkább nem írnék ide semmit! :) Talán túl őszinte voltam!. :)
Ettől még gratulálok a két Csíki csapatnak! Jók voltak! Ez tény!
De azért ne adja a "magyar" SportKlub egy másik meccs rovására a házidöntőt ezek után! Ugye, ez a minimum és humánus.
@Runny: Nem,nem.Sikorcin eredményesebb,ez tény,nem kötekedni akarok...:))
A hétvégi meccsek nagyon jó iramúak és izgalmasak voltak (bár a vasárnap estit már sajnos nem láttam), méltóak voltak a csíkszeredai hoki 80 éves évfordulójához is! Kár, hogy az elődöntők nem 3 nyert meccsig tartottak, így a budapesti csapatok most nem tudtak otthon is játszani, de reméljük, hogy a következő idényben már 3 nyert meccsig fog folyni az elődöntő! Az első MOL liga évet nyugodtan sikeresnek értékelhetjük, jó perspektívát nyújt a csapatok szempontjából! Én remélem hogy a magyarországi SportKlub TV is fogja adni a döntő meccseit, parázs összecsapásokra számítok!
@Runny: Igen, a két elődöntőn előzte meg. Nem csak a pontjai miatt hiányzott Siki, hanem ő a csapat szervezője, a motor. A sportban nincs ha, de azért Szeredában is elmondtam, hogy ha itthon játszunk és játszik Siki, akkor minden valószínűséggel más eredmény születik. Így viszont teljesen megérdemelten jutottatok be a döntőbe, gratulálok!
@Sava18: a ket SC-UTE meccset nem lehet egy kalap ala venni, szombaton szerintem Sikorcinnal sem ment volna az UTE-nek, nagyon nyomott akkor az SC, vasarnap viszont szerintem is maskepp alakult volna ha Sikorcin es Rufus a jegen van. Igy is kimaradt minmum 4-5 tiszta ziccer az UTE-nek, vegul is csak 1 gollal buktak es az SC sem a szombati formajat hozta. Es igy van Dugo, nem egy akarmilyen jatekosrol volt szo...
Az meg külön érdekesség (legalábbis számomra), hogy állítólag mindkét csapat kérte, hogy külföldi bírókat küldjenek, az eredményt pedig ugye tudjuk.
@fekmen: Én pont fordítva érzékeltem, bár szombaton keményen nyomott a Csíki sör :) .
@forestjr: Csiki sorrol kerdezd meg Fuget is..:-))
@forestjr: :)) Az igazsag az, hogy en inkabb az SC szempontjabol lattam igy, jobban ismerem oket mint az UTE jatekat. Hidd el szombaton nagyon porogtek meg ha az eredmeny nem is nagyon mutatta es tenyleg nehez lett volna azt a meccset hozni az UTE-nek. Vasarnap egyik csapatnak sem ment igazan (meg ha a SC tobbet tamadott is) es ekkor donthetett volna Siki, a motor.
Tudom, együtt ittuk! :))
Köszönjük még egyszer a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat és jó volt Benneteket megismerni! Csatlakozok Liladínó másik posztban megírt kommentjéhez.
@forestjr: koszonjuk,reszunkrol a szerencse.Sikert az OB1-ben!
Valóban kissé unalmas, hogy Pék állandóan magyarázkodik...
@eszmantovics: Nem vagyok ute drukker, de Pék György nyilatkozata korrekt,és nekem nem tűnik magyarázatnak.Minden magyar ob 1es csapatnak( nagy volánnak is ) komoly érvágás ha elveszíti 2 meghatározó játékosát,és külön pech, hogy a szezon 1 ik legfontosabb meccse előtt,ráadásul idegenben.
@eszmantovics: Ha annyira untat, akkor olvasgasd vissza helyette Énekes magyarázkodásait! Lassan kiadható lesz regényformátumban!
Köszönjük Gyuri bácsinak a szép eredményt!!
@Video Tóni: hanem is regenyt de egy karcolat vagy novella gyujtemenyt biztosan ki lehetne adni.
Sot ez nem is olyan rossz otlet :D
Vmi video felvetelek lesznek az elodontokrol?
A 2 vereség ellenére is nagyon jó volt az elődöntő! Most voltam először Csíkszeredában, mindenkinek tudom ajánlani, hogy látogasson el ebbe a kedves magyar városba. Mélyen gyökeredző fanatikus hokikultúra, nagylelkű vendégszeretet, baráti árak, gyönyörű tájak, áfonyadarabos pálinka és persze csodálatos csíki sör. Remélem hamarosan újra elkísérhetem a csapatomat még több Újpest-szurkolóval Csíkszeredába.

Üdv minden hoki-mániákus székelynek:

A 'tápos' újpesti dobos ;)
@1nf3rn0: Mindig szivesen v'runk minden anyaországi szurkolót.
ÜSSED A DOBOT, ÜSSED A DOBOT.
Azért tegyük hozzá, hogy az ide UTE sokkal szerethetőbb, szimpatikusabb, sőt jobb, eredményesebb csapat, mint a tavalyi...
Akkor én is csatlakoznék az előttem szólókhoz! Óriási élmény volt ott lenni! Örülök, hogy ennyi kedves emberrel találkozhattam! Üdvözlök mindenkit!
Hajrá Lilák!!!
@eszmantovics: ellenben Pindák sose beszél a bírókról. Vagy mégis? Mással sem magyarázta még az erdélyi vereségeket, mint a bírókkal...
székelyhokis! Kár, hogy az EBEL-Volán nem megy az idén csikba, mi is elkisérnénk a csapatot :) azért a mol-liga nem az igazi a nagy volán nélkül:( legalább az elödöntökbe bekapcsolódhatna!!
illetve összekerülhet a két csapat a BL-selejtezöben :D
@uprmedia: szerinted igaszsagos, h csak az elodontokbe csatlakozzanak be, szerintem nem
UPRMEDIA!! Jó hírem van a számodra!! Február 24-28 között csíkszeredában fog játszani az Ebel-es Volán, őket a Sportlub és a HC fogadja vendégül a csíkszeredai hoki 80- ik születésnapja alkalmaból. E három csapat körbe játszik majd egymással , sőt ha jók az infóim még pénz jutalmat is kap a győztes csapat. Már alig várom.... :D
...természetesen szeretettel várunk minden MAGYAR hokirajongót!!!
süti beállítások módosítása