HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Linz 1-4

2009.01.18. 21:24 D. Gromov

Az első harmadban ügyes, a másodikban kevésbé acélos, a harmadikban teljesen tompa volt a magyar bajnok, ki is kapott az EBEL harmadik helyezettjétől, a BW Linztől. A győzelmi esélyek az utolsó felvonás 24. másodpercében múltak el, az ellen akkor növelte kétgólosra előnyét, utána már nem nagyon tűnt úgy, hogy vissza tudunk jönni.

A meccs végi kapuslehozatal is csak arra volt jó, hogy a negyediket is beüsse a duplázó Matthias Iberer, 1-4. Fekete Dániel viszont legalább szép gólt lőtt.

A további eredmények is számunkra részben kedvezőtlenül alakultak. Az Innsbruck 4-2-re legyőzte a Villachot, ami azt jelenti, hogy most már tényleg szinte elúszott a rájátszás, hiszen az Innsbruckon 9 pontot kellene hozni a hátralévő hét fordulóban. Az Olimpija szerencsére 4-2-re kikapott a Klagenfurttól, maradt a három pont differencia, vagyis a 9. hely megszerzése egyáltalán nem tűnik lehetetlennek. Az a pozíció azért nagyon kéne, hogy ne pontosan ugyanott végezzünk, ahol tavaly. Az Alba Volán a Jesenice, az Olimpija a Villach otthonában lép jégre kedden.

Még két eredmény: Vienna Capitals–Salzburg 3-4 (hosszabbításban), Graz–Jesenice 2-3.

30 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos nem nagyon volt esélyünk a győzelemre. Hatalmas pozitívum, hogy:

1.) megin' megszakadtunk a pályán;
2.) Artjom magára talált;
3.) Fekete nagyon jó volt, a gólja meg bombagól;
4.) a fiatal sor megint jól ment, Hegyi néhány meccs óta óriási fejlődésen megy át.

+1 Szuper megint megadta az esélyt a tisztes helytállásra.

A Linz más súlycsoport, a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt (hihetetlenül erősek fizikálisan).

Hajrá, Volán!
graz jesenice 6:3 lett az ebel honlap szerint
Sziasztok! Kinek volt ma pocsékabb napja, mint nekem? Végig dolgoztam a napot, veszített a kedvenc csapatom és amikor hazaértem a meccsről még a családi kedvenc macskánkat is elütöttem. Na szóval már csak jobb jöhet, ilyen csapat ellen nem szégyen kikapni, de mégsem esett jól a dolog. A Balu nagyon jó a 3. sorban, csak az elsőből hiányzik. Azért a 9. helyben még bízok. Tudom, tudom optimista vagyok, de egy ilyen nap után mi legyek más? Hajrá Volán!!! A dobok nagyon jók, akkor is szólnak, amikor az én gyomrom görcsben van.
Nem vagyunk a Linzzel egy "súlycsoportban", de semmi baj. Ha majd a betegek meggyógyulnak, s 4 sorunk lesz, akkor a kevésbé erős csapatok retteghetnek tőlünk.
Szívvel, lélekkel csodákat érhetünk el!

Hajrááááá Voláááááán!
a nagyobb baj az hogy a "Haie" nyert ma es igy mar 9 pontnyira van a Volantol szerencsere az Olimpija is kikapott ma tehat ok legalabb nem huztak el
nem baj majd kedden imet megverik a Jesenicet es kessz
A Jesenice nyert Graz-ban 3:2-re. Bár 6:3 at irnak, a részleteknél 3:2.
@bojl: Ahogy a Szabó bakter mondotta volt "mintha kicsit jobban vónék..." pénteken tuti megyek cápalevest enni!
@advocatusdiaboli: Örülök hogy jobban vagy,már megijedtem hogy nem jössz ki a következö meccsre és egyedül kell majd megnéznem!!! További jobbulást kivánok,remélem figyelnek rád!!!!!!!!!
Sajnos ennyivel jobb a Linz. Minden csapatrészben és taktikailag is jobbak voltak, kár lenne tagadni. Nem véletlen a 3. helyen állnak.
A védekezésük, támadásuk, a leütközéseik.. mind jobbak voltak.

Szuper se ismételte meg a pénteki bravúrokat, a gólok védelmi hibák voltak, de a 2. gólt pl. Szuper kotorta be véletlenül.. + összehozott egy 2 perccet is.. Balu is gyenge volt + 4 perc kiállítás. Toki is eladott egy korongot, gól lett, Byströmnek is voltak hibái..

De ezek a hibák azért voltak, mert a Linz ránk kényszerítette, hogy hibázzunk. Ezért volt jobb csapat!
Játszották a saját játékukat és minket nem engedtek kibontakozni.

Az ilyen meccsekből lehet tanulni, ha kielemzik rendesen!
@miki78: ezekben teljesen igazad van, viszont szerintem érdemes ideírni, hogy ilyen tartalékosan maximálisan helytállt a csapat. A hozzáállással és a küzdéssel nem volt semmi gond. A Linz nagyon bekezdett, ezt még ki tudtuk egyenlíteni egy szép góllal (és ezután a Linz is alaposan visszavett a tempóból), de nekünk kellett volna ütni a másodikat ahhoz, hogy itt pontokat tudjunk szerezni. Erre reálisan megvolt az esély, de sajnos ma kifelé pattant minden. A második gól eléggé demoralizáló volt, de a harmadik (Toki sajnos nagyot hibázott, amikor a védővel izmozott, és nem a korongot figyelte) eldöntött mindent. A Linz jó csapat, ennyi elég is volt nekik a győzelemhez. Ha ez a két hiba nincs, szerintem verhetőek lettek volna - ez meg vsz a mi csapatunkat dícséri.
@Raon: igen, megszoríthattuk volna őket, ha nem hibázunk. De szerintem éppen azért voltak hibák, mert ezt kikényszerítették belőlünk! Ez már az a kategória, ahol nem elég a szív és a küzdés!

Érdekes volt megfigyelni, hogy már a saját védekezőnkben letámadtak minket, legkésőbb a félpályánál leütköztek. Ha sikerült feljebb jönnünk, akkor meg beálltak a két és a piros vonal közé mind az öten. Ezt a falat nem nagyon tudtuk átjátszani. Sokszor egyénileg próbálkoztunk betörni. Ami jó is volt, de sajnos nagyon nehéz egy ilyen masszív csapat ellen.

Pl. Palkovicsnak voltak olyan megmozdulásai, amivel kezdhettünk volna valamit. Egyszer levitte a kapu mögé és visszapasszolta Artyomnak, aki nem számított rá. Egy rutinos csatár beverte volna egyből. Voltak szép cselek, lefordulások, de kevés egy ilyen csapat ellen.

Jól mentek amúgy a fiatalok, a baj inkább azzal volt, hogy a középsőből hiányzott Guerriero és Martz. De, ha mi jobbak vagyunk, akkor biztos vagyok benne, hogy a Linz is magasabb sebességre kapcsolt volna. Nem játszottak 100%-on és sokat hibáztak ők is!

A lényeg, hogy jobbak nálunk. Ez tény. Főleg a légiósaiknak köszönhető természetesen.
Ideális esetben megszoríthattuk volna őket, akár 1 pontot is szerezhettünk volna..

Nem kell bántani a fiúkat, nem ezen megy el a playoff!
Kedves Raon!
Az alábbi mondatoddal most vitatkoznék:
"Ha ez a két hiba nincs, szerintem verhetőek lettek volna"
A sokak által rengeteget kritizált igazolások jelesül a második sor (vagy első ki tudja?) két légiósa igencsak hiányzott a csapatba.
Már a szlovénok elleni 3:0 is a szív diadala volt, hiszen ha a játék egyéb elemeit szemügyre vesszük mind a két legutóbbi mérkőzésen jelentős különbség mutatkozott az ellenfeleink javára. Tudatosan előkészített figurák nyomán rengeteg kapuhoz közeli helyzettel és lövéssel okozott az ellen galibát a fehérvári csapatnak, míg nekem csak esetlegesnek tűntek a hazaiak távoli lövéssel indított fussunk rá a kipattanóra című támadásai.Néha az az érzésem, hogy olyan alap sablonok hiányoznak az ALBA VOLÁN játékából, amelyek a többi EBEL csapat minden sorába már be van égetve és a megfelelő szituációban csak azt a
döntést kell meghozni, hogy melyiket alkalmazzák.
Abban, hogy örömünket leljük az ALBA VOLÁN játékában a legnagyobb szerepe annak van, hogy minden játékos egytől egyig kiteszi a szivét a pályára és úgy hajtanak hogy az még akkor is tapsot csal elő a publikumból, ha hazai pályán 4:1-re kikapnak .
@hokikori: Mintha én mondtam volna!
@miki78: A 2. gólt nem a Levi kotorta be! A kiugró csatár elhúzta mellette a korongot, majd laposan elcsúsztatta keresztbe, ami kijött a túlsó kapufáról pont a Levi háta mögött állt meg, azt meg a másik oldalról érkező csatár kotorta be a Levi mögül. És a második gólnál a támadó harmadban nem a Toki hibázott/ütött el a korong felett, hanem a Byström...
Tokié a 3. gól, nem 2. (miki78 is ezt írta)
Ha Byström tovább megy, amikor a csatár elhúzta Levi mellett a korongot, akkor ő kotorja ki és nem a második hullámban érkező linzi csatár!!Tv felvételeken nagyon jól látszik!
@Fedayn: a 3. gól a Tokié, nem a 2.
Én éppen annál a kapunál álltam a sarokban, ahova kaptuk a 2. gólt. Elég jól látszott, hogy Szuper bekotorta, persze véletlenül.. a gólt nyilván a berobbanó csatárnak adták, mivel nincs öngól!
De nem zárom ki, hogy a csatár rásegített, én nem néztem vissza.
Levi mellett elhúzta a csatár és a kapuvasról a gólvonalon megállt a korong amit az érkező linzi lőtt be!A gólvonalon megállt korongot még Nyíregyházáról is lehetett látni és Levi sajna nem tudott ráfeküdni.
@rol71: hát nem tudom, szerintem nem a gólvonalon állt meg, hanem kifelé csorgott és abba, én úgy láttam, Levi belekotort szerencsétlenül, miközben rárontott a csatár... De tök mindegy...
Én a TV-ben a hátsó(oldalsó) kamera visszajátszása alapján úgy láttam: a korong a jobb oldali vasról keresztben visszafelé (kifelé) jött, Levi kissé késve vette észre és az érkező linzi játékos bekotorta a korongot.
A hiba ott volt mikor Bonni vagy Bystrom a támadó harmad kék vonalánál elütött a korong felett, jött a kontra és sajnos a linzi gól, pedig mi voltunk emberelőnyben.
Nem a kapott gólokon kellene lovagolni, hanem a be nem ütötteken. 3 gólt lehet kapni, de 1 ütött góllal ritkán! Talán a csatároknak kéne gólképesebbnek lenni. Nem kell mindig a kapust, meg a védőket fikázni!
Gyerekek mindenkinek tudok igazat adni, csak egyet ne felejtsunk el, az mondta ey nagyon okos ember, hogy mindig az a legerosebb csapat , aki az adott idoben a palyara lep. ergo tegnap ez volt a legerosebb...
@HAJNAL: Senki nem fikázta, se a védőt se a kapust, csak a szituációt írta le mindenki, ahogy ő a saját szemszögéből ott akkor látta!
@miki78: azt hiszem, nálam összeszedettebben megírtad a lényeget. :)

@hokikori: szerintem ugyanarra gondoltunk, csak nem fogalmaztam pontosan. Nekifutok mégegyszer. :)
Ha Martz és Jason játszik, én egyértelműen esélyesnek láttam volna minket. :)))
Így is bíztam a fiúkban, de a Linz sokkal erősebb játékot mutatott annál, mint amire számítottam. Ami gyönyörű volt, hogy a Volán felnőtt a feladathoz, és szerintem csak kevesen múlt, hogy nem jött össze az újabb bravúr. Mivel elég tartalékosak voltunk, számítani lehetett arra, hogy támadásban nem lesz sok esélyünk.
Ezt a meccset ezzel a csapattal úgy lehetett volna nyerni, hogy mi vezetünk, és megpróbáljuk kibekkelni a meccset+a kontrákkal veszélyeztetni. Talán a Linz is így gondolhatta, mert az elején nagyon erősen bekezdtek.
1-1-nél viszont úgy feljöttünk, hogy a Linz sokszor teljesen beszorult, és ami szerintem az egyik legnagyobb elismerés, többször tilosra küldték a korongot! Akkor és ott volt pár nagy helyzet, ami ha bemegy... Sajnos nem ment be, a gólt mi kaptuk, annyi erőnk meg nem volt, hogy ezt sikerüljön megfordítani. De egy ilyen erős Linz ellen ez is óriási helytállás volt, a fiúk megérdemelték a végén a tapsot!
@rol71: érdekes, én is így éreztem, és ezt mondtam a nézőtéren a gól után... Byström sajnos hamar letett arról, hogy visszaérjen.
süti beállítások módosítása